Dodaj do ulubionych

List wściekłych podróżnych w sprawie jazdy poci...

04.01.10, 15:15
p.Szczepkowska nie miala racji - komunizm w Polsce sie nie skonczyl 4 czerwca. PKP jest najlepszym dowodem - jeden wielki skansen komuny, rezerwat nieudacznikow i popaprańców, a na tym wszystkim złodzieje ze związków zawodowych i przechowalnia "zasłużonych prezesów", którzy na stołkach oczekują, aż mieszanie w szambie po kolejnych wyborach wypchnie ich znowu tam skąd przyszli.

Za państwowe pieniądze, bez odpowiedzialności przed nikim.
A perfidia sytuacji polega na tym, że każda opcja polityczna żeruje na tym chlewie, więc żadna go nie uprzątnie.
Obserwuj wątek
    • Gość: MD Re: List wściekłych podróżnych w sprawie jazdy po IP: 188.122.8.* 04.01.10, 15:50
      A ja zamiast TLK czyli niby-tanich linii kolejowych proponuje przetestowac
      uslygi Inter Regio. Po kilku podrozach na dlugiej trasie moge powiedziec tyle:

- taniej o ok 10zl na trasie 500km (czyli o jakies 20%)
      - szybciej o jakies pol godziny (8h zamiast 8,5h)
      - nieporównywalnie czystsze wagony (w tym kible! przez cale 8h! do tego - o
      rozpusto - z papierem toaletowym!)
      - i jak dla mnie wygodniejsze wagony - takie jak osobowe, otwarte, bez
      przedzialow w ktorych 8 osob trzaska sie kolanami przez 8 godzin...

Takze - polecam do wypróbowania. Konkurencja PKP rośnie w siłe jak widac.
      • wielki_czarownik Re: List wściekłych podróżnych w sprawie jazdy po 04.01.10, 20:59
        Gość portalu: MD napisał(a):

> - nieporównywalnie czystsze wagony (w tym kible! przez cale 8h! do tego - o rozpusto - z papierem toaletowym!)

Pieprzysz! To nie może być prawda!
        • Gość: MD Re: List wściekłych podróżnych w sprawie jazdy po IP: 188.122.8.* 04.01.10, 22:31
          Hehe ;) Też nie mogłam w to uwierzyć, ale po ok 6 podróżach na trasie
          Przemyśl-Wrocław-Przemyśl - pisze z własnego doświadczenia.

Ale fakt, nie na każdej trasie jeżdzą.

Akurat do Przemyśla jeżdzą, więc odkąd poznałam te linie kolejowe swoj czas
          wyjazdu ustalam nie wg rozkladu jazdy ogolnego tyko konkretnie patrze ktore
          kursy obsluguje Inter Regio i o tej godzinie jade. Za 46zl, a nie za jakies 55zl
          (o ile dobrze pamietam).

Polecam.
      • Gość: Łoś Re: List wściekłych podróżnych w sprawie jazdy po IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.01.10, 21:10
        Prawda, tylko InterRegio jeżdzą tylko na kilku trasach i nie zawsze jest
        alternatywa i tutaj jest największy problem. Na trasie Suwałki-Olsztyn - Wrocław
        jest tylko TLK, więc w czym wybierać?
        • Gość: MD Re: List wściekłych podróżnych w sprawie jazdy po IP: 188.122.8.* 04.01.10, 22:33
          Masz racje niestety. Ale jak ktos ma wybor to niech zapamieta sobie, ze warto
          wyprobowac IR.
      • warkacity Re: List wściekłych podróżnych w sprawie jazdy po 05.01.10, 11:01
        Ha, nie moge - twoją wypowiedz sponsoruje PLK? Inter regio to shit
        jakich malo - nie oszukujmy sie, plk wygrezbalo gdzies stare sklady i
        postawilo na konkurencje cenową. Żenada 8 h w skladzie osobowym nie
        jest niczym przyjemnym. Nikt z moich znajomych nie byl zadowolony
        podróża w tej klasie. I jeszcze jedno PLK toczy wojne z Intercity
        (ktore to jest takim samym shitem jak PKL) i rozklady jazdy trzeba
        szukac juz nie tylko na rozklady-jazdy.pl, ale rowniez na
        intercity.pl bo sie pokłóciły matołki i nie umieszczają swoich
        składów w jednym rozkładzie. Cofamy sie, cofamy...
        • Gość: MD Re: List wściekłych podróżnych w sprawie jazdy po IP: 188.122.8.* 05.01.10, 14:35
          Opanuj sie, nikt nie sponsoruje mojej wypowiedzi :/ Napisalam moja opinie bo
          jezdze ostatnio duzo pociagami. Jak ktos chce to z niej skorzysta, sprobuje i
          sam wyrobi sobie zdanie.

A dla mnie wagon w stylu pociagow osobowych jest o wiele lepszy bo po 1 siedzisz
          tylko max z 4 osobami (siedzenia podwojne ustawione na przeciwko) a nie z 8
          osobami w malym przedziale. W takim wagonie przynajmniej jest mniej duszno. Ale
          to oczywiscie moja opinia.
          • warkacity Re: List wściekłych podróżnych w sprawie jazdy po 05.01.10, 21:32
            ok, przepraszam za agresywną wypowiedz (kac ;), ale kiedys mnie tak
            pani w okienku na kasie pkp namowila na interregio i szlag mnie trafiał
            przez 8 h. Pozdrawiam
          • Gość: xxx Re: List wściekłych podróżnych w sprawie jazdy po IP: *.rzeszow.mm.pl 06.01.10, 13:01
            Nie zgadzam się!
        • Gość: xyz Re: List wściekłych podróżnych w sprawie jazdy po IP: 62.233.141.* 05.01.10, 21:30
          PKP PLK to zarządca infrastruktury, PKP IC obsługuje połączenia międzymiastowe
          wynajmując infrastrukturę od PLK, a PR (nie PKP!) też wynajmuje, ale prowadzi
          przewozy lokalne i IR.
          A PLK nie prowadzi przewozów.
          • warkacity Re: List wściekłych podróżnych w sprawie jazdy po 05.01.10, 21:34
            dzieki za objasnienie, pozdrawiam
      • Gość: JU Re: List wściekłych podróżnych w sprawie jazdy po IP: *.rzeszow.mm.pl 06.01.10, 13:00
        Żarty? Jechałam IRegio na trasie Rzeszów-Częsstochowa DRAMAT!
    • menton Re: List wściekłych podróżnych w sprawie jazdy po 04.01.10, 16:21
      Spokojnie, już wkrótce kończy się sielanka i okres ochronny, wejdzie DB
      i CD i zrobią porządek miejmy nadzieję.
      • Gość: citybus nie za bardzo IP: 78.8.142.* 04.01.10, 18:25
        DB to jest zainteresowane transportem/eksportem towarów z Niemiec na wschód
        (tranzyt przez Polskę). Przewozy osobowe ich nie interesują
        • Gość: ytrt Re: nie za bardzo IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.01.10, 22:04
          W ciągu ostatnich dwóch tygodni dwa razy jechałem w Polsce pociągiem z logiem
          Deutsche Bahn (co prawda obsługa, jest z Przewozów Regionalnych). Zwykle jeżdżą
          dwa połączone z sobą autobusy szynowe jednak w okresie przed i po świątecznym
          dali tylko leden i tłok był niesamowity, aż dziwne, że wszyscy wsiedli.

Miejmy nadzieję, że prawdziwa konkurencja coś pomoże.
        • Gość: Mariusz Re: nie za bardzo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.10, 17:26
          Jest zainteresowane rynkiem przewozów osobowych jak najbardziej! Spółka DB
          Polska złożyła wniosek o koncesję na przewozy pasażerskie i mam nadzieję, że
          przed wakacjami dostanie i będzie mogła wozić.
          • Gość: msob Re: nie za bardzo IP: *.tktelekom.pl 07.01.10, 10:34
            och już nie mają co robić tylko się pchać w ten syf - ludzie opamiętajcie się.
            Kolej to system naczyń sztywno połączonych. DB nie może tak łatwo opanować
            rynku. Nawet jak by chcieli tu jeździć to nasza infra posiada małą przepustowość
            więc i liczba tras jest ograniczona. Proszę o wypowiedzi fachowców a nie oszołomów.
      • Gość: sbv Re: List wściekłych podróżnych w sprawie jazdy po IP: *.217.146.194.generacja.pl 05.01.10, 08:56
        hmm jaki okres ochronny? od 2006 PKP nie ma monopolu. W przewozach
        towarowych jest już mnóstwo prywatnych przewoźników, w pasażerskich
        też jest kilku w całej Polsce. Jakby DB miało po co wejść to by
        weszło, ale im się nie spieszy.
        • Gość: elemelek Re: List wściekłych podróżnych w sprawie jazdy po IP: 212.76.61.* 06.01.10, 20:12
          > Jakby DB miało po co wejść to by
          > weszło, ale im się nie spieszy.

I właśnie dlatego:
          gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,77367,7422371,Deutsche_Bahn_zainteresowany_przewozami_pasazerskimi.html
    • jacek.killman Pasażerowie pociągu z Suwałk podróżowali jak bydło 04.01.10, 21:17
      Spokojnie, nie popadajmy w defetyzm. Jeśli na rynku będzie popyt na
      przewozy, to nie ma siły - znajdzie się nowy przewoźnik. To już
      niedługo. Nie uwierzę, że DB nie wejdzie na intratny rynek
      pasażerski.
      • Gość: DB=Euro Re: Pasażerowie pociągu z Suwałk podróżowali jak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.10, 22:38
        Kolej w Niemczech jest jednym z najdroższych środków komunikacji!!
        Wiec o jakim popycie i intratnym rynku piszesz??
        • sverir Re: Pasażerowie pociągu z Suwałk podróżowali jak 04.01.10, 23:03
          O podróżujących pasażerach. Tych nigdy nie zabraknie, zatem będzie i
          popyt, a to zachęci innych przewoźników.
      • Gość: Marek z prowincji Re: Pasażerowie pociągu z Suwałk podróżowali jak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 23:29
        Fakt, ze DB u siebie - w Niemczech utrzymuje czystosc, punktualnosc i ogolnie, niezrozumialy u nas, SZACUNEK dla podroznego, wcale nie jest rownoznaczny z tym, ze w Polsce tez tak bedzie.
        Dwa przyklady (OT nawiasem):niemiecka, skadinad, firma Neckermann
        - barany z polskiego Neckermanna sprzedały mi tydzień pobytu w hotelu, który NIE ISTNIEJE. Ich oferta na 2009 przedstawiala hotel Metropol w Bulgarii w Slonecznym Brzegu. Tymczasem Hotelu METROPOL w Słonecznym Brzegu w Bułgarii NIE MA. Może kiedyś był, ale po rozbudowie nazywa się zupełnie inaczej !!! Nawet tamtejsza policja i informacja turystyczna nie potrafiła pokazać drogi do NIEISTNIEJĄCEGO hotelu. Straciłem dwie godziny na znalezienie, przejeżdżając zresztą kilka razy obok - ale z INNĄ NAZWĄ.
        Drugi przyklad: tez niemiecka firma - DHL - w polskim wykonaniu.
        Sledzac losy nadanej do mnie przesylki ze zdziwieniem stwierdzilem,
        ze zostala dostarczona i odbior zostal POKWITOWANY przez osobe o innym nazwisku. Ja oczywiscie przesylki nie mam !
        Telefon do centrali, zdziwiona panienka i obietnica dostarczenia,
        na szczescie dotrzymana. Beztroski kurier tlumaczy, ze pokwitowal mu kolega (jako adresat !!!), ktory jakoby mial te przesylke dostarczyc do mnie, ale zapomnial !!! Final: otrzymalem przesylke bez koniecznosci zlozenia podpisu, teoretycznie jej zatem nie mam !
        Brak profesjonalizmu polskiej obsady w niemieckiej firmie - porazajaca ! Nawiasem, przesylka byly bilety na McCartneya w Berlinie :)
        Byc może nieogrzane, niepunktualne pociagi w przefarbowanym PKP, droga, nieterminowa i rozkradajaca przesylki Poczta, robiace klientow w konia na kazdym kroku firmy turystyczne - to jedyny standard, ktory jestesmy w stanie sobie zafundowac ?
        Ze o tzw ZUS - ie nie wspomne.
      • Gość: ytrt Re: Pasażerowie pociągu z Suwałk podróżowali jak IP: 78.8.142.* 05.01.10, 18:06
        coś świeżego na temat forsal.pl/artykuly/383473,niemiecki_db_bahn_wkrotce_zacznie_wozic_pasazerow_w_polsce.html
    • mm27_04 Pasażerowie pociągu z Suwałk podróżowali jak bydło 04.01.10, 21:22
      Porównanie przez pana rzecznika PKP Intercity tłoku w pociągu do Love Parade w Berlinie może sugerować że pasażerowie powinni jechać tańcząc na otwartych platwormach, na pewno byłoby im cieplej:)
    • Gość: ddf A wszystkiemu winni pasazerowie IP: *.as.kn.pl 04.01.10, 21:35
      A wszystkiemu winni pasazerowie. Zachcialo im sie wracac w ostatni dzien
      dlugiego weekendu to teraz maja!!

Rzecznik PKP IC to jednak idiota...
    • danutawr Pasażerowie pociągu z Suwałk podróżowali jak bydło 04.01.10, 22:19
      Jechałam tym pociągiem dzień wcześniej z Warszawy. Ludzi było mniej,
      ale prawie wszystkie miejsca były zajęte. Za to w toaletach zgroza,
      brudno, okna pootwierane i pozamarzane, muszle pozatykane. 10 minut
      wcześniej z Warszawy (tam wsiadałam) jechał ICE, prawie pusty, ale
      jednak różnica w cenie jest znaczna. Nic nie usprawiedliwia PKP,
      jeśli chodzi o ogrzewanie i oświetlenie, ilość wagonów również;
      przecież można przewidzieć, że po feriach świątecznych i Sylwestrze
      będzie wracać więcej osób i powiększyć skład. Przewóz to usługa dla
      ludzi, a nie żeby sobie pociąg jechał. Ale stan toalet to też trochę
      sprawa pasażerów, którzy zamiast np. wrzucać do muszli lub do kosza
      rzucają na podłogę.
      • Gość: max Re: Pasażerowie pociągu z Suwałk podróżowali jak IP: *.217.146.194.generacja.pl 04.01.10, 22:45
        Bilet z Suwałk do Wrocławia 80 PLN czyli mniej niz 20 EUR. Za takie pieniądze to
        w Niemczech ledwo 100 Km można przejechać pociągiem. Po prostu żyjemy w biednym
        zasyfionym i zacofanym kraju, PKP nie odbiega jakoś rażąco od standardów w
        innych dziedzinach życia. W dodatku jako naród uznaliśmy, że najbardziej
        potrzebujemy wydać 4 miliardy złotych z organizację imprezki pod nazwą Euro
        2012. Dla porównania PKP nie może znaleźć 200 mln euro na zakup nowoczesnych
        pociągów.
        Także nie narzekajcie. Podróżować będziecie w syfie i smrodzie na super
        nowoczesne stadiony.
      • Gość: perr co jechało? ICE??? IP: *.is.net.pl 04.01.10, 23:06
        ICE widziałaś na polskich torach? a czegoś to się nawąchał/a że takie wizje były?
        ICE to w Polandii dłuuugo jeszcze nie zobaczymy,to co najwyżej mogło być IC (po
        zmianie nazwy głupawo przemianowane na E-IC)
      • Gość: pasazer zwykly Re: Pasażerowie pociągu z Suwałk podróżowali jak IP: *.wroclaw.mm.pl 06.01.10, 14:26
        kultura polaka m.in.w toalecie to jedno(KTOS POSPRZATA JAK PO PSIE)2ga
        sprawa jak bedzie tyle spolek prezesow to nic dobrego dla nas
    • olo_6 Pasażerowie pociągu z Suwałk podróżowali jak bydło 04.01.10, 22:43
      Szkoda, że Pani z PKP nie dodała z jaka predkoscia jezdzi TGV we
      Francji haha, bo tam nie do pomyslenia jest, ze kilkaset kilometrow
      mozna jechac 10-15 h :PPPPPP Wstyd!!!!!!!!!!
      • Gość: trtt nie do końca IP: *.is.net.pl 04.01.10, 23:10
        nie bronię idiotyzmów niedo-rzecznika ale we Francji TGV nie jezdzi wszędzie,
        jest mnóstwo tras gdzie pośpiechy typu CORAIL, TEOZ czy LUNEA przemierzają
        Francję kilka a nawet ponad 10 godzin..oczywiście tabor o niebo lepszy..
        podsumujmy: we FRancji nie jeżdżą same TGV,i nie wszystkie torowiska to
        250-320/h, rozumieta?
        • Gość: ~wsk~ Re: nie do końca IP: *.chello.pl 05.01.10, 08:09
          Rozumieta ! Ale czy normalne jest żeby 95 kilometrów jechać 2h50 min !!!???
          Trasa Krotoszyn - Wrocław. Średnia prędkość to ok 30 km/h. No to normalne nie
          jest !!!
        • kika64 Re: nie do końca 05.01.10, 11:08
          Nie rozumieta, mam to gdzieś i koleją w Polsce nie jeżdżę! Niech sobie sami
          kolejarze jeżdżą za darmo w swoich wagonikach.
        • Gość: Mariusz Re: nie do końca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.10, 17:56
          We Francji faktycznie jechałem pociągiem zwykłym pośpiesznym ok. 12 godzin ale z
          Cerbère (granica francusko-hiszpańska) do Strasburga. Trasa o dł. 1000 km. Więc
          nie wiem co chcesz porównać. Ponadto we Francji praktycznie wszystkie pośpieszne
          jeżdżą z prędkością 160 lub 200 km/h. To standard. TGV zaś jeździ 260 - 300
          km/h. A u nas przebudowuje się tory dostosowując je do prędkości 160 km/h i
          trąbi o wielkim sukcesie. Żenada!
    • Gość: semafor listy nic nie dają - tylko blokowanie torów: IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.10, 10:32
      krakow.gazeta.pl/krakow/1,35798,7419502,Za_ciasno_w_przedziale__Zablokuj_kolejowe_tory_.html

niech sobie kolejarze nie myślą, że tylko oni tak mogą :-P
    • elzenberg Drodzy Pasażerowie 05.01.10, 10:50
      Sami sobie jesteście winni. Zamiast pyskować proponuje przeprosić Pana Nya
      oraz całe PKP InterCity za to, że kupujemy bilety i mamy czelność jeszcze
      wymagać aby było światło i ciepło w wagonach. Czy czasami Drodzy Pasażerowie
      za dużo od naszego PKP nie wymagacie. Ta instytucja jest jeszcze daleko,
      dalego za Europą.PKP jeszcze jeździ po dalekiej Azji!!!Ja wiec za wszystkich
      przepraszam PKP, żePasazerowie mieli pretensjie. Przepraszamy i życzymy
      udanego Roku 2010!
    • kika64 Pasażerowie pociągu z Suwałk podróżowali jak bydło 05.01.10, 11:04
      Pasażerowie są winni , że w ogóle jeżdżą pociągami. Jakiś czas temu
      jechałam pociągiem z Katowic do Wrocławia i była to moja ostatnia podróż z
      nimi. Pociąg jechał z Rzeszowa do Szczecina a w nim był bród , smród i
      ubóstwo. Wagony brudne ,śmierdzące i zimne, tak , że po tym jak wysiadłam z
      tego bagna złożyłam skargę na pkp. Odpisano mi, że nie było tak żle.
      Jechałam w dzień powszedni, było mało ludzi, może dlatego było zimno.
    • Gość: Anonymus Podróż tylko samochodem IP: 89.174.178.* 05.01.10, 12:39
      Pociągi i komunikacja zbiorowa jest dobra do:
      1) codziennych dojazdów do pracy
      2) codziennych dojazdów do szkół i uczelni
      3) wyjazdów młodzieży i studentów na ferie i wakacje
      4) ewentualnych wyjazdów na delegacje służbowe
      5) może jeszcze do podróży singli.

W pozostałych przypadkach tylko samochód. A już szczególnie dla rodzin z
      dziećmi. Wrzucam sobie co potrzebuję do bagażnika, nie martwiąc się specjalnie o
      pakowanie - wózki, sanki, narty, zabawki dla dzieci, wsiadam pod domem, wysiadam
      na miejscu przeznaczenia. Wolę jechać nawet wolno w korku, ale siedzieć we
      własnym smrodku, słuchać sobie muzyki, zatrzymać się kiedy tylko mam ochotę. Nie
      martwię się o dojazd na dworzec, o kolejki do kas biletowych, o miejsce w
      pociągu... I tyle w tym temacie.
    • Gość: primo Re: List wściekłych podróżnych w sprawie jazdy po IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.10, 14:40
      "Bilet z Suwałk do Wrocławia 80 PLN czyli mniej
      niz 20 EUR. Za takie pieniądze to
      w Niemczech ledwo 100 Km można przejechać
      pociągiem. Po prostu żyjemy w biednym
      zasyfionym i zacofanym kraju, PKP nie odbiega
      jakoś rażąco od standardów w
      innych dziedzinach życia. W dodatku jako naród
      uznaliśmy, że najbardziej
      potrzebujemy wydać 4 miliardy złotych z
      organizację imprezki pod nazwą Euro
      2012. Dla porównania PKP nie może znaleźć 200 mln
      euro na zakup nowoczesnych
      pociągów.
      Także nie narzekajcie. Podróżować będziecie w
      syfie i smrodzie na super
      nowoczesne stadiony."

Święta racja...
    • fernando_hidalgo Pasażerowie pociągu z Suwałk podróżowali jak bydło 05.01.10, 17:45
      No to rzecznik się popisał. Taka wypowiedź? Skandal.
    • muczacza7 Pasażerowie pociągu z Suwałk podróżowali jak bydło 05.01.10, 20:14
      A ja jutro musze jechac pociagiem...
      Az sie boje...
    • pluszsz PKP Intercity głęboko w PRL, a rzecznik beznadziej 05.01.10, 21:03
      Za święta również klienci są winni? Fakt, dróg poszerzyć nie można, ale
      SPRAWNE wagony MOŻNA dołożyć, ponieważ NALEŻY PRZEWIDZIEĆ większa rzeszę
      klientów (to chyba było OCZYWISTE). Można było się domyślić, że będą jechać
      ściśnięci i temu ZAPOBIEC. To nie klienci mają przewidywać, że będzie ścisk, a
      Intercity ma przewidzieć i dołożyć wagony. Ja rozumiem, że urodziliście się
      jeszcze w PRL towariszcz, ale trzeba już wyjść z PRL i NIE mówić jak przed
      laty, że winny jest klient. Teraz KLIENT NASZ PAN. Trzeba powiedzieć jasno i
      odważnie: "Daliśmy ciała, przepraszamy po tysiąckroć, wszystkim oddamy za
      bilety z nawiązką, odpowiedzialnych zwolnimy i zatrudnimy przewidujących
      managerów", zamiast zgrywać idiotę Panie rzeczniku. Krótkowzroczność, głupie
      argumenty i po prostu jedna wielka ŻENADA.
      Za ścisk winne Intercity, za niesprawne urządzenia winne Intercity. Po prostu
      szmaciarze, a nie spółka.

Jak kpina z klientów brzmi wpis na pierwszej stronie PKP ICC - www kropka
      intercity kropka pl

"Tanio, wygodnie i... kolorowo
      28.12.2009
      Od 1 stycznia 2010 r. rusza kolorowy hit spółki PKP Intercity S.A. Co to
      oznacza dla pasażerów? Podróż za 35 złotych pociągami TLK z Warszawy do
      Krakowa! Taniej i wygodniej nikt w Polsce nie wozi."

Natomiast w części "MISJA"
      "Naszą misją jest świadczenie usług przewozowych -
      dopasowanych i w optymalny sposób spełniających oczekiwania naszych Klientów -
      oraz budowanie wartości spółki poprzez tworzenie szerokiej i stabilnej oferty
      rynkowej."

Hit? Raczej KIT, DNO i bąbelki. Misja? Raczej obciach.
      • Gość: gnago Re: PKP Intercity głęboko w PRL, a rzecznik bezna IP: 77.255.158.* 05.01.10, 22:00
        Problem z wagonami. Złożyć trzeba skład ze sprawnych, a z tym jest kłopot. To i ze składu przechodzą do następnego bez przerw. A srajtaśma w wagonach to odrębny temat. Byłaby gdyby rolkę dołączać do każdego biletu.

Jako ex. kolejarz nie korzystam z pociągów boję się. Tory trzeba remontować a nie jedynie ograniczać prędkość. A nie będzie lepiej tory remontują firmy prywatne obce. Roboty może lepiej ale na pewno o wiele drożej a D.O.-y stoją od 20 lat niefinansowane.
    • princessofbabylon Skąd się wziął ten cały Ney?? 05.01.10, 21:31

Kto to do cholery jest? Za każdym razem jak widzę jego wypowiedzi w tv, to
      jest mi go żal. To jest imbecyl skończony. Najbardziej mnie śmieszy to jego
      odpychanie się. Zawsze jak pojawią się jakieś zażalenia, to że niby
      pasażerowie są sobie winni. Tak, k...a jesteśmy sobie winni, że chcemy jechać
      w warunkach ludzkich, a nie bydlęcych. Jeszcze trochę a usłyszymy, że
      niepotrzebnie jedziemy, że mogliśmy w domu siedzieć, a nie tłuc się
      gdziekolwiek. Ten cap nie ma pojęcia o podróżach pociągami, bo sam nimi nie
      jeździ. Pierdoli tylko jak potłuczony. Skąd on się wziął?

• zbrojarz.betoniarz Ten koleś grał w Misiu i tak mu już zostało. 05.01.10, 22:28
        Dlatego tym chętniej kolej dała mu robotę. I sprawdza się, bo całą winę za ten
        komuszy kolejowy burdel zrzuca na pasażerów.
    • swarozyc Zbolszewizowani katolacy 05.01.10, 21:38
      kto was będzie szanować, jeżeli nie szanujecie się sami?

Zadziobią was kruki i wrony...
    • reformator10 Pasażerowie pociągu z Suwałk podróżowali jak bydło 06.01.10, 04:10
      dobrze chociaz ze jest sie jak poskarzyc. kiedys jak w PRL jezdzilem
      pociagami to nie bylo internetu i jak komentowac arytkolow. swiat
      sie zmiania. moze w koncu to przyniesie jakies skutki. walka sie
      jeszcze nie skonczyla.
      • Gość: czarek Re: Pasażerowie pociągu z Suwałk podróżowali jak IP: 194.114.62.* 06.01.10, 09:23
        wystarczyłoby wprowadzić miejscówki fakultatywne (np. po 5zł)
        Wtedy kto nie miałby miejscówki, ryzykowałby.

Tymczasem miejscówki są ale w 1. klasie :/
        Brawo IC
    • paulina_ja Pasażerowie pociągu z Suwałk podróżowali jak bydło 06.01.10, 12:42
      widzę ze takie ekstremalne sytuacje staja się standardem na trasie
      suwalki-wroclaw. w podobnych warunkach jechałam w czw 31.12.09-w calym
      (starym, brudnym i smierdzacym) pociagu bylo zepsute ogrzewanie-i tak
      bylam szczesciara bo spedzilam w tej zimnicy 'tylko' 5h. pociag byl
      zatloczoyny i juz w bialymstoku nie bylo gdzie usiasc wiec pkp chyba
      zaskoczyla frekwencja tuz przed sylwestrem bo nie raczyli podstawic
      dodatkowych wagonow
    • kato28 Pasażerowie pociągu z Suwałk podróżowali jak bydło 06.01.10, 13:12
      www.youtube.com/watch?v=SsaX-fydCTo
    • kolejarz13 Pasażerowie pociągu z Suwałk podróżowali jak bydło 06.01.10, 14:00
      Jest to wina braku miejscówki. Dopóki była każdy wiedział, czy
      pociąg jest zapełniony, czy też nie. Żądam powrotu miejscówki do TLK!
    • por1 Pasażerowie pociągu z Suwałk podróżowali jak bydło 06.01.10, 14:09
      Sprywatyzować tego najwiekszego niereformowalnego molocha. A oni
      jeszcze mają jakies ekstra przywileje, Od 20 lat u nich nic sie nie
      zmienilo, to jest skandal i hańba....
    • cegla000 DB przybywaj!!! 06.01.10, 14:33
      • Gość: Pasażer Jestem na TAK !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.10, 21:35
        Chcemy nowego przewoźnika Deutsche Bahn Polska !!!!
    • Gość: Pasangier Re: List wściekłych podróżnych w sprawie jazdy po IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.10, 15:52
      23 grudnia w pociągu relacji Wrocław Gł. - Lublin było dokładnie to
      samo, z tą różnicą, że jechało 5 wagonów;-) Niezorientowanym
      chciałbym napisać, że jest to jeden pociąg na dobę z Wrocławia,
      Opola, Częstochowy do Lublina. Ostatnich kilku pasażerów wsiadło w
      Opolu, reszta została na peronie. Kierownik pociągu powiedział, że
      nic nie zrobi - nie jest wróżką i pociąg pojechał, a ludzie
      zostali.... Brawo InterCity!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka