konkret 29.01.04, 18:23 Właśnie usłyszałem w radiu, że jednak tramwaje na Szewskiej zostają. Czy tylko dla mnie to nowość? ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
svarte_sjel Re: Szewska 29.01.04, 19:12 konkret napisał: > Właśnie usłyszałem w radiu, że jednak tramwaje na Szewskiej zostają. Czy > tylko dla mnie to nowość? ;) Tak, tylko że ma zostać jeden tor :^( A w drugą stronę dalej będzie naokoło... Odpowiedz Link Zgłoś
luka182 Re: Szewska 29.01.04, 19:37 svarte_sjel napisał: > Tak, tylko że ma zostać jeden tor :^( > A w drugą stronę dalej będzie naokoło... jeszcze raz.. możesz? Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Szewska 29.01.04, 22:35 luka182 napisał: > jeszcze raz.. możesz? Ma zostać dokładnie tak jak jest teraz, tylko bez samochodów. A pierwptny projekt był jednak ciut lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
luka182 Re: Szewska 29.01.04, 22:39 svarte_sjel napisał: > Ma zostać dokładnie tak jak jest teraz, tylko bez samochodów. > > A pierwptny projekt był jednak ciut lepszy. A projekt pierwotny jak wyglądał? Rozumiem, że tramwaje miały w dwie strony kursować.. A wtedy musiała by nastąpić przebudowa Grodzkiej.. Odpowiedz Link Zgłoś
herpi1 Re: Szewska 30.01.04, 01:57 Ten projekt zakładał przebudowę pl.Teatralnego, ulicy Widok, Szewskiej oraz Grodzkiej. Na pl.Teatralnym miały być 3 tory tramwajowe - jeden postojowy, prawdopodobnie dla tramwajów zabytkowych. Skrzyżowanie Widok-Kazimierza Wielkiego - skręt z ul.Kazimierza Wielkiego w Szewską. Na Szewskiej i Widok dwa tory (na całym ciągu! bez splotów itp...) i przy wylocie Szewskiej w Grodzką - dwa skręty i w lewo i w prawo. Ostatnie kilkadziesiąt metrów ulicy Szewskiej wyłączone z ruchu pieszego - ruch pieszy skierowany na okoliczne uliczki. Odpowiedz Link Zgłoś
curz Re: Szewska 31.01.04, 18:08 herpi1 napisał: > Ten projekt zakładał przebudowę pl.Teatralnego, ulicy Widok, Szewskiej oraz > Grodzkiej. Na pl.Teatralnym miały być 3 tory tramwajowe - jeden postojowy, > prawdopodobnie dla tramwajów zabytkowych. Skrzyżowanie Widok-Kazimierza > Wielkiego - skręt z ul.Kazimierza Wielkiego w Szewską. Na Szewskiej i Widok > dwa tory (na całym ciągu! bez splotów itp...) i przy wylocie Szewskiej w > Grodzką - dwa skręty i w lewo i w prawo. Ostatnie kilkadziesiąt metrów ulicy > Szewskiej wyłączone z ruchu pieszego - ruch pieszy skierowany na okoliczne > uliczki. oj te trzy tory na pl. Teatralnym brzmia intrygujaco... szkoda ze nie dojdzie do realizacji calego tego projektu :( Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Szewska 02.02.04, 11:33 curz napisał: > oj te trzy tory na pl. Teatralnym brzmia intrygujaco... szkoda ze nie dojdzie Zrobione miały być kosztem jednej jezdni. > do realizacji calego tego projektu :( Jeszcze może dojdzie Odpowiedz Link Zgłoś
curz Re: Szewska 03.02.04, 19:11 svarte_sjel napisał: > Zrobione miały być kosztem jednej jezdni. mysle ze jedna moznaby sobie podarowac... w kierunku Opera - Teatralna... > Jeszcze może dojdzie Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Szewska 04.02.04, 19:11 curz napisał: > > Zrobione miały być kosztem jednej jezdni. > mysle ze jedna moznaby sobie podarowac... w kierunku Opera - Teatralna... Dokładnie o tę jezdnię chodziło Odpowiedz Link Zgłoś