julka252 28.01.04, 23:23 witam wszystkie wroclawianki -jezeli ktoras miala kontakt z dr Barcikowskim napiszcie co o nim sadzicie (chodzi mi o prowadzenie ciazy i powiklania)Z gory dziekuje za zainteresowanie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ajlon Re: dr Barcikowski Wroclaw 29.01.04, 22:18 Witaj! Ja byłam pacjentką dr Barcikowskiego i nie narzekam. Co prawda niezbyt długo, bo zmieniłam miejsce zamieszkania, ale byłam zadowolona. Podobało mi się to, że na każdy temat udzielał wyczerpujących informacji i jako jedyny do tej pory lekarz badał mi piersi. Usuwał mi nadżerkę i zrobił to profesjonalnie. Uważam, że jest w porządku choć nie prowadził mi ciąży. Teraz jestem w trakcie drugiej zagrożonej ciąży i chodzę do jednego lekarza bo myślę, że nie ma nic gorszego niż dwa różne zdania dwóch lekarzy. A i tak nie jestem w stanie fachowo ocenić jego kompetencji. Pozdrawiam. Ilona Odpowiedz Link Zgłoś
hobla Re: dr Barcikowski Wroclaw 29.01.04, 23:40 Miałam kontakt z nim całkiem niedawno - nieco ponad 3 miesiące temu urodziłam synka i to właśnie dr Barcikowski prowadził ciążę. Generalnie jestem zadowolona, wizyty bez pośpiechu, cierpliwie odpowiadał na wszystkie pytania, zawsze badanie ginekologiczne i prawie zawsze USG z objaśnieniem co widać,kompetentny. Dodam, że ciąża nie była zagrożona, ani nie było większych kłopotów, w przeciwnym razie chyba raczej bym zdecydowała się na innego lekarza z większym doświadczeniem. Do takiego wniosku dochodzę już po urodzeniu, po pobycie w szpitalu. Dodam, że rodziłam na Dyrekcyjnej, leżałam prawie 3 tygodnie i nigdy tam go nie spotkałam, ale nie rodziłam tam licząc na to więc sprawa jasna. Pewniej można się czuć wiedząc, że spotka się tam swojego lekarza, a niektórzy doglądają też swoich pacjentek. A jeśli chodzi o szpital jeśli będę rodziła jeszcze kiedyś to tylko tam, a wszystkie plotki na temat złego traktowania pacjentek bez łapówek wrzuć między bajki, tam pracują fachowcy i nie trzeba dawać żeby to odczuć. Odpowiedz Link Zgłoś
beata660 Re: dr Barcikowski Wroclaw 01.02.04, 22:25 witam!!! Doktor Barcikowski prowadzil cala moja ciaze .Chodzilam do niego na wizyty prywatnie -30 zl koszt badania .Bylam zadowolona .POtwierdzam opinie kolezanek .Nie rodzilam na Dyrekcyjnej gdzie pracowal ,gdyz nie mogl mi zapewnic ze bedzie przy porodzie .Pokazal mi oczywiscie oddzial polozniczy .Jezeli chodzi o warunki sa moim zdaniem tragiczne ,a opieka nie wiem -nie rodzilam .Ale jak mnie zlapaly poczatkowe leciutkie skurcze pojechalam do szpitala wlasnie tam by sprawdzic czy wszystko jest dobrze i zasiegnac porady czy to juz porod bo chcialam rodzic gdzie inddziej -to dopiero mnie potraktowano .Najbardziej chodzilo mi o ktg -lekarz przylozyl mi jakis stary metalowy aparat do brzucha powiedzial slyszy pani bije serce to jest ok i dowidzenia jezeli nie chce tu pani rodzic (to nie lekarz barcikowski).Do szpitala do ktorego mialam dojechac mialam 180 km za Gielona Gora w Sulechowie .Balam sie o zdrowie dziecka ,ale jechalam .Wiedzialam ze po drodze mam 3 miasta i jak cos bedzie nie tak zatrzymamy sie tam . Urodzilam moja corke w sulechowie w wannie ,obchodzili sie ze mna jak z jajkiem ,jestem z tego szpitala i lekarzy bardzo zadowolona warunki sa na szostke ,jest pokoj hotelowy dla meza przy szpitalu ,kazdy ci tam sluzy pomoca .Polecam i doktora Barcikowskiego i szpital w Sulechowie (najlepszy drugi szpital w Polsce pod patronatem rodzic po ludzku ) pozdrawiam beata Odpowiedz Link Zgłoś
beata660 Re: dr Barcikowski Wroclaw 01.02.04, 22:25 witam!!! Doktor Barcikowski prowadzil cala moja ciaze .Chodzilam do niego na wizyty prywatnie -30 zl koszt badania .Bylam zadowolona .POtwierdzam opinie kolezanek .Nie rodzilam na Dyrekcyjnej gdzie pracowal ,gdyz nie mogl mi zapewnic ze bedzie przy porodzie .Pokazal mi oczywiscie oddzial polozniczy .Jezeli chodzi o warunki sa moim zdaniem tragiczne ,a opieka nie wiem -nie rodzilam .Ale jak mnie zlapaly poczatkowe leciutkie skurcze pojechalam do szpitala wlasnie tam by sprawdzic czy wszystko jest dobrze i zasiegnac porady czy to juz porod bo chcialam rodzic gdzie inddziej -to dopiero mnie potraktowano .Najbardziej chodzilo mi o ktg -lekarz przylozyl mi jakis stary metalowy aparat do brzucha powiedzial slyszy pani bije serce to jest ok i dowidzenia jezeli nie chce tu pani rodzic (to nie lekarz barcikowski).Do szpitala do ktorego mialam dojechac mialam 180 km za Gielona Gora w Sulechowie .Balam sie o zdrowie dziecka ,ale jechalam .Wiedzialam ze po drodze mam 3 miasta i jak cos bedzie nie tak zatrzymamy sie tam . Urodzilam moja corke w sulechowie w wannie ,obchodzili sie ze mna jak z jajkiem ,jestem z tego szpitala i lekarzy bardzo zadowolona warunki sa na szostke ,jest pokoj hotelowy dla meza przy szpitalu ,kazdy ci tam sluzy pomoca .Polecam i doktora Barcikowskiego i szpital w Sulechowie (najlepszy drugi szpital w Polsce pod patronatem rodzic po ludzku ) pozdrawiam beata Odpowiedz Link Zgłoś
julka252 Re: dr Barcikowski Wroclaw 03.02.04, 22:15 serdecznie dziekuje za przekazane mi informacje -są dla mnie bardzo cenne - julia Odpowiedz Link Zgłoś
kopytko1 Re: dr Barcikowski Wroclaw 04.02.04, 11:01 Barcikowskiego nie znam ale moje obie ciąże w tym jedna zagrożoan była pod opieką jednego z tamtejszych lekarzy z Dyrekcyjnej.Nigdy przenigdy nie spotkała mnie zniewaga bądź złe traktowanie ze strony lekarzy czy personelu!!Nie wiem skąd to się bierze,naprawdę.Nawet kiedy byłam u mamy poza godzinami odwiedzin nigdy mnie nie spotkało coś nie miłego.Warunki oceniam jako złe,ale za to opieka i sprzęt najlepszy we Wrocławiu!!A skąd złe warunki?Bo nie mają kasy!!A i tak lekarze się cieszą że chociaż dostają pensje bo w innych szpitalach nie mają nawet tego...Szkoda słów... Ewa Odpowiedz Link Zgłoś