Dodaj do ulubionych

Firma Tieto szuka we Wrocławiu 150 nowych praco...

10.02.10, 21:27
Firma nie ujawania zarobkow.... Dobre! Sa pewni, ze specjalistow
zatrudnia po 1800 netto. Dla takich firm Polska, to Mongolia Europy.
Zarobic mozna, pracownikom dac tanio i omamic "dodatkami"! Przeca to
juz bylo!
Obserwuj wątek
    • embriao Firma Tieto szuka we Wrocławiu 150 nowych praco... 10.02.10, 21:34
      Ciekawe ile płacą. ;)
      • Gość: kamyk Re: Firma Tieto szuka we Wrocławiu 150 nowych pra IP: *.206.114.141.static.telsat.wroc.pl 10.02.10, 22:06
        Ogolnie firmy telekomunikacyjne we Wrocławiu zatrudniaja
        Nokia Siemens Networks tez ma szeroka akcje rekrutacyjna:

www.nokiasiemensnetworks.com/jobsinpoland - potem wchodzic na job opportunities

I IBM też ale oni chyba bardziej szukają adminów
        • Gość: yokoono Re: Firma Tieto szuka we Wrocławiu 150 nowych pra IP: *.218.148.139.static.telsat.wroc.pl 10.02.10, 22:25
          No będzie im trudno, bo rzeczywiście płacą najmniej z tych "większych"
          graczy. NSN daje 30% więcej na starcie ;), a najbardziej lubi ludzi z
          Tieto. Ale to tylko plotka.
          • Gość: ;-P plotkarz IP: *.as.kn.pl 11.02.10, 09:52
            i tyle w tym temacie
            • Gość: ehh Re: plotkarz IP: 91.198.246.* 11.02.10, 10:22
              tyle ze to tylko plotka
            • Gość: ehhh Re: plotkarz IP: 91.198.246.* 11.02.10, 10:29
              to tylko plotki
          • Gość: x Re: Firma Tieto szuka we Wrocławiu 150 nowych pra IP: *.sdm.de 11.02.10, 11:39
            prawda
    • Gość: tietor Firma Tieto szuka we Wrocławiu 150 nowych praco... IP: *.lanet.net.pl 10.02.10, 22:45
      W NSN zarabia się podobnie jak w tieto, ludzie z nsn uciekają do tieto. To nie
      plotka tylko potwierdzona informacja. W tieto jest większa możliwosć awansu i
      podwyżki. Zresztą wszystko zależy od menadżera.

Widełki dla powiedzmy developera czegoś (c/c#/java)
      junior ~ 3-5 brutto
      normal ~ 4,5-6,5 brutto
      senior ~ 5-8 brutto

Pracuje się fajnie, bez rewelacji.

Faktycznie gdyby firmy podawały widełki to były by bardziej atrakcyjne dla
      potencjalnych pracowników. Eh... kto to rozumie w naszym zacofanym kraju ? ;)
      • Gość: (gość portalu) Re: Firma Tieto szuka we Wrocławiu 150 nowych pra IP: *.217.146.194.generacja.pl 11.02.10, 00:29
        troche mało ten senior
        • kontonaspam Re: Firma Tieto szuka we Wrocławiu 150 nowych pra 11.02.10, 12:50
          Bo senior ma pozapłacową premie w postaci dumy z tytułu "Senior" ;)
          • Gość: zorientowany Ale za to....;))) IP: *.netia.pl 05.03.10, 12:18
            kontonaspam napisał:

> Bo senior ma pozapłacową premie w postaci dumy z tytułu "Senior" ;)

I nie tylko. Firma organizuje bowiem suuuperrr integracje
            szczególnie dla dwóch działów HRC i IT. Chłopcy z IT mogą (za kasę
            firmy oczywiście)delektować się szlachetnym złocistym lub
            przeźroczystym napitkiem, dokładnie zintegrować z chętnymi do
            bliskiej i głębokiej współpracy panienkami (też ;) z HRC, na
            ustronnych kempingach w chłodne jesienno- wiosenne wieczory...Dwa
            bądx nawet trzy razy do roku... A jak jest sie menagero to można na
            szkolenia co miesiąc... No, która inna firma daje taka radochę !
      • Gość: wojtek Re: Firma Tieto szuka we Wrocławiu 150 nowych pra IP: 193.30.160.* 11.02.10, 08:35
        A gdzie we Wrocławiu da się wyciągnąć trochę ponad te 8 ? - tak aby starczyło na
        godne życie i wychowanie dziecka. Bo faktycznie zainteresowanie jest ze strony
        tych firm i firm do nich rekrutujących ale jak się przekroczy te magiczną
        granicę (8k br) to już więcej się nie odzywają.
        • Gość: tomek Re: Firma Tieto szuka we Wrocławiu 150 nowych pra IP: 91.198.246.* 11.02.10, 14:08
          Dlaczego mieli by Tobie zapłacic powyżej 8kilo, skoro cały czas mogą mieć kogoś
          chetnego do pracy za mniej..........?
      • Gość: nsnor Re: Firma Tieto szuka we Wrocławiu 150 nowych pra IP: 87.105.189.* 11.02.10, 10:29
        A kto wie ile zarabiają w tieto admini, budowniczy i testerzy?
      • Gość: x Re: Firma Tieto szuka we Wrocławiu 150 nowych pra IP: *.dublin.corp.yahoo.com 11.02.10, 10:33
        znajomy byl w Tieto i mowi ze porazka, zarobki nędzne a wymagania nie wiadomo
        jakie, zacznijcie placic ludziom godne pieniadze! co wy myslicie ze dobrego
        programiste za 4000 zl znajdziecie?????
        • Gość: tieto_test Re: Firma Tieto szuka we Wrocławiu 150 nowych pra IP: 91.198.246.* 11.02.10, 12:03
          moze sie zdziwisz, ale znajduja. zarobkow wcale nie uznalbym za nedzne (4k to
          malo kto ma - reszta 4.5k i wiecej), jedynie co to korporacyjny management
          sredniego szczebla potrafi zajebiscie zdemotywowac...
      • Gość: Administrator IT Re: Firma Tieto szuka we Wrocławiu 150 nowych pra IP: *.196.56.9.algrim.pl 09.03.16, 11:18
        Ja zażyczyłem sobie jako administrator sieci WAN z 15 letnim stażem ~7500zł brutto w ING Services.
        Zadania: Administracja zdalna zagranicznym Data Center.

Ktoś zdradzi jak to wygląda finansowo?
    • j-50 Pewnie chodzi o białych murzynów 11.02.10, 04:26
      Szwed lub Norweg chciałby więcej i w żadnym wypadku nadgodziny. Już
      za komucha mój kolo pracował w szwedzkiej piekarni. Przyjęli go, bo
      nie miał obciachu w nadgodzinach i pracy nocnej. Żaden, naprawdę
      żaden Szwed nie godził się na taką pracę. Kolo tam robił po prostu
      za białego murzyna. Byli też tam turki i jugole - ale zupełnie
      niekumaci. Dlatego szybko został szefem całej linii wypieku. A tam
      piekli m.in. dla dworu królewskiego.
      • Gość: zdzich Re: Pewnie chodzi o białych murzynów IP: 91.198.246.* 11.02.10, 12:39
        może dlatego biznaes idzie do polski
        tam sie ludzi zwalnia a u nas przyjmuje do roboty

zawsze mozesz pojechac do Szwecji i zarządać szweckich zarobków. Powodzenia
    • Gość: adam Firma Tieto szuka we Wrocławiu 150 nowych praco... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 06:01
      Potwierdzam. Jestem inż. po Telekomunkacji z dwuletnim stażem -
      dawali mi na początek 1600.
      • Gość: rechot Re: Firma Tieto szuka we Wrocławiu 150 nowych pra IP: *.as.kn.pl 11.02.10, 09:49
        może z ciebie taki fachowiec, że tylko na tyle wycenili Twoją wiedzę?
        • Gość: x Re: Firma Tieto szuka we Wrocławiu 150 nowych pra IP: *.sdm.de 11.02.10, 11:41
          nie, PO prostu tak sie placi w POlandzie.
          • Gość: gość IT Re: Firma Tieto szuka we Wrocławiu 150 nowych pra IP: *.196.56.9.algrim.pl 09.03.16, 12:07
            1600zł brutto z 2 letnim stażem? No comment.
            To w mojej firmie więcej płacą ;) + premie roczna, bonusy.

Może to kwestia negocjacji jak przedmówcy pisali. Jak nie wnioskowałeś o więcej i zgodziłeś się na tyle to cóż teraz pozostaje ci poszukać sobie innej pracy i ew pisać o podanie o podwyżkę.
            Pozdrawiam

PS: Ja bym nigdy w życiu za 1600zł nie zgodził się pracować. Po prostu szanuję swoją wiedze i umiejętności.
    • karolinamarcin Firma Tieto szuka we Wrocławiu 150 nowych praco... 11.02.10, 09:39
      Widzę,że narzkeacie i porównujecie do zagranicznych specjalistów.
      Jest jedna zasadnicza różnica, specjaliści za granicą zorganizowali
      się i mają silne związki. W naszym kraju, specjaliści za ,,parę
      gorszy więcej'' w życiu nie będą organizować się. Wolą ,,doginać'' w
      nadgodzinach, w każdą sobotę i wolne. Na zachodzie mentalność jest
      inna, zorganizowani pracownicy korzystają z praw i możliwości
      orgaznizowania sie w związek zawodowy. Porozumiewają sie z
      pracodawcą i uczestniczą w tworzeniu regulaminów, poprawiają warunki
      pracy itd. Niestety dla naszych specjalistów, nie wiedzieć czemu,
      zorganizowanie się w związek to ,,obciach'' i dlatego mają jak mają.
      • Gość: Marek Re: Firma Tieto szuka we Wrocławiu 150 nowych pra IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.07.10, 16:23
        Droga Pani, takiego steku bzdur dawno nie czytałem, więc muszę odpowiedzieć.
        Zacznę od tego, że pracuję we Wrocławiu w małej firmie, gdzie nie ma związków, nie przestrzega się praw pracowniczych, często zostajemy po godzinach. Ale nie narzekam, bo dzięki temu zarabiam czterocyfrową kwotę na rękę i jestem w stanie utrzymać rodzinę na przyzwoitym poziomie.

Związki zawodowe i "prawa pracownicze" to zaszłość z komunizmu. Szkodzą i pracodawcy i pracownikowi.

Parę miesięcy temu rząd wydłużył kobietom urlopy macierzyńskie - efekt - spadła pensja wszystkim nowo zatrudnionym kobietom (pracodawca musi kalkulować ryzyko przejścia kobiety na urlop i odejmuje jej to od pensji).

Pozdrawiam i życzę powodzenia w życiu, chociaż z takim roszczeniowym podejściem to może być trudne.
    • Gość: precz z łosiami oczywiście oferowali ci już robotę ale IP: *.as.kn.pl 11.02.10, 09:46
      ty wzgardziłeś bo za dobry jesteś, prawda?
    • Gość: no name Firma Tieto szuka we Wrocławiu 150 nowych praco... IP: *.chello.pl 11.02.10, 09:49
      Ludzie czytając poniższe wpisy trochę jestem zaskoczona. Jeśli ktoś
      mysli, że po 2 latach stażu pracy dostanie grube tysiące na starcie
      to się chyba lekko zdziwi. Nie powinno nas dziwić, że w obecnych
      czasach pracodawca patrzy głównie na doświadczenie. Niestety dziś
      każdy jełop (bez obrazy dla wszystkich mgr) może skończyć studia,
      gdyż nie ma co ukrywać 90% młodych ludzi po liceum idzie na studia
      tylko dla papieru a nie dla samego wykształcenia się. Znam ludzi,
      którzy ani razu nie byli w bibliotece w trakcie 5 letnich studiów, a
      nawet są i tacy co wogóle książki nie otworzyli (choć są oczywiście
      kierunki gdzie niekoniecznie książka jest źródłem wiedzy). Natomiast
      jeśli taka osoba, po zkaończenius tudiów chce od razu zarabiać 5
      tyś. to chyba musi udowodnić pracodawcy, że jej praca jest tego
      warta. A samaym papierem to niestety mozna sobie tylko pomachać i
      ew. wpisać jako kolejną pozycję w życiorysie. Wielu pracodawców
      nawet nie spogląda na miejsce w którym wpisujemy swoją wspaniałą
      historię edukacji. Natomiast dużym zainteresowaniem cieszy się
      pozycja w CV, w której wpisujemy co osiągnęlismy w trakcie pracy
      zawodowej czy np. zainteresowania (oczywiście te niebanalne). Jako
      naród jesteśmy wspaniałymi robolami, ale wielu z nas nie bierze pod
      uwagę że na studiach rozwój człowieka się nie kończy. Można siedziec
      w firmie 20 lat i nic dla niej nie zrobić, a z drugiej strony można
      wiele fajnych projektów stworzyć i w kilka lat. Więc jeśli będziecie
      starać się o pracę żądając konkretnych kwot zastanówcie się najpierw
      czy takiemu pracownikowi jak ty sami byście tyle zapłacili.
      • Gość: Ężynjer Ile jest warta praca inżyniera IP: *.ericsson.net 11.02.10, 10:27
        Generalnie się zgadzam się z Tobą co do tego, że czasami ludzie mają wygórowanie żądania co do pensji i że studia kończy wielu wtórych analfabetów. Nie zdajesz sobie jednak sprawy ile tak na prawdę kosztuje praca inżyniera. Otóż godzina pracy wykwalifikowanego specjalisty oscyluje w granicach 80 Euro za godzinę, tzn. za tyle jest w stanie sprzedać lub kupić ją np. Tieto. Od tego oczywiście należy potrącić firmowe koszty operacyjne. Są nimi także koszty założenia i prowadzenia oddziału np. w Polsce (delegacje ludzi z zagranicy, prawnicy, wynajem ...). Czy w efekcie końcowym to co dostaje pracownik jest sprawiedliwe czy nie to już kwestia dyskusyjna. Na pewno z tego tortu pracownikowi w Niemczech dostaje się więcej niż pracownikowi w Polsce.
        • Gość: ja Re: Ile jest warta praca inżyniera IP: *.chello.pl 11.02.10, 13:26
          Absolutnie nie chciałam urazić kogoś swoją wypowiedzią i nie
          twierdzę, że praca developera należy do lekkich, tym bardziej, że
          moim współspaczem jest właśnie taki developer, więc wiem na czym
          rzecz polega. Sama świadomość tego, że za tą samą pracę można mieć
          dużo bardziej satysfakcjonujące wynagrodzenie, jest zapewne
          demotywujące. Bardziej chodziło mi o to, że każdy chciałby być od
          razu "kierownikiem banku" i zarabiać grubą kasiorę. Natomiast
          większość z takich osób ma parcie tylko na samo wynagrodzenie, po to
          aby potem sobie cichutko przesiedzieć na stołku i się zbyt mocno nie
          napracować, nie mówiąc już o rozwoju zawodowym.
      • natriks Re: Firma Tieto szuka we Wrocławiu 150 nowych pra 11.02.10, 13:18
        Jeśli po studiach robi się takie błędy ortograficzne to gratuluję. Łatwo się mądrzyć, ale może przedtem dać komuś starszemu albo BEZ STUDIÓW tekst do poprawki :). Masz rację człowiek uczy się przez całe życie. (TYŚ.)
    • Gość: Ężynjer Polecam tę firmę IP: *.ericsson.net 11.02.10, 10:15
      Pracuje dla Tieto w Niemczech. Jest to solidna firma. Zasady w niej panujące są
      przejrzyste, kultura korporacyjna nastawiona na rozwój pracownika i jego
      potrzeby. Tutejszy oddział współpracuje z Wrocławskim. Stąd wiem że jest tam
      podobnie. Tieto jest jednym z najfajniejszych pracodawców na których natrafiłem.
      Co do zarobków to oczywiście tutaj są większe niż w Polsce. Inaczej nie miało by
      ekonomicznego sensu zakładanie oddziałów w miejscach takich jak Wrocław.
      Niestety Polska na razie nie dorównuje konkurencyjnością (w infrastrukturze,
      stabilności systemu prawnego, itp.) Niemcom.
      • Gość: lol Re: Polecam tę firmę IP: *.emea.ibm.com 11.02.10, 10:32
        mozna we wro wyciagnac 9,5k brutto???
      • Gość: x Re: Polecam tę firmę IP: *.dublin.corp.yahoo.com 11.02.10, 10:35
        buahahahah, widac ze ktos z Tieto ma czas na dodawanie pozytywnych komentarzy na
        gazeta.pl , ja za to wiem ze Tieto to nędzna firma, marne zarobki i marne
        mozliwości awansu - wiem od znajomego
    • Gość: lol Firma Tieto szuka we Wrocławiu 150 nowych praco... IP: *.emea.ibm.com 11.02.10, 10:27
      jest szansa dostac 9,5-10k brutto?
      • Gość: pozdro Re: Firma Tieto szuka we Wrocławiu 150 nowych pra IP: 192.100.112.* 11.02.10, 11:33
        tylko w nsn
      • Gość: Mirek Re: Firma Tieto szuka we Wrocławiu 150 nowych pra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.10, 23:28
        Jasne że można dostać 10k brutto, nawet netto, tylko trzeba się
        przebrać za pana "Kominiarza" i mieć plastykową atrapę pistoletu, a
        potem bardzo szybko uciekać, a jak ładnie to rozegrasz to i z 100k
        wynegocjujesz...
    • Gość: nsnor Admin, budowniczy, tester IP: 87.105.189.* 11.02.10, 10:48
      Kto wie ile w tieto zarabia się na stanowiskach takich jak w tytule?
      • Gość: x Re: Admin, budowniczy, tester IP: *.dublin.corp.yahoo.com 11.02.10, 11:20
        w tieto placa nedznie ale moge ci powiedziec ile powinni placic

