Dodaj do ulubionych

uwaga na cukiernię Poniatowskiego 21

25.12.09, 12:41
Ku przestrodze.Zamówiłam ciasto na święta i spotkało mnie wielkie
rozczarowanie. Sernik chyba bez sera, czerstwy,suchy, a miała to byś wersja
świąteczna tylko na tę okazję pieczona.To samo z makowcem suchy i rozpadający
się.Zamówiłam również skubańca, podejrzewam ,że również pieczony grubo przed
świętami.Nigdy w życiu nie zmówię tam ciasta, nie wiem co mnie podkusiło
przecież w okolicy jest tyle cukierni.
Obserwuj wątek
    • Gość: beata Re: uwaga na cukiernię Poniatowskiego 21 IP: *.wroclaw.vectranet.pl 25.12.09, 13:03
      Takie triki stosuje wiele renomowanych cukierni, piekarni etc.
      Przez dwa lata zamawiałam na święta pierogi i uszka w barze "Smaczek" przy ul Trzebnickiej, który wyrobił sobie markę. Zapłaciłam extra za uszka z grzybami[nie pieczarkami]. Niestety uszka i pierogi, to było samo gliniaste ciasto bez farszu. W tym roku nie dałam się naciągnąć. Zakasałam rękawy i przy pomocy rodziny sama "zmajstrowałam". Chleb też na święta pieką w/g innej receptury, bo wiedzą, że klient kupi wszystko.
      • Gość: gosc Re: uwaga na cukiernię Poniatowskiego 21 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.12.09, 18:45
        Tak to prawda!!!Też zamówiłam tam ciasto na święta i odebrałam ohydne suche
        sprzed kilku dni.
        • Gość: Pierre Re: uwaga na cukiernię Poniatowskiego 21 IP: *.as.kn.pl 25.12.09, 21:08
          Lenia w dupie macie????Każdy ma to na co sobie zasłużył.
          Trzeba było robić ciasta w domu!
          • Gość: do Pierre'a Re: uwaga na cukiernię Poniatowskiego 21 IP: *.dialog.net.pl 25.12.09, 22:17
            Pierre,

może w twoim zacnym kraju sery robi się tą częścią ciała, o której piszesz. W
            Polsce ciasto robi się rękami, sercem i ewentualnie mixerami.
            Jak nie masz nic do powiedzenia w temacie, to zajmij się pochłanianiem żabek i
            ślimaków.

• Gość: glon Re: uwaga na cukiernię Poniatowskiego 21 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.09, 22:35
            Gość portalu: Pierre napisał(a):
            > Lenia w dupie macie????Każdy ma to na co sobie zasłużył.
            > Trzeba było robić ciasta w domu!

Debil!
            Poza tym nie każdy ma tyle czasu, co ty siedząc na bezrobociu. Debilu!
            Ostro? Owszem, bo debil zasługuje na debilną ripostę.
            • Gość: cukiernik Re: uwaga na cukiernię Poniatowskiego 21 IP: *.lanet.net.pl 27.12.09, 06:25
              Gość portalu: glon napisał(a):

> Gość portalu: Pierre napisał(a):
              > > Lenia w dupie macie????Każdy ma to na co sobie zasłużył.
              > > Trzeba było robić ciasta w domu!
              >
              > Debil!
              > Poza tym nie każdy ma tyle czasu, co ty siedząc na bezrobociu. Debilu!
              > Ostro? Owszem, bo debil zasługuje na debilną ripostę.

jakie ostre?, ostre to wasabi.
              To, że lenistwo Was-kobiety ogrania to wiem coś o tym ... zamiast w klawiaturę klepać ostre kawałki, wystarczyłoby makowca zrobić ... tyle samo czasu to zajmuje...:'( też wiem coś o tym...:>

• bu-ka-bu Re: uwaga na cukiernię Poniatowskiego 21 28.12.09, 13:35
            A co to ma do rzeczy ?
            Płacę - wymagam.
          • 45rtg Re: uwaga na cukiernię Poniatowskiego 21 29.12.09, 09:31
            Gość portalu: Pierre napisał(a):

> Lenia w dupie macie????Każdy ma to na co sobie zasłużył.
            > Trzeba było robić ciasta w domu!

A ty robisz? Ach, mamusia ci robi... Rozumiem.
    • krasnalzgrilla Re: uwaga na "młode" ;) żony 26.12.09, 10:24
      Bo te "młode" ;) żony to uwierzyły, że za pieniądze można wszystko...

Nie, Miłe Panie - pieniądze to nie wszystko ....:>
      • Gość: pan jerzy Re: uwaga na "młode" ;) żony IP: *.wroclaw.mm.pl 26.12.09, 20:37
        Laik domowymi sposobami nie wyprodukuje tak wykwintnego i smacznego
        ciasta jak to z cukierni. Nie dziwię się, że ktoś, kogo na to stać,
        zamawia świąteczne wypieki u fachowca. Nie cierpię tych domowych
        specjałów, którymi częstują mnie u rodziny i znajomych. Zwykle wtedy
        proszę tylko o kawę, bez ciasta i wymawiam się dietą.Wiem, że zaraz
        tu zaczną wydziwiać i zapewniać mnie, że ich wypieki są wyjatkowe.
        No, ale o gustach się nie dyskutuje.
        • Gość: jury Re: uwaga na "młode" ;) żony IP: *.lanet.net.pl 27.12.09, 06:19
          Gość portalu: pani jerzykowa napisał(a):

> Laik domowymi sposobami nie wyprodukuje tak wykwintnego i smacznego
          > ciasta jak to z cukierni.

Laik zawsze może się nauczyć ...tylko chęci do pracy, a nie TV oglądać...

Weźcie się , do pracy kochane Panie, a nie wmawiajcie, że "domowe wypieki" są gorsze od tego "przemysłowego"
          bo to bzdura...

• Gość: ivona Re: uwaga na "młode" ;) żony IP: *.wroclaw.vectranet.pl 27.12.09, 10:41
            Autorka wątku przestrzega przed zakupami w złodziejskiej firmie, a znalazło się kilku kretynów, którzy piszą o "leniwych kobietach".
            A gdzie jest napisane, że to kobiety mają stać przy garach? Nawet na wielu kanałach telewizyjnych, gotują, pieką mężczyźni. Panowie, czas przetrzeć oczy, zakasać rękawy i do pracy!!!
            Jednak przypominam, że żyjemy już w innej epoce. Ktoś, kto "liznął" trochę cywilizowanego świata, to wie, że nigdzie nie przygotowuje się pokarmów samemu, tylko bazuje na zamówieniach gotowców. Starym zgredom i pasibrzuchom pragnę uświadomić, że w dzisiejszej dobie kobieta ma pachnieć i błyszczeć, a nie śmierdzieć olejem, lub potem od przepracowania. I taką filozofię stosują dzisiaj nie tylko młode. No chyba, że jeszcze gdzieś na wsi można spotkać takie "relikty przeszłości", więc jeżeli komuś się marzy stół zastawiony ciężkostrawnymi, domowymi specjałami, to niech wraca na wieś do mamuńci.
            • Gość: Pierre Re: uwaga na "młode" ;) żony IP: *.as.kn.pl 27.12.09, 14:54
              Tak, leżeć, pachnieć i być bzykana przez męża/kochanja. Oj jakaś ty światowa dziewczyna, cos tam liznełaś i teraz gwiazdeczka się robi
            • Gość: neokretyn Re: uwaga na "młode" ;) żony IP: *.lanet.net.pl 27.12.09, 15:12
              Gość portalu: ivona napisał(a):

> Autorka wątku przestrzega przed zakupami w złodziejskiej firmie, a znalazło
              się kilku kretynów, którzy piszą o "leniwych kobietach".
              > A gdzie jest napisane, że to kobiety mają stać przy garach? Nawet na
              > wielu kanałach telewizyjnych, gotują, pieką mężczyźni. Panowie, czas pr
              > zetrzeć oczy, zakasać rękawy i do pracy!!!

Feministka się znalazła... kretynów to ty szukaj w gronie swych
              przyjaciół
              , którzy się zgadzają na tak paskudne jedzenie.

> Jednak przypominam, że żyjemy już w innej epoce. Ktoś, kto
              > "liznął" trochę cywilizowanego świata, to wie, że nigdzie nie
              > przygotowuje się pokarmów samemu, tylko bazuje na zamówieniach
              > gotowców.

Proponuję nie przychodzić na imprezy do Ivony , tam żarcie jest z poprzedniej
              epoki, takie pleśniowym grzybkiem ... wegetariańskie...

Kobieto uwierz, za pieniądze nie wszystko da się kupić ...
              np. zdrowia :> a 80% zdrowia zależy od pokarmów, które jesz...

> ...że w dzisiejszej dobie kobieta ma
              > pachnieć i błyszczeć, a nie śmierdzieć olejem, lub potem od
              > przepracowania. I taką filozofię stosują dzisiaj nie tylko młode.

No to już rozumiem, że feminizm dobrze zlasował ci rozum.
              - A co z potomstwem tez mężczyźni mają sobie urodzić?

• Gość: GHU Re: uwaga na "młode" ;) żony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.09, 19:18
                Ze 100% pewnością mogę stwierdzić, że to forum osiągnęło poziom forum Wałbrzych! Gratulacje! Udało się tego dokonać w starym roku.
                • Gość: gość Re: uwaga na "młode" ;) żony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.09, 19:07
                  Niech sobie mówią co chcą,powiedzmy ,że lenia mam,moje prawo.Ale przestrzegam
                  wszystkie te kobiety,które pracują i nie mają czasu na wypieki.Nie kupujcie tam
                  ciasta!!!
                  • krasnalzgrilla Re: uwaga na "młode" ;) żony 31.12.09, 21:56
                    Gość portalu: gość napisał(a):

> Niech sobie mówią co chcą,powiedzmy ,że lenia mam,moje prawo.
                    > Ale przestrzegam
                    > wszystkie te kobiety,które pracują i nie mają czasu na wypieki.

Nie przesadzaj - nie ma cukierni, gdy nie ma zamówień,
                    to jest proste jak budowa cepa...
                    a Ty swoje dalej ...ja uciśniona , zmęczona,
                    nie mająca czasu ...itd. zasilam takie cukiernie ...

• Gość: X-men Re: uwaga na cukiernię Poniatowskiego 21 IP: *.magma-net.pl 29.12.09, 23:35
      W sumie większość cukierni i piekarni produkuje byle jakie rzeczy
      przed wszelkiej maści świętami. Zauważyłem już wielokrotnie, że ten
      sam produkt cukierniczy (piekarniczy) w ciągu roku bywa smaczniejszy
      niż w okresie świątecznym. Niestety producenci idą w ilość
      zapominając o jakości. W naszej rodzinie znaleźliśmy pośrednie
      rozwiązanie tego problemu - na święta pieczemy sami jedno góra dwa
      ciasta (od podstaw nie z "gotowców" w torebkach) zaś niedobory
      cukiernicze nadrabiamy w zwykłe dni.
    • Gość: babeczka Klient płaci i wymaga IP: *.as.kn.pl 30.12.09, 13:44
      Żenada, czy wy trochę myślicie co czytacie? Kobieta ewidentnie została oszukana
      i do tego w okresie przedświątecznym. Chyba po to są cukiernie, fryzjer, krawiec
      itd., żeby pełnić usługi dla ludności,z tego się utrzymują.
      To jakaś paranoja,krytykować klientkę, osobę poszkodowaną, a nie cukiernika.
      • Gość: beata Re: Klient płaci i wymaga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.09, 20:03
        hm...niektóre cukiernie pewnie się wywiązują z tego,no ale zeby zamówić ciasto
        specjalnie wcześniej,za wyższą cenę("no bo to tylko na święta pieczemy taki
        sernik wiedeński")i wetknąć coś takiego co na sam widok sernika nie przypomina...
        • alicjann To jeszcze nic, bo w Oleśnicy.. 31.12.09, 20:11
          w cukierni Siweckich, "Pralinka"-bodajże na rogu Reymonta- w kwietniu kupiłam..
          spleśniały sernik!!!
          A właściwie z zapleśniałym spodem. SZOK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • krasnalzgrilla Re: Klient płaci i wymaga 31.12.09, 21:52
        Ostatnio zostałem nabity w butelkę przez babeczkę - urzędniczkę w magistracie i co...
        sam nie mogę sprawy załatwić i wydać kwitka.

A propos cukiernika.
        Jak nie będzie nikt u niego zamawiał, bo sam to zrobi, to pójdzie po rozum do głowy,
        a dzięki takim leniom (nie maco zamydlać zapracowaniem) to cukiernik buja się w obłokach ...
        nie ten to tamten...

• alicjann Re: Klient płaci i wymaga 31.12.09, 22:04
          E, tam, nie do końca tak. Wypieki są u mnie na najwyższym poziomie ( zapraszam
          "pana janka" do siebie),bynajmniej takie cudeńka spod mich rączek wychodzą, że
          hej! Ale to moja pasja..
          Co do "domowych" wypieków się zgadzam z owym panem- cóż, podczas tegorocznych
          świąt zostałam "uraczona"- w dwóch różnych domach,"takim" ciastem domowym, że
          nie dało się go zjeść... Rety, ale ohyda..:(
          A te bezguścia śmiały zachwalać, że to smaczne..:(
          • Gość: gość Re: Klient płaci i wymaga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.10, 11:40
            krasnalzgrilla !!!!Leniom?O czym Ty mówisz,musisz być bardzo złośliwym
            człowiekiem.Chyba od tego są wszelkie punkty usługowe w tym również
            cukiernie,żeby wywiązywać się ze swojej pracy.Biorą za to niemałe pieniądze.W
            moim mniemaniu to jest po prostu oszustwo.I dobrze ,że się tutaj pisze o takich
            nierzetelnych ludziach niech to będzie przestrogą dla innych.
      • Gość: pozdrawiam Re: Klient płaci i wymaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.10, 14:19
        Niezbyt inteligentna kobitko mamy tu tylko jeden wpis jakiejś baby
        której pewnie w życiu się nic nie podoba. Nie widzę wpisów innych
        pokrzywdzonych.
    • Gość: taka prawda Re: uwaga na cukiernię Poniatowskiego 21 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.10, 14:17
      "W okolicy jest tyle cukierni". Czyli wszystko jasne okoliczna
      konkurencja zaczyna najeżdżać na innych. Ja bym na ich miejscu
      pozwał taką osóbkę jak ty do sądu. Bo jak znam życie reklamacji nie
      złożyłaś skoro coś było nie tak.
      • Gość: dm Re: uwaga na cukiernię Poniatowskiego 21 IP: 78.8.9.* 04.01.10, 08:54
        Trzeba samej piec,nie liczyć na wygodę a potem jako rozczarowanej
        narzekać!!! W życiu bym nie kupił ciast z jakiś niepewnych
        cukierni.Na razie piecze mama ale kiedyś jak żony mieć nie bedę to
        prędzej sam będę piekł!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka