monika121975 15.02.10, 09:51 Proszę o opinie n/t sp10 z ul. Inflanckiej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika121975 Re: SP 10 15.02.10, 21:01 Tyle to wiem z ich www (są podane plany lekcji). Niestety chyba nie będziemy mieli wyjścia, bo to jedyna szkoła podstawowa na osiedlu :( Odpowiedz Link Zgłoś
elhi78 Re: SP 10 17.02.10, 08:29 Miałam ten sam problem w zeszłym roku, nasza córka z racji meldunku była odgórnie przypisana do sp na inflanckiej, a tam rzeczywiście dzieci strasznie dużo i te koszmarne 2 zmiany, brak miejsca do zabawy na powietrzu i porządnego boiska (to były moje obserwacje).Więc zapisałam dziecko do sp98 na sycowskiej i nie żałuje szkoła mała 2 klasy 1,1 zmiana,klasy młodsze oddzielone od starszych,duże bosko,a wiosną ogródek do zabaw dla młodszych dzieci. Jestem bardzo zadowolona z tej podstawówki polecam zobaczyć Odpowiedz Link Zgłoś
monika121975 Re: SP 10 17.02.10, 15:09 Dzięki serdeczne Elhi. Może ta Sycowska to nie jest głupi pomysł? A planujesz prowadzać córkę aż do końca podstawówki czy od jakiejś 3 klasy będzie chodziła sama? Bo trochę mnie to przeraża - wiem, jak większość jeździ po psiaku. Z drugiej strony dzisiaj pediatra jeszcze bardziej mnie zniechęciła do szkoły z Inflanckiej. Ponoć tragiczny tam pedagog jest i są częste przypadki znęcania się nad słabszymi dziećmi. Rozważam jeszcze szkołę na Chopina, ale raczej mamy marne szanse żeby się tam dostać (brak znajomości), no i musiałabym córkę wozić do końca szkoły. Czy w szkole na Sycowkiej jest świetlica i stołówka? Odpowiedz Link Zgłoś
anty_lopa Re: SP 10 17.02.10, 20:40 www.sp98.wroc.pl/ Patrząc na strone internetową szkoła wygląda zachęcająco Odpowiedz Link Zgłoś
monika121975 Re: SP 10 17.02.10, 21:18 No dokładnie. I co najważniejsze - to właśnie ta szkoła jest naszą obwodową a nie ta z Inflanckiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
elhi78 Re: SP 10 17.02.10, 22:16 Witam w szkole jest świetlica czynna od 6.30-16.30 pracują w niej 3sympatyczne nauczycielki.Dzieci zaprowdza na lekcje wychowawca i je sprowadza po ich zakończeniu. Jest stołówka, ale nie ma kuchni więc co mi na początku się nie podobało są obiady cateringowe zupa/2danie córka twierdzi, że smaczne-ale to rzecz gustu. Jest dużo zajeć pozalekcyjnych również dla pierwszaków-plastyczne, informatyczne, sportowe ect. Zaprowdzam i odbieram córkę przeważnie ja bo mi po drodze do pracy, ale zauważyłam że niekiedy jedna mama czy babcia odbiera kilkoro dzieci więc mozna to i tak zoorganizować.acha zajęcia odbywja się 8-11.30 max 12.25 a w klasie jest po 20 dzieci, a nie po 30 kilkoro. Jak narazie jestem naprawdę zadowolona z tej podstawówki, więc chętnie odpowiem na inne Twoje pytania w miarę możliwości najchętniej na maila gazetowego pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś