Dodaj do ulubionych

developerzy we Wrocławiu

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.01, 22:57
Ostatnio coraz więcej słychać o niesolidnych developerach we Wrocławiu, budowy
bez pozwolenia, nie na swoim gruncie, popękane ściany w nowych budynkach, itp.
itd. Kupiłem ostatnio mieszkanie w Budotexie, na razie nie mogę o nim nic złego
powiedzieć. Czy macie może jakieś odmienne opinie, coś niepokojącego
słyszeliście o tym developerze.
Obserwuj wątek
    • Gość: Roberto Re: developerzy we Wrocławiu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.01, 01:02
      Gość portalu: merc napisał(a):

> Ostatnio coraz więcej słychać o niesolidnych developerach we Wrocławiu, budowy
      > bez pozwolenia, nie na swoim gruncie, popękane ściany w nowych budynkach, itp.
      > itd. Kupiłem ostatnio mieszkanie w Budotexie, na razie nie mogę o nim nic złego
      >
      > powiedzieć. Czy macie może jakieś odmienne opinie, coś niepokojącego
      > słyszeliście o tym developerze.

BUDOTEX jest na razie O,K - tzn nie słysząłem, aby ktokolwiek z jego klientów na
      nich narzekał (na wybudowane przez nich mieszkania)...
      Pozdro !

• Gość: Justyna Re: developerzy we Wrocławiu IP: 195.205.73.* 13.08.01, 11:34
        A MAT, ponoć ma problemy finansowe, czy to prawda?
        • Gość: Roberto Re: developerzy we Wrocławiu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.01, 18:28
          Gość portalu: Justyna napisał(a):

> A MAT, ponoć ma problemy finansowe, czy to prawda?

Częsciowo ma (wszystko przez budowę tego kompleksu mieszkaniowego u zbiegu
          Zaporowskiej/Skwierzyńskiej/Gajowickiej, ale MAT to duża firma i sobie poradzi...
          • mkk Re: developerzy we Wrocławiu 14.08.01, 23:52
            Gość portalu: Roberto napisał(a):

> Gość portalu: Justyna napisał(a):
            >
            > > A MAT, ponoć ma problemy finansowe, czy to prawda?
            >
            >
            > Częsciowo ma (wszystko przez budowę tego kompleksu mieszkaniowego u zbiegu
            > Zaporowskiej/Skwierzyńskiej/Gajowickiej, ale MAT to duża firma i sobie poradzi.
            > ..

Roberto ?! czy w Twoim pokoju jest zamontowany klimatyzator typu split z pięknym
            pachnidłem? Gdybyś miał odpowiedzieć "nie" - potraktuj, jakby tego pytania nie
            było.
            :)
    • Gość: acho Re: developerzy we Wrocławiu IP: 10.40.65.* 13.08.01, 11:43
      W środę napiszemy w GD (w Nieruchomościach) jak sprawdzić developera, u którego chce się kupić
      mieszkanie.
      • conti Re: developerzy we Wrocławiu 13.08.01, 14:34
        Gość portalu: acho napisał(a):

> W środę napiszemy w GD (w Nieruchomościach) jak sprawdzić developera, u którego
        > chce się kupić
        > mieszkanie.

A może zrobicie (coś na wzór) ranking wrocławskich firm developerskich?
        • Gość: gonzo Re: developerzy we Wrocławiu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.01, 09:54
          kupiłem mieszkanie w BRE locum - naprawdę warto (sprawdziłem kilkanaście firm i
          uważam,ze jest najlepsza)
          • Gość: kinga Re: developerzy we Wrocławiu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.01, 12:32
            Ja też wybrałam BRE locum - chociaż nie mają niskiej ceny, ale mam pewność, iż
            wybudują mieszkanie na czas - nie muszą szukać klientów i zdobywać funduszy na
            budowę, gdyż budują ze środków własnych. Cóż z tego, że zapłacę u innego
            dewelopera 100 zł mniej za metr mieszkania, a czas oczekiwania na mieszkanie
            wydłuży mi się np. o pół roku (odpada mi koszt wynajmowania mieszkania za pół
            roku).
        • dlugopis Re: developerzy we Wrocławiu 14.08.01, 15:43
          Dobry pomysl. Dodal bym takze poradnik jak walczyc z niesolidnym developerem
          (gdyz wielu ludzi nie ma sily i wiedzy do wyegzekwowania swoich praw) oraz
          chetnie bym zobaczyl ranking firm zarzadzajacych nieruchomosciami we Wroclawiu.
          Gdy ja walczylem ze swoim developerem, to im nawet grozilem utworzeniem strony
          z opisem i zdjeciami ich pracy, ale w koncu doszlismy do ugody finansowej.
          • conti Re: developerzy we Wrocławiu 16.08.01, 09:10
            dlugopis napisał(a):

> Dobry pomysl. Dodal bym takze poradnik jak walczyc z niesolidnym developerem
            > (gdyz wielu ludzi nie ma sily i wiedzy do wyegzekwowania swoich praw) oraz
            > chetnie bym zobaczyl ranking firm zarzadzajacych nieruchomosciami we Wroclawiu.
            > Gdy ja walczylem ze swoim developerem, to im nawet grozilem utworzeniem strony
            > z opisem i zdjeciami ich pracy, ale w koncu doszlismy do ugody finansowej.

No właśnie...jak walczyc z niesolidnym developerem?
            Czekamy na taki poradnik "Gazeto".
      • conti Re: developerzy we Wrocławiu 16.08.01, 09:08
        Gość portalu: acho napisał(a):

> W środę napiszemy w GD (w Nieruchomościach) jak sprawdzić developera, u którego
        > chce się kupić
        > mieszkanie.

W którą środę?
        • Gość: acho Re: developerzy we Wrocławiu IP: 10.40.65.* 16.08.01, 09:44
          Sorry! Zapomniałem, że w środę jest święto. Tekst jest dzisiaj (16 sierpnia) na pierwszej
          dolnośląskiej stronie Gazety Dom.
          acho
    • Gość: Gelu Re: developerzy we Wrocławiu IP: *.arthurandersen.com 14.08.01, 10:00
      Ja kupiłem mieszkanie w Alfa-dachu. Niedawno mieszkanie odebrałem i jak na
      razie nie mam powodów do narzekań.
      • Gość: jarq Re: developerzy we Wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.08.01, 14:02
        Ach, szczęściarze! Ja kupię mieszkanie pewnie za jakieś 150 lat :(((
        • Gość: sebCAT Re: developerzy we Wrocławiu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.01, 23:43
          Chciąłbym się dowiedziec czegoś więcej o budowie DACH BUD-u przy Obornickiej.
          Oraz dowiedziec się co do parterowego ciagu handlowego przy Bezpiecznej
          wybudowanego 15 lat temu. Z tego co wiem to pozwolenie było wydane na 15 lat i
          już wygasło.Pewnie czeka go rozbiurka(mam nadzieję - to paskudztwo
          architektoniczne)mólby tam powstać budynek z ciągiem handlowym na parterze
          połączony z nowym budynkiem DACH Bud-u, to byłby łdny narożny obiekt. Morze
          ktoś zna pana Horostkowskiego i wspomniał by mu o tym.
          • Gość: Roberto Re: developerzy we Wrocławiu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.01, 00:33
            Gość portalu: sebCAT napisał(a):

> Chciąłbym się dowiedziec czegoś więcej o budowie DACH BUD-u przy Obornickiej.
            > Oraz dowiedziec się co do parterowego ciagu handlowego przy Bezpiecznej
            > wybudowanego 15 lat temu. Z tego co wiem to pozwolenie było wydane na 15 lat i
            > już wygasło.Pewnie czeka go rozbiurka(mam nadzieję - to paskudztwo
            > architektoniczne)mólby tam powstać budynek z ciągiem handlowym na parterze
            > połączony z nowym budynkiem DACH Bud-u, to byłby łdny narożny obiekt. Morze
            > ktoś zna pana Horostkowskiego i wspomniał by mu o tym.

Budynek DACH-BUDu przy Obornickiej (SebCAT własnie przy skrzyż z Bezpieczną - tuż
            na "zapleczu" tych parterowych pawilonów o których wspominasz), będzie miał 7
            pięter z uslugowym parterem (wizualizacja- a rcaczej makieta tego budynku była
            bodaj na ostatnich targach nieruchomości we wrocławskim Ratuszu). Cały budynek -
            dość duży ma zostać oddany około .09-.11. 2002.
            Oprócz tego DACH-BUD rozpoczął wielka inwestycję przy Pl Kromera (teren po dawnym
            targowisku owocowo-warzywnym). Wielki kompleks mieszkaniowy o wys od 6 do 9
            pięter ma zostać oddany do użytku w .12,2002. Wizualizacja tego obiektu - jako
            ogłoszenie reklamowe DACH-BUDU jest ostatnio co środę w GD w dodatku
            nieruchomości. Mam nadzieję, że Red Kulesza, albo ktoś inny zdziału budowlanego
            Gazety, przedstawi w jednym z kolejnych "Co to będzie" wizualizacje i opisy
            inwestycji przy Pl Kromera i przy Bezpiecznej.
            Pozdro SebCAT !
            • Gość: tos Re: developerzy we Wrocławiu IP: 192.168.1.* / *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.01, 10:41
              A poza tym szef nazywa się Chorostkowski.
              Pozdr.
              • Gość: jaca Re: developerzy we Wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.08.01, 19:46
                DACH-BUD wstrzymał budowe budynków w Sobótce.
                Więc uwaga ;)
                • roberto65 Re: developerzy we Wrocławiu 25.08.01, 00:08
                  Gość portalu: jaca napisał(a):

> DACH-BUD wstrzymał budowe budynków w Sobótce.
                  > Więc uwaga ;)

Ale we Wrocławiu nie wstrzymał dotychczas ani jednej budowy (przynajmniej o
                  niczym takim nie słyszałem dotychczas)...
        • roberto65 Re: developerzy we Wrocławiu 25.08.01, 00:07
          Gość portalu: jarq napisał(a):

> Ach, szczęściarze! Ja kupię mieszkanie pewnie za jakieś 150 lat :(((

Więcej optymizmu Jarq...

• roberto65 Re: developerzy we Wrocławiu 25.08.01, 00:06
        Gość portalu: Gelu napisał(a):

> Ja kupiłem mieszkanie w Alfa-dachu. Niedawno mieszkanie odebrałem i jak na
        > razie nie mam powodów do narzekań.

W tym 10-11 p na Kruszwiciej zapewne?
    • Gość: kuba Re: developerzy we Wrocławiu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.01, 13:18
      kto poradzi mi, gdzie najlepiej kupić mieszkanie?
    • Gość: Morcik Re: developerzy we Wrocławiu IP: *.*.*.* 23.08.01, 08:15
      Go�ć portalu: merc napisał(a):

> Ostatnio coraz więcej słychać o niesolidnych developerach we Wrocławiu, budowy
      > bez pozwolenia, nie na swoim gruncie, popękane �ciany w nowych budynkach, itp.
      > itd. Kupiłem ostatnio mieszkanie w Budotexie, na razie nie mogę o nim nic złego
      >
      > powiedzieć. Czy macie może jakie� odmienne opinie, co� niepokojšcego
      > słyszeli�cie o tym developerze.

Niestety juz kupiłe�. Po co się pytasz, nie lepiej życ bez stresu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka