Gość: gość IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.01.10, 00:21 Już dziś zapraszamy na III Międzynarodowy półmaraton ślężański Sobótka a tu zajawka z 2009 roku www.youtube.com/watch?v=ZSkyyb2WNTg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Martix biegacz Re: Będę i również zapraszam!!! IP: 78.8.9.* 31.01.10, 13:22 Bieg będzie 28-ego. To nie jest łatwy bieg i ktoś kto mało trenuje albo wogle nie trenuje niech sobie go raczej odpuści,chyba że chce pokonać go bardziej pieszo,a jest taka możliwość pod warunkiem że zmieści się w limicie czasowym 3 godzin{połowa dla maratonu,dla którego limit jest 6 godz.}.Dystans półmaratonu wynosi 21,097 km,Ślężański obfituje w długie i dość strome podbiegi.W ub.roku biegło mi się tu bardzo ciężko,zabrakło mi sił by biec i musiałem iść,czas końcowy był dla mnie kiepski a na mecie byłem wycieńczony.Za tydzień w następnym półmaratonie w Poznaniu podpiołem się pod pacemakerów-prowadzących na pewien czas i mało nie zrobiłem swojej życiówki,o 16 min. byłem szybszy niż w Sobótce!!! Jest to III półmaraton,wcześniej był tu maraton-bieg na 32 km,ale nazywał się maraton gdyż był tak trudny jak bieg pełny maratoński na równej i płaskiej trasie.Gdy przekształcono go w półmaraton,chętnych na ten bieg od razu było więcej.By zrobić tu dobry czas trzeba odpowiednio wcześniej trenować uwzględniając tzw.podbiegi na SB-SIŁĘ BIEGOWĄ.Trasa choć trudna to piękna,przebiegająca przez Masyw Slęży,start na Rynku w Sobótce,zaś meta w Zespole Szkół,w hali sportowej. Odbywają się tu mistrzostwa mojego klubu WKB PIAST. Zapraszam jak nie do startu to choć do kibicowania nam biegaczom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dm Re: Sobótka półmaraton IP: *.lan.bermudy.net 25.02.10, 15:23 Wspaniała impreza w pięknym terenie. Przy starcie co roku są strzelające armaty i helikopter. Patronat prowadzi TVP Wrocław i co ciekawe wśród uczestników tej imprezy zostanie rozlosowane wspaniałe nagrody w postaci telewizorów LG gdyż LG ELEKTONICS jest sponsorem tej imprezy i łączna wartości nagród do rozlosowania jest taka jak porządny samochód osobowy.Choć trasa ciężka to opłaca się tu startować! Odpowiedz Link Zgłoś
e-mail Re: Sobótka półmaraton 07.03.10, 15:22 No pewnie, każdy liczy na te telewizory :) Jestem mieszkańcem Sobótki, więc zapraszam wszystkich. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martix Re: Sobótka półmaraton IP: *.lan.bermudy.net 18.03.10, 21:51 Tak się złożyło że nie mogę wystartować w tegorocznej edycji, dopiero za tydzień rownież w 3 Półmaratonie Poznańskim. Do biegu zgłosiło się ponad 1000 zawodników, ma być sprzyjająca pogoda więc życzę powodzenia kolegom i koleżankom którzy tu wystartują w tej pięknej okolicy! Odpowiedz Link Zgłoś
e-mail Re: Sobótka półmaraton 03.05.10, 09:43 No i po zawodach. Jak zwykle bieg się udał- gratulacje dla organizatorów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martix Re: Sobótka półmaraton IP: *.lan.bermudy.net 08.05.10, 08:58 Coż póżno gratulujesz! Dwóch znajomych miało szczęście, wylosowali telewizory LG! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Sobótka półmaraton IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.03.11, 15:30 w tym roku półmaraton będzie 26 marca start godzina 10.00 więcej na www.sobotka.pl/ oraz www.polmaraton.antex.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś