Dodaj do ulubionych

Wrocław zrywa umowę z wykonawcą stadionu na Euro

30.12.09, 11:00
Brawo, Wrocław, hehehe, piękny stadion, szkoda, że nie powstanie, będzie
więcej dla Ukraińców.
Obserwuj wątek
    • bezy2008 Cóż za wyczeprujący artykuł... :/ 30.12.09, 11:07
      • Gość: blecharz Re: Cóż za wyczeprujący artykuł... :/ IP: 78.8.142.* 30.12.09, 11:09
        nius musi byc
        • Gość: klepson we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 11:32
          miasto mają piękne, ale są takimi durniami, że szkoda gadać,
          wszelkie interesy z nimi to porażka, mają przerośnięte ego,
          kolesiostwo we krwi i totalny brak umiejętności. czcza gadanina i
          amatorka, aż zęby bolą. durnie.
          • Gość: fus Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: *.chello.pl 30.12.09, 11:40
            Z tą pięknością miasta też bym polemizował. Rynek i okolice to
            rewelacja, ale 3 km od centrum miasto wygląda jak Łódź albo Katowice.
            Masa starych ruder i zaniedbanych blokowisk. Dziurawe ulice,,
            pomazane ściany budynków i rozklekotana komunikacja miejska
            • Gość: hihihi No to Chorzów ma Euro IP: *.zamek.net.pl 30.12.09, 12:19
              • Gość: q wy też "na sępa" ? IP: *.icpnet.pl 30.12.09, 12:56
                brawo
                • Gość: mynaródśląski Na półsępa ! Ale tylko w barwach Ukrainy. IP: *.siec2000.pl 30.12.09, 13:16
                  Możemy za połowę z tych 740mln które sępi Wrocław dokonczyć nasz
                  Stadion Narodowy. Ale tylko w naszych narodowych żółto-modrych
                  barwach, które co się dobrze składa, są też barwami organizatora
                  finału Euro.
                  • 1410_tenrok mein Liebes Bergmannvoelkchen 30.12.09, 15:52
                    Schlesien lub Slezsko lub Sląska to nie tylko zapeziałe i zasmrodzone jego
                    wschodnie krańce.............

Ziemia Sląask jest wielka, a jj stolicą zawsze był Vrotislav-Wrocław-Bresalu lub
                    Wrocław i nigdy ten wasz Stalinogród........
                    • business3 Żegnajcie ciule z Dolnego Śląska... 30.12.09, 15:59
                      Żegnajcie ciule z Dolnego Śląska...
                      • Gość: tz85 Zazdrość straszna rzecz :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 16:05
                        Lech się wieśniaku z Polski B!
                        • 1410_tenrok przetarg wygrali ciule z warsiafki i grecy........ 30.12.09, 20:01
                          jedni i drudzy to śmieszna banda........... Yumiarze i pasterze kóz! Pokazali,
                          że nie potrafią, to ich pogoniono!
                    • Gość: mynaródśląski Po co używasz 3 języków, jak w każdym pełno byków IP: *.siec2000.pl 30.12.09, 19:45
                      Nie mein Liebes tylko mein liebes,
                      nie Slezsko tylko Slezko,
                      nie zapeziałe tylko zapyziałe,
                      nie Vrotislav tylko Vratislav,
                      nie Bresalu tylko Breslau,
                      nie szpanuj "poligloto" tylko buduj ten stadion.
                      Dostaliście na przechowanie piękną stolicę Śląska, to nie róbcie z
                      niej świata wg Kiepskich. Utrzymujcie ją w odpowiednim stanie własną
                      pracą. Nie róbcie z niej sępa, bo dla śląskiej kultury to największy
                      obciach.
                      • 1410_tenrok co sie wymądrzasz, kiedy poszukam w Twoim 30.12.09, 19:59
                        Ariernachweis, okaże się, że jesteś Antkiem lub Frantkiem z Kongresówki, co do
                        Reichu przybył za robota na Grubie.
                        Porządni Niemcy wyjechali stąd do 1956 roku. Cała reszta to Antki i Frantki na
                        owczarka niemieckiego.
                        To, że warszawka nie ma pojęcia o realiach, to wcale nie znaczy, że wasz kawałek
                        postprzemysłowy, aktualnie specjalność: kwalifikowane kradzieże trakcji
                        kolejowej oraz węgla, jest czymś w rodzaju Śląska....... Poczytaj o historii
                        moje śląskiej Ziemi, to wtedy się dowiesz, że my Ślązacy przygarnęliśmy was
                        bidoków i obiboków.

PS.
                        mnie ten stadion wisi.
                        PPS.
                        Ich sehe, dass du, mein Liebstes Bergmannvoelkchen, gar keine Ahnung von den
                        Realitaeten hast.
                        • Gość: mynaródśląski Szarik!Szukaj! IP: *.siec2000.pl 30.12.09, 20:41
                          Owczarka niemieckiego to akurat ty udajesz.
                          Naród Śląski istnieje. Może na terenie "zapeziałym" i
                          postprzemysłowym, ale WŁASNYM.
                          Wszystko na tym terenie jest nasze, zbudowane przez naszych
                          przodków. I 100 letnie kopalnie z węglem i linie kolejowe i wszystko
                          inne. Kraść możecie tylko WY.
                          A jak ci ten stadion wisi, to po co wogóle się produkujesz w tym
                          wątku, hiporyto.
                          • 1410_tenrok "hiporyto" - a szto eta? 31.12.09, 10:31
                            faciu, nudzisz! Piszesz dość daleko od ad remu. Ja o jednym, ty o owym. Ja o
                            Sląsku, a ty leczysz swoje kompleksy. Idź do jakiegoś psychoterapeuty i tyle.
                            Termin "Śląsk", pochodzący zapewne od plemienia Silingów (odłamu Wandalów),
                            żyjących na przełomie er w dorzeczu Ślęży (wiesz, taka rzeczka na południe od
                            Wrocławia), obejmuje dwie krainy: Śląsk Dolny (stolica w Legnicy) oraz Śląsk
                            Górny (stolica w Opolu). Stolicą całej Ziemi Śląskiej od niepamiętnych czasów
                            (ca. od VIII-IX w.) jest Vrotislav-Wrocław-Breslau-Wrocław. Zrządzeniem historii
                            Śląsk znajduje się aktualnie w granicach Polski, a Wrocław polskim miastem.
                            Po roku 1945 analfabeci geograficzni z warszawki ograniczyli obszarowo Krainą
                            Śląską do postprzemysłowego obszaru tzw. GOPu (pewnie dla wynagrodzenia wam
                            krzywd powstałych przez swoją politykę kolonialną). Ja nie przeczę, że istnieje
                            naród gopski. Używa on własnego czesko-niemiecko-polskiego kreola. Jednak z
                            narodem śląskim to już jest pewien kłopot, co ty drogi kolego swoimi żałosnymi
                            postami pokazujesz. Brak ci wiedzy historycznej, a skoro chcesz być
                            przestawicielem narodu, to jednak musisz cokolwiek na temat swojej domowiny
                            widzieć. To warunek wstępny dla powstania identyfikacji.
                            Ustatkuj się, zacznij myśleć, a przede wszystkim wyzwól się z fobii (proponuję
                            czosnek, melisę oraz odrobinę bromu.....).

Zyczę szczęśliwego Nowego Roku. Prosit Neu Jahr!

"Vratislaviam, Silesiae metropoliam et aquilonarium gentium unicum quondam et
                            celeberrimum in mediterensis emporium...." - tak zaczyna się opis Wrocław,
                            autorstwa Barthela Steina z roku 1543.
                            • Gość: wroclawiak do 1410_tenrok IP: *.chello.pl 31.12.09, 12:06
                              Niniejszym oglaszam, ze 1410_tenrok wygral w 2009 roku nagrode "trola roku".
                              Zwyciezca prezentuj zadkie polacznie chamstwa, ignorancjii i megalomanii. W
                              srodowisku znany jako "odlam Wandala". Jest wybitnym przedstawicielem slabej
                              intelektuanie grupy potomowkow robotnikow najemnych, ktorz tlumnie przyjechali
                              na Gorny Slask z centralnej Polski podczas rewolucji przemyslowej XIXw. Swoja
                              folwarczna przeszlosc chce ukryc za parawanem rzekomej "slaskosci". W zwiazku z
                              tym na wszystkich forach zwraca, na siebie uwage poprzez efekt tzw.
                              nadgorliwosci "neofity slaskiego". Probuje tez ludziom sprzedwac "certyfikat
                              slaskosci". Rozpacza gdyz jak do tej pory nikt nie jest tym zainteresowany.

1410_tenrok - nie zycze ci szczesliwego nowego roku, poki zyjesz zaden rok dla
                              Ziemi Slakiej nie moze byc szczesliwy. Obys wiec zdechl ty i tobie podobne
                              "pseudo-slakie" oszolomstwo od skutkow obledu, ktorym prubujecie zarazic innych.

Pozdrawiam wszystkich normalnych Polakow skadkolwiek pochodza.
                              • 1410_tenrok bardzo mi to sie podoba 31.12.09, 13:28
                                bycie trollem, dla takich jak ty, to zaszczyt.
                                Tylko troche sie mylisz! Ja jestem z Wrocławia. Moi rodzice są z dalekiego
                                wschodu, ale sam uważam się za Ślązaka, albo żyję w tym mieście już prawie od 6
                                dziesiecioleci, zbudowałem tu dom i zajmuje się historią tej Ziemi.

zycze ci wszystkiego najlepszego i nie pij tyle wódy. TO SZKODZI!
                              • 1410_tenrok wrocławiak - dziwny nick 31.12.09, 13:32
                                cóżeż on oznacza?

pisz lepiej "badziewiak"
                                chyba, że napisze "Wrocławianin"

PS.
                                ty pisał z pewnością do mojego adwersarza, misiaczku!!!
                          • Gość: Velasques Re: Szarik!Szukaj! IP: *.nfz.gov.pl 31.12.09, 11:33
                            Zawsze żal mi było Ślązaków. Liżą tyłek Niemcom, a ci nimi gardzą
                            bardziej niż innymi nacjami. Jestem Wielkopolaninem z pochodzenia
                            ale zawsze czułem żenadę widząc, jak Ślązacy wysługują się Szwabom.
                            Mimo, że mój pradziadek zginął pod Verdun, a dziadek służył w
                            Luftwafa. My w Wielkopolsce nigdy nie pozwolilibyśmy sie tak upodlić.
                            Ponowie Górnoślązacy (Dolnoślązacy mogliby się obrazić) więcej
                            rozumu i pokory, a mniej megalomanii.
                            • 1410_tenrok pieknie sie kłaniam 31.12.09, 13:30
                              i pozdrawiam serdecznie. Pięknie napisane.
                              • Gość: mynaródśląski Noworoczne pozdrowienia od Górnoślazaka IP: *.siec2000.pl 31.12.09, 16:45
                                Dla niezłomnego Wielkopolanina co sie szwabom nie kłania, a przede
                                wszystkim dla ciebie 1410_tenrok, fałszywy palancie i żałosny
                                nudziarzu.
                                Życzę ci żebyś przestał tokować jak cietrzew, śmieszyć swoimi
                                pokracznymi wykładami nie na temat. Trzymaj się zawsze ad remu, choć
                                podejrzewam, że każdy ad rem ci wisi jak ten stadion do czego sam
                                się przyznałeś.
                                Naucz się tez czytać drukowane, to zauważysz,że mój pierwszy wpis
                                był na temat stadionu, a ty we wszystkich swoich żałosnych
                                ripostach próbowałeś tylko obrazic moją narodowość.
                                I przestań uświadamiać ludziom skąd ich ród, bo słabo się do tej
                                misji nadajesz.
                                Tego ci w Nowym Roku życzy:
                                Arbiter elegantiarum
                                • 1410_tenrok jawohl frantek! 31.12.09, 19:13
                                  zamiast ciebie wole Holonka,. On był smieszny, a ty jestes komiczny. Nie dość,
                                  że nie masz pojęcia o Heimacie, to jeszcze potrafisz tylko bluzgać. Idź, kradnij
                                  nadal te swoje tory kolejowe i konstrukcje stalowe z czasów Oberschlesische
                                  Groesse und Herrlichkeit. Mich, kannst Du in Ruhe lassen, mein armes
                                  Bergmannvoelkchen. Und Tschuess.

A mecze odbędą sie we Wrocku, leider............. W koncu Metropolia Silesiae, a
                                  nie jakies tam część Giszowca, czy czegoś tam innego.
                • Gość: qwerty To jest świetny ruch, a nie żadna porażka :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 16:25
                  Dzięki wywaleniu nierzetelnego wykonawcy, którego kontraktowano w szczycie hossy, Wrocław zleci dokończenie budowy tańszej firmie. Co więcej dostanie też jakieś 70 mln z tyt. kary umownej od Mostostalu.Jednym słowem jeszcze na tym zarobimy.

Wrocław pokazał warszawskiej firemce budowlanej, że nie da sobie w kaszę dmuchać i nie będzie tolerował wschodnioeuropejskiego podejścia do pracy. Magistrat zrobił to na tyle sprytnie, że jeszcze zaoszczędzi :D Czas nie jest żadnym problemem, na EURO i tak zdążymy.

A wszystkim wieśniakom z Hanyslandu (Chorzów), Pyrlandii, Stolycy i Krakówka, którzy tak dobrze nam życzą na tym forum, mogę tylko pożyczyć więcej rozumku w Nowym Roku. Wciąż jest mi ich również żal, gdyż mieszkają na wsi :)

Breslau, Breslau uber Alles!
                  • Gość: jax Re: To jest świetny ruch, a nie żadna porażka :) IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.09, 16:39
                    już widzę, jak wykonawca wiedząc, że Wrocławek stoi pod ścianą zrobi
                    ten stadion taniej.

Jednak te sny o potędze wasz prezydent D. wbił wam mocno w główki.
                    Upadek może być bolesny.
                    • Gość: qwerty Re: To jest świetny ruch, a nie żadna porażka :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 16:46
                      No to się chłopaczku z Polski B bardzo zdziwisz. Od ściany jesteśmy bardzo
                      daleko, a o taki kontrakt w kryzysie firmy budowlane będą się zabijały.
                      Przypominam też, ze można teraz wybrać wykonawce z wolnej ręki i żaden gó...any
                      Mostostal do sądu już się nie odwoła :D
                      • xs550 Re: To jest świetny ruch, a nie żadna porażka :) 31.12.09, 07:50
                        Gość portalu: qwerty napisał(a):

> No to się chłopaczku z Polski B bardzo zdziwisz.

Jezeli juz dzielisz na "Polske A" i "Polske B" to wiedz, ze wedlug scislej definicji ta pierwsza to zdaje sie tylko Warszawa. Reszta kraju to tzw. "Polska B". Ale te okreslenia pochodza z minionej epoki i ja raczej ich unikam.
                        • Gość: qwerty Re: To jest świetny ruch, a nie żadna porażka :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.09, 14:47
                          Oczywiście, że dzielę. Mam dwa niezależne kryteria. Jedno dotyczy sfery
                          umysłowej, a drugie historii - wszystko co nie było dawnym zaborem pruskim i
                          austriackim jest Polską B. Warszawa jest stolicą Polski B.
                          • Gość: Piotr Re: To jest świetny ruch, a nie żadna porażka :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.09, 17:54
                            A co jest głupku stolicą Polski A? Gniezno? Hehe We Wrocławiu jest ludność
                            napływowa z kresów wschodnich II RP, więc to Polska B chyba. Dziel sobie według
                            własnego widzimi się Polskę.
                            • Gość: qwerty Re: To jest świetny ruch, a nie żadna porażka :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.10, 14:06
                              Sam jesteś wyjątkowo głupi. To, że część obecnych mieszkańców Wrocławia ma
                              korzenie na wschodzie, nie oznacza że jesteśmy takimi samymi wieśniakami jak
                              ściana wschodnia. W końcu 60 lat i 3 zmiany pokoleń robią różnicę. Warszawa
                              natomiast, lub raczej Warszaffka, jak najbardziej nadaje się do roli stolicy
                              Polski B, w końcu tam wyjeżdżają wszyscy mieszkańcy podlaskiego, lubelskiego itd.

I naucz się pisać po polsku:
                              Dziel sobie według
                              > własnego widzimi się Polskę.

Co to w ogóle ma być?
                  • Gość: s Bre4slau uberl ales ladnie sie wam niemaszki IP: 95.108.0.* 30.12.09, 21:52
                    we lebach pojeb.... qwert jest debilem ze spiewa taka piosenke.
                    • Gość: qwerty Re: Bre4slau uberl ales ladnie sie wam niemaszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.09, 00:57
                      Sam jesteś niezbyt mądry. A już na pewno niedouczony. Mogę sobie śpiewać co mi
                      się podoba o moim pięknym mieście i to w dowolnym języku. Wrocław był polski,
                      czeski, niemiecki itd. Z każdej części tego dziedzictwa jestem dumny.

Breslau, Brslau uber Alles!
              • Gość: assassin Re: No to Chorzów ma Euro IP: *.tktelekom.pl 30.12.09, 13:37
                Jakim cudem,wy nawet budowy nie rozpoczeliście nie mówiąc już o wyburzeniu tego co jest.
                • Gość: hfg Re: No to Chorzów ma Euro IP: 78.157.183.* 30.12.09, 13:56
                  www.silesia-region.pl/slaski2012/kamera.php?jezyk=pl&grupa=1
                  Tu widać jak "nie zaczęliśmy". To że w TV nie mówią, to nie
                  znaczy,że nic się nie dzieje.
                  • Gość: buli Poznań daje radę IP: *.173.2.23.tesatnet.pl 30.12.09, 14:24
                    Pozdrowienia z Poznania, trzymamy kciuki :)
                    www.aerofoto-kaczmarczyk.com/images/zoom/CALWMX/2009.12.27._StaMie_(147).JPG
            • Gość: marwas Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.12.09, 14:57
              Prosze nie obrażać Katowic. Śląskie miasta mają więcej uroku niż
              kargulowe Breslau! Coś o tym wiem ponieważ mieszkałem tam 5 lat i
              nigdy więcej. Śmierdzi tam Wołyniem! A każdy wie jacy są ukraińcy!
              Daj Boże Ziemią Odzyskanym i oddaj je Niemcą!
              • fleicher Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy 30.12.09, 15:07
                A może Katowice oddamy Niemcom co przecież były w nich tylko 30 lat krócej od
                Wrocławia a na pewno jest w nich więcej niemieckojęzycznych.
              • Gość: do marwasa Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: *.magma-net.pl 30.12.09, 15:19
                Za to gó... wiesz o historii nazywając polskie/piastowskie miasto - Breslau. Tą
                nazwę nosiło tylko gdy było pod panowaniem niemieckim. Jest to polskie miasto i
                wbij to sobie do tego tępego łba hanysie zawszony. Zresztą widać nie znasz w
                ogóle historii własnego państwa.
              • Gość: asafa chyba ci pył węglowy umysł mąci... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 16:03
                Hanysland (na wschód od Kędzierzyna) to najgorszy syf w tym kraju...
                • Gość: franek Re: chyba ci pył węglowy umysł mąci... IP: *.chello.pl 30.12.09, 20:10
                  Hanysy mają śmieszne twarze - duże nochale. To pewnie syndrom
                  powszechnej choroby alkoholowej w tym regionie
            • Gość: JS Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: *.147.71.236.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.12.09, 20:10
              Więc pochwal się gościu w jakim pięknym mieście ty mieszkasz,chętnie
              porównamy.
              • Gość: Ireneusz ja mieszkam w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.09, 11:40
                tu jest najlepiej w kraju, profesjonalnie. zdarzają się wtopy, ale
                ludzie znają tu wartość pracy, czasu i pieniądza. Ostatnie 20 lat
                wykorzystaliśmy na ostrą naukę profesjonalizmu i teraz nie ma
                drugiego miejsca w tym kraju, które daje takie możliwości. Byłem we
                Wrocławiu kilka razy i moje związki biznesowe z tym miastem
                rozbijały się o brak wiedzy i umiejętności strony wrocławskiej
                połączony z jakimś dziwnym lokalnym patriotyzmem, który nazwałbym
                śląskim, a nie wrocławskim. Jest dużo tego, że kumpel kumpla
                zatrudnia kumpla bez względu na to czy umie czy nie umie, byle był
                kumplem kumpla. W Warszawie generalnie to niedopuszczalne, u nas w
                firmie nikt się nie certoli, jak ktoś pracuje źle - nie ma go.
                Szkoda, że nie ma takiego myślenia we Wrocławiu - pewnie stadion
                mogliby dalej budować Polacy. A tak - trafił do Niemców, którzy
                terminów na pewno dochowają.
                • Gość: wroclawiak Re: ja mieszkam w Warszawie IP: *.chello.pl 31.12.09, 11:46
                  Ale Mostostal to chyba warszawska firma?
                • Gość: Hermilion Re: ja mieszkam w Warszawie IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.12.09, 13:09
                  Za to nie ma tyle wszechobecnego warszawskiego
                  chamstwa i mania wszystkich głęboko w d....

A interesy robi się z zaufanymi ludzmi -
                  bo z profesjonalnymi chamami bez poczucia
                  etyki można konczyć interes tylko w jeden
                  sposób - w sądzie ..
            • Gość: Miloni Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.09, 14:54
              Cala polska tak wygląda nie tylko wrocław.
          • naczelny_troll_forum Leczymy kompleksy? 30.12.09, 11:50
            Z kompleksami zapraszamy do psychologa, a nie na forum.
            • Gość: robert Kto tu leczy kompleksy trollu kibolu? IP: *.siec2000.pl 30.12.09, 12:23
              Najlepsze Tyskie i Lech! Takich trzech, jak tych dwóch to niema ani
              jednego.
              • Gość: alex Re: Kto tu leczy kompleksy trollu kibolu? IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.09, 13:34
                jakoś tak się dziwnie składa, że po Lechu zawsze mam sraczkę. Nie polecam.
              • naczelny_troll_forum Ty? :) 30.12.09, 15:37
                Wspieraj dalej pzpn głupawy poznaniaczku
                • Gość: asafa Re: Ty? :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 16:04
                  Mówi się: "pyrko" lub "pyrogrodzianinie" :D
          • Gość: cc Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: *.echostar.pl 30.12.09, 11:53
            bo to miasto budowali Niemcy, a po wojnie nadeszli kresowiacy
            • Gość: wnuk kresowiaków Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: 213.192.73.* 30.12.09, 12:08
              gadanie głupiego. Jakie to ma znaczenie, że przyszli kresowiacy?
              Lwów i Wilno też Niemcy budowali?
              • Gość: plaskacz Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: *.173.27.111.tesatnet.pl 30.12.09, 12:26
                Ano ma, bo kresowiacy to w gębie jedynie mocni, ale jak już coś
                zrobić to dwie lewe mają. No i wyszło szydło z worka - dolnośląscy
                podwykonawcy tak się op*****lali, ze powstały opóźnienia
                • Gość: Wrocławiak Wrocławiak! IP: *.ster-net.pl 30.12.09, 12:34
                  Jak sie ma w nazwie Warszawa to tak sie własnie konczy
                • Gość: kresowiak Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: 213.192.73.* 30.12.09, 12:49
                  czyli niemce dali ciała...co mają do tego kresowiacy?...jakie dwie
                  lewe?
                  • Gość: plaskacz Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: *.173.27.111.tesatnet.pl 30.12.09, 13:02
                    No normalnie, dwie lewe macie - nieroby wrocławskie jesteście i już.
                    Jak to mawiał mój znajomy, kiedy umówił się na g. 12.00 we Wrocławiu
                    z trzema pracującymi tam ludźmi. Jeden przyszedł o 11.00, drugi o
                    13.00, a trzeci w ogóle nie przyszedł. Mentalność macie wschodnią. W
                    każdym calu !!!. I to wychodzi - również na placu budowy. I to nie
                    tylko tej...
                    • Gość: dp plaskacza Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: *.magma-net.pl 30.12.09, 13:09
                      Kretynie jeden. Przecież wykonawcą stadionu jest Mostostal Warszawa i greckie
                      konsorcjum. Co do tego maja wrocławianie? Puknij się w łeb bo wypisujesz bzdury.
                      • Gość: plaskacz Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: *.173.27.111.tesatnet.pl 30.12.09, 13:16
                        sam jesteś kretynem, jesli nie wiesz, że na takich budowach pracuje
                        kilkudziesięciu podwykonawców, w tym m.in., a może i głównie - z
                        dolnego śląska
                        • Gość: do plaskacza Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: *.magma-net.pl 30.12.09, 13:26
                          Bzdury opowiadasz i nie masz zielonego pojęcia o budowie tego stadionu.
                          • Gość: plaskacz Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: *.173.27.111.tesatnet.pl 30.12.09, 13:36
                            Jasne. Ważne, że dudek ma pojęcie. To przecież paranoja, że
                            prezydent codziennie - jak sam przyznał - pojawiał się na budowie.
                            Nie od tego jest prezio miasta. a swoją drogą, to teraz dopiero,
                            ponieważ nowy wykonawca zostanie wybrany już nie w drodze przetargu,
                            otworzą się możliwości korupcyjne...
                            • Gość: do plaskacza Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: *.magma-net.pl 30.12.09, 13:56
                              Chce ci również uzmysłowić, że w obecnej czasie większość wrocławian nie popiera
                              już dudka. Poza tym on jest typowym pyrusem i wywodzi się z Mikstatu, więc jak
                              widzisz z Wrocławiem to on ma tyle wspólnego, że jest tylko jego prezydentem.
                              Facet nie "czuje" tego miasta w ogóle.
                              • Gość: uchachany Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 15:26
                                Wrocławiak z dziada pradziada się wypowiada.Buhahahaha
                                • Gość: do uchachany Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: *.magma-net.pl 30.12.09, 15:39
                                  Jak nie masz nic konstruktywnego do napisania to z łaski swojej zamknij ryj padalcu.
                        • Gość: Gbur i co z tego matołku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 15:46
                          Za podwykonawców odpowiada ten kto wygrał przetarg. Skoro
                          wrocławskie firmy są do dupy (co jest bzdurą, bo są różne ale
                          mniejsza z tym) mógł sobie dobrać inne. Wina leży po jego stronie.
                    • Gość: Polak Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 13:13
                      Twoja głupota aż w oczy kłuje.
              • Gość: Antek Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 15:33
                Nie od dzisiaj wiadomo, że dla ludzi ze wschodu czas płynie inaczej.
            • Gość: er Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: *.tktelekom.pl 30.12.09, 12:25
              no przez jakis czas niemcy budowali to miasto. ale nie od poczatku do konca co
              sugerujesz
              • Gość: Jan Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: *.unitymediagroup.de 30.12.09, 15:10
                Niemcy budowali to miasto 100 lat.Nawet za czasow"polskich"ksiazeta
                slascy do budowy Wroclawia sprowadzali niemieckich budowniczych..Jak
                i dzis do budowy stadionu..ha,ha,ha..
            • Gość: ms Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: 188.121.11.* 30.12.09, 12:52
              najpierw obejrzyj sobie wrocław po wojnie, potem w 89 potem to co jest i ...
              lepiej zamilcz. wroclaw.hydral.com.pl/
            • balajanek Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy 30.12.09, 13:23
              Niemcy budowali ,dzięki Niemcom ruscy zburzyli.Kresowiacy odbudowali pomijając
              warszawiaków którzy zabrali stąd cegłę na budowę MDMu
          • Gość: BB Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: 194.213.1.* 30.12.09, 11:59
            A Ty co??? - pracownik Mostostalu Warszawa????
          • wrd6611 Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy 30.12.09, 12:01
            Skad ten jad? Wroclaw sobie poradzi a ty pilnuj lepiej swojej zagrody bo ci kury
            pokradna.
            • Gość: XFile Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: *.aster.pl 30.12.09, 12:21
              Czyzby panowie wykonawcy obiecali pieniazki kolegom Dutkiewicza i nie wywiazali
              sie z obietnic? No to kopa w d... dostali.
              Ot, Wrocław. Prawie jak Łódź.
              • Gość: gregger Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: *.197.89.231.edial.pl 30.12.09, 12:48
                Żenujący jest twój wpis.
                Rzucając takie oskarżenia trzeba pokazać dowody ich prawdziwości.
                Rozumiem, że dla ciebie wszyscy urzędnicy biorą łapówki, a co zamożniejsi
                dlatego są bogaci bo kradną.
              • Gość: J. Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: *.dhcp.bluecom.no 30.12.09, 12:51
                Gość portalu: XFile napisał(a):

> Czyzby panowie wykonawcy obiecali pieniazki kolegom Dutkiewicza i nie wywiazali

Pieniadze nie "pieniazki"
                • Gość: gnago Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: 77.255.225.* 30.12.09, 21:20
                  Statystycznie to oczywiste. A szczgółowo w jakiś 90% po kontroli skarbówki
            • Gość: Z wrocka Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: *.ster-net.pl 30.12.09, 12:36
              Witamy w polsce!!...Kompleks mniejszosci goni ten wyszosci!
          • bnch Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy 30.12.09, 12:07
            Nie będę z Tobą polemizował, bo jako osoba generalizująca kilka
            kontaktów z Wrocławianami na całą społeczność miasta, jesteś
            najpewniej głupi.
          • khair.el.budar Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy 30.12.09, 12:47
            Ja Gdańszczanin z urodzenia podziwiam Wrocław, Poznań czy Kraków
            dumny jestem z Warszawy i ze swojego miasta. I cieszę się
            niepomiernie, że wreszcie dobiera się do d..py nierzetelnym
            wykonawcom, jak to miało miejsce w przypadku odcinak autostrady A1,
            i teraz w przypadku stadionu we Wrocławiu. Dotąd firmy i konsorcja
            wykonawców olewały totalnie jakość, a zwłaszcza terminy, bo
            praktycznie nigdy nie zdarzało się aby ktoś wyciągał wobec nich
            takie konsekwencje - jak wyrzucenie z budowy. Jeszcze parę takich
            przypadków, i może wreszcie skończą się narzekania na remonty dróg,
            mostów czy budynków w parę miesięcy po ich "oddaniu".
            • prawdziwy-moher Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy 30.12.09, 12:53
              I tak powinno byc.Polska jest pieknym krajem.Wroclaw wlozyl kase wiec wymaga.I ma racje.Moze w koncu zrozumieja to wszyscy?
            • Gość: gregger Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: *.197.89.231.edial.pl 30.12.09, 12:55
              Dziękuję Przyjacielu za głos rozsądku.
            • Gość: jfk Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.12.09, 13:55
              khair.el.budar napisał:
              Jeszcze parę takich
              > przypadków, i może wreszcie skończą się narzekania na remonty dróg,
              > mostów czy budynków w parę miesięcy po ich "oddaniu".

Świete słowa kolego.
              • Gość: lukasz-wroc Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: *.connecta.pl 30.12.09, 14:01
                Amen!
              • Gość: kontemplator07 Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 15:56
                No... za złą jakość, to jeszcze nikt nie wyleciał. A tej jakości
                nikt nie upilnuje, bo wykonawstwo w budownictwie wyssało wszystkie
                kadry z nadzorów inwestycyjnych w publicznych instytucjach(także we
                Wrocławiu). Chwała ustawie kominowej!!!!
      • Gość: xyz Re: Cóż za wyczeprujący artykuł... :/ IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.12.09, 11:10
        Ciekawe ile czasu zajmie znalezienie nowego wykonawcy i ile ten z kolei będzie
        potrzebował czasu aby nadrobić zaległości poprzedniego?
        • Gość: krótko Re: Cóż za wyczeprujący artykuł... :/ IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.09, 11:18
          EURO 2012 w KRAKOWIE!!!
          • Gość: q typowo krakowskie podejscie IP: *.icpnet.pl 30.12.09, 11:24
            "na sępa" :D
            • Gość: wyborca Re: typowo krakowskie podejscie IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.09, 11:51
              Kto zalatwi EURO 2012 dla Krakowa: Kracik czy Majchrowski, ten
              zostanie prezydentem nastepnej kadencji :)
              • Gość: mokka popatrzcie na to ! ! ! POZNAN IP: *.icpnet.pl 30.12.09, 12:58
                img138.imageshack.us/img138/1021/20091227stamie134.jpg
                tak powinno być !
                • Gość: lukasz-wroc Re: popatrzcie na to ! ! ! POZNAN IP: *.connecta.pl 30.12.09, 13:59
                  Tak powinno być??? Nie żartuj sobie. Jedną trybunę która została wybudowana
                  kilka lat temu teraz trzeba remontować bo ludzie tam siedzący nie widzieliby
                  boiska!!! Dach też jakiś taki nierówny nad trzema trybunami ok, a czwarta taka
                  dostawka. Poza tym w którym roku rozpoczęto przebudowę? Jakoś koło 2006 zdaje
                  się. Po 4 latach doszliście do tego etapu? I Ty mówisz, że tak powinno być??!!
                  Chyba u Was!
                  • Gość: posen Re: popatrzcie na to ! ! ! POZNAN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 15:00
                    nie denerwuj sie. troche wam sie noga powinęła, ale bez obaw, w razie czego
                    Poznań pomoże
                    • Gość: lukasz-wroc Re: popatrzcie na to ! ! ! POZNAN IP: *.connecta.pl 30.12.09, 15:10
                      Jestem dziwnie spokojny, że wybudujemy ten stadion na czas i za mniejsza stawkę
                      niż Mostostal Warszawa.

Swoja drogą nie wiedziałem, że Poznań jest już tak rozwinięty, że jedyne o czym
                      marzy to pomagać innym. Tylko przebudowę lotniska i obwodnicy z prawdziwego
                      zdarzenia przegapiłem... AHA Jak już się zabierzecie do pomocy to nie róbcie
                      takiej fuszerki jak z tym Waszym stadionem.
                      • Gość: RQ Re: popatrzcie na to ! ! ! POZNAN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 15:16
                        i po co ta nienawiść Łukaszu z Wro? My do was z Poznania pokojowo przychodzimy,
                        po przyjacielsku ;)
                        • Gość: lukasz-wroc Re: popatrzcie na to ! ! ! POZNAN IP: *.connecta.pl 30.12.09, 15:26
                          Jaka tam nienawiść. Niech każdy zadba o swoje podwórko, a efekt ocenimy i
                          porównamy jak oba stadiony będą gotowe.
                          • Gość: RQ Re: popatrzcie na to ! ! ! POZNAN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 15:34
                            więc o co Ci chodzi? że mamy inny stadion? inaczej budujemy? zobaczmy efekty
                            najpierw.
                            • Gość: by(e)-pis Re: popatrzcie na to ! ! ! POZNAN IP: *.152.144.238.dsl.dynamic.eranet.pl 30.12.09, 18:00
                              no to na kiego grzyba odwracasz kota ogonem. to twój krajan próbował nam
                              przebudowywany od wielu lat stadion przy bułgarskiej za wzór stawiać
                              • Gość: poz Re: popatrzcie na to ! ! ! POZNAN IP: *.sptelek.com.pl 30.12.09, 22:02
                                wezcie sie do roboty a nie do pyskowania
                          • Gość: 4Trombo Re: popatrzcie na to ! ! ! POZNAN IP: *.echostar.pl 30.12.09, 18:15
                            lukasz-wroc nie ziej nienawiścią i nie rób czarnego PR.
                            stadion w Poznaniu (pierwsza trybuna) własnymi - wtedy skromnymi siłami klubu i
                            miasta zaczął powstawać w 2003 roku... był to i tak spory ruch, bo żaden inny
                            klub nie myślał nawet o budowie nowego obiektu. o Euro 2012 też nikt nie myślał
                            wtedy.
                            Dopiero kiedy przyznano nam Euro pojawiły się projekty, plany, oraz co
                            najważniejsze - pieniądze. Nie mniej powiedz proszę które miasto zrezygnowałoby
                            z 1/4 stadionu ? Zburzyć obiekt o wartości kilkudziesięciu czy nawet 100
                            milionów zł, bo dach ma być równy? To może we Wrocławiu by przeszło, ale taki
                            bezsens w Poznaniu nie może mieć miejsca.

To raczej żenujące wytykać innym drobne potknięcia do rozwiązania, kiedy samemu
                            się wywaliło na całego.

Co do błędów w konstrukcji - pomimo prac w całej Polsce to nadal jest pierwszy
                            taki obiekt budowany w naszym kraju, nikt nie ma przecież właściwego
                            doświadczenia. Poczekaj aż za rok staną wasze trybuny, wtedy przejdziesz się z
                            linijką i stwierdzisz, czy jest cacy.

Jeszcze co do miasta - drogi sami budujcie, tak samo jak i my. W zeszłym roku
                            jechałem przez wasze miasto i był to horror. Już wszystkie dziury załatane? Poza
                            tym mamy wspólny problem, który nas łączy - drogę miedzy naszymi miastami.
                            Przecież to jest tragedia.
                            No i radzę zastanowić się, jak prezentuje się miasto w pewnej odległości od
                            starówki... jak to ktoś napisał - "Katowice".
                            Apropo Katowic - mają piekielny dworzec, ale i tak wolę go od waszego przybytku
                            - to u was widziałem na publicznym dworcu parę rzeczy, w które potem nikt nie
                            chciał mi uwierzyć ;)

Słowem-można się obrzucać nawzajem i wytykać, tylko po co, skoro w każdym
                            mieście znajdą sie czarne plamy?
                            • Gość: WR Popatrzcie na to ! Wrocław IP: *.147.71.236.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.12.09, 20:39
                              Powiem ci tylko jedno apropo dworca i Katowic - piszesz totalne
                              bzdury. Owszem dworzec w środku nie wygląda za ciekawie(czeka go
                              duży remont),ale nie ma porównania do nędznego katowickiego (chyba
                              kłamiesz,że byłeś w tym drugim albo nie wiesz o czym piszesz).
                              Co do reszty Wrocławia (poza centrum) nie jest tak źle jak
                              sugerujesz.A może zazdrość cię boli,że P-ń jest brzydszym miastem -
                              i nie chodzi tu tylko o mało atrakcyjne centrum czy Jeżyce.
                              Jak próbujesz wytknąć nam czarne plamy,nie zapomnij wytknąć swoich.
                              Masz rację w pozostałych kwestiach,a droga S5 Poz-Wro powinna jak
                              najszybciej powstać.
                              • Gość: RQ Re: Popatrzcie na to ! Wrocław IP: *.sptelek.com.pl 30.12.09, 22:08
                                ale widzę, że nadal Wrocław zieje potężną nienawiścią do Poznania. skąd ta
                                wrocławska nienawiść? co sie stało? Każdy ma potknięcia. Ale myslę, że pora we
                                Wro przyjąć do wiadomości jedną rzecz - wasi PR-owcy zwyczajnie zrobili wam wode
                                z mózgu. Nie jesteście niestety najlepsi na swiecie, tak jak zwykliscie myśleć o
                                sobie w ciagu ostatnich kilku lat
                                • Gość: ziutek wypad do poznania IP: *.chello.pl 31.12.09, 09:16
                                  Stary tylko czemu nagle najwięcej poznaniaków tu się nazlatywało?
                                  Skoro tak chcecie pomóc to poprostu się nie mieszajcie.
                                  Co chwilę tylko zaogniacie dyskusję, oferujcie pomoc a jak się pytam
                                  jak mozecie pomóc to pieprzycie jakieś bzdety.
                                  Jak się wam wytyka że nachalnie promujecie swojego gniota przy
                                  Bułgarskiej to od razu atakujecie.
                                  Zajmijcie się swoimi poznańskimni problemami. Dopiero teraz widac
                                  jak głębokie kompleksy macie w Poznaniu wobez Wrocłwia. Wystarczyła
                                  mocna wpadka a już jak sępy się zlecieliście. Jest was tu więcej niż
                                  krakusów i ślązaków którym mogłoby zależeć na niepowodzeniu wrocka.
                                  Znikajcie zawistne poznańskie patałachy
                                  • Gość: budowniczy Re: wypad do poznania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.09, 09:42
                                    Kompleksy wobec Wrocławia ? dobre sobie :) My śmiejemy się z tego ze co innego
                                    lukier i cukier wylewający się z z ust szpecow od PR-u a co innego realia
                                    stanu obecnego . wy już dawno oderwaliście się od rzeczywistości, wpadliście w
                                    swoisty trans megalomani i samouwielbienia .Gdybyście byli normalni a nie
                                    najwięksi , najpiękniejsi za chwilkę zdetronizujemy Londyn , Paryż i Nowy Jork
                                    , nikomu nie sprawiłoby satysfakcji niepowodzenia świata idealnego
                                    • Gość: ziutek Re: wypad do poznania IP: *.chello.pl 31.12.09, 10:39
                                      Dziwne że to akurat was najbardzie boli ten wrocławski PR. Jakoś
                                      ludzie z innych miast poza drobnymi wyjątkami siedzą cicho. Tylko wy
                                      musicie dopiec i odreagować. To własnie efekt waszych kompleksów.
                                      Nie mają ich w Warszawie, nie mają w Krakowie za to mają w Poznaniu
                                      co widac na tym forum
                                      • Gość: Polibuda Poznań POZNAN już Wam pomógł!!!! IP: *.sptelek.com.pl 31.12.09, 15:23
                                        Ekspertyzę, która mówi o stanie budowy i opóźnieniach budowy stadionu we
                                        Wrocławiu dokonał Instytut Konstrukcji Budowlanych Politechniki Poznańskiej.
                                        Więc nie szczekaj Ziutku, że nie pomagamy i mamy jakiekolwiek kompleksy, bo my
                                        Wam, drodzy Wrocławianie JUZ POMAGAMY WYJŚĆ Z TEGO BAGNA W KTÓRE WPAKOWAŁ WAS
                                        MOSTOSTAL. I oby nikt więcej przez to nie ucierpiał i oby Polska nie straciła
                                        EURO, bo Niemce czekają
                                        Natomiast nie ukrywam przyda się wrocławskim szpecom od PR- utarcie nosa, bo
                                        wydawało im się, że stworzyli piekne życie w Utopii. Właśnie okazało się ono fikcją
                              • Gość: budowniczy Re: Popatrzcie na to ! Wrocław IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 22:36
                                Zamkniemy się w sobie bo według Ciebie Poznań jest brzydszy , a na jakiej
                                podstawie tak sadzisz , wasi PR-owcy wam to powiedzieli .Radze zejść na ziemie
                                a nie słuchać fachowców od reklamy jacy to jesteście najlepsi
                                • Gość: ew Re: Popatrzcie na to ! Wrocław IP: *.chello.pl 31.12.09, 09:20
                                  O atrkacyjności miasta decydują ludzie nogami.
                                  Zobacz które miastra w Polsce maja najwięcej turystów

Jaki byś ranking nie sprwdzał to zawsze w czołówce so te same miasta
                                  1. Kraków
                                  2. Warszawa
                                  3. Wrocław lub Gdańsk

Poznania nigdy nie ma w 5 piatce a czasem nawet w 10
                                  Wasze miasto jest nijakie i dlatego nie ma turystów, wasz rynek mały
                                  nudny i z jakąś obrzydliwą komunistyczną galerią na środku, poza
                                  rynkiem i rejonami malnty i olimi to zwykła większa wioska
                                  • Gość: kompleksy_wrocław Re: Popatrzcie na to ! Wrocław IP: *.sptelek.com.pl 31.12.09, 15:26
                                    oj, mamy kompleksy we Wro, mamy.... jestśmy też we Wro niezłymi ignorantami
                            • Gość: ecie pecie Re: popatrzcie na to ! ! ! POZNAN IP: *.lanet.net.pl 30.12.09, 23:12
                              dworcow bym sie nie czepial bo to nie jest działka miasta tylko pkp.
                              w temacie dworca w katowicach. jest to jeden z najbardziej znanych polskich przedstawicieli brutalizmu, nurtu w architekturze i dlatego powinien podlegac ochronie. to ze jest zaniedbany jak wiekszosc polskich dworcow to juz inna sprawa. dworzec w poznaniu lepszy ? wroclawksi jest przepiekny ale rowniez zaniedbany.
                              • Gość: swoboda_t Re: popatrzcie na to ! ! ! POZNAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 23:20
                                Skoro temat dworca w Kato ciągle wraca to pragnę poinformować, że w
                                połowie przyszłego roku rusza jego gruntowny remont (łącznie z
                                peronami i tunelami) oraz budowa galerii handlowej na znajdującym
                                się przed nim, niewątpliwie obleśnym pl. Szewczyka. Przy ogólnym
                                dziadostwie na PKP i fakcie, że to pierwsza poważna inwestycja
                                dworcowa można się spodziewać, że za dwa lata niesławny dziś dworzec
                                w Katowicach będzie przywoływany w dyskusjach w
                                kontekście "popatrzcie jak zrobiono w Katowicach, a u nas dalej taki
                                syf" ;) I bardzo dobrze, bo dziś dworzec z przyległościami to
                                antywizytówka miasta.
                                • Gość: wet Re: popatrzcie na to ! ! ! POZNAN IP: *.chello.pl 31.12.09, 09:22
                                  Biorąc pod uwagę że metoda przzebudowy będzie taka sama jak Warszaw
                                  Wileńska to za dwa lata będziecie mówili jak w Warszawie
                                  Czyli jakie beznadziejne tandetne centrum handlowe z ukrytym dworcem
                    • neokumizmohal Re: popatrzcie na to ! ! ! POZNAN 30.12.09, 15:44
                      Nie mówmy że się noga powinęła bo do pierwszego gwizdka jeszcze kupa czasu. Noga
                      by się powinęła jeżeli wrocław nie wybudowałby stationu na czas albo zbudował
                      go z krzywymi trybunami z których kibice nie widzą boiska. Może Poznań właśnie
                      wtedy powinien był wyciągnąć konsekwencje wobec wykonawcy za wybudowanie takich
                      trybun. To moim zdaniem było nieodpowiedzialne zachowanie ze strony Poznania i
                      na pewnym etapie zagrażało ogranizacji euro przez to miasto. Całe szczęście że
                      wszystko dobrze się ułożyło dla Poznania któremu kibicuje.

Wykonawca dał dupy z wrocławskim stadionem a odpowiedzialność spada na miasto.
                      No ale tak powinno być. W przypadku zagrożenia terminów inwestycji trzeba
                      działać szybko i zdecydowanie. Moim zdaniem miasto podjęło słuszną decyzję
                      zrywając kontrakt. Czasu jest jeszcze dużo a nie podejmując żadnych decyzji
                      mogło się to źle skończyć.

A poza tym nie oszukujmy się - to nie jest etap budowy fundamentów tylko już
                      samej konstrukcji nośnej obiektu.

Ps. kibicowałem też krakowowi który niestety dał ciała ... i to jak się okazało
                      już na etapie przygotowywania oferty wstępnej goszczenia euro 2012. bywa.

kibicuje wawie, poznaniowi, gdanskowi no i rzecz jasna wrockowi :D
                      • Gość: tocca Re: popatrzcie na to ! ! ! POZNAN IP: 95.108.23.* 30.12.09, 17:28
                        Jakie było to nieodpowiedzialne zachowanie Poznania, które zagrazało euro?
                        rozumiem, ze teraz macie niewesoło we Wro, ale bez naciągania faktów proszę
                    • Gość: tz85 Re: popatrzcie na to ! ! ! POZNAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 16:08
                      Poznań pomoże? Chyba dostarczy jakieś panienki z agencji do obsługi klientów z
                      Reichu. Tego u was na pewno nie brakuje....
                      • Gość: POZ*know how Re: popatrzcie na to ! ! ! POZNAN IP: 95.108.23.* 30.12.09, 17:29
                        bez obaw. Poznań know how! :)
                  • freon Re: popatrzcie na to ! ! ! POZNAN 30.12.09, 15:03
                    Lukaszu z Wroclawia - bzdury gadacie. Po pierwsze duzo trudniej
                    przebudowac istniejacy stadion, niz wybudowac od podstaw nowy. Jak
                    sprobujecie przebudowac kurnik na Oporowskiej, to pogadamy. Po
                    drugie, moze Ci sie podobac dach lub nie, moze ci sie trybuna wydawac
                    krzywa lub nie, ale faktem jest, ze stadion Lecha to obecnie
                    najbardziej zaawansowany projekt i chwilowo wyglada na to, ze bedzie
                    to pierwszy oddany do uzytku obiekt na EURO2012. Nie ma tu powodow do
                    radosci, bo takze stadion Lecha ma opoznienia. Ale tez nie ma co
                    zazdroscic stanu prac w Poznaniu, zloscic sie z tego powodu, ani
                    wymyslac problemow - tak po prostu jest i juz. Poznan dlatego dostal
                    organizacje EURO, ze w kwestii stadionu byl juz wowczas najbardziej
                    zaawansowany. Nie lubisz Poznania - twoja sprawa, ale pierniczenie,
                    ze dach jakis taki bialy, a drzewko w okolicy krzywo stoi jest
                    przejawem malostkowosci i zawisci.

Powiedziawszy to wszystko - zawsze twierdzilem, ze EURO mozemy sobie
                    planowac jak chcemy, a i tak wszystko bedzie zalezec od tego czy
                    robolom bedzie sie chcialo budowac czy nie.
                    • Gość: posen Re: popatrzcie na to ! ! ! POZNAN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 15:14
                      fren, zgadzam się. Takie są obiektywne fakty, tylko mało kto odwołuje się do
                      faktów, zioną nienawiścią, szkoda
                      • Gość: lukasz-wroc Re: popatrzcie na to ! ! ! POZNAN IP: *.connecta.pl 30.12.09, 15:28
                        Fakty obiektywne... hmmm a to fakty bywają tez nieobiektywne???
                        • Gość: fakty_obiektywne Re: popatrzcie na to ! ! ! POZNAN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 15:36
                          bywają naciągane. to wrocławska specjalność ostatnimi czasy
                    • Gość: lukasz-wroc Re: popatrzcie na to ! ! ! POZNAN IP: *.connecta.pl 30.12.09, 15:21
                      A kto Wam bronił budowy stadionu od nowa? To żaden argument. We Wrocławiu
                      zamiast bawić się w kotka i myszkę z konserwatorem na Olimpijskim, albo upychać
                      wszystko na Oporowskiej postawiono na przyszłość i stadion buduje się od zera
                      obok AOW. A, że w Poznaniu stadion na dzień dzisiejszy jest większy i bardziej
                      zaawansowany, że będzie wcześniej oddany do użytku niż we Wrocławiu? Co z tego?
                      Jak Wam się taki podoba to nic mi do tego. Tak samo jak Wam nic do tego, że My
                      zmieniamy sobie wykonawcę.
                      • Gość: RQ Re: popatrzcie na to ! ! ! POZNAN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 15:33
                        Zaczynasz rozumieć, gratulacje. rzeczywiście nikomu nic do tego, ze w Poznaniu
                        stadion jest modernizowany, bo tak chcielismy. W takim razie także zarzuty o to,
                        ze modernizacja trwa kilka lat są bezzasadne. Tak czy inaczej, Poznań był i
                        nadal jest do przodu
                        • Gość: jajko Re: popatrzcie na to ! ! ! POZNAN IP: *.chello.pl 30.12.09, 15:46
                          Tak badzo musieliście chcieć budowć tyle lat.
                          Na pewno bardzo chcieliście aby każda trybuna była budowana według
                          innego projektu. Tyle lat się pluliście że jesteście w czołówce i
                          elicie stadionowej w Polsce.
                          Powiem tak, nie ważne kto jak zaczyna a ważne kto jak zakończy.
                          Prawda jest tak ze pierwsi zaczeliście a skończycie na równi z
                          Warszawą i Gdańskiem. Tyle że tam będą mieli normane stadionu a nie
                          architektonicznego mutanta
                          • Gość: RQ Re: popatrzcie na to ! ! ! POZNAN IP: 95.108.23.* 30.12.09, 17:27
                            i po co to plucie jadem? przecież nikt Wro źle nie zyczy
                            • Gość: Wilak Re: popatrzcie na to ! ! ! POZNAN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 17:36
                              Wrocław w napince zawsze pierwszy , jeszcze chwile temu podczas prezentacji
                              logo , sternicy miasta zapewniali ze wszystko jest ok i sa najlepsi ze
                              wszystkich miast :):) u was wszystko jest najlepsze największe magiczne .
                              Pytanie naprawiliście już przeciekająca fontannę ?. Dalej pompujcie bankę
                              mydlana świata idealnego zwanym Wrocławiem
                              • Gość: andy Re: popatrzcie na to ! ! ! POZNAN IP: *.e-wro.net.pl 30.12.09, 19:16
                                Teraz jest dobry czas na oddanie Euro Niemcom. Inaczej Mostostal zniszczy
                                Wrocław w sądzie.
                                Wrocław lubo ząłtwiać sprawy w sądzie.
                                Jeszcze nie zdobył ziemi pod parking dla autobusów przy stadionie
                                • Gość: Euro Re: popatrzcie na to ! ! ! POZNAN IP: *.147.71.236.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.12.09, 20:56
                                  Masz nieaktualne informacje,tereny pod parking są już dawno
                                  wywłaszczone , a co do sądów to niech się martwi Mostostal.I nikt
                                  nikogo nie zniszczy jak próbujesz miernie tu opisywać.Euro odbędzie
                                  się we Wro - nikt i nic tego nie zmieni.
                            • Gość: wrocek2 Nie szerzyc tu defetyzmu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.12.09, 03:25
                              Nie szerzyc tu defetyzmu, tylko brac sie do roboty. Jest jeszcze
                              sporo czasu, wiec spokojnie zdazymy. A krakusy, pyry i hanysy niech
                              sie tu tak nie pluja, bo do Wroclawia to najwyzej moga sobie na
                              wycieczke i zakupy przyjechac, bo na mieszkanie ich w metropolii
                              Wroclaw nie stac ani finansowo ani mentalnie, bo najpierw musza
                              wyzbyc sie wiejskich atawizmow, ktore tu szeroko prezentuja.
            • Gość: jax Re: typowo krakowskie podejscie IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.09, 14:28
              na sępa to Euro dzięki Grzechowi dostał Wrocław: miasto pękających
              rur, dziurawych ulic, przepłaconych inwestycji i walących się
              wiaduktów.

A podatnik zapłaci. Znacznie więcej. Zwłaszcza, że nie ma gwarancji,
              iż nowy wykonawca się za pół roku komuś z waaadz nie spodoba i też
              dostanie fax z "wypowiedzeniem"
          • Gość: gregger Re: Cóż za wyczeprujący artykuł... :/ IP: *.197.89.231.edial.pl 30.12.09, 12:50
            Proponuję raz jeszcze przeczytać artykuł. Szczególnie uważnie to zdanie o
            zaczerpnięciu opinii w UEFA i PZPN.
        • Gość: prof. Strojny Re: już nie zdążą... IP: *.chello.pl 30.12.09, 11:20
          ...nie ma nawet sensu zaczynać w nowym roku zabawy w budowe. Wrocław do niczego
          się nie nadaje, szkoda sobie nim nawet głowy zawracać. Wszystko by chciał (Expo,
          Euro, EIT) ale tak naprawde miasto nie jest przygotowane nawet do organizacji
          zawodów sportowych dla dzieci. Panie Dutkiewicz...dej pan se spokój.
          • Gość: Benio25 Re: już nie zdążą... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 11:51
            Poznań na żywo. www.europoznan2012.pl/stadion_kamera
            • Gość: gość Re: już nie zdążą... IP: *.chello.pl 30.12.09, 12:24
              Wszystko piknie, tylko po co tyle flashowych plików na tej stronie internetowej?
              Nie można było skorzystać z HTML5, byłoby co najmniej tak samo nowocześnie, a
              znacznie bezpieczniej niż z Flashem.
            • Gość: lukasz-wroc Re: już nie zdążą... IP: *.connecta.pl 30.12.09, 14:03
              Tak wygląda stadion po 4 latach budowy... Jeszcze ze spartaczoną trybuną. Też mi
              powód do dumy.
              • Gość: hanna21 Re: już nie zdążą... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 14:32
                Klocku z Wrocka.W Poznaniu myśli się przyszłościowo.O Euro nikt nie myślał a
                poznaniacy sobie stadion zaczęli budować.Tu gospodarność ma się w genach.Więc
                się nie martw o trybuny na stadionie w nie swoim mieście.
                • Gość: lukasz-wroc Re: już nie zdążą... IP: *.connecta.pl 30.12.09, 14:54
                  Wiesz.. Temat jest o typowo wrocławskiej inwestycji więc zwracanie uwagi, żebym
                  nie interesował się innymi miastami pozostawię bez komentarza...;-)

Ta gospodarność wg. Ciebie przejawia się w budowie trybun i po 3 latach ich
                  częściowemu wyburzaniu, dostawianiu rusztowań żeby kibice mogli zobaczyć
                  boisko?? O dachu nie wspomnę... Chyba inaczej rozumiemy pojęcie gospodarność.

Dutkiewicz zobaczył, że przepłacimy za stadion, a że jest okazja bo wykonawca
                  się spóźnia to dał mu strzała. Teraz w czasie trudnym dla przedsiębiorców można
                  za dokończenie budowy wynegocjować dużo niższą cenę i skorzystał z takiej
                  możliwości. We Wrocławiu tak rozumie się pojęcie gospodarność. No, ale widać nie
                  wszędzie.
                  • Gość: z Poznania Re: już nie zdążą... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 15:25
                    Łukaszku, bez nerw. Tak jak już tu napisano, Poznań nie potrzebował impulsu do
                    działania w postaci EURO 2012, aby zacząć modernizować swój stadion. W Poznaniu
                    to robiono, bo taki był plan juz wczesniej i Lech Poznań potrzebuje duzego
                    nowoczesnego stadionu. Wrocław, Wawa i Gdańsk bez perspektywy EURO nie
                    budowałyby stadionów w ogóle. A Poznań zrobiłby to i bez EURO 2012. Pozdrowienia
                    z miasta know how :)
                    • Gość: lukasz-wroc Re: już nie zdążą... IP: *.connecta.pl 30.12.09, 15:30
                      Tutaj się zgadzamy. Ale co to ma w ogóle wspólnego ze zmianą wykonawcy przy
                      wrocławskiej arenie?
                      • Gość: posen Re: już nie zdążą... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 15:37
                        ze zmianą GW niewiele. ale to odpowiedź na szereg innych pytań: czemu stadion
                        jest modernizowany i czemu trwa to kilka lat. własnie z przyczyn opisanych powyżej
              • Gość: kontemplator07 Re: już nie zdążą... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 16:02
                Ta spartaczona trybuna to fakt wirtualny
                • Gość: by(e)-pis Re: już nie zdążą... IP: *.152.144.238.dsl.dynamic.eranet.pl 30.12.09, 18:05
                  nieprawda
          • Gość: Wrocławiok Re: już nie zdążą... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 13:17
            Oooo! Kolejny zaściankowy kmiotek zalany zawiścią. Twoje zdrowie!:)))
    • carl92 Re: Wrocław zrywa umowę z wykonawcą stadionu na E 30.12.09, 11:08
      Ale jaja i co teraz stadion nie powstanie? I na jego miejsce wskoczy Kraków?
      • Gość: wax Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.icpnet.pl 30.12.09, 11:26
        a w Poznaniu mają wszystkie trybuny i dach stawiają, a Narodowy rośnie, a Legia
        sobie też stawia w dobrym tempie.
        a Wroclofe ?
        • Gość: posen_wita Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 11:39
          A tak się śmialiście we Wrocławiu z Poznaniaków... jeszcze bedziemy wam pomagać
          • Gość: breslauer Dakej sie z was śmiejemy - Pyrki :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 16:09
            • Gość: POZ* Re: Dakej sie z was śmiejemy - Pyrki :D IP: 95.108.23.* 30.12.09, 17:30
              ale jakby z taką nieśmiałością teraz...
        • Gość: taka prawda Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 12:12
          Tylko zapomniałeś dodać buraczku że te trybuny to stoją w Poznaniu
          od roku i jakoś dalszych prac nie widać. Buahahahaa.
          • Gość: posen_wita Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 12:19
            taka prawda, masz i udław sie
            budowa.maroonpoint.com/
          • Gość: anna s. Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 12:23
            Poznań będzie pierwszy i jest to pewnik.Poznań będzie najlepiej przygotowany do
            Euro i to też pewnik.
            • Gość: fd Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.chello.pl 30.12.09, 12:59
              Pewnikiem jest również to ze Poznan nie będzie mial odpowiedniej
              liczby hoteli a żednogo nowego do euro nie będzie. Pewnikiem jest
              równeiż to że poznańskie ltonisko jest za małe co już dawno ogłosiła
              UEFA. Pewnikiem rwóniez jest fakt że poznanski obiekt jest
              najbardziej niespójny i niedoracowany ze wszystkich.
              Sporo tych pewników w przypadku Poznania
              • Gość: posen wita Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 13:07
                Pożyjemy, pogadamy. Nie bądź tak pewien pewników ;)
                • Gość: lukasz-wroc Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.connecta.pl 30.12.09, 14:06
                  Za to można być pewnym pewnikiem, że taki stan macie po 4 latach budowy..
                  • Gość: RQ Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 14:16
                    Wrocław też był bardzo pewny siebie ;) Życzymy powodzenia z Poznania!
              • Gość: jax Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.09, 14:32
                a we Wrocławiu za to Sheraton na Sheratonie i Radissonem pogania. A
                ten wasz kurnik nie powinien zwać się lotniskiem (pomijam "genialny"
                dojazd na nie z autostrady A4 i ślimaczącą się jeszcze gorzej niż
                stadion budowę kilku kilometrów obwodnicy)
              • Gość: posen Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 14:36
                Chciałbyś,ale niedoczekanie twoje.Poznań jest i będzie najlepszy.To proste jak
                budowa cepa.
              • Gość: kontemplator07 Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 16:07
                Z Twoich trzech pewników ani jeden nie jest prawdziwy. 85% miejsc
                hotelowych jest juz zakontraktowanych. Lotnisko się rozbudowuje.
                Obiekt jest "niespójny" bo narożne trybuny będą stawiane po
                założeniu konstrukcji dachowych.
                • Gość: tocca Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: 95.108.23.* 30.12.09, 17:34
                  oni mają niepełne dane, wiec nie wiedzą
              • Gość: karamba Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.173.27.111.tesatnet.pl 30.12.09, 17:54
                Bździny, jedne wielkie bździny. Chyba na lotnisku w Poznaniu nie
                byłeś. Ja byłem na obydwu i takiego syfu jak na wrocławskim to dawno
                nie widziałem
                • Gość: Lotnisko Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.147.71.236.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.12.09, 21:21
                  Po oddaniu nowego terminalu bździną i syfem będzie twój poznański
                  dworzec na Bukowskiej.
                  • Gość: ww Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.sptelek.com.pl 30.12.09, 22:13
                    nienawiść wrocławska leje się szeroko
                    • Gość: karamba Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.173.27.111.tesatnet.pl 31.12.09, 08:38
                      heh, zwróćcie uwage, że wrocławianie mówią często w czasie
                      przyszłym. Po oddaniu lotniska, po wybudowaniu stadionu.... wszystko
                      będzie u nich lepsze. swoisty przejaw megalomanii. ALE NA RAZIE JEST
                      TAKIE JAKIE JEST - czyli gorsze. A poza tym w kwestii lotniska,
                      kolego, zdziwisz się - i to bardzo.
                      • Gość: RQ Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.sptelek.com.pl 31.12.09, 15:30
                        to dla nich typowe - myślenie zyczeniowe
          • Gość: gość Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 12:29
            Kargulu zamilcz.Wrocław się zbłaźnił i tyle.
            • afiag Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! 30.12.09, 12:37
              błaźnicie się wszyscy swoją zawiścią. Waszym najwiekszym sukcesem w
              życiu będize jak sąsiadowi zdechnie krowa, bo wy tej krowy nie macie
              • Gość: posen Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 12:41
                nie ma obaw, Poznań wam pomoże w biedzie.
                • afiag Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! 30.12.09, 13:00
                  Póki co biedy nie ma, choć może nie zrozumiałeś artykułu.
                  A pomoc od cwaniaków wyszydzających innych to sobie wsadź w d...
                  • Gość: posen Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 13:06
                    kto mówi o szydzeniu? nie to nie, ale żeby potem nie było płaczu. A przeciez
                    Wrocław jest "prymusem". Chyba trzeba zweryfikować marzenia
                    • afiag Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! 30.12.09, 13:23
                      kto mówi o szydzeniu? zobacz na tytuł wątku w którym piszesz. o
                      prymusostwie się nie wypowiadam bo daleki jestem od hurraoptymizmu.
                      Dziwi mnie tylko jak Polacy dali się podzielić i skłócić na tyle
                      żeby potknięcie jednego radowało drugiego jak narodziny dziecka.
                      • Gość: posen Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 13:27
                        A kto powiedział, że nas raduje? Mylne wnioski wyciagsz. My Poznaniacy chcemy
                        Wam pomóc, a Wy na nas warczycie
                        • Gość: new Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 13:34
                          Może kolega odczuł sarkazm w twoim wpisie.
                        • afiag Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! 30.12.09, 13:52
                          pomóżcie najpierw sobie. może zacznijcie od zainstalowania toalet na
                          dworcu żeby można było ręce umyć i jakaś poczekalnia by się
                          przydała, bo w kfc pan chodzi i wygania jak ktoś skończył jeść. jak
                          już się uporacie ze swoimi problemami i okaże się że my się jeszcze
                          ze swoimi nie uporaliśmy to będziemy mogli zrozmawiac o pomocy. poza
                          tym jeszcze raz -zobacz na tytuł wątku w którym piszesz. wcieliłeś
                          się w ogólny nurt zawiści i radości z ch wie czego.
                          a ja nie jestem z wrocławia. po raz kolejny podkreślam że dziwi mnie
                          taka postawa jak wyżej niektórych "polaków". bez odbioru

Gość portalu: posen napisał(a):

> A kto powiedział, że nas raduje? Mylne wnioski wyciagsz. My
                          Poznaniacy chcemy
                          > Wam pomóc, a Wy na nas warczycie
                          • Gość: posen Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 14:02
                            potwierdza się. tylko warczycie nienawistnie na poznaniaków, którzy chca pomóc.
                            dlaczego warczycie?
                            • Gość: franz Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.chello.pl 30.12.09, 15:53
                              A jak ty możesz pomóc?
                              Siedząc teraz na forum na pewno nie pomagasz
                              Zgłoś sie jako wolontariusz na łopatę to wtedy pomożesz.

Wielcy pomoicnicy się znaleźli
                              Zamiast pisac co drugi post moze napiszesz jak konkretnie chcecie
                              pomóc?
                              Podsyłając linki z waszym stadionem, a może plując jadem
                              • Gość: ;) Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: 95.108.23.* 30.12.09, 17:32
                                wiedzą możemy pomóc, wiedzą :)
                                • Gość: zxc jest tylko jeden problem IP: *.echostar.pl 30.12.09, 18:22
                                  żeby przyjąć jakąś wiedzę, trzeba już coś umieć i byc otwartym na nauki ;)
                                  • Gość: ;) Re: jest tylko jeden problem IP: *.sptelek.com.pl 30.12.09, 22:12
                                    zgadza się, trzeba miec otwarty umysł ;)
                        • Gość: lukasz-wroc Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.connecta.pl 30.12.09, 14:11
                          I wybudować Nam trybuny, które później trzeba burzyć i podnosić, z dachem nad 3
                          trybunami plus extra dostawka nad 4???

Mostostal Warszawa się spóźnił to dostał strzała. Miasto przy okazji zaoszczędzi
                          bo to, że przepłaciłoby to niestety prawda. A tak wybierze nowego wykonawce a w
                          czasie dużo trudniejszym dla przedsiębiorców niż to było w okresie rozstrzygania
                          przetargu może wynegocjować zupełnie inną- niższą- cenę.
                        • Gość: jax Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.09, 14:42
                          najlepszą pomocą dla Wrocławia byłoby odebranie im Euro i wpakowanie
                          tych 700 mln zł w infrastrukturę miejską. Może wtedy auta nie
                          łamałyby resorów, a ludzie nóg, pociągi z dworca (w kierunku
                          zachodnim :) odjeżdżały by punktualnie, rury nie pękały, wiadukty
                          nie waliłyby się, a tramwaje nie wykolejały się
                          • Gość: RQ Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 14:58
                            Bardzo odważne i nietypowe podejście do promocji
                          • Gość: buryburek Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 15:09
                            Masz rację.No i kompromitacji nie będzie.
                          • Gość: JS Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.147.71.236.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.12.09, 21:18
                            Jax-skąd się biorą tacy idioci jak ty? W infrastrukturę powiadasz?
                            Gdybyś wiedział to byś nie pisał takich podszytych nienawiścią
                            bzdur. We Wro jeździ więcej nowych,powtarzam NOWYCH tramwajów niż w
                            Poznaniu,remont pogania remont , jest 31 inwestycji pod Euro(dla
                            porównania Poznań-17).Wiele dróg jest nadal nie wyremontowanych ,ale
                            nie można robić wszystko w jednym czasie.
                            • Gość: FreakyMisfit Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.12.09, 17:01
                              Chciałeś powiedzieć: We Wrocławiu więcej nowych tramwajów stoi w korkach, niż w Poznaniu.
                              • prawdziwy-ghostdog Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! 03.01.10, 02:31
                                Gość portalu: FreakyMisfit napisał(a):

> Chciałeś powiedzieć: We Wrocławiu więcej nowych tramwajów stoi
                                w korkach
                                > , niż w Poznaniu.a to jest akurat nie prawda przyjedź to
                                zobaczysz, tramwaje tylko w niektórych miejscach stoją jeżdże często
                                to wiem.
          • Gość: taka prawda 2 SYNUŚ <a href="http://www.europoznan2012.pl/stadion_kamera" targe IP: *.icpnet.pl 30.12.09, 12:45
            synuś, a ty nie w szkole ?

tutaj sobie looknij co stało tam dokładnie rok temu
            budowa.maroonpoint.com/m1208.htm#
            a co stoi dzisiaj budowa.maroonpoint.com/

co tam pisałeś o buraczkach buraczku ?
        • lew_konia Poznań pracuje lepiej niż Niemcy... 30.12.09, 13:01
          ...bo tego Wielkopolanie się przez wieki nauczyli. Wrocław potrafi
          tylko brać poniemieckie. Niemieckiej pracy jeszcze się nie nauczyli,
          dlatego wywiesili białe prześcieradła i proszą Niemców, żeby im
          stadion wybudowali.

"WrocLAUGH the CHEATING place!" - autor sapere
          • Gość: s Re: Poznań pracuje lepiej niż Niemcy... IP: *.chello.pl 30.12.09, 13:03
            Przypomiam że Poznań buduje sój stadion już 6 lat!!!
            To najdłuzej budowany stadion na świecie!!
            W efekcie pracowitości wielkopolan dorobiliście się obiektu w ktróym
            każd trybuna jest inna , trybuny wczesniej budowane trzeba
            remontować bo juz się sypią.
            To jest właśnie wasza poznańska pracowitość i solidność
            • Gość: RQ Re: Poznań pracuje lepiej niż Niemcy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 13:08
              po efektach ich POZnacie ;)
            • xaliemorph Re: Poznań pracuje lepiej niż Niemcy... 30.12.09, 14:01
              Ale zapominacie o jednej rzeczy. Poznań zaczął SAM Z WŁASNEJ
              nieprzymuszonej WOLI I WŁASNYCH PIENIĘDZY budować stadion długo przed
              decyzją euro 2012. A reszta? Zaczęła dopiero po czasie bo tak to nic do dzisiaj
              by nie zrobili !!! Nie mówię że należy budować stadiony bo przecież budowa musi
              mieć jakiś sens. Tyle że wytykanie długiej budowy Poznaniowi jest kompletnym
              absurdem. Bo Poznań sam zaczął wszystko, to między innymi DZIĘKI POZNANIOWI
              POLSKA ZYSKAŁA EURO 2012. Dlaczego? Bo zrobił dobre wrażenie szybkim
              zaawansowaniem prac od początku, bo my już coś robiliśmy. A reszta? Nawet dziury
              w ziemi nie miała.

A tu się spieracie o pierdoły a zapominacie o jednym. Stadiony lokalne są
              jedynie w części dofinansowywane z budżetu. A STADION NARODOWY jest w 100%
              BUDOWANY Z NASZYCH PIENIĘDZY !!! CAŁEJ POLSKI !!!
              Warszawa się gó...
              dokłada!!! To jest nic innego jak złodziejstwo !!!
              • Gość: RQ Re: Poznań pracuje lepiej niż Niemcy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 14:07
                A to prawda akurat
              • Gość: wawiak Re: Poznań pracuje lepiej niż Niemcy... IP: *.chello.pl 30.12.09, 14:22
                Acha czyli to że Poznań sam zaczął budowac i finansowac stadion to
                ma być usprawiedliwieniem dla tego żenującego projektu?
                Co ma piernik do wiatraka. Zobacza jak często krytykowana Warszawa
                buduje swój własny miejski stadion. Od początku wybrano
                profesjonalną firmę projektową i profesjonalnego wykonawcę. Budowa
                Legii zaczęła się równo rok temu a już stoją kompletne 3 trybuny z
                zwigarami dachowymi. Na wiosnę będą krzesełka i zadaszenie i to
                wszystko w rok. Mozna?
                Widac mozna w azjatyckiej stolicy, ale nie do zrobienia w
                zaawansowanym cywilizacyjnie Poznaniu
                • Gość: posen Re: Poznań pracuje lepiej niż Niemcy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 14:26
                  My nie potrzebowalismy EURO, aby zacząć działać. Wy - tak. Tu jest różnica
                  • Gość: lech Re: Poznań pracuje lepiej niż Niemcy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 14:52
                    On tego nie zrozumie.:)
                    • Gość: posen Re: Poznań pracuje lepiej niż Niemcy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 14:59
                      bo jest wawiak, wiem
                      • Gość: wawiak Co ma euro do stadionu Legii? IP: *.chello.pl 30.12.09, 15:32
                        Co ma euro do stadionu Legii?
                        Najpierw się tłumaczycie ze w Poznaniu budujecie przed euro, potem
                        że za własne pieniadze, potem ze nie od podstaw tylko
                        przebudowujecie, a wiec mówię że Warszawa tez przebudowuje stadion
                        legii trybuna po trybunie, buduje go za własne pieniądze i nie
                        buduje go na Euro.
                        Z tą różnicą ze Warszawa buduje swójh stadion w rok a nie 6 lat i
                        każda trybuna na legii będzie wyglądac podobnie
                        • Gość: M z POZ Re: Co ma euro do stadionu Legii? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 15:40
                          z wawiakiami nie ma dyskusji merytorycznej, tylko są pyskówki. NArodowy budowany
                          jest z kasy rządowej. miasto nie wydaje ani grosza. stadion legii to inna rzecz.
                          Bedzie wykorzystywany podczas EURO i tez z taka mysla powstaje. gdyby nie euro
                          nie wiadomo czy by powstał, nie znam planów
                          • Gość: wawiak Re: Co ma euro do stadionu Legii? IP: *.chello.pl 30.12.09, 15:50
                            Skoro nie znasz planów to nie dyskutuj.
                            Stadion Legii nie będzie uczestniczył w Euro a inwestycja prowadzona
                            jest wzorowo.
                            Finansowanie projektu nie ma nic do rzeczy bo wasz bubel stadionowy
                            wynika tylko i wyłącznie z głupoty waszych władz. Sami jesteście
                            sobie winni skoro projket zmienialiście dwa razy juz po rozpoczeciu
                            budowy. Nikt wam nie kazał budować takiego kolosa.
                            Ale tak to jest jak się ma przerośnięte amibicje i zero pojecia o
                            budowie stadionów
                            • Gość: POZ* Re: Co ma euro do stadionu Legii? IP: 95.108.23.* 30.12.09, 17:33
                              wawa ma jakieś dziwne pojęcie o sobie. ponoć nazywa sie to megalomania
                              • Gość: klik Re: Co ma euro do stadionu Legii? IP: *.echostar.pl 30.12.09, 18:31
                                a nie czubek swojego nosa ?
                                narodowy budowany jest w 100% z podatku obywateli całego kraju, stadiony w
                                innych miastach także z podatków/budżetów lokalnych.
                                stadion Legii jest właśnie budowany z kasy miejskiej, czyli tak jak i te 3 inne
                                obiekty na Euro. tylko że jest sporo mniejszy i prostszy w konstrukcji.

ale i tak najlepiej brzmi napinka wawiaka
                                "inwestycja prowadzona jest wzorowo. "
                                :D :D :D
                                wiadomo, w wawie wszystko jest wzorowe. Ameryka.
                                • Gość: wawiak Re: Co ma euro do stadionu Legii? IP: *.chello.pl 30.12.09, 22:11
                                  Jak się nie ma argumetów to się pisze takie teksty jak wy.
                                  Nie mozecie podaważyć nic to piszecie o megalomani czy czubku
                                  własnego nosa. Fakty sa takie że w wawie buduje się dwa stadiony i
                                  oba sa zaawansowane mimo ze ich budowa zaczela się raptem rok temu.
                                  To jest właśnie przykład organizacji i profesjonlanej budowy.
                                  Możecie sobie pisać co chcecie ,ale tylko w Warszawie i Gdańsku
                                  bodowa stadionów idzie zgodnie z załozeniami i bez komplikacji.
                                  A teraz upajajcie się swoją poznańską organizacja i waszym
                                  wypasionym stadionem który wygląda jak eksponat sztuki wspólczesnej
                                  a nie obiekt użytkowy
                                  • Gość: do wawiaka Re: Co ma euro do stadionu Legii? IP: *.sptelek.com.pl 30.12.09, 22:15
                                    jak się nie ma argumentów to się pisze własnie o upajaniu ;)
                                    • xaliemorph Re: Co ma euro do stadionu Legii? 31.12.09, 08:53
                                      Typowy rodem z warszawy PR ;)
                  • Gość: taki jeden warszawa ma gdzieś euro2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 15:15
                    wawa wzięła je z racji obowiązku... tu nikt nie robił w majtki ze
                    szczęścia gdy ogłoszono tę wiadomość.
                    • xaliemorph Re: warszawa ma gdzieś euro2012 30.12.09, 15:51
                      Tylko po co budować 2 stadiony? Co potem będzie z narodowym? Znowu Jarmark
                      Europa? Oczywiście to już była złośliwość i przepraszam. Jednakże tak czy
                      inaczej nasi możnowładcy którzy nas codziennie zawstydzają głupotą postanowili
                      wybudować stadion narodowy jednocześnie kompletnie nie myśląc o tym co później
                      będzie się na nim dziać. Bo skoro Legia będzie grać na swoim to narodowy będzie
                      oczywiście świecić pustkami?! To jest niestety kolejną głupotą już nie mówiąc o
                      pieniądzach podwójnie wydanych na same budowy tychże stadionów.

Starczyłby jeden. A wszelkie problemy z rozgrywkami i kolizjami rozgrywek
                      jakichś turniejów a rozgrywek samej Legii rozwiązano by poprzez angaż
                      pozostałych stadionów na Euro 2012. No ale jak to w WOLSCE bywa zbuduje
                      się narodowy i zarówno narodowy jak miejskie (Gdańsk, Wrocław ze względu na
                      słabe zaplecze klubowe) będą świecić pustkami. Ot nasza durna gospodarność.
              • Gość: marych Re: Poznań pracuje lepiej niż Niemcy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 14:47
                Dobrze,że im wytłumaczyłeś,ale pewnie za cieniasy aby zrozumieć.
              • Gość: taki jeden od Warszawy proszę się odchędożyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 15:12
                warszawa dość płaci na wieś w postaci janosikowego.
                Jak nie wiecie co to jest to znaczy żeście głąby które o finansach
                państwa nic nie wiedzą.
                • Gość: posen Re: od Warszawy proszę się odchędożyć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 15:29
                  nie na Poznań płaci i nie na Wrocław. Pretensje ewentualne kieruj do sciany
                  wschodniej
            • Gość: ww EURO dla Krakowa IP: 95.108.16.* 30.12.09, 15:08
              6 lat no i? W Poznaniu budowali stadion z myślą o kibicach, podobnie w Krakowie,
              a nie wtedy jak się o Euro dowiedzieli. Gdyby nie mistrzostwa nadal byś jeździł
              na Twardowskiego kibicować na trybunach usypanych z piasku i metalowych
              rusztowań, ale wujek Schetyna pomógł wywalić Kraków, by we Wrocławiu
              zorganizować igrzyska.
            • Gość: kontemplator07 Re: Poznań pracuje lepiej niż Niemcy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 16:19
              ...piszesz bzdury - przyjrzyj sie zdjęciom. Stadion jest tak
              budowany jak trzeba. 6 lat temu było wiadomo, ze będzie w 2010 -
              tym. Gdyby nie było Euro, też by stał - może w 2011-tym. A budowany
              jest tak, by piłkarze nie pozostali bez stadionu dłużej jak pół
              sezonu.
          • Gość: do lew_konia Re: Poznań pracuje lepiej niż Niemcy... IP: *.magma-net.pl 30.12.09, 13:14
            Chciałem ci tylko przypomnieć ignorancie, że Wrocław jest bardziej polski niż ci
            się wydaje albo po prostu tego nie wiesz. Różne koleje losu sprawiły, że często
            był pod panowaniem pruskim,niemieckim. Zresztą nie będę ci przytaczał historii.
            Do szkoły marsz!
            • Gość: do do_lewkonia Re: Poznań pracuje lepiej niż Niemcy... IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.09, 14:38
              jesteś historycznym ignorantem. Jeśli Wrocław ma być "bardziej
              jakiś" niż niemiecki - to na pewno nie polski, a choćby czeski.

Idąc Twoim tropem myślenia: To tak jak byś się chwalił, że jesteś
              mężem najpiękniejszej kobiety w waszym mieście bo bawiliście się
              razem w piaskownicy, a potem znudzona kolejnymi ośmioma mężami,
              mając lat 70 przypomniała sobie o tym i wszła za Ciebie (jako za 9.
              z kolei :)
              • Gość: RX Re: Poznań pracuje lepiej niż Niemcy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 14:55
                Bredzisz
            • Gość: kontemplator07 Re: Poznań pracuje lepiej niż Niemcy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 16:21
              Cieszę się,ze Wrocław jest polski, ale zwracam Tobie uwage, ze moja
              Polska różni się od Twojej Polski.
          • Gość: jfk Re: Poznań pracuje lepiej niż Niemcy... IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.12.09, 13:29
            lew_konia napisała:
            > ...bo tego Wielkopolanie się przez wieki nauczyli. Wrocław potrafi
            > tylko brać poniemieckie. Niemieckiej pracy jeszcze się nie nauczyli,
            > dlatego wywiesili białe prześcieradła i proszą Niemców, żeby im
            > stadion wybudowali.

Taaa baranie, a trybunę to kto rozbierał "bo się minęły"???
            • Gość: RQ Re: Poznań pracuje lepiej niż Niemcy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 14:53
              Oj Wrocławiaki, Wrocławiaki... Teraz się wściekacie... Trzeba będzie wam potem
              pomagać, jak na okoliczność powodzi. Ale mniejsza o to, stare dzieje. W tym
              rzecz, że zanim przystępuje się do walki o cokolwiek trzeba mieć plan działań i
              poczynić stosowne przygotowania. Poznać warunki działania, przeanalizować. I tak
              się robi w Poznaniu. Potknięcia, owszem, są zawsze. Tylko ten, co nic nie robi
              to się nie myli. Ale o to chodzi, zeby potknięcia były jak najmniejsze i wyjść z
              nich obronną ręką.
              Tymczasem wrocławska fantazja, czy whatever, sprawia, że najpierw we Wrocławiu
              zabieracie się do walki na hurra, a dopiero potem myslicie jak wygrać i jaki
              mieć projekt. Kolejność działań powinna być odwrotna, najpierw mysli się jak i
              planuje. Inaczej można przegrac walkę, a przynamniej mocno stracić. Do tego
              rozdmuchany wrocławski PR. Zewszad atakujące komunikaty informujące, że:
              "WROCŁAW JEST NAJLEPSZY! WROCŁAW JEST PRYMUSEM W PRZYGOTOWANIACH DO EURO 2012!
              WROCŁAW MA NAJŁADNIEJSZY STADION, LOTNISKO, HOTELE, ETC!" I tak dalej w
              nieskończoność... do znudzenia
              Tymczasem rzeczywistość nie bardzo odpowiada wykreowanemu wizerunkowi. Wizerunek
              jest nieprawdziwy. Dzisiaj ta reputacja doznała uszczerbku, okazało się bowiem,
              że Wrocław nie jest aż tak wspaniały i nie jest prymusem. Dlaczego? Bo nie było
              odpowiedniego przygotowania merytorycznego, ale za to był ogłuszający PR i
              propaganda sukcesu.
              Ale, dacie rade. W Poznaniu w was wierzą i w razie czego pomogą :)Wiadomo,
              Poznań know how :)
              • Gość: do poznaniaków No to przyjdź i pomóz IP: *.chello.pl 30.12.09, 15:37
                Co drugi post piszecie ze pomozecie, to ruszcie tyłki i pomóżcie.
                Jakoś nie widac na forum pastwiących się warsawiaków czy krakowian.
                Tylko poznaniacy zlecieli się jak hieny i co chwilę wbijają szpile.
                Niby życza powodzenia, trzymają kciuki oferują pomoc a co chwilę
                podsyłają linki żeby się pochwalić własnym stadionem, co chwilę
                podrzegają do kłótni i zaogniają dyskusje.
                Nie dziwię się poznaniacy ze was w krju nie lubią.

Chcecie pomóc to wyjdźcie na spacer, bo jest ładna pogoda
                • Gość: pomagacz z POZ* Re: No to przyjdź i pomóz IP: 95.108.23.* 30.12.09, 17:38
                  dziękujemy za dobre rady :) komu mamy niby pomagać, wawie? szkoda, ze nie do
                  końca wszyscy piszący tu z Wrocławia maja pojęcie ile firm poznańskich i w
                  zakresie jakich prac uczestniczy w budowie stadionu we Wrocławiu. jest tego trochę.
                  zastanawiające jest to, że zwykło się uwazac poznaniaków za bufonów. tymczasem
                  zachowanie wrocławiaków na forum, wykpiwanie i szydzenie z wszystkiego co
                  nie-wrocławskie przemawia raczej za bufonadą wrocławiaków
              • Gość: JS Re: Poznań pracuje lepiej niż Niemcy... IP: *.147.71.236.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.12.09, 21:37
                Ok,zgoda Wrocław ma rozbujany PR,ale nieprawdziwe jest twoje
                stwierdzienie że oto dziś ucierpiała reputacja Wro.Tu nie chodzi o
                reputację Wrocławia tylko Mostostalu a przygotowanie merytoryczne
                każe w takiej sytuacji zerwać umowę i koniec,kropka.
                Poza tym nikt od nas nie mówił,że mamy najpiękniejszy
                stadion,lotnisko,hotele itd.Faktem jest natomiast ilość inwestycji
                pod Euro, u nas 31 a w Poznaniu 17,poza tym cała masa innych w
                realizacji.Uwierz mi,przygotowanie merytoryczne jest i to na wysokim
                poziomie.
                • Gość: RQ Re: Poznań pracuje lepiej niż Niemcy... IP: *.sptelek.com.pl 30.12.09, 22:22
                  zastanawiało mnie jedno. jak to się stało, ze wybór GW przebiegał z takimi
                  komplikacjami i sąd musiał rozstrzygac kto miał wziąc ten projekt. Raz Mostostal
                  z Avaxem, raz Budimex z Boeglem. Protesty i odwołania. Potem wyszło, że stadionw
                  Gdansku jest o jakie 100 mln PLN tanszy i dlaczego we Wro wyszło tak drogo.
                  Ponoć ze wzgledu na parkingi. Ale kwestia była też taka, ze na short liste
                  Gdańsk dopuscił 7 konsorcjów z 9, a Wrocław 3 z 9. Gdańsk nie rozstrzygał
                  przetargu w górce budowlanej tylko trochę po i wypadło nieco taniej. Wrocław
                  popełnił niestety błedy i miał juz na starcie drozej. Potem protesty i
                  odwołania. Decyzja sądu. Teraz znów odwołanie GW, odszkodowanie 10% i nowa firma
                  wchodzi na plac budowy... Myslę, ze to nie koniec wrocławskich niespodzianek ze
                  stadionem
                  Cos jest nie tak. Robota nie była dobrze wykonana
            • Gość: ww Re: Poznań pracuje lepiej niż Niemcy... IP: 95.108.16.* 30.12.09, 15:12
              @jfk
              Coś dzwoni, ale nie wiesz w którym kościele, więc łaskawie zamknij pysk!
              • Gość: jfk Re: Poznań pracuje lepiej niż Niemcy... IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.12.09, 17:49
                Gość portalu: ww napisał(a):

> @jfk
                > Coś dzwoni, ale nie wiesz w którym kościele, więc łaskawie zamknij pysk!

- Niedotrzymywanie terminu w sprawie powrotu Lecha na Bułgarską wpływa na
                wiarygodność Hydrobudowy i pokazuje, że planowanie inwestycji w tej firmie jest
                na fatalnym poziomie. Jeśli termin czerwcowy nie zostanie dotrzymany, zażądamy
                odszkodowania - mówi prezydent Poznania Ryszard Grobelny.

Kibice niepokoją się, że jedyna gotowa trybuna - czwarta - jest fuszerką.
                Kontrola NIK wykazała jakiś czas temu, że są na niej niebezpieczne pęknięcia. To
                kolejny powód do niepokoju?

Deklaracja o zakończeniu budowy stadionu w 2010 r. była jednym z atutów Poznania
                w walce o bycie w gronie miast organizujących Euro. Wygląda na to, że to był blef

Tu masz tylko kilka zdań z kolejorz.net.dalej mi się nie chce szukać. WIĘC ty
                łaskawie zamknij pysk.
                • Gość: toca Re: Poznań pracuje lepiej niż Niemcy... IP: *.sptelek.com.pl 30.12.09, 22:24
                  Tylko ten, kto nic nie robi to się nie myli
        • Gość: :))) Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 13:19
          Powiem krótko. Może trochę później niż wy w Poznaniu, ale będziemy tu mieli
          stadion. Nowoczesny i ładny, w odróżnieniu do tej waszej poznańskiej "sztuki".
          • Gość: posen Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 13:26
            Z pewnoscią. Tylko po co te przechwałki, że Wrocław jest prymusem i cały ten
            nadęty PR? To jest własnie różnica miedzy Wro a Poz, wy gadacie, że robicie, a
            my robimy bez zbędnej gadaniny.
            Tymczasem Sylwester 2009/2010 we Wro będzie raczej w minorowych nastrojach o
            ile w ogóle. I nie pisz mi tu, że jeszcze się odkujecie i pokażecie. My w
            Poznaniu nie musimy niczego udowadniać. W każdym razie trzymamy za Was kciuki,
            drodzy wrocławianie! :)
            • Gość: . Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.magma-net.pl 30.12.09, 14:00
              U nas "szałowy" Sylwester był przez parę ładnych lat, także lekki odbój się
              przyda. Niech inni się pocieszą.
              • Gość: RQ Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 14:12
                Łódź sie pocieszy w tym roku. Oby nie zabrała też organizację EURO 2012 Wrocławiowi
              • Gość: oga z POZ Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 14:50
                Przez te "szałowe" zabawy ciągniecie się w ogonie.Najpierw praca potem zabawa
                • Gość: M z POZ Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 15:09
                  Trzeba być poznaniakiem, zeby to zrozumieć. innym czesto wydaje sie ze jest inaczej
          • maxelpe Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! 30.12.09, 15:25
            Przynajmniej poznańska firma PBG zarobi na waszej nieudolności :)))
        • Gość: budowniczy Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 17:39
          Wroclofe niech dalej dotykają się po jajach ze u nich taki wypas .Zyczymy
          powodzenia :)
          • Gość: JingleBell Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.echostar.pl 30.12.09, 18:36
            Wrocław. Wiadomo. Prymus. Najlepszy do mieszkania. Życie nocne. Otwarty na
            świat. Nowoczesność. Rozwój. Expo. Euro. Fontanna. Mosty. Drogi. Dworzec.
            Lotnisko. Architektura. Wszystko. Wiadomo. Wroclose.
            • Gość: rw Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.chello.pl 30.12.09, 22:12
              Zapomniałes dodać o najwyższych płacach , najniższym bezrobociu i
              najlepszych obwodnicach
              • Gość: RQ Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.sptelek.com.pl 30.12.09, 22:25
                dobre! 10/10 gdzie jest ta bajka?
            • Gość: budowniczy Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 23:34
              Wytrzyj ślinę
      • Gość: try Raczej Chorzów jak już, ale wątpie. IP: 78.157.183.* 30.12.09, 13:35
        Dutkiewicz nie jest głupi. Jeśli zerwał, to widocznie miał powody i
        zapewnienia,że Euro Wrocławiowi nie zabiorą. Ale gdyby nawet, to
        obstawiałbym Chorzów - w końcu oni tam będą mieli większy i bardziej
        reprezentacyjny stadion, niż stadion Wisły...
    • w.i.l Na diabła te stadiony? Kto to będzie potem 30.12.09, 11:08
      utrzymywał latami, gdy będą stać puste?
      • Gość: lair Re: Na diabła te stadiony? Kto to będzie potem IP: 199.67.203.* 30.12.09, 11:20
        łolaboga, co to bedzie, te diabły stadiony!
      • Gość: hoko Re: Na diabła te stadiony? Kto to będzie potem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 11:46
        A skąd wiesz, że będą stały puste? Prorok jaki czy co? W tej chwili sytuacja
        piłki skopanej jest beznadziejna, ale to nadal najpopularniejszy sport w tym
        kraju. A jeszcze dwa lata temu wydawało się że jesteśmy na piłkarskim szczycie.
        Za dwa lata może znów być pięknie i na stadiony mogą walić tłumy. Skoro na mecze
        Lech-Legia przychodzi 30 tys, osób, to w czym problem?
        Śląski to gigant, a jednak jakoś w ruinę chybę nie popadał? Nowe stadiony będą
        wynajmowane na różne imprezy, choćby koncerty, zresztą mają tam być centra
        handlowe, bogate firmy będą płaciły umowy sponsorskie za oficjalne nazwy. Mniej
        czarnowidztwa, więcej realizmu. Nie budujemy 10 stadionów jak mała Portugalia,
        tylko 4 a jesteśmy 40milionowym krajem.
        • Gość: Buncol Re: Na diabła te stadiony? Kto to będzie potem IP: *.chello.pl 30.12.09, 11:58
          A ile to szlagierów z udziałem Lecha, Legii i Wisły jest w naszej
          lidze? Już widze komplet 40 tyś we Wrocławiu czy Gdańsku kiedy te
          drużyny będą w połowie tabeli i przyjedzie do nich Odra Wodzisław

Piszesz że śląski gigant a się jakoś utrzymuje. Zapomniałeś dodć że
          w tej chwili praktycznie nie ma konkurencji. Duże koncerty sa albo
          na śląskim albo w wawie. Za 2 lata dojdzie mu kilku konkurentów w
          tym narodowy w Warszawie który zgarnie pewnie większość dużych
          imprez i meczów. Wtedy zobaczysz jak szybko śląski zacznie popadać w
          ruinę.
          • Gość: EM Re: Na diabła te stadiony? Kto to będzie potem IP: *.173.31.97.tesatnet.pl 30.12.09, 12:03
            Zapomniales dodac, ze Slaski do rozgrywek pilkarskich praktycznie sie nie nadaje.
            • Gość: Buncol Re: Na diabła te stadiony? Kto to będzie potem IP: *.chello.pl 30.12.09, 12:08
              No to w takim razie do czego się nadaje? Ile to wielkich imprez
              lekkoatletycznych będziemy mieli w kraju?
              Loś śląskiego wydaje się zatem być przesądzony jeśli chodzi o
              imprezy sportowe. Pozostanie mu tylko żuzel i koncerty muzyczne
              • swoboda_t Re: Na diabła te stadiony? Kto to będzie potem 30.12.09, 14:42
                Żużel raczej odpada, bo będzie bieżnia. O Śląski się nie martw -
                czeka go raczej pomyślna przyszłość, a wynika ona z dwóch rzeczy. Po
                pierwsze - Warszawa i Katowice lub Chorzów organizowały większość
                megawydarzeń nie tylko z powodu infrastruktury, ale głównie dizęki
                temu, że to dwie największe w kraju aglomeracje. Największy lokalny
                rynek. W przypadku GOP dochodzi też znakomita infra drogowa i trzy
                międzynarodowe lotniska w promieniu 100 kilometrów. To są atuty,
                które pozwolą utrzymać wiodącą rolę Wawy i GOPy w kwestii dużych
                imprez. Dwa: Stadion Śląski będzie jedynym dużm, wielofunkcyjnym
                stadionem. Wrocek i Gdańsk ze swoimi bardzo kosztownymi obiektami są
                paktycnzie skazane na piłkę nożną. Czasem wpadnie jakiś koncercik i
                tyle. Warszawa będzie bardziej uniwersalna, ale też przede wszystkim
                piłkarska. Śląski będzie jedynym obiektem w pełni zdolnym do
                organizowania innych imprez, jak choćby tegoroczny Monster Jam.
                Także przed Śląskim przyszłość rysuje się w jasnych barwach. Co
                ważne: cała modernizacja będize znacznie tańsza niż nowe stadiony, a
                obiekt jest własności województwa. W efekcie nie będzie specjalnie
                ciążył swojemu włąścicielowi, czego nie można powiedzieć o bardzo
                drogich zabaweczkach w Gdańsku i Wrocławiu (ten ostatni już dizś
                należy do najbardizej zadłużonych miast w kraju i stadion mimo
                galerii handlowej może być prawdziwą kulą u nogi).
        • Gość: glock Re: Na diabła te stadiony? Kto to będzie potem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 12:39
          Na euro buduje się oficjalnie 6 stadionów a nie 4
        • dinki_red Re: Na diabła te stadiony? Kto to będzie potem 30.12.09, 15:12
          poza tym te EURO to nie tylko stadiony.Aby nie swiecic golym
          du..skiem miasta inwestuja rowniez w infrastrukture.A to juz korzysc
          ktorej nie da sie nie zauwazyc.

EURO daje okazje do tego aby sie sprezyc i pobudowac co trzeba i to
          w bardzo krotkim czasie.Popatrz - odcinek autostrady do granicy albo
          inne rozwiazania miejsko transportowe itp
      • Gość: kibickurnakibic Jak to kto? Przecież będą na nich grać wasi IP: *.range81-156.btcentralplus.com 30.12.09, 12:16
        idole z nadwagą i "muskularny" Ebi Smolarek!!! Ja podjadę na O2
        Arena pokibicować ManUtd. Ha, ha, ha, buuuuuuhahaha,
        buuuuuuuuuuuuuuuuuhahahahahahahaha!
      • Gość: kibickurnakibic Aaaaa, jeszcze jedno. Zapomniałem! IP: *.range81-156.btcentralplus.com 30.12.09, 12:18
        Potem... to Ci nogi śmierdzą, a czasami i pod pachami :-)))))))
    • mateo292 kolej na Gdańsk 30.12.09, 11:09
      a z Poznania sie smiali ze tamto owamto a sami nawet jeszcze łopaty
      nie wbili i nie wbija hahahahhaah
      • Gość: vil Re: kolej na Gdańsk IP: *.iq.pl 30.12.09, 11:17
        Twoja wiedza jest PORAZAJACA
      • Gość: asdf Re: kolej na Gdańsk IP: *.chello.pl 30.12.09, 11:23
        www.2012.org.pl/pl/miasta-gospodarze/gdask/kamera.html
        Łopatę wbili pół roku temu, a za miesiąc zaczną montować dach.

• Gość: pawman to jest lepsze :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 12:28
          img138.imageshack.us/img138/1021/20091227stamie134.jpg
          • Gość: sas Re: to jest lepsze :) IP: *.tktelekom.pl 30.12.09, 14:00
            ale biedny ten stadion,mogliście lepiej wybudować od nowa,za 5 lat burzyć będziecie bo do niczego nie bedzie się nadawał
            • Gość: POZ* Re: to jest lepsze :) IP: 95.108.23.* 30.12.09, 17:42
              zazdrość?
      • gostom1 Re: kolej na Gdańsk 30.12.09, 11:26
        Projekt finansuje z pewnoscia EU i Niemcy. dziwi mnie, ze zadna niemiecka firma
        otrzymala kontrakt. Grecy sa w koncu bez kasy i podobnie jak Polska znana z
        korupstwa i slabych umiejetnosci.
        • Gość: je Re: kolej na Gdańsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 11:31
          spokojnie. W Gdańsku stadion może i powstanie, ale za to lotnisko ma
          rozbudować ta sama firma, która budowała halę sportową i zaliczyli
          skromne półtora roku spóźnienia.
        • xp17 Re: kolej na Gdańsk 30.12.09, 11:44
          gostom1 napisał:

> Projekt finansuje z pewnoscia EU i Niemcy. dziwi mnie, ze zadna niemiecka firma
          > otrzymala kontrakt. Grecy sa w koncu bez kasy i podobnie jak Polska znana z
          > korupstwa i slabych umiejetnosci.

Projekt finansuje miasto i budzet panstwa, matolku.
          • gostom1 Re: kolej na Gdańsk 30.12.09, 18:17
            @xp17 napisal:

> Projekt finansuje miasto i budzet panstwa, matolku.

A SKAD MATOLKU MAJA TE BUDZETY???
            • espenkruger Re: kolej na Gdańsk 30.12.09, 18:21
              gostom1 napisał:

>
              > A SKAD MATOLKU MAJA TE BUDZETY???

od ludzi matołku, co nie zmienia faktu że średnio na PGE Arenę Gdańsk idzie 3,70
              zł na głowę Polaka oraz 1400 zł na głowę Gdańszczanina

a ponoć euro 2012 to Polska i Ukraina
        • Gość: gosc Re: kolej na Gdańsk IP: 213.73.25.* 30.12.09, 12:00
          gostom1 napisał:

> Projekt finansuje z pewnoscia EU i Niemcy. dziwi mnie, ze zadna
          niemiecka firma
          > otrzymala kontrakt. Grecy sa w koncu bez kasy i podobnie jak Polska
          znana z
          > korupstwa i slabych umiejetnosci.

Co to jest korupstwo?
          • Gość: Ubu Re: kolej na Gdańsk IP: *.megabajt.com.pl 30.12.09, 12:34
            > Co to jest korupstwo?

synonim łapówkowactwa ;-)
          • Gość: instruktor bezowy Re: kolej na Gdańsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 12:43
            Korupstwo w "folksdojcz language" to jest takie "cuś", gdy niejaki Schroeder
            przesiada się z kanclerskiego stołka, na stołek w Gazpromie. Tylko już nie
            pamiętam, czy "Un" był kanclerzem Polski czy Grecji?
            • gostom1 Re: kolej na Gdańsk 30.12.09, 18:21
              Gość portalu: instruktor bezowy napisał(a):

> Korupstwo w "folksdojcz language" to jest takie "cuś", gdy niejaki Schroeder
              > przesiada się z kanclerskiego stołka, na stołek w Gazpromie. Tylko już nie
              > pamiętam, czy "Un" był kanclerzem Polski czy Grecji?

JAK NIE WIESZ TO NIE PISZ!!
      • Gość: xxl Re: kolej na Gdańsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 11:37
        We Wrocku jak zawsze mocni w gębie.
      • espenkruger Re: kolej na Gdańsk 30.12.09, 17:46
        mateo292 napisał:

> a z Poznania sie smiali ze tamto owamto a sami nawet jeszcze łopaty
        > nie wbili i nie wbija hahahahhaah

tutaj na zdjęciu (aktualizacja na bieżąco) w przybliżeniu wbijanie łopaty w
        Gdańsku aby wszystkie inwestycje w Polsce miały takie tempo, po prostu Gdańska
        dynamika
      • espenkruger Re: kolej na Gdańsk 30.12.09, 17:48
        mateo292 napisał:

> a z Poznania sie smiali ze tamto owamto a sami nawet jeszcze łopaty
        > nie wbili i nie wbija hahahahhaah

www.2012.org.pl/images/gdansk_aktualny_1024.jpg
        dynamika

dynamika
    • jkauf Kto te stadiony będzie utrzymywał i za czyje 30.12.09, 11:11
      pieniądze? Przecież klubów na nie nie będzie stać. Wszędzie
      potworzymy bazary?. Kto odpowie za takie marnotrawstwo pieniędzy?
      • Gość: pokal żaden Wroclove, raczej Wroclose ! IP: *.icpnet.pl 30.12.09, 11:29
        nowoczesne miasto wielkich możliwości ... jaki wstyd !
        • Gość: zv Re: żaden Wroclove, raczej Wroclose ! IP: *.wroclaw.mm.pl 30.12.09, 12:52
          tylko wsioki mówią na Wrocław "wroclove"...
    • lukasz0130 Wrocław zrywa umowę z wykonawcą stadionu na Euro 30.12.09, 11:15
      Ciekawe czy odszkodowanie zapłacą....Zerwać umowę łatwo, tylko co dalej..? jak
      są opóźnienia, to powinna być też kara finansowa.
      Ciekawe czy w ogóle jest taki punkt w umowie..:))
      • Gość: blecharz Re: Wrocław zrywa umowę z wykonawcą stadionu na E IP: 78.8.142.* 30.12.09, 11:21
        Zdaje sie ze kryterium byla cena.
        Ile chcial kolejny wykonawca ?
        To bedzie ciekawe.
        Procesy, przestoje.
        A dziennikarzyny nic nie wyniuchaly, albo ich dobrze oplacili zeby slowka nie
        pisneli.
        Ciekwe co na forum wiezowcow o tym znajdziemy :)
      • Gość: s Re: Wrocław zrywa umowę z wykonawcą stadionu na E IP: 78.8.139.* 30.12.09, 11:23
        Ciekawe czy odszkodowanie zapłacą....Zerwać umowę łatwo, tylko co dalej..? jak
        są opóźnienia, to powinna być też kara finansowa.
        Ciekawe czy w ogóle jest taki punkt w umowie..:))

Znając sposób zarządzania miłościwie panującego Długi-wicza to jest ....

tylko to nie wykonawca miastu

ale miasto wykonawcy zapłaci :)

Wrocławianie dziękują za prezent świąteczny
        3 krotne podniesienie podatku
        :)

• Gość: Gosc987 Re: Wrocław zrywa umowę z wykonawcą stadionu na E IP: *.pools.arcor-ip.net 30.12.09, 11:25
        lukasz0130 napisał:

> Ciekawe czy odszkodowanie zapłacą....Zerwać umowę łatwo, tylko co dalej..? jak
        > są opóźnienia, to powinna być też kara finansowa.
        > Ciekawe czy w ogóle jest taki punkt w umowie..:))
        Znajac rozne umowy zawierane z inwestorami taki punkt nie przewiduja madre
        polskie glowy. Za zerwanie umowy trzeba bedzie zaplacic sroge kary, Polska jest
        bogata po prostu jest mistrzem w gospodarowaniu i wydawaniu cudzych pieniedzy.
        • Gość: kloc Re: Wrocław zrywa umowę z wykonawcą stadionu na E IP: 81.219.151.* 30.12.09, 11:57
          Chyba jednak kolego nie widziałeś żadnej umowy o roboty budowlane, które
          przewidują najczęściej ok 10% za zerwanie umowy oraz ok 0,2% za każdy dzień
          zwłoki co do terminów pośrednich zadeklarowanych w harmonogramie.
          Nie pisz więcej o rzeczach o których nie masz pojęcia...
    • rosomak666 Wrocław zrywa umowę z wykonawcą stadionu na Euro 30.12.09, 11:20
      No to się zaczęło, hehe.
      • Gość: Prot Tak sie zabawia szlachta z Wrocławia! WKS WKS ŚW ! IP: *.icpnet.pl 30.12.09, 11:31
        Zawsze dumny z bycia innym !
      • Gość: Wrocławiak Lista do sprawdzenia IP: *.ster-net.pl 30.12.09, 12:28
        Wspaniale a wczoraj przyjęto budżet!!!co z karami
        EXPO,ETI,Tramwaj plus,EURO2012,Fontanna,Rozpadające sie
        ulice po remontach, zostało jeszcze Lotnisko,obwodnica,wielki most,
        Remont hali Stulecia,Akwarium w Zoo,Obwodnica2 itd.... Ciekawe co jeszcz odpadnie z tej listy??? o czy będziemy słyszec!

P.S
        I trzeba bylo tyle obiecywac???PR GIT MAJONEZZZZzzz tylko
        wykonanie do dupy!
        • Gość: f Re: Lista do sprawdzenia IP: 78.8.139.* 30.12.09, 13:21
          "Wspaniale a wczoraj przyjęto budżet!!!co z karami
          EXPO,ETI,Tramwaj plus,EURO2012,Fontanna,Rozpadające sie
          ulice po remontach, zostało jeszcze Lotnisko,obwodnica,wielki most,
          Remont hali Stulecia,Akwarium w Zoo,Obwodnica2 itd.... Ciekawe co jeszcz
          odpadnie z tej listy??? "

>

Modlmy się aby odpadł Długiewicz i całe to PiSrane i POpaprane towarzycho
    • devote Wrocław zrywa umowę z wykonawcą stadionu na Euro 30.12.09, 11:20
      Chorzow i Krakow tylko czekaja jak sie inne miasto wywali.
      I dobrze.
    • paniskoklex Wrocław zrywa umowę z wykonawcą stadionu na Euro 30.12.09, 11:21
      a co na to Pani Krzywda ?
      • Gość: DUDEK Re: Wrocław zrywa umowę z wykonawcą stadionu na E IP: *.xdsl.centertel.pl 30.12.09, 18:52
        DUTKIEWICZ PO TO ZRYWA UMOWĘ NA STADION ŻEBY EURO U NAS NIE BYŁO
        I OSTATECZNIE PANI KRZYWDZIE STANIE SIĘ TAKA KRZYWDA ŻE NIE BĘDZIE
        POTRZEBY WO GULE KUPOWAĆ JEJ GRUNTU. TAK WYMYŚLILI GENIUSZE Z MAGISTRATU
        WROCŁAWSKIEGO.
    • rosomak666 Re: Wrocław zrywa umowę z wykonawcą stadionu na E 30.12.09, 11:21
      Kompromitację międzynarodową czas zacząć, hehe.
    • Gość: Niesmak Re: Wrocław zrywa umowę z wykonawcą stadionu na E IP: 212.160.234.* 30.12.09, 11:21
      Ehh... no to może jednak Chorzów? Poza tym jaki to temperament mają Grecy? Chyba
      ten kto o tym wspomniał nie ma pojęcia o mentalności Greków. To że tańczy się
      zorbę na niemal każdym weselu w Polsce to jeszcze nie znaczy że Grecy są jacyś
      temperamentni. Ba oni są bardziej rozlaźli, wszytko zostawiają na później.
    • 2mek99 Kraków (and Chorzów) are not dead ! 30.12.09, 11:23
      I tak bez upadku mistrzostw na Ukrainie Kraków i Chorzów wrócą do
      gry. Wrocław i Gdańsk od początku nie miały sensu ekonomicznego.
      Szkoda, że już zmarnowano sporo kasy.
      • Gość: q typowo krakowskie/ślaskie podejscie IP: *.icpnet.pl 30.12.09, 11:34
        "na sępa"

sobie Wrocław da radę, poradzi sobie.
        a wy buda i ogonem merdeac ze bedziecie miec w kraju Euro, głownie dzięki
        Stolicy i Poznaniowi !
        • Gość: mynaródśląski Re: typowo krakowskie/ślaskie podejscie IP: *.siec2000.pl 30.12.09, 12:07
          Wrocław to też Śląsk. A Śląsk to nie Polska. Wniosek Euro dla
          Krakowa i Malopolski. Zreszta po co marnowac 750 mln. Centusiowo
          zrobi Euro za polowe tej kwoty.
          • bronimir Re: typowo krakowskie/ślaskie podejscie 30.12.09, 13:02
            Tylko Kraków należy bardziej do Watykanu niż do Polski. Watykan nie
            należy do UEFA, siłą rzeczy nie dostanie Euro 2012.
            • Gość: mynaródśląski Re: typowo krakowskie/ślaskie podejscie IP: *.siec2000.pl 30.12.09, 13:26
              To już wasz problem, jak chcecie bojkotować swoją 1000 letnią
              historię i piłkarską kolebkę. Ale Śląsk może organizować Euro tylko
              żółto-modrych barwach Śląka (i Ukrainy).
      • Gość: Lotos Re: Kraków (and Chorzów) are not dead ! IP: *.as.kn.pl 30.12.09, 12:32
        muhehehe Kraków to przereklamowana wioska nie wspominając o
        Chorzowie- najwieksza przestepczosc wiec reszta polski podziekuje za
        re 2 "miasta"
    • Gość: ag Mostostal ale jaki bo jest kilka... IP: *.chello.pl 30.12.09, 11:23
      af
      • Gość: T.S. Re: Mostostal ale jaki bo jest kilka... IP: *.mostostal.waw.pl 30.12.09, 11:49
        Mostostal Warszawa S.A.
    • podkanclerzy no dobra, a może kasiory już nie ma...cud ? 30.12.09, 11:26
      kolejny ?
      • Gość: Amoroso <a href="http://www.europoznan2012.pl/stadion_kamera" target="_bla IP: *.icpnet.pl 30.12.09, 12:13
        "Zachód" to nie położenie geograficzne
    • map4 Re: Wrocław zrywa umowę z wykonawcą stadionu na E 30.12.09, 11:26
      Dutkiewicz wrzucił granat do szamba mając nadzieję, że do wyborów gó... opadnie.

Nie opadnie, nie ma szans. To byłoby na tyle, jeśli o trzecią kadencję chodzi.
    • bornholmbornholm a ja chciałbym mieszkać we Wrocławiu!!! 30.12.09, 11:28
      Jestem z Warszawy ale moim marzeniem jest przeprowadzić się do Wrocławia bo to
      najpiękniejsze miasto w Polsce.W d... mam stadiony.
      Pozdrowienia dla Wrocławiaków!!!
      • Gość: Chłop z Wrocławia Re: a ja chciałbym mieszkać we Wrocławiu!!! IP: *.tktelekom.pl 30.12.09, 11:39
        A h=ja tutaj mieszkam.Jest cudownie!
        Przyjeżdzaj ziom! ;)
        • bornholmbornholm Re: a ja chciałbym mieszkać we Wrocławiu!!! 30.12.09, 11:44
          Chętnie!Załatw mi dach nad głową i robotę!Od razu przyjadę!!! :)
      • Gość: as Re: a ja chciałbym mieszkać we Wrocławiu!!! IP: *.echostar.pl 30.12.09, 11:52
        od Warszawy ladniejsze jest kazde miasto, jedz do Pcimia
        • bornholmbornholm Re: a ja chciałbym mieszkać we Wrocławiu!!! 30.12.09, 12:07
          NIEPRAWDA!!!Jedź do Łodzi,Poznania,Krakowa,cały górny śląsk,Rzeszów i wiele
          innych jest duuużo brzydszych od Warszawy!
          • Gość: jes Re: a ja chciałbym mieszkać we Wrocławiu!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 12:27
            co ty bredzisz? Poznań brzydszy? Chyba na łeb upadłeś. Cały Górny
            Śląsk? Pszczyna czy Cieszyn są brzydsze? Nawet Zabrze jest
            ładniejsze.
            • Gość: plaskacz Re: a ja chciałbym mieszkać we Wrocławiu!!! IP: *.173.27.111.tesatnet.pl 30.12.09, 12:34
              ... nawet Bytom !!!
              • Gość: gość Re: a ja chciałbym mieszkać we Wrocławiu!!! IP: *.chello.pl 30.12.09, 13:23
                Nawet dworzec kolejowy w Bytomiu. Pozdrowienia dla Bytomia.
              • Gość: ciekawy Re: a ja chciałbym mieszkać we Wrocławiu!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 13:36
                Ale bez Karbia
          • xaliemorph Re: a ja chciałbym mieszkać we Wrocławiu!!! 30.12.09, 14:05
            Bzdury gadasz. Wrocław jest wiele ładniejszy od Warszawy, Poznań jest co prawda
            mniej urodziwy ale i tak znacznie bardziej od Warszawy. W warszawie czuć
            azjatyckość gospodarowania przestrzenią. Niestety ten idiota Grobelny powoli
            zaczyna brać przykład z Warszawy. Łódź niestety jest brzydka do kwadratu poza
            uroczymi zakątkami.
      • Gość: a Re: a ja chciałbym mieszkać we Wrocławiu!!! IP: 193.30.160.* 30.12.09, 12:37
        nie badz głupi chlopie ja sie przeprowadzilem i teraz żałuje - wracam przy
        najblizej okazji
        nawet nie wiesz w jakie bagno sie pakujesz
      • Gość: Emigrant Re: a ja chciałbym mieszkać we Wrocławiu!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 13:31
        Stary przyjedź, Wrocław to jest inny świat
        Jak patrzę na te zdjęcia www.pleneri.com/ to mi się łezka w
        oku kręci
        • Gość: jacek Re: a ja chciałbym mieszkać we Wrocławiu!!! IP: *.cityconnect.pl 31.12.09, 01:56
          krakow4u.pl/Tatry-z-Krakowa.html
      • Gość: kontemplator07 Re: a ja chciałbym mieszkać we Wrocławiu!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 16:33
        Chyba niewiele miast kolego widziałeś
    • Gość: Inco Re: Wrocław zrywa umowę z wykonawcą stadionu na E IP: *.e-wro.net.pl 30.12.09, 11:29
      Z punktu widzenia zarządzania projektem to była ostatnia chwila na zerwanie
      umowy i bardzo dobrze że to zrobiono, o 3-4 miesiące opóźnienia w 9 miesięcy to
      jest naprawdę dużo. Myślę że sprawa ma też drugie dno, Wrocław się bardzo
      śpieszył z przetargiem i za podobny stadion do gdańskiego miał zapłacić o 200
      milionów więcej, więc może tylko czekano na pretekst do zerwania umowy.
      • bnch Re: Wrocław zrywa umowę z wykonawcą stadionu na E 30.12.09, 12:11
        Dzięki za trzeźwy głos w dyskusji. Szczególnie, że 90% forum składa
        się z cieszących się z rzekomej klęski oraz czubków podnoszących
        jakieś domniemane antagonizmy pomiędzy polskimi miastami.
        • inco_666 Re: Wrocław zrywa umowę z wykonawcą stadionu na E 30.12.09, 12:31
          Proszę bardzo :)
          Forum gazety zamienia się w kopie komentarzy na onecie :( I wina leży trochę po
          stronie samej gazety, bo rzucanie tego tematu jako informacji dnia na samym
          szczycie strony i to w czerwonym kolorze to naprawdę duża przesada.
    • mcgoo Re: Wrocław zrywa umowę z wykonawcą stadionu na E 30.12.09, 11:29
      to jakieś dziwne wszystko - zerwali umowę bo opóźnienie 3 miesiące ?
      przy takiej skali projektu można powiedzieć że to żadne opóźnienie
      ...
      i co teraz ? - czy uda się znaleźć w trakcie trzech miesięcy wykonawcę, który wykona prace sześć miesięcy szybciej (3 na
      poszukiwania wykonawcy plus trzy 3 bieżącego opóźnienia razem 6)

czy nie lepeiej było wykorzystać sytuacje i trzepnąć wykonawcę karą
      umowną ? ? ?

jakoś brak mi tych informacji w artykule ... :O(
      • Gość: Łoś_bimbacz nie POjmuję??? IP: *.ip.netia.com.pl 30.12.09, 11:33
        Przecież Mauzoleum Sternika zawstydzało wszystkie stadiony w
        szybkości wznoszenia???, czy Gminne Tuby mogą wytłumaczyć ten
        apsurt?
        • Gość: 10/10! Re: nie POjmuję??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 15:41
          10/10 ;)))
    • siddy Takich słów jak prestiż, wstyd, rozwój kraju 30.12.09, 11:32
      te firmy nie znają. Na budowie autostrady A2 przedstawiciel Wykonawcy
      powiedział, że jego nie interesuje czy ta budowa skończy się w 2012 czy w
      2020r, ważne jest tylko czy będzie finansowana. Wyszukują więc nieścisłości,
      drobne błędy czy wręcz oczywiste literówki, aby mieć argumenty do przedłużenia
      terminu i wyciągnięcia dodatkowej kasy z budżetu. 90% tych błędów można
      rozwiązać jednym zdaniem ale przecież nie o to chodzi aby zbudować tylko aby
      budować. Nie wiem, co musi się zmienić w mentalności tych ludzi żeby chociaż
      najważniejsze realizacje szły szybciej. Podobnie jest zresztą z urzędami i
      właścicielami sieci energetycznych, gazowych itp. Większość z nich mówi: co
      mnie obchodzi EURO2012, to problem Warszawy. Smutne
    • matisitnik Wrocław zrywa umowę z wykonawcą stadionu na Euro 30.12.09, 11:33
      Streszczenie konferencji prasowej:
      euro2008.blox.pl/2009/12/Wroclaw-zrywa-umowe-z-wykonawca-stadionu-na-Euro.html
    • Gość: inc. Re: Wrocław zrywa umowę z wykonawcą stadionu na E IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.09, 11:34
      i czym tu sie podniecać? Wrocław zrywa umowe, zaraz okaże sie że w
      Warszawie ktoś ukradł grube pieniądze, gdzie indziej coś sie zawali,
      dróg nie skończa itp itd. To jest smutna polska rzeczywistość i
      miasto nie ma tu nic do rzeczy. Tak jest w tym całym chorym kraju,
      niezaleznie od miasta. Nic tu nie mai nie bedzie bo nikomu nie chce
      sie uczciwie pracować. Jedyny cel to brać łapać chapać jak to śpiewa
      jeden polski artysta..
      Pozdrowienia z Wrocławia i życzmy sobie w Nowym Roku wszyscy
      szczęścia bo bedzie nam potrzebne.
    • thlalock Euro do Krakowa !!!! 30.12.09, 11:34
      Miasto się wali, jeden wielki korek, brak stadionu.
      Skutek? Dobry PR i dostali Euro. A Kraków - ma infrastrukturę, PR-u
      brak :-(. Euro do Krakowa ! ! ! !
      • Gość: taka prawda Re: Euro do Krakowa !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 12:17
        Miasto się wali?? Buahaahaha. Synku. A skąd u was w okolicach rynku
        dziesiątki pustych kamienic. Czyżby to objaw prosperity Krakowa?? Że
        o kilometrowych korkach nie wspomnę. Nawet nie ma do was czym
        dojechać bo porządna autostrada kończy się w Katowicach, a później
        to już wyrób autostradopodobny.
        • Gość: <<<<<<<<<<<< potwierdzam jako mieszkaniec NH IP: *.ver.abpl.pl 30.12.09, 13:05
          Gość portalu: taka prawda napisał(a):

> Miasto się wali?? Buahaahaha. Synku. A skąd u was w okolicach rynku
          > dziesiątki pustych kamienic.

dziesiątki właścicieli czeka jak sie zawalą te ruiny i sprzedadzą developerom
          miejsca pod "apartamenty"
          PS Kraków jest zakorkowany i zadłużony jak diabli
        • Gość: Marek Euro do Krakowa !!!! IP: 217.153.106.* 30.12.09, 13:09
          Faktycznie. Za to dwupasmówka bez pobocza do ZGORZELCA powala na
          kolana.
          • Gość: do Marek Re: Euro do Krakowa !!!! IP: *.magma-net.pl 30.12.09, 13:17
            Przynajmniej jest i jedzie się bez problemów. U was za to jest wyrób autostrado
            podobny z ciągłymi i nie kończącymi się remontami. Jak skończą jedno zaczynają
            to co skończyli wcześniej i tak bez końca.
            • Gość: kk Re: Euro do Krakowa !!!! IP: 78.133.192.* 30.12.09, 13:37
              Napisz jeszcze raz że to wyrób autostradopodobny żeby umocnić swoje argumenty :P
              • Gość: . Re: Euro do Krakowa !!!! IP: *.magma-net.pl 30.12.09, 13:52
                Przeczytaj jeszcze raz to może zauważysz argumenty. Nie będę się powtarzał.
            • Gość: franek Re: Euro do Krakowa !!!! IP: *.chello.pl 30.12.09, 13:48
              Nie jest tak źle, podobno uporali się z tymi remontami na płatnej.
              Swoją drogą nie wiem, bo już od dawna nie korzystam z tego
              komunistycznego tworu.
              Wole jechac dołem przez wioski, potem przez Imielin, a potem sie koło
              Mysłowic włączam na bezpłatną jeszcze autostrade.
              Aha, nie ciesz sie - bo w 2010 cały odcinek do Wrocławia bedzie już
              płatny. Do Zgorzelca pewnie też.
              • Gość: z Re: Euro do Krakowa !!!! IP: 217.98.20.* 30.12.09, 14:24
                Będzie płatny nie wcześniej niż w 2011r, tak więc jeszcze przyszły
                rok będzie za free
      • Gość: franek Re: Euro do Krakowa !!!! IP: *.chello.pl 30.12.09, 13:43
        Co ty gadasz? Ja mieszkam w Krakowie i wcale tak nie uważam.
        Infrastruktura? No niby gdzie? Miasto ciągle zakorkowane (Aleje
        Mickiewicza o każdej porze, 29 listopada czesto nieprzejezdne)
        Kraków na pólnocy wiecznie stoi w korkach. Jako tako jest od strony
        południowej.
        Dajcie spokój z tym Euro.
        Odnośnie PR, to Kraków ma jeszcze lepszy bo to w końcu ę, ą, "KŁAKÓW"
        i wogóle najkulturalniejsze i najatrakcyjniejsze miasto świata. Tyle,
        że Kraków nie ma pomysłu na rozwój miasta. To jest problem.
      • Gość: R Re: Euro do Krakowa !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 13:52
        Jeszcze nie wytrzeźwiałeś?
      • Gość: vvv Re: Euro do Krakowa !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 14:07
        Wrocław jest najszybciej rozwijajacym sie miastem w Polsce. Obok Warszawy rzecz
        jasna. Nic nam nie brakuje a stadion bedzie. I to tak piekny ze Wy krakowianie
        bedziecie przyjezdzac do nas aby go zobaczyc choc raz. Bo te Wasze wyremontowane
        stadioniki Wisły i Cracovii nie beda sie umywaly do naszego pieknego nowiutkiego
        stadionu - SILESIA ARENA.
        • Gość: jax Re: Euro do Krakowa !!!! IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.09, 14:51
          pfff, kolejny, który uległ PR-owi pana D.

Na papierze i w słówkach może się rozwijacie. A naprawdę to sam
          wiesz co sie dzieje - np. pół miasta nie ma wody, a drugie pół
          miasta sto i na dworcu i czeka na pociąg :P
        • Gość: kontemplator07 Re: Euro do Krakowa !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 16:38
          Pycha szkodzi - aż strach pomyśleć kiedy przeskoczycie New York,
          Paryż i Londyn.
      • Gość: krakus Re: Euro do Krakowa !!!! IP: *.chello.pl 30.12.09, 16:09
        Wrocław do 2012 nie będzie miał pełnej obwodnicy, lotniska i bazy
        noclegowej, A4 za Wrocławiem wygląda gorzej (bez pobocza) niż A4 pod
        Krakowem. Wrocław ma gorszą infrastrukturę komunikacji miejskiej
        (kraków - nowe tramwaje, prametro, nowy dworzec PKP, od dawna karta
        miejska). Baza hotelowa w Krakowie już istnieje, stadion również
        (trwają ostatnie prace). Do stadionu doprowadzony jest dojazd i
        pętla tramwajowa, obok miasteczko studenckie z pełną bazą tanich
        noclegów. Z lotniska dojeżdża kolej.

To że kamienice w centrum Wrocławia są odnowione a Krakowie nie to
        sprawa drugorzędna. Po prostu inna struktura własności nieruchomości
        (we wrocławiu w większości w gesti miasta). Korki są wszędzie, ale
        moim zdaniem we Wrocławiu to sodoma i gomora (tramwaje stojące w
        korkach z samochodami - to się w Krakowie skończyło parę lat temu).

Kulturalnie wrocław to potęga i fajne miasto, liberalne dla młodych,
        z całej polski.

Ale to kraków rządzi (Kraków = bez Nowej Huty, bo to piękne, ale
        osobne miasto) - małopolska GÓRĄ. Konserwatywna, zasiedziała,
        katolicka. Dlatego nas nie lubicie, bo my tu pracujemy i to
        rzetelnie. Nikt nie rozgryzie źródła naszego sukcesu. Won z
        Królestwem Kongresowym. Tylko Bambry Pyrożercy nas zrozumią :-)

Brak stadionu to zmowa przeciwko Majchrowskiemu. Zresztą wszystkie
        siły polityczne dbają o jego reelekcję, ostatnio nawet PO.
        • Gość: kontemplator07 Re: Euro do Krakowa !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 16:40
          pisze się "zrozumieją" ... ale reszta to prawda. Pyrus
        • Gość: Wro Re: Euro do Krakowa !!!! IP: *.147.71.236.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.12.09, 22:05
          Kolejny zacietrzewiony.Na jakiej podstawie uważasz,że we Wro nie
          zdążą z autostradową obwodnicą,lotniskiem i hotelami.Byłeś,widziałeś?
          Budowy są zaawansowane,wszystko idzie zgodnie z planem,tak dla
          jasności.Stadion też będzie,spokojnie,nie mówiąc już o tym że będzie
          najlepiej skomunikowany w Polsce (bliskość AOW).
          Co do korków,w Krakowie sytuacja wygląda podobnie jak we
          Wro.Komunikacja podobnie,duża ilość mowych tramwajów a wygląd
          Starego Miasta nieporównywalnie lepiej na korzyść Wro.
          Jedynie z czym Wrocław przegrywa z Krk to baza hotelowa i ilość
          zabytków kultury,bo Kraków zabytkiem i kulturą stoi :)
          Źródło waszego sukcesu? Nie przesadzaj...My też rzetelnie
          pracujemy...
          • Gość: Wilak Re: Euro do Krakowa !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 23:29
            Stadion tez szedł zgodnie z planem:)
          • Gość: jax Re: Euro do Krakowa !!!! IP: 77.255.125.* 31.12.09, 03:01
            widzisz kolego Wro, ja co najmniej raz w tygodniu muszę niestety
            służbowo do Twojego miasta, więc widzę. A z boku, bez
            małomiasteczkowego zaślepienia i wybujałych ambicji - widzi się
            lepiej. Ostatnio z węzła Kąty Wrocławskie na to coś co udaje
            lotnisko jechałem (o 4.40 nad ranem, a zatem nie w godzinach
            szczytu) 45 minut. Spowrotem (od 7.20 o pół godziny dłużej) Stojąc w
            korkach mogłem sobie poobserwować jak się "buduje" obwodnicę i inne
            rzeczy
            • prawdziwy-ghostdog Re: Euro do Krakowa !!!! 01.01.10, 21:15
              > widzisz kolego Wro, ja co najmniej raz w tygodniu muszę niestety
              > służbowo do Twojego miasta, więc widzę. A z boku, bez
              > małomiasteczkowego zaślepienia i wybujałych ambicji - widzi się
              > lepiej. Ostatnio z węzła Kąty Wrocławskie na to coś co udaje
              > lotnisko jechałem (o 4.40 nad ranem, a zatem nie w godzinach
              > szczytu) 45 minut. Spowrotem (od 7.20 o pół godziny dłużej) Stojąc
              w
              > korkach mogłem sobie poobserwować jak się "buduje" obwodnicę i
              inne
              > rzeczy To znaczy, że nic nie widziałeś bo żeby zobaczyć trzeba
              przejechać przez maślice.
    • Gość: franc Re: Wrocław zrywa umowę z wykonawcą stadionu na E IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 11:34
      "Moim zdaniem będzie on najpiękniejszy ze wszystkich nowo wybudowanych aren i na
      pewno pierwszy, który powstanie przed Euro - dodawał prezydent Wrocławia Rafał
      Dutkiewicz.".....w Poznaniu już konstrukcję dachu montują a ten nie wylazł z
      ziemi.:):):):)
      • Gość: Kuba możemy nowego wykonawcę wybrać z "wolnej ręki" :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 12:53
        Przedstawiciele władz Wrocławia twierdzą, że nie będą musieli rozpisywać
        nowego przetargu. - Mamy ekspertyzy prawne. W przypadku rozpoczętych
        inwestycji, które trzeba zakończyć, w krótkim czasie, możemy nowego wykonawcę
        wybrać z "wolnej ręki" - tłumaczy Michał Janicki, odpowiadający w Urzędzie
        Miasta za przygotowania do Euro.

Czyli wybiorą tego kto da więcej "do ręki (łapy)" ?
        • Gość: ja Re: możemy nowego wykonawcę wybrać z "wolnej ręki IP: *.as.kn.pl 30.12.09, 13:02
          no tak, przecież napisali, że z wolnej ręki. Tyle, że płacone chyba
          było - bo firma która dostanie kontrakt już wygrała we Wrocławiu
          przetarg, tyle, że sąd orzekł, że powinien wygrać Mostostal... Ale nasi
          miejscy managerowie, nie z takimi problemami potrafią sobie poradzić.
    • Gość: As Wiadomo,że nie będzie Euro-obudźcie się! IP: *.wroclaw.mm.pl 30.12.09, 11:36
      Za to dudek tworzy nowe instytucje dla kolesi, jak powołana za 5 milionów
      firemka do promocji wro jako miasta kultury w 2016 roku. Żenada trwa.
      • Gość: the end WrocLove IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.09, 11:56
        Dudek siedzial na dachu i spogladal przez lupe,
        wtem sie Ksiezyc odwrócił i pokazał mu du...

...dek siedzial na dachu i spogladal przez....

:))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka