IP: 213.158.197.* 20.06.03, 08:34
Mam zamiar poleciec tam z Big Blue, może 5.07.
Czy ktoś z Was również się wybiera?
A może wróci już ktoś, kto wykupił wyjazd na 21.06. Będę wdzięczna za
wszelkie informacje!
Obserwuj wątek
    • Gość: Gosia Re: Zakynthos IP: *.pedhemat.am.wroc.pl 25.06.03, 14:14
      A jakie informacje cię interesują?
      • Gość: lo Re: Zakynthos IP: *.acn.pl 26.06.03, 00:13
        D się nie odzywa, więc może ja skorzystam. Byłaś już na tej wyspie, czy
        dopiero się wybierasz?
    • Gość: adam Re: Zakynthos IP: *.ath.forthnet.gr 26.06.03, 08:29
      Wyjechałem z tamtąd przedwczoraj. Wyspa przepiekna - błękitne groty
      piaszczyste plaże, ale uwaga na miejsca takie jak Laganas i okolice oraz
      Alykes zdominowane porzez turystyczny przemysł dla Angoli spod znaku tandety
      ala Las Vegas. Okropność. Sugestie - koniecznie wypożyczyć skuterek i
      zwiedzać, jeździć na własną rękę. Warto: plaża z wrakiem oraz błękitne groty
      (weź łódkę z portu Agios Nikolas wtedy 12 Eur za dwie atrakcje możesz to
      rozbic na dwie oddziene wycieczki w jednej cenie) zachody słońca, widoki w
      Keri oraz Kampi. Najlepsza plaża moim zdaniem to Gerakas. nie zatłoczona i
      bardzo czysta ale trzeba podjechać kawałek. Jeżeli chodzi o mieszkanie to kto
      co lubi - mnie odpowiadało misto Zakynthos bo nie cierpię tych wszystkich
      turystycznych atrakcji, kramów z pamiątkami i tawern w zamku króla Artura i
      dyskotek Bad Boy dla angielskiej lub niemnieckiej working class. ale kto co
      lubi. Dosyć spokojne jest Keri i Limini Keriou ale nie każdy lubi spokój.
      Pytajcie co jeszcze?
      • Gość: lo Re: Zakynthos IP: *.acn.pl 26.06.03, 11:25
        Dziękuję za informacje. Czy widziałeś plażę w Tsilivi? Podobno ma 2 km
        długości. Nie wiem jak z szerokością. Czy plaże na wyspie są rzeczywiście
        piaszczyste, czy tak jak najczęściej w Grecji - żwirkowe z dużym udziałem
        pokruszonych muszli?
        • Gość: adam Re: Zakynthos IP: *.ath.forthnet.gr 26.06.03, 17:55
          Plaża Tsilivi jest średnio fajna bo zatłoczona i wszędzie te płatne leżaki.
          Akurat na Zakynthos piseczek jest raczej "z pisku" także bez obaw. Jak już
          wspomniałem będziecie zadowoleni wypożyczając skuterek i sprawdzając sobie
          kolejne plaże. Konieczny parasol bo na pełnym słońcu wytrzymać raczej nie
          sposób uff. tu jet 41 stopni w cieniu. Najlepsze plaże to te położone na
          wschód od Argasi czyli od Porto Zorro do Gerakas. Spokojnie można znaleźć
          ustronne miejsce i woda i piasek lepszy czasem jakieś skałki do poskakania. Na
          plaży Gerakas można sobie wydobyć kaolin (taka skała na końcu plaży) i sie
          błotkiem wysmarować dla zdrowia. Polecam ! Małe plaże i także fajne to te na
          wybrzeżu po drodze do Agios Nikolas ale przecież sami sprawdzicie. Miłego
          pobytu !!!
          • Gość: Michal Re: Zakynthos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.03, 11:18
            Bardzo fajnie to wszytko opisales - juz chce tam jechac:) Planuje tam leciec
            pod koniec sierpnia - pogoda jeszcze bedzie ok? Czy do wypozyczenia skutera
            potrzebne jest prawo jazdy? Jaki jest koszt?
            Pozdrawiam
            Michal
          • robert_26 Re: Zakynthos 27.06.03, 21:42
            Adamie,
            Gdzie mieszkałeś za Zakynthos? Jaki standard hotelu, wyposażenie, położenie,
            okolica?

A może jeszcze ktoś inny z forumowiczów tam był?
            Robert
            • Gość: J Re: Zakynthos IP: *.acn.pl 28.06.03, 23:32
              A moze ktos juz był w hotelu Big Blue i cos wiecej sie dowiemy. wszedzie zero
              informacji na ten temat. Hotelu nie ma w internecie, przynajmniej ja nie moge
              znaleźc.
          • Gość: lo Adamie, bardzo dziękuję IP: *.acn.pl 29.06.03, 00:03
            Adamie, bardzo dziękuję za wszystkie informacje. :-)
    • Gość: adam Re: Zakynthos IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 01.07.03, 19:47
      jestem już z powrotem :( no cóż . Podaję parę informacji dodatkowych:
      Mieszkałem w mieście Zakynthos w pensjonacie Elena - położony na końcu
      miasta nad morzem przy drodze w stronę latarni. Po przejściu niezbyt
      ruchliwej ulicy własne zejście do morza. Pokój b.ładny, czysto, nowe meble w
      porównaniu z innymi które sprawdzałem po prostu super. Cena 25 Eur za dobę
      za dwójkę za 6 dni stargowałem do 23. (czerwiec więc nie w szczycie sezonu)
      Miałem też możliwość spania po 15 Eur we wiosce niestety 2 km od morza i miasta
      Byłem swoim autem więc motoroweru nie wypożyczałem - cen nie znam ale
      przypuszczalnie takie jak w całej Grecji.
      Mnie miasto się podobało - bo żyło własnym życiem a nie tylko jako
      turystyczny kurort. Jeżeli szukacie wakacyjnych rozrywek(dysco)lepsze będą
      miejscowości wypoczynkowe. Podaję namiar na pensjonat PANSION ELENA
      Krioneti-Zakynthos tel. (26950)41970-44842 mówią łamaną angielszczyzną. Jeżeli
      ktoś chciałby się jeszcze czegoś dowiedzieć proszę pytać: mykala@wp.pl
      • Gość: jajo Re: Zakynthos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.03, 09:28
        jak chcecie zobaczyć hotel BB proponuje zajżeć kilka wątków niżej podaję link
        do stron hotelu :).

papa
        • robert_26 Re: Zakynthos 02.07.03, 11:26
          Kurcze, nie mogę znaleźć tych linków. Możesz je powtórzyć?
          Dzięki
          • Gość: jajo Re: Zakynthos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.03, 14:14
            robert_26 napisał:

> Kurcze, nie mogę znaleźć tych linków. Możesz je powtórzyć?
            > Dzięki

???? !!! okularki potrzebne, może 2 za cenę jednego dodatkowe optyczne do
            przeciwsłonecznych ;)).

www.xenos-hotels.gr/zantemaris/index.php
            • robert_26 Re: Zakynthos 02.07.03, 21:02
              Och, nie denerwuj się. Po prostu nie zaglądam do wątków o nurkowaniu. Wielkie
              dzięki za link.
              Tak jak pozostali czekam niecierpliwie na Twoje opowieści po powrocie.
              Pozdrawiam
    • Gość: Ali Co zwiedzać na Zakynthos IP: *.allianz.pl 03.07.03, 10:34
      Witam wszystkich, którzy byli (lub będą) na Zakynhos! Ja wybieram się 19 lipca,
      z Big Blue do hotelu Zante Maris (w Tsilivi). Może ktoś już go sprawdził,
      dajcie znać!

Mam pytanie: co warto zwiedzić na Zakynthos; przewodnik Pascala średnio się
      sprawdza a nie zamierzam całymi dniami leżeć jak stara meduza na plaży. Czasu
      na zwiedzanie nie mamy zbyt dużo bedziemy tam tylko tydzień i nie chiałabym
      przez gapiostwo ominąć jakiejś wybitnej atrakcji, o której twz. rezydent nie
      bedzie miał pojęcia.

Dajcie znać - co warto zobaczyć, gdzie pojechać, czego unikać.
      Jak z cenami (w zeszłym roku byłam na Rodos i mało nie zbankrutowałam).

Jak najwięcej informacji, szczegółów nawet o duperszmitach typu czy są komary.
      Z góry dziękuję! I życzę wszystkim wspaniałych wakacyjnych podróży!
      A.
      • Gość: Beata Re: Co zwiedzać na Zakynthos IP: *.acn.pl 03.07.03, 10:39
        A ja mysle,ze najlepiej zapytac sie kogos miejscowego. Oni najlepiej wiedza co
        zwiedzic. jest to stary, sprawdzony sposób.
        Kiedy wrócisz prosze opowiedz o tym hotelu. Chce tam jechac z dzieckiem i mocno
        sie zastanawiam czy kat. B w Grecji sie sprawdza. jestem dosyc wymagająca osoba
        szczególnie jesli chodzi o czystość. Niestety jest to jedyne (?) biuro, które
        organizuje tam wyjazdy z Polski.
        • Gość: jajo Re: Co zwiedzać na Zakynthos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.03, 11:23
          na stronach internetowych zakhyntos podają, że hotel jest kategorii A.

cześć
          • Gość: Ali Re: Co zwiedzać na Zakynthos - w sprawie hotelu IP: *.allianz.pl 04.07.03, 15:34
            Hej, a ja przekopałam całe google żeby znaleźć adres tego hotelu. Daj znać
            jeśli znasz www. Hotel w Big Blue jest oznaczony czterema gwiazdkami, więc
            powinno być w porządku.
            Byłam na Rodos i Korfu w hotelach 4**** i wszystko było ok. (no prawie, na
            Korfu jedzenie było super a pokój nieco słabszy, a na Rodos nie było takiego
            przepychu jedzeiowego, za to pokój - super /tzn. akurat ja miałam świetnie ale
            poprosiłam w recepcji, żeby pokazali mi kilka pokoi i wybrałm sobie najlepszy,
            ten przydzielony "z metra" nie podobał mi się. Może więc warto dodatkowo spytać
            na miejscu o możliwość zmiany.
            Pozdr.A.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka