bidula0 Aż trójka maturzystów! 18.12.09, 19:40 Ci "pseudo odważni" maturzyści wyglądają jak biedne, zaniedbane, pozbawione miłości dzieci. Życzę im otwartości na niezaprzeczalne wartości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: be Re: Aż trójka maturzystów! IP: 212.106.21.* 18.12.09, 20:07 sam wyglądasz jak byś wylazł z chlewa, tylko skąd w chlwie komp Odpowiedz Link Zgłoś
jar-ry Maturzyści z XIV LO pozwą europosła Ryszarda Le... 18.12.09, 20:18 przeczytałem 200 Ale tego sie nie da normalnie jakieś 30 to merytorycznie napisane reszta to jak zwykle "żenada czy buahaha" na taki temat to moderator powinien wyjebać wszystko co nie przekracza 30 linijek normalnego tekstu. Bo całą ta niby dyskusję to o kant dupy rowalić i poświęcić krzyżem albo czymś tam nawet prorokiem Odpowiedz Link Zgłoś
jar-ry Re: Maturzyści z XIV LO pozwą europosła Ryszarda 18.12.09, 20:26 Ale ja oczywiście jestem za podaniem pana profesora do sądu aby uczciwe przeprowadzić tą sprawę... A że życzę sobie by ten oszołom przegrał- to moja prywatna nadzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
krasowy28 Maturzyści z XIV LO pozwą europosła Ryszarda Le... 18.12.09, 20:37 Maturzyści z XIV LO pozwą europosła Legutkę- do czego zapewne gorąco zachęcali ich redaktorzy z wyborczej... Brak słów! Odpowiedz Link Zgłoś
katypol Re: Maturzyści z XIV LO pozwą europosła Ryszarda 19.12.09, 01:10 krasowy28 napisał: > Maturzyści z XIV LO pozwą europosła Legutkę- do czego zapewne gorąco > zachęcali ich redaktorzy z wyborczej... Brak słów! jak ci brak słow z powodu ilorazu IQ na poziomie muszli klozetowej to sie nie bierz za pisanie na tym forum. A teraz przepros i spier..j dziadu. Odpowiedz Link Zgłoś
phantomasa1 Maturzyści z XIV LO pozwą europosła Ryszarda Le... 18.12.09, 21:08 Jak na profesora to pan Legutko zachował się bardzo niziutko,bez klasie zupełne! Odpowiedz Link Zgłoś
dzi1a glosa dr prawa Bodnara 18.12.09, 21:28 wyborcza.pl/1,97738,7251662,Polemika_z_Jerzym_Stepniem__Moga_nas_pozwac_o_krzyze.html Odpowiedz Link Zgłoś
wadwzr Maturzyści z XIV LO pozwą europosła Ryszarda Le... 18.12.09, 21:47 Słusznie, niech młodzi ludzie nauczą posła i profesora szacunku dla drugiego człowieka. Na naukę nigdy nie jest za późno! Odpowiedz Link Zgłoś
beamas1053 Maturzyści z XIV LO pozwą europosła Ryszarda Le... 18.12.09, 22:48 Brawo dla trójki maturzystów. Szkoda tylko, że reszta podobnie myślących koleżanek i kolegów nie wsparła ich swoimi głosami. Jak mniemam chodzi tu tylko i wyłącznie o "święty spokój" i "własny interes" a interes społeczny to nie ich sprawa. Wstyd, hańba dla tak wybitnego środowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
gdanszczanin5 Brawo dla młodzieży!!! 18.12.09, 23:19 Profesor Legutko popisał się buractwem znamiennym dla darmozjadów zasiadających w parlamencie, mam nadzieję, że wrocławskim licealistom uda się choć trochę utrzeć mu nosa. Trzymam kciuki i gratuluję odwagi cywilnej, jakiej "nasi" politycy mogą tylko zazdrościć. Powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
czterdziestyiczwarty Maturzyści z XIV LO pozwą europosła Ryszarda Le... 18.12.09, 23:43 Cala ta sprawa zaczyna coraz bardziej smierdziec manipulacja ,w ktorej trojka maturzystow to tylko kukielki ktorymi dyryguje ktos z ukrycia. Najwyrazniej mimo rozdymania calego tego lokalnego epizodu do granic absurdu ktos jest niezadowolony z osiagnietych rezultatow. A zatem zdecydowano sie na dalsze rozdmuchiwanie tego epizodu i teraz ma to niejako zwrocic uwage parlamentu europejskiego stad wybor prof .Legutki jako pozwanego. Im wiecej to naglasniaja tym wieksze mam watpliwosci ze inicjatywa wyszla od maturzystow. W tej chwili czy tego chcieli czy tez nie zostali wplatani w brudna gre polityczna ktorej skutki moga sie okazac dla nich niezbyt przyjemne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anders76 Re: Maturzyści z XIV LO pozwą europosła Ryszarda IP: *.167.216.81.static.h.siw.siwnet.net 19.12.09, 00:06 Ta gre polityczna rozpoczal niejaki Legutko, podobno wybitny "w inny sposob". Jak sie jest politykiem to sie reprezentuje duzo wiecej niz tylko swoje cztery litery. Jako p. Legutko to on "mi zwisa", ale jako polityk to reprezentuje Kraj, Polske i powinien sie zachowywac i wypowiadac z rozsadkiem i poszanowaniem innych wspolobywateli. Jak tego nie rozumie to niech sie odda prostszym zajeciom. Odpowiedz Link Zgłoś
katypol [...] 19.12.09, 01:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat Re: Maturzyści z XIV LO pozwą europosła Ryszarda 19.12.09, 01:58 @czterdziestyiczwarty Sądzę ,że masz dużo racji. Moim zdaniem chodzi o to ,żeby wykorzystać instytucje UE i traktat lisboński i nam coś narzucić (usunąć krzyże może zalegalizować aborcję ??) >ktos jest niezadowolony z osiagnietych rezultatow LOL myślę ,że to mało powiedziane :). Przesyłam link do debaty (mimo ,że momentami trochę nudzą zachęcam do przesłuchania całości i nie korzystania z innych ocenzurowanych (!!!) wersji które zaczęły się pojawiać w necie: www.youtube.com/view_play_list?p=FCE6F9A9BC869DAC Myślę ,że strona ateistyczna mogła tą debatę wygrać z dużą łatwością ale nie wykorzystała tej szansy :). Teraz próbują stworzyć "mitologię" (to nie my byliśmy słabo przygotowani tylko katolicy są paskudni, a tak w ogóle to nie przegraliśmy o czym świadczą "ocenzurowane" fragmenty debaty umieszczone w necie). I oczywiście próbują "przebić się" w innym miejscu (na razie trudno mi powiedzieć jak będą osiągać swoje cele) Co mogę w takiej sytuacji polecić. Na początek kilka prostych rad: Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat Re: Maturzyści z XIV LO pozwą europosła Ryszarda 19.12.09, 02:10 >W tej chwili czy tego chcieli czy tez nie zostali wplatani w >brudna gre polityczna ktorej skutki moga sie okazac dla nich >niezbyt przyjemne. Ciekawy wątek którego nie rozwinąłem. Coś napiszę ale tym razem nie będę się rozpisywał :). To co czeka tych młodych ludzi na pewno łatwe nie będzie. Jeżeli wykażą się sprytem i siłą charakteru może to być dla nich szansa do zrobienia błyskotliwych karier (polityka instytucje europejskie itp.) . Ale jeżeli będą słabi to mogą skończyć jak "gwiazdy" big brothera (wyrzuceni po wykorzystaniu jak zbędny odpad) Na pewno powinni liczyć na siebie i na własne rodziny. Co do innych osób to powinni pamiętać ,że CI SAMI ludzie mogą być bardzo mili kiedy czegoś od nas chcą i mają interes w tym ,żeby nam pomagać i BARDZO BARDZO NIEMILI !!! jeżeli nic od nasz nie potrzebują i tego interesu juże nie mają. Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah europosel legutko.... 19.12.09, 03:15 czlowiek co nie potrafi podjac rzeczowej dyskusji z maturzystami,i jak On bedzie reprezentowal Polske dyskutujac z politykami w europie,,, Odpowiedz Link Zgłoś
