Dodaj do ulubionych

Lekarka odpowie za śmierć po operacji pośladków

• guru133 Mam nadzieję że ta lekarka nie tyle od, co do 18.01.10, 13:11
      d..y, pozbawiona zostanie prawa do wykonywania zawodu. Niezależnie
      od odpowiedzialności karnej i cywilnej za tę śmierć.
      • Gość: asafa Bzdury gadasz IP: *.chello.pl 18.01.10, 14:02
        Chcesz powrotu do Kodeksu Hammurabiego? Tam też karali lekarza za niepowodzenie
        operacji.

Jak dla mnie sprawa jest prosta. Jeśli lekarka miała uprawnienia i zrobiła
        zabieg zgodnie z procedurami, to nie jest winna i nie można jej obarczać
        odpowiedzialnością. Przy każdej czynności w życiu zawsze występuje jakieś
        ryzyko. Pacjentka zaryzykowała życie dla urody i przegrała. Jej wybór i nic
        prokuraturze do tego.
        • guru133 Natomiast ty uważasz że skoro błedy lekarzy 18.01.10, 14:09
          pokrywa ziemia, to nie ma co tych błędów konowałom wypominać i karać
          ich za nie. Pomimo wszystko nie życzę ci żebyś kiedyś wpadła w ręce
          tej, bądź jej podobnej lekarki. Przecdież ta niedorajda sama
          reklamowała się że potrafi robić coś, czego jak się potem okazało
          nie potrzfi i powinna za to ponieść odpowiedzialność.
          • Gość: asafa Re: Natomiast ty uważasz że skoro błedy lekarzy IP: *.chello.pl 18.01.10, 14:16
            A ja Ci życzę, żebyś się najpierw nauczył szacunku dla ludzi. Świadoma zgoda na
            zabieg, w powiązaniu z zachowaniem odpowiedniej staranności przez operatora (bez
            rażących błędów), zwalnia lekarza z odpowiedzialności za niepowodzenie zabiegu.
            Porażki są częścią każdej gry, tak samo jak zwycięstwa. I tyle w temacie :)
            • tbernard Re: Natomiast ty uważasz że skoro błedy lekarzy 19.01.10, 10:11
              Gość portalu: asafa napisał(a):

> A ja Ci życzę, żebyś się najpierw nauczył szacunku dla ludzi. Świadoma zgoda na
              > zabieg, w powiązaniu z zachowaniem odpowiedniej staranności przez operatora (be
              > z
              > rażących błędów), zwalnia lekarza z odpowiedzialności za niepowodzenie zabiegu.

LEKARZA (czyli tego który leczy)
              Czy ta Pani leczyła?
              Osoba operowana była z powodu choroby wymagającej operacji?

Tego typu zabiegi, których celem nie jest ratowanie życia lub poprawa stanu
              zdrowia powinny być zakazane dla lekarzy.
              Powinni to wykonywać ludzie z tytułem rzeźnika kosmetyka. Wtedy była by sprawa
              jasna: człowiek udający się do takiego przybytku nie byłby tumaniony, że niby
              jest pod opieką LEKARZA.
      • Gość: gosc Re: Mam nadzieję że ta lekarka nie tyle od, co do IP: *.pool85-50-74.dynamic.orange.es 18.01.10, 18:56
        A niby dlaczego? Kto tak uwaza, ty prosty czlowieczku?
    • szeregowy_agent Sędziowie też powinni odpowiadać za "błędy", 18.01.10, 13:12
      które rujnują a niejednokrotnie odbierają ludziom życie. Nawet gdy korupcja
      sędziego jest widoczna - pozostaje bezkarny.
      • eti.gda Re: Sędziowie też powinni odpowiadać za "błędy", 18.01.10, 15:30
        szeregowy_agent napisała:

> które rujnują a niejednokrotnie odbierają ludziom życie. Nawet gdy
        korupcja
        > sędziego jest widoczna - pozostaje bezkarny.

"Dzień po wydaniu wyroku obrońca przychodzi do sędziego i wnosi o
        ponowne rozpatrzenie przypadku:
        -Wyszły na jaw nowe fakty, które w decydujący sposób mogą wpłynąć na
        przebieg procesu.
        -Jakie to fakty?
        -Właśnie stwierdziłem, że oskarżony ma jeszcze 200 000".

• bakoy Zgubiła ją chytrość. 18.01.10, 13:18
      Przy jej zarobkach i wieku należało pomyśleć o zapłacie za seksualne usługi
      skoro miała taką potrzebę. Robienie się na 18-stke już nie jednej wyszło
      bokiem.Bo słyszał ktoś,żeby robić remont kapitalny
      30-letniego malucha czy chociażby poprawki lakiernicze?
    • kadykianus Uczyła sie ze slajdów tej operacji chyba. 18.01.10, 13:59
      Kto ją uczył tego zabiegu? Na "wczasowych" kursach wakacyjnych jakiś pan w Hiszpanie opowiadał o zabiegu. Baba nie zna ludzkiej anatomii i dla niej dupa to dupa. I takie efekty. Myślę, że jest zwykłą ... wą i tyle.
      • Gość: gosc Re: Uczyła sie ze slajdów tej operacji chyba. IP: *.pool85-50-74.dynamic.orange.es 18.01.10, 19:02
        A ty prostak i zapewne bękart jestes z komleksami.
        • kadykianus Re: Uczyła sie ze slajdów tej operacji chyba. 18.01.10, 21:07
          Nie. Wyżywam się w gejowskim sado-maso. Nie mam szans na kompleksy.
    • kika64 Lekarka odpowie za śmierć po operacji pośladków 18.01.10, 14:20
      Oczywiście, ze masz do tego prawo i nic nas to nie może obchodzić. Szkoda
      tylko, że ta babeczka umarła ,ale każdy kiedyś i tak musi. Ja nie mam
      na operację pieniędzy i mogę tylko codziennie ćwiczyć, zdrowo się odżywiać
      i przeprowadzać, tak jak teraz kurację cytrynową i aroniową. Mogę też
      korzystać do woli z witaminy M, dzięki wszystkim, których kocham.
    • havana28 Lekarka odpowie za śmierć po operacji pośladków 18.01.10, 14:23
      Prawda jest taka, że nic tak ładnie nie podnosi pośladków jak staroświecka metoda zwana cwiczeniami fizycznymi.
      • mus-zek0 Re: Lekarka odpowie za śmierć po operacji pośladk 18.01.10, 15:38
        A jak ktoś ma wstręt do wysiłku fizycznego?
    • ekumeniczny Glupota tej baby przekroczyla dopuszczalne granice 18.01.10, 14:36
      Glupota tej pacjentki przekroczyla dopuszczalne granice. Na
      nieszczescie takich w naszym spoleczenstwie jest wiecej. czy ten
      incydent przywroci im rozum? na rok-dwa a potem znow chore mysli
      wezma gore nad rozsadkiem

