Dodaj do ulubionych

Ile kosztowałaby rezygnacja z EURO2012 ?

22.01.10, 15:32
I wynosiłyby koszta rezygnacji Wrocławia z Euro2012 ?
Czy przekroczyłyby sumę około 800mln złoty ?
Obserwuj wątek
    • g625 Re: Ile kosztowałaby rezygnacja z EURO2012 ? 22.01.10, 15:44
      Zysk? Pewnie więcej.
    • Gość: Piotrek Szkoda, że to niemożliwe IP: *.54.16.203.static.telsat.wroc.pl 22.01.10, 15:51
      z dwóch powodów:
      1) żadni (niezależnie od opcji politycznej) włodarze miasta nigdy się na to nie zgodzą, no bo jak tu przyznać się publicznie wszem i wobec, że nie potrafi się mierzyć sił na zamiary
      2) lepiej poczekać aż UEFA sama organizację odbierze niż samemu wyskoczyć przed szereg i scedować chociażby na Stadion Śląski

Tak więc, gdyby ktoś jeszcze podzielał te nadzieje, to są płonne.

PS. Dodajmy do tego tabuny święcie wierzących tzw. szarych obywateli & zagorzałych kibiców w myśl pt. "Jakoś to będzie", którzy abstrahując od kwestii powodzenia całego przedsięwzięcia, nie potrafią odpowiedzieć poza ogólnikowym "No jak to po co?" na proste pytanie: do czego służyłby stadion, wziesiony ponadnormatywnie dużym kosztem, po hipotetycznie sfinalizowanym EURO2012.
    • map4 Re: Ile kosztowałaby rezygnacja z EURO2012 ? 22.01.10, 15:54
      vratislavian napisał:

> I wynosiłyby koszta rezygnacji Wrocławia z Euro2012 ?
      > Czy przekroczyłyby sumę około 800mln złoty ?

Rezygnacja z Euro2012 kosztowałaby pana Rafała Dutkiewicza wraz ze wspierającą
      go kamarylą z POPiSu władzę. A na to POPiS pod żadnym pozorem się nie zgodzi.
      Pan Dutkiewicz pewnie też miałby coś przeciwko.
      • Gość: Łoś_bimbacz to może być zyskowne! IP: *.ip.netia.com.pl 22.01.10, 16:03
        Mam coraz wiekszą nadzieję, że uefa wraz mostostalem zrobią jednak
        coś dobrego dla mieszkanców i uwolnią nas jednoczesnie od
        Piłkarskiego Święta i Sternika. Wydaje się to niemożliwe, ale
        jednak miedzynarodówka kopaczy może zrobić coś POzytecznego
        dla miasta:)))
        • Gość: Piotrek A może by tak opchnąć komuś to Euro2012? IP: *.54.16.203.static.telsat.wroc.pl 22.01.10, 16:13
          I zamiast długów jeszcze bylibyśmy do przodu. Tylko gdzie znaleźć takiego frajera? :)
          • garym Re: A może by tak opchnąć komuś to Euro2012? 22.01.10, 16:50
            jakis czas temu podobno Kraków oferował 50 mln za przejęcie organizacji Euro. W
            tej chwili to jednak bez sensu bo co z tą dziurą na Maślicach zrobić i tak
            trzeba ja dokończyć. Tak przynajmniej część kosztów się zwróci.
            • Gość: Bela Re: A może by tak opchnąć komuś to Euro2012? IP: *.wroclaw.mm.pl 23.01.10, 11:42
              Smieszne jest to, ze na tym forum codziennie udziela sie grono może
              30, może 40 zagorzałych krytykantów, nienawidzących Gazety
              Wyborczej, nienawidzących Dutkiewicza i w ogóle wszystkiego co wokół
              nich się dzieje. Siedzą więc codziennie, godzinami, zakładają
              kolejne wątki, szczują, krytykują, szydzą i tak dalej. A najlepsze
              jest to, ze (na szczęscie) nikt się kompletnie tym nie przejmuje i
              na nic nie ma to wpływu.
              Ot, taki wentyl dla życiowych nieudaczników, co sens istnienia widzą
              w szczekaniu na wszystko, co się dzieje.
              Dobra rada: zmierzcie sobie poziom cholesterolu, pewnie macie
              wysoki., I zróbcie coś sensownego ze swoim życiem, nie szkoda
              marnować dni i godzin na szczekanie na forum?
              Pozdrawiam. Tych wszystkich mapów4, Pawłów_zet, sympatieplus,
              wielkich czarodziejów, gb625, i resztę szczekaczy. Jesteście i
              śmieszni i żałosni. Ale taki wasz wybór:)
              • akrajka1 Re: A może by tak opchnąć komuś to Euro2012? 23.01.10, 11:47
                Tak to jest kiedy większość dróg z danego miasta prowadzi w pole...
              • akrajka1 Re: A może by tak opchnąć komuś to Euro2012? 23.01.10, 11:52
                "Jadąc do Babadag" - W tej ogromnej wsi miasto jest nienaturalną naroślą, czymś
                obcym, a "Miasto w podróży to klęska. (...) Wieśniacy nie potrafią budować
                miast". Dlatego omija miasta, a jeśli się w nich znajdzie, ucieka czym prędzej."
              • Gość: adam Re: A może by tak opchnąć komuś to Euro2012? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.10, 11:53
                Haha, świetnie to ujęłaś Bela, taka jest właśnie prawda. Wszystkei te durnie
                schowają się pod ziemie podczas Euro.
                Pies wam mordę lizał.
              • ddyzma5 Re: A może by tak opchnąć komuś to Euro2012? 23.01.10, 13:28
                Bela

Twoja interpretacja jest godna zrozumienia tego problemu.
                Ludzie widzą co się dzieje, i martwią się o swoje miasto .
                Widzą , że nie mogą polegać na GW, bo to nie jest gazeta niezależna .
                Jest to gazeta opcjonalna grup interesów, uzurpująca sobie prawa do jedynie
                słusznej prawdy.
                Jest to gazeta , która nie jest w stanie pokazać dwóch stron medalu, i podjąć
                rzeczową publiczną analizę tych obydwu stron.
                Jak Ty myślisz , dlaczego polska demokracja jest taka słaba ?
                Dlaczego prasa w Polsce jest tak mało aktywna, opozycyjna.
                Dlaczego w Polsce opozycja polityczny praktycznie jest szczątkowa?
                Problem obaw społecznych mieszkańców Wrocławia , jest jak najbardziej uzasadniony.
                Obawiają się oni bowiem następnego rozczarowania. I to nie wzięło się z tego ,
                że ktoś nie kocha GW czy Dutkiewicza. Ale są realne przesłanki ku temu. Te
                przesłanki są odbiciem rzeczywistości.
                Nie każdy jest taki jeszcze pasywny i zrezygnowany, wobec takiej miernej
                rzeczywistości .
                Jak jestem w kraju , celowo rozmawiając z ludźmi, doszedłem do wniosku, że
                większość już jest tak zmęczona i zrezygnowana perspektywą przyszłości . Tyle
                razy społeczeństwo przeżyło rozczarowania.
                Dla Ciebie chyba to na rękę takie zrezygnowane społeczeństwo.
                • Gość: Bela Re: A może by tak opchnąć komuś to Euro2012? IP: *.wroclaw.mm.pl 23.01.10, 20:17
                  Ddyzma, jak rozumiem, Dziennik Polski albo Nie, to są gazety
                  niezalezne tak? No bo jakies niezalezne chyba są? Co do obaw
                  obywateli... sorry, kolego ale na tym forum nie ma żadnej
                  reprezentacji obywateli miasta. Jest kilkadziesiat osób, ktore w
                  kólko wypisują rozmaite opinie, niemal zawsze napastliwe i
                  krytyczne, na rozne tematy. Nienawiść do Dutkiewicza na tym forum
                  jest ogromna, Ddyzma. Jakby ktoś na podstawie analizy wpisów na tym
                  forum miał wyrobić sobie zdanie na temat prezydenta, to powinien on
                  być dawno odwołany, jak Kropiwnicki w Łodzi ostatnio a jeszcze
                  pewnie ukamieniowany albo wykąpany w smole i pierzu. A tymczasem w
                  miescie osiąga on poparcie na granicy 75 do 80 procent. No i tyle na
                  temat wartosci tego forum mozna powiedziec. Wyborcza też jest
                  opisywana jako siedlisko zła, a sprzedaje się w miescie bardzo
                  dobrze od lat. To samo dotyczy opinii lansowanych tutaj na rózne
                  inne tematy. Pomijam wpisy oczywistych idiotów i prostaków, ale
                  geniusze dyżurni tutaj też dają popalic. Gb625, map4, pawel-zet (ten
                  to bije rekordy bredni), sympatiaplus, tenrok140, i z dziesieciu
                  innych to ci, o ktorych piszę. Alfy i Omegi tego miasta. Wiedzą co
                  dobre i co złe. Co spalić, co zaorać, na co płacić, co robić.
                  Ciekawe jak im się wiedzie prywatnie, skoro mają tyle czasu zeby tu
                  sączyć swoje mądrości, to chyba mają dużo wolnego czasu i pieniędzy
                  nie? No chyba, ze rodzice ich utrzymują. Tych geniuszy.

Nie widzisz tego DDyzma?
                  • Gość: X Re: A może by tak opchnąć komuś to Euro2012? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.10, 20:28
                    Od kiedy to poparcie w sondażach, referendach przekłada się na obiektywną ocenę
                    kogoś ?
                    • Gość: as Re: A może by tak opchnąć komuś to Euro2012? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.10, 00:57
                      a poparcie w wyporach?
                      80% poparcia wzięło się znikąd?
                      • Gość: Łoś_bimbacz Euro2012 - 50 mln, Sternik i przesyłka - gratis IP: *.ip.netia.com.pl 24.01.10, 01:09
                        > a poparcie w wyporach?
                        > 80% poparcia wzięło się znikąd?

~Przy frekwencji nieco POnad 40 % otrzymujemy 35% realnego poparcia.
                        1/3 mieszkańców POparła Sternika przez udanie się do punktu
                        wyborczego. Inni nie przyszli lub, o zgrozo!, głosowali na kogoś
                        innego...
                        • ddyzma5 Re: Euro2012 - 50 mln, Sternik i przesyłka - g 24.01.10, 08:51
                          Gość portalu: Łoś_bimbacz napisał(a):

> > a poparcie w wyporach?
                          > > 80% poparcia wzięło się znikąd?
                          >
                          > ~Przy frekwencji nieco POnad 40 % otrzymujemy 35% realnego poparcia.
                          > 1/3 mieszkańców POparła Sternika przez udanie się do punktu
                          > wyborczego. Inni nie przyszli lub, o zgrozo!, głosowali na kogoś
                          > innego...
                          >
                          Jeśli rzeczywiście była taka niska frekwencja , to nie ma się czym chwalić.
                          Z reguły przy frekwencji poniżej 50% , taki wynik nie ma moc demokratycznej.
                          Jest raczej wskazówką na to na to , że coś z demokracją jest nie w porządku.
                          Demokracja to rządy większości, która poszła do urn wyborczych, ale przy
                          założeniu, że do urn wyborczych poszła ponad połowa populacji uprawnionej do
                          głosowania.
                          W przypadku tak wielkiej rezygnacji społecznej z prawa wyborczego, nie można
                          brać poważnie wyników statystycznych na tzw. środowiskach reprezentacyjnych.
                          Ale można doskonale manipulować takimi wynikami.
                          Mówienie że 80% mieszkańców miasta popiera Dutkiewicza , jest faktycznie niepoważne.
                        • Gość: as Re: Euro2012 - 50 mln, Sternik i przesyłka - g IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.10, 10:18
                          Hehe, zupełnie jak rozumowanie Jarosława przy przegranej Kropiwnickiego.
                      • pawel_zet Re: A może by tak opchnąć komuś to Euro2012? 24.01.10, 10:16
                        Przypominam, że 150 lat temu większość sobie drwiła, że Darwin
                        pochodzi od małpy. Hitler doszedł do władzy w demokratycznych
                        wyborach. Większość to - w znacznej części - łatwo manipulowalna
                        tłuszcza.
                  • ddyzma5 Re: A może by tak opchnąć komuś to Euro2012? 23.01.10, 23:21
                    Gość portalu: Bela napisał(a):

> Ddyzma, jak rozumiem, Dziennik Polski albo Nie, to są gazety
                    > niezalezne tak? No bo jakies niezalezne chyba są? Co do obaw
                    > obywateli... sorry, kolego ale na tym forum nie ma żadnej
                    > reprezentacji obywateli miasta. Jest kilkadziesiat osób, ktore w
                    > kólko wypisują rozmaite opinie, niemal zawsze napastliwe i
                    > krytyczne, na rozne tematy.
                    >
                    Nie wiem czy Dziennik Polski jest niezależny.
                    Nie wiem dlaczego mówisz o tej gazecie , na jej temat nie było przecież mowy.
                    Są na tym forum przedstawiciela ludności miasta. Jak Ty to interpretujesz , to już Twoja sprawa.
                    Co do agresywności userów, to akurat ci są agresywni co bronią potencjalnie skorumpowanych środowisk.
                    Oni są napastliwi, on są brutalni i nie są w stanie prowadzić dyskusji.
                    To przeżyłem kilka razy na własnej skórze, wczoraj byłem wyzwany nawet od Goebelsa.
                    >
                    >Nienawiść do Dutkiewicza na tym forum
                    > jest ogromna, Ddyzma. Jakby ktoś na podstawie analizy wpisów na tym
                    > forum miał wyrobić sobie zdanie na temat prezydenta, to powinien on
                    > być dawno odwołany, jak Kropiwnicki w Łodzi ostatnio a jeszcze
                    > pewnie ukamieniowany albo wykąpany w smole i pierzu.
                    >
                    Nikt poważny nie będzie kształtował sobie zdania na forum o Dutkiewiczu.
                    Forum to miejsce wymiany raczej krytycznych opinii. Ludzie artykułują tu swoje obawy.
                    Obawa mniej albo więcej uzasadnione.
                    >
                    >A tymczasem w
                    > miescie osiąga on poparcie na granicy 75 do 80 procent. No i tyle na
                    > temat wartosci tego forum mozna powiedziec.
                    >
                    Nie sądzę iż to odpowiada prawdzie.
                    Może jest takie poparcie, ale w ściśle określonym środowisku.
                    Takie poparcie nie spotyka się w demokracjach zachodnich, gdzie polityczna witalność i świadomości jest znacznie wyższa.
                    >
                    >Wyborcza też jest
                    > opisywana jako siedlisko zła, a sprzedaje się w miescie bardzo
                    > dobrze od lat. To samo dotyczy opinii lansowanych tutaj na rózne
                    > inne tematy. Pomijam wpisy oczywistych idiotów i prostaków, ale
                    > geniusze dyżurni tutaj też dają popalic.
                    >
                    Sam złapałem kilka razy wyborczą na kłamstwach, a jak tak rzadko jestem w Polsce.
                    Pierwszy raz było przed wielu laty. To właśnie przyciągnęło moją uwagę na tą gazetę.
                    Nawet geniusze robią błędy, ja też czytając tekst Pana Sawki, miałem niesmak z powodu formy językowej. Ale ja nie jestem polskim konsumentem prasy, nie jestem przyzwyczajony do polskich realiów.
                    Jestem przekonany o pozytywnym działaniu każdej rzeczowej krytyki, jest ona bowiem nośnikiem pozytywnej mobilizacji, dla osoby krytykowanej.
                    >
                    >
                    > Gb625, map4, pawel-zet (ten
                    > to bije rekordy bredni), sympatiaplus, tenrok140, i z dziesieciu
                    > innych to ci, o ktorych piszę. Alfy i Omegi tego miasta. Wiedzą co
                    > dobre i co złe. Co spalić, co zaorać, na co płacić, co robić.
                    > Ciekawe jak im się wiedzie prywatnie, skoro mają tyle czasu zeby tu
                    > sączyć swoje mądrości, to chyba mają dużo wolnego czasu i pieniędzy
                    > nie? No chyba, ze rodzice ich utrzymują. Tych geniuszy.
                    >
                    > Nie widzisz tego DDyzma?
                    >
                    Widzę wiele złego i wiele dobrego.
                    Kto kim jest, i jaki system wartości wykrystalizowała w nim rzeczywistość, to można bez problemu zauważyć. Ja też nie jestem bez skazy.Takie jest życie i tacy są ludzie.
                    Kto za co żyje , i czy siedzi na cycku mamy , to mnie nie nurtuje.
                    To nie jest tu mój problem , dlaczego Ty otarłeś się o to ?

Tak szczerze Tobie powiem , cieszę się że słonko jest coraz wyżej.
                    Oznacza to jedno, że moja aktywność na forum spadnie drastycznie.
                    Jedno jednak się z pewnością nie zmieni, mój stosunek do Wrcławia.
                    Obawiam się, że we Wrocław może więcej stracić jak zyskać na tej imprezie w 2012 roku.
                    A według moich kryteriów należało by za niepowodzenie obwiniać tych , co doprowadzili do przeprowadzenia tak nieprzygotowanej inwestycji, jak obecnie to ma miejsc.
                    Tym samym właśnie ten faktor doprowadził do zasiania nasienia wielkich spekulacji, z którymi dzisiaj mamy do czynienia.
                    Spychanie winy na Mostostal , zdaje mi się być dziecinadą. Nawet jak by Mostostal był nieudolną firmą. Ale każdy może mieć inne zdanie, ponieważ nie każdy jest świadomy wielu zależności przy takiej inwestycji.
              • pawel_zet Re: A może by tak opchnąć komuś to Euro2012? 24.01.10, 10:13
                Również serdecznie Cię pozdrawiam i przesyłam całusy.
                Rówocześnie radzę Ci jednak trochę grzeczniej prowadzić dyskusję.
                Twój sposóh argumentacji niewątpliwie może wzbudzać sympatię u
                łysych dresów, ale u szerszej publiki raczej politowanie. No chyba
                że bardzo Ci zależy na podziwie u łysoli. W takim przypadku zwracam
                honor.
                • Gość: Bela Re: A może by tak opchnąć komuś to Euro2012? IP: *.wroclaw.mm.pl 24.01.10, 11:50
                  Ddyzma: masz poglądy kontrowersyjne ale potrafisz dyskutować i
                  dostrzegasz złożoność spraw. Pisząc jednak o przedstawicielach
                  miasta na tym forum, jestes w błędzie. Te rozne pawły-zet i inne
                  gb625 to nie są przedstawiciele czy wyraziciele opinii miasta. To
                  grupka ludzi buszujących codziennie, godzinami, w necie i mająca za
                  cel wyłącznie krytykę, zjadliwą, dla samej przyjemności
                  krytykowania. Nie jest to w żadnym stopniu grupa reprezentatywna dla
                  miasta. Absolutnie nie.
                  Co do poparcia dla prezydenta, wyliczenia ile to procent nie poszło
                  do głosowania a więc duże poparcie dla Dutkiewicza to nieprawda itd.
                  to wybacz, szczekanie dzieciaka. Wiesz czemu? Każdy ma prawo iśc
                  głosować, kazdy ma wolną wole wyboru i uczestnictwa. Jak ktoś nie
                  idzie, jego sprawa i jego strata. Powiem więcej: taki ktoś nie ma
                  prawa krytyki, bo nie uczestniczy w demokracji czynnie. Demokracja
                  jest szansą tworzenia a nie wyłącznego krytykanctwa. Nie ma tu pola
                  do dyskusji: poparcie prezydent ma duże, wynika to z wolnej woli
                  wyborców, mieszkanców. I nie ma tu żadnej dyskusji.

Szczekanie na forum przeciw niemu jest oznaką bezsilności i
                  frustracji. Również zawiści i paru innych cech. Ci ludzie wystawiają
                  sobie sami świadectwo, na szczęscie anonimowe. Internet na to
                  pozwala, dlatego tak tu się panoszą.
                  Wartość tego forum jest zerowa. Troche ludzi tu zagląda, zeby sie
                  pośmiać z tych frustratów, niektórzy jak pewnie Ty i ja wpadamy co
                  jakiś czas na krótko zobaczyć z ciekawosci, na kogo znów się tu
                  pluje.

I tyle. Nic więcej.
                  • pawel_zet Re: A może by tak opchnąć komuś to Euro2012? 24.01.10, 12:35
                    Ty za to nie potrafisz dyskutować na minimalnym poziomie, który w
                    ogóle pozwala na prowadzenie dyskusji. A może potrafisz, tylko nie
                    chcesz? No jak to jest? Napisz, proszę, szczerze, dlaczego
                    zachowujesz się jak chamidło, obrzucając mnie i inne osoby
                    inwektywami.
                    • map4 Re: A może by tak opchnąć komuś to Euro2012? 24.01.10, 13:55
                      pawel_zet napisał:

> Napisz, proszę, szczerze, dlaczego
                      > zachowujesz się jak chamidło, obrzucając mnie i inne osoby
                      > inwektywami.

Rzeczowa dyskusja jest wtedy, kiedy zauroczeni powtórką z Platiniego z epoki
                      minus trzydzieści kilogramów rzuconej na ścianę wody w sikawie wychwalamy
                      naszego wrocławskiego Sternika, czyli mądrego, ukochanego przywódcę.

Kiedy piszemy, że Dutkiewicz znowu dał ciałą i kompletnie nie sprawdza się w
                      rządzeniu miastem na przykłądzie chociażby zlikwidowanego popołudniowego szczytu
                      komunikacyjnego, to jest to skrzek malkontentów, którzy nic innego nie potrafią,
                      tylko jątrzyć.

Różnica, choć subtelna, jednak jest. Chwalić Wielkiego Wodza można, krytykować
                      nie lzia. Oto dynamiczna wersja pojęcia dysputa publiczna.
                  • ddyzma5 Re: A może by tak opchnąć komuś to Euro2012? 24.01.10, 14:06

> Ddyzma: masz poglądy kontrowersyjne ale potrafisz dyskutować i
                    > dostrzegasz złożoność spraw. Pisząc jednak o przedstawicielach
                    > miasta na tym forum, jestes w błędzie. Te rozne pawły-zet i inne
                    > gb625 to nie są przedstawiciele czy wyraziciele opinii miasta. To
                    > grupka ludzi buszujących codziennie, godzinami, w necie i mająca za
                    > cel wyłącznie krytykę, zjadliwą, dla samej przyjemności
                    > krytykowania. Nie jest to w żadnym stopniu grupa reprezentatywna dla
                    > miasta. Absolutnie nie.
                    > Co do poparcia dla prezydenta, wyliczenia ile to procent nie poszło
                    > do głosowania a więc duże poparcie dla Dutkiewicza to nieprawda itd.
                    > to wybacz, szczekanie dzieciaka. Wiesz czemu? Każdy ma prawo iśc
                    > głosować, kazdy ma wolną wole wyboru i uczestnictwa. Jak ktoś nie
                    > idzie, jego sprawa i jego strata. Powiem więcej: taki ktoś nie ma
                    > prawa krytyki, bo nie uczestniczy w demokracji czynnie. Demokracja
                    > jest szansą tworzenia a nie wyłącznego krytykanctwa. Nie ma tu pola
                    > do dyskusji: poparcie prezydent ma duże, wynika to z wolnej woli
                    > wyborców, mieszkanców. I nie ma tu żadnej dyskusji.
                    >
                    OK, To jest Twoje zdanie.
                    Te zdanie jest jednak pozbawione elementów, w których demokracja jest systemem
                    funkcjonującym w miarę poprawnie.
                    W przypadku kiedy ludzie nie widzą tej szansy na zmianę przyszłości, poprzez
                    oddanie swojego głosu.
                    Po prostu nie głosują. A o czym to świadczy ? O niechęci do tego systemu, który
                    de facto udaje tylko demokracje. Systemu, który chowa się za szyldem demokracji.
                    Zauważ jedno, dobrym wyznacznikiem demokracji w jakimś kraju , jest wyznacznik
                    korupcji.
                    Bowiem nie ma większego zagrożenia dla demokracji jak korupcja. Ona niszczy
                    demokracje , udaje ją , podszywa się za wszelką cenę pod nią.
                    Według światowych organizacji zajmujących się tymi sprawami, Polska jest krajem
                    bardzo skorumpowanym.
                    A więc tym samym musi mieć problemy z demokracją. I tak jest faktycznie.
                    Demokracja ma wiele mankamentów , jednym z nich to ten, że ludzie myślący
                    należeli zawsze do mniejszości. A więc ta większa masa substancji
                    społecznej , jest łatwo do zmanipulowania .
                    O tym mówi się otwarcie w demokracjach bardziej rozwiniętych od polskiej.
                    I również w tych demokracjach władze martwią się , jak procent uprawnionych do
                    głosownia jest mały.
                    Wybacz , ale Twoje poglądy są dla mnie, w zrozumienia demokracji przez Ciebie ,
                    powiedział bym są niskiego lutu. Może nie miałeś do czynienia z innymi
                    demokracjami ?
                    >
                    > Szczekanie na forum przeciw niemu jest oznaką bezsilności i
                    > frustracji. Również zawiści i paru innych cech. Ci ludzie wystawiają
                    > sobie sami świadectwo, na szczęscie anonimowe. Internet na to
                    > pozwala, dlatego tak tu się panoszą.
                    >
                    Tak bym nie powiedział.
                    Wcześniej przecież nie " szczekano " tak na np. Dutkiewicza.
                    Każdy sobie tu wystawia świadectwo, Ty również i ja.
                    Powiem Ci szczerze, zastanów się nad sobą, czy Ty czasami nie robisz sobie sam
                    koncesji na twierdzenie, co jest słuszne i co jest demokratyczne.
                    Jeśli potrafisz spojrzeć na siebie samokrytycznie, to być może zmienisz zdanie o
                    demokratycznych zależnościach .
                    Ja nie twierdzę , że na forum nie ma frustratów, ale nie każdy który potrafi
                    krytycznie myśleć , jest takim frustratem. Wielu tu userów chce po prostu
                    podreperować swoje JA.
                    Jednak tych userów da się rozpoznać.
                    Nie wiem czy Ty jesteś userem na forach zagranicznych.
                    Tam nie ma tych problemów, tam ludzie są bardziej otwarci, bardziej przychylni
                    , i w dyskusji bardziej kulturalni. „Psychika zbiorowa” społeczeństwa polskiego
                    jest w bardzo złej kondycji.
                    A przyczyny tego leżą po prostu na dłoni. Chora demokracja , nie kreująca
                    wartości pozytywnych dla większości społeczeństwa, ale wartości pozytywne dla
                    rozwoju korupcji.
                    Wierz mi , chciał bym się mylić. Jednak fakty i nastroje społeczne mówią za siebie.
                    Mam dwie siostry i brata, mam również wiele znajomych we Wrocławiu.
                    Mam również swoje oczy, wiem że Polscy lubią narzekać.
                    Kształtuje swój pogląd na zasadach nie tylko porównawczych z krajami , które
                    również były w bloku komunistycznym. Niespecjalnie w tej konstelacji wygląda
                    rzeczywistość Polski.
                  • Gość: Łoś_bimbacz Re: A może by tak opchnąć komuś to Euro2012? IP: *.ip.netia.com.pl 24.01.10, 14:44
                    >a więc duże poparcie dla Dutkiewicza to nieprawda itd.
                    > to wybacz, szczekanie dzieciaka. Wiesz czemu?

temu:

wybory2006.pkw.gov.pl/kbw/frekwencja.html?fid=0&id=020000&tura=1

0,4*0,85=0,34, czyli 34% uprawnionych do głosowania POparło
                    Sternika, brzmi znacznie gorzej niż 85%, nieprawda???

>Jak ktoś nie > idzie, jego sprawa i jego strata.

strata wyborcy, ale nie strata Sternika, bo wyborca olewacz nie jest
                    zaliczany do olewaczy, żeby nie psuł fenomenalnych 85%.

>poparcie prezydent ma duże, wynika to z wolnej woli
                    > wyborców, mieszkanców

Tak, jest wynika to z woli 34% mieszkańców uprawnionych do
                    głosowania, inni nie przyszli, a także POPadli w herezję głosując na
                    kogoś innego:))

>Troche ludzi tu zagląda, zeby sie
                    > pośmiać z tych frustratów,

Zawsze można liczyć na miłe słowa od Dynamistów. Frustraci
                    przystosowali się do życia w Praktycznym Dynamiźmie i zazwyczaj ta
                    grupka kpi z najnowszych "osiągnięć", a siepacze Dynamizmu nie
                    przebierając w słowach obrażają, wyzywają i robią błędy
                    ortograficzne. Btw kupcie w centrali czek speela, a zwłaszcza
                    słownik ortograficzny dla rk111.

>Szczekanie na forum przeciw niemu jest oznaką bezsilności

O nie, nie! na początku drugiej kadencji Sternika nabyłem samochód
                    terenowy, na trzecią kadencję planuje lift nadwozia oraz osłonę
                    podwozia:)))
                    • Gość: as Re: A może by tak opchnąć komuś to Euro2012? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.10, 14:59
                      > O nie, nie! na początku drugiej kadencji Sternika nabyłem samochód
                      > terenowy

Golf 2 syncro nie jest terenówką
                    • map4 Re: A może by tak opchnąć komuś to Euro2012? 24.01.10, 15:22

> terenowy, na trzecią kadencję planuje lift nadwozia oraz osłonę
                      > podwozia:)))

W trzeciej kadencji sternika osłona nadwozia może się okazać niewystarczająca.
                      Proponuję uszczelnić samochód i pod oknami, koło lusterek dorobić dulki do
                      wioseł. Trąba do zasysania powietrza z poziomu dachu może się również przydać,
                      kiedy będziesz pokonując przeszkody wodne zmagał z odkosami barek. W wypasionej
                      wersji zamiast wioseł mógłbyś kazać zainstalować sobie do skrzyni biegów
                      reduktor momentu z wyjściem na śrubę.

Zważ na to, że most milenijny ma już całe pięć lat i nie wiadomo, jak długo
                      jeszcze posłuży. Bazując na innych dokonaniach inżynieryjnych dynamizmu i czasie
                      w jakim nowa, dynamiczna infrastruktura uległa zużyciu (kostka w rynku - 12 lat,
                      hala ludowa - 12 lat, ulica Osobowicka - 3 lata, jądro reagana - 3 miesiące,
                      ulica Krakowska - 2 dni) może się okazać, że most milenijny właśnie dożywa swych
                      dni. Dodaj do tego następujące fakty: most wschodni będzie płatny, most pokoju
                      jako niesłuszny postkomunistyczny pomnik zostanie wyburzony (ustawa zabrania
                      wychwalania komunizmu) a most grunwaldzki (zaśpiewaj następne "sto lat!"
                      staruszkowi, w tym roku obchodzić będzie setne urodziny) też młodszy nie będzie
                      i zbyt długo na farbie się już nie utrzyma. Szczególnie, jeśli polska myśl
                      techniczna postanowi go wzmocnić zalewając pylony betonem.

Amfibia - oto przyszłościowy środek lokomocji w stolicy realnego dynamizmu.
                      Ewentualnie poduszkowiec.
                    • renifer77 Re: A może by tak opchnąć komuś to Euro2012? 24.01.10, 21:10

> Tak, jest wynika to z woli 34% mieszkańców uprawnionych do
                      > głosowania, inni nie przyszli, a także POPadli w herezję głosując na
                      > kogoś innego:))

To, że nie przyszli nie oznacza, że byli przeciwko Dutkiewiczowi. Może uznali, że facet i tak ma wygraną w kieszeni więc nie ma powodu by się fatygowali do urny albo, że nie ma dla nich znaczenia kto będzie prezydentem miasta. Znając zasady wyborcze, gdyby chcieli się opowiedzieć przeciwko Dutkiewiczowi oddaliby głos na kogoś innego a nie dali przyzwolenie na jego wybór idąc w tym czasie do centrum handlowego gapić się na wystawy.

Kierując się twoją pogiętą logiką oraz przedstawionym dynamicznym algorytmem ktoś mógłby powiedzieć, że np. prawie 80% Łodzian uprawnionych do głosowania była za pozostawieniem zmutowanego ZChNowskiego aktywisty na stołku prezydenta Łodzi.

> Zawsze można liczyć na miłe słowa od Dynamistów. Frustraci
                      > przystosowali się do życia w Praktycznym Dynamiźmie i zazwyczaj ta

Permanentne pojękiwania frustratów jak to im źle świadczą raczej o tym, że nie przystosowali się do życia w Praktycznym Dynamizmie.

> terenowy, na trzecią kadencję planuje lift nadwozia oraz osłonę
                      > podwozia:)))

Tak to już jest kiedy człowiek kupuje niemiecki szajs od 3 właściciela:) Ponieważ wątek zaczyna nabierać charakteru poradnika domowego wydaje się, że zamiast pakować dodatkową kasę w szrota będzie lepiej jeśli sfinansujesz swojej żonce lifting frontu, nie szczędząc jej przy tym na upgrade zderzaków:) Pomijając, że z twojego postu przenika defetyzm (3 kadencja) niegodny malkontenta & frustrata na pewno zrobisz tym większe wrażenie na sąsiadach na wiosce niż snując się po powiatowych drogach kilkuletnim gratem i ryzykując że trafisz na „bilbord”… wiesz kogo:) W końcu wiesz czym to w twoim przypadku grozi:)
                      • ddyzma5 renifer77 24.01.10, 21:50
                        Zadziwiające jest, że nie bierzesz największej grupy ludzi w wieku wyborczym, która nie ma zamiaru iść do urn wyborczych.
                        Powody tego są znane :
                        1) Ludzie widzą , że obietnice wyborcze , są i tak nie dotrzymywane.
                        2) Uprawianie przez polityków tzw. polityki partyjnej.
                        3) Programy polityczne, nie reprezentują interesów grup społecznych.
                        4) Wyborca nie widzi różnicy między programami partyjnymi.
                        5) Rola mediów, które nie są bezstronne. Nie potrafi obiektywnie pośredniczyć .
                        Tym samym media działa dezorientująco na wyborcę, który po prostu rezygnuje.
                        Nie widząc praktycznie swojego wpływu na przyszłość.
                        To jest największa grupa wyborców , których Ty nie uwzględnisz.
                        Na temat tej grupy ludzi znajdziesz wiele analiz w sieci.
                        Nie wiem czy w języku Polskim są takie materiały.
                        I jeszcze jedno , im gorsza demokracja jest w jakimś kraju, tym większa grupa ludzi jest niechętnych do wzięcia udziału w wyborach.
                        Ja tylko wyliczyłem kilka punktów, nie wszystkie.
                        Wystarczy doprowadzić do sytuacji , w której ta grupa jest duża .Wtedy można doskonale manipulować społeczeństwem , w imię rzekomej demokracji.
                        • Gość: Bela Re: renifer77 IP: *.wroclaw.mm.pl 25.01.10, 23:20
                          Wyrafinowane analizy, Ddyzma. Ale w żaden sposób nie udowodnisz, ze
                          większosc wrocławian nie chce Dutkiewicza. W zaden sposób. Po prostu
                          większość go chce i taka jest prawda. Niezaleznie od tego, ile
                          pokręconych logicznie uzasadnień tutaj wygłosisz. Demokracja jest
                          jaka jest. Jednak to sprawą ludzi jest korzystać z jej praw. To, ze
                          nic się nie zmienia, niezależnie od głosowania więc ludzie nie
                          chodzą na głosowania, nie oznacza, że ci ludzie nie chcą
                          Dutkiewicza. To nic nie oznacza. Oznacza moze tyle, ze tym ludziom
                          się nie chce, albo nie wierzą w zmiany, albo nie chodzą bo nie i
                          już, albo nie mają na kogo. Albo sto innych powodów.
                          Wrocław ma inny problem. Problem braku opozycji. Ale to nie jest ani
                          wina ani zasługa Dutkiewicza. Pisanina na forum niczego nie zmieni.
                          To po prostu wentyl dla polskiego jadu, zawiści, i małostkowości.
                          Pytam ponownie, czegoż to w zyciu dokonali nasi dzielni liderzy
                          krytyczni? Mają wielkie fortuny? są wybitni w swojej pracy? mają
                          szóstki w szkołach? Posadzili drzewa w parku? Cieszą się szacunkiem
                          w swojej branży? Rozwijają się zawodowo i finansowo?

Czy może zajmują się głównie ocenianiem innych, oczywiscie w sposób
                          krytykancki, kąśliwy, szyderczy? Ddyzma, co Ty na to?
                          • ddyzma5 Re: renifer77 26.01.10, 01:26

> Wyrafinowane analizy, Ddyzma. Ale w żaden sposób nie udowodnisz, ze
                            > większosc wrocławian nie chce Dutkiewicza. W zaden sposób. Po prostu
                            > większość go chce i taka jest prawda. Niezaleznie od tego, ile
                            > pokręconych logicznie uzasadnień tutaj wygłosisz. Demokracja jest
                            > jaka jest. Jednak to sprawą ludzi jest korzystać z jej praw. To, ze
                            > nic się nie zmienia, niezależnie od głosowania więc ludzie nie
                            > chodzą na głosowania, nie oznacza, że ci ludzie nie chcą
                            > Dutkiewicza. To nic nie oznacza. Oznacza moze tyle, ze tym ludziom
                            > się nie chce, albo nie wierzą w zmiany, albo nie chodzą bo nie i
                            > już, albo nie mają na kogo. Albo sto innych powodów.
                            > Wrocław ma inny problem. Problem braku opozycji. Ale to nie jest ani
                            > wina ani zasługa Dutkiewicza. Pisanina na forum niczego nie zmieni.
                            > To po prostu wentyl dla polskiego jadu, zawiści, i małostkowości.
                            > Pytam ponownie, czegoż to w zyciu dokonali nasi dzielni liderzy
                            > krytyczni? Mają wielkie fortuny? są wybitni w swojej pracy? mają
                            > szóstki w szkołach? Posadzili drzewa w parku? Cieszą się szacunkiem
                            > w swojej branży? Rozwijają się zawodowo i finansowo?
                            >
                            > Czy może zajmują się głównie ocenianiem innych, oczywiscie w sposób
                            > krytykancki, kąśliwy, szyderczy? Ddyzma, co Ty na to?
                            >
                            Drogi userze o niku Bela.
                            To nie są moje analizy, jak znasz niemiecki i umiesz obchodzić się z komputerem, to skorzystaj z
                            poszukiwarki np. Google . Napisz hasło politkverdrossenheit i przyciśnij enter.
                            Znajdziesz tam wiele analiz naukowych , które zajmują się ogólnie tym tematem , względnie szczegółowo.
                            Znajdziesz również te punkty co ja podałem, są one tam również ze szczegółowym rozwinięciu.
                            Jak nie znasz Niemiecki , zadaj sobie trud , i poszukaj to samo w angielskim.
                            Analizy są podobne i dotyczą one wielu krajów w europie , krajów z byłego bloku komunistycznego , zanim zaczniesz wypisywać bajeczki , że ja sobie coś sprytnie wymyśliłem.
                            Znajdziesz tam również jeszcze wiele innych powodów i przyczyn do tego , że ludzie coraz niechetniej idą do urny wyborczej.
                            A więc bądź tak miły i na drugi raz skorzystaj z wiedzy , która jest ogólno dostępna.
                            W Polsce nie ma demokracji , jest tylko jej fasada . A za tą fasadą jest kupa śmieci i osiołków o wielkich aspiracjach bez pokrycia. Potrafiących tylko sprzedawać Polskę, zamiast mobilizować spoleczeństwo do działań o wymiarze ogólnym.
                            Ty nie pytaj się czego my emigranci , krytykujący fatalne warunki egzystencji w naszej Ojczyźnie, dokonaliśmy.
                            To nie jest tu tematem .
                            Ale jak już zaczepiłeś o to, to powiem Tobie jedno. Gdy Ojczyzna była w potrzebie podczas stanu wojennego, zaniedbywaliśmy swoje obowiązki rodzinne , a nieraz i zawodowe, aby organizować materialne i polityczne poparcie dla Polski.
                            Tony żywności i innych środków do egzystencji wysłało się do Polski wagonami.
                            Minęło tyle lat, w między czasie nasze dzieci wykształciliśmy , mają one własne mieszkania i pracę, a w Polsce są dalej takie warunki do życia dla przeciętnego Polska , iż wielu ludzi dalej myśli o wyjeździe z kraju. Myśli , bo widzi tą szykującą się beznadzieje.
                            To co Wy wyrabiacie z Polską, jest degradacją Polski , degradacją narodu , degradacją polskiego przemysłu , degradacją demokracji. Wy sobie nawet nie zdajecie sprawy z tego , co Wy czynicie z tam krajem. I jaką przyszłość szykujecie dla swoich dzieci i wnuków.
                            Kto nie liczy na siebie , zawsze się przeliczy.
                            Polska nie ma nawet strategii przeżycia narodu, w razie polityczno gospodarczego kryzysu w Europie.
                            Inne kraje europy mają takie strategie, nie są tak naiwne i szykują się już dziś do takiego scenariuszu. Polska klasa polityczna uprawia prostytucje polityczno gospodarczą. A naród będzie musiał za to zapłacić. Nikt takiego kraju nie będzie szanował, nikt przed takim krajem nie będzie miał respektu.
                            To co prognozował prof. Hanke rok temu ze walutą euro, już oficjalnie jest pewne, że musi dojść do tego. Dla dalszego scenariusza , każdy myślący jest w stanie sam sobie dopisać trafną partyturę.
                            A więc Ty Bela, nie martw się o nasze osiągnięcia na emigracji , my damy sobie radę.
                            My mamy grubą skórę, my pracujemy i tworzymy rzeczywistość w obcych krajach.
                            I znamy doskonale kompleksowe zależność , która kreuje to dobro ogólne.
                            Wprawdzie nie będzie nam lekko, jak będziemy patrzeć na to, co dzieje się z naszą Ojczyzną.
                            Ale my damy sobie z pewnością radę.
                            Twoje przyziemne rozumowanie o naszym rzekomym jadzie, o naszej rzekomej zawiści, pokazują jak daleko Ty jesteś zaślepiona i nie jesteś w stanie myśleć z taką perspektywą , jak to czynią ludzie w innych krajach.

• Gość: Łoś_bimbacz Re: A może by tak opchnąć komuś to Euro2012? IP: *.ip.netia.com.pl 24.01.10, 23:54
                        <To, że nie przyszli nie oznacza, że byli przeciwko Dutkiewiczowi.
                        Może uznali,
                        > że facet i tak ma wygraną w kieszeni więc nie ma powodu by się
                        fatygowali do ur
                        > ny albo, że nie ma dla nich znaczenia kto będzie prezydentem
                        miasta. Znając zas
                        > ady wyborcze, gdyby chcieli się opowiedzieć przeciwko
                        Dutkiewiczowi oddaliby gł
                        > os na kogoś innego a nie dali przyzwolenie na jego wybór idąc w
                        tym czasie do c
                        > entrum handlowego gapić się na wystawy

Moja zmutowana logika wskazuje, że jeśli nie głosowali na Sternika,
                        to go nie poparli, a twoja kulowa logika wręcz przeciwnie, jeśli na
                        niego nie głosowali, to POparli go:)))
                        Kulową logikę można zaimplementować w celu udowodnienia, że
                        Sternika popiera nie 85% wyborców, ale 95 % wyborców: 60% -
                        mieszkańcy, którzy nie głosowali oraz 35%, którzy głosowali.
                        POpacie jest zdecydowanie większe wśród niegłosujących:)))

>aż wątek zaczyna nabierać charakteru poradnika domowego wydaje się,
                        że zamiast
                        > pakować dodatkową kasę w szrota będzie lepiej jeśli sfinansujesz
                        swojej żonce l
                        > ifting frontu, nie szczędząc jej przy tym na upgrade zderzaków:)
                        Pomijając, że
                        > z twojego postu przenika defetyzm

i wycieczki osobiste i jeszcze pewnie myślisz, że jesteś zabawny,
                        owszem tak samo jak logiczny inaczej...

a na temat POparcia dla Sternika, tu podobna wypowieź z bratniego
                        kraju:)))
                        wiadomosci.onet.pl/forum.html#forum:MSwxNSwxMSw2NTAyNDY5OCwxNzIwOTE0OTUsNzgwNDcxNCwwLGZvcnVtMDAxLmpz
                        • renifer77 Re: A może by tak opchnąć komuś to Euro2012? 26.01.10, 21:23

> Moja zmutowana logika wskazuje, że jeśli nie głosowali na
                          Sternika,
                          > to go nie poparli, a twoja kulowa logika wręcz przeciwnie, jeśli
                          na
                          > niego nie głosowali, to POparli go:)))

Fobie i kłopoty z caps lockiem przesłaniają ci umiejętność
                          czytania:))). Wbrew temu co chciałbyś przeczytać nigdzie nie
                          napisałem, że ci co nie uczestniczyli w wyborach popierają D. Gdybyś
                          ruszył resztkami rozumu (jeżeli jeszcze jakieś masz) może dotarłoby
                          do ciebie, że fakt iż ktoś kto nie brał udziału w wyborach nie
                          oznacza od razu, że jest przeciwko twojemu ukrytemu przedmiotowi
                          pojękiwania. Aż tak ciężko zrozumieć?
                      • pingwiniarz Re: A może by tak opchnąć komuś to Euro2012? 25.01.10, 17:58
                        Powtarzasz się. Już po raz kolejny atakujesz adwersarza chamskimi tekstami
                        adresowanymi w jego rodzinę.
                        Wytknięto ci wcześniej, że jesteś chamem i prostakiem, bo obrażasz ludzi
                        tekstami godnymi dresa spod bloku, to postanowiłeś być bardziej elokwentny i
                        zmienić repertuar tym razem obrażając czyjąś rodzinę?
                        I nie mów mi że ja cię obrażam. Powiedzieć chamowi że jest chamem to nie chamstwo.
                        A dwoniłeś już do rodzinnej wsi daleko od szosy i pytałeś czy ojciec świniom już
                        obdał? I czy Krasula dużo mleka daje?
                        Mentalnie tkwisz właśnie we wsi daleko od szosy.
                        I nie pisz mi że "tylko ja wiem o co mi chodzi".
                        To zbędne, jesteś tu na forum od dawna, wiadomo jakie są twoje możliwości
                        intelektualne. Wiadomo że mało do ciebie dociera
                        • renifer77 Re: A może by tak opchnąć komuś to Euro2012? 26.01.10, 21:42
                          pingwiniarz napisał:

> Powtarzasz się.

Czyżby? Nie przypominam sobie abym kiedykolwiek pisał o liftingu
                          czyjegokolwiek frontu:) Jesteś strasznie przewrażliwiony. Ktoś
                          mógłby poradzić ci abyś upuścił sobie trochę krwi albo poszedł... a
                          zresztą co tam poczytaj sobie posty miszcza kultury.

forum.gazeta.pl/forum/w,72,100559056,100854418,Re_Ale_wszyscy_naukowcy_juz_przeciez_wyjechali_.html

Gdyby jednak ta forma relaksu ci nie odpowiadała może fantazje i
                          zainteresowania pawła_zet (znanego opiekuna dzieci w wieku
                          przedszkolnym) o czterech literach innych facetów spotkają się z
                          twoim zainteresowaniem?

forum.gazeta.pl/forum/w,72,94482270,94488657,Re_Gdzie_twoj_PIT_tam_i_przedszkole_twoje.html

Inna opcja to dynamiczne pedałowanie do którego uprzejmie zachęca
                          łoś. Byle by tylko nie skończyło się to dla ciebie głuPOtą.

forum.gazeta.pl/forum/w,72,100588191,100614762,Re_Decyzja_o_parkingach_zapadnie_w_pazdzierniku.html

> Wytknięto ci wcześniej, że jesteś chamem i prostakiem,

Nie generalizuj. To, że na fali uniesienia coś ci się napisało na
                          forum pod moim adresem nie oznacza jeszcze, że coś mi wytknięto a
                          tym bardziej tego kim i jaki jestem.

> I nie mów mi że ja cię obrażam.

Nie mówię. Widzę natomiast, że powoli ze zwierzyny stajesz się
                          łowczym. W takim tempie nauki wkrótce zostaniesz królem chamów i
                          prostaków.

> To zbędne, jesteś tu na forum od dawna, wiadomo jakie są twoje
                          możliwości

Życzę ci byś prześcignął mnie swoimi możliwościami w dowolnej
                          dziedzinie. Czas pokaże czy potrafisz coś poza marudzeniem jak to
                          jest ci źle i ci się w życiu nie układa.
                          • pingwiniarz Re: A może by tak opchnąć komuś to Euro2012? 26.01.10, 22:14
                            Ja już skończyłem z tobą rozmawiać.

Powiem tylko na koniec, że nie kojarzę żebym marudził czy na coś narzekał, że
                            coś mi w życiu się nie układa itp.
                            Jeśli nie piszczę z zachwytu jak we Wrocławiu jest fajnie a Dutkiewicz cool, jak
                            ty, to nie znaczy że marudzę i nic mi w życiu nie wychodzi.
                            Rozumiem, że dla ciebie wyrwanie się z rodzinnej wichury i skończenie jakiejś
                            szkoły było życiowym sukcesem.
                            Cóż, ja tego tak nie oceniam.
                            Życzę ci, żebyś w życiu miał to co ja i osiągnął to co ja.
                            Ale wyraziłem już swoje zdanie o twoich możliwościach, więc jestem sceptyczny.
                            PS
                            A ojciec świniom dał?
                  • Gość: Jakiś tam Zatem Bela jest zerem :) IP: *.54.16.203.static.telsat.wroc.pl 24.01.10, 19:47
                    "Wartość tego forum jest zerowa"

Witaj wśród swoich, buahahaha.

• Gość: as Re: Zatem Bela jest zerem :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.10, 19:54
                      Wszyscy piszący na tym forum są idiotami HA-HA-HA

o cholera.....
                  • wrednywroclawianin Bela, żyj 100 lat! Ostania reprezentatywna ;) 24.01.10, 19:55
                    "Pomijam wpisy oczywistych idiotów i prostaków"...

Nie pękaj, Twoje też niewielu czyta :)
          • czepialska Re: A może by tak opchnąć komuś to Euro2012? 25.06.10, 10:17
            Gość portalu: Piotrek napisał(a):

> Tylko gdzie znaleźć takiego fraje
            > ra? :)

Może na allegro?
            Szum medialny wokół sprawy na pewno by pomógł :)
          • prawdziwy-ghostdog Re: A może by tak opchnąć komuś to Euro2012? 25.06.10, 19:08
            "> I zamiast długów jeszcze bylibyśmy do przodu. Tylko gdzie znaleźć
            takiego fraje
            > ra? :)" mów za siebie i sam się opchnij.
    • Gość: wolny internet Re: Ile kosztowałaby rezygnacja z EURO2012 ? IP: 94.75.121.* 24.01.10, 16:40
      Młody człowieku! Jesli obstawiasz wyniki meczów Ligi Mistrzów w
      internecie na portalach typu B-Win itp. uważaj Rudy Donald i jego
      kolesie z PO.. Cię ścigną. Badź ostrożny!

Jestesmy czwartym Panstwem na świecie obok m.in. Iranu i Chin
      Ludowych, które zdecydowało sie na wprowadzenie cenzury internetu.
      Uważajcie forumowicze co piszecie. Wielki firewall ruszył.

Pierwszą ofiarą może byc Adam Małysz poczytaj.
      forum.gazeta.pl/forum/w,30,106117977,,Zakopanemu_hazardowy_zakaz_nies
      traszny.html?s=1&v=2
      • Gość: Niko Re: Ile kosztowałaby rezygnacja z EURO2012 ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.01.10, 08:58
        Jakiś Dyzma napisał w tym wątku: "To co Wy wyrabiacie z Polską, jest degradacją
        Polski , degradacją narodu , degradacją polskiego przemysłu , degradacją
        demokracji. Wy sobie nawet nie zdajecie sprawy z tego , co Wy czynicie z tam
        krajem. I jaką przyszłość szykujecie
        ""dla swoich dzieci i wnuków."

Co to idiotyczna propaganda i głupoty? Kto wyrabia, jaka degradacja? Dyzma nie
        rozumie, ze demokrakcje na zachodzie trwają od konca rewolucji przemysłowej, a w
        Polsce zaledwie 20 lat. A przedtem były zabory, wojny, komuna, totalne
        zniszczenie gospodarcze i mentalne narodu i kraju. Po czyms takim demokracja nie
        stworzy idealnego swiata w 20 lat. Trzeba troszke znać procesy historyczne, zeby
        nie pisać takich kompromitujących bzdur.
        Kto nie liczy na siebie , zawsze się przeliczy.

Dyzma dalej pisze:
        "Polska nie ma nawet strategii przeżycia narodu, w razie polityczno
        gospodarczego kryzysu w Europie.
        Inne kraje europy mają takie strategie, nie są tak naiwne i szykują się już dziś
        do takiego scenariuszu. Polska klasa polityczna uprawia prostytucje polityczno
        gospodarczą. A naród będzie musiał za to zapłacić. Nikt takiego kraju nie będzie
        szanował"

Kolejny stek bredni. Jakie strategie przeżycia narodu? Jakie kraje mają takie
        strategie? Co to w ogóle jest? Bezsensowne ogólniki, cytowanie jakiegoś pajaca.
        Co do klasy politycznej, niech Dyzma zajrzy moze do Włoch i zacznie sie wtedy
        wypowiadać o prostytucji klasy politycznej. Na przykład. Acha, jeszcze o te
        strategie przeżycia zapytam: gdzie można o nich poczytać, na przykład o
        angielskiej albo francuskiej? Na czym ona polega?
        Dyzma dalej bredzi:
        "To co prognozował prof. Hanke rok temu ze walutą euro, już oficjalnie jest
        pewne, że musi dojść do tego. Dla dalszego scenariusza , każdy myślący jest w
        stanie sam sobie dopisać trafną partyturę"
        Co sie takiego dzieje z Euro? jaka partytura? O co chodzi? Kto to w ogóle jest
        profesor Hanke? Na żądanie przytocze sto odmiennych opinii stu innych
        profesorów. O czym to swiadczy? o niczym. Profesor Hanke... to jakis nowy Mesjasz?
        Bredni Dyzmy ciąg dalszy:
        "A więc Ty Bela, nie martw się o nasze osiągnięcia na emigracji , my damy sobie
        radę.My mamy grubą skórę, my pracujemy i tworzymy rzeczywistość w obcych krajach."
        No to sobie kreujcie. Polska gospodarka startowala od dna, 20 lat temu.
        Zachodnie gospodarki funkcjonuja w tym systemie od stu lat. Przedtem byly
        imperiami kolonialnymi, zarabiały góry złota. Jak mozna dogonić ich w 20 lat? Co
        to za brednie? Polecam zobaczyć też na zakres kryzysu na zachodzie, na
        Hiszpanie, Islandie, Niemcy. PKB minus 5, bezrobocie razy dwa.

"Wprawdzie nie będzie nam lekko, jak będziemy patrzeć na to, co dzieje się z
        naszą Ojczyzną."
        Zaraz sie rozpłaczemy. Ojeju.

"Ale my damy sobie z pewnością radę."
        Nie wątpie. Poza tym, ze zawsze bedziesz tam obcym. Chodzisz do kina? Masz
        znajomych miejscowych? Chodzisz na ich imprezy? Grasz z nimi w piłkę? Korzystasz
        z pełni możliwosci? Bierzesz udział w dyskusjach? jestes jednym z nich? No? Jak
        to wygląda? Tam?

"Twoje przyziemne rozumowanie o naszym rzekomym jadzie, o naszej rzekomej
        zawiści, pokazują jak daleko Ty jesteś zaślepiona i nie jesteś w stanie myśleć z
        taką perspektywą , jak to czynią ludzie w innych krajach."

A to co za glupoty znowu? Kazdy kto wejdzie widzi tylko festiwal napastliwosci i
        agresji, wysmiewanie sie ze wszystkiego, popisy niewiedzy, zawiść.
        Belka ma racje.
        • Gość: Piotrek Belka ma rację. W czym? Że jest zerem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.10, 09:14
          z powodu, który już wcześniej opisałem :)
    • Gość: semafor Dutkiewicz wolałby sobie żyły podciąć w gabinecie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.06.10, 11:26
      Platiniego, niż pozwolić na taki krok. :-P

• Gość: arek Re: Ile kosztowałaby rezygnacja z EURO2012 ? IP: 78.8.255.* 17.09.10, 14:34
      Najświeższe wiadomości dotyczące Euro 2012 we Wrocławiu. Z ostatniej chwili
      fredro24.com/Euro,2012,we,Wroclawiu_11_1_4_57_0_0_0.html
    • Gość: podatnik Wzorem Hiszpanów należy stadion po Euro 2012 IP: 178.235.24.* 17.09.10, 23:23
      rozebrać a teren przeznaczyć na park technologiczny, centrum handlowe, kasyna gry. Wszystko byle nie pusty stadion.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka