pierrecruise 30.12.09, 11:00 Brawo, Wrocław, hehehe, piękny stadion, szkoda, że nie powstanie, będzie więcej dla Ukraińców. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: blecharz Re: Cóż za wyczeprujący artykuł... :/ IP: 78.8.142.* 30.12.09, 11:09 nius musi byc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klepson we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 11:32 miasto mają piękne, ale są takimi durniami, że szkoda gadać, wszelkie interesy z nimi to porażka, mają przerośnięte ego, kolesiostwo we krwi i totalny brak umiejętności. czcza gadanina i amatorka, aż zęby bolą. durnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fus Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: *.chello.pl 30.12.09, 11:40 Z tą pięknością miasta też bym polemizował. Rynek i okolice to rewelacja, ale 3 km od centrum miasto wygląda jak Łódź albo Katowice. Masa starych ruder i zaniedbanych blokowisk. Dziurawe ulice,, pomazane ściany budynków i rozklekotana komunikacja miejska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mynaródśląski Na półsępa ! Ale tylko w barwach Ukrainy. IP: *.siec2000.pl 30.12.09, 13:16 Możemy za połowę z tych 740mln które sępi Wrocław dokonczyć nasz Stadion Narodowy. Ale tylko w naszych narodowych żółto-modrych barwach, które co się dobrze składa, są też barwami organizatora finału Euro. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok mein Liebes Bergmannvoelkchen 30.12.09, 15:52 Schlesien lub Slezsko lub Sląska to nie tylko zapeziałe i zasmrodzone jego wschodnie krańce............. Ziemia Sląask jest wielka, a jj stolicą zawsze był Vrotislav-Wrocław-Bresalu lub Wrocław i nigdy ten wasz Stalinogród........ Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Żegnajcie ciule z Dolnego Śląska... 30.12.09, 15:59 Żegnajcie ciule z Dolnego Śląska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tz85 Zazdrość straszna rzecz :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 16:05 Lech się wieśniaku z Polski B! Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok przetarg wygrali ciule z warsiafki i grecy........ 30.12.09, 20:01 jedni i drudzy to śmieszna banda........... Yumiarze i pasterze kóz! Pokazali, że nie potrafią, to ich pogoniono! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mynaródśląski Po co używasz 3 języków, jak w każdym pełno byków IP: *.siec2000.pl 30.12.09, 19:45 Nie mein Liebes tylko mein liebes, nie Slezsko tylko Slezko, nie zapeziałe tylko zapyziałe, nie Vrotislav tylko Vratislav, nie Bresalu tylko Breslau, nie szpanuj "poligloto" tylko buduj ten stadion. Dostaliście na przechowanie piękną stolicę Śląska, to nie róbcie z niej świata wg Kiepskich. Utrzymujcie ją w odpowiednim stanie własną pracą. Nie róbcie z niej sępa, bo dla śląskiej kultury to największy obciach. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok co sie wymądrzasz, kiedy poszukam w Twoim 30.12.09, 19:59 Ariernachweis, okaże się, że jesteś Antkiem lub Frantkiem z Kongresówki, co do Reichu przybył za robota na Grubie. Porządni Niemcy wyjechali stąd do 1956 roku. Cała reszta to Antki i Frantki na owczarka niemieckiego. To, że warszawka nie ma pojęcia o realiach, to wcale nie znaczy, że wasz kawałek postprzemysłowy, aktualnie specjalność: kwalifikowane kradzieże trakcji kolejowej oraz węgla, jest czymś w rodzaju Śląska....... Poczytaj o historii moje śląskiej Ziemi, to wtedy się dowiesz, że my Ślązacy przygarnęliśmy was bidoków i obiboków. PS. mnie ten stadion wisi. PPS. Ich sehe, dass du, mein Liebstes Bergmannvoelkchen, gar keine Ahnung von den Realitaeten hast. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mynaródśląski Szarik!Szukaj! IP: *.siec2000.pl 30.12.09, 20:41 Owczarka niemieckiego to akurat ty udajesz. Naród Śląski istnieje. Może na terenie "zapeziałym" i postprzemysłowym, ale WŁASNYM. Wszystko na tym terenie jest nasze, zbudowane przez naszych przodków. I 100 letnie kopalnie z węglem i linie kolejowe i wszystko inne. Kraść możecie tylko WY. A jak ci ten stadion wisi, to po co wogóle się produkujesz w tym wątku, hiporyto. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok "hiporyto" - a szto eta? 31.12.09, 10:31 faciu, nudzisz! Piszesz dość daleko od ad remu. Ja o jednym, ty o owym. Ja o Sląsku, a ty leczysz swoje kompleksy. Idź do jakiegoś psychoterapeuty i tyle. Termin "Śląsk", pochodzący zapewne od plemienia Silingów (odłamu Wandalów), żyjących na przełomie er w dorzeczu Ślęży (wiesz, taka rzeczka na południe od Wrocławia), obejmuje dwie krainy: Śląsk Dolny (stolica w Legnicy) oraz Śląsk Górny (stolica w Opolu). Stolicą całej Ziemi Śląskiej od niepamiętnych czasów (ca. od VIII-IX w.) jest Vrotislav-Wrocław-Breslau-Wrocław. Zrządzeniem historii Śląsk znajduje się aktualnie w granicach Polski, a Wrocław polskim miastem. Po roku 1945 analfabeci geograficzni z warszawki ograniczyli obszarowo Krainą Śląską do postprzemysłowego obszaru tzw. GOPu (pewnie dla wynagrodzenia wam krzywd powstałych przez swoją politykę kolonialną). Ja nie przeczę, że istnieje naród gopski. Używa on własnego czesko-niemiecko-polskiego kreola. Jednak z narodem śląskim to już jest pewien kłopot, co ty drogi kolego swoimi żałosnymi postami pokazujesz. Brak ci wiedzy historycznej, a skoro chcesz być przestawicielem narodu, to jednak musisz cokolwiek na temat swojej domowiny widzieć. To warunek wstępny dla powstania identyfikacji. Ustatkuj się, zacznij myśleć, a przede wszystkim wyzwól się z fobii (proponuję czosnek, melisę oraz odrobinę bromu.....). Zyczę szczęśliwego Nowego Roku. Prosit Neu Jahr! "Vratislaviam, Silesiae metropoliam et aquilonarium gentium unicum quondam et celeberrimum in mediterensis emporium...." - tak zaczyna się opis Wrocław, autorstwa Barthela Steina z roku 1543. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroclawiak do 1410_tenrok IP: *.chello.pl 31.12.09, 12:06 Niniejszym oglaszam, ze 1410_tenrok wygral w 2009 roku nagrode "trola roku". Zwyciezca prezentuj zadkie polacznie chamstwa, ignorancjii i megalomanii. W srodowisku znany jako "odlam Wandala". Jest wybitnym przedstawicielem slabej intelektuanie grupy potomowkow robotnikow najemnych, ktorz tlumnie przyjechali na Gorny Slask z centralnej Polski podczas rewolucji przemyslowej XIXw. Swoja folwarczna przeszlosc chce ukryc za parawanem rzekomej "slaskosci". W zwiazku z tym na wszystkich forach zwraca, na siebie uwage poprzez efekt tzw. nadgorliwosci "neofity slaskiego". Probuje tez ludziom sprzedwac "certyfikat slaskosci". Rozpacza gdyz jak do tej pory nikt nie jest tym zainteresowany. 1410_tenrok - nie zycze ci szczesliwego nowego roku, poki zyjesz zaden rok dla Ziemi Slakiej nie moze byc szczesliwy. Obys wiec zdechl ty i tobie podobne "pseudo-slakie" oszolomstwo od skutkow obledu, ktorym prubujecie zarazic innych. Pozdrawiam wszystkich normalnych Polakow skadkolwiek pochodza. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok bardzo mi to sie podoba 31.12.09, 13:28 bycie trollem, dla takich jak ty, to zaszczyt. Tylko troche sie mylisz! Ja jestem z Wrocławia. Moi rodzice są z dalekiego wschodu, ale sam uważam się za Ślązaka, albo żyję w tym mieście już prawie od 6 dziesiecioleci, zbudowałem tu dom i zajmuje się historią tej Ziemi. zycze ci wszystkiego najlepszego i nie pij tyle wódy. TO SZKODZI! Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok wrocławiak - dziwny nick 31.12.09, 13:32 cóżeż on oznacza? pisz lepiej "badziewiak" chyba, że napisze "Wrocławianin" PS. ty pisał z pewnością do mojego adwersarza, misiaczku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Velasques Re: Szarik!Szukaj! IP: *.nfz.gov.pl 31.12.09, 11:33 Zawsze żal mi było Ślązaków. Liżą tyłek Niemcom, a ci nimi gardzą bardziej niż innymi nacjami. Jestem Wielkopolaninem z pochodzenia ale zawsze czułem żenadę widząc, jak Ślązacy wysługują się Szwabom. Mimo, że mój pradziadek zginął pod Verdun, a dziadek służył w Luftwafa. My w Wielkopolsce nigdy nie pozwolilibyśmy sie tak upodlić. Ponowie Górnoślązacy (Dolnoślązacy mogliby się obrazić) więcej rozumu i pokory, a mniej megalomanii. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok pieknie sie kłaniam 31.12.09, 13:30 i pozdrawiam serdecznie. Pięknie napisane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mynaródśląski Noworoczne pozdrowienia od Górnoślazaka IP: *.siec2000.pl 31.12.09, 16:45 Dla niezłomnego Wielkopolanina co sie szwabom nie kłania, a przede wszystkim dla ciebie 1410_tenrok, fałszywy palancie i żałosny nudziarzu. Życzę ci żebyś przestał tokować jak cietrzew, śmieszyć swoimi pokracznymi wykładami nie na temat. Trzymaj się zawsze ad remu, choć podejrzewam, że każdy ad rem ci wisi jak ten stadion do czego sam się przyznałeś. Naucz się tez czytać drukowane, to zauważysz,że mój pierwszy wpis był na temat stadionu, a ty we wszystkich swoich żałosnych ripostach próbowałeś tylko obrazic moją narodowość. I przestań uświadamiać ludziom skąd ich ród, bo słabo się do tej misji nadajesz. Tego ci w Nowym Roku życzy: Arbiter elegantiarum Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok jawohl frantek! 31.12.09, 19:13 zamiast ciebie wole Holonka,. On był smieszny, a ty jestes komiczny. Nie dość, że nie masz pojęcia o Heimacie, to jeszcze potrafisz tylko bluzgać. Idź, kradnij nadal te swoje tory kolejowe i konstrukcje stalowe z czasów Oberschlesische Groesse und Herrlichkeit. Mich, kannst Du in Ruhe lassen, mein armes Bergmannvoelkchen. Und Tschuess. A mecze odbędą sie we Wrocku, leider............. W koncu Metropolia Silesiae, a nie jakies tam część Giszowca, czy czegoś tam innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty To jest świetny ruch, a nie żadna porażka :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 16:25 Dzięki wywaleniu nierzetelnego wykonawcy, którego kontraktowano w szczycie hossy, Wrocław zleci dokończenie budowy tańszej firmie. Co więcej dostanie też jakieś 70 mln z tyt. kary umownej od Mostostalu.Jednym słowem jeszcze na tym zarobimy. Wrocław pokazał warszawskiej firemce budowlanej, że nie da sobie w kaszę dmuchać i nie będzie tolerował wschodnioeuropejskiego podejścia do pracy. Magistrat zrobił to na tyle sprytnie, że jeszcze zaoszczędzi :D Czas nie jest żadnym problemem, na EURO i tak zdążymy. A wszystkim wieśniakom z Hanyslandu (Chorzów), Pyrlandii, Stolycy i Krakówka, którzy tak dobrze nam życzą na tym forum, mogę tylko pożyczyć więcej rozumku w Nowym Roku. Wciąż jest mi ich również żal, gdyż mieszkają na wsi :) Breslau, Breslau uber Alles! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jax Re: To jest świetny ruch, a nie żadna porażka :) IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.09, 16:39 już widzę, jak wykonawca wiedząc, że Wrocławek stoi pod ścianą zrobi ten stadion taniej. Jednak te sny o potędze wasz prezydent D. wbił wam mocno w główki. Upadek może być bolesny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: To jest świetny ruch, a nie żadna porażka :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 16:46 No to się chłopaczku z Polski B bardzo zdziwisz. Od ściany jesteśmy bardzo daleko, a o taki kontrakt w kryzysie firmy budowlane będą się zabijały. Przypominam też, ze można teraz wybrać wykonawce z wolnej ręki i żaden gó...any Mostostal do sądu już się nie odwoła :D Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: To jest świetny ruch, a nie żadna porażka :) 31.12.09, 07:50 Gość portalu: qwerty napisał(a): > No to się chłopaczku z Polski B bardzo zdziwisz. Jezeli juz dzielisz na "Polske A" i "Polske B" to wiedz, ze wedlug scislej definicji ta pierwsza to zdaje sie tylko Warszawa. Reszta kraju to tzw. "Polska B". Ale te okreslenia pochodza z minionej epoki i ja raczej ich unikam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: To jest świetny ruch, a nie żadna porażka :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.09, 14:47 Oczywiście, że dzielę. Mam dwa niezależne kryteria. Jedno dotyczy sfery umysłowej, a drugie historii - wszystko co nie było dawnym zaborem pruskim i austriackim jest Polską B. Warszawa jest stolicą Polski B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: To jest świetny ruch, a nie żadna porażka :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.09, 17:54 A co jest głupku stolicą Polski A? Gniezno? Hehe We Wrocławiu jest ludność napływowa z kresów wschodnich II RP, więc to Polska B chyba. Dziel sobie według własnego widzimi się Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: To jest świetny ruch, a nie żadna porażka :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.10, 14:06 Sam jesteś wyjątkowo głupi. To, że część obecnych mieszkańców Wrocławia ma korzenie na wschodzie, nie oznacza że jesteśmy takimi samymi wieśniakami jak ściana wschodnia. W końcu 60 lat i 3 zmiany pokoleń robią różnicę. Warszawa natomiast, lub raczej Warszaffka, jak najbardziej nadaje się do roli stolicy Polski B, w końcu tam wyjeżdżają wszyscy mieszkańcy podlaskiego, lubelskiego itd. I naucz się pisać po polsku: Dziel sobie według > własnego widzimi się Polskę. Co to w ogóle ma być? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Bre4slau uberl ales ladnie sie wam niemaszki IP: 95.108.0.* 30.12.09, 21:52 we lebach pojeb.... qwert jest debilem ze spiewa taka piosenke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Bre4slau uberl ales ladnie sie wam niemaszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.09, 00:57 Sam jesteś niezbyt mądry. A już na pewno niedouczony. Mogę sobie śpiewać co mi się podoba o moim pięknym mieście i to w dowolnym języku. Wrocław był polski, czeski, niemiecki itd. Z każdej części tego dziedzictwa jestem dumny. Breslau, Brslau uber Alles! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: assassin Re: No to Chorzów ma Euro IP: *.tktelekom.pl 30.12.09, 13:37 Jakim cudem,wy nawet budowy nie rozpoczeliście nie mówiąc już o wyburzeniu tego co jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hfg Re: No to Chorzów ma Euro IP: 78.157.183.* 30.12.09, 13:56 www.silesia-region.pl/slaski2012/kamera.php?jezyk=pl&grupa=1 Tu widać jak "nie zaczęliśmy". To że w TV nie mówią, to nie znaczy,że nic się nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buli Poznań daje radę IP: *.173.2.23.tesatnet.pl 30.12.09, 14:24 Pozdrowienia z Poznania, trzymamy kciuki :) www.aerofoto-kaczmarczyk.com/images/zoom/CALWMX/2009.12.27._StaMie_(147).JPG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marwas Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.12.09, 14:57 Prosze nie obrażać Katowic. Śląskie miasta mają więcej uroku niż kargulowe Breslau! Coś o tym wiem ponieważ mieszkałem tam 5 lat i nigdy więcej. Śmierdzi tam Wołyniem! A każdy wie jacy są ukraińcy! Daj Boże Ziemią Odzyskanym i oddaj je Niemcą! Odpowiedz Link Zgłoś
fleicher Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy 30.12.09, 15:07 A może Katowice oddamy Niemcom co przecież były w nich tylko 30 lat krócej od Wrocławia a na pewno jest w nich więcej niemieckojęzycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do marwasa Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: *.magma-net.pl 30.12.09, 15:19 Za to gó... wiesz o historii nazywając polskie/piastowskie miasto - Breslau. Tą nazwę nosiło tylko gdy było pod panowaniem niemieckim. Jest to polskie miasto i wbij to sobie do tego tępego łba hanysie zawszony. Zresztą widać nie znasz w ogóle historii własnego państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asafa chyba ci pył węglowy umysł mąci... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 16:03 Hanysland (na wschód od Kędzierzyna) to najgorszy syf w tym kraju... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: chyba ci pył węglowy umysł mąci... IP: *.chello.pl 30.12.09, 20:10 Hanysy mają śmieszne twarze - duże nochale. To pewnie syndrom powszechnej choroby alkoholowej w tym regionie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JS Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: *.147.71.236.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.12.09, 20:10 Więc pochwal się gościu w jakim pięknym mieście ty mieszkasz,chętnie porównamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ireneusz ja mieszkam w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.09, 11:40 tu jest najlepiej w kraju, profesjonalnie. zdarzają się wtopy, ale ludzie znają tu wartość pracy, czasu i pieniądza. Ostatnie 20 lat wykorzystaliśmy na ostrą naukę profesjonalizmu i teraz nie ma drugiego miejsca w tym kraju, które daje takie możliwości. Byłem we Wrocławiu kilka razy i moje związki biznesowe z tym miastem rozbijały się o brak wiedzy i umiejętności strony wrocławskiej połączony z jakimś dziwnym lokalnym patriotyzmem, który nazwałbym śląskim, a nie wrocławskim. Jest dużo tego, że kumpel kumpla zatrudnia kumpla bez względu na to czy umie czy nie umie, byle był kumplem kumpla. W Warszawie generalnie to niedopuszczalne, u nas w firmie nikt się nie certoli, jak ktoś pracuje źle - nie ma go. Szkoda, że nie ma takiego myślenia we Wrocławiu - pewnie stadion mogliby dalej budować Polacy. A tak - trafił do Niemców, którzy terminów na pewno dochowają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroclawiak Re: ja mieszkam w Warszawie IP: *.chello.pl 31.12.09, 11:46 Ale Mostostal to chyba warszawska firma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hermilion Re: ja mieszkam w Warszawie IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.12.09, 13:09 Za to nie ma tyle wszechobecnego warszawskiego chamstwa i mania wszystkich głęboko w d.... A interesy robi się z zaufanymi ludzmi - bo z profesjonalnymi chamami bez poczucia etyki można konczyć interes tylko w jeden sposób - w sądzie .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miloni Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.09, 14:54 Cala polska tak wygląda nie tylko wrocław. Odpowiedz Link Zgłoś
naczelny_troll_forum Leczymy kompleksy? 30.12.09, 11:50 Z kompleksami zapraszamy do psychologa, a nie na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Kto tu leczy kompleksy trollu kibolu? IP: *.siec2000.pl 30.12.09, 12:23 Najlepsze Tyskie i Lech! Takich trzech, jak tych dwóch to niema ani jednego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: Kto tu leczy kompleksy trollu kibolu? IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.09, 13:34 jakoś tak się dziwnie składa, że po Lechu zawsze mam sraczkę. Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
naczelny_troll_forum Ty? :) 30.12.09, 15:37 Wspieraj dalej pzpn głupawy poznaniaczku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asafa Re: Ty? :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 16:04 Mówi się: "pyrko" lub "pyrogrodzianinie" :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cc Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: *.echostar.pl 30.12.09, 11:53 bo to miasto budowali Niemcy, a po wojnie nadeszli kresowiacy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wnuk kresowiaków Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: 213.192.73.* 30.12.09, 12:08 gadanie głupiego. Jakie to ma znaczenie, że przyszli kresowiacy? Lwów i Wilno też Niemcy budowali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plaskacz Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: *.173.27.111.tesatnet.pl 30.12.09, 12:26 Ano ma, bo kresowiacy to w gębie jedynie mocni, ale jak już coś zrobić to dwie lewe mają. No i wyszło szydło z worka - dolnośląscy podwykonawcy tak się op*****lali, ze powstały opóźnienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocławiak Wrocławiak! IP: *.ster-net.pl 30.12.09, 12:34 Jak sie ma w nazwie Warszawa to tak sie własnie konczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kresowiak Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: 213.192.73.* 30.12.09, 12:49 czyli niemce dali ciała...co mają do tego kresowiacy?...jakie dwie lewe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plaskacz Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: *.173.27.111.tesatnet.pl 30.12.09, 13:02 No normalnie, dwie lewe macie - nieroby wrocławskie jesteście i już. Jak to mawiał mój znajomy, kiedy umówił się na g. 12.00 we Wrocławiu z trzema pracującymi tam ludźmi. Jeden przyszedł o 11.00, drugi o 13.00, a trzeci w ogóle nie przyszedł. Mentalność macie wschodnią. W każdym calu !!!. I to wychodzi - również na placu budowy. I to nie tylko tej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dp plaskacza Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: *.magma-net.pl 30.12.09, 13:09 Kretynie jeden. Przecież wykonawcą stadionu jest Mostostal Warszawa i greckie konsorcjum. Co do tego maja wrocławianie? Puknij się w łeb bo wypisujesz bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plaskacz Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: *.173.27.111.tesatnet.pl 30.12.09, 13:16 sam jesteś kretynem, jesli nie wiesz, że na takich budowach pracuje kilkudziesięciu podwykonawców, w tym m.in., a może i głównie - z dolnego śląska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do plaskacza Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: *.magma-net.pl 30.12.09, 13:26 Bzdury opowiadasz i nie masz zielonego pojęcia o budowie tego stadionu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plaskacz Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: *.173.27.111.tesatnet.pl 30.12.09, 13:36 Jasne. Ważne, że dudek ma pojęcie. To przecież paranoja, że prezydent codziennie - jak sam przyznał - pojawiał się na budowie. Nie od tego jest prezio miasta. a swoją drogą, to teraz dopiero, ponieważ nowy wykonawca zostanie wybrany już nie w drodze przetargu, otworzą się możliwości korupcyjne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do plaskacza Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: *.magma-net.pl 30.12.09, 13:56 Chce ci również uzmysłowić, że w obecnej czasie większość wrocławian nie popiera już dudka. Poza tym on jest typowym pyrusem i wywodzi się z Mikstatu, więc jak widzisz z Wrocławiem to on ma tyle wspólnego, że jest tylko jego prezydentem. Facet nie "czuje" tego miasta w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uchachany Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 15:26 Wrocławiak z dziada pradziada się wypowiada.Buhahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do uchachany Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: *.magma-net.pl 30.12.09, 15:39 Jak nie masz nic konstruktywnego do napisania to z łaski swojej zamknij ryj padalcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gbur i co z tego matołku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 15:46 Za podwykonawców odpowiada ten kto wygrał przetarg. Skoro wrocławskie firmy są do dupy (co jest bzdurą, bo są różne ale mniejsza z tym) mógł sobie dobrać inne. Wina leży po jego stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 13:13 Twoja głupota aż w oczy kłuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 15:33 Nie od dzisiaj wiadomo, że dla ludzi ze wschodu czas płynie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: er Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: *.tktelekom.pl 30.12.09, 12:25 no przez jakis czas niemcy budowali to miasto. ale nie od poczatku do konca co sugerujesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: *.unitymediagroup.de 30.12.09, 15:10 Niemcy budowali to miasto 100 lat.Nawet za czasow"polskich"ksiazeta slascy do budowy Wroclawia sprowadzali niemieckich budowniczych..Jak i dzis do budowy stadionu..ha,ha,ha.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: 188.121.11.* 30.12.09, 12:52 najpierw obejrzyj sobie wrocław po wojnie, potem w 89 potem to co jest i ... lepiej zamilcz. wroclaw.hydral.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
balajanek Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy 30.12.09, 13:23 Niemcy budowali ,dzięki Niemcom ruscy zburzyli.Kresowiacy odbudowali pomijając warszawiaków którzy zabrali stąd cegłę na budowę MDMu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BB Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: 194.213.1.* 30.12.09, 11:59 A Ty co??? - pracownik Mostostalu Warszawa???? Odpowiedz Link Zgłoś
wrd6611 Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy 30.12.09, 12:01 Skad ten jad? Wroclaw sobie poradzi a ty pilnuj lepiej swojej zagrody bo ci kury pokradna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XFile Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: *.aster.pl 30.12.09, 12:21 Czyzby panowie wykonawcy obiecali pieniazki kolegom Dutkiewicza i nie wywiazali sie z obietnic? No to kopa w d... dostali. Ot, Wrocław. Prawie jak Łódź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregger Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: *.197.89.231.edial.pl 30.12.09, 12:48 Żenujący jest twój wpis. Rzucając takie oskarżenia trzeba pokazać dowody ich prawdziwości. Rozumiem, że dla ciebie wszyscy urzędnicy biorą łapówki, a co zamożniejsi dlatego są bogaci bo kradną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: *.dhcp.bluecom.no 30.12.09, 12:51 Gość portalu: XFile napisał(a): > Czyzby panowie wykonawcy obiecali pieniazki kolegom Dutkiewicza i nie wywiazali Pieniadze nie "pieniazki" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gnago Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: 77.255.225.* 30.12.09, 21:20 Statystycznie to oczywiste. A szczgółowo w jakiś 90% po kontroli skarbówki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z wrocka Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: *.ster-net.pl 30.12.09, 12:36 Witamy w polsce!!...Kompleks mniejszosci goni ten wyszosci! Odpowiedz Link Zgłoś
bnch Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy 30.12.09, 12:07 Nie będę z Tobą polemizował, bo jako osoba generalizująca kilka kontaktów z Wrocławianami na całą społeczność miasta, jesteś najpewniej głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
khair.el.budar Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy 30.12.09, 12:47 Ja Gdańszczanin z urodzenia podziwiam Wrocław, Poznań czy Kraków dumny jestem z Warszawy i ze swojego miasta. I cieszę się niepomiernie, że wreszcie dobiera się do d..py nierzetelnym wykonawcom, jak to miało miejsce w przypadku odcinak autostrady A1, i teraz w przypadku stadionu we Wrocławiu. Dotąd firmy i konsorcja wykonawców olewały totalnie jakość, a zwłaszcza terminy, bo praktycznie nigdy nie zdarzało się aby ktoś wyciągał wobec nich takie konsekwencje - jak wyrzucenie z budowy. Jeszcze parę takich przypadków, i może wreszcie skończą się narzekania na remonty dróg, mostów czy budynków w parę miesięcy po ich "oddaniu". Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy 30.12.09, 12:53 I tak powinno byc.Polska jest pieknym krajem.Wroclaw wlozyl kase wiec wymaga.I ma racje.Moze w koncu zrozumieja to wszyscy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregger Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: *.197.89.231.edial.pl 30.12.09, 12:55 Dziękuję Przyjacielu za głos rozsądku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jfk Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.12.09, 13:55 khair.el.budar napisał: Jeszcze parę takich > przypadków, i może wreszcie skończą się narzekania na remonty dróg, > mostów czy budynków w parę miesięcy po ich "oddaniu". Świete słowa kolego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz-wroc Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: *.connecta.pl 30.12.09, 14:01 Amen! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontemplator07 Re: we Wrocławiu sami amatorzy i wieśniacy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 15:56 No... za złą jakość, to jeszcze nikt nie wyleciał. A tej jakości nikt nie upilnuje, bo wykonawstwo w budownictwie wyssało wszystkie kadry z nadzorów inwestycyjnych w publicznych instytucjach(także we Wrocławiu). Chwała ustawie kominowej!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Cóż za wyczeprujący artykuł... :/ IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.12.09, 11:10 Ciekawe ile czasu zajmie znalezienie nowego wykonawcy i ile ten z kolei będzie potrzebował czasu aby nadrobić zaległości poprzedniego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krótko Re: Cóż za wyczeprujący artykuł... :/ IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.09, 11:18 EURO 2012 w KRAKOWIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q typowo krakowskie podejscie IP: *.icpnet.pl 30.12.09, 11:24 "na sępa" :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: typowo krakowskie podejscie IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.09, 11:51 Kto zalatwi EURO 2012 dla Krakowa: Kracik czy Majchrowski, ten zostanie prezydentem nastepnej kadencji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mokka popatrzcie na to ! ! ! POZNAN IP: *.icpnet.pl 30.12.09, 12:58 img138.imageshack.us/img138/1021/20091227stamie134.jpg tak powinno być ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz-wroc Re: popatrzcie na to ! ! ! POZNAN IP: *.connecta.pl 30.12.09, 13:59 Tak powinno być??? Nie żartuj sobie. Jedną trybunę która została wybudowana kilka lat temu teraz trzeba remontować bo ludzie tam siedzący nie widzieliby boiska!!! Dach też jakiś taki nierówny nad trzema trybunami ok, a czwarta taka dostawka. Poza tym w którym roku rozpoczęto przebudowę? Jakoś koło 2006 zdaje się. Po 4 latach doszliście do tego etapu? I Ty mówisz, że tak powinno być??!! Chyba u Was! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posen Re: popatrzcie na to ! ! ! POZNAN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 15:00 nie denerwuj sie. troche wam sie noga powinęła, ale bez obaw, w razie czego Poznań pomoże Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz-wroc Re: popatrzcie na to ! ! ! POZNAN IP: *.connecta.pl 30.12.09, 15:10 Jestem dziwnie spokojny, że wybudujemy ten stadion na czas i za mniejsza stawkę niż Mostostal Warszawa. Swoja drogą nie wiedziałem, że Poznań jest już tak rozwinięty, że jedyne o czym marzy to pomagać innym. Tylko przebudowę lotniska i obwodnicy z prawdziwego zdarzenia przegapiłem... AHA Jak już się zabierzecie do pomocy to nie róbcie takiej fuszerki jak z tym Waszym stadionem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RQ Re: popatrzcie na to ! ! ! POZNAN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 15:16 i po co ta nienawiść Łukaszu z Wro? My do was z Poznania pokojowo przychodzimy, po przyjacielsku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz-wroc Re: popatrzcie na to ! ! ! POZNAN IP: *.connecta.pl 30.12.09, 15:26 Jaka tam nienawiść. Niech każdy zadba o swoje podwórko, a efekt ocenimy i porównamy jak oba stadiony będą gotowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RQ Re: popatrzcie na to ! ! ! POZNAN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 15:34 więc o co Ci chodzi? że mamy inny stadion? inaczej budujemy? zobaczmy efekty najpierw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: by(e)-pis Re: popatrzcie na to ! ! ! POZNAN IP: *.152.144.238.dsl.dynamic.eranet.pl 30.12.09, 18:00 no to na kiego grzyba odwracasz kota ogonem. to twój krajan próbował nam przebudowywany od wielu lat stadion przy bułgarskiej za wzór stawiać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poz Re: popatrzcie na to ! ! ! POZNAN IP: *.sptelek.com.pl 30.12.09, 22:02 wezcie sie do roboty a nie do pyskowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4Trombo Re: popatrzcie na to ! ! ! POZNAN IP: *.echostar.pl 30.12.09, 18:15 lukasz-wroc nie ziej nienawiścią i nie rób czarnego PR. stadion w Poznaniu (pierwsza trybuna) własnymi - wtedy skromnymi siłami klubu i miasta zaczął powstawać w 2003 roku... był to i tak spory ruch, bo żaden inny klub nie myślał nawet o budowie nowego obiektu. o Euro 2012 też nikt nie myślał wtedy. Dopiero kiedy przyznano nam Euro pojawiły się projekty, plany, oraz co najważniejsze - pieniądze. Nie mniej powiedz proszę które miasto zrezygnowałoby z 1/4 stadionu ? Zburzyć obiekt o wartości kilkudziesięciu czy nawet 100 milionów zł, bo dach ma być równy? To może we Wrocławiu by przeszło, ale taki bezsens w Poznaniu nie może mieć miejsca. To raczej żenujące wytykać innym drobne potknięcia do rozwiązania, kiedy samemu się wywaliło na całego. Co do błędów w konstrukcji - pomimo prac w całej Polsce to nadal jest pierwszy taki obiekt budowany w naszym kraju, nikt nie ma przecież właściwego doświadczenia. Poczekaj aż za rok staną wasze trybuny, wtedy przejdziesz się z linijką i stwierdzisz, czy jest cacy. Jeszcze co do miasta - drogi sami budujcie, tak samo jak i my. W zeszłym roku jechałem przez wasze miasto i był to horror. Już wszystkie dziury załatane? Poza tym mamy wspólny problem, który nas łączy - drogę miedzy naszymi miastami. Przecież to jest tragedia. No i radzę zastanowić się, jak prezentuje się miasto w pewnej odległości od starówki... jak to ktoś napisał - "Katowice". Apropo Katowic - mają piekielny dworzec, ale i tak wolę go od waszego przybytku - to u was widziałem na publicznym dworcu parę rzeczy, w które potem nikt nie chciał mi uwierzyć ;) Słowem-można się obrzucać nawzajem i wytykać, tylko po co, skoro w każdym mieście znajdą sie czarne plamy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WR Popatrzcie na to ! Wrocław IP: *.147.71.236.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.12.09, 20:39 Powiem ci tylko jedno apropo dworca i Katowic - piszesz totalne bzdury. Owszem dworzec w środku nie wygląda za ciekawie(czeka go duży remont),ale nie ma porównania do nędznego katowickiego (chyba kłamiesz,że byłeś w tym drugim albo nie wiesz o czym piszesz). Co do reszty Wrocławia (poza centrum) nie jest tak źle jak sugerujesz.A może zazdrość cię boli,że P-ń jest brzydszym miastem - i nie chodzi tu tylko o mało atrakcyjne centrum czy Jeżyce. Jak próbujesz wytknąć nam czarne plamy,nie zapomnij wytknąć swoich. Masz rację w pozostałych kwestiach,a droga S5 Poz-Wro powinna jak najszybciej powstać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RQ Re: Popatrzcie na to ! Wrocław IP: *.sptelek.com.pl 30.12.09, 22:08 ale widzę, że nadal Wrocław zieje potężną nienawiścią do Poznania. skąd ta wrocławska nienawiść? co sie stało? Każdy ma potknięcia. Ale myslę, że pora we Wro przyjąć do wiadomości jedną rzecz - wasi PR-owcy zwyczajnie zrobili wam wode z mózgu. Nie jesteście niestety najlepsi na swiecie, tak jak zwykliscie myśleć o sobie w ciagu ostatnich kilku lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek wypad do poznania IP: *.chello.pl 31.12.09, 09:16 Stary tylko czemu nagle najwięcej poznaniaków tu się nazlatywało? Skoro tak chcecie pomóc to poprostu się nie mieszajcie. Co chwilę tylko zaogniacie dyskusję, oferujcie pomoc a jak się pytam jak mozecie pomóc to pieprzycie jakieś bzdety. Jak się wam wytyka że nachalnie promujecie swojego gniota przy Bułgarskiej to od razu atakujecie. Zajmijcie się swoimi poznańskimni problemami. Dopiero teraz widac jak głębokie kompleksy macie w Poznaniu wobez Wrocłwia. Wystarczyła mocna wpadka a już jak sępy się zlecieliście. Jest was tu więcej niż krakusów i ślązaków którym mogłoby zależeć na niepowodzeniu wrocka. Znikajcie zawistne poznańskie patałachy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budowniczy Re: wypad do poznania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.09, 09:42 Kompleksy wobec Wrocławia ? dobre sobie :) My śmiejemy się z tego ze co innego lukier i cukier wylewający się z z ust szpecow od PR-u a co innego realia stanu obecnego . wy już dawno oderwaliście się od rzeczywistości, wpadliście w swoisty trans megalomani i samouwielbienia .Gdybyście byli normalni a nie najwięksi , najpiękniejsi za chwilkę zdetronizujemy Londyn , Paryż i Nowy Jork , nikomu nie sprawiłoby satysfakcji niepowodzenia świata idealnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: wypad do poznania IP: *.chello.pl 31.12.09, 10:39 Dziwne że to akurat was najbardzie boli ten wrocławski PR. Jakoś ludzie z innych miast poza drobnymi wyjątkami siedzą cicho. Tylko wy musicie dopiec i odreagować. To własnie efekt waszych kompleksów. Nie mają ich w Warszawie, nie mają w Krakowie za to mają w Poznaniu co widac na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polibuda Poznań POZNAN już Wam pomógł!!!! IP: *.sptelek.com.pl 31.12.09, 15:23 Ekspertyzę, która mówi o stanie budowy i opóźnieniach budowy stadionu we Wrocławiu dokonał Instytut Konstrukcji Budowlanych Politechniki Poznańskiej. Więc nie szczekaj Ziutku, że nie pomagamy i mamy jakiekolwiek kompleksy, bo my Wam, drodzy Wrocławianie JUZ POMAGAMY WYJŚĆ Z TEGO BAGNA W KTÓRE WPAKOWAŁ WAS MOSTOSTAL. I oby nikt więcej przez to nie ucierpiał i oby Polska nie straciła EURO, bo Niemce czekają Natomiast nie ukrywam przyda się wrocławskim szpecom od PR- utarcie nosa, bo wydawało im się, że stworzyli piekne życie w Utopii. Właśnie okazało się ono fikcją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budowniczy Re: Popatrzcie na to ! Wrocław IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 22:36 Zamkniemy się w sobie bo według Ciebie Poznań jest brzydszy , a na jakiej podstawie tak sadzisz , wasi PR-owcy wam to powiedzieli .Radze zejść na ziemie a nie słuchać fachowców od reklamy jacy to jesteście najlepsi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ew Re: Popatrzcie na to ! Wrocław IP: *.chello.pl 31.12.09, 09:20 O atrkacyjności miasta decydują ludzie nogami. Zobacz które miastra w Polsce maja najwięcej turystów Jaki byś ranking nie sprwdzał to zawsze w czołówce so te same miasta 1. Kraków 2. Warszawa 3. Wrocław lub Gdańsk Poznania nigdy nie ma w 5 piatce a czasem nawet w 10 Wasze miasto jest nijakie i dlatego nie ma turystów, wasz rynek mały nudny i z jakąś obrzydliwą komunistyczną galerią na środku, poza rynkiem i rejonami malnty i olimi to zwykła większa wioska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kompleksy_wrocław Re: Popatrzcie na to ! Wrocław IP: *.sptelek.com.pl 31.12.09, 15:26 oj, mamy kompleksy we Wro, mamy.... jestśmy też we Wro niezłymi ignorantami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ecie pecie Re: popatrzcie na to ! ! ! POZNAN IP: *.lanet.net.pl 30.12.09, 23:12 dworcow bym sie nie czepial bo to nie jest działka miasta tylko pkp. w temacie dworca w katowicach. jest to jeden z najbardziej znanych polskich przedstawicieli brutalizmu, nurtu w architekturze i dlatego powinien podlegac ochronie. to ze jest zaniedbany jak wiekszosc polskich dworcow to juz inna sprawa. dworzec w poznaniu lepszy ? wroclawksi jest przepiekny ale rowniez zaniedbany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swoboda_t Re: popatrzcie na to ! ! ! POZNAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 23:20 Skoro temat dworca w Kato ciągle wraca to pragnę poinformować, że w połowie przyszłego roku rusza jego gruntowny remont (łącznie z peronami i tunelami) oraz budowa galerii handlowej na znajdującym się przed nim, niewątpliwie obleśnym pl. Szewczyka. Przy ogólnym dziadostwie na PKP i fakcie, że to pierwsza poważna inwestycja dworcowa można się spodziewać, że za dwa lata niesławny dziś dworzec w Katowicach będzie przywoływany w dyskusjach w kontekście "popatrzcie jak zrobiono w Katowicach, a u nas dalej taki syf" ;) I bardzo dobrze, bo dziś dworzec z przyległościami to antywizytówka miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wet Re: popatrzcie na to ! ! ! POZNAN IP: *.chello.pl 31.12.09, 09:22 Biorąc pod uwagę że metoda przzebudowy będzie taka sama jak Warszaw Wileńska to za dwa lata będziecie mówili jak w Warszawie Czyli jakie beznadziejne tandetne centrum handlowe z ukrytym dworcem Odpowiedz Link Zgłoś
neokumizmohal Re: popatrzcie na to ! ! ! POZNAN 30.12.09, 15:44 Nie mówmy że się noga powinęła bo do pierwszego gwizdka jeszcze kupa czasu. Noga by się powinęła jeżeli wrocław nie wybudowałby stationu na czas albo zbudował go z krzywymi trybunami z których kibice nie widzą boiska. Może Poznań właśnie wtedy powinien był wyciągnąć konsekwencje wobec wykonawcy za wybudowanie takich trybun. To moim zdaniem było nieodpowiedzialne zachowanie ze strony Poznania i na pewnym etapie zagrażało ogranizacji euro przez to miasto. Całe szczęście że wszystko dobrze się ułożyło dla Poznania któremu kibicuje. Wykonawca dał dupy z wrocławskim stadionem a odpowiedzialność spada na miasto. No ale tak powinno być. W przypadku zagrożenia terminów inwestycji trzeba działać szybko i zdecydowanie. Moim zdaniem miasto podjęło słuszną decyzję zrywając kontrakt. Czasu jest jeszcze dużo a nie podejmując żadnych decyzji mogło się to źle skończyć. A poza tym nie oszukujmy się - to nie jest etap budowy fundamentów tylko już samej konstrukcji nośnej obiektu. Ps. kibicowałem też krakowowi który niestety dał ciała ... i to jak się okazało już na etapie przygotowywania oferty wstępnej goszczenia euro 2012. bywa. kibicuje wawie, poznaniowi, gdanskowi no i rzecz jasna wrockowi :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tocca Re: popatrzcie na to ! ! ! POZNAN IP: 95.108.23.* 30.12.09, 17:28 Jakie było to nieodpowiedzialne zachowanie Poznania, które zagrazało euro? rozumiem, ze teraz macie niewesoło we Wro, ale bez naciągania faktów proszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tz85 Re: popatrzcie na to ! ! ! POZNAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 16:08 Poznań pomoże? Chyba dostarczy jakieś panienki z agencji do obsługi klientów z Reichu. Tego u was na pewno nie brakuje.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POZ*know how Re: popatrzcie na to ! ! ! POZNAN IP: 95.108.23.* 30.12.09, 17:29 bez obaw. Poznań know how! :) Odpowiedz Link Zgłoś
freon Re: popatrzcie na to ! ! ! POZNAN 30.12.09, 15:03 Lukaszu z Wroclawia - bzdury gadacie. Po pierwsze duzo trudniej przebudowac istniejacy stadion, niz wybudowac od podstaw nowy. Jak sprobujecie przebudowac kurnik na Oporowskiej, to pogadamy. Po drugie, moze Ci sie podobac dach lub nie, moze ci sie trybuna wydawac krzywa lub nie, ale faktem jest, ze stadion Lecha to obecnie najbardziej zaawansowany projekt i chwilowo wyglada na to, ze bedzie to pierwszy oddany do uzytku obiekt na EURO2012. Nie ma tu powodow do radosci, bo takze stadion Lecha ma opoznienia. Ale tez nie ma co zazdroscic stanu prac w Poznaniu, zloscic sie z tego powodu, ani wymyslac problemow - tak po prostu jest i juz. Poznan dlatego dostal organizacje EURO, ze w kwestii stadionu byl juz wowczas najbardziej zaawansowany. Nie lubisz Poznania - twoja sprawa, ale pierniczenie, ze dach jakis taki bialy, a drzewko w okolicy krzywo stoi jest przejawem malostkowosci i zawisci. Powiedziawszy to wszystko - zawsze twierdzilem, ze EURO mozemy sobie planowac jak chcemy, a i tak wszystko bedzie zalezec od tego czy robolom bedzie sie chcialo budowac czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posen Re: popatrzcie na to ! ! ! POZNAN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 15:14 fren, zgadzam się. Takie są obiektywne fakty, tylko mało kto odwołuje się do faktów, zioną nienawiścią, szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz-wroc Re: popatrzcie na to ! ! ! POZNAN IP: *.connecta.pl 30.12.09, 15:28 Fakty obiektywne... hmmm a to fakty bywają tez nieobiektywne??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakty_obiektywne Re: popatrzcie na to ! ! ! POZNAN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 15:36 bywają naciągane. to wrocławska specjalność ostatnimi czasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz-wroc Re: popatrzcie na to ! ! ! POZNAN IP: *.connecta.pl 30.12.09, 15:21 A kto Wam bronił budowy stadionu od nowa? To żaden argument. We Wrocławiu zamiast bawić się w kotka i myszkę z konserwatorem na Olimpijskim, albo upychać wszystko na Oporowskiej postawiono na przyszłość i stadion buduje się od zera obok AOW. A, że w Poznaniu stadion na dzień dzisiejszy jest większy i bardziej zaawansowany, że będzie wcześniej oddany do użytku niż we Wrocławiu? Co z tego? Jak Wam się taki podoba to nic mi do tego. Tak samo jak Wam nic do tego, że My zmieniamy sobie wykonawcę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RQ Re: popatrzcie na to ! ! ! POZNAN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 15:33 Zaczynasz rozumieć, gratulacje. rzeczywiście nikomu nic do tego, ze w Poznaniu stadion jest modernizowany, bo tak chcielismy. W takim razie także zarzuty o to, ze modernizacja trwa kilka lat są bezzasadne. Tak czy inaczej, Poznań był i nadal jest do przodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajko Re: popatrzcie na to ! ! ! POZNAN IP: *.chello.pl 30.12.09, 15:46 Tak badzo musieliście chcieć budowć tyle lat. Na pewno bardzo chcieliście aby każda trybuna była budowana według innego projektu. Tyle lat się pluliście że jesteście w czołówce i elicie stadionowej w Polsce. Powiem tak, nie ważne kto jak zaczyna a ważne kto jak zakończy. Prawda jest tak ze pierwsi zaczeliście a skończycie na równi z Warszawą i Gdańskiem. Tyle że tam będą mieli normane stadionu a nie architektonicznego mutanta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RQ Re: popatrzcie na to ! ! ! POZNAN IP: 95.108.23.* 30.12.09, 17:27 i po co to plucie jadem? przecież nikt Wro źle nie zyczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilak Re: popatrzcie na to ! ! ! POZNAN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 17:36 Wrocław w napince zawsze pierwszy , jeszcze chwile temu podczas prezentacji logo , sternicy miasta zapewniali ze wszystko jest ok i sa najlepsi ze wszystkich miast :):) u was wszystko jest najlepsze największe magiczne . Pytanie naprawiliście już przeciekająca fontannę ?. Dalej pompujcie bankę mydlana świata idealnego zwanym Wrocławiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: popatrzcie na to ! ! ! POZNAN IP: *.e-wro.net.pl 30.12.09, 19:16 Teraz jest dobry czas na oddanie Euro Niemcom. Inaczej Mostostal zniszczy Wrocław w sądzie. Wrocław lubo ząłtwiać sprawy w sądzie. Jeszcze nie zdobył ziemi pod parking dla autobusów przy stadionie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Euro Re: popatrzcie na to ! ! ! POZNAN IP: *.147.71.236.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.12.09, 20:56 Masz nieaktualne informacje,tereny pod parking są już dawno wywłaszczone , a co do sądów to niech się martwi Mostostal.I nikt nikogo nie zniszczy jak próbujesz miernie tu opisywać.Euro odbędzie się we Wro - nikt i nic tego nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocek2 Nie szerzyc tu defetyzmu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.12.09, 03:25 Nie szerzyc tu defetyzmu, tylko brac sie do roboty. Jest jeszcze sporo czasu, wiec spokojnie zdazymy. A krakusy, pyry i hanysy niech sie tu tak nie pluja, bo do Wroclawia to najwyzej moga sobie na wycieczke i zakupy przyjechac, bo na mieszkanie ich w metropolii Wroclaw nie stac ani finansowo ani mentalnie, bo najpierw musza wyzbyc sie wiejskich atawizmow, ktore tu szeroko prezentuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jax Re: typowo krakowskie podejscie IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.09, 14:28 na sępa to Euro dzięki Grzechowi dostał Wrocław: miasto pękających rur, dziurawych ulic, przepłaconych inwestycji i walących się wiaduktów. A podatnik zapłaci. Znacznie więcej. Zwłaszcza, że nie ma gwarancji, iż nowy wykonawca się za pół roku komuś z waaadz nie spodoba i też dostanie fax z "wypowiedzeniem" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregger Re: Cóż za wyczeprujący artykuł... :/ IP: *.197.89.231.edial.pl 30.12.09, 12:50 Proponuję raz jeszcze przeczytać artykuł. Szczególnie uważnie to zdanie o zaczerpnięciu opinii w UEFA i PZPN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prof. Strojny Re: już nie zdążą... IP: *.chello.pl 30.12.09, 11:20 ...nie ma nawet sensu zaczynać w nowym roku zabawy w budowe. Wrocław do niczego się nie nadaje, szkoda sobie nim nawet głowy zawracać. Wszystko by chciał (Expo, Euro, EIT) ale tak naprawde miasto nie jest przygotowane nawet do organizacji zawodów sportowych dla dzieci. Panie Dutkiewicz...dej pan se spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benio25 Re: już nie zdążą... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 11:51 Poznań na żywo. www.europoznan2012.pl/stadion_kamera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: już nie zdążą... IP: *.chello.pl 30.12.09, 12:24 Wszystko piknie, tylko po co tyle flashowych plików na tej stronie internetowej? Nie można było skorzystać z HTML5, byłoby co najmniej tak samo nowocześnie, a znacznie bezpieczniej niż z Flashem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz-wroc Re: już nie zdążą... IP: *.connecta.pl 30.12.09, 14:03 Tak wygląda stadion po 4 latach budowy... Jeszcze ze spartaczoną trybuną. Też mi powód do dumy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanna21 Re: już nie zdążą... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 14:32 Klocku z Wrocka.W Poznaniu myśli się przyszłościowo.O Euro nikt nie myślał a poznaniacy sobie stadion zaczęli budować.Tu gospodarność ma się w genach.Więc się nie martw o trybuny na stadionie w nie swoim mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz-wroc Re: już nie zdążą... IP: *.connecta.pl 30.12.09, 14:54 Wiesz.. Temat jest o typowo wrocławskiej inwestycji więc zwracanie uwagi, żebym nie interesował się innymi miastami pozostawię bez komentarza...;-) Ta gospodarność wg. Ciebie przejawia się w budowie trybun i po 3 latach ich częściowemu wyburzaniu, dostawianiu rusztowań żeby kibice mogli zobaczyć boisko?? O dachu nie wspomnę... Chyba inaczej rozumiemy pojęcie gospodarność. Dutkiewicz zobaczył, że przepłacimy za stadion, a że jest okazja bo wykonawca się spóźnia to dał mu strzała. Teraz w czasie trudnym dla przedsiębiorców można za dokończenie budowy wynegocjować dużo niższą cenę i skorzystał z takiej możliwości. We Wrocławiu tak rozumie się pojęcie gospodarność. No, ale widać nie wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Poznania Re: już nie zdążą... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 15:25 Łukaszku, bez nerw. Tak jak już tu napisano, Poznań nie potrzebował impulsu do działania w postaci EURO 2012, aby zacząć modernizować swój stadion. W Poznaniu to robiono, bo taki był plan juz wczesniej i Lech Poznań potrzebuje duzego nowoczesnego stadionu. Wrocław, Wawa i Gdańsk bez perspektywy EURO nie budowałyby stadionów w ogóle. A Poznań zrobiłby to i bez EURO 2012. Pozdrowienia z miasta know how :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz-wroc Re: już nie zdążą... IP: *.connecta.pl 30.12.09, 15:30 Tutaj się zgadzamy. Ale co to ma w ogóle wspólnego ze zmianą wykonawcy przy wrocławskiej arenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posen Re: już nie zdążą... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 15:37 ze zmianą GW niewiele. ale to odpowiedź na szereg innych pytań: czemu stadion jest modernizowany i czemu trwa to kilka lat. własnie z przyczyn opisanych powyżej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontemplator07 Re: już nie zdążą... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 16:02 Ta spartaczona trybuna to fakt wirtualny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: by(e)-pis Re: już nie zdążą... IP: *.152.144.238.dsl.dynamic.eranet.pl 30.12.09, 18:05 nieprawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocławiok Re: już nie zdążą... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 13:17 Oooo! Kolejny zaściankowy kmiotek zalany zawiścią. Twoje zdrowie!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
carl92 Re: Wrocław zrywa umowę z wykonawcą stadionu na E 30.12.09, 11:08 Ale jaja i co teraz stadion nie powstanie? I na jego miejsce wskoczy Kraków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wax Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.icpnet.pl 30.12.09, 11:26 a w Poznaniu mają wszystkie trybuny i dach stawiają, a Narodowy rośnie, a Legia sobie też stawia w dobrym tempie. a Wroclofe ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posen_wita Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 11:39 A tak się śmialiście we Wrocławiu z Poznaniaków... jeszcze bedziemy wam pomagać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: breslauer Dakej sie z was śmiejemy - Pyrki :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 16:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POZ* Re: Dakej sie z was śmiejemy - Pyrki :D IP: 95.108.23.* 30.12.09, 17:30 ale jakby z taką nieśmiałością teraz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka prawda Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 12:12 Tylko zapomniałeś dodać buraczku że te trybuny to stoją w Poznaniu od roku i jakoś dalszych prac nie widać. Buahahahaa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posen_wita Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 12:19 taka prawda, masz i udław sie budowa.maroonpoint.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna s. Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 12:23 Poznań będzie pierwszy i jest to pewnik.Poznań będzie najlepiej przygotowany do Euro i to też pewnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fd Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.chello.pl 30.12.09, 12:59 Pewnikiem jest również to ze Poznan nie będzie mial odpowiedniej liczby hoteli a żednogo nowego do euro nie będzie. Pewnikiem jest równeiż to że poznańskie ltonisko jest za małe co już dawno ogłosiła UEFA. Pewnikiem rwóniez jest fakt że poznanski obiekt jest najbardziej niespójny i niedoracowany ze wszystkich. Sporo tych pewników w przypadku Poznania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posen wita Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 13:07 Pożyjemy, pogadamy. Nie bądź tak pewien pewników ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz-wroc Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.connecta.pl 30.12.09, 14:06 Za to można być pewnym pewnikiem, że taki stan macie po 4 latach budowy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RQ Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 14:16 Wrocław też był bardzo pewny siebie ;) Życzymy powodzenia z Poznania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jax Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.09, 14:32 a we Wrocławiu za to Sheraton na Sheratonie i Radissonem pogania. A ten wasz kurnik nie powinien zwać się lotniskiem (pomijam "genialny" dojazd na nie z autostrady A4 i ślimaczącą się jeszcze gorzej niż stadion budowę kilku kilometrów obwodnicy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posen Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 14:36 Chciałbyś,ale niedoczekanie twoje.Poznań jest i będzie najlepszy.To proste jak budowa cepa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontemplator07 Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 16:07 Z Twoich trzech pewników ani jeden nie jest prawdziwy. 85% miejsc hotelowych jest juz zakontraktowanych. Lotnisko się rozbudowuje. Obiekt jest "niespójny" bo narożne trybuny będą stawiane po założeniu konstrukcji dachowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tocca Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: 95.108.23.* 30.12.09, 17:34 oni mają niepełne dane, wiec nie wiedzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karamba Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.173.27.111.tesatnet.pl 30.12.09, 17:54 Bździny, jedne wielkie bździny. Chyba na lotnisku w Poznaniu nie byłeś. Ja byłem na obydwu i takiego syfu jak na wrocławskim to dawno nie widziałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lotnisko Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.147.71.236.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.12.09, 21:21 Po oddaniu nowego terminalu bździną i syfem będzie twój poznański dworzec na Bukowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.sptelek.com.pl 30.12.09, 22:13 nienawiść wrocławska leje się szeroko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karamba Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.173.27.111.tesatnet.pl 31.12.09, 08:38 heh, zwróćcie uwage, że wrocławianie mówią często w czasie przyszłym. Po oddaniu lotniska, po wybudowaniu stadionu.... wszystko będzie u nich lepsze. swoisty przejaw megalomanii. ALE NA RAZIE JEST TAKIE JAKIE JEST - czyli gorsze. A poza tym w kwestii lotniska, kolego, zdziwisz się - i to bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RQ Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.sptelek.com.pl 31.12.09, 15:30 to dla nich typowe - myślenie zyczeniowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 12:29 Kargulu zamilcz.Wrocław się zbłaźnił i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
afiag Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! 30.12.09, 12:37 błaźnicie się wszyscy swoją zawiścią. Waszym najwiekszym sukcesem w życiu będize jak sąsiadowi zdechnie krowa, bo wy tej krowy nie macie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posen Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 12:41 nie ma obaw, Poznań wam pomoże w biedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
afiag Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! 30.12.09, 13:00 Póki co biedy nie ma, choć może nie zrozumiałeś artykułu. A pomoc od cwaniaków wyszydzających innych to sobie wsadź w d... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posen Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 13:06 kto mówi o szydzeniu? nie to nie, ale żeby potem nie było płaczu. A przeciez Wrocław jest "prymusem". Chyba trzeba zweryfikować marzenia Odpowiedz Link Zgłoś
afiag Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! 30.12.09, 13:23 kto mówi o szydzeniu? zobacz na tytuł wątku w którym piszesz. o prymusostwie się nie wypowiadam bo daleki jestem od hurraoptymizmu. Dziwi mnie tylko jak Polacy dali się podzielić i skłócić na tyle żeby potknięcie jednego radowało drugiego jak narodziny dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posen Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 13:27 A kto powiedział, że nas raduje? Mylne wnioski wyciagsz. My Poznaniacy chcemy Wam pomóc, a Wy na nas warczycie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: new Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 13:34 Może kolega odczuł sarkazm w twoim wpisie. Odpowiedz Link Zgłoś
afiag Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! 30.12.09, 13:52 pomóżcie najpierw sobie. może zacznijcie od zainstalowania toalet na dworcu żeby można było ręce umyć i jakaś poczekalnia by się przydała, bo w kfc pan chodzi i wygania jak ktoś skończył jeść. jak już się uporacie ze swoimi problemami i okaże się że my się jeszcze ze swoimi nie uporaliśmy to będziemy mogli zrozmawiac o pomocy. poza tym jeszcze raz -zobacz na tytuł wątku w którym piszesz. wcieliłeś się w ogólny nurt zawiści i radości z ch wie czego. a ja nie jestem z wrocławia. po raz kolejny podkreślam że dziwi mnie taka postawa jak wyżej niektórych "polaków". bez odbioru Gość portalu: posen napisał(a): > A kto powiedział, że nas raduje? Mylne wnioski wyciagsz. My Poznaniacy chcemy > Wam pomóc, a Wy na nas warczycie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posen Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 14:02 potwierdza się. tylko warczycie nienawistnie na poznaniaków, którzy chca pomóc. dlaczego warczycie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franz Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.chello.pl 30.12.09, 15:53 A jak ty możesz pomóc? Siedząc teraz na forum na pewno nie pomagasz Zgłoś sie jako wolontariusz na łopatę to wtedy pomożesz. Wielcy pomoicnicy się znaleźli Zamiast pisac co drugi post moze napiszesz jak konkretnie chcecie pomóc? Podsyłając linki z waszym stadionem, a może plując jadem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: 95.108.23.* 30.12.09, 17:32 wiedzą możemy pomóc, wiedzą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxc jest tylko jeden problem IP: *.echostar.pl 30.12.09, 18:22 żeby przyjąć jakąś wiedzę, trzeba już coś umieć i byc otwartym na nauki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: jest tylko jeden problem IP: *.sptelek.com.pl 30.12.09, 22:12 zgadza się, trzeba miec otwarty umysł ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz-wroc Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.connecta.pl 30.12.09, 14:11 I wybudować Nam trybuny, które później trzeba burzyć i podnosić, z dachem nad 3 trybunami plus extra dostawka nad 4??? Mostostal Warszawa się spóźnił to dostał strzała. Miasto przy okazji zaoszczędzi bo to, że przepłaciłoby to niestety prawda. A tak wybierze nowego wykonawce a w czasie dużo trudniejszym dla przedsiębiorców niż to było w okresie rozstrzygania przetargu może wynegocjować zupełnie inną- niższą- cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jax Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.09, 14:42 najlepszą pomocą dla Wrocławia byłoby odebranie im Euro i wpakowanie tych 700 mln zł w infrastrukturę miejską. Może wtedy auta nie łamałyby resorów, a ludzie nóg, pociągi z dworca (w kierunku zachodnim :) odjeżdżały by punktualnie, rury nie pękały, wiadukty nie waliłyby się, a tramwaje nie wykolejały się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RQ Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 14:58 Bardzo odważne i nietypowe podejście do promocji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buryburek Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 15:09 Masz rację.No i kompromitacji nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JS Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.147.71.236.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.12.09, 21:18 Jax-skąd się biorą tacy idioci jak ty? W infrastrukturę powiadasz? Gdybyś wiedział to byś nie pisał takich podszytych nienawiścią bzdur. We Wro jeździ więcej nowych,powtarzam NOWYCH tramwajów niż w Poznaniu,remont pogania remont , jest 31 inwestycji pod Euro(dla porównania Poznań-17).Wiele dróg jest nadal nie wyremontowanych ,ale nie można robić wszystko w jednym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreakyMisfit Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.12.09, 17:01 Chciałeś powiedzieć: We Wrocławiu więcej nowych tramwajów stoi w korkach, niż w Poznaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-ghostdog Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! 03.01.10, 02:31 Gość portalu: FreakyMisfit napisał(a): > Chciałeś powiedzieć: We Wrocławiu więcej nowych tramwajów stoi w korkach > , niż w Poznaniu.a to jest akurat nie prawda przyjedź to zobaczysz, tramwaje tylko w niektórych miejscach stoją jeżdże często to wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka prawda 2 SYNUŚ <a href="http://www.europoznan2012.pl/stadion_kamera" targe IP: *.icpnet.pl 30.12.09, 12:45 synuś, a ty nie w szkole ? tutaj sobie looknij co stało tam dokładnie rok temu budowa.maroonpoint.com/m1208.htm# a co stoi dzisiaj budowa.maroonpoint.com/ co tam pisałeś o buraczkach buraczku ? Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia Poznań pracuje lepiej niż Niemcy... 30.12.09, 13:01 ...bo tego Wielkopolanie się przez wieki nauczyli. Wrocław potrafi tylko brać poniemieckie. Niemieckiej pracy jeszcze się nie nauczyli, dlatego wywiesili białe prześcieradła i proszą Niemców, żeby im stadion wybudowali. "WrocLAUGH the CHEATING place!" - autor sapere Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Poznań pracuje lepiej niż Niemcy... IP: *.chello.pl 30.12.09, 13:03 Przypomiam że Poznań buduje sój stadion już 6 lat!!! To najdłuzej budowany stadion na świecie!! W efekcie pracowitości wielkopolan dorobiliście się obiektu w ktróym każd trybuna jest inna , trybuny wczesniej budowane trzeba remontować bo juz się sypią. To jest właśnie wasza poznańska pracowitość i solidność Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RQ Re: Poznań pracuje lepiej niż Niemcy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 13:08 po efektach ich POZnacie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
xaliemorph Re: Poznań pracuje lepiej niż Niemcy... 30.12.09, 14:01 Ale zapominacie o jednej rzeczy. Poznań zaczął SAM Z WŁASNEJ nieprzymuszonej WOLI I WŁASNYCH PIENIĘDZY budować stadion długo przed decyzją euro 2012. A reszta? Zaczęła dopiero po czasie bo tak to nic do dzisiaj by nie zrobili !!! Nie mówię że należy budować stadiony bo przecież budowa musi mieć jakiś sens. Tyle że wytykanie długiej budowy Poznaniowi jest kompletnym absurdem. Bo Poznań sam zaczął wszystko, to między innymi DZIĘKI POZNANIOWI POLSKA ZYSKAŁA EURO 2012. Dlaczego? Bo zrobił dobre wrażenie szybkim zaawansowaniem prac od początku, bo my już coś robiliśmy. A reszta? Nawet dziury w ziemi nie miała. A tu się spieracie o pierdoły a zapominacie o jednym. Stadiony lokalne są jedynie w części dofinansowywane z budżetu. A STADION NARODOWY jest w 100% BUDOWANY Z NASZYCH PIENIĘDZY !!! CAŁEJ POLSKI !!! Warszawa się gó... dokłada!!! To jest nic innego jak złodziejstwo !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RQ Re: Poznań pracuje lepiej niż Niemcy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 14:07 A to prawda akurat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Re: Poznań pracuje lepiej niż Niemcy... IP: *.chello.pl 30.12.09, 14:22 Acha czyli to że Poznań sam zaczął budowac i finansowac stadion to ma być usprawiedliwieniem dla tego żenującego projektu? Co ma piernik do wiatraka. Zobacza jak często krytykowana Warszawa buduje swój własny miejski stadion. Od początku wybrano profesjonalną firmę projektową i profesjonalnego wykonawcę. Budowa Legii zaczęła się równo rok temu a już stoją kompletne 3 trybuny z zwigarami dachowymi. Na wiosnę będą krzesełka i zadaszenie i to wszystko w rok. Mozna? Widac mozna w azjatyckiej stolicy, ale nie do zrobienia w zaawansowanym cywilizacyjnie Poznaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posen Re: Poznań pracuje lepiej niż Niemcy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 14:26 My nie potrzebowalismy EURO, aby zacząć działać. Wy - tak. Tu jest różnica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lech Re: Poznań pracuje lepiej niż Niemcy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 14:52 On tego nie zrozumie.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posen Re: Poznań pracuje lepiej niż Niemcy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 14:59 bo jest wawiak, wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Co ma euro do stadionu Legii? IP: *.chello.pl 30.12.09, 15:32 Co ma euro do stadionu Legii? Najpierw się tłumaczycie ze w Poznaniu budujecie przed euro, potem że za własne pieniadze, potem ze nie od podstaw tylko przebudowujecie, a wiec mówię że Warszawa tez przebudowuje stadion legii trybuna po trybunie, buduje go za własne pieniądze i nie buduje go na Euro. Z tą różnicą ze Warszawa buduje swójh stadion w rok a nie 6 lat i każda trybuna na legii będzie wyglądac podobnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M z POZ Re: Co ma euro do stadionu Legii? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 15:40 z wawiakiami nie ma dyskusji merytorycznej, tylko są pyskówki. NArodowy budowany jest z kasy rządowej. miasto nie wydaje ani grosza. stadion legii to inna rzecz. Bedzie wykorzystywany podczas EURO i tez z taka mysla powstaje. gdyby nie euro nie wiadomo czy by powstał, nie znam planów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Re: Co ma euro do stadionu Legii? IP: *.chello.pl 30.12.09, 15:50 Skoro nie znasz planów to nie dyskutuj. Stadion Legii nie będzie uczestniczył w Euro a inwestycja prowadzona jest wzorowo. Finansowanie projektu nie ma nic do rzeczy bo wasz bubel stadionowy wynika tylko i wyłącznie z głupoty waszych władz. Sami jesteście sobie winni skoro projket zmienialiście dwa razy juz po rozpoczeciu budowy. Nikt wam nie kazał budować takiego kolosa. Ale tak to jest jak się ma przerośnięte amibicje i zero pojecia o budowie stadionów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POZ* Re: Co ma euro do stadionu Legii? IP: 95.108.23.* 30.12.09, 17:33 wawa ma jakieś dziwne pojęcie o sobie. ponoć nazywa sie to megalomania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: Co ma euro do stadionu Legii? IP: *.echostar.pl 30.12.09, 18:31 a nie czubek swojego nosa ? narodowy budowany jest w 100% z podatku obywateli całego kraju, stadiony w innych miastach także z podatków/budżetów lokalnych. stadion Legii jest właśnie budowany z kasy miejskiej, czyli tak jak i te 3 inne obiekty na Euro. tylko że jest sporo mniejszy i prostszy w konstrukcji. ale i tak najlepiej brzmi napinka wawiaka "inwestycja prowadzona jest wzorowo. " :D :D :D wiadomo, w wawie wszystko jest wzorowe. Ameryka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Re: Co ma euro do stadionu Legii? IP: *.chello.pl 30.12.09, 22:11 Jak się nie ma argumetów to się pisze takie teksty jak wy. Nie mozecie podaważyć nic to piszecie o megalomani czy czubku własnego nosa. Fakty sa takie że w wawie buduje się dwa stadiony i oba sa zaawansowane mimo ze ich budowa zaczela się raptem rok temu. To jest właśnie przykład organizacji i profesjonlanej budowy. Możecie sobie pisać co chcecie ,ale tylko w Warszawie i Gdańsku bodowa stadionów idzie zgodnie z załozeniami i bez komplikacji. A teraz upajajcie się swoją poznańską organizacja i waszym wypasionym stadionem który wygląda jak eksponat sztuki wspólczesnej a nie obiekt użytkowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do wawiaka Re: Co ma euro do stadionu Legii? IP: *.sptelek.com.pl 30.12.09, 22:15 jak się nie ma argumentów to się pisze własnie o upajaniu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
xaliemorph Re: Co ma euro do stadionu Legii? 31.12.09, 08:53 Typowy rodem z warszawy PR ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki jeden warszawa ma gdzieś euro2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 15:15 wawa wzięła je z racji obowiązku... tu nikt nie robił w majtki ze szczęścia gdy ogłoszono tę wiadomość. Odpowiedz Link Zgłoś
xaliemorph Re: warszawa ma gdzieś euro2012 30.12.09, 15:51 Tylko po co budować 2 stadiony? Co potem będzie z narodowym? Znowu Jarmark Europa? Oczywiście to już była złośliwość i przepraszam. Jednakże tak czy inaczej nasi możnowładcy którzy nas codziennie zawstydzają głupotą postanowili wybudować stadion narodowy jednocześnie kompletnie nie myśląc o tym co później będzie się na nim dziać. Bo skoro Legia będzie grać na swoim to narodowy będzie oczywiście świecić pustkami?! To jest niestety kolejną głupotą już nie mówiąc o pieniądzach podwójnie wydanych na same budowy tychże stadionów. Starczyłby jeden. A wszelkie problemy z rozgrywkami i kolizjami rozgrywek jakichś turniejów a rozgrywek samej Legii rozwiązano by poprzez angaż pozostałych stadionów na Euro 2012. No ale jak to w WOLSCE bywa zbuduje się narodowy i zarówno narodowy jak miejskie (Gdańsk, Wrocław ze względu na słabe zaplecze klubowe) będą świecić pustkami. Ot nasza durna gospodarność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marych Re: Poznań pracuje lepiej niż Niemcy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 14:47 Dobrze,że im wytłumaczyłeś,ale pewnie za cieniasy aby zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki jeden od Warszawy proszę się odchędożyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 15:12 warszawa dość płaci na wieś w postaci janosikowego. Jak nie wiecie co to jest to znaczy żeście głąby które o finansach państwa nic nie wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posen Re: od Warszawy proszę się odchędożyć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 15:29 nie na Poznań płaci i nie na Wrocław. Pretensje ewentualne kieruj do sciany wschodniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww EURO dla Krakowa IP: 95.108.16.* 30.12.09, 15:08 6 lat no i? W Poznaniu budowali stadion z myślą o kibicach, podobnie w Krakowie, a nie wtedy jak się o Euro dowiedzieli. Gdyby nie mistrzostwa nadal byś jeździł na Twardowskiego kibicować na trybunach usypanych z piasku i metalowych rusztowań, ale wujek Schetyna pomógł wywalić Kraków, by we Wrocławiu zorganizować igrzyska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontemplator07 Re: Poznań pracuje lepiej niż Niemcy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 16:19 ...piszesz bzdury - przyjrzyj sie zdjęciom. Stadion jest tak budowany jak trzeba. 6 lat temu było wiadomo, ze będzie w 2010 - tym. Gdyby nie było Euro, też by stał - może w 2011-tym. A budowany jest tak, by piłkarze nie pozostali bez stadionu dłużej jak pół sezonu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do lew_konia Re: Poznań pracuje lepiej niż Niemcy... IP: *.magma-net.pl 30.12.09, 13:14 Chciałem ci tylko przypomnieć ignorancie, że Wrocław jest bardziej polski niż ci się wydaje albo po prostu tego nie wiesz. Różne koleje losu sprawiły, że często był pod panowaniem pruskim,niemieckim. Zresztą nie będę ci przytaczał historii. Do szkoły marsz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do do_lewkonia Re: Poznań pracuje lepiej niż Niemcy... IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.09, 14:38 jesteś historycznym ignorantem. Jeśli Wrocław ma być "bardziej jakiś" niż niemiecki - to na pewno nie polski, a choćby czeski. Idąc Twoim tropem myślenia: To tak jak byś się chwalił, że jesteś mężem najpiękniejszej kobiety w waszym mieście bo bawiliście się razem w piaskownicy, a potem znudzona kolejnymi ośmioma mężami, mając lat 70 przypomniała sobie o tym i wszła za Ciebie (jako za 9. z kolei :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RX Re: Poznań pracuje lepiej niż Niemcy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 14:55 Bredzisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontemplator07 Re: Poznań pracuje lepiej niż Niemcy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 16:21 Cieszę się,ze Wrocław jest polski, ale zwracam Tobie uwage, ze moja Polska różni się od Twojej Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jfk Re: Poznań pracuje lepiej niż Niemcy... IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.12.09, 13:29 lew_konia napisała: > ...bo tego Wielkopolanie się przez wieki nauczyli. Wrocław potrafi > tylko brać poniemieckie. Niemieckiej pracy jeszcze się nie nauczyli, > dlatego wywiesili białe prześcieradła i proszą Niemców, żeby im > stadion wybudowali. Taaa baranie, a trybunę to kto rozbierał "bo się minęły"??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RQ Re: Poznań pracuje lepiej niż Niemcy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 14:53 Oj Wrocławiaki, Wrocławiaki... Teraz się wściekacie... Trzeba będzie wam potem pomagać, jak na okoliczność powodzi. Ale mniejsza o to, stare dzieje. W tym rzecz, że zanim przystępuje się do walki o cokolwiek trzeba mieć plan działań i poczynić stosowne przygotowania. Poznać warunki działania, przeanalizować. I tak się robi w Poznaniu. Potknięcia, owszem, są zawsze. Tylko ten, co nic nie robi to się nie myli. Ale o to chodzi, zeby potknięcia były jak najmniejsze i wyjść z nich obronną ręką. Tymczasem wrocławska fantazja, czy whatever, sprawia, że najpierw we Wrocławiu zabieracie się do walki na hurra, a dopiero potem myslicie jak wygrać i jaki mieć projekt. Kolejność działań powinna być odwrotna, najpierw mysli się jak i planuje. Inaczej można przegrac walkę, a przynamniej mocno stracić. Do tego rozdmuchany wrocławski PR. Zewszad atakujące komunikaty informujące, że: "WROCŁAW JEST NAJLEPSZY! WROCŁAW JEST PRYMUSEM W PRZYGOTOWANIACH DO EURO 2012! WROCŁAW MA NAJŁADNIEJSZY STADION, LOTNISKO, HOTELE, ETC!" I tak dalej w nieskończoność... do znudzenia Tymczasem rzeczywistość nie bardzo odpowiada wykreowanemu wizerunkowi. Wizerunek jest nieprawdziwy. Dzisiaj ta reputacja doznała uszczerbku, okazało się bowiem, że Wrocław nie jest aż tak wspaniały i nie jest prymusem. Dlaczego? Bo nie było odpowiedniego przygotowania merytorycznego, ale za to był ogłuszający PR i propaganda sukcesu. Ale, dacie rade. W Poznaniu w was wierzą i w razie czego pomogą :)Wiadomo, Poznań know how :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do poznaniaków No to przyjdź i pomóz IP: *.chello.pl 30.12.09, 15:37 Co drugi post piszecie ze pomozecie, to ruszcie tyłki i pomóżcie. Jakoś nie widac na forum pastwiących się warsawiaków czy krakowian. Tylko poznaniacy zlecieli się jak hieny i co chwilę wbijają szpile. Niby życza powodzenia, trzymają kciuki oferują pomoc a co chwilę podsyłają linki żeby się pochwalić własnym stadionem, co chwilę podrzegają do kłótni i zaogniają dyskusje. Nie dziwię się poznaniacy ze was w krju nie lubią. Chcecie pomóc to wyjdźcie na spacer, bo jest ładna pogoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomagacz z POZ* Re: No to przyjdź i pomóz IP: 95.108.23.* 30.12.09, 17:38 dziękujemy za dobre rady :) komu mamy niby pomagać, wawie? szkoda, ze nie do końca wszyscy piszący tu z Wrocławia maja pojęcie ile firm poznańskich i w zakresie jakich prac uczestniczy w budowie stadionu we Wrocławiu. jest tego trochę. zastanawiające jest to, że zwykło się uwazac poznaniaków za bufonów. tymczasem zachowanie wrocławiaków na forum, wykpiwanie i szydzenie z wszystkiego co nie-wrocławskie przemawia raczej za bufonadą wrocławiaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JS Re: Poznań pracuje lepiej niż Niemcy... IP: *.147.71.236.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.12.09, 21:37 Ok,zgoda Wrocław ma rozbujany PR,ale nieprawdziwe jest twoje stwierdzienie że oto dziś ucierpiała reputacja Wro.Tu nie chodzi o reputację Wrocławia tylko Mostostalu a przygotowanie merytoryczne każe w takiej sytuacji zerwać umowę i koniec,kropka. Poza tym nikt od nas nie mówił,że mamy najpiękniejszy stadion,lotnisko,hotele itd.Faktem jest natomiast ilość inwestycji pod Euro, u nas 31 a w Poznaniu 17,poza tym cała masa innych w realizacji.Uwierz mi,przygotowanie merytoryczne jest i to na wysokim poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RQ Re: Poznań pracuje lepiej niż Niemcy... IP: *.sptelek.com.pl 30.12.09, 22:22 zastanawiało mnie jedno. jak to się stało, ze wybór GW przebiegał z takimi komplikacjami i sąd musiał rozstrzygac kto miał wziąc ten projekt. Raz Mostostal z Avaxem, raz Budimex z Boeglem. Protesty i odwołania. Potem wyszło, że stadionw Gdansku jest o jakie 100 mln PLN tanszy i dlaczego we Wro wyszło tak drogo. Ponoć ze wzgledu na parkingi. Ale kwestia była też taka, ze na short liste Gdańsk dopuscił 7 konsorcjów z 9, a Wrocław 3 z 9. Gdańsk nie rozstrzygał przetargu w górce budowlanej tylko trochę po i wypadło nieco taniej. Wrocław popełnił niestety błedy i miał juz na starcie drozej. Potem protesty i odwołania. Decyzja sądu. Teraz znów odwołanie GW, odszkodowanie 10% i nowa firma wchodzi na plac budowy... Myslę, ze to nie koniec wrocławskich niespodzianek ze stadionem Cos jest nie tak. Robota nie była dobrze wykonana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: Poznań pracuje lepiej niż Niemcy... IP: 95.108.16.* 30.12.09, 15:12 @jfk Coś dzwoni, ale nie wiesz w którym kościele, więc łaskawie zamknij pysk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jfk Re: Poznań pracuje lepiej niż Niemcy... IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.12.09, 17:49 Gość portalu: ww napisał(a): > @jfk > Coś dzwoni, ale nie wiesz w którym kościele, więc łaskawie zamknij pysk! - Niedotrzymywanie terminu w sprawie powrotu Lecha na Bułgarską wpływa na wiarygodność Hydrobudowy i pokazuje, że planowanie inwestycji w tej firmie jest na fatalnym poziomie. Jeśli termin czerwcowy nie zostanie dotrzymany, zażądamy odszkodowania - mówi prezydent Poznania Ryszard Grobelny. Kibice niepokoją się, że jedyna gotowa trybuna - czwarta - jest fuszerką. Kontrola NIK wykazała jakiś czas temu, że są na niej niebezpieczne pęknięcia. To kolejny powód do niepokoju? Deklaracja o zakończeniu budowy stadionu w 2010 r. była jednym z atutów Poznania w walce o bycie w gronie miast organizujących Euro. Wygląda na to, że to był blef Tu masz tylko kilka zdań z kolejorz.net.dalej mi się nie chce szukać. WIĘC ty łaskawie zamknij pysk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toca Re: Poznań pracuje lepiej niż Niemcy... IP: *.sptelek.com.pl 30.12.09, 22:24 Tylko ten, kto nic nie robi to się nie myli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))) Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 13:19 Powiem krótko. Może trochę później niż wy w Poznaniu, ale będziemy tu mieli stadion. Nowoczesny i ładny, w odróżnieniu do tej waszej poznańskiej "sztuki". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posen Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 13:26 Z pewnoscią. Tylko po co te przechwałki, że Wrocław jest prymusem i cały ten nadęty PR? To jest własnie różnica miedzy Wro a Poz, wy gadacie, że robicie, a my robimy bez zbędnej gadaniny. Tymczasem Sylwester 2009/2010 we Wro będzie raczej w minorowych nastrojach o ile w ogóle. I nie pisz mi tu, że jeszcze się odkujecie i pokażecie. My w Poznaniu nie musimy niczego udowadniać. W każdym razie trzymamy za Was kciuki, drodzy wrocławianie! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.magma-net.pl 30.12.09, 14:00 U nas "szałowy" Sylwester był przez parę ładnych lat, także lekki odbój się przyda. Niech inni się pocieszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RQ Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 14:12 Łódź sie pocieszy w tym roku. Oby nie zabrała też organizację EURO 2012 Wrocławiowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oga z POZ Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 14:50 Przez te "szałowe" zabawy ciągniecie się w ogonie.Najpierw praca potem zabawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M z POZ Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 15:09 Trzeba być poznaniakiem, zeby to zrozumieć. innym czesto wydaje sie ze jest inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
maxelpe Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! 30.12.09, 15:25 Przynajmniej poznańska firma PBG zarobi na waszej nieudolności :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budowniczy Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 17:39 Wroclofe niech dalej dotykają się po jajach ze u nich taki wypas .Zyczymy powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JingleBell Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.echostar.pl 30.12.09, 18:36 Wrocław. Wiadomo. Prymus. Najlepszy do mieszkania. Życie nocne. Otwarty na świat. Nowoczesność. Rozwój. Expo. Euro. Fontanna. Mosty. Drogi. Dworzec. Lotnisko. Architektura. Wszystko. Wiadomo. Wroclose. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rw Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.chello.pl 30.12.09, 22:12 Zapomniałes dodać o najwyższych płacach , najniższym bezrobociu i najlepszych obwodnicach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RQ Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.sptelek.com.pl 30.12.09, 22:25 dobre! 10/10 gdzie jest ta bajka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budowniczy Re: Wrocław ! Co ? Pośmiewisko ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 23:34 Wytrzyj ślinę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: try Raczej Chorzów jak już, ale wątpie. IP: 78.157.183.* 30.12.09, 13:35 Dutkiewicz nie jest głupi. Jeśli zerwał, to widocznie miał powody i zapewnienia,że Euro Wrocławiowi nie zabiorą. Ale gdyby nawet, to obstawiałbym Chorzów - w końcu oni tam będą mieli większy i bardziej reprezentacyjny stadion, niż stadion Wisły... Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l Na diabła te stadiony? Kto to będzie potem 30.12.09, 11:08 utrzymywał latami, gdy będą stać puste? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lair Re: Na diabła te stadiony? Kto to będzie potem IP: 199.67.203.* 30.12.09, 11:20 łolaboga, co to bedzie, te diabły stadiony! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hoko Re: Na diabła te stadiony? Kto to będzie potem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 11:46 A skąd wiesz, że będą stały puste? Prorok jaki czy co? W tej chwili sytuacja piłki skopanej jest beznadziejna, ale to nadal najpopularniejszy sport w tym kraju. A jeszcze dwa lata temu wydawało się że jesteśmy na piłkarskim szczycie. Za dwa lata może znów być pięknie i na stadiony mogą walić tłumy. Skoro na mecze Lech-Legia przychodzi 30 tys, osób, to w czym problem? Śląski to gigant, a jednak jakoś w ruinę chybę nie popadał? Nowe stadiony będą wynajmowane na różne imprezy, choćby koncerty, zresztą mają tam być centra handlowe, bogate firmy będą płaciły umowy sponsorskie za oficjalne nazwy. Mniej czarnowidztwa, więcej realizmu. Nie budujemy 10 stadionów jak mała Portugalia, tylko 4 a jesteśmy 40milionowym krajem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buncol Re: Na diabła te stadiony? Kto to będzie potem IP: *.chello.pl 30.12.09, 11:58 A ile to szlagierów z udziałem Lecha, Legii i Wisły jest w naszej lidze? Już widze komplet 40 tyś we Wrocławiu czy Gdańsku kiedy te drużyny będą w połowie tabeli i przyjedzie do nich Odra Wodzisław Piszesz że śląski gigant a się jakoś utrzymuje. Zapomniałeś dodć że w tej chwili praktycznie nie ma konkurencji. Duże koncerty sa albo na śląskim albo w wawie. Za 2 lata dojdzie mu kilku konkurentów w tym narodowy w Warszawie który zgarnie pewnie większość dużych imprez i meczów. Wtedy zobaczysz jak szybko śląski zacznie popadać w ruinę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EM Re: Na diabła te stadiony? Kto to będzie potem IP: *.173.31.97.tesatnet.pl 30.12.09, 12:03 Zapomniales dodac, ze Slaski do rozgrywek pilkarskich praktycznie sie nie nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buncol Re: Na diabła te stadiony? Kto to będzie potem IP: *.chello.pl 30.12.09, 12:08 No to w takim razie do czego się nadaje? Ile to wielkich imprez lekkoatletycznych będziemy mieli w kraju? Loś śląskiego wydaje się zatem być przesądzony jeśli chodzi o imprezy sportowe. Pozostanie mu tylko żuzel i koncerty muzyczne Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Na diabła te stadiony? Kto to będzie potem 30.12.09, 14:42 Żużel raczej odpada, bo będzie bieżnia. O Śląski się nie martw - czeka go raczej pomyślna przyszłość, a wynika ona z dwóch rzeczy. Po pierwsze - Warszawa i Katowice lub Chorzów organizowały większość megawydarzeń nie tylko z powodu infrastruktury, ale głównie dizęki temu, że to dwie największe w kraju aglomeracje. Największy lokalny rynek. W przypadku GOP dochodzi też znakomita infra drogowa i trzy międzynarodowe lotniska w promieniu 100 kilometrów. To są atuty, które pozwolą utrzymać wiodącą rolę Wawy i GOPy w kwestii dużych imprez. Dwa: Stadion Śląski będzie jedynym dużm, wielofunkcyjnym stadionem. Wrocek i Gdańsk ze swoimi bardzo kosztownymi obiektami są paktycnzie skazane na piłkę nożną. Czasem wpadnie jakiś koncercik i tyle. Warszawa będzie bardziej uniwersalna, ale też przede wszystkim piłkarska. Śląski będzie jedynym obiektem w pełni zdolnym do organizowania innych imprez, jak choćby tegoroczny Monster Jam. Także przed Śląskim przyszłość rysuje się w jasnych barwach. Co ważne: cała modernizacja będize znacznie tańsza niż nowe stadiony, a obiekt jest własności województwa. W efekcie nie będzie specjalnie ciążył swojemu włąścicielowi, czego nie można powiedzieć o bardzo drogich zabaweczkach w Gdańsku i Wrocławiu (ten ostatni już dizś należy do najbardizej zadłużonych miast w kraju i stadion mimo galerii handlowej może być prawdziwą kulą u nogi). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glock Re: Na diabła te stadiony? Kto to będzie potem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 12:39 Na euro buduje się oficjalnie 6 stadionów a nie 4 Odpowiedz Link Zgłoś
dinki_red Re: Na diabła te stadiony? Kto to będzie potem 30.12.09, 15:12 poza tym te EURO to nie tylko stadiony.Aby nie swiecic golym du..skiem miasta inwestuja rowniez w infrastrukture.A to juz korzysc ktorej nie da sie nie zauwazyc. EURO daje okazje do tego aby sie sprezyc i pobudowac co trzeba i to w bardzo krotkim czasie.Popatrz - odcinek autostrady do granicy albo inne rozwiazania miejsko transportowe itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibickurnakibic Jak to kto? Przecież będą na nich grać wasi IP: *.range81-156.btcentralplus.com 30.12.09, 12:16 idole z nadwagą i "muskularny" Ebi Smolarek!!! Ja podjadę na O2 Arena pokibicować ManUtd. Ha, ha, ha, buuuuuuhahaha, buuuuuuuuuuuuuuuuuhahahahahahahaha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibickurnakibic Aaaaa, jeszcze jedno. Zapomniałem! IP: *.range81-156.btcentralplus.com 30.12.09, 12:18 Potem... to Ci nogi śmierdzą, a czasami i pod pachami :-))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mateo292 kolej na Gdańsk 30.12.09, 11:09 a z Poznania sie smiali ze tamto owamto a sami nawet jeszcze łopaty nie wbili i nie wbija hahahahhaah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vil Re: kolej na Gdańsk IP: *.iq.pl 30.12.09, 11:17 Twoja wiedza jest PORAZAJACA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Re: kolej na Gdańsk IP: *.chello.pl 30.12.09, 11:23 www.2012.org.pl/pl/miasta-gospodarze/gdask/kamera.html Łopatę wbili pół roku temu, a za miesiąc zaczną montować dach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawman to jest lepsze :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 12:28 img138.imageshack.us/img138/1021/20091227stamie134.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sas Re: to jest lepsze :) IP: *.tktelekom.pl 30.12.09, 14:00 ale biedny ten stadion,mogliście lepiej wybudować od nowa,za 5 lat burzyć będziecie bo do niczego nie bedzie się nadawał Odpowiedz Link Zgłoś
gostom1 Re: kolej na Gdańsk 30.12.09, 11:26 Projekt finansuje z pewnoscia EU i Niemcy. dziwi mnie, ze zadna niemiecka firma otrzymala kontrakt. Grecy sa w koncu bez kasy i podobnie jak Polska znana z korupstwa i slabych umiejetnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: je Re: kolej na Gdańsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 11:31 spokojnie. W Gdańsku stadion może i powstanie, ale za to lotnisko ma rozbudować ta sama firma, która budowała halę sportową i zaliczyli skromne półtora roku spóźnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
xp17 Re: kolej na Gdańsk 30.12.09, 11:44 gostom1 napisał: > Projekt finansuje z pewnoscia EU i Niemcy. dziwi mnie, ze zadna niemiecka firma > otrzymala kontrakt. Grecy sa w koncu bez kasy i podobnie jak Polska znana z > korupstwa i slabych umiejetnosci. Projekt finansuje miasto i budzet panstwa, matolku. Odpowiedz Link Zgłoś
gostom1 Re: kolej na Gdańsk 30.12.09, 18:17 @xp17 napisal: > Projekt finansuje miasto i budzet panstwa, matolku. A SKAD MATOLKU MAJA TE BUDZETY??? Odpowiedz Link Zgłoś
espenkruger Re: kolej na Gdańsk 30.12.09, 18:21 gostom1 napisał: > > A SKAD MATOLKU MAJA TE BUDZETY??? od ludzi matołku, co nie zmienia faktu że średnio na PGE Arenę Gdańsk idzie 3,70 zł na głowę Polaka oraz 1400 zł na głowę Gdańszczanina a ponoć euro 2012 to Polska i Ukraina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: kolej na Gdańsk IP: 213.73.25.* 30.12.09, 12:00 gostom1 napisał: > Projekt finansuje z pewnoscia EU i Niemcy. dziwi mnie, ze zadna niemiecka firma > otrzymala kontrakt. Grecy sa w koncu bez kasy i podobnie jak Polska znana z > korupstwa i slabych umiejetnosci. Co to jest korupstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ubu Re: kolej na Gdańsk IP: *.megabajt.com.pl 30.12.09, 12:34 > Co to jest korupstwo? synonim łapówkowactwa ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: instruktor bezowy Re: kolej na Gdańsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 12:43 Korupstwo w "folksdojcz language" to jest takie "cuś", gdy niejaki Schroeder przesiada się z kanclerskiego stołka, na stołek w Gazpromie. Tylko już nie pamiętam, czy "Un" był kanclerzem Polski czy Grecji? Odpowiedz Link Zgłoś
gostom1 Re: kolej na Gdańsk 30.12.09, 18:21 Gość portalu: instruktor bezowy napisał(a): > Korupstwo w "folksdojcz language" to jest takie "cuś", gdy niejaki Schroeder > przesiada się z kanclerskiego stołka, na stołek w Gazpromie. Tylko już nie > pamiętam, czy "Un" był kanclerzem Polski czy Grecji? JAK NIE WIESZ TO NIE PISZ!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxl Re: kolej na Gdańsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 11:37 We Wrocku jak zawsze mocni w gębie. Odpowiedz Link Zgłoś
espenkruger Re: kolej na Gdańsk 30.12.09, 17:46 mateo292 napisał: > a z Poznania sie smiali ze tamto owamto a sami nawet jeszcze łopaty > nie wbili i nie wbija hahahahhaah tutaj na zdjęciu (aktualizacja na bieżąco) w przybliżeniu wbijanie łopaty w Gdańsku aby wszystkie inwestycje w Polsce miały takie tempo, po prostu Gdańska dynamika Odpowiedz Link Zgłoś
espenkruger Re: kolej na Gdańsk 30.12.09, 17:48 mateo292 napisał: > a z Poznania sie smiali ze tamto owamto a sami nawet jeszcze łopaty > nie wbili i nie wbija hahahahhaah www.2012.org.pl/images/gdansk_aktualny_1024.jpg tutaj na zdjęciu (aktualizacja na bieżąco) w przybliżeniu wbijanie łopaty w Gdańsku aby wszystkie inwestycje w Polsce miały takie tempo, po prostu Gdańska dynamika tutaj na zdjęciu (aktualizacja na bieżąco) w przybliżeniu wbijanie łopaty w Gdańsku aby wszystkie inwestycje w Polsce miały takie tempo, po prostu Gdańska dynamika Odpowiedz Link Zgłoś
jkauf Kto te stadiony będzie utrzymywał i za czyje 30.12.09, 11:11 pieniądze? Przecież klubów na nie nie będzie stać. Wszędzie potworzymy bazary?. Kto odpowie za takie marnotrawstwo pieniędzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokal żaden Wroclove, raczej Wroclose ! IP: *.icpnet.pl 30.12.09, 11:29 nowoczesne miasto wielkich możliwości ... jaki wstyd ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zv Re: żaden Wroclove, raczej Wroclose ! IP: *.wroclaw.mm.pl 30.12.09, 12:52 tylko wsioki mówią na Wrocław "wroclove"... Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz0130 Wrocław zrywa umowę z wykonawcą stadionu na Euro 30.12.09, 11:15 Ciekawe czy odszkodowanie zapłacą....Zerwać umowę łatwo, tylko co dalej..? jak są opóźnienia, to powinna być też kara finansowa. Ciekawe czy w ogóle jest taki punkt w umowie..:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blecharz Re: Wrocław zrywa umowę z wykonawcą stadionu na E IP: 78.8.142.* 30.12.09, 11:21 Zdaje sie ze kryterium byla cena. Ile chcial kolejny wykonawca ? To bedzie ciekawe. Procesy, przestoje. A dziennikarzyny nic nie wyniuchaly, albo ich dobrze oplacili zeby slowka nie pisneli. Ciekwe co na forum wiezowcow o tym znajdziemy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Wrocław zrywa umowę z wykonawcą stadionu na E IP: 78.8.139.* 30.12.09, 11:23 Ciekawe czy odszkodowanie zapłacą....Zerwać umowę łatwo, tylko co dalej..? jak są opóźnienia, to powinna być też kara finansowa. Ciekawe czy w ogóle jest taki punkt w umowie..:)) Znając sposób zarządzania miłościwie panującego Długi-wicza to jest .... tylko to nie wykonawca miastu ale miasto wykonawcy zapłaci :) Wrocławianie dziękują za prezent świąteczny 3 krotne podniesienie podatku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc987 Re: Wrocław zrywa umowę z wykonawcą stadionu na E IP: *.pools.arcor-ip.net 30.12.09, 11:25 lukasz0130 napisał: > Ciekawe czy odszkodowanie zapłacą....Zerwać umowę łatwo, tylko co dalej..? jak > są opóźnienia, to powinna być też kara finansowa. > Ciekawe czy w ogóle jest taki punkt w umowie..:)) *********** Znajac rozne umowy zawierane z inwestorami taki punkt nie przewiduja madre polskie glowy. Za zerwanie umowy trzeba bedzie zaplacic sroge kary, Polska jest bogata po prostu jest mistrzem w gospodarowaniu i wydawaniu cudzych pieniedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kloc Re: Wrocław zrywa umowę z wykonawcą stadionu na E IP: 81.219.151.* 30.12.09, 11:57 Chyba jednak kolego nie widziałeś żadnej umowy o roboty budowlane, które przewidują najczęściej ok 10% za zerwanie umowy oraz ok 0,2% za każdy dzień zwłoki co do terminów pośrednich zadeklarowanych w harmonogramie. Nie pisz więcej o rzeczach o których nie masz pojęcia... Odpowiedz Link Zgłoś
rosomak666 Wrocław zrywa umowę z wykonawcą stadionu na Euro 30.12.09, 11:20 No to się zaczęło, hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prot Tak sie zabawia szlachta z Wrocławia! WKS WKS ŚW ! IP: *.icpnet.pl 30.12.09, 11:31 Zawsze dumny z bycia innym ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocławiak Lista do sprawdzenia IP: *.ster-net.pl 30.12.09, 12:28 Wspaniale a wczoraj przyjęto budżet!!!co z karami EXPO,ETI,Tramwaj plus,EURO2012,Fontanna,Rozpadające sie ulice po remontach, zostało jeszcze Lotnisko,obwodnica,wielki most, Remont hali Stulecia,Akwarium w Zoo,Obwodnica2 itd.... Ciekawe co jeszcz odpadnie z tej listy??? o czy będziemy słyszec! P.S I trzeba bylo tyle obiecywac???PR GIT MAJONEZZZZzzz tylko wykonanie do dupy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Lista do sprawdzenia IP: 78.8.139.* 30.12.09, 13:21 "Wspaniale a wczoraj przyjęto budżet!!!co z karami EXPO,ETI,Tramwaj plus,EURO2012,Fontanna,Rozpadające sie ulice po remontach, zostało jeszcze Lotnisko,obwodnica,wielki most, Remont hali Stulecia,Akwarium w Zoo,Obwodnica2 itd.... Ciekawe co jeszcz odpadnie z tej listy??? " > Modlmy się aby odpadł Długiewicz i całe to PiSrane i POpaprane towarzycho Odpowiedz Link Zgłoś
devote Wrocław zrywa umowę z wykonawcą stadionu na Euro 30.12.09, 11:20 Chorzow i Krakow tylko czekaja jak sie inne miasto wywali. I dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
paniskoklex Wrocław zrywa umowę z wykonawcą stadionu na Euro 30.12.09, 11:21 a co na to Pani Krzywda ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DUDEK Re: Wrocław zrywa umowę z wykonawcą stadionu na E IP: *.xdsl.centertel.pl 30.12.09, 18:52 DUTKIEWICZ PO TO ZRYWA UMOWĘ NA STADION ŻEBY EURO U NAS NIE BYŁO I OSTATECZNIE PANI KRZYWDZIE STANIE SIĘ TAKA KRZYWDA ŻE NIE BĘDZIE POTRZEBY WO GULE KUPOWAĆ JEJ GRUNTU. TAK WYMYŚLILI GENIUSZE Z MAGISTRATU WROCŁAWSKIEGO. Odpowiedz Link Zgłoś
rosomak666 Re: Wrocław zrywa umowę z wykonawcą stadionu na E 30.12.09, 11:21 Kompromitację międzynarodową czas zacząć, hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niesmak Re: Wrocław zrywa umowę z wykonawcą stadionu na E IP: 212.160.234.* 30.12.09, 11:21 Ehh... no to może jednak Chorzów? Poza tym jaki to temperament mają Grecy? Chyba ten kto o tym wspomniał nie ma pojęcia o mentalności Greków. To że tańczy się zorbę na niemal każdym weselu w Polsce to jeszcze nie znaczy że Grecy są jacyś temperamentni. Ba oni są bardziej rozlaźli, wszytko zostawiają na później. Odpowiedz Link Zgłoś
2mek99 Kraków (and Chorzów) are not dead ! 30.12.09, 11:23 I tak bez upadku mistrzostw na Ukrainie Kraków i Chorzów wrócą do gry. Wrocław i Gdańsk od początku nie miały sensu ekonomicznego. Szkoda, że już zmarnowano sporo kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q typowo krakowskie/ślaskie podejscie IP: *.icpnet.pl 30.12.09, 11:34 "na sępa" sobie Wrocław da radę, poradzi sobie. a wy buda i ogonem merdeac ze bedziecie miec w kraju Euro, głownie dzięki Stolicy i Poznaniowi ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mynaródśląski Re: typowo krakowskie/ślaskie podejscie IP: *.siec2000.pl 30.12.09, 12:07 Wrocław to też Śląsk. A Śląsk to nie Polska. Wniosek Euro dla Krakowa i Malopolski. Zreszta po co marnowac 750 mln. Centusiowo zrobi Euro za polowe tej kwoty. Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Re: typowo krakowskie/ślaskie podejscie 30.12.09, 13:02 Tylko Kraków należy bardziej do Watykanu niż do Polski. Watykan nie należy do UEFA, siłą rzeczy nie dostanie Euro 2012. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mynaródśląski Re: typowo krakowskie/ślaskie podejscie IP: *.siec2000.pl 30.12.09, 13:26 To już wasz problem, jak chcecie bojkotować swoją 1000 letnią historię i piłkarską kolebkę. Ale Śląsk może organizować Euro tylko żółto-modrych barwach Śląka (i Ukrainy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lotos Re: Kraków (and Chorzów) are not dead ! IP: *.as.kn.pl 30.12.09, 12:32 muhehehe Kraków to przereklamowana wioska nie wspominając o Chorzowie- najwieksza przestepczosc wiec reszta polski podziekuje za re 2 "miasta" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T.S. Re: Mostostal ale jaki bo jest kilka... IP: *.mostostal.waw.pl 30.12.09, 11:49 Mostostal Warszawa S.A. Odpowiedz Link Zgłoś
podkanclerzy no dobra, a może kasiory już nie ma...cud ? 30.12.09, 11:26 kolejny ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amoroso <a href="http://www.europoznan2012.pl/stadion_kamera" target="_bla IP: *.icpnet.pl 30.12.09, 12:13 "Zachód" to nie położenie geograficzne Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: Wrocław zrywa umowę z wykonawcą stadionu na E 30.12.09, 11:26 Dutkiewicz wrzucił granat do szamba mając nadzieję, że do wyborów gó... opadnie. Nie opadnie, nie ma szans. To byłoby na tyle, jeśli o trzecią kadencję chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
bornholmbornholm a ja chciałbym mieszkać we Wrocławiu!!! 30.12.09, 11:28 Jestem z Warszawy ale moim marzeniem jest przeprowadzić się do Wrocławia bo to najpiękniejsze miasto w Polsce.W d... mam stadiony. Pozdrowienia dla Wrocławiaków!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chłop z Wrocławia Re: a ja chciałbym mieszkać we Wrocławiu!!! IP: *.tktelekom.pl 30.12.09, 11:39 A h=ja tutaj mieszkam.Jest cudownie! Przyjeżdzaj ziom! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bornholmbornholm Re: a ja chciałbym mieszkać we Wrocławiu!!! 30.12.09, 11:44 Chętnie!Załatw mi dach nad głową i robotę!Od razu przyjadę!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: a ja chciałbym mieszkać we Wrocławiu!!! IP: *.echostar.pl 30.12.09, 11:52 od Warszawy ladniejsze jest kazde miasto, jedz do Pcimia Odpowiedz Link Zgłoś
bornholmbornholm Re: a ja chciałbym mieszkać we Wrocławiu!!! 30.12.09, 12:07 NIEPRAWDA!!!Jedź do Łodzi,Poznania,Krakowa,cały górny śląsk,Rzeszów i wiele innych jest duuużo brzydszych od Warszawy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jes Re: a ja chciałbym mieszkać we Wrocławiu!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 12:27 co ty bredzisz? Poznań brzydszy? Chyba na łeb upadłeś. Cały Górny Śląsk? Pszczyna czy Cieszyn są brzydsze? Nawet Zabrze jest ładniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plaskacz Re: a ja chciałbym mieszkać we Wrocławiu!!! IP: *.173.27.111.tesatnet.pl 30.12.09, 12:34 ... nawet Bytom !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: a ja chciałbym mieszkać we Wrocławiu!!! IP: *.chello.pl 30.12.09, 13:23 Nawet dworzec kolejowy w Bytomiu. Pozdrowienia dla Bytomia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: a ja chciałbym mieszkać we Wrocławiu!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 13:36 Ale bez Karbia Odpowiedz Link Zgłoś
xaliemorph Re: a ja chciałbym mieszkać we Wrocławiu!!! 30.12.09, 14:05 Bzdury gadasz. Wrocław jest wiele ładniejszy od Warszawy, Poznań jest co prawda mniej urodziwy ale i tak znacznie bardziej od Warszawy. W warszawie czuć azjatyckość gospodarowania przestrzenią. Niestety ten idiota Grobelny powoli zaczyna brać przykład z Warszawy. Łódź niestety jest brzydka do kwadratu poza uroczymi zakątkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: a ja chciałbym mieszkać we Wrocławiu!!! IP: 193.30.160.* 30.12.09, 12:37 nie badz głupi chlopie ja sie przeprowadzilem i teraz żałuje - wracam przy najblizej okazji nawet nie wiesz w jakie bagno sie pakujesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emigrant Re: a ja chciałbym mieszkać we Wrocławiu!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 13:31 Stary przyjedź, Wrocław to jest inny świat Jak patrzę na te zdjęcia www.pleneri.com/ to mi się łezka w oku kręci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: a ja chciałbym mieszkać we Wrocławiu!!! IP: *.cityconnect.pl 31.12.09, 01:56 krakow4u.pl/Tatry-z-Krakowa.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontemplator07 Re: a ja chciałbym mieszkać we Wrocławiu!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 16:33 Chyba niewiele miast kolego widziałeś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inco Re: Wrocław zrywa umowę z wykonawcą stadionu na E IP: *.e-wro.net.pl 30.12.09, 11:29 Z punktu widzenia zarządzania projektem to była ostatnia chwila na zerwanie umowy i bardzo dobrze że to zrobiono, o 3-4 miesiące opóźnienia w 9 miesięcy to jest naprawdę dużo. Myślę że sprawa ma też drugie dno, Wrocław się bardzo śpieszył z przetargiem i za podobny stadion do gdańskiego miał zapłacić o 200 milionów więcej, więc może tylko czekano na pretekst do zerwania umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
bnch Re: Wrocław zrywa umowę z wykonawcą stadionu na E 30.12.09, 12:11 Dzięki za trzeźwy głos w dyskusji. Szczególnie, że 90% forum składa się z cieszących się z rzekomej klęski oraz czubków podnoszących jakieś domniemane antagonizmy pomiędzy polskimi miastami. Odpowiedz Link Zgłoś
inco_666 Re: Wrocław zrywa umowę z wykonawcą stadionu na E 30.12.09, 12:31 Proszę bardzo :) Forum gazety zamienia się w kopie komentarzy na onecie :( I wina leży trochę po stronie samej gazety, bo rzucanie tego tematu jako informacji dnia na samym szczycie strony i to w czerwonym kolorze to naprawdę duża przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
mcgoo Re: Wrocław zrywa umowę z wykonawcą stadionu na E 30.12.09, 11:29 to jakieś dziwne wszystko - zerwali umowę bo opóźnienie 3 miesiące ? przy takiej skali projektu można powiedzieć że to żadne opóźnienie ... i co teraz ? - czy uda się znaleźć w trakcie trzech miesięcy wykonawcę, który wykona prace sześć miesięcy szybciej (3 na poszukiwania wykonawcy plus trzy 3 bieżącego opóźnienia razem 6) czy nie lepeiej było wykorzystać sytuacje i trzepnąć wykonawcę karą umowną ? ? ? jakoś brak mi tych informacji w artykule ... :O( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz nie POjmuję??? IP: *.ip.netia.com.pl 30.12.09, 11:33 Przecież Mauzoleum Sternika zawstydzało wszystkie stadiony w szybkości wznoszenia???, czy Gminne Tuby mogą wytłumaczyć ten apsurt? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 10/10! Re: nie POjmuję??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 15:41 10/10 ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
siddy Takich słów jak prestiż, wstyd, rozwój kraju 30.12.09, 11:32 te firmy nie znają. Na budowie autostrady A2 przedstawiciel Wykonawcy powiedział, że jego nie interesuje czy ta budowa skończy się w 2012 czy w 2020r, ważne jest tylko czy będzie finansowana. Wyszukują więc nieścisłości, drobne błędy czy wręcz oczywiste literówki, aby mieć argumenty do przedłużenia terminu i wyciągnięcia dodatkowej kasy z budżetu. 90% tych błędów można rozwiązać jednym zdaniem ale przecież nie o to chodzi aby zbudować tylko aby budować. Nie wiem, co musi się zmienić w mentalności tych ludzi żeby chociaż najważniejsze realizacje szły szybciej. Podobnie jest zresztą z urzędami i właścicielami sieci energetycznych, gazowych itp. Większość z nich mówi: co mnie obchodzi EURO2012, to problem Warszawy. Smutne Odpowiedz Link Zgłoś
matisitnik Wrocław zrywa umowę z wykonawcą stadionu na Euro 30.12.09, 11:33 Streszczenie konferencji prasowej: euro2008.blox.pl/2009/12/Wroclaw-zrywa-umowe-z-wykonawca-stadionu-na-Euro.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inc. Re: Wrocław zrywa umowę z wykonawcą stadionu na E IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.09, 11:34 i czym tu sie podniecać? Wrocław zrywa umowe, zaraz okaże sie że w Warszawie ktoś ukradł grube pieniądze, gdzie indziej coś sie zawali, dróg nie skończa itp itd. To jest smutna polska rzeczywistość i miasto nie ma tu nic do rzeczy. Tak jest w tym całym chorym kraju, niezaleznie od miasta. Nic tu nie mai nie bedzie bo nikomu nie chce sie uczciwie pracować. Jedyny cel to brać łapać chapać jak to śpiewa jeden polski artysta.. Pozdrowienia z Wrocławia i życzmy sobie w Nowym Roku wszyscy szczęścia bo bedzie nam potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
thlalock Euro do Krakowa !!!! 30.12.09, 11:34 Miasto się wali, jeden wielki korek, brak stadionu. Skutek? Dobry PR i dostali Euro. A Kraków - ma infrastrukturę, PR-u brak :-(. Euro do Krakowa ! ! ! ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka prawda Re: Euro do Krakowa !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 12:17 Miasto się wali?? Buahaahaha. Synku. A skąd u was w okolicach rynku dziesiątki pustych kamienic. Czyżby to objaw prosperity Krakowa?? Że o kilometrowych korkach nie wspomnę. Nawet nie ma do was czym dojechać bo porządna autostrada kończy się w Katowicach, a później to już wyrób autostradopodobny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <<<<<<<<<<<< potwierdzam jako mieszkaniec NH IP: *.ver.abpl.pl 30.12.09, 13:05 Gość portalu: taka prawda napisał(a): > Miasto się wali?? Buahaahaha. Synku. A skąd u was w okolicach rynku > dziesiątki pustych kamienic. dziesiątki właścicieli czeka jak sie zawalą te ruiny i sprzedadzą developerom miejsca pod "apartamenty" PS Kraków jest zakorkowany i zadłużony jak diabli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Euro do Krakowa !!!! IP: 217.153.106.* 30.12.09, 13:09 Faktycznie. Za to dwupasmówka bez pobocza do ZGORZELCA powala na kolana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Marek Re: Euro do Krakowa !!!! IP: *.magma-net.pl 30.12.09, 13:17 Przynajmniej jest i jedzie się bez problemów. U was za to jest wyrób autostrado podobny z ciągłymi i nie kończącymi się remontami. Jak skończą jedno zaczynają to co skończyli wcześniej i tak bez końca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Euro do Krakowa !!!! IP: 78.133.192.* 30.12.09, 13:37 Napisz jeszcze raz że to wyrób autostradopodobny żeby umocnić swoje argumenty :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Euro do Krakowa !!!! IP: *.magma-net.pl 30.12.09, 13:52 Przeczytaj jeszcze raz to może zauważysz argumenty. Nie będę się powtarzał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: Euro do Krakowa !!!! IP: *.chello.pl 30.12.09, 13:48 Nie jest tak źle, podobno uporali się z tymi remontami na płatnej. Swoją drogą nie wiem, bo już od dawna nie korzystam z tego komunistycznego tworu. Wole jechac dołem przez wioski, potem przez Imielin, a potem sie koło Mysłowic włączam na bezpłatną jeszcze autostrade. Aha, nie ciesz sie - bo w 2010 cały odcinek do Wrocławia bedzie już płatny. Do Zgorzelca pewnie też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Euro do Krakowa !!!! IP: 217.98.20.* 30.12.09, 14:24 Będzie płatny nie wcześniej niż w 2011r, tak więc jeszcze przyszły rok będzie za free Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: Euro do Krakowa !!!! IP: *.chello.pl 30.12.09, 13:43 Co ty gadasz? Ja mieszkam w Krakowie i wcale tak nie uważam. Infrastruktura? No niby gdzie? Miasto ciągle zakorkowane (Aleje Mickiewicza o każdej porze, 29 listopada czesto nieprzejezdne) Kraków na pólnocy wiecznie stoi w korkach. Jako tako jest od strony południowej. Dajcie spokój z tym Euro. Odnośnie PR, to Kraków ma jeszcze lepszy bo to w końcu ę, ą, "KŁAKÓW" i wogóle najkulturalniejsze i najatrakcyjniejsze miasto świata. Tyle, że Kraków nie ma pomysłu na rozwój miasta. To jest problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: Euro do Krakowa !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 13:52 Jeszcze nie wytrzeźwiałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: Euro do Krakowa !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 14:07 Wrocław jest najszybciej rozwijajacym sie miastem w Polsce. Obok Warszawy rzecz jasna. Nic nam nie brakuje a stadion bedzie. I to tak piekny ze Wy krakowianie bedziecie przyjezdzac do nas aby go zobaczyc choc raz. Bo te Wasze wyremontowane stadioniki Wisły i Cracovii nie beda sie umywaly do naszego pieknego nowiutkiego stadionu - SILESIA ARENA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jax Re: Euro do Krakowa !!!! IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.09, 14:51 pfff, kolejny, który uległ PR-owi pana D. Na papierze i w słówkach może się rozwijacie. A naprawdę to sam wiesz co sie dzieje - np. pół miasta nie ma wody, a drugie pół miasta sto i na dworcu i czeka na pociąg :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontemplator07 Re: Euro do Krakowa !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 16:38 Pycha szkodzi - aż strach pomyśleć kiedy przeskoczycie New York, Paryż i Londyn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: Euro do Krakowa !!!! IP: *.chello.pl 30.12.09, 16:09 Wrocław do 2012 nie będzie miał pełnej obwodnicy, lotniska i bazy noclegowej, A4 za Wrocławiem wygląda gorzej (bez pobocza) niż A4 pod Krakowem. Wrocław ma gorszą infrastrukturę komunikacji miejskiej (kraków - nowe tramwaje, prametro, nowy dworzec PKP, od dawna karta miejska). Baza hotelowa w Krakowie już istnieje, stadion również (trwają ostatnie prace). Do stadionu doprowadzony jest dojazd i pętla tramwajowa, obok miasteczko studenckie z pełną bazą tanich noclegów. Z lotniska dojeżdża kolej. To że kamienice w centrum Wrocławia są odnowione a Krakowie nie to sprawa drugorzędna. Po prostu inna struktura własności nieruchomości (we wrocławiu w większości w gesti miasta). Korki są wszędzie, ale moim zdaniem we Wrocławiu to sodoma i gomora (tramwaje stojące w korkach z samochodami - to się w Krakowie skończyło parę lat temu). Kulturalnie wrocław to potęga i fajne miasto, liberalne dla młodych, z całej polski. Ale to kraków rządzi (Kraków = bez Nowej Huty, bo to piękne, ale osobne miasto) - małopolska GÓRĄ. Konserwatywna, zasiedziała, katolicka. Dlatego nas nie lubicie, bo my tu pracujemy i to rzetelnie. Nikt nie rozgryzie źródła naszego sukcesu. Won z Królestwem Kongresowym. Tylko Bambry Pyrożercy nas zrozumią :-) Brak stadionu to zmowa przeciwko Majchrowskiemu. Zresztą wszystkie siły polityczne dbają o jego reelekcję, ostatnio nawet PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontemplator07 Re: Euro do Krakowa !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 16:40 pisze się "zrozumieją" ... ale reszta to prawda. Pyrus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wro Re: Euro do Krakowa !!!! IP: *.147.71.236.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.12.09, 22:05 Kolejny zacietrzewiony.Na jakiej podstawie uważasz,że we Wro nie zdążą z autostradową obwodnicą,lotniskiem i hotelami.Byłeś,widziałeś? Budowy są zaawansowane,wszystko idzie zgodnie z planem,tak dla jasności.Stadion też będzie,spokojnie,nie mówiąc już o tym że będzie najlepiej skomunikowany w Polsce (bliskość AOW). Co do korków,w Krakowie sytuacja wygląda podobnie jak we Wro.Komunikacja podobnie,duża ilość mowych tramwajów a wygląd Starego Miasta nieporównywalnie lepiej na korzyść Wro. Jedynie z czym Wrocław przegrywa z Krk to baza hotelowa i ilość zabytków kultury,bo Kraków zabytkiem i kulturą stoi :) Źródło waszego sukcesu? Nie przesadzaj...My też rzetelnie pracujemy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilak Re: Euro do Krakowa !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 23:29 Stadion tez szedł zgodnie z planem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jax Re: Euro do Krakowa !!!! IP: 77.255.125.* 31.12.09, 03:01 widzisz kolego Wro, ja co najmniej raz w tygodniu muszę niestety służbowo do Twojego miasta, więc widzę. A z boku, bez małomiasteczkowego zaślepienia i wybujałych ambicji - widzi się lepiej. Ostatnio z węzła Kąty Wrocławskie na to coś co udaje lotnisko jechałem (o 4.40 nad ranem, a zatem nie w godzinach szczytu) 45 minut. Spowrotem (od 7.20 o pół godziny dłużej) Stojąc w korkach mogłem sobie poobserwować jak się "buduje" obwodnicę i inne rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-ghostdog Re: Euro do Krakowa !!!! 01.01.10, 21:15 > widzisz kolego Wro, ja co najmniej raz w tygodniu muszę niestety > służbowo do Twojego miasta, więc widzę. A z boku, bez > małomiasteczkowego zaślepienia i wybujałych ambicji - widzi się > lepiej. Ostatnio z węzła Kąty Wrocławskie na to coś co udaje > lotnisko jechałem (o 4.40 nad ranem, a zatem nie w godzinach > szczytu) 45 minut. Spowrotem (od 7.20 o pół godziny dłużej) Stojąc w > korkach mogłem sobie poobserwować jak się "buduje" obwodnicę i inne > rzeczy To znaczy, że nic nie widziałeś bo żeby zobaczyć trzeba przejechać przez maślice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franc Re: Wrocław zrywa umowę z wykonawcą stadionu na E IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 11:34 "Moim zdaniem będzie on najpiękniejszy ze wszystkich nowo wybudowanych aren i na pewno pierwszy, który powstanie przed Euro - dodawał prezydent Wrocławia Rafał Dutkiewicz.".....w Poznaniu już konstrukcję dachu montują a ten nie wylazł z ziemi.:):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba możemy nowego wykonawcę wybrać z "wolnej ręki" :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.09, 12:53 Przedstawiciele władz Wrocławia twierdzą, że nie będą musieli rozpisywać nowego przetargu. - Mamy ekspertyzy prawne. W przypadku rozpoczętych inwestycji, które trzeba zakończyć, w krótkim czasie, możemy nowego wykonawcę wybrać z "wolnej ręki" - tłumaczy Michał Janicki, odpowiadający w Urzędzie Miasta za przygotowania do Euro. Czyli wybiorą tego kto da więcej "do ręki (łapy)" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: możemy nowego wykonawcę wybrać z "wolnej ręki IP: *.as.kn.pl 30.12.09, 13:02 no tak, przecież napisali, że z wolnej ręki. Tyle, że płacone chyba było - bo firma która dostanie kontrakt już wygrała we Wrocławiu przetarg, tyle, że sąd orzekł, że powinien wygrać Mostostal... Ale nasi miejscy managerowie, nie z takimi problemami potrafią sobie poradzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Wiadomo,że nie będzie Euro-obudźcie się! IP: *.wroclaw.mm.pl 30.12.09, 11:36 Za to dudek tworzy nowe instytucje dla kolesi, jak powołana za 5 milionów firemka do promocji wro jako miasta kultury w 2016 roku. Żenada trwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the end WrocLove IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.09, 11:56 Dudek siedzial na dachu i spogladal przez lupe, wtem sie Ksiezyc odwrócił i pokazał mu du... ...dek siedzial na dachu i spogladal przez.... :)) Odpowiedz Link Zgłoś