kobieto, przezytych ksztaltow zaden cud nie wroci do istnienia.
      • mus-zek0 Re: Glupota tej baby przekroczyla dopuszczalne gr 18.01.10, 15:40
        No to po cóż te operacje?
    • georgeb Lekarka odpowie za śmierć po operacji pośladków 18.01.10, 15:45
      Bez nadzoru i praktyki, nie dałbym jej nawet tłuc kamieni na drodze, a co dopiero ryzykowną operację. Mogła poprostu pomylić iniekcje. Zamiast do tkanki podskurnej, dała trochę głębiej i wlądował kwas w tkance mięśniowej. No i jej głupota nie zna granic, objawy nieprawidłowej iniekcji powinny być jej znane i natychmiast rozpoznane. Ja bym jej dał dożywocie.
      • Gość: zirke9 Re: Lekarka odpowie za śmierć po operacji pośladk IP: *.multimo.pl 22.06.10, 20:31
        A ja Tobie słownik ortograficzny...<podskurnie> God!!! jak mozna sie tak pomylic;/
    • psychiatranarodowy Lekarka odpowie za śmierć po operacji pośladków 18.01.10, 15:45
      Zabiła ją własna głupota, niezależnie od tego, czy doszłodo błędu
      lekarskiego. Podejmowanie ryzykownej inwazyjnej "terapii" tylko w
      wątpliwym celu upiększenia sobie dupska i to w klinice nie mającej w
      tym zakresie wystarczjącego doświadczenia mogło się skończyć zle i
      nic w tym dziwnego, że tak się właśnie skonczyło. Pańcia była przy
      tym pewnie pazerna - na luksusowe życie, na wieczną młodość, na
      kasiorkę (chciała zaoszczędzić, ale żeby zrobić to dobrze to trzeba
      zapłacić więcej w profesjonalnej klinice zagranicznej) i skonczyła
      żywot w sposób żałosny. Ironia losu. Ta historia to przyczynek do
      socjologii, psychologii i aksjologii nowej klasy "średniej" w Polsce
      dzikiego kapitalizmu. Bezwzględni, ponurzy, egoistyczni z parciem na
      kasę, złota młodzież w tym wypadku 50-letnia.
      • Gość: ricky Re: Lekarka odpowie za śmierć po operacji pośladk IP: *.as.kn.pl 18.01.10, 23:08
        Tylko że w artykule mowa jest o źle zrobionej operacji, a nie o
        głupocie czy o pazerności pacjentki. Głupota i pazerność bardziej
        pasuje do lekarki, która nie mając doświadczenia, zlekceważyła na
        dodatek dolegliwości pooperacyjne pacjentki.
    • limonka1983 Lekarka odpowie za śmierć po operacji pośladków 18.01.10, 16:02
      "Przyjaciółka odradzała jej zabieg, a kilku lekarzy odmówiło jego
      wykonania. Maria W. była jednak uparta i gdy doktor Katarzyna S. (która
      wcześniej powiększyła jej piersi) zaproponowała, że podejmie się tego,
      zgodziła się."

Wiadomo, że operacje plastyczne nie są tanie, a skoro nawet lekarze, którzy
      mieliby zarobić na tej pani kupę kasy, odmówili, to pewnie mieli swoje powody.
      Kobieta na pewno na coś chorowała lub istniały przeciwwskazania. Ta lekarka
      zapłaci teraz za własną chciwość. Wiadomo, zarabia w ten sposób, ale chęć
      zysku w tym przypadku źle się dla niej skończył. Każdy zabieg jest ryzykowny.
      Jednak jeśli paru lekarzy już na wstępne odmawia (przez co rezygnuje z
      możliwości zarobku na tej kobiecie), to nie robią tego z przekory. Pacjentka
      za pęd za piękne ciało już zapłaciła za swój upór...
    • limonka1983 Lekarka odpowie za śmierć po operacji pośladków 18.01.10, 16:03
      * za pięknym ciałem.
    • pani_rosomak Lekarka odpowie za śmierć po operacji pośladków 18.01.10, 16:23
      Nie wiem jakim prawem krytykujecie ofiarę nieudanego zabiegu. Próżność? Cóz, nie kazdy ma wysoką samoocenę,nie każdy ma siłę, chęć i możliwości by ją poprawić, są ludzie którzy całe życie zmagają się z kompleksami i muszą sobie udowadniać że są coś warci, atrakcyjni (atrakcyjny- "to attract"- przyciągać- a więc tacy którzy są w stanie przyciągnąć i zatrzymać na sobie uwagę innych ludzi- jedni to robią przez intelekt, inni przez dobre serce i bezinteresowność, inni jeszcze przez urodę i piękny wygląd. Poprostu ludzie są różni i mają prawo do tej różnorodności)Oczywiście że operacja plastyczna jest pojściem na sktórty- zamiast wieloletniej żmudnej psychoterapii i setek godzin w fitness-klubie, ale przecież nie każdy z nas jest silny , nie każdy dysponuje czasem i samozaparciem. A operacja plastyczna wcale nie jest zabawna, to straszne cierpienie i ryzyko powikłań. Jeśli ktoś się na to decyduje to naogół dlatego że MUSI bo inaczej jego jakość życia, w jago własnych oczach jest niewystarczająca, bo tak jak jest w tej chwili poprostu nie warto dalej żyć. Kto tego sam nie przeżył nie zrozumie. Często nie zrozumie tego nawet kochający mąż dla którego parę zmarszczek czy obwisły tyłek są w ogóle nieistotne. Osoba pogrążona w kompleksach jest osamotniona, niezrozumiana i wyszydzona. To bardzo smutny los. Szalenie współczuję tej pani i jej rodzinie i mam nadzieję że niekompetentna lekarka zgnije w kryminale.
      • Gość: Andrzej Re: Lekarka odpowie za śmierć po operacji pośladk IP: *.chello.pl 18.01.10, 16:50

Jednak jakiś cel osiągnęła. Kształtny tyłek dobrze się w trumnie
        prezentował.
      • Gość: gosc Re: Lekarka odpowie za śmierć po operacji pośladk IP: *.pool85-50-74.dynamic.orange.es 18.01.10, 19:13
        Jestes babo tak samo zakomleksiona jak zmarla. Oby nikt nie zdecydowal sie
        cibie operowac bo go zniszczysz swoimi zaburzeniami emocjonalnymi.
      • Gość: F1 Re: Lekarka odpowie za śmierć po operacji pośladk IP: 212.106.31.* 18.01.10, 20:15
        Drodzy moi, NIE ŻYJE człowiek, uszanujcie to i podarujcie sobie głupie i
        chamskie komentarze.

ktoś umarł i ktoś inny po nim płacze, nieważne dlaczego. Moze tak pójdziecie do
        dzieci tej kobiety i powtórzycie te komentarze o dupie tak prosto w oczy

Ech polaczkowatość zawistna ...

• gambiting Re: Lekarka odpowie za śmierć po operacji pośladk 18.01.10, 21:29
        Bo nie wiemy jakim prawem autor artykułu pisze "wyglądała więc bardzo
        atrakcyjnie". Bo według mnie osoba która ma tzw. permanentny makijaż jest wręcz
        przeciwieństwem atrakcyjności.
    • sabrilla Re: Lekarka odpowie za śmierć po operacji pośladk 18.01.10, 22:17
      "- nikt przy zdrowych zmyslach nie bedzie robil z siebie krolika
      doswiadczalnego. Chirurg plastyczny wykonujacy zabieg powinien miec
      za soba przynajmniej kilkaset wstrzykniec kwasu hialuronowego. "

No, ale komuś te kilkaset wstrzyknięć musi wykonać? Każdą nową metodę trzeba na
      kimś zacząć, każdy nowy lek jest podawany tysiącom ludzi. Tak to już jest, każdą
      operację wykonano na kimś po raz pierwszy. W większości przypadków nie wydarzy
      się nic dramatycznego, wręcz przeciwnie a w kilku będzie tragedia.Lekarze też
      nie kończą studiów zaopatrzeni we wszelkie umiejętności tylko latami się uczą.
      Na pacjentach.

osmanthus napisała:

> No coz, zgubila ja proznosc ...
      > Nie ja pierwsza. I zapewne nie ostatnia...
      >
      > Matka znajomego z Gwadelupy zmarla w podobnych okolicznosciach.
      > Udala sie na wakacje do Francuskiej Gujany a stamtad zrobila cichcem
      > wypad do Brazylii by zrobic sobie po korzystnej cenie face lift. Tak
      > sie jej to spodobalo, ze z miejsca u tego samego chirurga
      > plastycznego zazyczyla sobie odessanie tluszczu z brzucha. On uznal,
      > ze bylby to w jej przypadku zbyt ryzykowny zabieg i odmowil. No to
      > dama znalazla jakiegos innego, ktory sie ochoczo zgodzil - zeszla na
      > serce tuz po zabiegu.
      >
      > Poza tym:
      > - metoda, o ile wiem, nazywa sie Macrolane
      > - nikt przy zdrowych zmyslach nie bedzie robil z siebie krolika
      > doswiadczalnego. Chirurg plastyczny wykonujacy zabieg powinien miec
      > za soba przynajmniej kilkaset wstrzykniec kwasu hialuronowego.
      >
      >
      • pipenka A moze wiecie co wstrzyknac... 19.01.10, 04:33

... mojemu facetowi w penisa? Ma zdecydowanie za duzego
        i rani mnie kilka razy dziennie bolesnie. Czy bylby to
        zabieg kosmetyczny? On sie zgodzil a ja dobrze zaplace.
    • madameh oskarzona dr.Kat.Stelczyk 19.01.10, 10:33
      To przeciez nie pierwszy przypadek pani dr.Katarzyny Stelczyk po ktorej
      zabiegu nastapilo zejscie smiertelne. Dziwie sie w jaki sposob znalazla sie na
      2 miejscu w rankingu najlepszych specjalistow chirurgii plastycznej ???
      Ciekawa jestem co zrobila gratis pani dzienikarce za to??? To co wiemy o
      dr.Stelczyk w miescie to to ,ze srubuje ceny !!! 18tys.za piersi kiedy takie
      zabiegi kosztuja 9-12tys.zl w innych renomowanych klinikach w PL.Poza tym
      bardzo dobrze sprzedaje sie medalnie i wciska do tv i kolorowych pism jako
      "SUPER" specjalista. Pytam czy takie 1-2 dniowe szkolenia za granica bo tyle
      trwaja upowazniaja ja do stwierdzenia,ze ma praktyke w nowatorskich
      zabiegach???? SKANDAL !!!
      • Gość: wik Re: oskarzona dr.Kat.Stelczyk IP: *.finemedia.pl 24.08.14, 21:49
        To że piszesz dr z kropką mówi wystarczająco mówi o tobie i twoim kretyńskim opiniach. żal.
    • Gość: bu-ka-bu Re: Lekarka odpowie za śmierć po operacji pośladk IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.01.10, 10:37
      osmanthus napisała:
      > No coz, zgubila ja proznosc ...

Tak ale lekarki, która sądziła że jest alfą i omegą i wie jak przeprowadzić
      zabieg, którego nigdy w życiu nie robiła.
    • eopo Lekarka odpowie za śmierć po operacji pośladków 19.01.10, 10:51
      Najważniejsze, że ma "permanentny makijaż": w trumnie zapewne dobrze się prezentuje... No, chyba, że zamierza na świat żywych się... wypiąć?!
      • Gość: wroclafanka Re: Lekarka odpowie za śmierć po operacji pośladk IP: *.chello.pl 19.01.10, 15:51
        kolejna ofiara trendu na "wieczną młodość". Często młody wygląd gwarantuje dobrą
        pracę, więc wcale się ofierze nie dziwię. Co ma do tego samoocena, jak zbyt
        często młoda, choć głupia ma lepiej płatną pracę? Wszyscy bierzemy udział w
        ochach i achach nad zewnętrzną atrakcyjnością, a "nienachalnej urody" się
        wyrzekamy. Prawie każdy, kto tu androny pod adresem ofiary pisze, skrzywiłby się
        pewnie z dezaprobatą na widok starzejącej się kobiety BEZ tych operacji. Nie
        dziwię się decyzji śp Marii, chciała zachować pewnie także dobrze płatną pracę.
        Złą decyzją może być także przejście przez jezdnię. Wszystko, co kończy się źle
        "mądrale" krytykują, posiadając tylko wiedzę o skutkach. Niejednemu z Was udało
        się wyjść cało z sytuacji, które o włos graniczyły ze śmiercią, tyle, że się
        udało. Więc zmilczcie, wszystkowiedzący krytykanci, przepadnijcie, a kysz!
    • ramm Znałam bardzo dobrze pacjentkę 20.01.10, 09:21
      była majętną, aler bardzo wrazliwą i wartościowa osobą.pomagała
      zawsze biedniejszym, wspomagała organizacje harytatywne, miała męża,
      dzieci, miała wszystko i była bardzo szczęśliwa..tyle
      • Gość: Taka jedna Re: Znałam bardzo dobrze pacjentkę IP: *.xdsl.centertel.pl 22.01.10, 18:44
        Zgodnie z moim widzimisiem szczęśliwa osoba w tajemnicy przed
        najbliższymi nie poddaje się operacji a kochająca rodzina zazwyczaj
        reaguje troską gdy kogoś z najbliższych dotyka choroba i nie
        zostawia go samemu sobie.
    • aboutblank No i krótko mówiąc dupa. 25.01.10, 22:02
      Tak kończą ludzie którzy chcą poprawiać po naturze. Śmiech na sali żeby sobie
      powiększać cycki czy dupę, nie rozumiem ego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka