Dodaj do ulubionych

Trwa spór, ilu ma być Honorowych Obywateli Wroc...

24.04.10, 07:26
W mieście nie ma innych problemów? Rozumiem, ze zostały rozwiązane i
rajcowie znaleźli sobie nowy problem
. Główną zasługą tych ludzi jest to, że zginęli w katastrofie
lotniczej. Gdyby odeszli z polityki po nieudanych wyborach, to pies
z kulawą nogą by się nimi nie zainteresował.
Obserwuj wątek
    • Gość: Paweł Banda pajaców i tyle IP: *.finemedia.pl 24.04.10, 08:06
      Pochopne nadawanie honorowego obywatelstwa komukolwiek to tani populizm lub głupota. Santo subito po prostu...

Nadawanie obywatelstwa osobom w żaden sposób nie związanym z miastem, tylko dlatego, że zginęły w tragicznej katastrofie pod Smoleńskiem to zwykła granda i deprecjonowanie zasług osób oznaczonych uprzednio.

Swoje myśli o popieraniu przez SLD pomysłu nadania honorowego obywatelstwa Wrocławia Lechowi Kaczyńskiemu zachowam dla siebie (moderator musiałby to skasować). Napiszę tylko, że taka operetkowa, kompletnie zeszmacona lewica nie jest w naszym mieście do niczego potrzebna.
      • Gość: blecharz Re: Banda pajaców i tyle IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.04.10, 09:19
        Kaczynskiego stawiac obok hitlera ?
        Podoba mi sie ten pomysl.
    • seren1 Trwa spór, ilu ma być Honorowych Obywateli Wroc... 24.04.10, 08:48
      Wystarczy żeby jedną z ulic nazwać ,, ulicą Ofiar smoleńskich".
    • mlodywroclaw.pl Trwa spór, ilu ma być Honorowych Obywateli Wroc... 24.04.10, 08:58
      Rozpoczęliśmy wyścigi o to, kto jest prawdziwym patriotów. Żenada. Jeśli iść
      tropem radnych PiS, to każda gmina w Polsce powinna nadać prezydentom tytuły
      honorowych obywateli. Trójka związana z Wrocławiem - rozumiem, ale nikt
      więcej. To jest tytuł Honorowego Obywatela WROCŁAWIA, a nie odznaczenie państwowe.
    • rafal.duk albo wszyscy, albo referendum 24.04.10, 09:19
      hejka,
      dosyć tych politycznych gierek.
      Podoba mi się pomysł uczczenia wszystkich ofiar -np nowy fragment obwodnicy można nazwać Smoleńska - i tak wszyscy będą wiedzieli o co chodzi.

Jedynie ś.p. Aleksandra Natalii -Świat była związana z Wrocławiem.
      Pan ś.p. Szmajdziński - bardziej z regionem (posłował z byłego jeleniogórskiego)
      Natomiast co mieli wspólnego z Wro obaj Prezydenci?
      Uważam, że podejmowanie "na gorąco" takich decyzji nie ma sensu
      i albo Rajcy powinni poczekać z tym do następnej kadencji albo ogłosić referendum.
      Wrocław ma 1000 lat - nie musi jak jakaś pipidówka na wschodniej ścianie dodawać sobie splendoru przez nazwanie pierwszej asfaltowej ulicy w powiecie nazwiskiem Prezydenta, w dodatku tak dyskusyjnego jak LK.
    • rafal.duk Zróbmy ze Smolca - Smoleńsk 24.04.10, 09:28
      Dla zwolenników martyrologii mam tłuste rozwiązanie.
      Zmieńmy nazwę Smolca na Smoleńsk. Na północ od niego jest lotnisko
      strachowickie. Aż się więc prosi nazwać je siewiernyje.
      Przebijemy wszystkich!!!!nawetKielce:)
      *dla Breslauerów świeżej daty: tinyurl.com/384j4fb
      czyli, trawestując Lisa gdzie jest k... ten Smolec???!!!!

• Gość: Golec Re: Zróbmy ze Smolca - Smoleńsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.10, 11:41
        Prezydent + PiS = żenada
    • matrimwr Ale za co ja się pytam honorowi? Może mnie nadacie 24.04.10, 17:30
      jak się rozpierniczę na autostradzie i każdemu, który mieszkał we
      Wrocławiu i zginie. Myślałem, że śmierć w katastrofie czy wypadku to
      wynika z głupoty, niezależnie z której strony, a nie z bohaterstwa
      czy szczególnych osiągnięć. Pooglądajcie archiwalne wypowiedzi pani
      ŚWiat, a zobaczycie jakim "hakowym" językiem przejętym od prezesa
      PIS ona się posługuje. Czym oni się zasłużyli? Niczym, bo mącić
      tylko umieją. Zapomnieliście ich, z kim się bratali z Samoobroną i
      LPR?
      Zapomnieliscie ile chaosu i nieufności wprowadzili do naszego życia.
      Jak się pysznili prawie-bogami? To kara boska za zadufanie i pychę
      swoją!Żadnych honorów im nie dawajcie. Bojkot!
      • Gość: PO Trumienną kampanię czas zacząć! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.10, 17:59
        Dzięcioły (raczej hieny) z PiSu już żerują na swoim zmarłych kolegach. To jest
        zenujące. ja chcę miec koło domu krzaczek imienia Władysława Stasiaka. Gdzie mam
        złożyć wniosek?
    • rysiopysio Trwa spór, ilu ma być Honorowych Obywateli Wroc... 24.04.10, 18:16
      Wszystkim bohatersko "spadniętym" i ich potomnym do 10 pokolenia.
      Ocipienie sięga zenitu.
      • franz.jaeger Re: PiS-uary: Bronisław Gieremek itp nie godzien? 24.04.10, 18:36
        Małośc i hipokryzja waszego środowiska zasługuje tylko na miano pisuarów.
        Bronisław Geremek zginął w wypadku, wczoraj Wojciech Siemion tez w wypadku.
        rozumiemy, my pozostali Polacy, że tylko śmierć w kupie mitologizuje bohaterów i
        czyni z nich godnych obywateli miast i patronów ulic?
        • rysiopysio Re: PiS-uary: Bronisław Gieremek itp nie godzien? 24.04.10, 19:58
          Czego sie mnie czepiasz ? Nic wspólnego z PIS-dactwem nie mam, nie miałem i miał
          nie bede.
          Ale słusznie prawisz.
    • Gość: gość Kaczyńskiemu dajmy stadion na Maślicach IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.10, 22:49
      jaki stadion taki patron
    • Gość: Raf Re: Trwa spór, ilu ma być Honorowych Obywateli Wr IP: *.wroclaw.mm.pl 25.04.10, 02:19
      Eee tam jesteś nieczuły na Tragedie Narodową - ja proponuję pójść dalej - wzorem Władzy Ludowej z 1953 roku, która po śmierci Stalina przemianowała Katowice (na trzy lata co prawda, ale zawsze) na Stalinogród - zmienić nazwę naszego miasta na Kaczogród (czy jakoś tak...). To by było dopiero uhonorowanie ! Inne miasta posiniałyby z zazdrości !
    • 8pasazer Re: Trwa spór, ilu ma być Honorowych Obywateli Wr 25.04.10, 07:41

Wlasciwą liczbą honorowych obywateli Wrocłąwia jest 630tysięcy.
      Ciekawe, kiedy to do naszych 'elit' nareszcie dotrze...
      • Gość: duckfuck Duckstreet - kompromisdla Donalda & Lecha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.10, 13:32
        Przemianujmy Świdnicka na Duckstreet. obecna władza bedzie zadowolona i bohater
        z panteonu na Wawelu także.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka