Dodaj do ulubionych

Kryzys dopadł LG - zwijają fabryki w Kobierzycach

22.12.09, 07:48
Panie Zielkowski. To jest TANIE DZIENNIKARSTWO jeśli krzykliwy tytuł
rozmija suię całkowicie z treśicą artykułu. Przecież oni nie zwijają
żadnych fabryk. Ale szumny tytuł jest, kliknięcie zaliczone>
Pozdrawiam.

Kryzys dopadł LG - zwijają fabryki w Kobierzycach
Obserwuj wątek
    • marqin Kryzys dopadł LG - zwijają fabryki w Kobierzycach 22.12.09, 07:50
      będą mieli kłopoty ze znalezieniem pracowników bo nikt rozsądny nie
      będzie pracował dla szajbniętych koreańców wrzeszczących na swoich
      najemników...
      • sokolasty Re: Kryzys dopadł LG - zwijają fabryki w Kobierzy 22.12.09, 08:31
        Jak kolega afiag napisał: tytuł artykułu znaczy zupełnie co innego niż jego treść!
        • Gość: czytelnik Re: Kryzys dopadł LG - zwijają fabryki w Kobierzy IP: 94.42.104.* 22.12.09, 09:40
          Panie Zielkowski

Przegina Pan umieszczając taki tytuł
          • Gość: atx Re: Kryzys dopadł LG - zwijają fabryki w Kobierzy IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.12.09, 11:48
            Oficjalne miejsca pracy sie zmniejszaja, a Chinczycy jak pracowali po kryjomu na luzniejszych zmianach, tak dalej pracuja.
            • tetlian Co to za tytuł?! 22.12.09, 13:30
              I jak już sporo osób zauważyło, przeginacie. Po kiego dajecie tytuł nie mający
              nic wspólnego z artykułem?
              • azx Bombastyczny,głupi i kłamliwy tytuł... 22.12.09, 13:53
                • jureker Dobrze że zmieniliście tę głupotę,ale warto zawsze 22.12.09, 23:31
                  pomyśleć wcześniej.
              • business3 Korean Banzai !!! 22.12.09, 18:00
                Korean Banzai !!!

tetlian napisał:

> I jak już sporo osób zauważyło, przeginacie. Po kiego dajecie tytuł nie mający
                > nic wspólnego z artykułem?
                >
        • Gość: Pol-Pot Re: Kryzys dopadł LG - zwijają fabryki w Kobierzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.09, 11:56
          Mało kto chce pracować u tych chciwych małpeczek. W Azji są uważani za lokalnych
          cyganów. Żadne państwo nie cieszy się z ich obecności. Co nie którzy uważają, że
          Japończycy spaprali sprawę nie kończąc tego co zaczęli najeżdżając Koreę... Cóż
          opinie już sobie wypracowali również w Polsce coś w tych stereotypach jednak jest.
          • Gość: tarko Re: Kryzys dopadł LG - zwijają fabryki w Kobierzy IP: *.dip.t-dialin.net 22.12.09, 13:22
            ... A PRZECIEŻ TO MY, POLACY MIELIŚMY ZBUDOWAĆ TE WSZYSTKIE FABRYKI
            NA CAŁYM ŚWIECIE, STWORZYĆ MILIONY MIEJSC PRACY I ZALAĆ ŚWIAT
            ELEKTRONIKĄ I AUTAMI...
          • hugow lepiej głodować niż tu pracować 22.12.09, 15:02
            znam takie napisy
            z robotnikami najniżej wykwalifikowanymi pracowałem w każde wakacje od 18 roku
            życia do końca technikum a potem przez pierwsze lata studiów. Znam tę mentalność
            roszczeniowych leni. Pracowałem w kilku fabrykach mebli, oklein, przy wyrębie
            lasu, w tartakach, w zakładach spożywczych, w rafinerii, wszędzie to samo,
            palarnia pełna nie tylko w czasie przerwy, dwie przerwy śniadaniowe po naście
            minut przedłużane do pół godziny, przerwa obiadowa i posiłek regeneracyjny w
            środku zmiany, na stanowisku pracy kilkanaście minut po rozpoczęciu czasu pracy
            i zejście ze stanowiska pracy na tyle wcześnie aby punkt 14.00 być już na bramie
            po kąpieli "po" pracy - choć jeszcze czas pracy trwał. Co chwila przerwy - na
            odetchnięcie - i wszystko wykonywane z opieszałością. Sprzątanie - sezonowi
            (czyli ja), sezonowi dublowali kompetencje co kończyło się tym, że niesezonowy
            kompletnie nic nie robił i z nudów pisał po kartonach od mebli teksty typu:
            "lepiej głodować niż tu pracować", co chwila zrywali się z pracy aby odebrać
            dziecko ze szkoły, załatwić coś w urzędzie, odebrać pocztę, czy zwyczajnie
            siadali za maszyną (w niebezpiecznym miejscu, grożącym wypadkiem) i oglądali
            gazety (czytanie to za duży wysiłek), klikali w komórce na forach lub
            rozwiązywali proste krzyżówki licząc na to, że do fajrantu jakoś się
            przebimbają. W poniedziałki zawsze nietrzeźwi ("wczorajsi") często też z byle
            okazji w środku tygodnia ("bo Zośki było"). Tam gdzie pracowałem pensje były
            godziwe, wyższe niż moja pensja jako adiunkta ze stopniem doktora na wyższej
            państwowej uczelni, jako sezonowy w tych firmach w wakacje otrzymywałem wyższe
            uposażenie niż po wakacjach jako pracownik naukowo-dydaktyczny na uniwersytecie.
            Takie napisy na kartonach: "lepiej głodować niż tu pracować" nie robią na mnie
            wrażenia.
            • Gość: Dniak Re: lepiej głodować niż tu pracować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.09, 15:40
              Za pierwsze lepsze z wymienionych przez Ciebie zachowań, w LG od razu dostałbyś
              naganę, a przy kolejnej okazji dyscyplinarne zwolnienie z pracy. Tam po
              rozpoczęciu się przerwy śniadaniowej, wszyscy dosłownie biegli w kierunku szafki
              pracowniczej, a następnie szybko do kantyny żeby zdążyć zjeść coś, wypić, bo
              dokładnie 10 minut później musieli już stać przy linii produkcyjnej, bo razem z
              dzwonkiem linia rusza i jak pracownika nie ma, to w każdym przejeżdżającym
              telewizorze zabraknie płyty głównej lub zasilacza, ablo choćby 4 śrubek i wtedy
              musi być zdjęty z linii, na czym traci pracodawca, bo tam czas się liczy. A
              wtedy opier*** od brygadzisty czy mistrza i nagana. Mentalność Koreańczyków jest
              taka, aby tania siła robocza w jak najkrótszym czasie złożyła jak największą
              ilość telewizorów, tam nie ma czasu na spacer do toalety czy kantyny. A kto się
              obija, unika pracy, bardzo szybko wyleci stamtąd ze świnią wpisaną w papiery
              zwane świadectwem pracy.
            • Gość: mario Re: lepiej głodować niż tu pracować IP: 89.107.158.* 22.12.09, 16:17
              ej, Hugow, gdzie ty pracowałeś? Można jakiś namiar?
              Dlaczego ja zawsze napotykam tyranów i wyzyskiwaczy, którzy nie słyszeli nigdy o
              umowie o pracę?
      • hela_z_gazowni Re: Kryzys dopadł LG - zwijają fabryki w Kobierzy 22.12.09, 08:40
        To lepiej siedzieć na bezrobociu od 10 lat? A może lepiej choć pół roku
        popracować u skośnych i próbując się rozwijać. Po tym czasie zacząć pracować w
        lepszym zakładzie. Lepiej od razu powiedzieć że JA MAMA SWOJĄ DUMĘ NIE BĘDĘ NA
        SKOŚNYCH PRACOWAŁ to lepiej siedzieć w brudnym i niedogrzanym mieszkaniu.
        • xegar Re: Kryzys dopadł LG - zwijają fabryki w Kobierzy 22.12.09, 09:07
          A dlaczego tam się nie buduje polskich dużych fabryk? Przecież od 1989 roku
          minęło 20 lat. To dużo czasu, a my nadal potrzebujemy Koreańców.

Xe.
          • Gość: es Re: Kryzys dopadł LG - zwijają fabryki w Kobierzy IP: *.chello.pl 22.12.09, 10:43
            czy fabryka płaci podatki, czy umieszczona jest w "specjalnej strefie"?
            • gnago Re: Kryzys dopadł LG - zwijają fabryki w Kobierzy 22.12.09, 18:42
              bodajże w Wałbrzyskiej
        • Gość: jerry Re: Kryzys dopadł LG - zwijają fabryki w Kobierzy IP: *.e-wro.net.pl 22.12.09, 11:37
          i tak smutny ludzie będziesz siedział w brudnym i nie ogrzanym mieszkaniu bo nie będzie go stać na inne życie pomimo pracy w LG
      • Gość: Dniak Re: Kryzys dopadł LG - zwijają fabryki w Kobierzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.09, 10:51
        Otóż to! Ten kto tam już pracował, nigdy więcej do tych idiotów nie pójdzie.
        Polacy na produkcji traktowani są tam jak tania siła robocza, ponadto ludzie są
        zastraszani utratą pracy i przymuszani do pracy w nadgodzinach. Częste telefony
        do Państwowej Inspekcji Pracy to standard wśród pracowników produkcji, niestety
        rzadko przynoszą pozytywne rezultaty, bo koreański zarząd woli płacić kary niż
        poprawić warunki pracy na niektórych stanowiskach. Prędzej czy później te
        zakłady i tak upadną, bo nikt nie będzie chciał w takim miejscu pracować za
        marne grosze. Swego czasu gdzieś na kartonie dojrzałem napis "lepiej głodować
        niż tu pracować", który dobitnie pokazuje do jakich wniosków dochodzą pracownicy
        LG. Niejednokrotnie w rozmowach między pracownikami przewijał się termin "obóz
        pracy", który dobitnie pokazuje panującą tam atmosferę.
        • hugow Re: Kryzys dopadł LG - zwijają fabryki w Kobierzy 22.12.09, 15:01
          znam takie napisy
          z robotnikami najniżej wykwalifikowanymi pracowałem w każde wakacje od 18 roku
          życia do końca technikum a potem przez pierwsze lata studiów. Znam tę mentalność
          roszczeniowych leni. Pracowałem w kilku fabrykach mebli, oklein, przy wyrębie
          lasu, w tartakach, w zakładach spożywczych, w rafinerii, wszędzie to samo,
          palarnia pełna nie tylko w czasie przerwy, dwie przerwy śniadaniowe po naście
          minut przedłużane do pół godziny, przerwa obiadowa i posiłek regeneracyjny w
          środku zmiany, na stanowisku pracy kilkanaście minut po rozpoczęciu czasu pracy
          i zejście ze stanowiska pracy na tyle wcześnie aby punkt 14.00 być już na bramie
          po kąpieli "po" pracy - choć jeszcze czas pracy trwał. Co chwila przerwy - na
          odetchnięcie - i wszystko wykonywane z opieszałością. Sprzątanie - sezonowi
          (czyli ja), sezonowi dublowali kompetencje co kończyło się tym, że niesezonowy
          kompletnie nic nie robił i z nudów pisał po kartonach od mebli teksty typu:
          "lepiej głodować niż tu pracować", co chwila zrywali się z pracy aby odebrać
          dziecko ze szkoły, załatwić coś w urzędzie, odebrać pocztę, czy zwyczajnie
          siadali za maszyną (w niebezpiecznym miejscu, grożącym wypadkiem) i oglądali
          gazety (czytanie to za duży wysiłek), klikali w komórce na forach lub
          rozwiązywali proste krzyżówki licząc na to, że do fajrantu jakoś się
          przebimbają. W poniedziałki zawsze nietrzeźwi ("wczorajsi") często też z byle
          okazji w środku tygodnia ("bo Zośki było"). Tam gdzie pracowałem pensje były
          godziwe, wyższe niż moja pensja jako adiunkta ze stopniem doktora na wyższej
          państwowej uczelni, jako sezonowy w tych firmach w wakacje otrzymywałem wyższe
          uposażenie niż po wakacjach jako pracownik naukowo-dydaktyczny na uniwersytecie.
          Takie napisy na kartonach: "lepiej głodować niż tu pracować" nie robią na mnie
          wrażenia.
          • Gość: Dniak Re: Kryzys dopadł LG - zwijają fabryki w Kobierzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.09, 15:44
            Tak jak już pisałem wyżej. Tego typu zachowania mogą występować w zakładach
            budżetowych, w LG czegoś takiego nie było, a Ci którzy próbowali w ten sposób
            "pracować" zostali bardzo szybko wyrzuceni z roboty.
            • mil1231 ta firma to regularne #$% 22.12.09, 19:20
              odradzam komukolwiek podejmowanie tam JAKIEJKOLWIEK pracy. Naprawdę lepiej nawet
              nie mieć nic niż tam iść. Mówię serio.
      • business3 Karwa, Tusk i PO !!! Śpicie ??? 22.12.09, 12:17
        Karwa, Tusk i PO !!! Śpicie ???

marqin napisał:

> będą mieli kłopoty ze znalezieniem pracowników bo nikt rozsądny nie
        > będzie pracował dla szajbniętych koreańców wrzeszczących na swoich
        > najemników...
    • Gość: wujex Re: Kryzys dopadł LG - zwijają fabryki w Kobierzy IP: 159.41.1.* 22.12.09, 08:26
      odnosnie podpisu pod zdjeciem: plazma, LCD a coz to za roznica i
      jedno i drugie jest plaskie i duze, ot przejaw ignorancji
      • Gość: dwójex Re: Kryzys dopadł LG - zwijają fabryki w Kobierzy IP: *.dip.t-dialin.net 22.12.09, 09:14
        Samolot, szybowiec, a cóż to za różnica? Oba mają skrzydła i oba
        latają.

"Plazma" a "LCD" to jednak zasadnicza różnica. Ot przejaw ignorancji.
    • biker_luki To w końcu jak? 22.12.09, 08:33
      Grzegorz Roman, wicemarszałek województwa [...]: - [...]Koreańczycy jednak
      postawili sprawę jasno, że nie będą inwestować.

Podobnie wypowiada się Paweł Czuma, dyrektor biura prasowego urzędu miasta: -
      LG informuje, że w przyszłości nadal zamierza inwestować w naszym regionie.
      • olek_01 Re: To w końcu jak? 22.12.09, 08:57
        Nie będą inwestować - teraz jak jest kryzys więc i pan Roman i pan Czuma mają
        rację ,nie szukaj dziury w calym :-)
        ale tytul artykulu wola o pomstę do nieba :P
        • billy.the.kid Re: To w końcu jak? 22.12.09, 10:16
          pewnie-pracowac u koreańców i uwaga,uwaga- ROZWIJAC SIĘ.
      • nie-tak Re: To w końcu jak? 22.12.09, 11:22
        biker_luki napisał:

> Grzegorz Roman, wicemarszałek województwa [...]: - [...]Koreańczycy jednak
        > postawili sprawę jasno, że nie będą inwestować.
        >
        > Podobnie wypowiada się Paweł Czuma, dyrektor biura prasowego urzędu miasta: -
        > LG informuje, że w przyszłości nadal zamierza inwestować w naszym regionie.
        W przyszlosci? Jakiej? Ale nie mowi nic LG w czasie terazniejszym a to
        mowi juz wiele o sobie.

--------------------------------------------------------------
    • truten.zenobi wykorzystali dotacje i się zwijają... 22.12.09, 10:18
      podobnie było w czechach
      • exxon71 Re: wykorzystali dotacje i się zwijają... 22.12.09, 10:52
        Jak to jest że pisać umiesz, a z czytaniem ci nie idzie? Polecam na
        początku poćwiczyć na krótszych fragmentach (np. 1 zdanie) - wtedy
        łatwiej jest zrozumieć. Np.:

"Dostanie jednak też mniejsze, niż planowano, wsparcie od rządu -
        120, a nie 219 mln zł. "
        • truten.zenobi Re: wykorzystali dotacje i się zwijają... 22.12.09, 11:17
          poczekamy zobaczymy...
          czy lepiej u ciebie z umiejętnościami czytania czy u mnie z
          umiejętnościami przewidywania..
          :P
          • nie-tak Re: wykorzystali dotacje i się zwijają... 22.12.09, 12:10
            truten.zenobi napisał:

> poczekamy zobaczymy...
            > czy lepiej u ciebie z umiejętnościami czytania czy u mnie z
            > umiejętnościami przewidywania..
            sam tytul mowi wszystko za siebie, tresc artykulu jest zadyma, zamazywaniem
            praktyk stosowanych w Polsce a w prawdzie w calym bloku wschodnim.
      • nie-tak Re: wykorzystali dotacje i się zwijają... 22.12.09, 11:28
        truten.zenobi napisał:

> podobnie było w czechach
        Jak wynika z tego na tym bazuja kupione przez Polske zagraniczne firmy, bo
        przeciez w ten sposob w Polsce kupuje sie je by przyszly do Polski i
        wykorzystywali ludzi za marne pieniadze. Kto podpisuje w Polsce takie umowy? Tu
        jest dobitny przyklad ktory mowi sam za siebie.
        bydgoszcz.gazeta.pl/bydgoszcz/1,48722,7385591,Calbecki__Dlugi_wobec_Ryanaira_splaccie_sami.html
    • needmoney Szkoda że nie kupujemy telewizrów LG a szajsunga 22.12.09, 10:40
      Szkoda że nie kupujemy telewizorów LG a królem sprzedaży jest szajsung (mała złośliwość). Powinniśmy wybierać Polskie produkty albo produkowane w Polsce jak np. telewizory LG itp.
      Niestety wielu woli kupić np. pralkę z napisem bosch która jest produkowana na zlecenie w/w firmy w Polsce niż np. polara.
      Wielu zna np. Berghoff a nie słyszała o Gerlach-u i takich przykładów znalazło by się sporo ...
      • qrcze_pieczone Oj tam, oj tam 22.12.09, 10:52
        zaraz "królem".
        Raptem 50% rynku... :)))
      • Gość: fino Re: Szkoda że nie kupujemy telewizrów LG a szajs IP: 198.240.213.* 22.12.09, 11:36
        Szkoda, że telewizory produkowane u nas (LG) nie potrafią konkurować
        cenowo z tymio importowanymi z zagranicy. Chciałem kupić TV
        produkowany w Polsce ale TV z zagranicy (SAMSUNG) o takich samych
        lub nawet lepszych parametrach okazał sie znacznie tańszy.
        • jeg_vil_ha_loff Re: Szkoda że nie kupujemy telewizrów LG a szajs 22.12.09, 12:36
          Bardzo dziwne. Niedawno kupowałem sobie telewizor w Norwegii. Padło na LG, bo
          był tańszy od porównywalnych samsungów i innych marek. Po rozpakowaniu okazało
          się, że jest Made in Poland. W ten sposób dowiedziałem się, że produkuje się u
          nas telewizory :)
        • needmoney Re: Szkoda że nie kupujemy telewizrów LG a szajs 22.12.09, 13:15
          Gość portalu: fino napisał(a):

> Szkoda, że telewizory produkowane u nas (LG) nie potrafią konkurować
          > cenowo z tymio importowanymi z zagranicy. Chciałem kupić TV
          > produkowany w Polsce ale TV z zagranicy (SAMSUNG) o takich samych
          > lub nawet lepszych parametrach okazał sie znacznie tańszy.
          Jak wybierałem tv to znacznych a nawet zauważalnych różnic w jakości i cenie nie stwierdziłem - wszystkie (marki) tv jakby pochodziły z tej samej fabryki różnice kosmetyczne.
          Oczywiście piszę o tych do 3kzl.
        • Gość: Dniak Re: Szkoda że nie kupujemy telewizrów LG a szajs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.09, 13:26
          Jak to nie potrafią konkurować? Samsung i LG to najtańsze marki na rynku. Jak
          pracowałem w LG, to cały czas dochodziły do mnie informacje o oszczędnościach
          konsorcjum na wszystkim na czym się tylko dało, byleby tylko móc zejść z ceną i
          konkurować z Samsungiem. Z tego też wynikały nikłe zarobki pracowników LG i
          niecywilizowane traktowanie ludzi na produkcji.
        • swoboda_t Re: Szkoda że nie kupujemy telewizrów LG a szajs 22.12.09, 14:01
          Ja mam lcd-ka "Made in Poland", który swego czasu był najtańszą w
          danym segmencie propozycją na półce (pomijam jakieś wynalazki typu
          Medion czy Funai). Nie jest to LG ani Samsung, tylko Panasonic :)
          • greges58 Re: Szkoda że nie kupujemy telewizrów LG a szajs 22.12.09, 16:27
            Co masz ?

Fabryka " Panasonic ", jest w Pilźnie ! W Czechach.

Ha ha ha... !
            • Gość: swoboda_t Re: Szkoda że nie kupujemy telewizrów LG a szajs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.09, 17:49
              Wiesz lepiej ode mnie co jest napisane na dupce mojego telewizora??
              • greges58 Re: Szkoda że nie kupujemy telewizrów LG a szajs 23.12.09, 17:41
                Gość portalu: swoboda_t napisał(a):

> Wiesz lepiej ode mnie co jest napisane na dupce mojego telewizora??

Czy tym wiesz, po co żyjesz ?
                Z kim tu pisać, dyskutować...
                Dupka ?

Idioto !

• greges58 Re: Szkoda że nie kupujemy telewizrów LG a szajs 23.12.09, 18:31
                  Czy ty wiesz...

Niewesołych Świąt !
    • hewja Re: Kryzys dopadł LG - zwijają fabryki w Kobierzy 22.12.09, 10:46
      Oczywiście tytuł nie adekwatny do treści, żenada panie dziennikarzu.
      • Gość: Kasia.W Re: Kryzys dopadł LG - zwijają fabryki w Kobierzy IP: *.szczecin.mm.pl 22.12.09, 11:21
        Niech ktoś mi wytłumaczy jak we własnym kraju ludzie mogą być traktowani jak
        bydło niewolnicze pomiatane we własnym swoim kraju przez zagraniczne koncerny
        tego nigdzie nie ma w cywilizowanym świecie żeby obcy który chce zarabiać na
        obywatelach zakładając market zatrudniał ich jako niewolników.
        • swoboda_t Re: Kryzys dopadł LG - zwijają fabryki w Kobierzy 22.12.09, 14:04
          To ty jeszcze mało w świecie widziałaś. Wszędzie w takich np.
          marketach ludzie zarabiają źle, są na dnie rynku pracy. Różne są
          tylko satndardu tego "źle" - w Niemczech to 1000 euro, w Stanach
          1000 dolarów, a w Polsce to 1000 złotych.
    • Gość: emil Tyle warte słowa biznesmenów ... IP: 87.205.144.* 22.12.09, 11:19
      zamiast 12 tys. osób - niecałe 6 tys. A ile szumu było w mediach ...
    • dfgfdg Kto się zwija? 22.12.09, 11:22
      Kto sie zwija i dokad pseudodziennikarzu ktory ten tekst splodziles? Moglbys
      mi to wyjasnic? Bo z tresci to nijak nie wynika...
      • Gość: malko Re: Kto się zwija? IP: *.magma-net.pl 22.12.09, 12:31
        Grunt, to "chwytny" tytuł. Na pisać "zamordowali", jak tylko była próba
        morderstwa. Tak to niektórzy z dziennikarzy (a może ich szefowie?) próbują
        przyciągnąć lud do kupowania ich gazet.
    • Gość: arch05 Re: Kryzys dopadł LG - zwijają fabryki w Kobierzy IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.12.09, 11:27
      Zwolnienia z podatku dostali w ramach za obietnice otwarcia
      określonej liczby miejsc pracy. A teraz nie będzie ani pracy ani
      kasy dla miasta, super :/ Ciekawe co na to Urząd Miasta Wrocławia?

Pozdrawiam wszystkich aktywnych forumowiczów Gazety i życze przy
      okazji rodzinnych świąt :)
    • zayed GW=Tuba Propagandowa 22.12.09, 11:30
      to czysta propaganda a polacy z magistrami czytaja to jak jakis The Economist polski.

ludzie ....
      • jrk1974 Re: GW=Tuba Propagandowa 22.12.09, 11:52
        Pewnie brak "magistra" uniemożliwia Tobie zarówno składne i klarowne wyrażanie
        swoich opinii, jak i ich uzasadnianie (wersja skrócona, byś mógł zrozumieć: nie
        wiem o co chodzi w Twoim poście).
    • zygmuntt0 myślę, że tytuł jest nierzetelny 22.12.09, 11:48
      myślę, że tytuł jest nierzetelny.
      Wyrażam tu swoje skrajne zniesmaczenie formułowaniem tytułów w tym
      serwisie. Wstyd Panie i Panowie, że dla pieniędzy i odsłon nie
      cofacie się przed małymi kłamstewkami,
      • Gość: nit21 Re: myślę, że tytuł jest nierzetelny IP: *.152.149.117.dsl.dynamic.eranet.pl 22.12.09, 13:47
        Mnie też to razi, ten tytuł: (. Do rozwagi dla szefostwa GW i druga rzecz - błędy gramatyczne, rażą. Ktoś powinien czytać te artykuły. Za tysiąc dwieście złotych netto miesięcznie gotowy jestem czytać na bieżąco, przez net, wszystkie artykuły i poprawiać je. Zakres obowiązków i wynagrodzenie do negocjacji. Wesołych Świąt.
    • dwabe Działania rządu przeciwdziałają ?!?!?!?! 22.12.09, 12:05
      Redukcji zatrudnienia? A jak? Czy MG dopłaca do każdego pracownika?
      Czy może buduje barykady przy każdym stanowisku, żeby pracodawca nie
      mógł usunąć pracownika? Co za bzdury! Kiedy wreszcie politykami w
      Polsce nie będą ludzie sowieccy, o mentalności kołchoźnika? Żenująca
      propaganda kolesi, którzy o niczym nie mają pojęcia. I dziwi mnie
      tylko, że nasi mądrzy dziennikarze nigdy nie pytają o to jak rząd
      zamierza przeciwdziałać, czy, to jeszcze bardziej
      kuriozalne "kreować miejsca pracy"...
    • ideefiks czy dziennikarz rozumie tytuł własnego artykułu? 22.12.09, 12:16
      Czy szanowny autor artykułu mógłby popracować ze słownikiem języka
      polskiego?
      "Ograniczać inwestycję" to na pewno nie to samo co "zwijać
      inwestycję".
      Niewiedza?
      Głupota?
      A może po prostu celowa manipulacja?

Tak czy inaczej poziom dziennikarstwa bliski dziennikarskiego dna.
      • Gość: new Re: czy dziennikarz rozumie tytuł własnego artyku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.09, 12:54
        Pozamykać te wszystkie strefy, bo dzięki tym ulgom i dotacjom
        niszczą konkurencję i mają przyzwolenie na robienie z pracownikami
        to co im się podoba, a jak widać ciemny lud jeszcze je im z ręki i
        na wszystko się zgadza. Trzeba sobie jasno powiedzieć że oni
        przyszli do nas tylko dlatego że my wyłożyliśmy dla nich pieniądze,
        dlaiśmy grunty i ludzi ciężko pracujących za niskie wynagrodzenia :(
        • Gość: gajowymarucha nie ma dymu bez ognia IP: *.viol8r.org 22.12.09, 13:07

I jeszcze więcej reklam !
          I jeszcze głośniejszych reklam !
          I coraz dłuższych bloków reklamowych !
          I coraz więcej pseudowiadomości
          I coraz więcej politycznych DINOZAURÓW
          I coraz więcej politycznego bełkotu
          I coraz więcej IDOLI
          I coraz więcej TAŃCOW..
          I coraz więcej TALENTÓW

I coraz mniej widzów
          I coraz mniej TELEWIZORÓW.

Prosty i zrozumiały mechanizm. Nie ma dymu bez ognia.

Czy Prezesi LG tego jeszcze nie wiedzą ???

I na potwierdzenie zmian:

Internet wypiera telewizję

PAP | 22.12.2009 | 02:10

(fot. Jupiterimages)

Z najnowszego badania Startrack 2009 wynika, że już 6 proc. internautów nie ma telewizora - pisze "Puls Biznesu".
          Korzystający z sieci przed telewizorem spędzają średnio 3 godz. dziennie, wobec średniej 4 godz. dla niekorzystających z sieci. Średnio w ciągu dnia tylko 26 proc. osób używających w danym momencie internetu korzystało z innego medium, tymczasem jeszcze dwa lata temu ten odsetek wynosił 43 proc..

Wyraźny trend ostatnich lat to skokowy wzrost popularności stron oferujących videostreaming. Obecnie 26 proc. internautów przyznaje, że korzysta z takich serwisów. To ponad dwa razy więcej niż w 2007 r. - podaje gazeta.

• Gość: semafor O krzyżach też GW pisała , że jest "awantura" IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.12.09, 13:18
      Tytuł nieprawdziwy? A bo to pierwszy raz...
      "Wybiórcza" widzi tylko to, co chce widzieć.
    • ulanzalasem Kryzys dopadł LG - zwijają fabryki w Kobierzycach 22.12.09, 13:24
      Niewolnictwo XXI wieku - praca w LG, Biedronkach itp. za 1276zł bądź u prywaciarzy za podobne stawki, a nie daj 'boże' umowa...eh szkoda mówić.
      • swoboda_t Re: Kryzys dopadł LG - zwijają fabryki w Kobierzy 22.12.09, 14:06
        W Biedronce podstawowa płaca za pełny etat to 1800 brutto :)
        • Gość: mario Re: Kryzys dopadł LG - zwijają fabryki w Kobierzy IP: 89.107.158.* 22.12.09, 16:28
          Chyba dla menedżera sklepu w centrum Warszawy :)

> W Biedronce podstawowa płaca za pełny etat to 1800 brutto :)
          • Gość: swoboda_t Re: Kryzys dopadł LG - zwijają fabryki w Kobierzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.09, 17:52
            Dla szeregowego pracownika (kasjera, czy jaką tam mają w "Bidzie"
            nomenklaturę przyjętą). Kierownik ma jakieś dwa razy tyle :)
    • brzezie76 To Ryży oszust kłamie? 22.12.09, 13:30
      W Polsce nie ma kryzysu,a jak wódz Maczu-Picu mówi ,to tak musi być.
    • semeon Kryzys dopadł LG - zwijają fabryki w Kobierzycach 22.12.09, 13:59
      Autor nieopatrzenie napisał prawdę, którą należy przczytać między
      wierszami. Biedny i to ogromnie jest kraj, w którym najwiekszą
      inwstycją jest montownia koreańskiego sprzętu elektronicznego. Już
      jesteśmy dziadami w naszym kraju /około 60 % gospodarki należy do
      obcego kapitału/, a bedzie jeszcze gorzej. Ciekawe co powiedziałoby
      10 mln. członków "S", gdyby w 1980 ktoś im uświadomił czym skończy
      się ta rewolucja.
      • Gość: prawiczek Re: Kryzys dopadł LG - zwijają fabryki w Kobierzy IP: *.omi.pl 22.12.09, 14:35
        Tym ,że mając wówczas 100% przestarzałego zwykle przemysłu polowało się
        miesiącami na telewizor nie mówiąc o jedzeniu. Ja swój pierwszy kolorowy tel.
        Neptun złożyłem z części (głównie kradzionych przez klasę pracującą w Unimorze)
        No chyba ,że było się w "klasie uprzywilejowanej" jak zapewne ty baranie.
        • Gość: Zdzichu Do kłamczucha "Prawiczka" IP: *.111.241.195.static.crowley.pl 22.12.09, 15:09
          Prawiczku, biednie się żyło wtedy w PRL ale nikt z głodu nie
          zdychał. Ja nie należałem do klas uprzywilejowanych, mimo tego
          jadłem codziennie minimum trzy posiłki plus dodatki między rankiem,
          południem i wieczorem. Telewizor kolorowy kupiłem dopiero od
          rosyjskiego żołnierza ze Świdnicy w 1985 roku (nie było mnie poza
          tym stać na tak drogą rzecz). Nie musiałem być, tak jak Ty, PASEREM
          lub ZŁODZIEJEM- sam sie do tego przyznałeś. Wolałem oglądać świat w
          czarnobiałym kolorze TVP niż wystawać, wysiadywać pod sklepami ze
          sprzętem RTV lub wchodzic w układy ze złodziejami. Więc przestań
          pie....yć Prawiczku jeśli nie chcesz pisac prawdy.
        • gnago Re: Kryzys dopadł LG - zwijają fabryki w Kobierzy 22.12.09, 18:51
          średniej klasy jeśli już. Z opóżnieniem o dekadę - nałożone na Polskę sankcje. Podobne tym irackim - nic bardziej skomplikowane od ołówka nie było przepuszczane. A później mały manewr wobec firm i ich kredytu obrotowego i gwoździe trzeba było sciągać z Niemiec a polskie fabryki stały z długami i bez drutu do produkcji gwoździ
      • tbarbasz Re: Kryzys dopadł LG - zwijają fabryki w Kobierzy 22.12.09, 14:39
        semeon napisał:

> Ciekawe co powiedziałoby
        > 10 mln. członków "S", gdyby w 1980 ktoś im uświadomił czym skończy
        > się ta rewolucja.
        Jestem jednym z tych 10 mln, którzy mieli nadzieję na lepsze jutro (miałem
        wówczas 32 lata i mocno się angażowałem!). Co mam powiedzieć - Wam to samo, co
        Bujak:
        "Przepraszam za Solidarność!!!" a moim kolegom "Niech to jasny szlag trafi - ale
        nas, naiwniaków wyrolowali!".
    • koballt ale Polski kryzys nie dopada! 22.12.09, 14:45
      :)
    • cinsson a co ma tytul wspolnego z tekstem? 22.12.09, 14:57
    • Gość: pinia Re: Kryzys dopadł LG - zwijają fabryki w Kobierzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.09, 14:59
      popieram, gazeta schodzi na psy, okreslenie "tanie dziennikarstwo"
      pasuje idealnie
    • cyklista Kryzys dopadł... polskie dziennikarstwo 22.12.09, 15:33
      GW, Rzepa, o tabloidach nie wspomnę. Gdzie nie spojrzysz bełkot, krzykliwe
      tytuły bez związku z tekstem. Wyszukiwanie sensacji za wszelką cenę.
      Dziennikarze przywiązanie na sztywnym holu do opcji politycznych albo lobbystów.
      Ten artykuł jest po prostu głupi. Szkoda gadać.
    • hanishl kłopoty ze znalezieniem w okolicach Wrocławia 22.12.09, 17:27
      dalszych 4 tys. To nie prawda . Bariera jest i będzie płaca
      Po co chrzanienie.
    • mil1231 Co za bezczelne chamy?! 22.12.09, 19:15
      ich JEDYNYM problemem z pracownikami są niewolnicze pensje!! Ci idioci oferują
      jakieś śmieszne ochłapy!
    • trybik1987 LG ogranicza planowane inwestycje w gminie Kobi... 24.12.09, 00:47
      Szkoda tylko tych miejsc pracy... bo 4 tys. to wcale nie mało. Ale mam
      nadzieję, że podczas boomu na tv LED i 3D wzrośnie zapotrzebowanie na
      zatrudnienie nowych pracowników. LG da radę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka