Dodaj do ulubionych

II WSZECHMARECKIE SPOTKANIE FORUMOWICZÓW

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.04.03, 17:59
Drodzy forumowicze!
Z okazji tak pięknych i niepowtarzalnych okoliczności przyrody......
Mamy zaszczyt zaprosić Was WSZYSTKICH na drugie wszechmareckie spotkanie
forumowiczów.
Po długich debatach, wachaniach i burzy ( śniegowej ) mózgu postanowiliśmy
ponownie na miejsce spotkania wybrać bar BRYKA.
Niniejszym czyni się świadomym wszem i wobec iż 12 kwietnia 2003, szóstego
dnia tygodnia (sobota) o godz. 19 odbędzie się impreza "integracyjna"
forumowiczów na którą serdecznie zapraszamy.

P.S. Mile widzeni również cisi obserwatorzy forum
P.S.2 Podzielimy się jajeczkiem...
P.S.3 Już kilka osób zapowiedziało swoją obecność, czekamy na kolejne
zgłoszenia
Obecność obowiązkowa, będzie sprawdzana lista obecności

Pozdrawiamy
Obserwuj wątek
    • rafal.redel Zgloszenie 09.04.03, 18:04
      Melduje, ze zrobie wszystko aby przybyc - chocby i burze sniezne szalaly w
      Markach.
    • Gość: amba&toban Re: II WSZECHMARECKIE SPOTKANIE FORUMOWICZÓW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.03, 19:57
      Idziemy ,idziemy:-)))))
      i oczywiście pozdrawiamy

amba & toban

• Gość: betina Re: II WSZECHMARECKIE SPOTKANIE FORUMOWICZÓW IP: *.dyn.optonline.net 09.04.03, 20:08
      nieobecny- usprawiedliwiony!
    • Gość: Iwona Re: II WSZECHMARECKIE SPOTKANIE FORUMOWICZÓW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.03, 15:54
      Skoro cisi obserwatorzy także są mile widziani przyjdę z radością (i z mężem -
      nie bardzo cichym)
      Pozdrowienia i do zobaczenia
      • Gość: Irytek Re: II WSZECHMARECKIE SPOTKANIE FORUMOWICZÓW IP: *.dialup.warszawa.pl 10.04.03, 18:07
        Być może prawdopodobnie aczkolwiek bez pewności- będę !
        pzdr
        • Gość: rorvik Re: II WSZECHMARECKIE SPOTKANIE FORUMOWICZÓW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.03, 23:43
          Ja przepraszam - siła wyższa nie dotrę:) Miłej zabawy
          Pozdrawiam

rorvik
    • fredygo Re: II WSZECHMARECKIE SPOTKANIE FORUMOWICZÓW 11.04.03, 12:06
      Obserwatorzy tez się przybędą
      • Gość: Rafał R. Re: II WSZECHMARECKIE SPOTKANIE FORUMOWICZÓW IP: *.nestle.pl 11.04.03, 12:34
        fredygo napisał:
        > Obserwatorzy tez się przybędą
        To się cieszymy. Zarezerwowana jest dla forumowiczów salka w Bryce na górze -
        mam rację Sarmatio?
        • Gość: sarmatia Re: II WSZECHMARECKIE SPOTKANIE FORUMOWICZÓW IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.04.03, 14:43
          Gość portalu: Rafał R. napisał(a):

Zarezerwowana jest dla forumowiczów salka w Bryce na górze -
          > mam rację Sarmatio?

