Dodaj do ulubionych

Kto na Dolnym Śląsku honorowo popiera Komorowsk...

15.06.10, 16:31
Wrocławianie, idźcie na wybory i głosujcie na Komorowskiego! Czy
zapomnieliście jak wstydziliśmy się w latach 2005-2007 gdy rządził Jarosław
Kaczyński a prezydentem był Lech?
Obserwuj wątek
    • Gość: Strażak Ochotnik Re: Kto na Dolnym Śląsku honorowo popiera Komorow IP: *.internetunion.pl 15.06.10, 16:56
      to wszystko stało się tak nagle jakby dziełem przypadku, kto z nas?
      Może Pan, Panie Waldku?:D
      • Gość: anka Ale wieś! Komorowski to straszny obciach!! :))))) IP: 83.143.161.* 15.06.10, 19:50
        Jak można popierać takiego obciachowca jak Komorowski? Przecież ten facet
        wygląda jak Hitlerek a do tego szybciej mówi niż myśli. Tyle bzdur co on o chyba
        jeszcze nikt nie powiedział. Głosowanie na Komorowskiego to straszna wiocha! :)
        • ojciecrydzyk1 Re: Ale wieś! Komorowski to straszny obciach!! :) 16.06.10, 09:06
          Jarosława a Lecha to już na pewno nikt w ilości wypowiedzianych
          bzdur nie pokona .
    • ni-e nie głosujmy na Komorowskiego i Kaczyńskiego 15.06.10, 17:00
      obaj są prawie tacy sami .... szkoda marnować na nich głosu i marnować naszego pięknego kraju jakim jest Polska
      dla Nas liczy się nasz dobrobyt więc głosujmy zgodnie z własnym sumieniem nie ich jakiś tam sportowców - którzy popierają jedną i II stroną
      nie będę głosował na Komorowskiego i Kaczyńskiego a jak wejdą do II tury na znak protestu skreślę obu - nie dla partyjnego prezydenta
      • johnywalker86 Re: nie głosujmy na Komorowskiego i Kaczyńskiego 15.06.10, 17:20
        Nie słyszałem żeby Komorowski mówił "my jesteśmy tam gdzie wtedy a oni tam gdzie
        stało zomo", Komorowski nie palił w 93 roku kukieł Lecha Wałesy, który dla mnie
        ,człowieka urodzonego w 86 roku, jest narodowym bohaterem. To nie Komorowski
        mówił że jeśli jego brat będzie prezydentem on nigdy nie zostanie premierem, to
        nie Komorowski wprowadził na salony Leppera (człowieka skazanego prawomocnym
        wyrokiem) i Giertycha (sympatyzującego z faszystami). Mało?
        • Gość: anka Komorowski to AWS. Wszyscy wiemy jak skończył :) IP: 83.143.161.* 15.06.10, 19:52
          Przypominam, że Komorowski był ministrem w rządzie AWS. Premierem był wtedy
          Buzek. Mam nadzieję, że wyborcy pamiętają jak bardzo się wtedy wstydziliśmy w
          Europie, że rządzą nami przekrętasy.
          PO = AWS
          • Gość: Piotr Wszyscy byli kimś. Sęk w tym, że teraz są zerami IP: *.54.16.165.static.telsat.wroc.pl 15.06.10, 20:03
            90% polskich politykierów po 1989 r. zaliczyło (poza SLD, ale to dlatego, że dopiero Borowski rozłamał na dobre tę formację SdPl) co najmniej kilka formacji, poglądy mieli niczym chorągiewki, po sejmowe dotacje łapy wysuwali równiutko, kredyty też pozaciągali, nie załatwili w 100% żadnej z obietnic wyborczych, przypominając sobie o wyborcach średnio na kwartał przed wyborami. Łajdactwo, poczucie bezkarności, brak honoru i notoryczne drenowanie zaufania (skąd się biorą te niezmierzone pokłady naiwności) elektoratu - OTO CODZIENNOŚĆ POLSKICH POLITYKÓW.

Wstydzimy się anko? Ano tak, co innego nam zostało w momencie, kiedy po raz któryś zostaliśmy wyruc.ani aż miło i to bez wazeliny.
          • ojciecrydzyk1 Re: Komorowski to AWS. Wszyscy wiemy jak skończył 16.06.10, 09:09
            Dzięki rządom Buzka jesteśmy dzisiaj nowoczesnym krajem a gdyby SLD
            nie cofnęło nas z torów reformy zdrowotnej to i ta dziedzina była by
            o wiele lepszym stanie.
          • ojciecrydzyk1 Nikt nie przebije tego jakim pośmiewiskiem były rz 16.06.10, 09:13
            Nikt nie przebije tego jakim pośmiewiskiem były rządy PiSu i
            prezydentura Lecha Kaczyńskiego , nigdy więcej Kaczyńskich u
            władzy , może niech idą do cyrku.
        • lej_czerwonego Dziecko ... 15.06.10, 23:50
          Najpierw:
          - poczytaj sobie o Magdalence,
          - potem zobacz film "Nocna zmiana" (youtube),
          - nastepnie Plusy dodatnie, plusy ujemne (youtube)
          - potem Oszolom (o aferze FOZZ, tez youtube)
          - poczytaj sobie o najbardziej aferalnej, pierwszej partii Tuska i Schetyny
          KOngresie Liberalno-Demokratycznym

Glosowanie na Komorowskiego to totalny obchiach i wstyd. A popieranie aferalnej
          platformaniej kliki jest niczym innym jak podcinaniem galezi, na ktorej sie siedzi.

BTW. Wiecie, ze Misiak wraca po wyborach do Platformy?
          Miro juz wrocil, do komisji sportu.
    • Gość: Krzysia Re: Kto na Dolnym Śląsku honorowo popiera Komorow IP: 109.243.111.* 15.06.10, 17:01
      Przepraszam bardzo, ale nie rozumiem dlaczego miałam się wstydzić w okresie rządów Panów Kaczyńskich . Wstydzić się trzeba teraz kiedy rządzi PO. Wrocławianie......głosujcie na Jarosława Kaczyńskiego, chyba że odpowiada wam tolerancja zachowań przez Komorowskiego dla swoich przyjaciół , jakim jest dla niego Palikot......w takim razie szczerze współczuję takim wyborcom.
      • johnywalker86 Re: Kto na Dolnym Śląsku honorowo popiera Komorow 15.06.10, 17:26
        Poczytaj o Stańczyku! Palikot może i jest błaznem i czasem rzeczywiście
        przegina, ale bardzo często uderza trafnymi argumentami, które bolą PiS.
        • niestaly_czytelnik OK, ale podatnik nie opłaca błazna, tylko posła, 15.06.10, 19:15
          który ma być reprezentantem społeczeństwa i działać w jego
          interesie. Posada cyrkowca nie jest ani państwowa i ani tak wysoko
          płatna jak posła.

• johnywalker86 Re: OK, ale podatnik nie opłaca błazna, tylko pos 15.06.10, 20:56
            Z tego co wiem Palikot nie pobiera diety poselskiej!
            • Gość: rerere Re: OK, ale podatnik nie opłaca błazna, tylko pos IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.06.10, 21:10
              tak, tak Pali-kot dopłaca do tego interesu bycia posłem. On żyje powietrzem i
              jak się dobrze trzyma. A jak mądrze gada.
              • johnywalker86 Re: OK, ale podatnik nie opłaca błazna, tylko pos 15.06.10, 22:43
                Palikot w przeciwieństwie do Jarosława zarobił sam sporo pieniędzy prowadząc
                biznes i te marne 10 tys miesięcznie przy jego majątku to jest marny grosz.
                Poczytaj zanim coś napiszesz.
    • Gość: Arthur Re: Kto na Dolnym Śląsku honorowo popiera Komorow IP: *.as.kn.pl 15.06.10, 17:02
      Bo tak w telewizji powiedzieli? W 1 turze głosujcie na kogo chcecie(proponuję
      JKM), a w drugiej na mniejsze zło. Bronisław będzie pachołkiem Tuska i Rosji, a
      sam popełnił już więcej gaf niż Kaczyńscy razem wzięci przez całą karierę
      polityczną.
      • Gość: gośka Re: Kto na Dolnym Śląsku honorowo popiera Komorow IP: *.wroclaw.vectranet.pl 15.06.10, 17:35
        Ja oddam głos na pana Kaczyńskiego. Wstydzę się za Komorowskiego, jego agresja, gafy, brak poszanowania dla ludzi, ten jego przyjaciel Palikot, Niesiołowski, Nowak, Pitera i komitet.Znowu w Afganistanie zginął żołnierz Prowadzi brutalną kampanię, wytacza procesy, kpiny i pogarda to jego logo. Ludzie po powodzi mają problem z pieniędzmi, które im obiecali. Zalicza wpadki i uważa, że nic się nie stało. Do tego dodam, że decyzję podjęłam po
        niedzielnej debacie. Kiedyś głosowałam na PO, a teraz po aferach, wyprzedażach, nicnierobieniu, Smoleńsku, powodzi, nie liczeniu się z narodem, zmieniłam zdanie i mam moralnego kaca, że im zaufałam. To jakiś zlepek dawnych komuchów, to widać, słychać i czuć. Już nawet nie słucham co mówi, ale patrzę i oczom nie wierzę, jak się zachowuje. Wytacza procesy, bo czuje zagrożenie, wzywa posiłki, bo czuje, że jest spalony.
        Szkoda mi tylko ludzi, bo nie mają jeszcze pojęcia co ich czeka po wyborach, gdy wygra Komorowski.
        Ale mam też obawy, że w przypadku wygranej Kaczyńskiego, będą mieli kolejną ofiarę, żeby zrzucać winę za swoje nicnierobienie.
        • bellassij Jarosław Kaczyński najlepszym Pinokiem! 15.06.10, 19:51
          1. Nie będę premierem, gdy mój brat będzie prezydentem
          2. Nie będzie koalicji z Samoobroną
          3. Cieszę się, że będę na pierwszej linii walki z Samoobroną
          4. My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w Polsce uczestniczyć nie będziemy
          5. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS
          6. V-ce minister sprawiedliwości nie ścigał i nie osadzał w wiezieniu działaczy opozycji w latach 70
          7. Wybudujemy trzy miliony mieszkań
          8. Wprowadzimy szybko niższe podatki
          9. Wycofamy wojsko polskie z Iraku
          10. Prawie 200 km autostrad w 2006, to nasza zasługa
          11. Tylko 6 km autostrad w 2007, to wina SLD
          12. Marcinkiewicz, to premier na całą kadencje
          13. Pomożemy Stoczni (UE chce zwrotu 4 mld)
          14. Zredukujemy administrację państwową
          15. W rządzie nie będzie byłych członków PZPR

Dla mnie raz dane słowo jest święte. (Jarosław Kaczyński, 10 VII 2006)
          • jarek340_pl Re: Jarosław Kaczyński najlepszym Pinokiem! 16.06.10, 12:14
            bellassij napisała:

> 1. Nie będę premierem, gdy mój brat będzie prezydentem
            > 2. Nie będzie koalicji z Samoobroną
            > 3. Cieszę się, że będę na pierwszej linii walki z Samoobroną
            > 4. My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi
            do władzy w
            > Polsce uczestniczyć nie będziemy
            > 5. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą
            się sprawy s
            > ądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS
            > 6. V-ce minister sprawiedliwości nie ścigał i nie osadzał w
            wiezieniu działa
            > czy opozycji w latach 70
            > 7. Wybudujemy trzy miliony mieszkań
            > 8. Wprowadzimy szybko niższe podatki
            > 9. Wycofamy wojsko polskie z Iraku
            > 10. Prawie 200 km autostrad w 2006, to nasza zasługa
            > 11. Tylko 6 km autostrad w 2007, to wina SLD
            > 12. Marcinkiewicz, to premier na całą kadencje
            > 13. Pomożemy Stoczni (UE chce zwrotu 4 mld)
            > 14. Zredukujemy administrację państwową
            > 15. W rządzie nie będzie byłych członków PZPR
            >
            > Dla mnie raz dane słowo jest święte. (Jarosław Kaczyński, 10 VII
            2006)

naklamali naklamali i nic z tego niema glosujcie na komorowskiego
            • Gość: Piotr Sąd nakazał Pinokiowi przeprosić Dżepetta IP: *.54.16.165.static.telsat.wroc.pl 16.06.10, 13:00
              Jak mawia sam Pinokio, prawda zwyciężyła

To tak pod rozwagę tych, co twierdzą, że Kaczyński zawsze dotrzymuje obietnic i nigdy, ale to nigdy nie mija się z prawdą :)
      • ojciecrydzyk1 Re: Kto na Dolnym Śląsku honorowo popiera Komorow 16.06.10, 09:16
        Raz głosowałem na JKM ale ostatnio jego poglądy sa coraz bardziej
        idiotyczne więc ten facet juz nigdy nie dostanie mojego głosu .
        • jarek340_pl Re: Kto na Dolnym Śląsku honorowo popiera Komorow 16.06.10, 12:17
          ojciecrydzyk1 napisał:

> Raz głosowałem na JKM ale ostatnio jego poglądy sa coraz bardziej
          > idiotyczne więc ten facet juz nigdy nie dostanie mojego głosu .

i tu masz racje sam nie wie czego chce oszolom!!!!!!!!!!!!!!
    • a.s.s.u.r Wszyscy kandydaci psu na budę. Bez wyjątku. 15.06.10, 17:10
      Oto politycy, którzy dla potrzeb gry po publiczkę zgrywają zatwardziałych przeciwników, a w rzeczywistości są kolesiami z jednego zakładu pracy i ani im w głowie zrezygnować z tej fuchy

Oczywiście, jak zawsze pójdę na wybory i namawiam wszystkich do głosowania, bo głosowanie na "mniejsze zło" to lepsze niż niegłosowanie i narzekanie na władzę przez następne lata. Patrząc na prerogatywy konstytucyjne prezydenta w Polsce właściwie wszystko jedno, kto nim zostanie. Właściwie... bo byle nie Kaczyński.
    • hummer Wolę Napierskiego. 15.06.10, 17:11
      johnywalker86 napisał:

> Wrocławianie, idźcie na wybory i głosujcie na Komorowskiego! Czy
      > zapomnieliście jak wstydziliśmy się w latach 2005-2007 gdy rządził Jarosław
      > Kaczyński a prezydentem był Lech?

I na niego oddam głos. Powód, nie lubię wybierać między złem szukając
      mniejszego. PO czy PiS to zło. Więc wybór prosty.
      • Gość: lord a kto głosował na Hołowczyca najgorszego posła IP: *.wroclaw.mm.pl 15.06.10, 18:13
        parlamentu EU. Bawił się tyle lat za waszą kasę. Nic nie zrobił. Notoryczne
        nieobecności na posiedzeniach parlamentu. PO też go faworyzowało, więc pewnie
        dołączy sie do komitetu Gajowego. Żenada :-/
    • johnywalker86 Re: Kto na Dolnym Śląsku honorowo popiera Komorow 15.06.10, 17:24
      Dodam jeszcze że wybór Komorowskiego (który nota bene nie jest moim ulubieńcem,
      bo stawiałem na Sikorskiego) zapewni spokojne rządy, nie przerywane ciągłym
      wetem. A gwarantuje że bezustanne wetowanie zapewni nam Kaczyński i guzik będzie
      z reformowania kraju. Co więcej jeśli wygra Komorowi PO nie będzie miała jak się
      tłumaczyć z braku reform. I jeśli się nie wezmą za robotę w 2011 przegrają
      sromotnie wybory parlamentarne!
      • a.s.s.u.r Wierzysz w reformy PO? Dobre :) 15.06.10, 17:28
        Teraz, nawet jeśli wygra Komorowski, PO nie kiwnie palcem przy najbardziej palących, zaniedbywanych i niepopularnych decyzjach, bo przecież za 2 lata wybory parlamentarne. Kołomyja będzie trwać w najlepsze dla władz, w najgorsze dla obywateli.
        • johnywalker86 Re: Wierzysz w reformy PO? Dobre :) 15.06.10, 18:31
          Gdzie jest większe prawdopodobieństwo ze reformy wejdą w życie: jak Komorowski
          będzie prezydentem czy jak Kaczyński? POMYSL to nie boli.

Przypominam że Lech zawetował kilkanaście ustaw właśnie reformujących Polskę! Np
          w sprawie służby zdrowia.
          • Gość: antek Komorowski jak Ochódzki IP: *.chello.pl 15.06.10, 19:01
            Lech Kaczyński zawetował tylko 10 z około 900 ustaw. Więc nie zwalajcie winy za
            totalne nieróbstwo PO na ś.p.Prezydenta.

Przy okazji polecam ten wpis z czyjegoś bloga:
            Scena z „Misia” – jedna ze sprzątaczek do drugiej o prezesie Ochódzkim: „Ten
            człowiek jednego prawdziwego słowa w życiu nie powiedział”. Przypomina mi się
            to, gdy obserwuję zygzaki PO i Bronisława Komorowskiego. Byli za obecnością
            polskich wojsk w Afganistanie, jeszcze w tym roku posłali tam dodatkowych
            żołnierzy i sprzęt, a dziś chcą jak najszybszego wycofania się z tej misji.
            Wystarczyła tragiczna śmierć jednego z żołnierzy i szybkie zamówienie sondaży w
            tej sprawie.

Marszałek był przez 20 lat zapalonym myśliwym, ale w czasie kampanii zamienił
            strzelbę na aparat fotograficzny, by zaraz potem znowu oznajmić, że jednak nie
            wypisuje się ze związku myśliwych (pewnie – wszak konanie zwierzęcia jest o
            wiele bardziej sexy dla prawdziwych, wąsatych macho, niźli jakieś tam głupie
            fotki). Wystarczyło oburzenie środowiska myśliwych i uznanie Komorowskiego za
            zdrajcę.

PO w swoim programie z 2006 roku zapowiadała prywatyzację szpitali. Posłanka
            Sawicka też zapewniała swoich kolesiów, że lody na tym będą kręcone i interesy
            będą szły. Ale w 2007 roku już o tym ani mru mru. Ale za to już w 2008 roku
            minister Grad, ważna wszak w tym względzie postać dla PO, przyznaje się do tego
            w wywiadzie dla Piaseckiego w RMF. Ale okazuje się, że już w 2010 roku kandydat
            PO na prezydenta podobno nie chce prywatyzować szpitali. Czyżby znowu wystarczył
            jakiś nowy sondaż?

Pytam więc pana Komorowskiego – ma pan na coś jakiś stały pogląd? Może na urodę
            kobiet? Albo ich rolę w życiu mężczyzny ograniczającą się do rodzenia dzieci i
            podawania kolacji? Na sprawę gazu ziemnego, żyrandola, Palikota, PAX-u? W czymś
            pan wytrwał choć trochę dłużej? Jakiś pogląd ma pan stały? Inaczej głosowanie na
            pana, to dla wyborców kupowanie kota w worku. Ale zapomniałem, że dla pana kot w
            worku, to norma. Najlepiej osobiście zastrzelony, no nie?
            • johnywalker86 Re: Komorowski jak Ochódzki 15.06.10, 22:44
              Eh jak ja lubię takich bystrzaków jak Ty. W jednym zdaniu sam sobie zaprzeczasz.
              Skoro podpisał 900 ustaw to jednak ta Platforma coś robi. Wychodzi że średnio
              uchwalali jedną ustawę dziennie!!!
              • Gość: antek Re: Komorowski jak Ochódzki IP: *.chello.pl 15.06.10, 23:24
                Ty, bystrzak... Chodzi o ustawy sejmowe. Krytyka dotyczy nieróbstwa rządu, a nie
                parlamentu. A jakie to kluczowe reformy zablokował rządowi Tuska ś.p. Prezydent ?
                • ojciecrydzyk1 Kaczyński to dyzma 16.06.10, 09:28
                  Tylko ze ustawa jest przeważnie przygotowana i proponowana przez
                  rząd lub koalicję rządowa w sejmie , myślisz ze te ustawy
                  przygotowało PiS i SLD - jeśli tak to jesteś głupcem. Kaczyński
                  zawetował kluczowe ustawy zdrowotne i dzięki temu dalej mamy
                  PRLowski system ochrony zdrowia , wetował tez ustawę medialna i
                  dzięki temu TVP zeszła poniżej dna.
        • ojciecrydzyk1 Re: Wierzysz w reformy PO? Dobre :) 16.06.10, 09:21
          Może i tak być ale bardziej prawdopodobne jest blokowanie reform tym
          razem przez PSL , to już się zaczyna dziać w sprawie ustawy o TVP .
          Dlaczego wszyscy miłośnicy własności państwowej boja się reform i
          zmian - dlatego ze strącą stołki w państwowych firmach bo żaden
          właściciel nie zatrudni debila z PiSu SLD czy PSLu.
      • vratislavian Re: Kto na Dolnym Śląsku honorowo popiera Komorow 15.06.10, 23:29
        johnywalker86 napisał:

> Dodam jeszcze że wybór Komorowskiego (który nota bene nie jest moim ulubieńcem,
        > bo stawiałem na Sikorskiego) zapewni spokojne rządy, nie przerywane ciągłym
        > wetem.

Ba! Oddanie całej władzy w ręce gubernatora militarnego Rosji jeszcze bardziej
        przyspieszy procesy decyzyjne w Polsce. Po co mamy tracić czas na półśrodki?
    • Gość: antek Tylko Kaczyński ! IP: *.chello.pl 15.06.10, 17:46
      Jarosław Kaczyński - najlepszy kandydat na Prezydenta RP.
    • Gość: afe Re: Kto na Dolnym Śląsku honorowo popiera Komorow IP: 109.243.92.* 15.06.10, 17:50
      Co to sie dzieje z tym narodem. Nie mogę tego zrozumiec jak można
      głosować na kogoś nie będąc przekonanym do osoby kandydata tylko
      kierować się tym ,że jakaś znana czy szanowana osoba jest w jakims
      komitecie honorowym czy też sama swoim nazwiskiem popiera daną osobę.

Jeszcze bardziej dziwi mnie, że kandydaci obiecują olbrzymie zmiany
      a tak naprawdę albo nie znają obowiązków konstytucyjnych prezydenta
      RP lub jawnie mijają się z prawdą.
    • kasia20055 Re: Kto na Dolnym Śląsku honorowo popiera Komorow 15.06.10, 18:31
      Czy
      > zapomnieliście jak wstydziliśmy się w latach 2005-2007 gdy rządził Jarosław
      > Kaczyński a prezydentem był Lech?

Czego było się wstydzić? Waluta była mocna, wzrost gospodarczy o jakim Tusk może
      pomarzyć, prządek i respekt dla Polski za granicą. Teraz to wszystko PO
      zmarnowała, a Tuska poklepują po plecach. Musi wyprzedawać majątek kraju aby
      utrzymać się u żłoba.
      • korcia2000 Re: Kto na Dolnym Śląsku honorowo popiera Komorow 15.06.10, 18:54
        Nie masz racji. Obecna sytuacja to wina nie PO tylko światowego kryzysu.
        Kaczyńscy rządzili w okresie największej prosperity a i tak powiększyli dług
        państwowy o ponad 20 miliardów. O innych "zaletach" ich rządów nie wspomnę....
        • Gość: deotyma handelek IP: *.acn.waw.pl 15.06.10, 20:07
          Tanio sprzedam krem męski krem AA !

Tekst
          linka
        • Gość: rerere Re: Kto na Dolnym Śląsku honorowo popiera Komorow IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.06.10, 20:11
          do drugiej tury przejdzie p. Kaczyński i p. Napieralski.
          • ojciecrydzyk1 Re: Kto na Dolnym Śląsku honorowo popiera Komorow 16.06.10, 09:31
            I to jest właśnie polityka TVP , PiSu i stalinowskiego skrzydła SLD
            ale nic z tego jeśli będzie 2 tura to Komorowski będzie w niej na
            pewno a jeśli nie to 20 będziemy mieli prezydenta Komorowskiego.
      • Gość: ja Re: Kto na Dolnym Śląsku honorowo popiera Komorow IP: 217.153.95.* 15.06.10, 22:22
        Był za Kaczyńskich wzrost gospodarczy-to fakt.
        ALE Tusk pracuje w innych warunkach-kryzys.
        W czasie szczytu kryzysu-mówiąc ogólni opcja PIS proponowała dofinansowanie
        Państwa wirtualnie tzn. pakiety pomocowe+rozbuchane pakiety socjalne. Dziś
        wiemy, że to błąd. Np Grecja. Pytam: Kaczyński prawicowy, patriota do tego
        socjalista, prospołeczny, co z tego wyniknie??? To tak jakby skrzyżować kota i
        mysz. Ekonomia weryfikuje takie chimery i tego należy się bać.
        • Gość: ja Re: Kto na Dolnym Śląsku honorowo popiera Komorow IP: 217.153.95.* 15.06.10, 22:50
          czekam na odpowiedzi merytoryczne
      • Gość: legraf respekt? Z ktorej strony? IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.06.10, 22:31
        wiem, ze bylismy posmiewiskiem, o respekcie jakos nic mi nie wiadomo. Mieszkam
        za granica (nie wsrod Polakow dodam)od lat 11 i spokojnie stwierdzam, ze okres
        rzadow milosciwie nam panujacych Kaczynski tweens, to czas regularnego nabijania
        sie z Polski i tych dwoch. A jesli chodzi o prosperite w gospodarce, kobieto, to
        moze warto uswiadomic sobie, ze nie byla ona absolutnie zasluga PIS i
        braciszkow. Ale zeby to wiedziec, trzeba miec niejakie, blade chociaz, pojecie o
        zasadach, na jakich funkcjonuje gospodarka.
        • Gość: ja Re: respekt? Z ktorej strony? IP: 217.153.95.* 15.06.10, 22:51
          to jest fakt
        • Gość: judyta Re: respekt? Z ktorej strony? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 15.06.10, 23:04
          Gość portalu: legraf napisał(a):

> wiem, ze bylismy posmiewiskiem, o respekcie jakos nic mi nie wiadomo. Mieszkam
          > za granica (nie wsrod Polakow dodam)od lat 11 i spokojnie stwierdzam, ze okres
          > rzadow milosciwie nam panujacych Kaczynski tweens, to czas regularnego nabijani
          > a
          > sie z Polski i tych dwoch. A jesli chodzi o prosperite w gospodarce, kobieto, t
          > o
          > moze warto uswiadomic sobie, ze nie byla ona absolutnie zasluga PIS i
          > braciszkow. Ale zeby to wiedziec, trzeba miec niejakie, blade chociaz, pojecie
          > o
          > zasadach, na jakich funkcjonuje gospodarka.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
          To gdzie ty mieszkasz? co czytasz? z kim się tam integrujesz?
          Jeżeli nie znasz języka i nie czytasz niemieckich artykułów w ambitnej prasie, a czytasz tylko jakieś szmatławce, to mnie nie dziwi, że tam znajdujesz tylko takie info. Ja czytałam bardzo pozytywną opinię w niemieckiej prasie n/t Kaczyńskich, gdzie podkreślano, że są wykształceni i dbają o interesy Polski i za to ich szanują, ale dodano, że nie są łatwymi partnerami w negocjacjach, ale to ich atut. A powracając do wyglądu, to Merkel też nie jest Miss Uniwersum i była na początku bardzo krytykowana, a teraz się z nią liczą nie tylko jej ziomkowie.
          • Gość: legraf gdzie ja, kobieto, pisalem o wygladzie? IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.06.10, 00:00
            czyimkolwiek wygladzie? Wskaz miejsce, bede wdzieczny. Jezyki znam, jestem
            tlumaczem angielskiego i hiszpanskiego, prase czytam regularnie, ale cos mi sie
            widzi, ze czytalismy chyba nie te same gazety (brukowcow nie czytuje). Gdzie ty
            wyczytywalas te peany na czesc Kaczynskich, jeden Manitou raczy wiedziec. Moze
            oceniali Lecha nieco lepiej na poczatku kadencji, z czasem te opinie byly coraz
            mniej pochlebne. On nie byl latwym partnerem w negocjacjach, byl beznadziejnym,
            a to z tego prostego powodu, ze nie znal slowa kompromis, a to podstawa
            jakichkolwiek negocjacji.
          • aaannemarie Re: respekt? Z ktorej strony? 16.06.10, 09:25
            Jeśli chodzi o artykuły na temat L.Kaczyńskiego, to były one druzgoczące we
            francuskiej prasie, a moi znajomi zadawali mi pełne zdziwienia pytania.
            Francuska kadra rządząca wygląda zupełnie inaczej, diametralnie inaczej. U nas
            jest problem z wykształceniem polityków w kierunku administracji krajem. Dotyczy
            to pozostałych polityków, niestety. Barbara Blida pozostaje na sumieniu
            Kaczyńskich. Intrygi, posądzanie opozycjonistów o współpracę z SB. Jako świadek
            mojeJ "niewinności" powinien, w rozumowaniu Kaczyńskich i ich służalców wystąpić
            esbek, który mnie przesłuchiwał oskarżając o współpracę z wywiadem holenderskim
            (wyssane z palca na poczekaniu). A może ten, który wzorem gestapo, bił moją
            koleżankę, świecąc jej lampą w oczy i wyzywając od k... (roznosiła tylko ulotki)
            a następnie z uśmiechem częstował papierosem. Może o nie-wpółpracowaniu mojego
            męża z SB zaświadczy esbek, który go pobił w swoim pięknym gabinecie za samą
            prośbę wyjścia do toalety w czasie wielogodzinnego przesłuchania ? O nie ! Tacy
            ludzie nie będą świadczyć o mojej niewinnności ! ! Nie słyszałam o Kaczyńskich,
            zobaczyłam ich dopiero przy Okrągłym Stole i palących kukły na ulicach. Znam
            natomiast masę dzielnych ludzi, którzy działali na rzecz przyszłej
            demokratycznej Polski, w której jest miejsce dla wielu formacji i poglądów.
            Ludzie Ci nigdy nie podkreślają swojej roli i nie dzielą innych, na tych - gdzie
            stało ZOMO i gdzie nie stało. Ja stoję tam gdzie "wtedy stało ZOMO" ? Mój Boże,
            oni nigdy nie widzieli ZOMO z bliska, tych dzikich, nafaszerowanych prochami
            facetów w przyłbicach z chęcią bicia w oczach. Ja wiem jak było i co czułam za
            rządów Kaczyńskich. I dlatego mówię : NIE !
        • Gość: zenon Chlopie, czy ty nie rozumiesz prostej rzeczy IP: *.146.195.203.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.06.10, 23:55
          Ze publikacje w takim Le Soir, La Republica czy FAZ to sa przedruki z Gazety
          Wyborczej???? To powstaje na bazie tekstow michinikowszczyzny.
          • Gość: legraf ten wywod jest skierowany do mnie? IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.06.10, 00:11
            bo nie lapie. Czy ja pisalem, ze negatywne opinie o Kaczynskich za granica
            docieraly do mnie za posrednictwem prasy, na dodatek francuskiej? Jesli tak
            przypuszczasz, to spiesze wyprowadzic cie z bledu- byl to przekaz werbalny,
            rozmawialem z ludzmi duzo i czesto, a wyprzedzajac ewentualne efekty wysilkow
            myslowych dodam, ze nie byli to ludzie z dzielnic zamieszkalych przez emigrantow
            lub bezrobotne gospodynie domowe.
            • Gość: judyta Re: ten wywod jest skierowany do mnie? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 16.06.10, 00:18
              Gość portalu: legraf napisał(a):

> bo nie lapie. Czy ja pisalem, ze negatywne opinie o Kaczynskich za granica
              > docieraly do mnie za posrednictwem prasy, na dodatek francuskiej? Jesli tak
              > przypuszczasz, to spiesze wyprowadzic cie z bledu- byl to przekaz werbalny,
              > rozmawialem z ludzmi duzo i czesto, a wyprzedzajac ewentualne efekty wysilkow
              > myslowych dodam, ze nie byli to ludzie z dzielnic zamieszkalych przez emigranto
              > w
              > lub bezrobotne gospodynie domowe.
              ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
              Zacznij myśleć samodzielnie i zmień dyskutantów. Zacznij czytać ambitną prasę, a nie szmatławce.
              • Gość: legraf ty, kobieto jestes odporna na wszelki przekaz IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.06.10, 01:15
                skup sie babo nie rozumiejaca prostego tekstu i przeczytaj jeszcze raz, co
                napisalem w swoich postach. NIE CZYTAM SZMATLAWCOW. Dotarlo? Jesli tak samo
                docieralo do ciebie slowo pisane z owych ambitnych niemieckich pism, nie dziwie
                sie, ze jestes przekonana o magaszacunku, jakim obdarzano Kaczynskich. Dodatkowo
                napisalem, po polsku i wyraznie, ze opinie o wyzej wymienionych panach czerpalem
                bezposrednio od moich rozmowcow, ludzi wyksztalconych (w roznym wieku,
                pracujacych w instytucjach finansowych i rzadowych), a oni wyraznie je
                artykuowali, nie bawiac sie w polityczna poprawnosc. Kaczynscy zarobili u nich
                oceny mierne. Aha, bylbym zapomnial, swoje rady o zmianie dyskutantow nastepnym
                razem zatrzymaj dla siebie.
                • Gość: rerere Re: do drugiej tury p.Kaczyński i Napieralski IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.06.10, 06:59
                  allllle się zdziwicie. Do drugiej tury przejdzie Autorytet i Pracuś
                  (bardzo sympatyczny i szczery)
    • Gość: @ Bronek gwarancją "ostrej" kadencji: IP: *.magma-net.pl 15.06.10, 20:24
      demotywatory.pl/1760557/Juz-w-nastepnym-numerze
    • Gość: Adam Bronisława Kaczyńskiego IP: 79.110.198.* 15.06.10, 21:30
      Prezentacja dolnośląskiego Komitetu Honorowego Bronisława Kaczyńskiego w
      budynku Starej Giełdy

Więcej... wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/51,35751,8017510.html?i=0#ixzz0qx4Qlgvl

nie ma to jak dobry podpis do zdjecia:)
      • Gość: judyta Re: Bronisława Kaczyńskiego IP: *.wroclaw.vectranet.pl 15.06.10, 22:20
        Ja się pytam, po co walczyliśmy z komunistami? Minęło parę lat i komuniści wracają, zachęceni przez Komorowskiego. Dlaczego Komorowskiego popiera Jaruzelski, Cimoszewicz?
        Tusk i Komorowski może mieć poparcie Merkel i w Rosji, dlatego że są słabi i w postawie na klęczkach dają się przytulać i poklepywać po plecach. Ale to wcale nie znaczy, że są szanowani.
        Kaczyński jest wykształcony, z charakterem i wszyscy czują przed nim respekt, bo wiedzą że jego kark jest sztywniejszy i nigdy nie będzie działał przeciw swojemu krajowi. Rosjanie i Niemcy go szanują.
        Dlatego ja wybieram człowieka silnego, patriotę nieprzekupnego dbającego o interesy mojego kraju.
        • johnywalker86 Re: Bronisława Kaczyńskiego 15.06.10, 22:46
          Po to Wałęsą i Komorowski miedzy innymi walczyli z komunizmem żeby nawet
          komuniści mogli sobie popierać kogo im się żywnie podoba. Co za argumenty?
          • Gość: judyta Re: Bronisława Kaczyńskiego IP: *.wroclaw.vectranet.pl 15.06.10, 23:13
            Po to Wałęsą i Komorowski miedzy innymi walczyli z komunizmem żeby nawet
            komuniści mogli sobie popierać kogo im się żywnie podoba. Co za argumenty?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
            Ty Johhny z Arizony, poczytaj sobie historii i zdobądź jakieś wykształcenie, a później porozmawiamy n/t, kto i w jaki sposób walczył z komunizmem. Jak chcesz znać fakty, to może ktoś starszy w twojej rodzinie wytłumaczy ci jak było naprawdę.
          • Gość: zenon Boze, jaki ty glupiutki jestes :))) IP: *.146.195.203.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.06.10, 23:58
            To dlaczego Walesa, Kiszczak, Jaruzelski, Cimoszewicz popra w drugiej turze
            Komorowskiego? Myslisz, ze to przypadek??? Czlowieku, to jest jedna klika.
            Koncesjonowany opozycjonista i oficerowie prowadzacy.

Prawdziwi, niezlomni bojownicy konczyli jak Popieluszko.
        • Gość: Dr Hałs judyto, na którym szańcu walczyłaś z komuną? :) IP: *.54.16.165.static.telsat.wroc.pl 16.06.10, 08:55
          Bo jakoś imię kojarzę, ale twarzy nie pamiętam.... a nie, poczekaj pomyliłem Cię z Judymem, albo Jurandem, sam już nie wiem.

"[...] Człowieka silnego, patriotę nieprzekupnego dbającego o interesy mojego kraju" - to o Kaczyńskim niby?

Trzeba było od razu powiedzieć, że nie mieszkasz w Polsce tylko w Gabonie.
    • adamkli Kto na Dolnym Śląsku honorowo popiera Komorowsk... 15.06.10, 22:12
      Niezły podpis pod zdjęciem. Prezentacja dolnośląskiego Komitetu Honorowego
      Bronisława Kaczyńskiego w... BRONISŁAWA KACZYŃSKIEGO !!!!!! Kto to pisał!!!!
      • johnywalker86 Re: Kto na Dolnym Śląsku honorowo popiera Komorow 15.06.10, 22:48
        eh redaktorzyno wróć do szkoły bo wstyd przynosisz swoim kolegom!!!
      • Gość: watts Re: Kto na Dolnym Śląsku honorowo popiera Komorow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 00:57
        Komitet Honorowy Bronisława Kaczyńskiego....a więc na parę i żagiel byle do przodu
    • Gość: eMBi Re: Kto na D.Śląsku honor popiera Kaczyńskiego??!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.06.10, 22:41
      To na kogo głosować?
      podpisy zdjęc mówią o Komitecie Honorowycm Bronisława....Kaczyńskiego!
      Na dwóch głosować?
      • Gość: wiem Re: Kto na D.Śląsku honor popiera Kaczyńskiego??! IP: *.bg.am.wroc.pl 15.06.10, 22:56
        Jarosław Kaczyński = Niepodległa Polska
        Bronisław Bronisławowicz Komorowskij = ruska kolonia
        • Gość: jot Re: Kto na D.Śląsku honor popiera Kaczyńskiego??! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.06.10, 07:02
          Forum GW - Nie dla idiotów!
    • Gość: NIE DLA PO Re: Kto na Dolnym Śląsku honorowo popiera Komorow IP: *.181.188.85.static.crowley.pl 16.06.10, 08:02
      PO TEJ WYPOWIEDZI HUSKOWSKIEGO

MÓWIE NIE DLA PO

wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,8019178,Resort_infrastruktury_chce_platnej_obwodnicy_Wroclawia.html
      • Gość: St.Brygadzista Gajowy na płatną obwodnice kasowac tikety n/t IP: *.ip.netia.com.pl 16.06.10, 09:08
      • Gość: lolek Re: Kto na Dolnym Śląsku honorowo popiera Komorow IP: *.wroclaw.vectranet.pl 16.06.10, 09:56
        A to dopiero początek ich programu, nastepne ujawnią po wyborach, to nam szczęki opadną!!!
    • magnusg A ty sie nie wstydzisz za Komorowskiego? 16.06.10, 17:23
      -odkrywkowe kopalnie gazu
      -Norwegia w UE
      -Dunki to kaszaloty-
      -brak wiedzy do kiedy otwarte sa lokale wyborcze
      -"mialem dzis PRZYJEMNOSC odwiedzac tereny powodziowe"
      To tylko kilka z wpadek tego faceta z ostatnich 2 tygodni.Strach sie bac, co on
      moze w 5 lat naopowiadac.Facet jest poprostu glupi jak widac po jego zenujacych
      wtopach.
      • Gość: Piotr Wstyd (ale nie mnie), że nie ma na kogo głosować IP: *.54.16.165.static.telsat.wroc.pl 16.06.10, 17:49
        Wśród niby tylu kandydatów żaden nie dorósł do sprawowania tego urzędu, nawet biorąc pod uwagę wskazówki konstytucyjne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka