Dodaj do ulubionych

Kolejna fala wezwań do zapłaty kar

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.04, 18:01
mam nadzieje ze kanary nienapisza do mnie!!!!!!!!!!bo ja juz dawno zapłaciłem
co miałem zapłacic!!!!!!!!!!!!wiec wara!!!!!!!!!!!!zdala
odemnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: alfa A poinformowali dłużnika ? IP: *.kogeneracja.com.pl 19.02.04, 08:08
      A poinformowali dłużnika o scedowaniu długu na innego wierzyciela? Chyba nie a
      mają taki obowiązek!
    • Gość: woo-cash Czyżby... IP: *.kom / *.kom-net.pl 19.02.04, 10:35
      ...firmy kontrolerskie handlowały wierzytelnościami, których nie posiadają? A
      "PResco" tak kupuje wszystko? Jak leci? Może ja też sprzedam czyjąś
      wierzytelność, której nie mam? Może "Presco" kupi ode mnie wierzytelność (tu
      nazwisko kogoś bogatego) w kwocie 200 000 zł? To rozwiązałoby wiele moich
      problemów finansowych...

Pzdr,
      Woo.
      • Gość: skubany Re: Czyżby... IP: 213.227.80.* 19.02.04, 11:02
        1. Wszelkie roszczenia związane z usługami przewozowymi przedawniają się po
        dwóch latach.
        2. Pismo przysłane przesyłką zwykłą, bez potwierdzenia odbioru można śmiało
        wyrzucić do śmieci i w żaden sposób na nie nie reagować.
        • Gość: mr_pope Re: Czyżby... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 19.02.04, 22:36
          Przedawniają się po roku.
          • 1januszc Re: Czyżby... 02.09.15, 16:04
            Firma Presco atakowała mnie dwukrotnie za jakieś wyimaginowane długi z roku 2000-2001 /należności wobec cyfry +/ Za każdym razem wszystko przedawnione bez względu czy zasadne czy nie pod względem formalnym.Za każdym razem musiałem wnosić sprzeciw i za każdym razem dopiero w sądzie bez obecości prełnomocnika Presco sąd sparwy umarzał . Nigdy nie przedstawiono żadnych dowodów a jedynie podało stwierdzenie w przesłanych pozwach, że dysponują notą obciążeniową sporządzona w roku np. 2011 za rzekome długi w 2001,
            To są kpiny kiedy ktoś naciągaczy poskromi
      • Gość: Gonzales Re: Czyżby... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.02.04, 11:15
        Wydaje mi się, że kontrolerzy mieli swoją prywatną bazę danych osobowych,
        ponieważ sam dostałem ze trzy wezwania do zapłaty za przejazdy bez biletów,
        które mnie absolutnie nie dotyczą :).
      • Gość: castro Re: Czyżby... IP: 156.17.99.* 19.02.04, 12:20
        Śmiechu warte są te papierki z presco co do mnie przychodzą. Podpisuje się na
        nich jakaś Emilia Kosmatka jak kura pazurem, powinna kogoś poprosić o to żeby
        się za nią podpisał. Dziecko w drugiej klasie podstawówki lepiej pisze. Pani
        Emilio może kurs pisania? olejcie te bzdety! raz mi napisali że przyjedzie do
        mnie jakiś ich przedstawiciel, chyba żebym się przestraszył i zabulił (300 zł)
        no i co? nie przyjechał! pewnie nawet takiego nie mają. potem mi jeszcze
        zmniejszyli karę (promocja jakaś czy co???). jeszcze trochę mnie poproszą żebym
        im chociaż dychę zapłacił. nie mają żadnych praw!
        • Gość: ..... PRESCO??????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.04, 17:27
          no dobra...mowicie zeby olac presco!mi przyszlo zawiadomienie ze mam do
          zaplacenia 350 zl za sprawe ktora byla w 2000 roku i ktora zostala zalatwiona w
          nalezyty sposob...(tzn.jechalam bez legitymacji i kazali na drugi dzien
          przyjechac i pokazac,a w tedy zadnej kary nie place)!!!!!!a teraz przychodzi mi
          cos do domu,i jeszcze mi wciskaja kit ze unikam faceta ktory ladne pare razy
          byl u mnie z mandatem...!i jeszcze strasza mnie sadem.....!!!!!to tez mam
          olac???????????????????????????????????????????????
          • Gość: castro Re: PRESCO??????????????? IP: *.crowley.pl 19.02.04, 20:22
            ja olałem to 1,5 roku temu a chodziło im o karę z 99 roku i co? nie masz obowiązku trzymania kwitka z poczty do usranej śmierci! to zwykłe oszustwo ktoś zarobił na sprzedaży kartoteki o mandatach za brak biletu a oni teraz naiwniaków skasują! nikogo u mnie nie było, jakby mieli prawo to by mi na pensję wsiedli a tak to powinno sie zdik pozwać za bezprawne udostępnianie danych osobowych! pewnie za rok przyjdzie do Ciebie to co do mnie że zmniejszyli do 200 tylko bardzo proszą żeby już zapłacić. A podpisał się ktoś na tym śmieciu? a pieczątke przybił? wszystko leci z automatu. no a jak ten podpis, podoba Ci się? moim znajomym się podobał, szkoda że grafologa jakiegoś nie znam...
        • Gość: WOLVERINE Re: Czyżby... IP: 62.148.79.* 20.02.04, 11:24
          TIAAA... TO MOŻE WSZYSCY NIECH ZACZNĄ JEŹDZIĆ BEZ BILETÓW,NIE PŁAĆMY TEŻ W
          SKLEPACH, A NA ULICY LEJMY W MORDĘ KAŻDEGO KTO NAM SIE NIE PODOBA.
          LUDZIE ! SĄ JAKIEŚ USTALONE NORMY , KTÓRE NALEŻY PRZESTRZEGAĆ ! JECHAŁEŚ BEZ
          BILETU ? TO PŁAĆ DŁUG !!! NO CHYBA ŻE LUBISZ ŻEBY NAZYWANO CIĘ "OSZUSTEM" .
    • Gość: _ OLAC, OLAC!!! IP: *.sbc.man.ac.uk 19.02.04, 18:06
      Dzialaja nieprawnie. Nie nalezy nic placic. Po pierwsze rzeczywiscie nastepuje
      przedawnienie, po drugie jak ktos wspomnial- pismo doreczone poczta zwykla (nie
      list polecony) nie ma zadnej mocy prawnej. Po trzecie wreszcie to Presco musi
      udowodnic, ze ktos dotychczas nie splacil dluznosci. Kij oszustom w oko.
      • alpin19 Do sądu z tą dziczą !!!! 20.02.04, 11:49
        Ja osobiście jestem w posiadaniu dość dużego zbioru fałszywych wezwań - coś około 20 sztuk. Proponuję aby zebrać się w silną grupę, z na przykład 500 wezwaniami i wnieść do sądu pozew zbiorowy o odszkodowanie od firmy PRESCO i temu podobnych firm. Ostatnio dostałem od PRESCO wezwanie do zapłaty kary za przejazd 09.04.2004 - tak dobrze widzicie. A list znalazł się w mojej skrzynce gdzieś pod koniec stycznia - w tym liście było wymienionych jeszcze kilka dat i kwota rzędu 1000 zł - straszyli mnie windykatorem, ale zaopatrzyłem się w wielki łom - niestety żaden się nie pojawił. Do sądu z nimi...

Kontakt ze mną to:
        GG: 5047704
        alpin19@tlen.pl
        alpin19@wp.pl
        alpin19@poczta.onet.pl
        Tlen: Alpin19

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka