valana 13.05.10, 17:32 A, to na takie coś przegonili mojego malucha w tym deszczu... Jeśli się przeziębił, to w życiu nie posegreguję żadnego śmiecia. Rzekłem! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sondasz Marsz wrocławskich ekoludków przeciw śmiecioludom 13.05.10, 21:01 Tytułem komentarza, komentarza. oto polska właśnie! Odpowiedz Link Zgłoś
vratislavian Wykorzystywanie dzieci 13.05.10, 21:10 Przez eko fanatyków powinno być karane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyki Segregacja na poważnie IP: 109.243.173.* 14.05.10, 08:40 Akcja słuszna, ale przejdźmy do konkretów. Do niedawna w okolicach ul. Krzyckiej pojemniki można było znaleźć wokół parkingu samochodowego przy Lidlu. Zebrałem trzy marketowe torby szkła, plastiku i papieru, a tu zaskoczenie - pojemników brak! Jak to możliwe, że pod sprzedającymi ogromne ilości słoików, kartonów i butelek plastikowych marketami Lidl i Biedronka nie ma ani jednego pojemnika, w którym można by wrzucić zakupione wcześniej opakowania??? Gdzie w takim razie w okolicy można znaleźć jeszcze jakieś pojemniki do selektywnej zbiórki odpadów? Zbierałem na co dzień sumiennie i co mi pozostaje, czekać rok na jakąś pseudo-akcję na Solnym czy Bielanach, gdzie po kilku godzinach w kolejce wymienię tonę zebranych do tego czasu słoików na cebulkę kwiatka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sen Re: Segregacja na poważnie IP: 69.71.222.* 14.05.10, 15:09 Gapienie się na... Mam pytanie czy to normalne że jakiś facet łazi za drugim facetem i gapi mu się na kroczę...?? Czy to normalne że jakiś facet łazi za drugim do ubikacji żeby go tam podsłuchiwać...a gdy się go na tym przyłapie to się cały czerwieni ... Przecież ubikacja to miejsce w którym ludzie nie lubią mieć świadków. Pytam o to bo jakiś czas temu spotkała mnie podobna sytuacja w budynku Instytutu Informatyki Uniwersytetu Wrocławskiego. Facet tak się na mnie napalił że łaził za mną i gapił mi się na kroczę albo zakradał się za mną gdy wchodziłem do ubikacji a gdy go na tym przyłapywałem to się strasznie czerwienił. Gościu który za mną łaził do ubikacji to Przemek Roszkowski – mieszkaniec Nowego Dworu. Studiował na Akademii Muzycznej we Wrocławiu. Czy można aż tak interesować się czyimś przyrodzeniem...?? Czy na to są jakieś paragrafy ?? Jak odeprzeć ataki takiego natręta ?? Odpowiedz Link Zgłoś
dfgfdg Marsz wrocławskich ekoludków przeciw śmiecioludom 14.05.10, 08:45 Na czele marszu szły dzieci z Przedszkola nr 64 "Ekoludek". - Ekoludek to ten, kto nie śmieci Ekoterrorystyczna indoktrynacja juz od malego.... Nigdy w zyciu bym tam dziecka nie poslal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesniaki Re: Marsz wrocławskich ekoludków przeciw śmieciol IP: 109.243.173.* 14.05.10, 12:09 Sądząc po wpisach na tym forum, Wrocławianie to banda XIX-wiecznych wieśniaków! Cały świat segreguje odpady, ale dla "stolicy kultury", euro2012, eit itd. to jakaś fanaberia... Odpowiedz Link Zgłoś
vratislavian Re: Marsz wrocławskich ekoludków przeciw śmieciol 14.05.10, 14:06 "Cały świat wprowadza komunizm a reakcyjne karły protestują" Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Czytałem 14.05.10, 14:52 Czytałem artykuł brytyjskich naukowców, którzy stwierdzili, że segregacja śmieci przez mieszkańców nie ma sensu, bo taniej jest je posegregować "centralnie". Segregacja przez mieszkańców wymaga kilku rodzajów koszy (koszty), kilku rodzajów albo bardziej skomplikowanych, wieloprzedziałowych śmieciarek (znowu koszty) a potem i tak trzeba te śmieci przejrzeć czy aby są posegregowane, bo nigdy nic nie wiadomo. Koniec końców wyliczyli, że lepiej wszystko wrzucić do jednego kosza i wywieźć do sortowni odpadów. Odpowiedz Link Zgłoś
vratislavian Tresura obywateli 14.05.10, 15:56 Tu chodzi o tresurę obywateli. Najpierw tresuje się od małych kroczków-sortowanie itp bzdury. Potem wciska się kity w rodzaju podatku od CO2, zakazu jedzenia tego i tamtego i tak dalej. Ekolodzy po prostu chcą wytresować społeczeństwo posłuszne na ich ideologiczne rozkazy. Odpowiedz Link Zgłoś
amorawiec23 Re: Marsz wrocławskich ekoludków przeciw śmieciol 14.05.10, 16:29 Nie mogę zrozumieć dlaczego tacy ludzie jak nie mogą pojąć tego że wrocławianie to wieśniacy. Dla mnie jest to oczywiste ; wystarczy że dokładnie przejrzysz się w lustrze to może zobaczysz coś znacznie gorszego niż wieśniak. Wrocławianie mieli wiejską krew , mają wiejską krew i będą płodzić wiejską krew. Odpowiedz Link Zgłoś
gmp3 Marsz wrocławskich ekoludków przeciw śmiecioludom 14.05.10, 10:32 W Trzebnicy firma Wodnik zajmująca się wywozem śmieci ZNIECHĘCA DO SEGREGACJI ŚMIECI wymuszając DODATKOWE opłaty od tych właścicieli posesji, co chcą być ekologiczni i segregują. Każdy właściciel nieruchomości ma swój kubeł na śmieci za którego wywożenie płaci Wodnikowi określoną kwotę miesięcznie. Jeśli chce segregować, to dostaje od Wodnika specjalne worki, uiszczając przy tym opłatę za wywóz śmieci posegregowanych. Opłata za śmieci segregowane jest niższa, niż za niesegregowane ALE JEST. Właściciel posesji i tak musi płacić za wywóz swoich śmieci niesegregowanych, bo nie wszystko podchodzi pod segregowane, więc jeśli decyduje się na segregacje, to oprócz swojego dodatkowego wysiłku związanego z segregacją jest karany DODATKOWĄ opłatą, której by nie miał jakby wszystko razem zwyczajnie wrzucał do niesegregowanego kubła. Odpowiedz Link Zgłoś