janek.p 06.02.02, 06:16 Choc jestem Wroclawianinem, to jesli piwo to tylko EB! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chrust Re: Ulubione piwo 06.02.02, 07:33 EB jako jedyne jest zasadowe. czas na EB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: schab Re: Ulubione piwo IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.02, 07:51 Kiper i Mocne (Adams Family) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marucha Re: Ulubione piwo IP: *.dip.t-dialin.net 06.02.02, 08:28 Ja tam preferuje jednak Budweisera Odpowiedz Link Zgłoś
lobuziak Re: Ulubione piwo 06.02.02, 09:41 Moim ulubionym piwem jest Redds. Innego nie dotykam. Od razu powiem ze jakby ktos mial watpliwosci co do tego czy to jednk piwo zachecam do przeczytania etykiety. :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STrup Re: Ulubione piwo IP: *.chem.uni.wroc.pl 06.02.02, 10:52 Chimay bleue. Dostepne w Belgii (w piwiarniach ok. 3 Euro za butelke). Typowe belgijskie piwo trapistow (ale obecnie juz chyba to nie zakonnicy je robia). Jest tez, bardzo podobne, Chimay rouge. Rownie pyszne i troche podobne jest belgijskie St. Feuillien, zwlaszcza jego odmiana de Noel (produkowana na okolicznosc Bozego Narodzenia). Bardzo ciekawe sa piwa - nadal mowie o belgijskich - o nazwach Guillotine, Delirium Tremens i Delirium Nocturnum. Ciekawe w smaku i piekielnie ida do glowy; buteleczka 0.25 litra wystarczy, abys poczul dzialanie. Oj, moge tak dlugo. Chyba skocze do Belgii, taka mnie naszla oskoma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Belgijskie piwa najlepsze na swiecie!!! IP: 194.203.201.* 06.02.02, 11:05 Nie ma co belgijskie piwa sa po prostu najlepsze. Ogolnie nie jestem strasznym fanem piwa ale w Belgii... Mniam. Przede wszystkim kultura podawania: kazde w specjalnej szklance, odpowiednio schlodzone (do kazdego piwa jest odpowiednia temperatura), male szklanki (250-330ml) ktore wole od pollitrowych. A jezeli chodzi o gatunki, to: Hoegaarden (pisownia pewnie troche inna :-) - piwo biale, cos troche jak w pszeniczne w Spizu, idealnie pasuje do np. malzy. Kwak - swietne mozne piwo, podawane w spejalnym kuflu z drewniana "raczka" Duvel - b. mocne (chyba cos ok 11%) Palm - o delikatnym posmaku miodu (to moje skojarzenia smakowe) No i mnostwo innych. Nie lubie jednak Kriek'a i tym podobnych. Najlepsze jest jednak to, ze kazdy rodzaj piwa w Belgii ma swoj wlasny niepowtarzalny smak. A w wielu innych krajach czasami ciezko odroznic czy pijesz Foster's, EB, Kronenburg, etc... > Oj, moge tak dlugo. Chyba skocze do Belgii, taka mnie naszla oskoma... Oj chyba tez sie bede musial wkrotce wybrac Odpowiedz Link Zgłoś
je_leszcz Re: Belgijskie piwa najlepsze na swiecie!!! 07.02.02, 06:49 ja tam wole gambrinusa - desitka roku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macio Re: Ulubione piwo IP: *.eck-sa.krakow.pl 06.02.02, 11:22 Od ok. 10 lat - FAXE. No i Piast rzecz jasna, ale już niedługo z browaru zostanie tylko rozlewnia - efekt "inwestycji" jakiegoś niemca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Ulubione piwo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.02.02, 12:42 To se ne vrati. Na meczach WKS Śląsk spiewało sie gromko: "Niech żyje nam wrocławski full, O gul, gul, gul. O gul, gul gul." Gdzie te mecze, gdzie ten full?????? Zostało tylko gul, e tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macio Re: Ulubione piwo IP: *.eck-sa.krakow.pl 06.02.02, 12:46 Taaa można tylko powspominać te wagary w liceum spędzone nad kuflem podejrzanej cieczy w jednym z nielicznych barów z zakąską - obowiązkowo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyrysek Re: Ulubione piwo IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.02.02, 13:21 a ja piwa nie lubie ale jesli juz to- zimne, czeskie tmave ewentualnie Palm albo bardzo zimny Zywiec Odpowiedz Link Zgłoś
gumbyy Re: Ulubione piwo 06.02.02, 15:37 a moje ulubione to Zlaty Bazant - Tradicni Slovenske Pivo. Kiedys to Piast (czarny), ale to bylo dawno :( To se ne vrati. Pozdrawiam wszystkich lubiacych male ;) z pianka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: Ulubione piwo IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.02, 16:59 Palm, Redds, Faxe (ten brązowy)... a w ogóle, to zimne piwo w cienkim szkle i w dobrym towarzystwie, i marka staje się mało istotna ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
#roberto65 Re: Ulubione piwo 06.02.02, 19:52 FAXE, FAXE i jescze raz FAXE, to brązowe o którym pisała TIRSA, ważone na Litwie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TIMMY Re: Ulubione piwo IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.02.02, 21:04 ee tam nie znacie sie! Najlepszym piwem jest oczywiście oryginalne TESCO! złocisty kolor, puszysta piana, fajna etykietka i przystępna cena:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toto Re: Ulubione piwo IP: *.proxy.aol.com 07.02.02, 02:53 Z Polski-Piast czarny (kiedys),Lech,Poznanskie(dostepne kiedys w Lesznie) z Austrii-Zipfer,Stiegl,Gosser,i czasami Schwechater z Czech-Budvar,Velkopopovicky Kozel,i pare innych ktorych nie pomne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luk@sz Re: Ulubione piwo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.02.02, 11:49 Pilsner Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Ulubione piwo 07.02.02, 11:59 Łodzianie piją: www.gazeta.pl/alfa/home.jsp? dzial=0511&forum=63&wid=102583&aid=227292&pole=tytul&sort=tresc&nrFor=63&furl=on &fhost=on&fabs=on&tekst=piwo&col=met&max=50%20target= lub www.gazeta.pl/alfa/home.jsp? dzial=0511&forum=63&wid=939109&aid=939133&pole=tytul&sort=tresc&nrFor=63&furl=on &fhost=on&fabs=on&tekst=piwo&col=met&max=50%20target= pozdrowy z Łodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szyszkow Re: Ulubione piwo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.02.02, 12:01 Przede wszystkim zimne :)) Poza tym, z przyczyn ekonomicznych, lubie Zlotego Bazanta (1,30 za butelke :) ). No i oczywiscie Zywiec. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kropka. Re: Ulubione piwo 07.02.02, 13:16 łodzianki piją żywiec z sokiem malinowym. I proszę nie wrzeszczeć, bo to bardzo dobre i dzięki temu łodzianki są słodkie, śliczne i zagraniczne :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homar Re: Ulubione piwo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.02.02, 13:22 Kropko.! Z pewnoscia sliczne i slodkie, ale co ma znaczyc "zagraniczne"? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homar Re: Ulubione piwo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.02.02, 13:17 Dlaczego z powodow "czysto ekonomicznych" Zlaty Bazant??? Przeciez to sakramencko dobre piwo :) Oprocz niego lubie Budweisera, polskie: Tyskie, Zywiec i Okocim Zagloba, mniam. W sumie: jak sie jest w fajnym towarzystwie, to kazde piwko wejdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misior Re: Ulubione piwo IP: *.wroc.gazeta.pl 07.02.02, 13:20 HEINEKEN UBER ALLES !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nuka Re: Ulubione piwo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.02.02, 01:16 Staropramen Odpowiedz Link Zgłoś