Si,si cała na górze
          • Gość: Irytek Re: II WSZECHMARECKIE SPOTKANIE FORUMOWICZÓW IP: *.dialup.warszawa.pl 11.04.03, 15:31
            A czy ktoś będzie miał aparata z teleobiektywem ? bo poprzednie pikczersy takie
            troszkę dalekie jakieś.... (a może się czepiam ?). We wkażdem bądź zrazie , ja
            se denka od butelek wsadziłem w oprawki!
            pzdr
            • rafal.redel Re: II WSZECHMARECKIE SPOTKANIE 11.04.03, 16:09
              Gość portalu: Irytek napisał(a):
              > A czy ktoś będzie miał aparata z teleobiektywem ? bo poprzednie pikczersy
              > takie troszkę dalekie jakieś.... (a może się czepiam ?). We wkażdem bądź
              > zrazie, ja se denka od butelek wsadziłem w oprawki!
              Przynieś te denka koniecznie!
              • Gość: Irytek Re: II WSZECHMARECKIE SPOTKANIE IP: 195.94.206.* 12.04.03, 02:47
                Ale to są same denka. Reszta butelki się zużyła :( a " gute flashe is a` luhe
                flashe" jak mawiał pewien flamand , ładnych -ścia kilka lat temu. Może coś się
                od tego czasu zmieniło?
                pzdr
                • Gość: Rafał Redeł [OT] Do Szarego IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.03, 23:05
                  [off topic] Do Szarego:
                  Szanowny Szary!
                  Czy masz ochotę na dokończenie na forum dyskusji, którą toczyliśmy w świecie
                  realnym (w Bryce realnej)? Oczywiście niekoniecznie dziś - możemy ją ciągnąć w
                  dowolnym czasie. Dyskusja "wirtualna" ma tę zaletę, że przynajmniej nie
                  będziemy sobie przerywać :-))
                  Daj znać, jeśli zgadzasz się na kontynuację, to założę stosowny wątek.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: szary Re: [OT] Do Szarego IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.04.03, 23:19
                    Jak najbardziej.Dyskusja z tak zacnym adwersarzem to czysta rozkosz.Ale mam
                    nadzieje że nasza polemika nie sprowadzi się do tematu dotyczącego tylko
                    bezrobocia(co jest Twoją główną linią obrony).
                    Postuluję o przełorzenie debaty na jutro bo mi się klawisze plączą.
                    Pozdrawiam
                    szary

• Gość: Rafał Redeł Re: [OT] Do Szarego IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.03, 23:27
                      Gość portalu: szary napisał(a):
                      > Jak najbardziej. Dyskusja z tak zacnym adwersarzem to czysta rozkosz. Ale
                      > mam nadzieje że nasza polemika nie sprowadzi się do tematu dotyczącego tylko
                      > bezrobocia (co jest Twoją główną linią obrony).
                      Hm.. wydaje mi się, że dyskusja zaczęła sie właśnie od kwestii bezrobocia
                      (zainicjowanej bodaj przez Sarmatię): "skąd się bierze bezrobocie", czyli -
                      innymi słowy - dlaczego w jednym kraju może być 5-procentowe a w innym 20-
                      procentowe. Ale możemy przeformułować temat dyskusji - czekam zatem na
                      propozycję. Od tego zależy przecież tytuł wątku :-))

> Postuluję o przełożenie debaty na jutro, bo mi się klawisze plączą.
                      Też mi się plączą, dlatego jestem zdecydowanie za - na szczęście debatę na
                      forum możemy sobie spokojnie rozłożyć w czasie.
    • Gość: XXX Re: II WSZECHMARECKIE SPOTKANIE FORUMOWICZÓW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.03, 23:02
      Szóstym dniem tygodnia jest piątek a nie sobota.
      Pzd.
      • Gość: Rafał Redeł Re: II WSZECHMARECKIE SPOTKANIE FORUMOWICZÓW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.03, 23:21
        Gość portalu: XXX napisał(a):
        > Szóstym dniem tygodnia jest piątek a nie sobota.
        > Pzd.

Teoretycznie rzeczywiście tak - nawet w liturgii Mszy Świętej pada
        sformułowanie o niedzieli jako pierwszym dniu tygodnia ("Uroczyście obchodzimy
        pierwszy dzień tygodnia, w którym Jezus Chrystus zmartwychwstał i zesłał na
        Apostołów Ducha Świętego"). Natomiast siódmy dzień, czyli sobota, był dniem
        odpoczynku po Stworzeniu Świata.

Konsekwentni są w tym Amerykanie - tam w kalendarzach niedziela jest zawsze
        pierwsza. Natomiast u nas sytuacja wcale nie jest tak jednoznaczna. Na
        przykład w polszczyźnie wyrazy "czwartek" i "piątek" sugerują, że niedziela
        wypadałaby siódma. Ostatnio w Programie III PR słyszałem zapowiedź NIEDZIELNEJ
        audycji pod tytułem "Siódmy dzień tygodnia" (też mnie to nieco zdziwiło).

A zresztą, jakie tak naprawdę może mieć znaczenie, który dzień tygodnia ma
        który numer?
        • Gość: sarmatia Re: II WSZECHMARECKIE SPOTKANIE FORUMOWICZÓW IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.04.03, 23:23
          spać!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: Rafał Redeł Re: II WSZECHMARECKIE SPOTKANIE FORUMOWICZÓW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.03, 23:28
            tak jest!
        • Gość: XXX Re: II WSZECHMARECKIE SPOTKANIE FORUMOWICZÓW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.03, 00:46
          Czwartek, piątek to nie czwarty i piąty dzień tygodnia lecz czwarty i piąty
          dzien pracy w tygodniu ( czwartek to piąty a piątek to szósty dzień tygodnia).
          Środa natomiast (licząc niedzielę jako pierwszą), jest czwartym dniem w ogólnej
          liczbie dni tgodnia - (siedem), jest dokładnie w środku, stąd ŚRODA.
          pzd.
    • jo.st Re: II WSZECHMARECKIE SPOTKANIE FORUMOWICZÓW 29.04.03, 08:40
      Ojej!!! Nie daruję sobie, ze dopiero dziś WAS odkryłam. Mieszkam w Markach
      dopiero od 5 lat i chętnie bym tu kogoś poznała i przegapilam taką okazję!

POzdrawiam - JOLA.
      • rafal.redel Re: II WSZECHMARECKIE SPOTKANIE 29.04.03, 10:06
        jo.st napisała:
        > Ojej!!! Nie daruję sobie, ze dopiero dziś WAS odkryłam. Mieszkam w Markach
        > dopiero od 5 lat i chętnie bym tu kogoś poznała i przegapilam taką okazję!

Jolu!
        Nic straconego. Najblizsza okazja do spotkania forumowiczow "w swiecie
        rzeczywistym" bedzie prawdopodobnie juz w drugiej polowie maja. Ale o tym z
        pewnoscia napisze Amba, jak juz zapadna stosowne ustalenia :-)

Pozdrawiam
        Rafal
        • jo.st Re: II WSZECHMARECKIE SPOTKANIE 30.04.03, 09:23
          Rafał, mam pytanie! Jak już wspominalam jestem tu na forum doslownie od 2 -3
          dni. Jakoś sobie narazie radzę, ale poradz mi proszę: czy chcąc wrócić do
          jakieś informacji muszę wrócić na dany post, jak np. ten II WSZECHMARECKIE....?
          Napisalam tu i ówdzie i boję się, że w pewnym momencie się pogubię.
          Kiedyś, na forum eDziecka, skąd trafilam właśnie tu, było tak, ze wszystki
          trafiało do prywatnej skrzynki (w moim przypadku w Interii) - i miało to ręce i
          nogi.
          Jakbyś miał chwilę to poroszę o instrukcje!!

Dziekuję z góry! JOLA
          • rafal.redel Re: II WSZECHMARECKIE SPOTKANIE 30.04.03, 10:24
            jo.st napisała:
            > Rafał, mam pytanie! Jak już wspominalam jestem tu na forum doslownie od 2 -3
            > dni. Jakoś sobie narazie radzę, ale poradz mi proszę: czy chcąc wrócić do
            > jakieś informacji muszę wrócić na dany post, jak np. ten II
            > WSZECHMARECKIE....?
            > Napisalam tu i ówdzie i boję się, że w pewnym momencie się pogubię.
            > Kiedyś, na forum eDziecka, skąd trafilam właśnie tu, było tak, ze wszystki
            > trafiało do prywatnej skrzynki (w moim przypadku w Interii) - i miało to
            > ręce i nogi. Jakbyś miał chwilę to poroszę o instrukcje!!

Cześć Jolu!
            Doszły mnie echa sprawy eDziecka - po przejęciu przez Agorę zintegrowano Wam
            forum z innymi "gazetowymi", co nie wzbudziło entuzjazmu użytkowników forum
            eDziecko :-)
            Co do tego forum to standardowo rzeczywiście żeby sprawdzić, czy i co ktoś
            odpowiedział na Twój wpis trzeba wejść do danego wątku. Ale jest jeszcze inna
            możliwość, która może bardziej Ci się spodoba - jeśli jesteś zalogowana (a
            widzę, że jesteś) to możesz skorzystać z opcji "dodaj do ulubionych wątków",
            widocznej przy każdym wątku (w prawej górnej części). Wtedy każdy będziesz
            zawiadamiana e-mailem o każdej nowym wpisie w takim wątku. Szczerze mówiąc
            nidgy tego nie używałem, więc nie wiem, jak działa w praktyce - wprowadzili tę
            opcję niedawno. Oczywiście maile przychodziłyby na skrzynkę "gazetową" ale
            jeśli jej nie używasz, to możesz zrobić z niej przekierowanie (mogę też
            podpowiedzieć jak, ale to pewnie wiesz).

Pozdrawiam
            Rafał
            • jo.st Re: II WSZECHMARECKIE SPOTKANIE 30.04.03, 12:20
              Rafał, dzięki za wieści. Zaraz zajmę się tym "dodaniem do ulubionych". Dziś coś
              tam działałam w swojej skrzynce w celu "przekierowania" poczty na Interię, ale
              jeszcze nie sprawdzałam, czy to dziala. Wstydzę się pytać męża (hi, hi), bo on
              zawsze mi mówi, że ze mnie nerwus i wszystko robię za szybko, stąd czasem
              niepowodzenia. Staram się zatem jak mogę, napewno sobie jakoś poradzę.
              Wchodząc teraz na Forum Regionalne zauważylam, ze w naszych Markach jest
              najwięcej watków!! Ponad 8000!

I jeszcze nieśmiałe pytanie: jak zblizyć się do internetowej spoleczności
              Marek? Czy wystarczy moja tu obecność, na Forum regionalnym?

Pozdrawiam i życzę milego weekendu!
              • rafal.redel Re: II WSZECHMARECKIE SPOTKANIE 30.04.03, 14:19
                jo.st napisała:

> (...) I jeszcze nieśmiałe pytanie: jak zblizyć się do internetowej
                > spoleczności Marek? Czy wystarczy moja tu obecność, na Forum regionalnym?
                (...)

Oprócz wpadania na forum zapraszamy też na spotkania, które odbywają się co
                jakiś czas.

Pozdrawiam
                • Gość: Irytek Re: II WSZECHMARECKIE SPOTKANIE IP: 195.94.206.* 30.04.03, 19:13
                  Aleś odpisał ,Rafixie! Teraz , dziewczyna z całą pewnością przyjdzie(nawet jak
                  z szyn autobusu spuszczą powietrze to dopłynie).
                  Siema Jolka ! Co się łamiesz- będzie dobrze. Nie czytaj - tylko pisz!!!!!!!!!!
                  I nie przejmuj się uwagami ślubnego . Ten typ tak ma! Gdyby moja małżowina
                  chciała przejmować się wszystkimi uwagami jakie "sadzę" to ja sam bym się
                  załamał jak stary dach.Reszta to pryszcz i malizna w porównaniu z kosmosem.
                  pzdr
              • Gość: amba Re: II WSZECHMARECKIE SPOTKANIE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.03, 11:24
                Witaj Jolu,
                Cieszę się ,że znalazłaś nasze forum.Ja buszuję tu od września (ostatnimi czasy
                troche skromnie,bo czasu brak)Powiem Ci ( bo może nie wiesz jeszcze),że mamy
                (prócz Forum) Portal Społeczności Marek(marki.net.pl), do odwiedzania którego
                zapraszam.
                A tak przy okazji, to pozdrawiam wszystkich,których dawno nie pozdrawiałam:-)
                • jo.st Re: II WSZECHMARECKIE SPOTKANIE 07.05.03, 11:33
                  Dziękuję za informację i napewno tam "wejdę". Pozdrawiam również!
        • Gość: gbetina Re: II WSZECHMARECKIE SPOTKANIE IP: *.dyn.optonline.net 30.04.03, 18:43
          a sprawozdania z ostatniego jak nie bylo tak nie ma!!!
          chyba ze przegapilem
          pzdr.
          gbetina
          • Gość: Irytek Re: II WSZECHMARECKIE SPOTKANIE IP: 195.94.206.* 30.04.03, 19:17
            Nie przegapiłeś !!! Rafał się leni . Może to słońce tak na Niego podziałało.
            Miał sobie Neo+ zafundować - też się nie chwali. A pamiętam jak jajo znosił
            przed montarzem. Rozbisurmanił nam się ten Raffix :-)))))))))))))))
            pzdr
            • rafal.redel Re: II WSZECHMARECKIE SPOTKANIE 03.05.03, 12:03
              Gość portalu: Irytek napisał:
              > Nie przegapiłeś !!! Rafał się leni . Może to słońce tak na Niego podziałało.
              Oj, trochę się lenię, przyznaję :-((
              Niestety obawiam się, że - jeśli relacji nie przygotuje nikt inny - to na mnie
              liczyć nie bardzo można.

> Miał sobie Neo+ zafundować - też się nie chwali. A pamiętam jak jajo znosił
              > przed montarzem. Rozbisurmanił nam się ten Raffix :-)))))))))))))))
              Ej, tu Cię przyłapałem na nieuważnym czytaniu - przecież nie zapomniałem
              pochwalić się w wątku na temat Neostrady.
              • Gość: Irytek Re: II WSZECHMARECKIE SPOTKANIE IP: *.dialup.warszawa.pl 03.05.03, 13:39
                No dobra , mea culpa! Letę poczytać jak to jest ....
                pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka