szulgan 12.01.10, 19:53 no i 1000zl netto miesięcznie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
charlie11 Re: McKinsey zaczyna we Wrocławiu rekrutację anal 12.01.10, 20:19 I tu sie mylisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakty Re: McKinsey zaczyna we Wrocławiu rekrutację anal IP: *.static.korbank.pl 12.01.10, 20:39 Fakt. 1000 brutto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grr Re: McKinsey zaczyna we Wrocławiu rekrutację anal IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.01.10, 17:09 dodaj jedno zero z tylu i bedzesz mial wlasciwa kwote, polaczku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lux Re: McKinsey zaczyna we Wrocławiu rekrutację anal IP: 80.50.54.* 13.01.10, 23:32 właśnie polaczku bo rekrutacja jest w jezyku angielskim i to w Polsce - wkrótce wszyscy będziemy polaczkami tj takimi gorszymi jankesami czy angolami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grr Re: McKinsey zaczyna we Wrocławiu rekrutację anal IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.01.10, 00:30 nie ma zadnych ale to najmniejszych przeciwskazan, zebys stworzyl firme konsultingowa w ktorej obowiazujacym jezykiem bedzie jezyk kochanowskiego, i nie ma najmniejszych przeciwskazan zebys raporty generowal w jezyku kochanowskiego i wysylal je klientom, np. w japonii, nie ma tez najmniejszych przeciwskazan zebys swoim pracownikom placil po 10tys... pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lux Re: McKinsey zaczyna we Wrocławiu rekrutację anal IP: 80.50.54.* 14.01.10, 09:31 No i właśnie problem polega na tym, że ta firma nie jest nastawiona na obsługę polskiego ryneku i rozwój w tym kierunku lecz tylko na korzystanie z taniej siły roboczej. Nie zatrudniają ludzi z wysokimi kwalifikacjami bo to wymagałoby wysokich zarobków,a tych wysokopłatnych mają już zatrudnionych. Dlatego nie ma się co ekscytować, chyba że dla kogoś taka praca stanowi desperacką ucieczkę od egzystencji na maminej zupie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grr Re: McKinsey zaczyna we Wrocławiu rekrutację anal IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.01.10, 16:08 a to ze ilus tam mlodych ludzi, polakow, czegos sie nauczy, czegos dowie, czego z pewnoscia nie ucza na studiach to jest zupelnie bez znaczenia? wychodzac z takiego zalozenia zawsze pozostaniemy juz tylko "mocarstwem" lopaty czy montowni. a tak, jest szansa, ze malymi krokami cos sie bedzie rzeczywiscie zmienialo (rowniez w mentalnosci, bo menalnosc najtrudniej zmienic). nawet jezeli mckinsey kiedys ucieknie z wrocka to i tak zostanie te kilkadziesiat ludzi, ktorzy "cos wiecej wiedza". a bedac juz zupelnym pesymista, nawet jezeli wyemigruja to przynajmniej beda godnie nas, polakow, reprezentowac gdzies tam w londynie czy nyc... tak, zebysmy sie nie kojarzyli tylko ze zlodziejstwem i pijanstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: McKinsey zaczyna we Wrocławiu rekrutację anal IP: *.4web.pl 14.01.10, 19:28 Dobrze powiedziane grr. Ludzie to tylko narzekać potrafią. Poza tym myślę a nawet jestem pewien, że źle nie będzie płacił i pracownicy będą raczej zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mzb Żeby z własnej woli pchać się do takiej korporacji IP: *.128.14.218.static.crowley.pl 15.01.10, 10:32 Odpowiedz Link Zgłoś
vratislavian McKinsey zaczyna we Wrocławiu rekrutację analit... 12.01.10, 20:26 Wow 100 analityków zatrudnią w prawie 700.000 Wrocławiu. No no, Wrocław idzie do przodu. Może jeszcze 30 lat i te inwestycje pozwolą odnowić na przykład ulicę Ptasią lub inne zakątki tego uroczego miasta wyglądające jakby rok 1945 zakończył się wczoraj. Odpowiedz Link Zgłoś
koloko2 Re: McKinsey zaczyna we Wrocławiu rekrutację anal 12.01.10, 20:34 A ilu mieli przyjąć ? 30 tyś? Pomyśl przez chwilę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdsds Re: McKinsey zaczyna we Wrocławiu rekrutację anal IP: *.wroclaw.vectranet.pl 12.01.10, 20:38 ludzie opamietajcie sie, i owszem - super ze jestesmy we Wro, ktory sie rozwija. Miejsca pracy wskazane. Niestety ciagle na zasadzie "offshore" i "cost reduction"... ot wspolczesna i polska i wroclaw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fdfdfd Re: McKinsey zaczyna we Wrocławiu rekrutację anal IP: *.wroclaw.vectranet.pl 12.01.10, 20:39 idac dalej, cytujac p. Balcerowicza "za malo jest patentow". Jestesmy zbyt malo aktywni jako Polacy, a zbyt duzo czekamy na drapane. A jednak mozna - chocby L. Czarnecki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: McKinsey zaczyna we Wrocławiu rekrutację anal IP: 78.158.102.* 13.01.10, 00:57 ten SBek akurat jest złym przykładem, bo nie sztuką jest nakraść aby potem sie ustawić Odpowiedz Link Zgłoś
vratislavian Propaganda Sukcesu-definicja 12.01.10, 20:42 pl.wikipedia.org/wiki/Propaganda_sukcesu Wszelkie skojarzenia z Wrocławiem czysto przypadkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piolo a propos propagandy IP: *.magma-net.pl 12.01.10, 21:25 www.mckinsey.com/locations/warsaw/ourwork/?id=consultant Można boki zrywać :))) Odpowiedz Link Zgłoś
vratislavian Re: a propos propagandy 12.01.10, 21:36 Proponuję takie dziełko satyryczne: Dzień z życia konsultanta Wrocław(wybrane fragmenty) 8.00-9.20 Stoję w korku. Spóżniłem się 20 minut do pracy. 12:00-13:00 Obiad na rynku. Podchodzi do nas żebrak, który prosi o pieniądze. Śmierdzi. 10 metrów dalej 5 punków wymiotuje tanim winem. Śmierdzi. Jedzenie smakuje jak gyros, choć kucharz zapewnia że to egzotyczna potrawa. 14:00-15:00 Ma przyjechać do nas konsultant z Londynu. Wylądował ale stoi w korku. 15:00-16:00 Rozmawiamy z zespołem o planowanych zmianach. Łukasz się pyta nieśmiało o podwyżkę póżniej-wszyscy w zespole wiedzą że wziął kredyt na 50 lat by kupić 56 metrowe mieszkanko obok Nadoodrza a ma 30lat i właśnie się rozwiódł, a z żoną muszą mieszkać razem dalej. 17:00-18:00 Uff koniec pracy. Ale zostaję dłużej by uniknąć korków. 18:00-19:20. Niestety znów korek, tyłek mnie w dodatku boli od wyboistych dziur na drodze. 19:20-20:00 Poszedłem zrobić zakupy, przy wyjściu pozdrowiłem narąbanych żuli z rozpadającej się kamienicy obok, o bliżej nieokreślonym zapachu rozkładającego się ciała martwego kota i uryny. Stanowi ona przyjemny kontrast z moim nowym budynkiem. /Powyższe jest oczywiście dziełem satyrycznym, a nie dokładnym opisem życia konsultanta-disclaimer/ Odpowiedz Link Zgłoś
bnch Re: a propos propagandy 12.01.10, 22:16 McKinsey to firma, która nie ukrywa, że trzeba będzie zapie...ć. Nie wiem tylko dlaczego się śmiejesz z ludzi, którzy tam pracują, bo obawiam się, że większość z nich ma znacznie więcej od Ciebie do powiedzenia. Osobiście nie aspiruję do pracy tam, ale choćby ze względu na to, jak ciekawe i poważne projekty McKinsey realizuje, ile można się nauczyć i zarobić kasy, to wyśmiewanie się z tej roboty jest przykładem ignorancji. Odpowiedz Link Zgłoś
vratislavian Re: a propos propagandy 12.01.10, 22:24 "Osobiście nie aspiruję do > pracy tam, ale choćby ze względu na to, jak ciekawe i poważne projekty McKinse" www.mckinsey.com/locations/warsaw/ourwork/?id=cases Uhm:"Nowa strategia dla producenta wódek" Przykro mi, zwiększanie picia wódki lub rangi tego zjawiska nie uważam za poważne zajęcie lub ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorczycca Re: a propos propagandy IP: *.os2.kn.pl 13.01.10, 15:06 a czym to się rózni od przygotowywania strategii dla producenta samochodów czy słodyczy? Od "przedawkowania" każdego z tych produktów można umrzeć, jeśli to masz na myśli. Towar jak każdy inny. W biznesie przygotowuje się analizy i strategie dla każdego sektora- czy to producenta komputerów czy papieru toaletowego. I wcale nie musi być tak, że producent komputerów będzie lepiej zarabiać. Akurat śmianie się z producenta wódek i tylko na tej podstawie dyskredytowanie firmy to objaw bardzo wąskiego pojęcia o tego rodzaju pracy... A tak poza tym, to uważam, że to dobry sygnał dla mista. Ważniejsze są małe, ale rozwojowe firmy usługowe a nie molochy produkcyjne (które jak tylko skończy się strefa ekonomiczna czy preferencje podatkowe w podskokach wywiozą maszyny i przeniosą sie dalej na wschód...) Jeśli firmy analityczne znajdą tutaj dobre warunki i kapitał ludzki, miejmy nadzieję, że zostaną we Wrocławiu na dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: a propos propagandy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 15:10 Pod tą szumną nazwą kryje się zwykłe centrum outsourcingowe. Odpowiedz Link Zgłoś
xp17 Re: a propos propagandy 13.01.10, 11:20 Tez jak mialem 20 lat tak zapie...lem. Wracalem do domu po 21 i nie mialem na nic(poza praca) czasu. I tak minelo mi 10 lat zycia. Nie zalozylem rodziny, stracilem przyjaciol i zdrowie. Oczywiscie nie bylem juz tak efektywny jak kiedys wiec mnie zwolniono. Pamietajcie te firmy sa jak wampiry. Po wszystkim wywala was na smietnik. Przy okazji jako doradcy bedziecie opracowywac plany "zwiekszenia efektywnosc innych pracownikow" a tak naprawde, jak zrobic z nich niewolnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grr Re: a propos propagandy IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.01.10, 17:14 po prostu, pracowales o 5 lat za dlugo, po 5 latach zapier...u nalezy sie zaczac rozgladac za czyms rownie dobrze platnym ale spokojniejszym, reasumujac, w wieku 30 lat nalezy zaczac "odcinac kupony" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
vratislavian Dla uważnych 12.01.10, 21:45 Warto poczytać link. Wychodzi na to, że trzeba być w pracy tak naprawdę do od 9 do 20(po 19tej jest "kolacja z międzynarodowym zespołem" typowa korporacyjna nowomowa na przedłużenie czasu pracy pod pozorem integracji zespołu), fajne są też kwiatki w rodzaju "mój kierownik interesuje się tenisem-muszę koniecznie zobaczyć wyniki Dubai Open" wyglądajce na mieszanie pracy z życiem osobistym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz piszcie cd. IP: *.ip.netia.com.pl 12.01.10, 21:55 Godzina 22.00 na W Dubai Towerze wyłączyli zasilanie, bo szejk nie zapłacił 3 ostatnich rachunków za prąd i zeszliśmy z pięćdziesiątego piętra na dół. Firmowe Lizusy zostały na nockę w pracy. Metro nie jeździ, bo szejk nie zapłacił 4 ostatnich faktur za prąd. Na piechotę wróciliśmy do apartamentów, a tam przez 3 godziny zmywałam podłoge, bo rozmroziła się lodówka, bo szejk nie zapłacił za prąd mimo, ze ja płaciłam.... Jutro rozpoczynamy nowy projekt wyzwanie w międzynarodowym,, dynamicznym zespole: optymalizacja trasportu pionowego w wieżowcach bez wind oraz wielbłądowy napęd do metra:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piolo Re: piszcie cd. 23:00 IP: *.magma-net.pl 12.01.10, 23:09 Dzwonił szejk Isa ibn Zaid an Nahjan. Ma nowego jeńca i chciał zaprosić mnie na tortury ale za godzinę mam spotkanie z Regionalnym Koordynatorem Optymalizacji Promocji Produktów Wizerunkowych, więc z przykrością odmawiam. inspiracja: wyborcza.pl/1,76842,7443400,Ksiaze_ciemnosci.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piolo jeszcze jedno fajne IP: *.magma-net.pl 12.01.10, 23:11 Acha, podoba mi sie jeszcze, że laska rysuje w dubaju slajdy a potem je faksuje do Indii żeby jej tam zrobili "elektroniczną wersję" w Power Poincie" :D Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: jeszcze jedno fajne 13.01.10, 01:36 Co chcesz :-) To jest wysoko wykwalifikowana specjalistka :-) PRaca w Power Poincie jest poniżej jej godności. Tylko ciekawe w czym robi slajdy - w paincie? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grr Re: jeszcze jedno fajne IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.01.10, 17:19 tak bywa we dzisiejszym swiecie, piloci samolotow liniowych tez juz nie planuja tras lotow, bo na to szkoda ich cennego czasu, od tego sa dispacherzy, piloci maja siedziec w kokpitach i pilnowac samolotu a nie siedziec 1,5h przed lotem i zastanawiac sie jak poleciec, zeby ominac chmury burzowe nad turcja, podobnie jest w innych "biznesach" Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: jeszcze jedno fajne 13.01.10, 20:56 Owszem, ale power point nie po to jest tak prosty, że i małpa by wyklikała, żeby małpy klikały, tylko właśnie po to, żeby Pani Konsultant nie musiała się na tym znać. Klika co ma do wyklikania i gotowe. I tak "rysuje te slajdy" a potem mejluje nimi w te i wewtę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grr Re: jeszcze jedno fajne IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.01.10, 00:34 co ty wypisujesz za madrosci? przygotowywales kiedys jakas profesjonalnie wygladajaca prezentacje w pp? bo wnioskuje ze nie... oczywiscie, prezentacja tekstowa w pp nie wymaga wiekszego nakladu czasu, proste kopiuj i wklej, ale jezeli chcesz przygotowac graficzny majstersztyk (a takie prezentacje robia wrazenie), to nad jednym slajdem mozesz spedzic i po dnia... Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: jeszcze jedno fajne 14.01.10, 03:25 Gość portalu: grr napisał(a): > co ty wypisujesz za madrosci? przygotowywales kiedys jakas > profesjonalnie wygladajaca prezentacje w pp? bo wnioskuje ze nie... > oczywiscie, prezentacja tekstowa w pp nie wymaga wiekszego nakladu > czasu, proste kopiuj i wklej, ale jezeli chcesz przygotowac > graficzny majstersztyk (a takie prezentacje robia wrazenie), to nad > jednym slajdem mozesz spedzic i po dnia... Parę przygotowałem... Ale zwykle nie bawiłem się w fajerwerki, tylko skupiałem się na tym, co ma się w danej prezentacji znaleźć - bo chyba to jest istotne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikimiki Re: jeszcze jedno fajne IP: *.range86-178.btcentralplus.com 14.01.10, 21:07 Partners do not convince each other over a PowerPoint presentation; they convince each other over a cup of coffee. Jo Owen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: jeszcze jedno fajne IP: *.nplay.net.pl 14.01.10, 15:34 Mnie zabiła 22:00 - WRACAM do lekcji jogi. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piolo Re: Dla uważnych IP: *.magma-net.pl 12.01.10, 23:13 Nie zapomnij o telefonie do mentora o 22:00! :) Odpowiedz Link Zgłoś
vratislavian Czyżby 1,5-2 godziny wolnego podczas dnia ? 13.01.10, 00:34 Czyżby 1,5 godziny wolnego podczas dnia ? Z jej planu wynika, że budzi się o 7:30 de fakto pracuje do 21(nie bądżmy żenujący i nie liczmy czasu na "integrację" jako czas poza pracą), potem ma godzinę jogi, by o 22 dzwonić jeszcze w sprawach zawodowych. Biorąc pod uwagę że człowiek potrzebuje gdzieś z 8 godzin dziennie, musiałaby pójść spać o 23:30. Wychodzi mi, że według planu ma jakieś 1,5-2 godziny dziennie dla siebie ;] Odpowiedz Link Zgłoś
ual123 Typowy mechanizm korporacyjny 13.01.10, 08:39 Nie wyglądające, ale będące takim w rzeczywistości. Typowy mechanizm działania korporacji polegający na związaniu z sobą pracownika, nie tylko 8-10 godzin dziennie, ale wejście w jego strefę pozazawodową. Pozwala to na wytworzeniu u pracownika pełniejszej tożsamości z firmą w jakiej pracuje, przez co jest bardziej efektywny i chętniej zostaje po 14 godzin w pracy, 4 dni w tygodni jest w delegacji i akceptuje płace niewspółmierną do obowiązków i zadań. Bo przeciez oprócz 2 kpln, jakie dostaje, ma jeszcze karnet na tenisa i basen (w ustalonych godzinach, zawsze obleganych przez ludzi z pracy). Gbyby nie kryzys, pewnie wróciłaby idea zakładowych ośrodków wypoczynkowych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Re: a propos propagandy IP: *.chello.pl 12.01.10, 23:10 Generalnie są na bieżąco: www.mckinsey.com/locations/warsaw/joinus/?id=deadlines Najbliższe terminy rozmów kwalifikacyjnych: 6 listopada (piątek) 4 grudnia (piątek) Odpowiedz Link Zgłoś
ojca O matko... 13.01.10, 09:19 Na początku myślałem, że ktoś sobie robi jaja z tej firmy i założył prześmiewczy blog...ale chyba nie...przecież to jakiś absurd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tjf Re: a propos propagandy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.10, 07:35 w Dubaju to niegrzecznym konsultantkom robiom kuku z obsługi hotelowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Old Szyterhend Re: a propos propagandy IP: *.nplay.net.pl 14.01.10, 15:46 23:00 odwiedza mnie klient z godziny 9:00 i proponuje, żeby przestał dzielić nas strój, który o godzinie 9:00 dzielił nas tylko pozornie. Proponuje mi także prywatną przejażdżkę na wielbłądzie. Odmawiam. 23:30 zostaję oskarżona o gwałt i próbę współżycia pozamałżeńskiego. Jako świadków swoje niewinności muszą przywołać pięciu mężczyzn i pięć kobiet - inaczej zostanę uznana za winną. Mój dywanik do jogi służy jako dowód sprzecznych z Islamem praktyk religijnych. Dzwonię do mentora i czekam na proces. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: a propos propagandy IP: *.dolsat.pl 13.02.10, 23:10 Tak się składa, że dokładnie tak wyglądał ten dzień i nie różnił się za bardzo od innych dni pracy w McK. Nie wiem, co w tym śmiesznego... Odpowiedz Link Zgłoś
vratislavian Re: McKinsey zaczyna we Wrocławiu rekrutację anal 12.01.10, 22:36 To ty pomyśl. Po co robić sensację z tego wydarzenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jareks Re: McKinsey zaczyna we Wrocławiu rekrutację anal IP: *.181.186.232.static.crowley.pl 13.01.10, 15:36 Drogi użytkowniku vratislavian, jesteś klinicznym przykładem stworka z forum GW, który napawa się krytyką swojego miasta nie bardzo mając coś wartościowego do dodania. Przyjmując Twoją logikę do Wrocławia nie mają prawa trafiać prestiżowe inwestycje bo ma korki, obdrapane kamienice i tylko jeden aquapark, a te co trafiają to musi być tylko PR miasta bo przecież Ty jesteś tu taki nieszczęśliwy i zniesmaczony otoczeniem, że wszelki sukces to oszustwo, kłamstwo i podstęp wstrętnego Dutkiewicza i jego ekipy. Tacy jak Ty kiedyś wypowiadali się zwykle na forach ogólnopolskich, w których pojawiał się temat Wrocławia, że to ładne miasto, ale tylko Rynek i okolice. Reszta to syf i dziurawe drogi. Ci ludzie wypowiadają się tak dalej, ale dołączyli do nich Wrocławianie tacy jak Ty. I tu pojawia się największa zagadka: jak można nie zauważyć remontów dróg, kamienic i nowych inwestycji? Co motywuje Cię do aż tak negatywnego podejścia? Może brak satysfakcji z pracy? Pewnie tak bo do dobrej pracy nikt by takiej marudy nie zatrudnił. Odpowiedz Link Zgłoś
vratislavian Re: McKinsey zaczyna we Wrocławiu rekrutację anal 13.01.10, 17:09 Centrum outsourcingowe to nie jest prestiżowa inwestycja. Po prostu przerzucenie kosztów pracy na rynek gdzie będzie się płacić mniej. Podobnie zresztą z inwestycją IBM gdzie Wrocław konkurował z Kairo. Firma jak firma, miejsc pracy mało, nie ma się czym podniecać. A że GW lubi łechtać próżność mieszkańców, i przejaskrawia całkiem normalne rzeczy jako wielkie wydarzenia to inna sprawa. " Co motywuje Cię do aż tak negatywnego podejścia" Weż mapę Wrocławia-wbij cyrkiel w środek rynku, zrób wokół niego okrąg. Mniej więcej wszystko poza nim(choć szczerze i na Rynku są perełki jak zaszczane bramy), a jak chcesz sukcesów to przejdż się na ulicę Ptasią. Poza tym dość mam PR-owego bełkotu na każdym kroku. Patrzeć należy realnie a nie ciągle snuć fantazje o Expo, Euro, EIT, 900metrowych tunelach, balonach, gondolach. Niech miasto się zajmie za realne problemy i zadania a nie za tworzenie fantazji co rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy ile beda zarabiac... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 21:28 np. taki junior research analyst? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grr Re: ile beda zarabiac... IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.01.10, 17:21 rzuc okiem na pierwszy watek dyskusji to sie dowiesz Odpowiedz Link Zgłoś
gsb zarabiasz za dwóch a pracujesz za czterech - 15h/d 14.01.10, 16:03 Chyba 8000 netto Świeży Konsultant, to Analityk pewnie z 5 000 netto. Ale sprzedajesz się za tę kasę CAŁY, ze swoim życiem, z planami, z marzeniami. Bez bliskich bo na nich nie masz czasu. Więc Twój wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: zarabiasz za dwóch a pracujesz za czterech - IP: *.dolsat.pl 13.02.10, 23:30 5200 brutto, praca 9:00-19:00 normalnie, czasami do 1-2 w nocy Odpowiedz Link Zgłoś
bnch Re: McKinsey zaczyna we Wrocławiu rekrutację anal 12.01.10, 22:12 > no i 1000zl netto miesięcznie... Żałosny, mały, zakompleksiony polaczek wypowiada się, bo musi wypluć nieco gorzkiej frustracji. Co z tego, że nie ma zielonego pojęcia co to za firma ten McKinsey i że ich inicjatywa dalece różni się od centrum przemiału faktur z delegacji w stylu HP. Malkontentów na forum się od razu zleciało sporo, bo marudzenie to sport najłatwiejszy i specjalistów w kraju wielu. A to, że tym razem chybione to marudzenia, to już trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
vratislavian Re: McKinsey zaczyna we Wrocławiu rekrutację anal 12.01.10, 22:15 A niech sobie nawet zarabiają 10,000 złoty. Tylko jeśli mają takie kwalifikacje to co robią we Wrocławiu z jego rozpadającymi się kamienicami, jednym w miarę dobrym basenem i wiecznymi korkami, zamiast w Londynie czy Brukseli ? Odpowiedz Link Zgłoś
bnch Re: McKinsey zaczyna we Wrocławiu rekrutację anal 12.01.10, 22:20 Ale ja się zgadzam, że akurat pensją nie ma co się jarać. Szczególnie, że na tą kasę trzeba się naharować niemiłosiernie i mocno ograniczyć życie prywatne. Czemu nie Londyn i Bruksela? Bo McKinsey ma tam już swoje biura, więc lepiej szukać nowych możliwości. Zgadzam się, że we Wrocławiu jest wciąż dużo do zrobienia, ale widzę to raczej w jasnych barwach. Po co zwracać uwagę na to, co jest kiepskie, skoro powodów do optymizmu wokół pełno? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
vratislavian Re: McKinsey zaczyna we Wrocławiu rekrutację anal 12.01.10, 22:29 "Po co zwracać uwagę na to, co jest kie > pskie, skoro powodów do optymizmu wokół pełno?" Według tej zasady to nic nie musimy robić. Zresztą polecam się przejść poza Rynek. "cz> emu nie Londyn i Bruksela? Bo McKinsey ma tam już swoje biura," Ja nie pytam się czemu McKinsey chce szukać pracowników w kraju i miasta znanego z taniego pracownika, ale dlaczego ludzie z kwalifikacjami na tyle dobrymi by ich rekrutowano do tej firmy mieliby szukać pracy tutaj a nie na zachodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wykwalifikowany Re: McKinsey zaczyna we Wrocławiu rekrutację anal IP: 192.100.130.* 12.01.10, 22:54 Odpowiedz jest banalna: wiele osób po prostu nie chce wyprowadzać się z Polski. Tu mają rodziny i tu się dobrze czują. Skoro tak marudzisz, że kamienice brzydkie, że korki, itp, to co Ty tutaj jeszcze robisz? Ja się cieszę że przybywa firm i miejsc pracy. A jeszcze bardziej bym się ucieszył gdyby wszystkie marudy forumowe pojechały za granicę i zobaczyły na własnej skórze jak to jest być obcym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ty Re: McKinsey zaczyna we Wrocławiu rekrutację anal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 23:04 Mówisz, że przybywa miejsc pracy??? Tylko dlaczego we Wrocławiu przez miesiąc przybyło 600 osób bezrobotnych, co??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: McKinsey zaczyna we Wrocławiu rekrutację anal IP: *.bremultibank.com.pl 13.01.10, 10:23 Może dlatego, że absolwenci weszli na rynek pracy. Nie pomyslałeś o tym, co? :D Odpowiedz Link Zgłoś
vratislavian Re: McKinsey zaczyna we Wrocławiu rekrutację anal 12.01.10, 23:07 "> Tu mają rodziny i tu się dobrze czują." Jak ktoś się dobrze czuje w wiecznych korkach, brudnych ulicach, rozpadających się zagrzybionych kamienicach, w mieście gdzie jest tak naprawdę jeden basen z prawdziwego zdarzenia na prawie 700,000 mieszkańców-owszem to jego sprawa. "Skoro tak marudzisz, że kamienice > brzydkie, że korki, itp, to co Ty tutaj jeszcze robisz?" Odpowiedż jest prosta-ani nie mam kwalifikacji ani pieniędzy by wyjechać. " Ja się cieszę że przybywa firm i miejsc pracy. " Nie ważne jaka firma, jaka praca ale ważne że "przybywa" :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolos Re: McKinsey zaczyna we Wrocławiu rekrutację anal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 23:17 Tak dla dokładnego rachunku Wrocław ma 632 tysiące mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
vratislavian Dolicz studentów i osoby niezameldowane 12.01.10, 23:18 Dolicz studentów i osoby niezameldowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolos Re: Dolicz studentów i osoby niezameldowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 23:42 Liczy się to co jest podane oficjalnie, czyli faktycznie zameldowanych na pobyt stały. Np. w Warszawie według szacunków przebywa 450 tys. osób niezameldowanych. Pracuję w US więc wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
vratislavian Re: Dolicz studentów i osoby niezameldowane 12.01.10, 23:45 "Liczy się to co jest podane oficjalnie" "Tym gorzej dla faktów" już przerabialiśmy w poprzednim systemie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grr Re: McKinsey zaczyna we Wrocławiu rekrutację anal IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.01.10, 17:26 i tych co dzien w dzien dojezdzaja do pracy z obornik, trzebnicy, wolowa, katow wr, itp, itd... Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: McKinsey zaczyna we Wrocławiu rekrutację anal 13.01.10, 01:42 vratislavian napisał: > Odpowiedż jest prosta-ani nie mam kwalifikacji ani pieniędzy by wyjechać. Ja do Szkocji przyjechałem z niecałymi stoma funtami w kieszeni. Dziś moja sytuacja jest porównywalna do sytuacji przyjaciół, którzy robiną karierę we Wrocławiu, z tym, że ja pracuję dwa dni w tygodniu a poza tym studiuję sobie kolejny kierunek. I pracy dla ludzi bez kwalifikacji wciąż jest dużo. Mogę Ci załatwić robotę na mopie jak chcesz. :P Dobra, żarty żartami, ale prawda jest taka, że nie masz jaj żeby cokolwiek zrobić, a jedynie marudzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
vratislavian Re: McKinsey zaczyna we Wrocławiu rekrutację anal 13.01.10, 01:57 "Ja do Szkocji przyjechałem z niecałymi stoma funtami w kieszeni" No widzisz ja nie mam stu funtów. Zresztą pewnie miałeś przyjaciół, rodzinę, znajomego by gdzieś nocować,zahaczyć na pewien czas. Ja nie mam niestety. "że nie masz jaj żeby cokolwiek > zrobić, a jedynie marudzisz. " Proponujesz bym na piechotę przebył drogę do Anglii i nocował pod mostem bo "a nuż się uda". Odpowiedz Link Zgłoś
vratislavian Re: McKinsey zaczyna we Wrocławiu rekrutację anal 13.01.10, 01:58 Sorki za Anglię przy Szkocji ;p Odpowiedz Link Zgłoś
hela_z_gazowni Re: McKinsey zaczyna we Wrocławiu rekrutację anal 13.01.10, 12:03 www.workservice.pl/ Znajdź pracę tymczasową, popracuj kilka dodatkowych godzin przez dwa miesiące. Odłuż kaskę i leć tam gdzie jest więcej basenów na jednego mieszkańca i mniej rozpadających się kamienic. Tam jest raj. Można siedzieć na forum, a kasa w tym czasie płynie strumieniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: McKinsey zaczyna we Wrocławiu rekrutację anal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 12:56 Ktoś powiedział, że tam jest raj ? Nie. Ale porównaj sobie chociażby koszt wynajęcia mieszkania do zarobków tam i we Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: McKinsey zaczyna we Wrocławiu rekrutację anal 13.01.10, 15:47 vratislavian napisał: > No widzisz ja nie mam stu funtów. To sobie zarób. Na Kołłątaja masz Manpowera, niedaleko stamtąd Adecco, widziałem, że szukają ludzi. Popracujesz tydzień, zarobisz te 600 złotych i znikasz. Jak nie masz gdzie zamieszkać na dzieńdobry, to popracuj miesiąc, będziesz miał dodatkowe parę funtów na wynajęcie sobie pokoju na początek. Do Szkocji pojedziesz autostopem, tak jak ja. Jest absolutnie za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
hela_z_gazowni Re: McKinsey zaczyna we Wrocławiu rekrutację anal 13.01.10, 11:30 Znowu nietrafione narzekanie. Jedź do Anglii i potem porównaj ich korki do naszych korków. Drażni mnie to wasze wieczne malkontenctwo. Jak ktoś chce pracować 9-21 niech sobie pracuje jego wybór. Jak Ty wolisz pracować 8h w fabryce też super. Jeśli nauczyciel pracuje 4h i tak mu wygodnie to ja mu gratuluję. Każdy jest za siebie odpowiedzialny i wie co przynosi mu satysfakcje. Jeden ma satysfakcję z rodziny inny z pracy. Zrozumcie to i przestańcie wreszcie marudzić!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grr Re: McKinsey zaczyna we Wrocławiu rekrutację anal IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.01.10, 17:28 dokladnie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grr Re: McKinsey zaczyna we Wrocławiu rekrutację anal IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.01.10, 17:25 > A niech sobie nawet zarabiają 10,000 złoty. Tylko jeśli mają takie kwalifikacje > to co robią we Wrocławiu z jego rozpadającymi się kamienicami, jednym w miarę > dobrym basenem i wiecznymi korkami, zamiast w Londynie czy Brukseli ? ale zes zagadal... nie ma co, widze ze nie masz zielonego pojecia o tzw. emigracji i o przebijaniu sie (lub inaczej - walce o byt) polaka czy generalnie kazdego obcokrajowca za granica... Odpowiedz Link Zgłoś
ual123 Tępyś, bo racje ma Twój przedmówca! 13.01.10, 08:26 Obaj wiemy, że się "żałosny polaczek, malkontent" nie pomylił się wielce. Korporacje pokroju McKinseya ludziom po studiach stawiają baardzo wysokie wymagania płacąc max 2 kpln/netto. Owszem można się wielu rzeczy nauczyć, pod warunkiem, że nie zje Cię najpierw frustracja, że znajomi ze studiów kupuja mieszkania, wyjeżdzaja bez obaw na wakacje, a ty oszczędzasz do pierwszego. Ale za to codziennie chodzisz w garniturze, nosisz krawat i pracujesz w McKinseyu! Przynajmniej w oczach studentek 2-3 roku ekonomii jesteś gość. pracodawcy tez średnio patrzą na osoby z rocznym lub dwuletnim stażem pracujący w tego typu przedsiębiorstwach. Powodem jest zbyt duże ego ("W końcu jestem z McKinseya!"), oczekiwania płacowe (niezrealizowane marzenia i chęć dogonienia rynku, bo przecież "Pracowałem w McKinseyu!") i ogólna pierdołowatość ekonomiczna (umiesz ocenić wpływ PKB w Uzbekistanie na cene ropy w Wenezueli, ale nie wiesz która oferta kredytu obrotowego jest najkorzystniejsza). To tyle, a teraz żyj zdrów i powodzenia na rekrutacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grr Re: Tępyś, bo racje ma Twój przedmówca! IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.01.10, 17:33 > wielu rzeczy nauczyć, pod warunkiem, że nie zje Cię najpierw > frustracja, że znajomi ze studiów kupuja mieszkania, wyjeżdzaja bez > obaw na wakacje, a ty oszczędzasz do pierwszego. Ale za to a czym zajmuja sie twoi koledzy ze studiow (bo chyba o nich piszesz), ze zarabiaja ponad 2kzl netto na tarcie i nie maja zadnych cisnien? aha, wiem, sa informatykami? no ale nie wszscy koncza ten prestizowy kierunek wiec frustrowanie sie tym, ze jest sie janem kowalskim a nie tadziem nowakiem nie ma najmniejszego sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzep Re: Tępyś, bo racje ma Twój przedmówca! IP: *.acn.waw.pl 13.01.10, 21:17 Akurat McKinsey w Polsce placi prosto po studiach 12 tysiecy brutto + 2 pensjowa premia pod koniec roku. Wiec moga wymagac ciezkiej pracy. Aha - nie zapominajmy tez o sponsorowaniu studiow MBA (np. na Harvardzie) - to koszt okolo 200 tys dolarow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Tępyś, bo racje ma Twój przedmówca! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 21:35 Mogę prosić do link strony McKinseya gdzie to jest podane ? Czy też nie mają umowy o poufności zarobków i możesz to pisać ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rocklin Re: Tępyś, bo racje ma Twój przedmówca! IP: *.nplay.net.pl 13.01.10, 23:28 500 tyś. dolarów ;) Studia MBA kosztują średnio kilkanaście tyś. w Polsce, a wykładają profesorowie ze Stanów. 200tyś. to w USA mieszkanie lub dom kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzep Re: Tępyś, bo racje ma Twój przedmówca! IP: *.acn.waw.pl 14.01.10, 11:47 Samo czesne MBA na HBS kosztuje 50 tys dolarow rocznie. Wraz z innymi wydatkami rekomendowany budzet to 75 tys dolarow rocznie (a studia trwaja dwa lata). Papierem MBA z polskich uczelni mozna sie co najwyzej podetrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konsultant Re: Tępyś, bo racje ma Twój przedmówca! IP: *.wpia.uw.edu.pl 14.01.10, 12:42 Oj już się tak nie podniecaj tym McK. Wzięli Cię chociaż na rozmowy do Metropolitana? Ja wolałbym osobiście BCG niż McK. W całej Wawie, we wszystkich firmach doradczych od poziomu Koilaji, przez big 4 aż do ATK, BCG i Bergera nikt nie lubi McKinsey'a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzep Re: Tępyś, bo racje ma Twój przedmówca! IP: *.acn.waw.pl 14.01.10, 12:57 Po co mam sie niby podniecac dyskusja internetowa? Odpowiadam tylko na pelne zawisci posty w stylu "Bedziesz cie wykorzystywac placac 2000 brutto!". Co do milosci do McKinsey - jest to najbardziej prestizowa i elitarna firma mc na swiecie a Polacy tego nie lubia - stad tez i ta niechec. W BCG milo bylo jeszcze rok temu - niestety teraz wiekszosc fajnych ludzi odeszla i zrobilo sie nieciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
ual123 Tak, tak 20.01.10, 09:25 Kończysz studia i od razu do McKinseya. I na dzień dobry dostajesz 12 tys brutto + bonusy. Ciekawe kto Ci takich bajek naopowiadał przyjacielu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzep Re: Tępyś, bo racje ma Twój przedmówca! IP: *.acn.waw.pl 13.01.10, 21:41 Oficjalnie podane nie ma - jak to niestety zwykle w Polsce. Ale pracownicy bez ogrodek mowia ile jest oferowane na pierwszym poziomie - to po czesci zacheca najlepszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Tępyś, bo racje ma Twój przedmówca! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 21:44 Aha, czyli oficjalnie nic nie ma podane, ale jedna pani drugiej pani... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzep Re: Tępyś, bo racje ma Twój przedmówca! IP: *.acn.waw.pl 13.01.10, 21:47 Takie sa polskie realia - zadna firma nie podaje oficjalnie zarobkow, wiec dlaczego niby ma dziwic, ze McKinsey tego nie robi? Zarobki tam sa bardzo wysokie jak na polskie warunki z prostego powodu - jesli mozesz dostac prace w McKinsey w Polsce (w Warszawie) to bez problemu ja tez znajdziesz w Londynie, Nowym Jorku i w kazdym innym miejscu na swiecie. Musza wiec miec pensje przynajmniej zblizone do swiatowych standardow (minus koszta utrzymania). Odpowiedz Link Zgłoś
ual123 rzep ty jakiś niereformowalny jesteś... 20.01.10, 09:32 Nie wiem skąd wziełą sie w twojej głowie informacja o zarobkach w McK na poziomie 12 tys brutto? Tyle może zarabiać manager, supervisor ale nie dzieciak, który jest na 5 roku lub świeżym absolwentem bez doświadczenia. Mowa jest właśnie o takich. Tacy właśnie dostają 2000 pln brutto a pracują lub sa pod kontrola korporacji przez 16-18 godzin na dobę. Czytanie ze zrozumieniem jest od jakiegoś czasu na egzaminach gimnazjalnych - chyba miałbyś problemy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: rzep ty jakiś niereformowalny jesteś... IP: 213.31.195.* 08.03.10, 18:52 Zabawne jest, jak czyta się wypowiedzi "znawców". Pan od 12k miesięcznie wiele się nie pomylił, a informacja była jawna jakiś czas temu. Każdy może przejść się na SGH, na imprezy organizowane przez konsultantów McK i popytać. A że praca 8-21...wielu ludzi pracuje w ten sposób za wiele mniejsze pieniądze, a wiadomo, że firma prestiżowa otwiera drzwi do innych, gdy taki tryb życia staje się uciążliwym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Kolejny ośrodek "low cost", "low salary" IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.01.10, 08:27 Nie oczekujcie cudów, McKinsey potrzebuje też pracowników "do łopaty" i dla takich wybrał właśnie Wrocław. Taka jest miejska strategia przyciągania inwestorów. Wrocław chce być europejskim ośrodkiem low cost, konkurencyjnym dla Chin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwierzak Re: Kolejny ośrodek "low cost", "low salary" IP: 198.240.212.* 13.01.10, 09:28 podobno pensje dla absolwentow maja zaczynac sie od 5k brutto. tyle samo jak jest we wszytskich firmach z big 4, wiec zadna rewelacja. To ze pracuje sie do nocy jest prawda - trudno wyjsc o 17, jesli zaczynasz prace o 9, najlepiej by bylo zebys zostawal do 22, no minimum przyzwoitosci nakazuje do 20. za nadgodziny nie placa, bo praca jest zadaniowa, wiec nawet 5k brutto za 50-60h tyg to nieduzo - ok 20zl/h brutto. Tak jest w PWC i EY. Tu pewnie bedzie tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: McKinsey zaczyna we Wrocławiu rekrutację anal IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.01.10, 09:07 to mogą zaraz na początku założyć zwiazek zawodowy i pilnować swoich praw. Ale będzie tak, że Ci młodzi, popadna w zachwyt i uwielbinie i za 100 PLN będą tyrać jak dziki. Ale będą pracować w super firmie, he he....no cóż naiwnych nie brakuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HM_ Re: McKinsey zaczyna we Wrocławiu rekrutację anal IP: *.wroclaw.vectranet.pl 13.01.10, 09:35 Uśmiałem się setnie:). Jako były pracownik b. dużej korporacji, gdzie przepracowałem kilkanaście lat mogę stwierdzić, że takie oferty mogą zaimponować jedynie osobom nie mającym doświadczenia i obycia w życiu zawodowym. Na to też liczy każda korporacja -> patrz jak zmieniła się średnia wieku w dużych firmach w kraju. Młodego można łatwo zmylić krawatami, laptopami i widokiem za oknem. Ale i on się nauczy, co znaczy praca w korporacji a jak sobie to uświadomi i się z tym ujawni, to stanie się niepotrzebny. Chyba, że będzie miał już kredycik na autko i "apartament" a rateczki trzeba będzie spłacać - wtedy będzie siedział cichutko...I koło 40 odjedzie na zawałek albo raczka. Carpe diem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: McKinsey zaczyna we Wrocławiu rekrutację anal IP: *.sdm.de 13.01.10, 11:06 tak mniej wiecej to wyglada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grr Re: McKinsey zaczyna we Wrocławiu rekrutację anal IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.01.10, 17:49 no wlasnie, twoj problem polegal na tym, ze pracowales kilkanascie lat a nie np. tylko 4-5, dokladnie tyle aby sie czegos nowego nauczyc i z tym doswiadczeniem pojsc gdzies indziej. pwszechnie wiadomo, ze szansa awansu w wielkiej korporacji jest minimalna... (narybek korporacyjny o tym nie wie, kazdy z osobna mysli, ze za 2-3 lata bedzie zastepca prezesa). a wiec przez te kilkanascie lat cos cie tam trzymalo, nie? kasa? prestiz? jakies bonusy? czyli sam ulegles tej korporacyjne "zmyle"? no tak, po paru latach mozna sie do wszystkiego przyzwyczaic a te pare klockow miesiecznie na koncie piechota nie chodzi... mlody czlowiek ma dzis niewielki wybor, no chyba ze skonczyl informatyke na wysokiej pozycji. ale generalnie zgadzam sie z tym co npisales. mam kuzyna, co pracuje w wielkiej korporacji, do domu wraca okolo 20-21 dzien w dzien (mieszka pod miastem), caly czas narzeka na tempo i mowi: jeszcze rok, jeszcze jeden rok i "pojde na swoje". i tak juz tyra z 10 lat a moze i dluzej. bo takiej kasy w polsce nie zarobi nigdzie, no chyba ze w kocu rzezywiscie otworzy wlasna firme i mu sie uda... praktyka pokazuje rowniez to, ze wielu ludzi zostalo wyrwanych z blednego kola korporacyjnego obledu tylko dzieki zwolnieniu, po prostu pewngo dnia, kilkanascie czy kilkadziesiat ludzi bylo zwalnianych (jak to jakis czas temu sie odbylo w 3m). po krotkim zalamaniu okazywalo sie, ze radza sobie wysmienicie poza korporacja, zwykle wiecej zarabiaja na nowych stanowiskach i maja wiecej wolnego czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: McKinsey zaczyna we Wrocławiu rekrutację anal IP: 212.180.165.* 15.01.10, 00:21 Też pracuję w 'dużej korporacji' i po paru latach trochę trdno jest odejść. Tak, trzyma głównie kasa. Początkowy zapie...l zaczął się po czasie zwracać finansowo, zresztą niełatwo będzie w PL znaleźć coś na podobnym poziomie. Gorzej, że w pewnym momencie przestajesz się uczyć czegokolwiek nowego, a wiecznie nie można odcinać kuponów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: McKinsey zaczyna we Wrocławiu rekrutację anal IP: *.bremultibank.com.pl 13.01.10, 10:12 Raczej 10 000 niż 1000. I to od pierwszego dnia. Nie znasz specyfiki tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
ojca No, no...500 tyś 13.01.10, 10:37 10 tyś dla absolwenta świeżaka, którego trzeba podszkolić? ahaa... fajnie...ciekawe kto w to uwierzy ;)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: No, no...500 tyś IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.01.10, 13:53 ba, a nawet 1 milion. Ha ha, jakim trzeba być naiwnym, przecież argument będzie prosty ,, jesteś mlódy, to pierwsza praca, ciesz sie, że dostałeś Tysiac. Bo Firma ciebie nauczyła,wyszkoliła'' . Nieważne, że pracowałeś po 14 godzin dziennie od piątku do soboty, masz ładny laptop i krawat i zero życia rodzinnego. Ale młody Jesteś i całuj po rękach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: No, no...500 tyś IP: *.chello.pl 13.01.10, 14:34 wiekszego steku bzdur na temat McKinsey dawno nie widzialem. nie wiem jak dokladnie bedzie wygladalo centrum wiedzy, ale w warszawskim biurze faktycznie bardziej 10000 niz 1000. podejrzewam ze z racji tego ze we wroclawiu byle kogo nie zatrudnia (jest to dopiero czwarte centrum wiedzy na swiecie, pierwsze w europie), wynagrodzenia tez beda stostowne, zreszta mckinsey zawsze podkresla ze wynagrodzenie nie jest problemem. wasze wypociny na temat doszkalanego absolwenta smieszna mnie niezmiernie. ludzie, ogarnijcie sie. studia to 5 lat zycia. mozna nabrac szerokiego doswiadczenia (organizacje studenckie, praca), spedzic sporo czasu za granica (niekoniecznie na zmywaku), przejsc wiele szkolen itd. niestety cala ta dyskusja moze konczyc sie na wymagajacej rekrutacji, gdzie trzeba byc lepszym niz pi razy drzwi 99% kandydatow. Odpowiedz Link Zgłoś
ojca Re: No, no...500 tyś 13.01.10, 14:57 Ciekawe ilu z tych nowo zatrudnionych będzie miało 10 tyś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grr Re: No, no...500 tyś IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.01.10, 17:52 a tego to juz na pewno sie nie dowiesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Anil Kumar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 15:01 (jest to > dopiero czwarte centrum wiedzy na swiecie, pierwsze w europie" online.wsj.com/article/SB125605394316296749.html "Mr. Kumar made a name for himself within the company in 1998 by launching the McKinsey Knowledge Center, a facility in the New Delhi suburb of Gurgaon, where a team of several hundred employees carries out advanced business research and analytics to support McKinsey consultants. Such "knowledge process outsourcing" would later gain traction in the corporate world with investment banks, brokerage firms and hedge funds." Co to outsourcing nie trzeba nikomu kumatemu tłumaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Anil Kumar IP: *.chello.pl 13.01.10, 15:26 oni tam nie potrzebuja ludzi do skanowania faktur, tak jak HP.zanim wydacie swoja opinie, dowiedzcie sie wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: No, no...500 tyś IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.01.10, 15:33 widać, że lol, ma niewielkie rozeznanie w śrofdowisku. Znam wiele takich cudnych firm, ale cos do płacenia to raczej dolna półka...nieważne, każdy ma prawo do sowjego zdania. A rzeczywistosć to zweryfikuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: No, no...500 tyś IP: *.chello.pl 13.01.10, 15:42 oczywiscie, ze kazdy ma prawo do wlasnego zdania. a mozesz te firmy wymienic z nazwy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Tomasz Re: No, no...500 tyś IP: 213.86.33.* 13.01.10, 17:20 AT Kearney np Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzep Re: No, no...500 tyś IP: *.acn.waw.pl 13.01.10, 22:49 AT Kearney to polka nizej od MCK. W Polsce pod wzgledem prestizu/zarobkow itp moze konkurowac z McKinsey tylko BCG. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: politolog 81 czy politologa tez by przyjeli ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 17:00 jw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grr Re: czy politologa tez by przyjeli ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.01.10, 17:56 mysle ze tak, pod warunkim ze spelnisz dodatkowe kryteria no i przejdziesz kwalifikacje... wewnetrznym jezykiem w tej firmie jest angielski, oczywiscie miedzy soba mozna rozmawiac po polsku ale szef jest zwykle angolem albo jankesem. oczywiscie implikuje to koniecznosc sprawnego poslugiwania sie j.angielskim w mowie i pismie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: new Re: czy politologa tez by przyjeli ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 18:41 Tak to już jest gdy w Polsce montownie nazywa się fabrykami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sec-o Re: McKinsey zaczyna we Wrocławiu rekrutację anal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 18:41 Masz raczej słabą wiedzę o zarobkach w McK. Nawet tych co dopiero zaczynają. Pomnóż sobie przez 10. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy jak sie tam pracuje.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.10, 17:00 czy siedzenie z biurze od 8 do 20 to faktycznie norma ? i czy zatrudniaja tam tylko ludzi robotow? czy tez moze byc przyjazna atmosfera w pracy ? Odpowiedz Link Zgłoś
powrozowy Ja zadnych testow nie przechodzilem 14.01.10, 20:46 Srednia ze studiow, GPA, mialem 2.21 na 4.0 max w slabej miejskiej szkole. Ro stracilem na douczenie sie jezyka bo po wstepnych testach w ogole nie chcieli mnie nawet przyjac do community college. Co znaczy ze cymbal jestem nawek jak na Ameryke. Jedyny test to bylo sikanie do kubka celem sprawdzenia czy nie biore jakiegos koksu. Zarabiam po 4 latach w tej branzy 112 000 USD rocznie brutto. Za 2009 rok oczekuje bonusa w granicach 28 000 dolarow brutto ale to byl slaby rok bo za 2007 chapnalem 40 +. Wyglada mi na to ze polskiego wyrobnika traktuje sie kilkakrotnie ostrzej niz swojaka w USA :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irek Re: Ja zadnych testow nie przechodzilem IP: *.chello.pl 15.02.10, 23:06 Mniej więcej tak jak hinduskiego. Z tych tekstów jasno wynika, że chcą tu zrobić takie centrum jak w Indiach. Pani Konsultant będzie co najwyżej przysyłać zadania do zrobienia w powerpoincie na rano, a ten wielki biznes to gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Ja zadnych testow nie przechodzilem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.10, 13:19 All the truth Odpowiedz Link Zgłoś