northyorkshire Napiszę do Was słowami R2D2: 19.12.09, 03:27 "Trzymajcie i nie popuszczajcie..." Mam córkę prawie dwudziestkę, ale nigdy bym tak do Niej nie powiedział. A jeżeli kiedyś mi się zdarzyło, to wstydzę się tego sromotnie!!! Chrześcijański były minister edukacji pokazał że jest: NIEWYKSZTAŁCONYM CHAMEM GBUREM ZAROŚNIĘTĄ MAŁPĄ (co widać na zdjęciach) PROSTAKIEM a teraz czekam abyś mnie, piędziesięcioletniego faceta pozwał, Ty chamie, gburze i prostaku! Wstyd mi, gdy widzę i słyszę takich typów jak ty, że jestem Polakiem! Gdybym tylko mógł strzeliłbym rękawiczką w te twój zarośnięty pysk! To tyle! Uffffff! Odpowiedz Link Zgłoś
waszenka Re: Napiszę do Was słowami R2D2: 19.12.09, 08:32 nie wiem w jakim języku pisać do Ciebie KRETYNIE bo podpisujesz się "z angielska", a piszesz "po polskiemu". Twój pisze się z dużej litery, nie piędziesiąt tylko pięćdziesiąt. Dlatego wstyd mi za Ciebie TUMANIE! Strzel sobie lepiej pingpongiem w ucho Odpowiedz Link Zgłoś
stefan1953 Nauczyciel ubliża uczniom bo walczą o Konstytucję 19.12.09, 08:16 Nauczyciel który ubliża uczniom to hańba dla narodu Polskiego.Kto zrobił tego oślizłego typa europosłem? Czy to nie ten typ dązył do wprowadzania w Polsce obozów karnych dla dzieci tak jak kombinował giertych? Odpowiedz Link Zgłoś
waszenka Maturzyści z XIV LO pozwą europosła Ryszarda Le... 19.12.09, 08:23 następny krok to pewnie będzie trybunał w Strasburgu? Na kogo jeszcze się obrażą słynni licealiści? Może GW pomoże im jeszcze znaleźć jakiś temat, a potem załatwi maturę albo w przypadku gdy nie uda im się jej zdać załatwi pozew o szykanowanie przez...jeszcze nie wiem kogo. Nie potraktowano ich poważnie? Osiągnęli cel czyli zaistnieli w mediach, zdjęcia wywiady itd. Zuzanna nawet na debatę zmieniła całkowicie swój image ze stałego żołnierskiego stroju na wypacykowaną damę. Czekam kiedy dziennikarze z GW zajmą się problemami przedszkolaków, urządzą debatę, napiętnują ich rodziców za posyłanie do kościoła chociaż im się nie będzie chciało. Jesteście żałośni, a jeśli chodzi o księdza Ziębę to dlaczego tzw.dziennikarz z GW nie napisał jaki aplauz wywołał na koniec jego gest w kierunku owych uczniów? Dlaczego nie napisał lub nie zadał sobie trudu żeby się dowiedzieć jak od lat jest wręcz ubóstwiany w szkole ksiądz Zięba zarówno przez uczniów (wszelkich wyznań)jak i nauczycieli? Być może parzy go woda święcona albo nie chodzi tu o prawdę tylko zwykłą zadymę. Radzę zrobić rachunek sumienia nie koniecznie pod krzyżem może być półksiężyc, a najprawdopodobniej gwiazda dawida. Odpowiedz Link Zgłoś
aroundb I wszystko jasne 19.12.09, 13:55 jakub-kumoch.salon24.pl/144167,licealisci-z-wroclawia-czego-nie-napisala-gazeta-wyborcza "Dlaczego zatem nie poinformowano czytelników, że Zuzanna Niemier jest członkiem redakcji antyklerykalnego portalu Racjonalista.pl i że prywatnie związana jest z jednym z przywódców polskiego ateizmu Mariuszem Agnosiewiczem?" Odpowiedz Link Zgłoś
czterdziestyiczwarty Re: I wszystko jasne 20.12.09, 04:09 aroundb napisał: > jakub-kumoch.salon24.pl/144167,licealisci-z-wroclawia-czego-nie-napisala-gazeta-wyborcza > "Dlaczego zatem nie poinformowano czytelników, że Zuzanna Niemier jest członkie > m > redakcji antyklerykalnego portalu Racjonalista.pl i że prywatnie związana jest > z > jednym z przywódców polskiego ateizmu Mariuszem Agnosiewiczem?" Jesli jest jak piszesz to ogromnie wspolczuje ateistom zwlaszcza ,ze z portalem Racjonalista.pl jest tak jak ze swinka morska - ani swinka, ani morska. Racjonalizmu to tam sie doszukac nie uda. Ale fakt ,ze Zuzia przestaje z takim zalosnym mitomanem poniekad wyjasnia Jej zaangazowanie w ten rozdmuchany "protest". Znam wielu ateistow ,ktorym zadne symbole religijne nie przeszkadzaja i ktorzy zdecydowanie dystansuja sie od osobnikow pokroju Agnosiewicza. Wyglada na to Zuzia ,ktora jest wlasnie w okresie "burzy hormonalnej" popadla w intelektualno - emocjonalne zniewolenie i wykonuje to co Jej zleca "maly napoleon" z rozdetym ego. Odpowiedz Link Zgłoś
marian.porucha Maturzyści z XIV LO pozwą europosła Ryszarda Le... 19.12.09, 16:02 Generalnie to możecie gó...arze Pana Legutkę cmoknąć. Razem z waszymi skomuszałymi głupimi rodzicami. Odpowiedz Link Zgłoś
marian.porucha Maturzyści z XIV LO pozwą europosła Ryszarda Le... 19.12.09, 17:08 www.joemonster.org/art/12982/Jak_rozwiazac_problem_symboli_religijnych_w_szkolach Odpowiedz Link Zgłoś
wyspana.pl Widzisz zło w oku bliźniego... 19.12.09, 20:22 a nie dostrzegasz belki we własnym. Jeśli posłowi należy wytoczyc proces za "obraźliwe słowa", to co należy zrobic większości internautów, którzy nie przebierają w słowach, a dają upust swoim najniższym instynktom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też profesor Re: Widzisz zło w oku bliźniego... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.12.09, 07:02 Używanie słów powszechnie uważnych za obraźliwe w celu poniżania ludzi jest naganne etycznie i prawnie niedozwolone gdziekolwiek i kiedykolwiek ma miejsce. Tym bardziej należy ubolewać, że poseł i profesor zachowuje się niekulturalnie i niepedagogicznie. Wypowiedź profesora Legutki, osoby publicznej, trzeba określić jako skandaliczny wybryk i nadużycie wolności słowa. Wolałbym nie mieć takich kolegów z branży. Przykro mi bardzo jako nauczycielowi akademickiemu i wyborcy. Poniżanie uczniów i studentów to najgorszy grzech, jakiego może dopuścić się pedagog i uczony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piękna Re: Widzisz zło w oku bliźniego... IP: *.wroclaw.mm.pl 20.12.09, 16:36 Niech gó...arze profesora pocałują w du..ży palec u nogi;-) Gość powiedzial to, co wszyscy by powiedzieli, gdyby mieli odwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: Widzisz zło w oku bliźniego... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.12.09, 07:45 A ty piękna inaczej z jakiego kanału wyszłaś? Odezwij się jak ci denaturat ze łba wywietrzeje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kyoin Re: Widzisz zło w oku bliźniego... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.09, 21:31 Jedna rzecz. Gdzie prof. Legutko w swojej wypowiedzi podał nazwisko każdego z tych biednych, uciśnionych maturzystów? Nie podał żadnego. Więc proces wygra. Na samym wstępie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot Re: Widzisz zło w oku bliźniego... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.12.09, 08:10 Każdy ma takiego obrońcę, na jakiego zasługuje. Kk ma Legutkę. A pomyśleć, że kiedyś miał Augustyna, Tomasza z Akwinu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masters Re: Widzisz zło w oku bliźniego... IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.01.10, 21:04 www.dialnetmasters.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś