Dodaj do ulubionych

Protest przeciwko sprowanowaniu Wawela

14.04.10, 18:24
Plac Katedralny godzina 20.
Obserwuj wątek
    • Gość: Plusk Sprowanowanie Wawela czy sprowannowanie IP: *.54.16.203.static.telsat.wroc.pl 14.04.10, 18:26
      tak czy siak kojarzy mi się z osobą śp. posła Wassermanna.
      • Gość: dawnymieszkaniec Re: Sprowanowanie Wawela czy sprowannowanie IP: 80.50.236.* 15.04.10, 20:53
        "(....) Dziś mówię głośno: nie dam się zaglajchowć żadnym "porozumieniem ponad
        podziałami". Drugi raz nie nabierzecie mnie na żadną grubą kreskę.

Wołam z bezsilnej złości, żalu i rozpaczy, przeproście nas. Przeproście Naród
        pogrążony w żałobie wy wszyscy , którzy z flekowania urzędu i osoby zmarłego
        prezydenta uczyniliście sport narodowy. Mistrzowie Polski w pluciu na odległość
        , specjaliści od balistyki wyrażający niedowierzanie, że ruski snajper nie
        trafił w prezydencką kolumnę z 30 metrów. Miłosierni , życzący mu śmierci w
        wyniku zawału . Dobrze poinformowani, obwieszczający, że nie wystartuje w
        wyścigu o reelekcję, bo jest pół żywy. Wy, którzy mówiliście o nim per
        Kaczyński. Językoznawcy potwierdzający swoim autorytetem, że słowo cham nie jest
        obraźliwe.Wy , odsyłający odznaczenia przez Niego nadane, wypisujący kłamliwe
        insynuacje o Jego rodzinie. Wy, którzy wmówiliście ludziom , że psuje wizerunek
        Polski na arenie międzynarodowej.Wy rechocący, z tego , że sportowcy nie
        pojechali do pałacu, a On stał i czekał. Wy, którzy rzeczową krytykę
        zamieniliście na świadomą i zaplanowaną degradację, zniekształcając obraz jego
        osoby i prezydentury, kradnąc Polakom dumę z jego politycznych sukcesów. Wy
        wszyscy przeproście dziś ten cały pogrążony w żałobie naród.
        Zróbcie to zanim udacie się na pogrzeb "kartofla". Albo nie pokazujcie się nam
        na oczy, nie liczcie na naszą krótką pamięć. Nie tym razem."

• Gość: prezes Re: Protest przeciwko sprowanowaniu Wawela IP: 188.33.138.* 14.04.10, 19:08
      figgin1 napisała:

> Plac Katedralny godzina 20.

Protest będzie miał miejsce tylko dzisiaj czy codziennie do końca
      tygodnia? I czy gdzieś w sieci będą zamieszczone materiały?
      • Gość: kret Re: Protest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.10, 19:21
        Trochę późno ta informacja, więc pewnie niewiele osób dzisiaj przyjdzie.
        Jeśli nie będzie codziennie, to nikt nawet nie zauważy.
        • Gość: Bela Re: Protest IP: *.wroclaw.mm.pl 14.04.10, 19:23
          chcesz protestować, naucz się najpierw pisać po polsku, trollu.
          • figgin1 Re: Protest 14.04.10, 19:28
            Faktycznie jest literówka w tytule. Czy to czyni mnie trollem? Cóż,
            pozastanawiam się w trakcie spaceru.
            • Gość: majka Re: Protest IP: *.182.180.125.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.04.10, 22:35
              Spotkajmy się pod Redakcją Gazety - nie lubię atmosfery Ostrowa -
              kościół na mnie źle wpływa
              • Gość: Dud [...] IP: 62.233.251.* 15.04.10, 08:06
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • Gość: rexpopuli Re: Krakow sie osmiesza IP: 138.227.189.* 15.04.10, 09:17
                  a teraz Wroclaw traci twarz. Decyzja zostala podjeta i basta. Nawet
                  jesli nie jest to najlepsza decyzja to zwyczajnie nie wypada tego
                  krytykowac. Jeszcze tylko brakuja waszych transparentow w niedziele
                  pod Wawelem. Uszanujcie te zalobe. .
              • Gość: xDxXD Re: Protest IP: *.tktelekom.pl 15.04.10, 15:54
                hahahha xD Lepiej tam nie wchodź, bo wyjdzie z Ciebie to co lubisz najbardziej -
                śmierdzący duch szatana
              • Gość: Apofis Re: Protest IP: *.217.146.194.generacja.pl 15.04.10, 17:36
                Pomiocie kościół żle na ciebie wpływa a będziesz katedry bronić przed parą
                prezydencką. Łapy precz od Wawelu bo mnie zaraz szlag jasny trafi
      • Gość: max Re: Protest przeciwko sprowanowaniu Wawela IP: 83.3.10.* 15.04.10, 09:54
        Tak bendom materiały w necie. Bendziemy robić fotki. Załuż ten dres zielony.
    • jobi Re: Protest przeciwko sprowanowaniu Wawela 14.04.10, 19:38
      Sorki, ale jesteście żałośni.
      Po prostu zazdraszczacie.
      Nie nam osądzać, nie mamy do tego prawa. Wszystko to osądzi historia.

No ale większość Polaków nie potrafi przezyć w spokoju choc tygodnia.Trzeba juz
      się żreć, muszą być protesty, oburzacanie sie nawzajem błotem.

Kim jesteś, że masz prawo decydować, gdzie ma spocząć nasz prezydent?
      • Gość: dead-sea Re: Protest przeciwko sprowanowaniu Wawela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.10, 19:44
        Jeszcze sporo lekcji Cię czeka: języka polskiego i patriotyzmu.
      • Gość: Piotrek Re: Protest przeciwko sprowanowaniu Wawela IP: *.54.16.203.static.telsat.wroc.pl 14.04.10, 19:52
        Nie trzeba być kimś, żeby decydować o miejscu pochówku. To miejsce jest od lat znane, bo tam zgodnie z tradycją chowa się prezydentów - to warszawskie Powązki. Niestety Polska, wbrew temu co się mówi, jest państwem wyznaniowym i kardynał Dziwisz teraz kontent, że znowu udowodnił, kto rozdaje karty w tym kraju. Szkoda tylko, że wszystkie ośrodki bawią się w ciuciubabkę i nikt na czele z rodziną ofiar nie ma odwagi się przyznać do współuczestnictwie w procesie decyzyjnym. Żałosne.
        • Gość: kkxD Re: Protest przeciwko sprowanowaniu Wawela IP: *.tktelekom.pl 15.04.10, 15:42
          Żałosne jest to co robicie.
          Piłsudskiego też nie chcieli chować na Wawelu, a teraz taki wielki człowiek hahaaha
      • Gość: kkk Re: Protest przeciwko sprowanowaniu Wawela IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.04.10, 21:19
        jobi napisała:

> Sorki, ale jesteście żałośni.
        > Po prostu zazdraszczacie.
        > Nie nam osądzać, nie mamy do tego prawa. Wszystko to osądzi historia.

A jeśli historia osądzi na NIE, to co wtedy?
        • jobi Re: Protest przeciwko sprowanowaniu Wawela 14.04.10, 22:12
          Gość portalu: kkk napisał(a):

> A jeśli historia osądzi na NIE, to co wtedy?

Jak chowali Piłsudskiego, to tez było wiele krytyki, a teraz nikomu to nie
          przeszkadza, że tam leży.

Uciszmy się, bo należy sie tym ludziom chwila ciszy.
          I niech im ziemia lekką będzie.
          • Gość: kajak Re: Protest przeciwko sprowanowaniu Wawela IP: *.connecta.pl 15.04.10, 08:36
            > Jak chowali Piłsudskiego, to tez było wiele krytyki, a teraz nikomu > to nie
            > przeszkadza, że tam leży.
            ciekawe tylko czy po latach prezydent Kaczyński będzie osądzony przez historię
            jako równorzędny Piłsudskiemu, czy wstydliwym fo paux wobec tam leżących
            >
            > Uciszmy się, bo należy sie tym ludziom chwila ciszy.
            > I niech im ziemia lekką będzie.
            czy odmawiasz ludziom prawa do wypowiadania się?
          • pawel_zet Re: Protest przeciwko sprowanowaniu Wawela 15.04.10, 10:17
            Piłsudski to wielka postać w dziejach Polski. Lech Kaczyński zaś był
            kiepskim, nieudolnym prezydentem. Mitologizowanie jego śmierci
            poprzez pochówek na Wawelu jest instrumentalnym potraktowaniem
            człowieka w niskich celach politycznych. Milczenie wobec tego faktu
            jest zaś głupotą.
            Skoro w Polsce ogłasza się żałobę z powodu wypadku autokaru, tym
            bardziej należy się żałoba z powodu katastrofy lotniczej, w której
            śmierć poniosło tyle osób, w tym młodziutkie stewardesy czy chłopacy
            z BOR, którzy pozostawili swoje rodziny z małymi dziećmi. Tym
            bardziej dziwi zakłócenie żałoby przez Kościół katolicki i
            środowiska prawicowe poprzez ogłoszenie decyzji o organizacji
            pochówku Lecha Kaczyńskiego na Wawelu. Ludzie, którzy swoim credo
            politycznym uczynili podział społeczeństwa na prawdziwych Polaków i
            inteligenckie kosmopolityczne łże-elity nie potrafią, jak widać,
            wytrzymać bez siania zamętu.
    • Gość: essimoza Re: Protest przeciwko sprowanowaniu Wawela IP: *.as.kn.pl 14.04.10, 20:02
      A czy to, gdzie ich pochowają na prawdę ma aż tak wielkie znaczenie, żeby w
      czasie żałoby odwalać taką żenadę i wychodzić z protestami na ulicę? Proszę was,
      nie róbcie wioski.
      • Gość: Piotrek Re: Protest przeciwko sprowanowaniu Wawela IP: *.54.16.203.static.telsat.wroc.pl 14.04.10, 20:18
        Najlepiej udawajmy, że nic się nie dzieje, nawet gdy nam wmawiają, że białe jest białe, a czarne czarne. Bo przecież nie wypada.
        • Gość: essimoza Re: Protest przeciwko sprowanowaniu Wawela IP: *.as.kn.pl 14.04.10, 20:32
          Jezus Maria, a co takiego się dzieje?! Biją, mordują, łamią czyjeś prawa? Nie.
          Chcą pochować ludzi na Wawelu. W miejscy w którym wcześniej też chowano ludzi,
          jednych bardziej zasłużonych dla narodu innych mniej, a jeszcze innych w ogóle.
          Czy to tak straszna rzecz że wymaga oprotestowania?
          • Gość: Profe$$or Trzeba było uczyć się historii nieuku. Choć trochę IP: *.54.16.203.static.telsat.wroc.pl 14.04.10, 20:36
            może nie zadawałbyś idiotycznych pytań.
        • Gość: Gosia Re: Dla Piotrka IP: 61.88.236.* 15.04.10, 02:16
          Oj Piotrusiu cos ci sie "pogmatwalo" oczywiscie ze biale jest biale
          a czarne jest czarne - bez wmawiania!!Mysle ze krzyczycie bo
          poprostu lubicie "jak cos sie dzieje" sa tam Wsrod Was Geje (bo
          przeciez byl Wam nie przychylny wiec mieszacie w ramach rewanzu) Wez
          sie za jakas robte to ci glupoty odejda. Doceniam, szanuja
          Kaczynskiego - oczywiscie Warszawa wydaje mi sie bardziej stosowna
          nawet dla rodziny (latwiej odwiedzic) ale nie protestuje bo to nie
          ma wiekszego znaczenia. Dzis lacze sie w smutku ze rodzinami ktore
          stracily swoich bliskich i wszystkimi rodakami ktorym dobro (a nie
          prywata, kumoterstwo, popularnosc i chciwosc) narodu lezy na sercu!
          I Ty tez to zrob!
        • Gość: Dud protestujsze dla protestowania ? IP: 62.233.251.* 15.04.10, 08:13
          jest wiele innych tematów które możesz oprotestować, ale wiem będą mało
          kontrowersyjne słaby temat mała publika a tutaj jest świetny temat aby błysnąć :(
      • Gość: SFD Re: Protest przeciwko sprowanowaniu Wawela IP: *.wroclaw.mm.pl 14.04.10, 20:50
        no własnie. wiocha! słoma z butów! mizerne polactwo

taki kraj nie zasługuje na to, żeby istnieć!
        niczego nie zmieni pochowanie prezydenta na wawelu w waszym życiu jak i w moim.
        za granicą ludzie normalnie przyjęliby do wiadomości. a wy? jak psy się żrecie o
        nie swoją kość. żal i pośmiewisko świata

nie głosowałam na Kaczyńskiego, ale tu wam powiem, ze jesteście ujami
        • Gość: do SFD Re: Protest przeciwko sprowanowaniu Wawela IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.10, 21:58
          niczego nie zmieni? Kup sobie okulary, SFD. Już zmieniło. Jest to
          zapowiedź, że Jaruś zaczął kampanię , i że będzie ona bardziej
          chamska niż za czasów "dziadka z Wermachtu". Bo skoro Jaruś nie
          cofnął się przed upolitycznieniem i sprofanowaniem żałoby narodowej
          (przypominam, żałoby nie tylko po jego braciszku), to
          oznacza, że już nie cofnie się przed niczym.
          • Gość: kkxD Re: Protest przeciwko sprowanowaniu Wawela IP: *.tktelekom.pl 15.04.10, 15:50
            Mówisz o dziadku z Wermachtu ? A przypomnij sobie ile razy Tusk czy Palikot i
            inni politycy tejże cudownej partii naśmiewali się z Kaczyńskiego ? Ile razy
            rozbili z niego pośmiewisko ?? Czy w ogóle wypada tak tak się zachowywać? W
            jakim kraju wyśmiewają się ze swojego prezydenta? ? PO nie cofnie się teraz
            przed niczym. Nie wspomnę, że Komorowski już obsadza wolne stanowiska swoimi
            PO'wcami. Kampania pójdzie im teraz bardzo szybko i sprawnie. Bo żałoba się
            jeszcze nie skończyła a Komorowski już ogłasza termin wyborów. Czy to nie dziwne?
    • Gość: wrocławianin Wstyd mi z te warchoły IP: *.lanet.net.pl 14.04.10, 20:13
      ci co będą dziś robić za dyme to warchoły. niestety takich zawsze
      mieliśmy. ja jako wrocławianim jestem dumny z tego, że Prezydent
      Kaczyński będzie pochowany na Wawelu. A ta banda zadymiaczy pewnie
      pieski gazety i PO. Ale większość ludzi w tym mieście popiera
      siedząc w domu a nie przyłaczając się do tych warchołów.
      • Gość: kret Re: Wstyd mi z te warchoły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.10, 20:23
        Większość, którą ja znam nie popiera tej decyzji, a nie chodzą protestować, bo nie mają na to czasu.
        I są to Wrocławianie sympatyzujący z różnymi ugrupowaniami politycznymi, bo akurat w tym wypadku nie ma to żadnego znaczenia.
        • Gość: ola Wrocławianie nie popierają protestu to zadyma IP: *.lanet.net.pl 14.04.10, 21:24
          Może wrocławianie nie są zachwyceni wawelem, ale na pewno wstydzą
          się tym oszołomów co robią zadymy w czasie żałoby to pewne.
          • Gość: kkk Re: Wrocławianie nie popierają protestu to zadyma IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.04.10, 21:32
            Gość portalu: ola napisał(a):

> Może wrocławianie nie są zachwyceni wawelem, ale na pewno wstydzą
            > się tym oszołomów co robią zadymy w czasie żałoby to pewne.

Ja się nie wstydzę, ja popieram te protesty! Jestem rodowitą wrocławianką od ponad 50 lat.
            • ewald2 Re: Wrocławianie nie popierają protestu to zadyma 14.04.10, 21:42
              Ja też jestem Wrocławianinem. I podobnie jak Ola wstydzę się za tych
              zadymiarzy. Oni przynosza nam wszystkich wstyd.

Gość portalu: kkk napisał(a):

> Gość portalu: ola napisał(a):
              >
              > > Może wrocławianie nie są zachwyceni wawelem, ale na pewno
              wstydzą
              > > się tym oszołomów co robią zadymy w czasie żałoby to pewne.
              >
              > Ja się nie wstydzę, ja popieram te protesty! Jestem rodowitą
              wrocławianką od po
              > nad 50 lat.
              • konik71 może na ołtarze??? 15.04.10, 00:05
                ewald2 napisał:
                > Ja też jestem Wrocławianinem. I podobnie jak Ola wstydzę się za tych
                > zadymiarzy. Oni przynosza nam wszystkich wstyd.
                >

A mi wstyd, że tak późno podali wiadomość i mało osób przyszło pokazać swój
                sprzeciw.

www.tvn24.pl/-1,1652169,0,1,zagraniczna-prasa-polska-podzielona-przez-wawel,wiadomosc.html
                Jak widać w linku, prasa zachodnia już podchwyciła.Niech wiedzą , że nie wszyscy
                w tym kraju popadli w paranoję.
                • Gość: Asia Re: może na ołtarze??? IP: 80.50.232.* 15.04.10, 08:20
                  Smutne jest to, że za granicą nikt nie zrozumie o co tak naprawde Polacy się
                  znowu żrą. Zobaczą tylko, że się żrą. Jak zwykle. Decyzja zapadła - trudno. NIE
                  dla protestów.
                  • Gość: zenek Re: może na ołtarze??? IP: 156.17.85.* 15.04.10, 09:32
                    Należy zadać podstawowe pytanie dlaczego się żrą ?
                    Z powodów ty co zawsze wprowadzania skrajnych emocji przez zwoleników PIS-u.
                    • Gość: Asia Re: może na ołtarze??? IP: 80.50.232.* 15.04.10, 09:55
                      Oraz wprowadzania skrajnych emocji przez przeciwników PIS-u. Wina lezy po obu stronach, a protesty w Krakowie zostały zorganizowane przez młodzieżówkę PO. Nawet Wyborcza zaapelowała, żeby dyskusję odłozyć na czas po pogrzebie. Myslę, że to dobry pomysł. Wtedy będziemy aż do wyborów rozstrzygać, kto miał rację, a kto winien.
                      wyborcza.pl/1,75968,7773324,Przerywamy_dyskusje_o_miejscu_pochowku_pary_prezydenckiej.html
                      • konik71 Re: może na ołtarze??? 15.04.10, 10:04
                        Gość portalu: Asia napisał(a):
                        > Oraz wprowadzania skrajnych emocji przez przeciwników PIS-u. Wina lezy po obu s
                        > tronach, a protesty w Krakowie zostały zorganizowane przez młodzieżówkę PO. Naw
                        > et Wyborcza zaapelowała, żeby dyskusję odłozyć na czas po pogrzebie. Myslę, że
                        > to dobry pomysł. Wtedy będziemy aż do wyborów rozstrzygać, kto miał rację, a kt
                        > o winien.

To przeciwnicy PIS-u podjęli tak idiotyczną decyzję?
                • Gość: Dud Re: może na ołtarze??? IP: 62.233.251.* 15.04.10, 08:23
                  Tak niech na zachodzie wiedzą że jednak nie potrafimy się zjednoczyć że są wsród
                  nas buraki ktore zawsze wszystko chcą rozpier....
                  niech się z nas smieją że nad grobem się szarpiemy i kłócimy.
                  Podoba mi się wypowiedz Piniora , pierwszy raz się z nim zgadzam

Józef Pinior, legenda „Solidarności”, były eurodeputowany: - To decyzja
                  polityczna, a ja prywatnie przyjąłem taką zasadę, że do zakończenia żałoby
                  narodowej nie będę wypowiadał się na tematy polityczne. Decyzję o pochówku pary
                  prezydenckiej w katedrze na Wawelu podjął włodarz tego miejsca kardynał Dziwisz
                  wraz z rodziną prezydenta. Kwestionowanie tej decyzji mogłoby prowadzić do
                  wywołania zgorszenia, co nie służyłoby polskiej polityce. Przeżywanie tej
                  śmierci od nas wszystkich wymaga klasy, wyciszenia się i nowych przemyśleń.

• Gość: zezek Re: może na ołtarze??? IP: 156.17.85.* 15.04.10, 09:47
                    Pan Pinior protestując przeciw pochówkowi na Wawelu wiele by stracił.
                    PIS wybierając skrajnie kontrowersyjne miejsce pochóku ma racje bo ich pogłady
                    sa najwazniejsze. Osoby które nie chcą kontrowersji to buraki. Buraki nie mogą
                    protestować bo zagranica której problem nie dotyczy zdziwi sie.
                • Gość: kkxD Re: może na ołtarze??? IP: *.tktelekom.pl 15.04.10, 15:35
                  psychole
      • Gość: zefir Re: Wstyd mi z te warchoły IP: 80.50.236.* 15.04.10, 20:55

Kaczyński. Językoznawcy potwierdzający swoim autorytetem, że słowo cham nie jest

• Gość: kret Czy inne miejsca są niegodne Kaczyńskich ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.10, 20:44
      Zasłużeni i sławni Polacy spoczywają godnie nie tylko na Wawelu.

- Archikatedra św. Jana Chrzciciela w Warszawie, gdzie odbywały się śluby i koronacje władców polskich, a w podziemiach spoczywają między innymi prezydenci Rzeczpospolitej - Gabriel Narutowicz oraz Ignacy Mościcki, premier Ignacy Paderewski, król Stanisław August Poniatowski, kardynał Stefan Wyszyński Prymas Polski.

- Panteon Polaków w Świątyni Opatrzności Bożej w Warszawie - ksiądz Jan Twardowski, kapelan Rodzin Katyńskich Zdzisław Peszkowski i Krzysztof Skubiszewski, pierwszy minister spraw zagranicznych w wolnej Polsce.

- Cmentarz Powązkowski, który jest najstarszą nekropolią Warszawy, wśród 2 i pół miliona pochowanych osób jest bardzo wielu znanych i zasłużonych Polaków i Polek. Są żołnierze powstań narodowych od insurekcji kościuszkowskiej do powstania warszawskiego, działacze niepodległościowi, wybitni pisarze, poeci, uczeni, artyści, aktorzy, myśliciele, lekarze, prawnicy i biskupi. Spoczywają tu generałowie: Antoni Chruściel ps. "Monter", Walerian Czuma, Tadeusz Kutrzeba, a także Aleksander Kamiński, Kamil Baczyński, Zofia Nałkowska, Leszek Kołakowski, Tadeusz Kotarbiński, Jan Cybis, Mira Zimińska-Sygietyńska, Jerzy Waldorff i Jacek Kaczmarski.

- Cmentarz Rakowicki w Krakowie - groby uczestników powstań narodowych, obu wojen światowych oraz twórcy kultury, sławni malarze, pisarze i aktorzy. Tutaj są pochowani Juliusz i Wojciech Kossakowie, Lucjan Rydel i rodzice papieża Jana Pawła II.

- Krypta Zasłużonych na Skałce, nazywana też Panteonem Zasłużonych - Jan Długosz, Stanisław Wyspiański, Karol Szymanowski i Czesław Miłosz.

Czy te miejsca są niegodne Kaczyńskich?
      • Gość: sfbv Re: Czy inne miejsca są niegodne Kaczyńskich ? IP: *.wroclaw.mm.pl 14.04.10, 20:54
        to moze porozdzielać i po kawałku pochować wszędzie? będzie sprawiedliwie, jak
        za komuny...

a dlaczego nie Wawel?
        • Gość: kret Re: Czy inne miejsca są niegodne Kaczyńskich ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.10, 00:13
          Gość portalu: sfbv napisał(a):
          > to moze porozdzielać i po kawałku pochować wszędzie? będzie sprawiedliwie, jak
          > za komuny...

Nie staraj się być śmieszny, bo wychodzi głupio.

> a dlaczego nie Wawel?

Bo w przekonaniu bardzo wielu osób zwyczajnie sobie na to nie zasłużył.
          • Gość: Asia Re: Czy inne miejsca są niegodne Kaczyńskich ? IP: 80.50.232.* 15.04.10, 08:24
            A w przekonaniu wielu innych - zasłuzył. Kto ma rację? (poza tym, że każdy
            uważa, że rację ma tylko on sam).
          • Gość: kkxD Re: Czy inne miejsca są niegodne Kaczyńskich ? IP: *.tktelekom.pl 15.04.10, 15:37
            Ty też nie zasłużyłeś na cmentarz - pochowaj a Cie w ogrodzie !!!
            • Gość: kret Re: Czy inne miejsca są niegodne Kaczyńskich ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.10, 01:12
              Gość portalu: kkxD napisał(a):
              > Ty też nie zasłużyłeś na cmentarz - pochowaj a Cie w ogrodzie !!!

Bardzo by mnie to ucieszyło, ale nasze prawo chyba niestety na to nie pozwala.
    • Gość: rer Re: Protest przeciwko sprowanowaniu Wawela IP: *.magma-net.pl 14.04.10, 21:05
      Profanacją to będzie wasza awanturnicza demonstracja dla Ostrowa Tumskiego.
      • Gość: kkxD Re: Protest przeciwko sprowanowaniu Wawela IP: *.tktelekom.pl 15.04.10, 15:38
        Popieram. Zrobicie z siebie idiotów.
        Kim wy jesteście, że macie prawo sie wypowiadać na ten temat ?
    • figgin1 Re: Protest przeciwko sprowanowaniu Wawela 14.04.10, 21:34
      Najprawdopodobniej jutro powtórka, Momo deszczu było sporo ludzi.
      • Gość: xyz Re: Protest przeciwko sprowanowaniu Wawela IP: *.wroclaw.vectranet.pl 14.04.10, 21:44
        Kto i po co te demonstracje organizuje?
        Tylko dlatego że krakowskim centusiom się coś nie podoba?
        Wstyd...cały świat patrzy i komentuje.
        Jeszcze nic nie zbudowaliście, a już wszystko burzycie...zachowujecie się jak nasi dziadowie sarmaccy, a nie jak cywilizowani obywatele Europy.
        • Gość: kkxD Re: Protest przeciwko sprowanowaniu Wawela IP: *.tktelekom.pl 15.04.10, 15:40
          Popieram.
      • Gość: gosc Re: Protest przeciwko sprowanowaniu Wawela IP: *.lanet.net.pl 14.04.10, 22:12
        40 osób to sporo ludzi???buchacha
        w Gdańsku 30 osób a w Katowicach około 20 osób. Faktycznie MASA Was
        Wstyd mi za Was
        • Gość: ross Re: Protest przeciwko sprowanowaniu Wawela IP: *.bluel.net 14.04.10, 22:20
          było ponad 150 osób, bo koło tylu się podpisało pod petycją.
        • Gość: kkxD Re: Protest przeciwko sprowanowaniu Wawela IP: *.tktelekom.pl 15.04.10, 15:43
          No rzeczywiście - TŁUM hahaahaa
    • ewald2 Wrocław przeciko warchołom 14.04.10, 21:41
      Jestem wrocławianinem od urodzenia. Nie jestem zachwycony pochówkiem
      kaczyńskich na Wawelu, ale te protesty to poprostu hańba. Wstyd mi
      za tych oszołomów co urządzają zadymy.
      • konik71 mi tez wstyd 15.04.10, 00:00
        ewald2 napisał:

> Jestem wrocławianinem od urodzenia. Nie jestem zachwycony pochówkiem
        > kaczyńskich na Wawelu, ale te protesty to poprostu hańba. Wstyd mi
        > za tych oszołomów co urządzają zadymy.

Hańbą była decyzja o tym pochówku! Czysto polityczna decyzja, megalomana
        Jarosława. I o ile w niedzielę było mi go autentycznie żal, tak teraz cisną się
        na usta słowa klasyka "spieprzaj dziadu"!
        • Gość: Dud szkoda na ciebie słów pajacu :( IP: 62.233.251.* 15.04.10, 08:26
          tHe eNd
          • Gość: człek Re: szkoda na ciebie słów pajacu :( IP: 80.50.236.* 15.04.10, 20:55

• Gość: Demencja Na czyje życzenie ten protest, kto wam płaci? IP: *.as.kn.pl 14.04.10, 21:43
      Stary 84-ro leni człowiek coś tam pisze, a reszta daje się podjudzić.
      Rozumiem, że w pierwszym szeregu będzie szła GW, bo podpisała się pod listem.
      • Gość: Demencja Re: Na czyje życzenie ten protest, kto wam płac IP: *.as.kn.pl 14.04.10, 21:44
        Wilki wyją, karawana idzie dalej.
        • Gość: Maja W czym jest gorszy Kaczynski od Piłsudskiego? IP: *.as.kn.pl 14.04.10, 21:48
          j/w
          • Gość: xyz Re: W czym jest gorszy Kaczynski od Piłsudskiego? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 14.04.10, 21:59
            www.przk.pl/nr/historia/boj_o_wawel.html
            Powtórka z historii. My już takimi awanturnikami i warchołami byliśmy od zawsze.
          • Gość: pareiro Re: W czym jest gorszy Kaczynski od Piłsudskiego? IP: *.xdsl.centertel.pl 14.04.10, 22:03
            Tym, że Kaczyński był borubarem i irasiadem, a Piłsudzki nie.
            • Gość: xyz Re: W czym jest gorszy Kaczynski od Piłsudskiego? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 14.04.10, 22:15
              wiadomosci.onet.pl/2681,2155296,wydarzenie_lokalne.html
              Wrocław się solidaryzuje z tym zmurszałym krakowem, urządza zadymy, a te "centusie krakowskie" już kręcą lody.. Przeczytajcie sobie ile wołają za nocleg
          • Gość: do Mai Re: W czym jest gorszy Kaczynski od Piłsudskiego? IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.10, 22:09
            Maja, pseudonim dobrze dobrany, bo i rozumek masz jak u pszczółki.

W czym jest lepszy? Oczywiście w niczym. Gdzie tam jakiemuś
            Litwakowi równać się z Lechem I Największym.

Prezecież to Lech obalał komunę swoją praca doktorską (dla
            niepoznaki jedynie wychwalając sowieckie prawo pracy),

Tenże to Lech w 1989 własnoręcznie (no może z małą pomocą brata)
            wygnał z Polski Ruskich, a od 2005 srodze karał malwersantów, aż
            miejsca w więzieniach dla nich brakło

Tenże to Lech I mając gębę pełną frazesów o niepodległości podpisał
            Niceję - która nieco nam tej niepodległości uszczknęła.

Tenże to Lech I został nazwany przez Największego Kapłana IV RP -
            Ojca Tadeusza - "szambem".

I cóż takiemu Geniuszowi może przeciwstawić jakiś litewski zubożały
            szlachciura?

Wielki Lech z wrodzonym sobie taktem i dobrocią powinien mu
            krzyknąć "Sp...... dziadu z tej krypty, bo miejsce dla Wielkiego
            Brata potrzebne"
      • Gość: kkxD Re: Na czyje życzenie ten protest, kto wam płac IP: *.tktelekom.pl 15.04.10, 16:00
        piski Gazety Wyborczej i PO SZYKUJCIE SIĘ podobno dzisiaj będzie was więcej -
        nie 30 ale 31 xD
      • Gość: dawnymieszkaniec Re: Na czyje życzenie ten protest, kto wam płac IP: 80.50.236.* 15.04.10, 20:55

• ddyzma5 Re: Protest przeciwko sprowanowaniu Wawela 14.04.10, 22:29
      figgin1 napisała:

> Plac Katedralny godzina 20.
      >
      Żałosny jesteś , to jakieś nowe słowo sprowanowaniu, które nie ma jeszcze w słowniku.
      • Gość: Fronia adieu Herr Dizma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.10, 22:38
        irakao
        ddyzma5 napisał:

> figgin1 napisała:
        >
        > > Plac Katedralny godzina 20.
        > >
        > Żałosny jesteś , to jakieś nowe słowo sprowanowaniu, które
        nie ma jeszcz
        > e w słowniku.

Dyzma, ty po prostu daj se siana, gdyż stajesz się klaunem, takim
        rozśmieszaczem bezideowym. A możeś ty zwykły pajac?
        Kogo jeszcze obchodzą twe opinie i wynurzenia? No, możę rodzinę! Ale
        czas, byś zajął się propagowaniem zabawek drewnianych! Hast Du
        verstanden?
        no, to ciao, miły bracie !
        • ddyzma5 Re: adieu Herr Dizma 14.04.10, 22:51
          Gość portalu: Fronia napisał(a):
          >
          > Dyzma, ty po prostu daj se siana, gdyż stajesz się klaunem, takim
          > rozśmieszaczem bezideowym. A możeś ty zwykły pajac?
          > Kogo jeszcze obchodzą twe opinie i wynurzenia? No, możę rodzinę! Ale
          > czas, byś zajął się propagowaniem zabawek drewnianych! Hast Du
          > verstanden?
          > no, to ciao, miły bracie !
          >
          Nie rozumie tu czegoś , każdy mój przeciwnik mówi nieustannie o sianie.
          Te słowo siano musi być bardzo popularne wśród tych ludzi.
          Być może wyrwano ich od kosiarek do siana i posadzono przed komputerem.
          • Gość: basenowy Re: adieu Herr Dizma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.10, 22:59
            Autor: ddyzma5 14.04.10, 22:51 Dodaj do ulubionych Skasujcie
            Odpowiedz

Gość portalu: Fronia napisał(a):
            >
            > Dyzma, ty po prostu daj se siana, gdyż stajesz się klaunem, takim
            > rozśmieszaczem bezideowym. A możeś ty zwykły pajac?
            > Kogo jeszcze obchodzą twe opinie i wynurzenia? No, możę rodzinę!
            Ale
            > czas, byś zajął się propagowaniem zabawek drewnianych! Hast Du
            > verstanden?
            > no, to ciao, miły bracie !
            >
            Nie rozumie tu czegoś , każdy mój przeciwnik mówi nieustannie o
            sianie.
            Te słowo siano musi być bardzo popularne wśród tych ludzi.
            Być może wyrwano ich od kosiarek do siana i posadzono przed
            komputerem.

Chopia, ty po prostu nie męcz nikogo swymi infantylnymi wpisami o "
            mądrości". Może twó psychiatra wskazał ci drogę do jestestwa, ale
            tyś pojął temat na opak i walisz głupoty, jak nasz znajomy z ZOO.
            Nie wchodź między wódkie, a popitkie, bo i tak nic nie masz do
            napisania! Frazesów co dostatek!
            • ddyzma5 Re: adieu Herr Dizma 14.04.10, 23:22
              Gość portalu: basenowy napisał(a):

>
              > Chopia, ty po prostu nie męcz nikogo swymi infantylnymi wpisami o "
              > mądrości". Może twó psychiatra wskazał ci drogę do jestestwa, ale
              > tyś pojął temat na opak i walisz głupoty, jak nasz znajomy z ZOO.
              > Nie wchodź między wódkie, a popitkie, bo i tak nic nie masz do
              > napisania! Frazesów co dostatek!
              >
              Wybacz , ale nie jestem grypsujący .
              A więc bądź tak miły i przetłumacz mi to na Polski.
              Tekst może być, tak jak wyżej z błędami , bo błędy to tylko rzecz umowna.
              Ale sens jest jakoś dla mnie nieczytelny , po prostu nie obcuje w środowisku takim świetnym, wykwintnym i światowym jak Ty basenowy.
          • Gość: Kropka Re: adieu Herr Dizma IP: *.as.kn.pl 14.04.10, 23:05
            > Gość portalu: Fronia napisał(a):

> > Dyzma, ty po prostu daj se siana,

Elokwencja na poziomie "zadymiarzy".
          • Gość: q złote myśli nikodema IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.04.10, 23:56

Autor: ddyzma5 10.04.10, 14:33
            To nie zamach, to nic innego jak cwaniactwo pilota.
            Następny przykład głupiej polskiej brawury, tym razem pilota.

Autor: ddyzma5
            " Prezydent przekroczył swoje kompetencje strasząc pilota."

Autor: ddyzma5 10.04.10, 17:15
            ”Ty tu nie ściskaj publicznie pośladków ze strachu, Leszek już dziś w nocy da
            Tobie za te obelgi popalić”

Autor: ddyzma5 13.04.10, 10:53
            Dziś prasa zachodnia potwierdziła , że z powodów 36 min. opóźnienia Kaczyński
            wszedł na drogę kompetencji pilota, i nakazał mu lądowania. Tak wynika też z
            analiza czarnych skrzynek.

.
            A więc podsumowując , Kaczyński padł ofiarą Dyzmizmu, a więc systemu ,
            który nie potrafił wykształcić jasnego rozdziału kompetencji, padł ofiarą
            Dyzmizmu pilota , który uległ naciskowi Kaczyńskiego. A więc naciskowi
            człowieka , który pod ciężarem obowiązków popełnił błąd, wchodząc na drogę
            kompetencji pilota.

Ja nie piszę z Polski, a więc moje IP: Adres jest inny, austrijacki

Nie ukrywam tego, że mój nik ddyzma5, jest jedynym elementem we mnie,
            który symbolizuje u mnie wyrwanie się z filozofii Dyzmizmu.
      • Gość: Kropka Re: Protest przeciwko sprowanowaniu Wawela IP: *.as.kn.pl 14.04.10, 22:58
        ddyzma5 napisał:

> Żałosny jesteś , to jakieś nowe słowo sprowanowaniu, którego > nie ma
        jeszcze w słowniku.

Bo to nowe słowo utworzone przez bojówkarza
        "figgin1"
        • ddyzma5 Re: Protest przeciwko sprowanowaniu Wawela 14.04.10, 23:33
          Gość portalu: Kropka napisał(a):
          >
          > Bo to nowe słowo utworzone przez bojówkarza
          > "figgin1"
          >
          Rozumie, to coś w rodzaju ludzi , którym zaczyna się plątać język jak nie mówią
          co drugie słowo kur*a.
      • Gość: q myśli i dyzma IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.04.10, 23:53

Autor: ddyzma5 10.04.10, 14:33
        To nie zamach, to nic innego jak cwaniactwo pilota.
        Następny przykład głupiej polskiej brawury, tym razem pilota.

" Prezydent przekroczył swoje kompetencje strasząc pilota."

Autor: ddyzma5 10.04.10, 17:15
        ”Ty tu nie ściskaj publicznie pośladków ze strachu, Leszek już dziś w nocy da
        Tobie za te obelgi popalić”

Dziś prasa zachodnia potwierdziła , że z powodów 36 min. opóźnienia Kaczyński
        wszedł na drogę kompetencji pilota, i nakazał mu lądowania. Tak wynika też z
        analiza czarnych skrzynek.
        .
        A więc podsumowując , Kaczyński padł ofiarą Dyzmizmu, a więc systemu ,
        który nie potrafił wykształcić jasnego rozdziału kompetencji, padł ofiarą
        Dyzmizmu pilota , który uległ naciskowi Kaczyńskiego. A więc naciskowi
        człowieka , który pod ciężarem obowiązków popełnił błąd, wchodząc na drogę
        kompetencji pilota.
        Ja nie piszę z Polski, a więc moje IP: Adres jest inny, austrijacki
        Nie ukrywam tego, że mój nik ddyzma5, jest jedynym elementem we mnie,
        który symbolizuje u mnie wyrwanie się z filozofii Dyzmizmu.
      • Gość: kkxD Re: Protest przeciwko sprowanowaniu Wawela IP: *.tktelekom.pl 15.04.10, 16:01
        Czemu wybieracie miejsca święta to takich czczych obrządków. Spotkajcie się pod
        Gazetą Wyborczą - tam spotkacie więcej fanatyków protestów.
    • figgin1 Re: Protest przeciwko sprowanowaniu Wawela 15.04.10, 00:01
      Widzę, że sprawiłam wszystkim wielką uciechę skromną literówką :) Jak miło,
      dzięki temu macie się o co czepiać :) Zapraszam jutro o 20 pod katedrę, ci,
      którzy nie podpisali się dzisiaj będą mieli okazję jutro.
      • ddyzma5 Re: Protest przeciwko sprowanowaniu Wawela 15.04.10, 00:20
        figgin1 napisała:

> Widzę, że sprawiłam wszystkim wielką uciechę skromną literówką :) Jak miło,
        > dzięki temu macie się o co czepiać :) Zapraszam jutro o 20 pod katedrę, ci,
        > którzy nie podpisali się dzisiaj będą mieli okazję jutro.
        >
        Czemu albo komu to ma służyć ?
        Ośmieszaniu Polski ?
        Tak wam zależy na niepokojach społecznych, na robieniu podziałów .
        Przecież i tak podpisami nic nie zmienicie biedne dzieci.
        • figgin1 Re: Protest przeciwko sprowanowaniu Wawela 15.04.10, 00:55
          Biedne dzieci, czy bojówkarze PO, GW i TVN? Zdecyduj się?
        • Gość: tojak Re: Protest przeciwko sprowanowaniu Wawela IP: *.connecta.pl 15.04.10, 08:25
          > Czemu albo komu to ma służyć ?
          > Ośmieszaniu Polski ?
          w jedności siła - gdzieś to już słyszałem
          > Tak wam zależy na niepokojach społecznych, na robieniu podziałów .
          > Przecież i tak podpisami nic nie zmienicie biedne dzieci.
          tak miej więcej ojcowsko zwracał się do nas komendant MO po protestach
          Pomarańczowej w latach 80-tych. :)))))
          • ddyzma5 Re: Protest przeciwko sprowanowaniu Wawela 15.04.10, 10:04
            Gość portalu: tojak napisał(a):
            >
            > w jedności siła - gdzieś to już słyszałem
            >
            Gdzie to słyszałeś , to musisz sam sobie odpowiedzieć, w każdym razie nie w
            moich postach.
            Być może przyjmujesz takie sugestie od własnej podświadomości , która nakazuje
            Tobie wszystko w taki sposób interpretować.
            >
            > tak miej więcej ojcowsko zwracał się do nas komendant MO po protestach
            > Pomarańczowej w latach 80-tych. :)))))

>
            No widzisz, tu już mamy źródło Twojej wyobraźni.
            Musiało to Ciebie bardzo napiętnować.
      • Gość: kkxD Re: Protest przeciwko sprowanowaniu Wawela IP: *.tktelekom.pl 15.04.10, 16:04
        Hahaha xD
        Mam taki pomysł - wszyscy Ci którzy się podpiszą na tej liście nie będą
        pochowani na cmentarzu (pamiętajcie że wy tez kiedyś umrzecie - PO nie da wam
        nieśmiertelności o dziwo). Pochowamy was w ogrodzie bo nie zasługujecie na cmentarz
        • figgin1 Re: Protest przeciwko sprowanowaniu Wawela 15.04.10, 18:53
          Po pierwsze nie jestem wyborcą PO, po drugie sprzeciw nie oznacza z automatu, że
          jest się ateistą/satanistą/krysznowcem czy co to tam ci się uroiło, więc odmowa
          chrześcijańskiego pochówku jest z doopy wzieta, po trzecie grób w ogrodzie jest
          całkiem romantyczny.
          • Gość: klaus Re: Protest przeciwko sprowanowaniu Wawela IP: *.tktelekom.pl 15.04.10, 20:50
            Szkoda słów. Szkoda wypowiadania się.
            Prezydent Kaczyński zostanie pochowany na Wawelu.
    • figgin1 Wsystkim krzykaczom 15.04.10, 01:14
      Wszystkim protestującym przeciwko demokracji i tworzeniu się obywatelskiego
      społeczeństwa, wszytskim tym, którzy pragnęliby zamknąć usta tym, którzy
      ośmielają sie głosić inne poglądy, licytujących się swoim "bólem" i
      "patriotyzmem" chciałam podziekować. Gdyby nie wasze ujadanie wątek poleciałby
      na dół. Dzieki za ofiarne nabijanie postów i podciąganie go do góry.
      • Gość: jot Re: Wsystkim krzykaczom IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.04.10, 06:53
        Biedne menele internetowe nie wiedzą po prostu czym jest Wawel i o co w hucpie
        politycznej rozpętanej przez PiS i kk chodzi.
      • ddyzma5 Re: Wsystkim krzykaczom 15.04.10, 07:58
        figgin1 napisała:

> Wszystkim protestującym przeciwko demokracji i tworzeniu się obywatelskiego
        > społeczeństwa, wszytskim tym, którzy pragnęliby zamknąć usta tym, którzy
        > ośmielają sie głosić inne poglądy, licytujących się swoim "bólem" i
        > "patriotyzmem" chciałam podziekować. Gdyby nie wasze ujadanie wątek poleciałby
        > na dół. Dzieki za ofiarne nabijanie postów i podciąganie go do góry.
        >
        Ty musisz pierw wiedzieć co to jest demokracja i co to jest społeczeństwo obywatelskie .
        Czemu ma demokracja służyć , kiedy ją należy stosować a kiedy niewolno jej stosować.
        Twój post jest mniej więcej na takim poziomie jak zaznania tej trójki dzieci z liceum, domagający się de facto w imię tolerancji praw do walki z Krzyżem. A więc tolerancją chcą te biedne dzieci zwalczyć wolę większości, czyli demokrację.

Dla Ciebie i takich jak Ty demokracja to lewacko-liberalny porządek , to mącenie ludziom w głowach i manipulowanie nimi przy pomocy mediów.
        To wtrącanie się w decyzje instytucji , które z natury rzeczy nigdy nie były, i dzięki Bogu nie będą instytucjami demokratycznymi.
        Dziecino , nikt nikomu nie pragnie zamknąć ust, natomiast ci co tak twierdzą uprawiają mentalny terror. Przy pomocy źle zrozumianej demokracji chcecie zniszczyć zasady demokracji.
        To właśnie w imię źle zrozumianej demokracji i wolności słowa, takie lunatyki mentalne jak Ty od samego początku prezydentury Kaczyńskiego niszczyły go na każdym kroku i przy każdej sposobności.
        To jest właśnie lewacko – liberalna zasada zrozumienia demokracji, jeśli nie jest jak Lewacy chcą , to to nie jest dla nich demokracja.
        W żadnym z krajów cywilizacji europejskiej niema tak chorych płodów umysłu lewackiego i tak źle zrozumianej zasady demokracji i wolności słowa jak w Polsce.

Te obecne doświadczenie Polska potrzebuje, z tego obecnego doświadczenia Polska demokracja wyjdzie wzmocniona.
        Nie uda wam się lewacy, tej demokracji trzymać dalej tak na niskim poziomie jak obecnie, po to aby nią , tą demokracją, manipulować jak to teraz ma miejsce.
        Mam skrzynkę na Onet.pl w której piszą do mnie czytelnicy moich postów z tego forum, którzy mają obawy pisać tu na forum , dlatego nie są ustrami. Przyjdzie czas co opublikuję te posty. Takich obaw jak oni mają , nie ma się w kraju o zdrowej demokracji, ale w republikach bananowych . Tam są takie stosunki międzyludzkie kreujące takie formy terroru społecznego jak to ma w Polsce miejsce.
        To jest dopiero w imię demokracji zastraszanie i zamykanie ludziom ust.
        Wielu z nich boi się otworzyć usta w obawie o własne miejsce pracy.
        • Gość: jakto Re: Wsystkim krzykaczom IP: *.connecta.pl 15.04.10, 08:22
          a oprócz inwektyw i nakazowo-dekretowych sformułowań typu: "Tego Polska
          potrzebuje" coś jeszcze potrafisz?
          • ddyzma5 Re: Wsystkim krzykaczom 15.04.10, 08:34
            Gość portalu: jakto napisał(a):

> a oprócz inwektyw i nakazowo-dekretowych sformułowań typu: "Tego Polska
            > potrzebuje" coś jeszcze potrafisz?
            >
            O jakich inwetkach mówisz ?
    • Gość: pet Re: Protest przeciwko sprowanowaniu Wawela IP: *.szczecin.mm.pl 15.04.10, 08:17
      Nie literówka czyni Cię trollem, ale fakt że w tych dniach nawołujesz do
      jakichkolwiek protestów.
      • Gość: f8 Re: Protest przeciwko sprowanowaniu Wawela IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.04.10, 08:27
        Nie jestem zachwycony pomysłem pochówku na Wawelu ale nie uważam też
        aby warto było robić z tego jakiś problem. Zwłaszcza tera. Ciekawi
        mnie, czy osoby które nawołują do tych protestów kiedyś przeżywały
        śmierć we własnym domu. Czy wtedy też miały głowę pełną takich
        pomysłów? Z innej strony to ile osób z grupy protestujących pracuje w
        GW?
    • ddyzma5 Re: Protest przeciwko sprowanowaniu Wawela 15.04.10, 08:32
      Według dzisiejszej porannej prasy w Austrii, w Polska odbędzie się pogrzeb na
      Wawelu, na którym będzie najwięcej głów Państw z całego świata. Oczekiwane jest
      ponad milion gości którzy chcą oddać hołd polskiemu prezydentowi. Prezydentowi,
      który znany jest ze swojego patriotyzmu i bezgranicznego oddania dla własnej
      Ojczyzny.
      Niestety jego przeciwnicy walczący z nim w czasach jego prezydentury, dalej
      prowadzą walkę w wartościami które on reprezentował. W ramach tej walki nie chcą
      zaakceptować pochówku Kaczyńskiego w gronie wybitnych polaków na Wawelu.
      • Gość: cojak Re: Protest przeciwko sprowanowaniu Wawela IP: *.connecta.pl 15.04.10, 09:01
        > Niestety jego przeciwnicy walczący z nim w czasach jego prezydentury, dalej
        > prowadzą walkę w wartościami które on reprezentował. W ramach tej walki nie chc
        > ą
        > zaakceptować pochówku Kaczyńskiego w gronie wybitnych polaków na Wawelu.
        A dlaczego mają zaakceptować skoro odmówiono im prawa wypowiedzenia się w
        sprawie pochówku w miejscu świętym dla Polaków tylko podjęto ją arbitralnie?
        • ddyzma5 Re: Protest przeciwko sprowanowaniu Wawela 15.04.10, 09:57
          Gość portalu: cojak napisał(a):

>
          > A dlaczego mają zaakceptować skoro odmówiono im prawa wypowiedzenia się w
          > sprawie pochówku w miejscu świętym dla Polaków tylko podjęto ją arbitralnie?
          >
          Nie muszą zaakceptować.
          Mogą się z tym nie zgadzać , analogicznie było z niektórymi pogrzebami wielkich
          Polaków Wawelu.
          Dzisiaj jednak tych ludzi chowanych bez akceptacji inaczej się ocenia.
          Dlatego właśnie takie decyzje jak obecna , nie są, i nie mogą być wypadkową
          procesów demokratycznych.
          • Gość: bb Re: Protest przeciwko sprowanowaniu Wawela IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.04.10, 10:30
            ale w takich miejscach powinno sie za zaslugi chowac i to duze. a
            czym sie Prezydent Kaczynski zaslozuzyl??? tym ze zginal???
            • Gość: ania Re: Protest przeciwko sprowanowaniu Wawela IP: *.tktelekom.pl 15.04.10, 10:32
              Prezydent, który ginie w służbie kraju jest wart Wawelu !!!! Jak może teraz - w
              czasie tak ogromnej żałoby wznosić protesty !!! My Polacy- podobno bardzo
              zjednoczeni w tej katastrofie i w żalu robimy takie rzeczy swojemu krajowi !!!
              Pomyślcie co czuje rodzina Lecha Kaczyńskiego i Marii Kaczyńskiej - córka na
              przykład. Jak ona może się teraz czuć ???? Albo co o tym myślą inne kraje -
              zamiast myśleć o tej katastrofie i z szacunkiem pożegnać Naszego Prezydenta
              ludzie robią takie rzeczy. Co o nas pomyślą ???
              Czy wy ludzie mózgu nie macie ???? Co was to interesuje gdzie będzie pochowany ?
              Skoro taka jest decyzja rodziny to to uszanujmy, a nie róbmy takie problemy
              teraz, kiedy powinniśmy uszanować powagę sytuacji.
              Chciałam przypomnieć, że jak chwali Piłsudskiego również były protesty - a nawet
              większe niż dzisiaj.
              Wasze protesty i tak nic nie dadzą - a tylko ośmieszacie siebie i swój kraj.
              • Gość: fratelli Tadeo mocherowa lalo IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.04.10, 10:41
                Nie wszystkim w tym kraju , gumeczka od beretu uciska czoło.Czy sądzisz , że to
                córka podjęła taka decyzję??
                W przeciwieństwie do Ciebie mamy mózgi, nie wyprane przez pewną marginalną
                rozgłośnię.
                A może mi powiesz coś odnośnie kazania w Przemyślu? "Ten samolot mógł spaść w
                środę"-cytat gdybyś czasem o tym nie słyszała.
                • Gość: anka Re: mocherowa lalo IP: *.tktelekom.pl 15.04.10, 15:30
                  Widzę ze Ty czekasz na cud który przyniesie wysłowiona partia PO ?
                  Tobie chyba inna 'gumeczka' przyciska czółko xD
                  PO dzięki tym wydarzeniom obsadzi wiele stanowisk swoimi PO'wcami. To chyba PO
                  zyskało.
                  A z bandą idiotow nie bede sie sprzeczać na ten temat bo nie warto. W dodatku
                  robisz z siebie pośmiewisko, przykro mi bardzo. Może PO przyniesie jakiś nowy
                  cud, wróżką nie jestem, więc takich rzeczy nie mogę przewidzieć.
                  Może niech ciebie pochowają za x lat w ogrodzie ? Bo cmentarz jest miejscem
                  pochówku ludzi, nie zwierząt.
                  Pozdrawiam.
                • ddyzma5 Re: mocherowa lalo 15.04.10, 17:27
                  Gość portalu: fratelli Tadeo napisał(a):

> Nie wszystkim w tym kraju , gumeczka od beretu uciska czoło.Czy sądzisz , że to
                  > córka podjęła taka decyzję??
                  > W przeciwieństwie do Ciebie mamy mózgi, nie wyprane przez pewną marginalną
                  > rozgłośnię.
                  > A może mi powiesz coś odnośnie kazania w Przemyślu? "Ten samolot mógł spaść w
                  > środę"-cytat gdybyś czasem o tym nie słyszała.
                  >
                  Zapomniałeś dodać przed słowem mózgi ptasie.
                • Gość: człek Re: mocherowa lalo IP: 80.50.236.* 15.04.10, 20:58

a za kazania w Przemyślu nie odpowiada naród, ani Przemyśl, a i racji sporo ten
                  ksiądz ma
                  • Gość: cojak Re: mocherowa lalo IP: *.wro-com.net 17.04.10, 11:35
                    a tynaródPolak kiedy nas przeprosisz?
              • pawel_zet Re: Protest przeciwko sprowanowaniu Wawela 15.04.10, 11:00
                Jeśli pytasz o rodzinę Lecha K., Jarosław K. Jest, jak się domyślam,
                zasadniczo w dobrym humorze.
                PiS bardzo zyskał. Przy udziale radiomaryjnego polskiego Kościoła
                katolickiego udało się wygenerować spór wokół Wawelu (sporem
                pomiędzy prawdziwymi Polakami w glanach lub moherowych beretkach a
                zżydziałymi kosmopolitycznymi wykształciuchami, czyli łże-elitą PiS
                się karmi).
                Córka pewnie płacze.
              • ddyzma5 Re: Protest przeciwko sprowanowaniu Wawela 15.04.10, 17:24
                Już ośmieszają, na zachodzie mówi się już o tej niezgodności i demonstracjach.
                Już są nawet spekulacja , co by było gdyby doszło do zmiany decyzji np.
                W takiej konstelacji wiele gości ze świata musiało by po prostu zrezygnować.
                Prace służb bezpieczeństwa np. USA w Krakowie już są tak zaawansowane , że nie można by było przygotować alternatywnego miejsca na niedzielny przylot prezydenta USA.
                Również inne delegacje musiały by być reprezentowane przez zastępców dyplomatycznych.
    • fx25 Re: Protest przeciwko sprowanowaniu Wawela 15.04.10, 10:33
      Jako rodowity mieszkaniec Polski i prawdziwy patriota ogłaszam pełną mobilizację
      na okoliczność budowy (np na krakowskich błoniach) PIRAMIDY KACZYŃSKIEGO. Jako
      pomysłodawca rezerwuję sobie prawo do przecięcia wstęgi podczas oficjalnego
      otwarcia. Środki na budowę pozyskamy od firm działających w najjaśniejszej -
      propozycja każda firma/instytucja zatrudniająca powyżej 1000 pracowników (nie
      dotyczy kancelarii prezydenta) decyzją administracyjną odda dobrowolnie pod
      przymusem 1 mln złotych na budowę !!!!
      Jak kasy nie starczy na całą piramidę to rozpoczętą budowę zasypiemy ziemią i
      zrobimy KOPIEC KACZYŃSKIEGO !!! - to też mój pomysł.
      • Gość: max Re: Protest przeciwko sprowanowaniu Wawela IP: 83.3.10.* 15.04.10, 10:38
        Matka się za ciebie wstydzi...Szkoda słów :-/
      • mfmarylka Tochę szacunku dla zmarłych i rodziny. 15.04.10, 15:44
        fx25 napisał:

> Jako rodowity mieszkaniec Polski i prawdziwy patriota ogłaszam pełną mobilizacj
        > ę

Ty faktycznie jesteś niedopieszczonym kretynem:)

• Gość: człek Re: Protest przeciwko sprowanowaniu Wawela IP: 80.50.236.* 15.04.10, 20:52

• Gość: fratelli Tadeo co tam wawel IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.04.10, 11:56
        mainhg.demotywatory.pl/uploads/201004/1271182335_by_Ziouo_500.jpg
      • Gość: jot Re: Protest przeciwko sprowanowaniu Wawela IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.04.10, 15:25
        Ty człek tak serio, czy jaja sobie robisz, bo już sam nie wiem?
        • Gość: fratelli Tadeo :)) IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.04.10, 16:23
          Gość portalu: jot napisał(a):

> Ty człek tak serio, czy jaja sobie robisz, bo już sam nie wiem?

To była ironia:) A tak serio , Wawel to pomyłka.
          • Gość: jot Re: :)) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.04.10, 06:52
            Tadeo, wiem, że jesteś normalny. Pytałem "człeka".
    • giszowjook petycja!!!!!!!!!!!! 16.04.10, 11:17
      www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=5181
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka