Gość: jankorus IP: 10.30.133.* 10.08.01, 14:37 JAK SIĘ ZYJE W LEWINIE KŁODZKIM-ZADAM PYTANIE?????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Adam Re: LEWIN KŁODZKI IP: *.ny5030.east.verizon.net 14.08.01, 17:03 Gość portalu: jankorus napisał(a): > JAK SIĘ ZYJE W LEWINIE KŁODZKIM-ZADAM PYTANIE?????? nie mam pojecia jak sie zyje w lewinie ale jestem ciekawy nazwy miasta Lewin z niemieckiego? Odpowiedz Link Zgłoś
jankorusj-23 Re: LEWIN KŁODZKI 22.08.01, 14:42 Gość portalu: Adam napisał(a): > Gość portalu: jankorus napisał(a): > > > JAK SIĘ ZYJE W LEWINIE KŁODZKIM-ZADAM PYTANIE?????? > > nie mam pojecia jak sie zyje w lewinie ale jestem ciekawy nazwy miasta Lewin z > niemieckiego? 1 ,TAK Z NIECKIEGO!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: LEWIN KŁODZKI IP: *.ny5030.east.verizon.net 22.08.01, 18:47 jankorusj-23 napisał(a): > Gość portalu: Adam napisał(a): > > > Gość portalu: jankorus napisał(a): > > > > > JAK SIĘ ZYJE W LEWINIE KŁODZKIM-ZADAM PYTANIE?????? > > > > nie mam pojecia jak sie zyje w lewinie ale jestem ciekawy nazwy miasta Lew > in z > > niemieckiego? > 1 ,TAK Z NIECKIEGO!!!!!!!!!!!!!!!!! tak? czy nie? po prostu nie wiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: LEWIN KŁODZKI 18.02.02, 09:47 Podobno w Lewinie nie ma śmieci na drogach, bo Violka Villas wszystkie zmiata grzywką idąc do kościoła. Wszystkich fanów jej 40 kóz, 100 kotów i 250 psów całuję prosto w samo serce. Odpowiedz Link Zgłoś
jane-007 Re: LEWIN KŁODZKI 01.03.02, 10:07 sloggi napisał(a): > Podobno w Lewinie nie ma śmieci na drogach, bo Violka Villas wszystkie >miata > grzywką idąc do kościoła. > Wszystkich fanów jej 40 kóz, 100 kotów i 250 psów całuję prosto w samo serce. opisz,do>>>mnie>PiLne>jan>>>>>z>>>>>sLąska opisz,do>>>mnie>PiLne>jan>>>>>z>>>>>sLąska opisz,do>>>mnie>PiLne>jan>>>>>z>>>>>sLąska opisz,do>>>mnie>PiLne>jan>>>>>z>>>>>sLąska opisz,do>>>mnie>PiLne>jan>>>>>z>>>>>sLąska opisz,do>>>mnie>PiLne>jan>>>>>z>>>>>sLąska opisz,do>>>mnie>PiLne>jan>>>>>z>>>>>sLąska opisz,do>>>mnie>PiLne>jan>>>>>z>>>>>sLąska opisz,do>>>mnie>PiLne>jan>>>>>z>>>>>sLąska opisz,do>>>mnie>PiLne>jan>>>>>z>>>>>sLąska opisz,do>>>mnie>PiLne>jan>>>>>z>>>>>sLąska opisz,do>>>mnie>PiLne>jan>>>>>z>>>>>sLąska opisz,do>>>mnie>PiLne>jan>>>>>z>>>>>sLąska opisz,do>>>mnie>PiLne>jan>>>>>z>>>>>sLąska opisz,do>>>mnie>PiLne>jan>>>>>z>>>>>sLąska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefano Re: LEWIN KŁODZKI IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.02, 07:54 Lewin K. to miasteczko o bardzo pieknym ryneczku , czy jeszcze zaniedbanym ? Sympatyczny basen odkryty . Co do nazwy to bardzo mi sie kojarzy z zydowskim nazwiskiem Lewi . Moze tu kiedys mieszkala jakas duza familia , moge sie mylic. Odpowiedz Link Zgłoś
fgk Re: LEWIN KŁODZKI 27.08.02, 13:53 Gość portalu: Adam napisał(a): > nie mam pojecia jak sie zyje w lewinie ale jestem ciekawy > nazwy miasta Lewin z niemieckiego? Alez prosze bardzo! Lepiej pozno niz wcale:) Przed II wojna Lewin nosil nazwe Hummelstadt Pzdr. FGK Odpowiedz Link Zgłoś
znuzony ZYJE SIĘ TAK JAK WSZĘDZIE. 27.08.02, 17:33 W Lewinie żyje się tak jak w całej kotlinie kłodzkiej.Zaciska się pasa i ze względów przejściowo-stałej biedy zamiast obiadu,idzie się podziwiać widoki i zabytki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefano Re: ZYJE SIĘ TAK JAK WSZĘDZIE. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.02, 18:36 Moge sie tylko dziwic . Turysci nie pojawiaja sie ? Gdzies sa bledy . Odpowiedz Link Zgłoś
mistle_ Re: ZYJE SIĘ TAK JAK WSZĘDZIE. 29.08.02, 08:16 znuzony napisał: > W Lewinie żyje się tak jak w całej kotlinie kłodzkiej.Zaciska się pasa i ze > względów przejściowo-stałej biedy zamiast obiadu,idzie się podziwiać widoki i > zabytki. A powiedz mi, Znożony, gdzie się nie zaciska... Chętnie się tam wybiorę :) Odpowiedz Link Zgłoś
maciej-007 Re: ZYJE SIĘ TAK JAK WSZĘDZIE. 29.08.02, 09:32 mistle_ napisała: > A powiedz mi, Znożony, gdzie się nie zaciska... > Chętnie się tam wybiorę :) W Poznaniu z dawien dawna nie zaciska sie pasa. Taka tradycja:). Przyjezdzaj! Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
znuzony Re: ZYJE SIĘ TAK JAK WSZĘDZIE. 29.08.02, 16:50 Oj mistle,przyjedziesz z Trójmiasta do Dusznik,to przekonasz zię na własne oczy co tu się tak naprawdę dzieje... Odpowiedz Link Zgłoś
maciej-007 Re: ZYJE SIĘ TAK JAK WSZĘDZIE. 30.08.02, 07:25 Jesli sie jeszcze nie dzieje, to po przyjezdzie mistle na pewno zacznie sie dziac:) Odpowiedz Link Zgłoś
mistle_ Re: ZYJE SIĘ TAK JAK WSZĘDZIE. 30.08.02, 08:59 maciej-007 napisał: > Jesli sie jeszcze nie dzieje, to po przyjezdzie mistle na pewno zacznie sie dziac:) :))) Dzięki za wiarę w moje możliwości! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mistle_ Re: ZYJE SIĘ TAK JAK WSZĘDZIE. 30.08.02, 08:58 znuzony napisał: > Oj mistle,przyjedziesz z Trójmiasta do Dusznik,to przekonasz zię na własne oczy co tu się tak naprawdę dzieje... No tak, trzeba się przekonać na własnej skórze. Ale jestem nastawiona optymistycznie - przecież sami kreujemy swoją rzeczywistość, nieprawdaż? :) Odpowiedz Link Zgłoś
mistle_ Re: ZYJE SIĘ TAK JAK WSZĘDZIE. 30.08.02, 09:00 maciej-007 napisał: > W Poznaniu z dawien dawna nie zaciska sie pasa. > Taka tradycja:). > Przyjezdzaj! Gdy mnie z Dusznik będzie gnało dalej w Polskę - nie omieszkam rozważyć Twojej propozycji :) Odpowiedz Link Zgłoś
znuzony Re: ZYJE SIĘ TAK JAK WSZĘDZIE. 30.08.02, 17:11 są jednak miejsca,gdzie nie jest talk liberalnie i pieknie jak Big City.Poczujesz tutejszą skostniałą atmosferę,zajżdżającą skrajnym konserwatyzmem,to Ci się wszystkiego,odechce,jak mi w pewnym momencie. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej-007 Re: ZYJE SIĘ TAK JAK WSZĘDZIE. 02.09.02, 08:18 znuzony napisał: > są jednak miejsca,gdzie nie jest talk liberalnie i pieknie jak Big > City.Poczujesz tutejszą skostniałą atmosferę,zajżdżającą skrajnym > konserwatyzmem,to Ci się wszystkiego,odechce,jak mi w pewnym momencie. stary, dobry znuzony.... czyzby mial racje??? Odpowiedz Link Zgłoś
znuzony Re: ZYJE SIĘ TAK JAK WSZĘDZIE. 06.09.02, 16:33 Taka rzeczywistośc,nie zakłamana... Odpowiedz Link Zgłoś
kudowianka Re: LEWIN KŁODZKI 01.09.03, 00:45 Gość portalu: jankorus napisał(a): > JAK SIĘ ZYJE W LEWINIE KŁODZKIM-ZADAM PYTANIE?????? Przecierasz oczy ze snu zmoro - nocnego, zapalasz szluga, jeśliś gość co to z wieczora wymietej paczki na skoszony Skwerek Sybiraków nie rzucił z rozpaczą, i idziesz w miasto. Masz do wyboru - pod kiosk (lub apteke, jak kto woli), do "Mili" jeśli cię suszy (bo daje na zeszyt), albo na przystanek PKS - tu możesz zaczaić się na kogoś litościwego, kto odstąpi poranno - dobrodusznie dwa złote na "Czar teściowej" ze śklankom, które wypite na fontannowym skwerku (wody brak od lat) doda ci sił na przetrwanie kolejnego, rozsłonecznionego, wysuszajacego stopy i głowę, kolejnego dnia lewińskiego życia... Dalej nie piszę, bo jezdem lojalna (choć nie Jola) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: levin Re: a w Lewinie... IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.03, 19:21 ...rajcy zakładają kamieniołom. No, może niezupełnie w centrum Lewina, ale blisko - okolice Jawornicy i Zimnych Wód, czyli w miejscu, gdzie strumienie wartko prawie wysokogórsko płyną, zwierząt i roślin podlegajacych ochronie moc a kilkadziesiąt metrów dalej rozciąga się park narodowy - ale on, niestety, już po stronie czeskiej. A w Lewinie będzie się ludziom żyło wesoło - fajerwerki przez cały rok. No i ptaki przestaną wreszcie tak krzyczeć. Odpowiedz Link Zgłoś