dla powiedzmy developera czegoś (c/c#/java)
        junior ~ 4000 - 4500 brutto
        normal ~ 5,500-7000 brutto
        senior ~ 7000-12000 brutto
        • Gość: w Re: Admin, budowniczy, tester IP: *.dublin.corp.yahoo.com 11.02.10, 11:21
          w PL w takich firmach jak tieto placa nędznie wiec nie podają zarobków do
          publicznej wiadomosci bo by sie ośmieszyli
    • Gość: tietor Firma Tieto szuka we Wrocławiu 150 nowych praco... IP: 91.198.246.* 11.02.10, 12:22
      Jednym się w Tieto podoba innym nie.
      Mi sie akurat podoba.

A co do pensji.....to będą one na takim poziomie na jakim ludzie zgodzą sie
      pracować.

Jezeli ktoś idąc do pracy godzi sie podpisać umowe na te przysłowiowe 1800pln
      brutto. A potem jojczy że mało mu płacą

To pretensje powinien mieć tylko do samego siebie.
    • Gość: yokoono Firma Tieto szuka we Wrocławiu 150 nowych praco... IP: *.218.148.139.static.telsat.wroc.pl 12.02.10, 01:12
      Generalnie jak dochodzi do tematu zarobków, to się szybko robi
      głośno, bo albo gdzieś ktoś dostanie więcej, albo uda mu się
      wytargować na starcie więcej, a potem się zderzy z naszą szarą
      rzeczywistością, że kredyt trzeba spłacić, dzieci wychować, a jeszcze
      na wakacje by się chciało pojechać, a tutaj nawet na kredyt nie
      wystarcza..
      Jesteśmy na takim etapie, że płaca minimalna, albo nawet średnia nie
      daje szansy na godne życie. I stąd te nerwy.
      Moim zdaniem taki model pracy jak proponują Tieto i podobni w
      przeciągu 10-20 lat zniknie z powierzchni ziemi i obym się nie mylił
      bo na razie 80% przychodów idzie na prezesów, managerów, kierowników
      i ich premie, bo rożnice płacowe na poziomach kierownik - nie-
      kierownik są po prostu za duże. Idealnie by było jakby im zabrać a
      dać deweloperom :).
    • Gość: exT Firma dobra dla ludzi bez ambicji, typowa korpo IP: *.internetunion.pl 12.02.10, 23:57
      Niedawno odszedłem z Tieto. To firma dobra dla ludzi bez ambicji. Idziesz na 8
      godzin do roboty, odwalasz swoje, nikt o nic Cię nie pyta, wszyscy mają gdzieś
      efekty Twojej pracy.
      W tej firmie liczą się tylko statystyki. Jak jest za dużo błędów to się je
      odrzuca, bo "renifery" nie dostaną rocznej premii.
      Jak ktoś się zwalnia to proponują za porozumieniem stron, bo im się staty
      popsują..
      Nie można też za dużo narzekać, jak coś Ci nie pasuje w projekcie to lepiej o
      tym nie mów głośno, bo zostaniesz wezwany na dywanik i skarcony za
      demotywowanie kolegów. Siedź cicho i udawaj, że jesteś zadowolony i wszystko
      jest zaj***ście. Wtedy mgmt też będzie myślał, że jest zaj***ście i będzie z
      siebie zadowolony.
      Awanse? jakie awanse? Awansują tylko juniorzy, bo korporacja nie może mieć za
      wielu juniorów, taki wymóg reniferów. Potem na awans możesz czekać lata, co
      rok wymyślą powód, żeby go nie dać (reorganizacja, kryzys itp. pier***nie). To
      samo z podwyżkami.
      Awansują tylko nieliczni wierni korporacji, ludzie którym korpo wyprała mózgi.
      Szkolenia? Tak są, ale szkolenia załatwia mgmt i to tylko sobie.

Tak jak pisałem. Dobra firma, z dobrym socjalem i fajnymi nawet ludźmi, ale
      dla kogoś kto chce odwalić swoje 8h i mieć spokój. Jak chcesz coś osiągnąć, to
      radzę rozejrzeć się za czymś innym.
    • Gość: aaa Firma Tieto szuka we Wrocławiu 150 nowych praco... IP: *.nat.tvk.wroc.pl 14.02.10, 22:29
      Ja sie skusilem i przeszedlem do Tieto w 2008 roku. Powodem nie byly finanse,
      ale raczej stagnacja w innej firmie, mysle, ze rownie dobrej. Dla niektorych
      nawet o wyzszej renomie. Niestety zaluje.
      Juz pierwszego dnia dotarlo do mnie, ze cos jest nie tak. Dostalem zagracone
      biurko, ktore sam musialem sobie uprzatnac. Komputer lekko liczac 4-letni.
      Uzywana klawiature i monitor. W tym temacie do dnia dzisiejszego bez zmian.
      Pensja od tamtego czasu nie drgnela ani o procent. Wysokich, 10-procentowych
      premii, ktorymi wabili owczesnie kandydatow tez nie widzialem. Atmosfera
      bardzo przecietna. W zasadzie kiepska. Pracownikow traktuje sie w zasadzie jak
      marionetki. Troche jak w wojsku. Menedzerowie sa kiepscy - wiekszosc z lapanki
      - jeszcze z czasow Benq. I jak ktos powyzej pisal, najwazniejsza jest
      statystyka i wykresy.
      W najblizszym czasie nie odejde. Z przyczyn prywatnych. Wiem, ze nie wytrzymam
      tu jednak tak dlugo jak w poprzedniej firmie. Nie polecam ambitnym i majacym
      wlasne zdanie.
      • Gość: itmiegen Re: Firma Tieto szuka we Wrocławiu 150 nowych pra IP: *.wroclaw.vectranet.pl 22.03.10, 19:33
        ambitni, majacy wlasne zdanie maja tylko robic to co im sie karze. jesli
        przypadkiem odwaza sie zadawac pytania - to albo dyskusja u swojego manahera z
        "ostrzezeniami", przykazaniami - juz sie nie udzielaj itp, albo jak pokazal
        dzisiejszy przyklad kolegi ze szczecina - zwolnienie z pracy - nieetyczne zachowania
        paranoja, czas spieprzac z tej firmy
        flexitajm powoli zmienia sie w bajke
        skandynawska kultura pracy - w korporacyjna w polackim wydaniu
        w tieto jestem praktycznie od poczatku we wroc - nie polecam...
      • Gość: mmx Re: Firma Tieto szuka we Wrocławiu 150 nowych pra IP: *.tieto.com 01.09.10, 02:35
        Z tym biurkiem i kompem to przesadziles. Teraz daja nowki sztuki - komp,
        monitor, biurko, foteliki. Chyba ze byles akurat tym pechowcem...
      • Gość: gość Re: Firma Tieto szuka we Wrocławiu 150 nowych pra IP: *.internetunion.pl 11.02.11, 23:21
        W takim razie powinienes pójśc do Sygnity - dostaniesz laptop, komórkę (wszyscy pracownicy maja laptopy i telefony służbowe), moze nawet samochód (co 5 pracownik ma auto służbowe). Zarobki w sygnity nie są w żaden sposób uregulowane. Programiści zarabiają od 1k do 12k. Jeśli masz znajomego dyrektora to mozesz sie załapać na 10k bez problemu.
        Ludzie odchodza z sygnity na potegę, ale nie z powodu niskich zarobków ani starych komputerów. Jest duzo wakatów, zapraszam :)
    • ypsilonfund Re: Firma Tieto szuka we Wrocławiu 150 nowych pra 08.04.10, 09:49
      Zobacz 10 najlepszych blogów o inwestowaniu!
      YpsilonFund.com - blog przyszłego milionera.
      Aktualna wartość portfela: 118 621 zł.
    • ypsilonfund Re: Firma Tieto szuka we Wrocławiu 150 nowych pra 21.04.10, 22:31
      hrabiaa napisał:

> Firma nie ujawania zarobkow.... Dobre! Sa pewni, ze specjalistow
      > zatrudnia po 1800 netto. Dla takich firm Polska, to Mongolia
      Europy.
      > Zarobic mozna, pracownikom dac tanio i omamic "dodatkami"! Przeca
      to
      > juz bylo!

Każdy może negocjować z pracodawcą zarobki.
      Uważam, że Polska staje się powoli europejskim centrum outsourcingu
      IT. Znane przykłady to: Alcatel-Lucent w Bydgoszczy, Nokia-Siemens
      Networks we Wrocławiu, Hewlett-Packard we Wrocławiu...

ypsilonfund.com - blog przyszłego milionera
      Cały
      naród kupuje PZU
    • Gość: mmx Firma Tieto szuka we Wrocławiu 150 nowych praco... IP: *.tieto.com 01.09.10, 02:38
      Ale sie uwzieliscie na Tieto...Wcale tak zle nie jest. Duzo narzekasz ? No to
      cie wywala bo to jest po czesci demotywacja zespolu, ale zrob cos innego -
      wykaz sie czyms, usprawnij cos, to cie wtedy docenia. Przyklad ? Prosze
      bardzo. Przyszedlem rok temu, dostalem ilestam, ale po roku - nie proszac o
      nic - dostalem 50% podwyzki za osiagniecia. Mozna ? Mozna, tylko trzeba sie
      przylozyc i starac sie a nie zachowywac sie jak burak.
      Wsio w temacie.
      • Gość: Pan Kaziu Re: Firma Tieto szuka we Wrocławiu 150 nowych pra IP: *.play-internet.pl 05.02.13, 20:24
        A w jakiej firmie mozliwy jest wzrost zarobkow pracownika o 50proc w roku kalendarzowym??? Zadne HRy na to nie pozwola, chyba ze znajomosci. Akurat kolesiostwo we wrocku ma sie dobrze to jest to prawdopodobne.
    • zaremb833 Re: Firma Tieto szuka we Wrocławiu 150 nowych pra 10.03.13, 13:02
      tam głównie agencje rekrutują. kokosów nie ma się co spodziewać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka