balajanek 28.03.10, 13:03 Ależ jestem za meczetem w Polsce.Jeden meczet w Polsce jeden kościół w Arabii Saudyjskiej.Co na to druga strona? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Katik Re: Dla ogarniętych antyislamską histerią, pod ro IP: *.magma-net.pl 28.03.10, 13:15 He, he - dokładnie to samo chciałam napisać, balajanku :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Dla ogarniętych antyislamską histerią, pod ro IP: *.wroclaw.mm.pl 28.03.10, 13:28 Jeżeli ktoś przyjmuje prawdy wiary głoszone przez Kościół to powinien nawracać muzułmanów dla ich dobra ,nawet wbrew ich woli. Nie może być dwóch prawd!Nie tylko nie powinno się budować meczetów w Polsce ale każdy chrześcijanin powinien aktywnie wspierać nawracanie pogan . Nawet za cenne życia. To się opłaca bo męczennicy są wynoszeni na ołtarze! Taki św. Wojciech jest pięknym przykładem albo krzyżowcy ile dobrego uczynili. Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Strach jest uzasadniony 28.03.10, 13:36 Ja nie mam nic przeciwko muzułmanom. Nie mam nic przeciwko, by tu mieszkali. Ale jestem przeciwny, by wpływali na nasze rządy, próbując wprowadzić swoje chore teokratyczne prawa (a co jak widać niestety powoli robią), które to nakazują zabijać niewiernych. W sprawie islamu ciekawe filmiki produkuje Pat Condell. Na tym kanale jest ich całkiem sporo w wersji PL: www.youtube.com/user/liberalatheist#g/c/69648570D6C1513A Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Dokładnie - strach jest uzasadniony 28.03.10, 18:27 Dla pięknoduchów: proszę zobaczyć co muslimskie bydło potrafi wyczyniać - tu spalenie chrześcijańskiej świątyni w serbskim okręgu Kosowo: www.youtube.com/watch?v=fkgHkxIfgBc To było nie w XIX wieku, tylko w ... 2004 roku! Postawmy tamę tej zarazie tak jak to robią społeczeństwa cywilizowanego Zachodu. Jeśli nie chcemy, aby i nasze kościoły zostały tak potraktowane. A głupkowi który pisze o "antysemityźmie bez żydów" i dobrych wynikach prawicy w okręgach bez obcych chcę uświadomić, że przestępców wszelkiej maści też raczej nie lubimy, mimo że mało kto z nas spotkał osobiście takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Bachmann jak zwykle bełkocze IP: *.wroclaw.mm.pl 28.03.10, 20:33 Jeśli chce sie wymądrzać niech to pisze w niemieckich gazetach. Tam mają tych Turków i innych "muslimów" dość dużo. I powoli sami się zastanawiają dlaczego oni żyą w tworzonych przez siebie gettach? Dlaczego ni integrują się, dlaczego muzułmańscy ojcowie i bracia w doopie mają prawa krajów w których żyją i mordują swoje córki siostry w imię obrony "dobrego imienia rodziny". I sorry ale to wcale żadna rzadkość. Więc zanim oni nam tutaj zrobią getta jak w Niemczech, Francji, Belgii czy Holandii mamy prawo bronić się przed tym. I żeby było jasne nie jestem katolikiem, nie mam żadnych zapędów "krzyżowca". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cud Re: Dla ogarniętych antyislamską histerią, pod ro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.10, 23:11 Normalnie szczęka mi opadła. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmalle Ja się nie zgadzam na meczet i to wcale nie fobia 28.03.10, 13:30 Dla tych z Gazety, co piszą o fobiach - poczytajcie trochę, zanim zaczniecie coś wypisywać. Zgodnie z tradycją i prawem muzułmańskim meczetu nie wolno nigdy zburzyć, ani też niczego wybudować w tym miejscu. Więc jeśli za 10 albo za 30 lat będzie potrzeba przebudować jakiś rejon miasta, np. aby poprawić komunikację, to meczetu nie będzie można tknąć palcem. Bo inaczej zwalą się tu jacyś szaleni obrońcy (dla uproszczenia można ich nazwać terrorystami) islamu. I co wtedy? Będzie trzeba stawać na głowie, aby nie obrazić czasem ortodoksyjnych muzułmanów? Ja się nie zgadzam na meczet. Zgodnie z Islamem muzułmanin ma się 5 razy dziennie modlić, ale wcale nie musi tego robić w meczecie. Meczet to tylko miejsce spotkań wiernych, aby czuli przynależność do grupy. Więc w większości europejskich miast jest tak, że muzułmanie spotykają się w odpowiednio dużych salach i tam się modlą. I wcale nie potrzebują meczetów. Po co w Polsce zmieniać ten system? Jestem pewien, że nikt z krajów muzułmańskich nie będzie się obrażał za brak zgody na meczet. A jeśli nawet jacyś duchowni podniosą krzyk, to co nas to obchodzi. W końcu chrześcijańscy księża też głośno domagają się swobód dla chrześcijan i czy kogoś to obchodzi w krajach muzułmańskich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka prawda Re: Dla ogarniętych antyislamską histerią, pod ro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.10, 13:45 A ja jestem za likwidacją i meczetów i kościołów. Dzieje ludzkości już nie raz pokazały że z religii nic dobrego nie wynika. Odpowiedz Link Zgłoś
zbigniewgi Dla ogarniętych antyislamską histerią, pod rozwagę 28.03.10, 13:50 Aaaa pan Bachman. Dopiero po przeczytaniu zorientowałem się kto jest autorem. Teraz wszystko jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bert Bachmann...nie bądź Pan taki oświecony! IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.10, 14:09 Trochę mnie wkurza ton autora, który chyba jest wielce przeświadczony o niesieniu nam płomienia oświaty. Z jakiej okazji, że urodził sie te paręset km na zachód. To nie te czasy. Nie mam ochoty wypowiadać się o muzułmanach i jestem pełen tolerancji dla wszystkich religii, tylko bardzo proszę o "zasadę wzajemności". Nie mam zamiaru cieszyć się z minaretów w Polsce, w momencie kiedy w pewnych krajach można nawet zginąć za krzyżyk na piersiach. Nawet poprawność polityczna i światopoglądowa musi mieć granice rozsądku. Odpowiedz Link Zgłoś
wari Dla ogarniętych antyislamską histerią, pod rozwagę 28.03.10, 14:10 Forum jak zwykle ściaga różnych zboczeńców mentalnych. Jeśli ktoś chce mieć w Polsce takie same zasady jak w Arabii Saudyjskiej, to znak głębokiej aberracji psychicznej. Reszta to głównie banały powtarzane przez rasistów. Prymitywne, ale w kraju o mentalności chłopskiej, znajduje aprobatę. Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh Re: Dla ogarniętych antyislamską histerią, pod ro 28.03.10, 14:13 W tym konkretnym przypadku lepsza chłopsko-rasistowska postawa niż lewacko-doktrynerska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Dla ogarniętych antyislamską histerią, pod ro IP: *.as.kn.pl 28.03.10, 22:27 Życze Ci wiec Lewaku duzo islamskich wnukow. Skoro jestes taki ,,tolerancyjny" i poprawny politycznie, wydaj swoja corke za maz za muzelmanow albo jakiegos Cygana. Powodzenia ! Odpowiedz Link Zgłoś
jiddu A może także mamy po prostu dosyć religii? 28.03.10, 14:51 Może nawet wierzący w dużej mierze zdają sobie sprawę z tego, jakie są koszty rozpowszechniania nowej religii na danym terytorium - raczej nic przyjemnego studiując historyczną ekspansję wierzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: europejczyk Re: Panie Bachmann, takie głupoty wypisywać? Wsty IP: *.finemedia.pl 28.03.10, 15:00 nic dodac nic ujac.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolec Re: Dla ogarniętych antyislamską histerią, pod ro IP: *.internetunion.pl 28.03.10, 15:20 Panie Bachman. Wracaj Pan do Niemiec nacieszyć się nimi bo za kilkanaście lat będą Wielkim Kalifatem zaprzyjaźnionym z innym kalifatem w Paryżu. Niedobrze się robi od tej waszej lewackiej politpoprawności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Igi Re: Dla ogarniętych antyislamską histerią, pod ro IP: *.range81-156.btcentralplus.com 28.03.10, 15:35 Ekstremalnie irytujace jest powielanie bledow jakie zrobil zachod, mam nadzieje ze w Polsce jest jeszcze duzo ludzi, ktorzy mysla zdroworozsadkowo. Znam przyklady ludzi (obcokrajowcow, jeden Anglik i jeden amerykanin), ktorzy byli bardzo pozytywnie zaskoczeni "bialym" widowkiem na polskich ulicach. Nie chodzi mi o to, zeby odcinac sie od innych kultur, ale po co od razy dawac im wchodzic sobie na glowe? Odpowiedz Link Zgłoś
polakgrzy Pod rozwagę dla ogarniętych antyislamską histerią 28.03.10, 15:39 Mieszkam w Anglii i mam wielu znajomych muzułmanów. Autor. myślę, nie bardzo wie o czym mówi. W Polsce mamy muzułmanów od co najmniej 400 lat i nie ma z nimi wielkiego problemu, bo problem nie stanowi religia, lecz kultura która reprezentują kraje muzułmańskie. Jest ona diametralnie różna od Polskiej, a wręcz przeciwstawna do niej. Wielożeństwo, hajib, czy honour killing, raczej są czymś nie do pomyślenia w Polsce. A niestety nie jest to jakiś margines (we Francji jest około 200 tys. rodzin poligamicznych). Do tego dochodzi problem z ich asymilacją, jak również brakiem tolerancji dla innej kultury, w myśl zasady, jeżeli zrobiłeś coś przeciwko islamowi to powinieneś zginąć (w protestach przeciw Danii były hasła "nuke Denmark", co raczej jest dla nas nie do pomyślenia). Odpowiedz Link Zgłoś
nabati Wrocław mówi Salamu Alejkum! 28.03.10, 15:46 Póki co szczeniaki dostające rozwolnienia na widok mężczyzny wyglądającego na Araba lub Żyda to we Wrocławiu mały problem. Proponowałbym wszystkim "yntelygentnym" inaczej o zapędach rasistowskich pobyt w Londynie lub Niemczech. Wycieczka krajoznawcza - od kogo w tych krajach łatwiej dostać po mordzie. Od zapijaczonego czerwono-białego polaczka czy od praktykującego Islam Araba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gall Re: Wrocław mówi Salamu Alejkum! IP: *.pwsz.legnica.edu.pl 28.03.10, 16:08 przenieś się Nabati do kraju islamskiego i żyj tam po prostu. Kto ciebie tu trzyma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozsądny Re: Wrocław się pyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.10, 16:22 Panie Bachmann, coś z pańskiego podwórka. Skoro islam jest taki fajny, to czemu kanclerz Merkel nie chce zgodzić się na gimnazja tureckojęzyczne w pańskiej ojczyźnie? Więcej pytań nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blecharz Re: Wrocław mówi Salamu Alejkum! IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.03.10, 16:37 Znowu post pelen agresji i nienawisci. W polsce dostaniesz po mordzie. Ale co ci zrobia w jemenie za krzyzyk na szyi lub bycie po prostu turysta ? To nie sa zapedy rasistowskie tylko zdrowy rozsadek. Nie chce grupy ktora sie nie bedzie chciala zaasymilowac. Ktora bedzie zmuszac kobiety (dzieci) do noszenia chust pod grozba pobicia (o nie tylko polak moze pobic), okaleczenia lub nawet smierci. Ktora bedzie zmuszala nieletnich do malzenstw i seksu. Ktora zazada by sklepy, restauracje podawaly ich potrawy (przypominam ze mamy wolny rynek) straszac dyskryminacja. Co tam jeszcze ? Swieta ? Ale kazdy zna temat czy to z gazet/tv czy od znajomych z zachodu. Mozna by dlugo pisac. Z ciekawszych rzeczy to jeszcze kastracje kobiet, a w zasadzie dziewczynek. (to tez sie odnosi do autora tego tekstu - prosze pamietac jak pana gazeta namietnie i z luboscia komentuje takie sprawy, pewnie ma to cos wspolnego z klikalnoscia i kasa z reklamy, im krwisciej tym lepiej dla gazety, a na koncu wychodzi na to ze czytelnicy sa fobami wszystkiego i nie widza kaganka oswiaty dzielnie niesionego przez dziennikarzy) sry za chaos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MonX Zgoda, nabati... IP: *.wroclaw.mm.pl 28.03.10, 18:21 Zgoda, po mordzie łatwiej dostać od zapijaczonego Polaka. Ale słyszałeś gdzieś o Polakach podkładających bomby? Albo zabijających "honorowo" swoje córki i siostry? Sorry, nabati. Mamy tu w Polsce wystarczająco dużo fanatyków spod znaku krzyża, i tych spod półksiężyca naprawdę już nie potrzebujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
nabati polaczku kto tu jest smieciem? 28.03.10, 15:53 twoj prymitywny rasistowski jezyk az zieje nienawiscia... masz niezle namieszane pod czaszka - to od alkoholu czy tak masz po tacie?! Obejrzyj sobie niezalezne filmy na temat 11 wrzesnia to moze cos ci zatrybi... problem jest taki,ze pewnie skonczyles szkole zawodowa i pewnie nie znasz angielskiego. Jest jednak 1 dobry film na alterkino.org - szukaj tematu 11 wrzesnia -> SA POLSKIE NAPISY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gall Re: polaczku kto tu jest smieciem? IP: *.pwsz.legnica.edu.pl 28.03.10, 16:06 jakie niezalezne filmy, Nabati? co ty chcesz udowodnić? ze Bush sam sie zbombardował albo inne tego typu, chore, lewackie brednie? Nie wiem, czy jestes kobietą czy facetem. Jesli kobietą, życze ci, abys znalazła swoją przyszłosć w muzułmańskim domu. Zobaczysz czym to pachnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: polaczku kto tu jest smieciem? 28.03.10, 18:04 > jakie niezalezne filmy, Nabati? co ty chcesz udowodnić? ze Bush sam sie > zbombardował albo inne tego typu, chore, lewackie brednie? A co ma do tego lewackość? W te bajki wierzy masa ludzi po prawej i lewej stronie. I tak samo jest tyleż samo lewaków, co prawaków nie wierzących w takie teorie spiskowe. Jak mnie denerwuje, gdy ktoś wrzuca do jednego wora wszystkich ludzi mających inne poglądy od niego. Jak lewak, to pewnie komuch, ateista, homoseksualista, żyd, mason, abstynent, oligarcha, i zwolennik jedzenia zupy pomidorowej (bo akurat ten prawak wrzucający do wora, pomidorowej nie lubi). A jak prawak, to pewnie katolik (do tego wyznawca Rydzyka), homofob, ksenofob, nacjonalista, zwolennik kary śmierci, człowiek po zawodówce, alkoholik i wierzący w homeopatię. No sorry, ale to jest głupie, gdy ktoś tak zakłada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blecharz Re: polaczku kto tu jest smieciem? IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.03.10, 16:27 Slawne filmiki ukazujace twoja ''prawde''. A widziales filmiki/materialy obalajace te pseudonaukowe niezalezne bzdury ? Linkow nie podam, znajdziesz sobie, chyba ze jestes po zawodowce i nie znasz angielskiego. Ale uwazaj, bo twoj swiat moze sie zawalic. I dlaczego twoj post zieje taka nienawiscia ? (alkohol, tata, zawodowdka j. ang) Watpie zebys zobaczyl ta belke w swoim oku, na to trzeba inteligencji i jaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Wytnij sobie łechtaczkę, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.10, 18:59 zrobi ci się wtedy lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: polaczku kto tu jest smieciem? IP: *.wroclaw.mm.pl 28.03.10, 20:36 Za samo określenie "polaczku" ty śmieciu powinieneś dostać bilet w jedną stronę. Do Iranu ty śmieciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aethelstan Re: Dla ogarniętych antyislamską histerią, pod ro IP: 178.56.24.* 28.03.10, 16:45 balajanek napisał: > Ależ jestem za meczetem w Polsce.Jeden meczet w Polsce jeden kościół w Arabii > Saudyjskiej.Co na to druga strona? Nic, bo ta ,,druga strona" istnieje wyłącznie w wyobraźni twojej i innych ludzi, którzy uważają, że muzułmanie to coś w rodzaju Borga z chałowatego amerykańskiego serialu. Zrozumcie, ludzie, że muzułmanie z Warszawy za ekscesy Arabii Saudyjskiej odpowiadają w takim samym stopniu, co wrocławscy chrześcijanie za masakrę w Srebrenicy albo Hiszpańską Inkwizycję - czyli w żadnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sq nie wpuszczac zarazy! IP: *.wroclaw.vectranet.pl 28.03.10, 16:57 Zapewne w Hiszpanii również mnóstwo "pożytecznych durniów" swymi mądrymi esejami przekonywało iż trzeba tolerowac i akceptowac religię muzumańską. We Francji i Niemczech podobnie. Zawsze znajdzie się osoba bujająca w pięknych ideach. Szkoda że artykułu nie napisał np. ojciec wysadzonego w powietrze Hiszpańskiego dziecka (zamachy w Madrycie),albo Francuz i Niemiec łożący swoje pieniądze na etniczne getta. Fakty są takie - tam gdzie tworzy się społecznośc muzumańska albo 1) bród, smród i ubóstwo, oraz praca polegająca na notorycznym robieniu dzieci (Francja, Niemcy) 2)pojawiają się agitatorzy "dżichadu" (Hiszpania). A w drugą stronę - ano się nie tworzy bo w niektórych krajach za samo bycie katolikiem można zostac zgwałconym i podpalonym.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szamps Re: Dla ogarniętych antyislamską histerią, pod ro IP: *.srv.volvo.com 29.03.10, 09:11 Star Trek jest Boski...bardziej niż koran, bo więcej w nim miłości dla bliźniego i szacunku dla obcych/innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Tu nie ma histerii a prosta interpolacja. IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.03.10, 10:25 Wśród "wrocławskich" wyznawców islamu najwiecej jest importowanych Arabów - byłych studentów z Syrii, Palestyńczyków. Lub aktualnych studentów. Ciąg dalszy moze być taki jak w opisywanych Niemczech, Francji, Holandii. Ba możemy się spodziewać że zaczną tu ściągać Irakijczycy (tłumacze naszej wojskowej konkwisty, potem ich rodziny). Za chwilę moze Afgańczycy.To tyle tego że będą oni "wrocławscy" bądź "warszawscy". Potem zaczną się do tej religii przyłączać najbardziej podatni na indoktrynację religijną a więc słabi psychicznie Polacy. Wśród takiego grona oszołomstwa nie brak. Potem zaczną wrzeszczeć o mniejszości religijnej i doopa. I po kij to komu? Co do twojej wiedzy: Serbowie nie są katolikami - są w większości prawosławni. A główny "aktor" hiszpańskiej Inkwizycji był Żydem, przechrztą, gorliwym jak każdy neofita.... Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi islam w Polsce ma długie i dobre tradycje.. 28.03.10, 16:56 warto by ci którzy protestują trochę się douczyli... dziwi też w kraju tak bardzo klerykalnym obawa przed wpływem religii z drugiej strony wcale się nie dziwię ze się obawiają. - nikt nie chce terroryzmu i konfliktów religijnych... a jak dowiodły doświadczenia krajów bardziej otwartych często ośrodki wyznaniowe stawały się przyczółkiem dla tego rodzaju przestępczości Odpowiedz Link Zgłoś
kklement Islam - choroba tego świata 28.03.10, 16:59 Islam nie jest religią taką jak inne i nie można traktować go na równi z innymi religiami. Ta religia opiera się na Koranie, jakże chętnie traktowanym dosłownie. Wyobrażacie sobie, żeby chrześcijanie XXI wieku kierowali się dosłownie przyjmowanymi zaleceniami Starego Testamentu ? Są tam takie perełki jak np. instrukcja kogo wyrżnąć, a kogo nie, po zajęciu miasta (i żeby wyciąć wszystkie drzewa poza owocowymi). Chrześcijaństwo jest religią reformującą się, w miarę pragmatycznie adaptującą się do zmieniającej się rzeczywistości (nawet KK ewoluuje, w końcu po paruset latach i Kopernika wykreślono z indeksu ksiąg zakazanych). Europejczycy przerobili dysputy religijne toczone za pomocą miecza i krwi, z których Wojna 30-letnia była największa, choć nie jedyna. Dziś nikomu by nie przyszedł do głowy konflikt katolicko - protestancki, bo nawet w Irlandii Północnej (nawiasem mówiąc zapanował tam pokój) prawdziwym podłożem konfliktu była przynależność państwowa Ulsteru, a nie kto do jakiego kościoła w niedzielę pomyka. Tymczasem w Iraku sunnici i szyici wyrzynają się w najlepsze, wyrównując rachunki za bitwę sprzed 1400 lat. Poza tym chrześcijaństwo nauczyło się jednej bardzo pięknej rzeczy - tolerancji. Poza takimi bastionami ciemnogrodu jak Polska kościoły nie wpieprzają się ludziom w życie, nie ingerują w wolność słowa. Tymczasem muzułmanie za karykatury Mahometa rozpętali falę ogromnych, dzikich zamieszek, żądając śmierci ich autora. Wyobrażacie sobie taką reakcję na karykaturę Jezusa ??? Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Pod rozwagę dla ogarniętych antyislamską histerią 28.03.10, 17:05 Dziękujemy za kolejne od czapy wzięte przemyślenia pana redaktora :-) Ruch "antymeczetowy" zaczął się w Szwajcarii i w Niemczech, a rozmachu nabrał po zamachach 11. Września. W Niemczech i w Szwajcarii jest więcej muzułmanów niż w Polsce, ale to, niestety, wcale nie musi oznaczać, że niechęć wobec muzułmanów będzie tu mniejszy lub słabszy. A czy nie przyszło Panu do głowy, że niechęć wobec muzułm,anów w Niemczech jest "większy lub mocniejszy" właśnie dlatego, że ich tam jest dużo? I ludzie widzą na własne oczy z czym to się wiąże? W tym kontekście dobrze, że ludzie nie są obojętni wobec rozwoju kultury Islamskiej w Polsce - może to będzie taka odmiana wreszcie, że zamiast być mądrym po szkodzie (jeżeli w ogóle), zaczniemy się uczyć na cudzych błędach? Bo muzułmanie tak samo różnią się między sobą jak chrześcijanie, a Arabowie tak samo jak Europejczycy. Muzułmanie to nie tylko Arabowie, pozwolę sobie zauważyć. A co do róznic - to prawda, są tam liczne odmiany. Jednak cały Islam jest nieco "zapóźniony" w porównaniu do Chrześcijaństwa - myślę, że uzasadnione jest powiedzenie że są oni mniej więcej na tym etapie na którym Chrześcijaństwo było w średniowieczu. Wtedy też na pewno były wielkie różnice wewnątrz Chrześcijaństwa, ale czy to świadczy o tym, że było ono dobre? Inkwizycja na pewno bardzo się różniła od Krzyżowców... Pośród Arabów i Muzułmanów jest proporcjonalnie znacznie mniej terrorystów niż przykładowo wśród Basków, a ofiarami ich terroru pada znacznie więcej innych muzułmanów i Arabów niż Europejczyków. A dlaczego? Ano dlatego, że większosć muzułmańskich radykałów działa w krajach Islamskich w których Europejczyków jak na lekarstwo. Idę o zakład, że zmieni się to, kiedy dopuścimy do rozwoju radykalnego Islamu w Europie. Sam niech Pan sobie odpowie na pytanie: dlaczego zamachy islamskie mają miejsce w UK a nie mają w Polsce? Czy dlatego, że Polska jest przyjacielem Islamu? Czy może zwyczajnie dlatego, że nie ma u nas radykalnych oszołomów? Jeśli wobec tego ktoś twierdzi, że muzułmanie to terroryści i fundamentaliści, to należy to odczytać, jako wyraz jego lęku. Albo jest to dowód na to, że przeczytał Koran. Ja czytałem. Tam jest bardzo wyraźnie napisane co się robi z niewiernymi. I w odróżnieniu od Chrześcijaństwa nie ma w Islamie takiej postaci jak Jezus który przyszedł i całą starotestamentową nienawiść zastąpił polityką miłości - tam dalej obowiązują stare prawa. Więc jeżeli ktoś jest dobrym muzułmaninem to przestrzega Koranu i robi to, co tam jest napisane. Jeżeli ktoś jest muzułmaninem "dobrym" - czyli takim politycznie poprawnym, to jest muzułmaninem złym, bo Koranu nie przestrzega. Proste. Problem z Islamem jednak to nie tylko terroryzm. To jest problem zagrożenia dla naszej kultury. Zapraszam Pana do Wielkiej Brytanii, kraju pełnego emigrantów ze wszystkich stron świata. To właśnie muzułmanie miast integrować się z resztą społeczeńśtwa i przy zachowaniu swojej kultury przyjmowania elementów nowej, zamykają się w swoich gettach gdzie rosną w siłę a następnie rządają przestrzegania ich praw kosztem praw gospodarzy... NIe uważam, że zakazywanie budowy meczetu jest dobrym pomysłem. Natomiast póki jeszcze czas trzeba zadbać o to, zeby wpływ radykalnych religiantów na nasze państwo był niemożliwy a działalność nawołująca do nienawiści karana z całą surowością. Ale to także nie może opierać się na dyskryminacji wybranej wiary. Dlatego powinniśmy zabrać się za to już teraz, zaczynając od tego, co sami wychodowaliśmy - realny rozdział państwa od kościoła + zdecydowane działania przeciwko radykałom w rodzaju rydzyka pozwolą nam w przyszłości, kiedy zagnieździ się u nas radykalny Islam uniknąć oskarżeń o to, że jesteśmy antymuzułmańscy - po prostu, radykałowie Islamscy będą ponosili takie same konsekwencje swoich niebezpiecznych działań jak nasi rodzimi radykałowie, a wpływ Islamu na politykę będzie tak samo żaden, jak wpływ Kościoła Katolickiego. Tylko wtedy uda nam się uniknąć oskarżeń o dyskryminację i zapewnić sobie mandat do działania. Odpowiedz Link Zgłoś
czterdziestyiczwarty Re: Pod rozwagę dla ogarniętych antyislamską hist 29.03.10, 02:16 Alez wlasnie z krotkiego opisu islamu ktory zawarles w swoim spisie wynika ,ze nalezy byc przeciwnikiem tej pseudoreligii (opierajacej sie na bredniach pustynnego bandyty i pedofila i propagujacej terror i mordowanie innowiewrcow poki jeszcze nas na to stac. Islam jest odpowiedzialny za upadek kulturyi nauki w niegdys tolerancyjnych sredniowiecznych krajach arabskich. Absolutnie i pod zadnym pozorem nie wolno dopuscic do zagniezdzania sie radykalnego islamu w Polsce. Uwazam ,ze wszystkich muzulman ktorzy przybyli do Polski po 1989 roku trzeba bezwzglednie deportowac chyba ,ze przestana byc muzulmanami. Jestem tez przeciw wznoszeniu w Polsce jakichkolwiek meczetow ,zgadzam sie na wznoszenie swiatyn buddyjskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Masz rację Re: Pod rozwagę dla ogarniętych antyislamską hist IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.10, 17:46 Przypomnijmy sobie kim dziś są potomkowie starożytnych Egipcjan? Otóż nikim, zepchnięci gdzieś na peryferie swego byłego państwa, państwa zawłaszczonego przez piaskowych bandytów. Ten sam los czeka i nas gdy nie otrzeźwiejemy w porę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Niech muzułmanie siedzą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.10, 17:47 na dupach w swoich krajach. Ale nie, po co, skoro można przyjechać do Europy, żreć za darmo, pie...przyć się i gadać innym jak mają żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Pod rozwagę dla ogarniętych antyislamską histerią 28.03.10, 18:17 "Gazeta Wyborcza" popada w schizofrenię, gdy równocześnie stara się szerzyć tolerancję wobec muzułmanów, a z drugiej strony propaguje żydowską wizję świata w kwestii konfliktu na Bliskim Wschodzie. Od początku XX wieku syjoniści rozpoczęli masową akcję przesiedleńczą, co zmieniło stosunki ludnościowe na terenie Izraela. W latach 40- tych Żydzi wygnali Palestyńczyków z domów, a na ich miejscach zaczęto budować osiedla żydowskie i kibuce. Niedobitki Palestyńczyków zostały skazane na wegetację. Od tamtej pory próby oporu są przez Żydów krwawo tłumione, przy czym żydowskie wojsko rutynowo masakruje przy każdej okazji palestyńską ludność cywilną. Trudno się dziwić, że wśród poniżonych i zgnębionych przez dziesięciolecia ludzi kwitną nastroje radykalne, które przenoszą się także do innych krajów muzułmańskich. Terroryzm to broń ludzi, którzy militarnie nie są w stanie sprostać połączonym siłom Izraela i USA. To, że muzułmanie niechętni są wartościom Zachodu, wynika w znacznej mierze z tego, że Zachód sprzymierzył się z Żydami przeciwko ich współwyznawcom. Osobiście uważam, że skoro w Polsce mogą być budowane kościoły, to powinno się umożliwić budowę także meczetów. Ale zarazem wszyscy racjonalnie myślący ludzie powinni domagać się likwidacji państwa Izrael. Palestyńczycy powinni wrócić do swoich domów i powinni rządzić w swoim własnym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
wrednywroclawianin 4 meczety wystarczą. 28.03.10, 18:31 Piątego nam nie trzeba. Ktoś już zauważył, że ponad 40-tysięczna mniejszość tatarska tego wyznania nie sprawia kłopotów od lat. I niech tak zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kklement Re: Pod rozwagę dla ogarniętych antyislamską hist 28.03.10, 21:12 pawel_zet napisał: > To, że muzułmanie niechętni są wartościom Zachodu, wynika w znacznej > mierze z tego, że Zachód sprzymierzył się z Żydami przeciwko ich > współwyznawcom. I to jest akurat jak dla mnie argument przeciwko muzułmanom. Z powodu konflikty Żydzi - Palestyńczycy Saudyjczycy dokonują zamachu na Amerykanów. W Indiach hinduiści dokonują pogromów chrześcijan. Czy słyszałeś o jakichś chrześcijanach z Europy wysadzających indyjskie samoloty ? No właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
czterdziestyiczwarty Re: Pod rozwagę dla ogarniętych antyislamską hist 29.03.10, 02:31 pawel_zet napisał: > "Gazeta Wyborcza" popada w schizofrenię, gdy równocześnie stara się > szerzyć tolerancję wobec muzułmanów, a z drugiej strony propaguje > żydowską wizję świata w kwestii konfliktu na Bliskim Wschodzie. Od > początku XX wieku syjoniści rozpoczęli masową akcję przesiedleńczą, > co zmieniło stosunki ludnościowe na terenie Izraela. W latach 40- > tych Żydzi wygnali Palestyńczyków z domów, a na ich miejscach > zaczęto budować osiedla żydowskie i kibuce. Niedobitki > Palestyńczyków zostały skazane na wegetację. Od tamtej pory próby > oporu są przez Żydów krwawo tłumione, przy czym żydowskie wojsko > rutynowo masakruje przy każdej okazji palestyńską ludność cywilną. > Trudno się dziwić, że wśród poniżonych i zgnębionych przez > dziesięciolecia ludzi kwitną nastroje radykalne, które przenoszą się > także do innych krajów muzułmańskich. Terroryzm to broń ludzi, > którzy militarnie nie są w stanie sprostać połączonym siłom Izraela > i USA. > To, że muzułmanie niechętni są wartościom Zachodu, wynika w znacznej > mierze z tego, że Zachód sprzymierzył się z Żydami przeciwko ich > współwyznawcom. Osobiście uważam, że skoro w Polsce mogą być > budowane kościoły, to powinno się umożliwić budowę także meczetów. > Ale zarazem wszyscy racjonalnie myślący ludzie powinni domagać się > likwidacji państwa Izrael. Palestyńczycy powinni wrócić do swoich > domów i powinni rządzić w swoim własnym kraju. Zapewne zostane posadzony o antysemityzm ale mam to w dupie.Tak sie sklada ,ze wiekszosc konfliktow na swiecie po II wojnie swiatowej powstawala za przyczyna Semitow obojetnie czy sa wyznawcami islamu( muzulmanow) czy tez mojzeszowego (zydow). Semici sa znani ze swojej msciwosci , chciwosci braku tolerancji dla innowiercow - wystarczy ,ze mamy w Polsce mniejszosc muzulmanska ,ktora od wiekow tu mieszka i sie zasymilowala i pena mniejszosc zydowska ,z ktora jest podobnie. I na tym poprzestanmy.Zadnych nowych meczatow ani nowych synagog. Deportujmy tych ,ktorzy odmawiaja asymilowania sie za spoleczenstwem polskim i jego tradycjami o korzeniach chrzescijanskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Pod rozwagę dla ogarniętych antyislamską hist IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.10, 14:03 Zdecydowanie popieram! Odpowiedz Link Zgłoś
templarknight marny tekścik 28.03.10, 18:25 Panie autorze!, niesmak budzi nasz lęk przed muzułmanami? No cóż, nasze prawo! Może nie chcemy muzułmańskich gett w Polskich miastach i nie mamy zamiaru brać na socjalny garnuszek mnożących się jak króliki niedouczonych nierobów, którzy nie mają zamiaru integrować się z naszym światem, tylko swój własny chcą utworzyć tutaj. Może w przeciwieństwie do zeświecczonej Europy Zachodniej, nie widzimy nic złego w chrześcijańskich korzeniach Europy i nie w smak nam, że Wy mieszkańcy Europy Zachodniej korzenie te uznajecie za przejaw zacofania. Jednocześnie ustępujecie pola wojującym fanatykom, którzy mają Was w pogardzie za Waszą "bezbożność". Może uważąmy, że może już czas się ocknąć i zacząć bronić zachodnią cywilizację, przed zalewem obcej kultury i religii. Religii, która nie zna pojęcia: kompromis czy równouprawnienie. Tacy byliście tolerancyjni, postępowi i otwarci na "nowe pierwiastki" w Waszej Europie: Co Wam to dało?: Niemcy ponad 4 mln muzułmanów, Francja: ponad 6 mln, UK: ponad 2,5 mln. Wszędzie macie z nimi problemy bo nie chcą się integrować, są źle wykształceni, nie znają języków i stanowią poważne zaplecze kadrowe dla świata przestępczego. Czyżbym się mylił? to Kto niedawno wzniecał bunty we Francji, połączone z demolką slumsowych przedmieść tamtejszych miast? Czas spojrzeć prawdzie w oczy: humanistyczny eksperyment polegający na otwarciu się na islam spalił na panewce. Wyhodowaliście sobie ropiejący wrzód na w miarę zdrowej tkance społeczeństw Zachodniej Europy i teraz chcecie aby inni poszli za Waszym przykładem? Płonne nadzieje! Jeśli będzie trzeba znów staniemy murem i odeprzemy rzekę islamskich hord. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Re: marny tekścik 28.03.10, 21:04 templarknight napisał: > Panie autorze!, niesmak budzi nasz lęk przed muzułmanami? Polacy to naród rasistów i ksenofobów, więc tekst spełnia pożyteczną rolę kija wepchniętego w mrowisko. > o w chrześcijańskich korzeniach Europy Europa nie ma korzeni chrześcijańskich, w każdym razie nic wartościowego po chrześcijanach nie dziedziczymy. > Niemcy ponad 4 mln muzułmanów, Sami ich ściągają, bo szwabska gospodarka stoi tanią turecką siłą roboczą > Francja: ponad 6 mln, Miało się ambicje kolonialne, rosło się w się kosztem kolonii - teraz trzeba płacić koszta > UK: ponad 2,5 mln. Jak wyżej > są źle wykształceni, nie znają języków Znam kilku zagranicznych muslimów w Polsce, wszyscy doskonale znają co najmniej język angielski. > stanowią poważne zaplecze kadrowe dla > świata przestępczego. Polski Pruszków jest dzięki Bogu doskonale katoliki po spowiedzi i komunii. Odpowiedz Link Zgłoś
czterdziestyiczwarty Re: marny tekścik 29.03.10, 02:41 cyklista napisała: > templarknight napisał: > > Panie autorze!, niesmak budzi nasz lęk przed muzułmanami? > Polacy to naród rasistów i ksenofobów, więc tekst spełnia pożyteczną rolę kija > wepchniętego w mrowisko. > > > o w chrześcijańskich korzeniach Europy > Europa nie ma korzeni chrześcijańskich, w każdym razie nic wartościowego po > chrześcijanach nie dziedziczymy. > > > > Niemcy ponad 4 mln muzułmanów, > Sami ich ściągają, bo szwabska gospodarka stoi tanią turecką siłą roboczą > > > Francja: ponad 6 mln, > Miało się ambicje kolonialne, rosło się w się kosztem kolonii - teraz trzeba > płacić koszta > > > UK: ponad 2,5 mln. > Jak wyżej > > > są źle wykształceni, nie znają języków > Znam kilku zagranicznych muslimów w Polsce, wszyscy doskonale znają co najmniej > język angielski. > > > stanowią poważne zaplecze kadrowe dla > świata przestępczego. > Polski Pruszków jest dzięki Bogu doskonale katoliki po spowiedzi i komunii. Nie wypisuj bredni ,bo Europa ma korzenie chrzescijanskie. Doucz sie historii ignorancie. A w swoich wpisach skoncentruj sie moze na rowerach skoro masz nick cyklista. Szanowny moderatorze zechcij wasc dostrzec , ze polemizuje z pogladem autora na temat chrzescijanskich korzeni Europy. Byc moze jestes takim samym nieukiem jak i cyklista albo probujesz cenzorowac tekst nizgodny z linnia prezentowana przez gazete.pl .jeslitak jest ,to postaram sie poinformowac jak najszersze grono osob jak podla cenzure stosuje gazeta.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
alekch Pod rozwagę dla ogarniętych antyislamską histerią 28.03.10, 19:08 do tych,ktorzy chca byc tolerancyjni wobec islamu. nie macie pojecia do czego to prowadzi.dac islamista palec,to juz nie puszcza,beda chcieli wiecej.oni nie maja zadnej tolerancji dla innych.nie mozna im ustepowac.islamisci sa nietolerancyjni i agresywni w swoich pogladach.trzeba ich powstyrzymywac jak najwczesniej.zanim bedzie za pozno! Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Re: Pod rozwagę dla ogarniętych antyislamską hist 28.03.10, 20:52 > do czego to prowadzi.dac islamista palec,to juz nie puszcza,beda > chcieli wiecej.oni nie maja zadnej tolerancji dla innych. To samo można napisać o katolikach, zwłaszcza katolickim klerze. Odpowiedz Link Zgłoś
czterdziestyiczwarty Re: Pod rozwagę dla ogarniętych antyislamską hist 29.03.10, 02:55 cyklista napisała: > > do czego to prowadzi.dac islamista palec,to juz nie puszcza,beda > > chcieli wiecej.oni nie maja zadnej tolerancji dla innych. > > To samo można napisać o katolikach, zwłaszcza katolickim klerze. Nie uprawiaj demagogii i nie rozsiewaj falszywych poglosek. Jesli stawiasz znak rownosci miedzy islamskim fanatyzmem i katolicyzmem to nie powinno ci sprawic klopotu zamieszkanie np. w Arabii Saudyjskiej czy tez Indonezji i sprobuj tam napisac lub glosic separacje religii id panstwa.Katolicki kler nie oglasza jihad i nie zacheca wiernych do wyrzynania innowiercow. Nie grasuja tez w Polsce katolickie bojowki terrorystyczne ktore morduja ludzi o tak belkotliwych pogladach jak twoje. Jesli Mozesz ich nie lubiec ale nie rozpowszechniaj na tym forum lewackich bredni ( o bolszewicko stalinowskich korzeniach). Odpowiedz Link Zgłoś
wrzosowicz DO AUTORA 28.03.10, 19:50 Spróbuj palancie wybudować kościół katolicki w Arabii Saudyjskiej i zanim napiszesz stek głupot, to sprawdź lepiej jak wygląda sytuacja katolików w krajach islamskich. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Re: DO AUTORA 28.03.10, 20:53 A po co komu katolicki kościół w Arabii Saudyjskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Każda religia stanow na jakimś etapie zagrożenie 28.03.10, 20:50 Każda religia na jakimś etapie swojego rozwoju tworzy fundamentalistów. Mamy to szczęście, że chrześcijaństwo ma już ten etap prawie poza sobą. Islam przeżywa swoje fundamentalizmy na naszych oczach. Bywają też nawroty - judaizm. Historia w tym zakresie nauczyła nas jednego - najlepiej różne grupy trzymać z daleka od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
8pasazer "wykladowca"... 28.03.10, 21:15 W każdym społeczeństwie tkwi pewna tendencja do nietolerancji i ksenofobii - kampanie na rzecz tolerancji, zmiany pokoleniowe często tylko doprowadzają do "przeniesienia" ksenofobii na inne grupy. Są tylko dwa wyjścia: albo Pan Profesor nie wie o czym mówi, albo świadomie wypisuje bzdury w (nie pytam jakim, sobie tylko wiadomym) celu. Nie ma czegoś takiego jak "tolerancja". Jest "tolerancja wobec określonej postawy". Sens tego słowa determinuje to, jaka jest ta "tolerowana". Nie jest tym samym wobec (np) Twojego sąsiada, który spokojnie żyje z innym facetem a poza tym w żaden sposób nie ingeruje w Twoje życie, i wobec drugiego - pijaka i złodzieja, który rzyga Ci na drzwi, molestuje córkę i naciąga na kasę. "Tolerancja", panie Bachmann, istnieje w przyrodzie tylko w jednej postaci - ODWZAJEMNIONEJ. Wszystko inne to patologia, jest równie chore jak "tolerowanie" przez Europę polityki Hitlera w latach 30'. I prowadzi do podobnych skutków. Wykładowca UWr winien to wiedzieć, a nie mechanicznie serwować banialuki na zamówienie. Europa jest obszarem tolerancji religijnej ale NIE wtedy gdy religia (jakakolwiek) zakłada działania które w przypadku wyznawców innych kultów są traktowane jak przestępstwa oraz gdy równa się agresji i izolacji - na to jest dość miejsca poza naszym kontynentem (jeśli się choć trochę szanujemy - bo wiele lat i krwi kosztowało nas dotarcie do punktu, w którym możemy to napisać). Koniec tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi Re: "wykladowca"... 28.03.10, 21:36 posługiwanie się samym słowem tolerancja jest zwykle pewnym skrótem myślowym bo przecież nikt normalny nie chce namawiać do tolerowania terroryzmu bandytyzmu chuligaństwa itp. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Niemiec uczy Polaków tolerancji 28.03.10, 21:37 Niemiec uczy Polaków tolerancji... Świat na głowie stoi... Mimo wszystko wolę, aby na te tematy Niemcy przez następne 500 lat się nie wypowiadali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Niemiec uczy Polaków tolerancji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.10, 22:52 Za 500 lat, to będziemy mieli za swoją zachodnią granicę Turkmenistan, z urzędowym językiem tureckim. Odpowiedz Link Zgłoś