Dodaj do ulubionych

Powódź zatrzymała budowę mostów wrocławskich ob...

26.05.10, 08:48
Witam,

Mnie ciekawi jedno. Co będzie jak te mosty zostaną pobudowane, a potem
znowu przyjdzie większa woda. Wszystko ( tzn. mosty i droga będzie pod
wodą?)

Łukasz
Obserwuj wątek
    • dfgfdg Re: Powódź zatrzymała budowę mostów wrocławskich 26.05.10, 09:07
      Przeciez most nie jest pod woda. Zalane zostaly drogi dojazdowe i infrastruktura
      budowy.
    • Gość: jacekw wybor nalezy do ciebie IP: *.opera-mini.net 26.05.10, 09:08

10:00, 22.05.2010 /tvn24.pl
      "Woda nie przeleje się przez wały, na sto procent"

- Wiemy, że woda nie przeleje się przez wały. Mamy stuprocentową pewność - uspokajał na antenie w TVN24 prezydent Wrocławia Rafał Dutkiewicz. I dodał: - Dziękuję za to, że w takiej chwili jesteśmy wszyscy razem.
      Dutkiewicz przyznał, że spodziewano się dwóch problemów: wysokiej wody i przesiąkania wałów. - Pierwszy z nich już od południa będziemy mieć z głowy. Wiemy, że woda nie przeleje się przez wały. Mamy stuprocentową pewność - powiedział prezydent miasta.

Nie ma podtopień

Na razie w żadnym miejscu nie doszło do zalania miasta czy podtopienia. Jak powiedział wiceprezydent Wojciech Adamski, do korony wałów - w zależności od miejsca - Odra ma od 1 do 1,5 metra.

www.tvn24.pl/12690,1657400,0,1,woda-nie-przeleje-sie-przez-waly--na-sto-procent,wiadomosc.html

Jeśli tacy "fachowcy" będą dalej w przyszłości opowiadali takie bajki, jak w udzielonych wywiadach, to :

- zaleje
      - albo nie zaleje

WYBÓR NALEŻY DO CIEBIE.

• Gość: Bela Re: wybor nalezy do ciebie IP: *.wroclaw.mm.pl 26.05.10, 09:14
        Przestan szczuc:) i tak wygra. A ze to nieudacznik, zajmuje sie
        tylko PR i wymysłami kosmicznymi, a nad miastem nie panuje, to
        wiadomo od dawna. Ale co? Jest jakas opozycja? Nie ma. To wygra.
        • pracownikxyz Jeśli Dutkiewicz wygra to ... 26.05.10, 09:41
          ... to tylko przez bierną postawę wyborców. "Uwielbiam" wręcz durne pytanie "Jak
          nie on to kto?". Myślę, że we Wrocławiu można spokojnie setkę ludzi, którzy by
          potrafili dobrze i sprawnie kierować tym miastem. To, że nie stoją w tej chwili
          i nie skaczą machając rękami i wykrzykując "Ja! Ja chcę!" to nie oznacza
          przecież, że ich nie ma. No litości ludzie, bo ręce opadają jak się czyta te
          defetystyczne bzdury.
          • Gość: blecharz Re: Jeśli Dutkiewicz wygra to ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.05.10, 11:26
            A czy chociaz jedna z tej setki kandyduje ? Czy chociaz sto osob w breslau wie o
            tej jednej (ktorej byc moze nie ma) na ktora mozna zaglosowac zamiast dudiego ?
            wiec sam nie pitol
            uwielbiam takie durne pitolenie
            • pracownikxyz Re: Jeśli Dutkiewicz wygra to ... 26.05.10, 12:53
              Gość portalu: blecharz napisał(a):

> A czy chociaz jedna z tej setki kandyduje ? Czy chociaz sto osob w breslau wie
              > o
              > tej jednej (ktorej byc moze nie ma) na ktora mozna zaglosowac zamiast dudiego ?

A ktokolwiek w ogóle już kandyduje? Zamiast "Dudiego"? Jak przyjacielsko. Tak o
              nim piszesz, jakby to Twój koleżka był.

> wiec sam nie pitol

A co to pitolenie? Wypełnianie PIT'a? Cudny język podwórkowy.

> uwielbiam takie durne pitolenie

Są różne hobby. Jedni zbierają znaczki, inni podkłady kolejowe.
          • Gość: koleś Re: Jeśli Dutkiewicz wygra to ... IP: *.tktelekom.pl 26.05.10, 11:31
            jakos nie widze lasu rak chetnych na pokierowanie wroclawiem.
            za to, jak ja widze tak durne posty jak Twoj, to czasami zastanawiam sie, gdzie
            takich sieja?

> Myślę, że we Wrocławiu można spokojnie setkę ludzi, którzy by
            > potrafili dobrze i sprawnie kierować tym miastem.

Lepiej nie mysl.
            A jesli chcesz upierac sie przy tym, to poszukaj takich i wskaz nam "ok, ten sie
            nadaje!"

To, że nie stoją w tej chwili
            > i nie skaczą machając rękami i wykrzykując "Ja! Ja chcę!" to nie oznacza
            > przecież, że ich nie ma.

To co mamy chodzic po ulicy i moze pytac "czy Pan/Pani chce byc dobrym
            prezydentem?"

Ja osobiscie nie pytam sie "Jak nie on to kto?" bo wiem ze bede glosowal dalej
            na niego i nie interesuje mnie kto bedzie jeszcze kandydowal.
            • pracownikxyz Re: Jeśli Dutkiewicz wygra to ... 26.05.10, 12:56
              Gość portalu: koleś napisał(a):

> jakos nie widze lasu rak chetnych na pokierowanie wroclawiem.
              > za to, jak ja widze tak durne posty jak Twoj, to czasami zastanawiam sie, gdzie
              > takich sieja?
              >
              Jest wiele rzeczy i spraw, których nie widzisz. Twoje niewidzenie czegoś jest
              totalnie nieistotne dla istnienia tych osób, spraw, rzeczy.

> > Myślę, że we Wrocławiu można spokojnie setkę ludzi, którzy by
              > > potrafili dobrze i sprawnie kierować tym miastem.
              >
              > Lepiej nie mysl.
              > A jesli chcesz upierac sie przy tym, to poszukaj takich i wskaz nam "ok, ten si
              > e
              > nadaje!"
              >
              Myślenie ma przyszłość, choć wielu woli bierne kopiowanie głupot.
              To, że nie wskażę kogoś, to znaczy, ze nikogo nie ma? Bełkot retoryczny. Nie
              wskaże też pewnie żadnej ryby pływającej przy morskim dnie. Wg. Twojej logiki
              więc tych ryb nie ma. Bełkot.

> To, że nie stoją w tej chwili
              > > i nie skaczą machając rękami i wykrzykując "Ja! Ja chcę!" to nie oznacza
              > > przecież, że ich nie ma.
              >
              > To co mamy chodzic po ulicy i moze pytac "czy Pan/Pani chce byc dobrym
              > prezydentem?"
              >
              Lepiej rozgłaszać wszem i wobec, że nie ma alternatywy dla tego obrażalskiego
              nieudacznika, prawda?

> Ja osobiscie nie pytam sie "Jak nie on to kto?" bo wiem ze bede glosowal dalej
              > na niego i nie interesuje mnie kto bedzie jeszcze kandydowal.

No toś albo z układu, albo ślepy.
              • Gość: koleś Re: Jeśli Dutkiewicz wygra to ... IP: *.tktelekom.pl 26.05.10, 13:32
                nawet nie chce mi sie juz odpowiadac na Twoje poszczegolne odpowiedzi moich
                postow oprocz jednego:

> No toś albo z układu, albo ślepy.

a czy to musze byc z partii albo jego kolega ze chce glosowac na niego?
                kazdy ma swoj poglad, ja mam taki.
                nie pytam sie na kogo Ty zaglosujesz bo nic mi do tego.
                • pracownikxyz Re: Jeśli Dutkiewicz wygra to ... 26.05.10, 13:48

> nawet nie chce mi sie juz odpowiadac na Twoje poszczegolne odpowiedzi moich
                  > postow oprocz jednego:
                  >
                  Znowu retoryka

> > No toś albo z układu, albo ślepy.
                  >
                  > a czy to musze byc z partii albo jego kolega ze chce glosowac na niego?
                  > kazdy ma swoj poglad, ja mam taki.
                  > nie pytam sie na kogo Ty zaglosujesz bo nic mi do tego.

Bardziej chciałem pojechać Twoją bezkrytyczność wobec tego człowieka mówiąc ślepy.
                  • Gość: koleś Re: Jeśli Dutkiewicz wygra to ... IP: *.tktelekom.pl 26.05.10, 14:53
                    > Bardziej chciałem pojechać Twoją bezkrytyczność wobec tego człowieka mówiąc śle
                    > py.

kazdy ma cos na sumieniu, nikt nie jest idealny.
                    • pracownikxyz Re: Jeśli Dutkiewicz wygra to ... 26.05.10, 20:15

> > Bardziej chciałem pojechać Twoją bezkrytyczność wobec tego człowieka mówi
                      > ąc śle
                      > > py.
                      >
                      > kazdy ma cos na sumieniu, nikt nie jest idealny.

Wybacz, ale to jest ciągle retoryczny bełkot. W ten sposób to można każdą
                      chamówę dowolnego cwaniaka tłumaczyć. Ten człowiek współdecyduje o przyszłości
                      kilkuset tysięcy ludzi. On ma być niemal święty, a nie byle jaki, ale dający się
                      wytłumaczyć, że niby ze swoimi destrukcyjnymi wadami jest taki ludzki. Bądź poważny.
      • wyksztalciuch.jeden Re: wybor nalezy do ciebie 27.05.10, 04:25
        > "Woda nie przeleje się przez wały, na sto procent"
        No i nie przelała się, więc prognoza okazała się słuszna. Niestety wał pękł.
        Tego akurat nie dało się przewidzieć.
        • pracownikxyz To jakiś niesmaczny żart 27.05.10, 08:43
          wyksztalciuch.jeden napisał:

> > "Woda nie przeleje się przez wały, na sto procent"
          > No i nie przelała się, więc prognoza okazała się słuszna. Niestety wał pękł.
          > Tego akurat nie dało się przewidzieć.

Jaja sobie robisz? Jakby w odpowiednich urzędach siedzieli kompetentni
          specjaliści, a nie znajomi, to by dali radę
    • pssz Jest na co zwalać 26.05.10, 09:17
      Czyli AOW w czasie wysokiej wody będzie zalewana?
      I jest na co zwalać ewentualne fuszerki.
      • pracownikxyz Polska język trudna język jak widać 26.05.10, 09:43
        I to jak widać dla wielu. Zadam pytania wprost, jak do analfabety: Czy jeśli
        podpory mostu warszawskiego czy Trzebnickiego w czasie tej powodzi były w
        większości zalane to znaczyło, że nie nadawały się do użytku i trzeba było je
        zamknąć. Ludzie! Nie przekonujcie mnie empirycznie, że to jednak prawda, że
        więcej niż połowa Polaków to funkcjonalni analfabeci, którzy nie potrafią
        przeczytać krótkiego tekstu ze zrozumieniem.
        • tusku-mordo-ty-moja Re: Polska język trudna język jak widać 26.05.10, 12:23
          Słusznie! Nareszcie jakaś mądra wypowiedz w tym wątku. Poza tym podpory mostów
          maja to do siebie, ze...hm...stoją w wodzie.

Eh, forumowe trolle... Nie siejcie paniki tam, gdzie jej nie ma :/
        • greges58 Re: Polska język trudna język jak widać 26.05.10, 12:52
          Masz rację !
          Dlatego, partie dla Analfabetów są tak popularne...

;)

Pozdrawiam ^ ^
      • Gość: mj Re: Jest na co zwalać IP: *.tktelekom.pl 26.05.10, 09:46
        Przecież AOW została zaplanowana na terenach zalewowych !/tanich/
        W biblotece publicznej jest książka dla dzieci- Sterner Wacław "Od
        Via Appia do autostrady" Warszawa 1974, wystarczy przeczytać na
        jakich terenach należy budować główne drogi !
        w tym przypadku pólnocna AOW powinna być budowana na wysokości
        Wysokiego kościoła przed Trzebnicą 1
        • Gość: Major Re: Jest na co zwalać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.10, 09:55
          Zbuduj sobie marny palancie AOW nie na terenach zalewowych (czy to Odry, czy
          Bystrzycy). Życzę powodzenia w szukaniu odpowiednich terenów w promieniu 50 km
          od Wrocławia.
          • pracownikxyz Re: Jest na co zwalać 26.05.10, 09:58
            Tu się zgodzę. Jakby próbować budować ją po terenach zamieszkałych, to
            należałoby dodać od razu z 10 lat do budowy. W takim miejscu postawiono miasto,
            a nie na wyżynie i nie ma co płakać. Lepiej na zalewowych budować mosty niż domy.
      • lasart75 Re: Jest na co zwalać 26.05.10, 09:52
        Prowokacja rodem z Onetu
    • pracownikxyz Czytajmy ze zrozumieniem 26.05.10, 09:38
      W artykule jest jasno napisane, że woda nie uszkodziła wybudowanych już
      elementów finalnych mostów, tylko uszkodziło mosty tymczasowe, dojazdy i
      infrastrukturę budowy. Budowy, a nie budowanych mostów. Bez obrazy Panie
      Łukaszu, ale sugeruję najpierw dokładnie przeczytać co się komentuje.
    • Gość: Archpoch Re: Powódź zatrzymała budowę mostów wrocławskich IP: *.pct.pl 26.05.10, 10:43
      Widzę, że większość nie rozumie czytanego tekstu. Woda zalała cała
      infrastrukturę, dlatego prace stoją. A most będzie na tyle wysoki,
      że nie będzie go zalewało. Poza tym raczej nie oczekujcie fuszerki
      po takim obiekcie, bo to nie jest wasze mieszkanie, króre
      spartaczyliście jakimś ścianochlapem czy remontem metodą gospodarczą.
      Jeździć obwodnicą to będziecie, a tylko narzekać potraficie.
      • Gość: blecharz Re: Powódź zatrzymała budowę mostów wrocławskich IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.05.10, 11:29
        Czy jestescie pewnie ze w zadnym miejscu woda nie zalala obwodnicy ? Mi sie
        wydawalo ze na ktoryms zdjeciu to widzialem i nie byla to droga dojazdowa.
        A jak przyjdzie woda z 97 ? Wtedy beda mowic ze znowu ktos popelnil blad ?
        • pracownikxyz Re: Powódź zatrzymała budowę mostów wrocławskich 26.05.10, 12:59
          Może i zalało, ale na pewno nic o tym w artykule nie było, ale na razie nikt nie
          wskazał, żeby zalało. Wydaje mi się (ale tylko wydaje, bo nie mogę tego
          zweryfikować), że nie powinno nic zalać, bo plany A8 uwzględniały zalewowy
          charakter terenów, przez który ma przebiegać. Natomiast drogi dojazdowe pod
          mosty dla ciężkiego sprzętu, to się zapewne do niczego teraz nie nadają.
          • pssz Re: Powódź zatrzymała budowę mostów wrocławskich 26.05.10, 13:08
            Oto fragment artykułu dotyczący zalania AOW:

"Odra zalała też inny fragment Autostradowej Obwodnicy Wrocławia,
            budowany przez konsorcjum, którego liderem jest Strabag. Pod wodą
            jest blisko dwukilometrowy odcinek w pobliżu ulicy Kamieńskiego.
            Zostały tam podmyte nasypy, zalane są trzy mosty, a woda sięga
            miejscami dwóch metrów..."

• pracownikxyz Re: Powódź zatrzymała budowę mostów wrocławskich 26.05.10, 13:52
              pssz napisał:

> Oto fragment artykułu dotyczący zalania AOW:
              >
              > "Odra zalała też inny fragment Autostradowej Obwodnicy Wrocławia,
              > budowany przez konsorcjum, którego liderem jest Strabag. Pod wodą
              > jest blisko dwukilometrowy odcinek w pobliżu ulicy Kamieńskiego.
              > Zostały tam podmyte nasypy, zalane są trzy mosty, a woda sięga
              > miejscami dwóch metrów..."
              >
              True. Tylko ja to zrozumiałem, że chodzi o takie mosty dojazdowe dla ciężkiego
              sprzętu (takie jak te na Rędzinie). Jeśli tak przyjąć, to podmyte nasypy i
              zalany teren ciągle nie muszę znaczyć zalania finalnej drogi. Ale faktycznie
              jest to niejednoznaczne i można to zrozumieć po Twojemu. Trzeba by to innym
              źródłem uściślić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka