Dodaj do ulubionych

Prezydent Lech Walesa

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.02, 09:48
Jestem zadowolony , ze to wlasnie p. Walesa jest reprezentantem Europy .
Nalezy sie temu czlowiekowi tak poniewieranemu przez rodakow . Ciekawe , ze
nadal zeby byc docenionym trzeba z Polski wyjechac .
Obserwuj wątek
    • Gość: Toto uwazaj co piszesz IP: 152.163.201.* 09.02.02, 12:58
      Ostroznie z tym popieraniem Walesy bo Ciebie forumowa mlodziez sponiewiera.To
      nie wiesz ze tylko prezydent wszystkich Polakow kwasniewski jest cool?
      • Gość: Janek Re: uwazaj co piszesz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.02.02, 14:33
        Został juz tylko symbolem. Jakoś tak się na drobne rozmienił. A szkoda.
        • Gość: Stefano Re: uwazaj co piszesz IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.02, 17:59
          Nie zgadzam sie . Od 12 lat wielu probuje Walese rozmienic na drobne . Stal sie
          obiektem kpin za "robiem" i wiele innych drobiazgow . Te drobiazgi wielu
          przeszkadzaja , natomiast u innych kradzieze klamstwa i nawet zdrada nie sa
          problemem . Czas sie obudzic i docenic tego czlowiek i uznac Go za swojego .
          Caly Swiat to robi tylko nie Polacy , polska zawisc ? Moze typowa glupota
          narodu ? Na koniec prosze sprawdzic jek czesto trafnie Walesa przepowiadal
          wydarzenia polityczne i jako jedyny powiedzial , ze Polska w Unii Europejskiej
          ma wyznaczone miejsce zielonych pluc Europy z ludnoscia okolo 20 mln. On tego
          nie wymyslil. Nie pamietacie ? Czy nie slyszeliscie ? Macie watpliwosci , ze
          tak bedzie ?
    • Gość: lidia Re: Prezydent Lech Walesa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.02.02, 23:39
      Nigdy nie lubiłam Wałęsy, a już na pewno nie jako prezydenta. Uważam, że był idealny na barykadzie i
      szlus. Ale kiedy zobaczyłam go na otwarciu igrzysk w tak doborowym towarzystwie, to poczułam się
      dumna, że mamy takiego Wałęsę, którego szanują w swiecie
      • Gość: MARIO Re: Prezydent Lech Walesa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.02.02, 23:47
        dobrze że Lechu bo Kwasa moglaby rozboleć słynna " goleń " i byłby obciach :))
      • Gość: Stefano Re: Prezydent Lech Walesa IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.02, 21:01
        Mozna i tak.
        • Gość: FREDEK Re: Prezydent Lech Walesa IP: *.kalisz.sdi.tpnet.pl 11.02.02, 15:41
          WALESA=LEPPER
          • Gość: Stefano Re: Prezydent Lech Walesa-Fredek IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.02, 23:14
            Biedaku .
    • Gość: duzY Po prostu dla Amerykanów czas stanął w 1989 roku. IP: *.dtvk.tpnet.pl 11.02.02, 15:47
      Nie wiedzą co było potem. Ale jako kraj powinnismy czuc sie wyróżnieni.
      Co do trafności przepowiedni Wałęsy to ma 100% skuteczność. Szkoda, że post
      factum. To czyni z niego bufona, ale o tym świat nie wie (na szczęście).
      • Gość: Jureek Re: I wcale im się nie dziwię IP: 62.8.156.* 11.02.02, 16:14
        Niedawno był tam Miller, mogli poczuć deja vu.
        Zresztą i ja, gdy tak sobie czytam i oglądam, co dzieje się w kraju, czasami mam
        wrażenie, jakby cofnął się czas.
        J.
        • ja-wroc Re: I wcale im się nie dziwię 11.02.02, 16:58
          Amerykanie tak uwielbiaja Walese, poniewaz kiepsko znaja sie na historii. Dla
          nich jest to tylko symbol, haslo, ktorego na dodatek nie wiaza z walka i
          wysilkiem Polakow, ale z wlasna wygrana w konflikcie Wschod-Zachod.

Tak ja my wynosimy pod niebiosa Napoleona, nie znajac zbytnio jego polityki
          wewnetrznej, tak Amerykanie podniecaja sie Walesa, nie zwracajac uwagi na jego
          porazki jako prezydenta.
          • Gość: duzY o właśnie. IP: *.dtvk.tpnet.pl 11.02.02, 17:00
          • Gość: Stefano Re: I wcale im się nie dziwię IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.02, 23:21
            To proste . Dla Ameryki wewnetrzne porazki Walesy sa g. warte . Globalnie
            Walesa odegral olbrzymia pozytywna role i to pamietaja w Ameryce , a my w
            Polsce ciagle mamy mu za zle ,ze jest niegramatyczny , a raz u cioci Heni
            to zanieczyscil powietrze panie , tak panie . Zemsta nadchodzi , polska zemsta
            pt. ZAWISC .
        • Gość: Jajaccek Re: I wcale im się nie dziwię IP: *.chicago-18-19rs.il.dial-access.att.net 11.02.02, 22:53
          Gość portalu: Jureek napisał(a):

> Niedawno był tam Miller, mogli poczuć deja vu.
          > Zresztą i ja, gdy tak sobie czytam i oglądam, co dzieje się w kraju, czasami ma
          > m
          > wrażenie, jakby cofnął się czas.
          > J.

Ja rowniez mam takie wrazenie.Z zewnatrz tak sie to odbiera.
      • Gość: Stefano Re: Po prostu dla Amerykanów czas stanął w 1989 roku. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.02, 23:16
        Duzy , a o Tobie swiat wie ? Moze Ty nie taki duzy ? Moze ducha brak ?
        • Gość: duzY Ducha nie gaszę, IP: *.dtvk.tpnet.pl 12.02.02, 09:00
          ale po co zaraz świat ma o mnie wiedzieć? Wystarczy jak pare osób na których mi
          zależy wiedzą.
          pozdr.
    • Gość: beata Re: Prezydent Lech Walesa IP: 216.40.243.* 11.02.02, 18:10
      Roznie to z nim bylo. Ale tak naprawde to mu sie to wyroznienie nalezalo. Bylam
      dumna, ze to wlasnie On reprezentuje Europe!!
      • Gość: Karol Prezydent Lech Walesa zjednoczy prawicę ! IP: *.chello.pl 11.02.02, 21:21
        To najmądrzejszy ze wszystkich przywodców prawicy. I najbardziej uczciwy.
        Po tym niesamowitym sukcesie powinien wziąć za mordę tych co rozwalili polską
        prawą stronę sceny politycznej (Kaczyńscy, Olechowski, Walendziak, Wrzodak i
        Krzaklewski) i poprowadzić prawicę do boju.
        Panie Prezydencie jesteśmy z Panem !!!
        Niech Pan popędzi popaprańców i przejmie władzę !
        • Gość: mario Re: Prezydent Lech Walesa zjednoczy prawicę ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.02.02, 22:44
          Gość portalu: Karol napisał(a):

> Niech Pan popędzi popaprańców i przejmie władzę !
          w skarpetkach czy bez ??????/

• kitek1 Lech Walesa postac historyczna 11.02.02, 23:17
      na miare Columba,
      ale narazie narod tego nie pojmuje:(
      • Gość: kirkol Re: Lech Walesa postac historyczna IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.02.02, 23:37
        ciekawe tylko kto glosowal na kwasa jesli walesa jest cool
        • kitek1 disco-polowy & polsatowy......... 11.02.02, 23:40
          debilizm narodowy:)
          • Gość: FREDEK Re: disco-polowy & polsatowy......... IP: *.kalisz.sdi.tpnet.pl 12.02.02, 16:13
            kitek1 napisał(a):

> debilizm narodowy:)
            glosowal owszem ale na prawa strone sceny politycznej

• Gość: Stefano Re: disco-polowy & polsatowy......... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.02, 19:26
              Fredek , poczekaj az slonce zajdzie .
        • Gość: Stefano Re: Lech Walesa postac historyczna IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.02, 19:24
          Tak to ciekawe . Tez pytam znajomych i nowo poznanych i jakos nikt sie nie
          deklaruje zwolennikiem Kwasa , nikt nie oddal na niego glosu . O czym to
          swiadczy ? Czy znasz osoby glosujace na Kwasa i otwarcie sie do tego
          przyznajace ?
          • bobopik Re: Lech Walesa postac historyczna 12.02.02, 19:26
            Masz racje - nikt nie chce odwaznie powiedziec na kogo glosowal/glosuje. taki
            kraj:(
          • klinta Re: Lech Walesa postac historyczna 12.02.02, 19:30
            znam niestety miliony ludzi co na kwasa glosowali... szkoda :(
            walese szanuje i uwielbiam jako postac historyczna i bylego prezydenta
            polski...racje ma ktos kto pisze,ze psy sie na nim wiesza,za jezyk itp.
            podawanie nogi,a nie zauwaza sie prymitywizmu aktualnych liderow i
            obciachu,ktory przynosza naszemu krajowi...
            uwazam,ze mazowiecki bylby lepszym prezydentem,ale stalo sie jak stalo i gdyby
            durny narod dalej kroczyl wybrana raz droga,a nei przestraszyl sie reform i nie
            odworcil sie do starej gwardii to mmoze by dzisiaj bylo by jeszcze lepiej niz
            jest (bo chyba ze nikt nie zaprzeczy,z epoki co nie jest najgorzej,jeszcze
            lewica wszystkiego nei zniszcyzla...)
            Dumna bylam niepomiernie widzac Wales kroczacego dumnie i godnie w pierwszej
            dwojce z Glennem u boku :) Za to mozna mu tylko dzikeowac,a czytalam,ze jakis
            pajac z ministerstwa sportu czy jak im tam teraz,ze juz neistety nie ma ciuchow
            dla Walesy bo wszytskie rozdali... ach szkoda slow
            • bobopik Re: Lech Walesa postac historyczna 12.02.02, 19:32
              Bardzo madrze gadasz, szkoda ze takich jak ty w tym kraju jest coraz mniej:(
              • Gość: Wyborca Re: Lech Walesa postac historyczna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.02.02, 22:12
                Rzeczywiscie glos Klinty zasluguje na poparcie. Walesa jest postacia
                historyczna, moze najwazniejszym polskim politykiem w drugiej polowie wieku XX.
                Nie zmieniaja tej oceny bledy, ktore Walesa popelnil (placi dzisiaj za nie
                niewspolmiernie wysoka cene). Nie myli sie jednak tylko ten kto nic nie robi.
                Walesa na Olimpiadzie to powod do dumy nas wszystkich. Tym bardziej razi
                lekcewazaca wypowiedz Paszczyka.
                • Gość: FREDEK Re: Lech Walesa postac historyczna IP: *.kalisz.sdi.tpnet.pl 13.02.02, 07:58
                  w takim razie powiedzcie mi jakie pozytywne rzeczy zrobil w czasie swojej
                  prezydentury?
                  • Gość: sympathy hehe... wlasnie? IP: *.arcor-ip.de 13.02.02, 08:11
                    Lechu potrafil zburzyc - i za to mu czesc i chwala... ale co do cholery dalej???
                  • Gość: Stefano Re: Lech Walesa postac historyczna IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.02, 21:13
                    Oswroce to pytanie , chce uslyszec jakie zle rzeczy ( podpowiem ; zdrada ,
                    kradziez itp ) zrobil Lech Walesa , ale nie w okresie prezydentury , a w
                    okresie calej dzialalnosci . Co masz mu do zarzucenia , ale powaznie , nie
                    jakies tam jakania sie .
                  • Gość: Jureek Re: Lech Walesa postac historyczna IP: 62.8.156.* 15.02.02, 10:12
                    Gość portalu: FREDEK napisał(a):

> w takim razie powiedzcie mi jakie pozytywne rzeczy zrobil w czasie swojej
                    > prezydentury?

Pierwsza rzecz, jaka przychodzi mi go głowy: wykopał sowieckie wojska z Polski.
                    J.
            • Gość: Stefano Re: Lech Walesa postac historyczna IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.02, 21:09
              Dziekuje Ci za te slowa .
          • Gość: duzY Ja IP: *.dtvk.tpnet.pl 15.02.02, 15:28
            dwukrotnie
    • Gość: Stefano Re: Prezydent Lech Walesa IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.02, 08:10
      Po powrocie L.Walesy w TVP 1 nadal te same upiory i kretynskie zarciki , nic
      sie nie nauczyli i spychaja nas Polske i Polakow w bagno .
      • klinta Re: Prezydent Lech Walesa 16.02.02, 08:13
        ja juz nawet nie wiem jak takim jadem mozna sypac... po prostu mis ei w glowie
        to nie miesci...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka