Dodaj do ulubionych

turystyka w WSB czy WSH doradźcie!

28.05.10, 22:10
Obserwuj wątek
    • ensomhet Re: turystyka w WSB czy WSH doradźcie! 28.05.10, 22:29
      Ani tutaj, ani tutaj. Po turystyce chcesz oprowadzac ludzi po
      terenach zalewowych? Polska jest najmniej atrakcyjnym turystycznie
      krajem Europy. Ani klimat, ani zabytki (ruina!) itd. Poza tym
      wszystkie prywatne szkoly to dno i nawet "slodka maturzystka" nie
      dostanie zadnej pracy. zabraklo sil, rozumu czy przebimbalo sie
      okres nauki w ogolniaku?
      dr hab W.R
      • bgwd14 Re: turystyka w WSB czy WSH doradźcie! 28.05.10, 23:24
        forum.gazeta.pl/forum/w,72,111048402,111048402,Jakie_studia_wyzsze_wybrac_.html
        Tylko czekam, jak następnym razem zapytasz na forum, którego
        chłopaka wybrać? ;) Bo chyba Ty nie słodka maturzystka, tylko
        słodka .......:)
        • z-reka-w-nocniku Re: turystyka w WSB czy WSH doradźcie! 31.05.10, 18:11
          gowniara sie uczyc nie chce, nic dziwnego ze pozniej mowia ze
          worclawskie uczelnie to fabryka dla bezrobotnych psia krew porobia
          te idiotyczne kierunki a pozniej jedna z druga udaje ze wielka
          dyplomowana oooo znalazla sie myslalby kto
          • slodka_maturzystka Re: turystyka w WSB czy WSH doradźcie! 01.06.10, 16:55
            A Ty co taki dobrze poinformowany, że absolwenci to zaraz sami
            bezrobotni. Co statystykę prowadzisz w Urzędzie Pracy? Poczytaj
            sobie np. na stronie WSB; mają biuro karier, które pomaga studentom
            i absolwentom w znalezieniu pracy a państwowe uczelnie to niby co?
            Jaką masz gwarancję, że jak ją skończysz to będziesz mądrzejszy i
            bardziej atrakcyjny na rynku?
            • Gość: as Re: turystyka w WSB czy WSH doradźcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.10, 17:06
              Różnica jest bardzo prosta, na państwowej uczelnie po prostu trzeba się uczyć, a
              na prywatnych wystarczy obecność albo jakaś mała wiedza (zdecydowanie mniejsza
              niż na państwowej)
              Skąd wiem? Dwa semestry uczyłem się się na WSH - szkoda gadać, liczy się tylko
              kasa i jeszcze raz kasa.
              Jeśli jesteś ambitna i chcesz się na prawdę czegoś nauczyć - idź na państwową
              Jeśli chcesz tylko papier bez jakiś większych problemów - prywatna
              • nastyyy Re: turystyka w WSB czy WSH doradźcie! 01.06.10, 18:12
                Prawie nikt z moich znajomych (studiujących dziennie na uczelni państwowej) nie
                znalazł pracy w zawodzie po tym kierunku. Na takiej uczelni taki kierunek to
                tylko strata pieniędzy.. Ale widocznie chcesz tylko papier, żeby czuć się
                bardziej dowartościowana pracując za minimalną z osobami ze średnim wykształceniem..
              • slodka_maturzystka Re: turystyka w WSB czy WSH doradźcie! 07.06.10, 23:48
                Kurcze ale mi się ten kierunek podoba..Czyli WSH mi odradzasz? Nie
                lubię ścisłych przedmiotów typu fiza, chemia..wolałabym właśnie coś
                w tym stylu. A może jakieś zarządzanie albo marketing? co o tym
                sądzicie.
                • Gość: uytds Re: turystyka w WSB czy WSH doradźcie! IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.06.10, 00:01
                  Zarządzanie i marketing to jeden z najbardziej wyeksploatowanych kierunków
                  ostatniego dziesięciolecia. Tak naprawdę niczego tam nie uczą, a pracy dla
                  absolwentów nie ma.
                  • Gość: bb Re: turystyka w WSB czy WSH doradźcie! IP: *.dbd-ipconnect.net 08.06.10, 11:06
                    turystyka jest niezla jesli zrobisz w czasie studiow z 2 praktyki za granica.
                    nauczysz sie jezykow i nie bedziesz tam tylko zamiatala.
                    moj brat tak zrobil ,w czasie studiow zamienil je na eksternistyczne i pracowal
                    2 lata w hotelu. teraz jest w Polsce w dobrym hotelu na dobrym stanowisku.
                    same studia nic ci nie dadza szczegolnie na takim kierunku
    • Gość: ,,, Re: turystyka w WSB czy WSH doradźcie! IP: *.finemedia.pl 02.06.10, 13:30
      Żadne uczelniane biuro karier nie zapewni miejsc pracy dla 100% swoich absolwentów.

Powiem tak: szanse na znalezienie pracy w zawodzie po kierunku "turystyka i
      rekreacja" są nikłe, a już tym bardziej po uczelni która w nazwie ma "bankowa" i
      "handlowa". Jak już, to AWF, ale szczerze wątpię na znalezienie dobrej pracy w
      zawodzie po takim kierunku.
    • Gość: WK Re: turystyka w WSB czy WSH doradźcie! IP: *.as.kn.pl 08.06.10, 01:26
      Taki kierunek to przechowalnia dorosłych dzieci, które udają, że się dalej uczą.
      Znajdź kierunek, który wymaga choćby minimum wysiłku umysłowego i gdzie
      zdobędziesz jakąś wiedzę albo idź do pracy. Szkoda marnować lata największej
      chłonności umysłu na takie p..doły.
      • Gość: hmmm Re: turystyka w WSB czy WSH doradźcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.10, 09:35
        a to ciekawe

ja bym predzej uwazam, iz politologia to kuznia bezrobotnych
        ale turystyka? w koncu ten kierunek powinien najlepiej ksztalcic do
        pracy w hotelarstwie
        • nastyyy Re: turystyka w WSB czy WSH doradźcie! 08.06.10, 10:03
          Hotelarstwie? A ty myślisz, że ilu ludzi na wyższe stanowiska potrzebują? A kto
          chce iść na studia, żeby pracować na recepcji?
      • Gość: kiti Re: turystyka w WSB czy WSH doradźcie! IP: 95.143.244.* 21.07.10, 08:46
        aha - wow ale rada
        • Gość: WK Re: turystyka w WSB czy WSH doradźcie! IP: *.ig.pwr.wroc.pl 21.07.10, 16:52
          Szczera. Z wyrazem troski o młodą osobę, która chce zmarnować kilka lat na
          "uczenie się" banalnych treści zamiast wyćwiczyć swój umysł tak, by sprostał
          później zadaniom "nieco" trudniejszym niż zarezerwowanie biletu lub wynajęcie
          autobusu.
    • dfgfdg Re: turystyka w WSB czy WSH doradźcie! 08.06.10, 08:09
      Wpadnij do mnie tak jak mowilem wczesniej to pogadamy :)
    • Gość: Magik Re: turystyka w WSB czy WSH doradźcie! IP: 195.187.134.* 08.06.10, 10:52
      Informatyka, ochrona srodowiska i turystyka: to najbardziej
      perspektywiczne kierunki, nie sluchaj trolli, co niżej rozne
      glupstwa wypisują. Problem w tym, abyś wybrała dobrą uczelnię, która
      NAPRAWDE dobrze kształci i wykorzystała czas na studiach. Nie tylko
      na imprezy ale na nauke, kontakty, praktyki, poznawanie ludzi i
      świata.
      • Gość: Turystyka Re: turystyka w WSB czy WSH doradźcie! IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.06.10, 22:03
        Dokładnie tak jak pisze Magik. Sama wybrałam ten kierunek i jestem
        bardzo zadowolona. Uważam, że w dzisiejszych czasach to właśnie
        turystyka jest jedną z najbardziej rozwijających się gałęzi... I ten co
        myśli, że po tym kierunku nie ma możliwości pracy jest w błędzie.
        • slodka_maturzystka Re: turystyka w WSB czy WSH doradźcie! 14.06.10, 11:57
          A jaką uczelnię skończyłaś? Czyli co te szkoły mają złą opinię?
          Kurcze bo czasu za dużo już nie mam...
        • Gość: krystyna Re: turystyka w WSB czy WSH doradźcie! IP: 95.143.244.* 28.06.10, 14:18
          nie zgadzam się z tymi przemądrzałymi co wygadują te brednie z palca wyssane. turystyka jest branżą w której wiele się będzie działo i która będzie się bardzo prężnie rozwijać. ja skończyłam turystykę na WSH i jestem bardzo zadowolona. nauczyli mnie tam praktycznych rzeczy np. jak założyć i prowadzić firmę, jak się reklamować itd. co pozwoliło mi założyć i rozwijać mój mały biznes.
          jeśli komuś zależy na wiedzy to na pewno się nie rozczaruje.
    • Gość: Bajka Re: turystyka w WSB czy WSH doradźcie! IP: 95.143.242.* 15.07.10, 10:34
      Ja studiuję turystykę w WSB i jestem bardzo zadowolona, w przeciwieństwie do
      moich znajomych z AWF. WSB proponuje naprawdę ciekawy, praktyczny program
      studiów. Jak zaczęłam pracę w biurze podróży, nie miałam problemu ani z obsługą
      klienta, ani z używaniem profesjonalnych programów dla ruchu turystycznego. Jak
      skończę studia, to otworzę własne biuro podróży!
      • Gość: marta Turystyka tylko w WSH IP: 95.143.244.* 21.07.10, 08:41
        Turystyka w WSH to prawdziwa Turystyka, nie finanse :-)
        Po pierwsze kadra, nie "finansowa" tylko TURYSTYCZNA - branżowa
        Po drugie programy - wystarczy porównać są w internecie - specjalności
        Po trzecie praktyki i staże zagraniczne...jest w czym wybierać.
        Studia zagraniczne - świetnie rozbudowany program ERASMUS...

No i Akredytacja PKA - i studia Magisterskie z TR już są na WSH!!!

• Gość: dfgbh Re: Turystyka tylko w WSH IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.07.10, 08:45
          Ale po turystyce i tak nie ma pracy. To już lepiej mieć trochę wspólnego z
          finansami bo można się zaczepić w biurze rachunkowym.
        • Gość: ksokso Re: Turystyka tylko w WSH IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.07.10, 13:33
          PAP, za Gazeta Praca:
          >>Blisko 2,5 tysiąca absolwentów szkół wyższych zarejestrowały małopolskie urzędy pracy. Bez etatu pozostaje jeszcze więcej osób niż w ubiegłym, kryzysowym roku - akcentuje "Dziennik Polski". [...] W kolejkach po zasiłek ustawiają się też absolwenci fizjoterapii oraz turystyki. "Niepokojący jest napływ absolwentów w dziedzinie turystyki, gdyż mamy znikomą liczbę ofert" - zauważa Oskar Kuźniar z Wojewódzkiego Urzędu Pracy w Krakowie.<<
          • Gość: kotek Re: Turystyka tylko w WSH IP: *.51.akron.net.pl 21.07.10, 14:40
            Po turystyce nie ma pracy... a raczej baaardzo nieliczni znajdują pracę "w
            zawodzie" - mówi Ci to absolwentka turystyki na AWF.

Na WSB byłam na studiach podyplomowych i powiem tak: radze iść na AWF - w
            dalszym ciągu pracodawcy patrzą inaczej - przychylniej - na absolwentów uczelni
            Państwowych. Jednak samo mgr przed nazwiskiem nie wystarczy - liczą się praktyki
            i to, że chcesz się dalej rozwijać.

Praca w turystyce jest - sezonowa, zmianowa w hotelu, za biurkiem w biurze
            turystycznym - żeby robić coś ciekawszego, twórczego, trzeba się wziąć do
            roboty, bo same studia to dużo, dużo za mało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka