Dodaj do ulubionych

Tragiczny wypadek ambulansu przy moście Milenijnym

26.06.10, 20:15
Nawet nie ma informacji, czy karetka jechała na sygnale czy nie.
Trochę beznadzieja że niczego nie można się dowiedzieć co było przyczyną, ale
pewnie zaraz ludzie zaczną wywierać nacisk na winę kierowcy Golfa.

Ps.
Wypadek był o 11 (nawet w TVN o tym było), a Gazeta dopiero teraz się o tym
dowiedziała - gratulujemy szybkiej reakcji.
Obserwuj wątek
    • Gość: pastej Re: Tragiczny wypadek ambulansu przy moście Milen IP: *.chello.pl 26.06.10, 21:12
      Zginęli ludzie a tobie zachciewa się szczegółów.Wstyd.
      • Gość: Bela Re: Tragiczny wypadek ambulansu przy moście Milen IP: *.wroclaw.mm.pl 26.06.10, 21:28
        a rowerzysta? oni często powodują trudne sytuacje na drodze.
        • baca63 Re: Tragiczny wypadek ambulansu przy moście Milen 26.06.10, 21:51
          Gość portalu: Bela napisał(a):

> a rowerzysta? oni często powodują trudne sytuacje na drodze.

Rowerzysta stał na poboczu i czekał na zielone światło.
        • troll_koronny Re: Tragiczny wypadek ambulansu przy moście Milen 27.06.10, 00:30
          Powinieneś jeszcze zapytać o motocyklistów. Ci to dopiero potrafią!

*g*
        • Gość: gość Re: Tragiczny wypadek ambulansu przy moście Milen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 16:32
          co do rowerzysty to w tym miejscu są ścieżki wyznaczone dla rowerzystów, a więc
          co ma wspólnego z tym rowerzysta chyba tylko tyle że został poszkodowany;
          • Gość: biker Re: Tragiczny wypadek ambulansu przy moście Milen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 17:43

To nie wiesz, że kiedy w jakimś wątku pojawi się słowo "rowerzysta",
            to troll o ksywie bela musi od razu wyrzygać swoją nienawiść do
            cyklistów?
      • tillig Re: Tragiczny wypadek ambulansu przy moście Milen 26.06.10, 22:16
        cóż, taka nasza ludzka natura że jak ktoś zginie to chcemy znać tego przyczynę.
    • Gość: KaretkiNaDializy Re: Tragiczny wypadek ambulansu przy moście Milen IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.06.10, 21:40
      Mieszkam koło nowo otwartej stacji dializ. Nonstop jeżdżą karetki na
      sygnałach. Znajomy lekarz mówi, że dializa nie jest stanem
      zagrożenia życia, ale prywatne firmy biorą więcej zleceń niż są w
      stanie obsłużyć. Aby wyrobić się ze zleceniami muszą jeździć na
      sygnałach. Tą podstację obsługuje firma TRIOMED. Mam nadzieję, że po
      tym wypadku policja zainteresuje się prywatnymi karetkami,
      jeżdzącymi na sygnałach jako taksówki.
      • Gość: danny Re: Tragiczny wypadek ambulansu przy moście Milen IP: 79.110.196.* 26.06.10, 22:44
        Karetka nie jechała na sygnale. Samochód transportu sanitarnego
        przewoził starszą osobę na dializę, ale też trzeba zaznaczyć, że ta
        kobieta, która poniosła śmierć była w stanie ciężkim. Poniosła ona
        śmierć bezpośrednio w trakcie katastrofy drogowej i nawet nie
        podejmowano akcji reanimacyjnej. Ratownika medycznego próbowano
        uratować, ale zabiegi niestety nie przyniosły skutku.
        Byłem na miejscu wypadku i muszę stwierdzić po oględzinach miejsca
        zdarzenia i zebranych informacjach, że jeśli zawinił kierowca
        srebrnego Golfa to będzie on miał ogromne problemy z prawem. Jeśli
        kierowca karetki jechał tak, jak mówił (czyli 60-65km/h i w trakcie
        zielonego światła na skrzyżowaniu) to Pan z Golfa przez kilka lat
        powinien oglądać świat zza krat - praktycznie zwykłe morderstwo.
        • Gość: Gość Re: Tragiczny wypadek ambulansu przy moście Milen IP: *.lanet.net.pl 30.06.10, 19:44
          gdyby była w ciężkim stanie nikt nie puściłby jej transportem sanitarnym, tylko
          karetka z lekarzem.
    • megblabla Tragiczny wypadek ambulansu przy moście Milenijnym 26.06.10, 22:39
      A ja mam nadzieję, że kierowcy widząc czy słysząc nadjeżdżającą karetkę nie będą pchać się za wszelką cenę na skrzyżowanie i zrozumieją, że ktoś właśnie może walczyć o życie i o ile dla nich 10 minut więcej wielkiej różnicy nie zrobi, to dla ciężko chorego już tak. a gdyby tą karetką jechał ktoś z ich bliskich? wielokrotnie czuję się zażenowana, gdy karetka nie ma możliwości przejechać, bo jaśnie szanowni państwo tak się spieszą, że nie mogą na chwilę zatrzymać pojazdu czy zjechać z drogi. i apeluję, nie zastanawiajmy się, czy karetka słusznie jedzie na sygnale czy nie, wykażmy choć trochę rozwagi i zrozumienia, zamiast potem biadolić, że w naszym kraju nie można doczekać się na karetkę. to tak już pomijając przyczyny dzisiejszego wypadku
      • Gość: garfield Re: Tragiczny wypadek ambulansu przy moście Milen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.10, 22:52
        Karetka nie jechała na sygnale, w związku z czym twoje apele sa o kant tyłka
        rozbic:/
      • Gość: Pola Re: Tragiczny wypadek ambulansu przy moście Milen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.10, 23:25
        Ostatnio stałam w korku i z oddali słyszałam nadjeżdżającą karetkę więc
        wjechałam częściowo na chodnik (jak zresztą większość kierowców) i byłam
        zszokowana, że kilku kierowców zamiast zrobić to samo wykorzystali to iż ulica
        zrobiła się "pusta" i dalej jechali blokując karetkę!! Takiego kretyńskiego
        zachowania nigdy w życiu nie widziałam!
        Kawałek dalej te auta stanęły na czerwonym świetle i stały jak gdyby nigdy nic a
        karetka tuż za nimi!! Nawet trąbienie karetki jak i innych samochodów nie robiło
        na nich wrażenia!!
        Żałuję, że nie spisałam numerów i nie-nagrałam tego komórką!

• Gość: olo Re: Tragiczny wypadek ambulansu przy moście Milen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 10:25
          Zapewne to kierowcy z DTR - jak ja ich nie cierpie. Zaczne robić zdjęcia i
          umieszczać w necie. Niedługo zobaczycie kretyństwo kierowców z rejestracyjka DTR
          na czole. Pozdrawiam
          • Gość: asdf Re: Tragiczny wypadek ambulansu przy moście Milen IP: *.chello.pl 27.06.10, 22:20
            obyś się nie zdziwił, że podobnie jak w przypadku golfa byli to Debile
            Wrocławscy, czyli DW.
            Pyrlandczyk
      • Gość: gość Re: Tragiczny wypadek ambulansu przy moście Milen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 16:24
        zgadzam się że kierowcy muszą zatrzymać się jak i również zjechać na bok,ale czy
        pani zdaje sobie sprawę jakie w tym miejscu jest natężenie ruchu,więc kierowcy
        karetek również powinni uważać i dać szansę pozostałym kierowcą zjechać na bok
        aby umożliwić przejazd.
        • Gość: Zal Re: Tragiczny wypadek ambulansu przy moście Milen IP: *.t16.ds.pwr.wroc.pl 27.06.10, 22:47
          W niedziele jest tam znikomy ruch, jak znam życie to kierowca golfa jechał
          szybko aby zdążyć "na zielonym". Ogólnie zauważyłem, że kierowcy karetek jednak
          zwalniają przed skrzyżowaniem, w sumie dobrze, bo wbrew pozorom nie zawsze
          usłyszy się karetkę z daleka.
    • gazeciorek Tragiczny wypadek ambulansu przy moście Milenijnym 26.06.10, 23:08
      Jadąc dziś z Bielan w kierunku centrum Wrocławia, na ulicy Karkonoskiej
      próbował mnie wyprzedzić czarny seat (chyba ibiza). Jakiś idiota próbował
      robić sobie tor wyścigowy z Karkonoskiej, po której jak zwykle jechało
      (przepisowo) sporo aut. Zastawiałem się, kiedy ten wariat zrobi komuś krzywdę.
      Nad jego marnym losem się nie zastanawiam, bo uważam że takich wariatów
      powinno się izolować od reszty społeczeństwa.

Zapytuję zatem:
      czy dla takich młodzików nie można by wprowadzić w pierwszych 3 latach po
      uzyskaniu prawa jazdy zdublowanych punktów ? Może wprowadzić także dodatkowe
      obowiązkowe ubezpieczenie od głupoty dla takich wariatów ? Niech płacą za
      swoje błędy.
      • Gość: Bela Re: Tragiczny wypadek ambulansu przy moście Milen IP: *.wroclaw.mm.pl 26.06.10, 23:35
        wiadomo ze Polaczki jezdzą najgorzej w Europie.
      • Gość: mlodzik Re: Tragiczny wypadek ambulansu przy moście Milen IP: *.static.tvk.wroc.pl 27.06.10, 00:34
        A skad od razu wiesz, ze to byl "mlodzik", ktory zrobil prawko nie
        dalej jak 3 lata temu?

Ja tam jezdze od 4 miesiecy i jestem mega zazenowany poziomem osob,
        ktore jezdza po drogach. Jednak z tego co zaobserwowalem do tej pory,
        to najgrozniej jezdza faceci w wieku 30-40 lat samochodami firmowymi
        (aka przedstawiciel handlowy).
        • porshe Re: Tragiczny wypadek ambulansu przy moście Milen 27.06.10, 00:53
          obojętnie kto - jeżeli się zachowuje idiotycznie i mamy to na
          taśmie/zdjęciu - zdublować punkty. To proste. Może być 40-latek 'aka
          przedstawiciel handlowy'. Skoro jużmmamy video-radary na każdy
          kilometr drogi, to może wystarczy je wzbogacić o funkcję video? Wtedy
          będzie widać, kto pocina 'zgodnie z przepisami' po swojej jezdni
          70km/h przy ograniczeniu do 60 km/h a kto wyprzedza na podwójnej
          ciągłej, przy szkole, na pasach pocinając 120... myślę, że solidny
          wydział 'drogówki' do oceniania takich wykroczeń stworzyłby wiele
          miejsc pracy a i jeździłoby się 'przyjemniej' wiedząc, jak takich
          wariatów drogowych ubywa. W końcu akurat teraz prawko dostaje niż
          demograficzny - przy odpowiedniej motywacji da się wszystkich
          wyłapać, bo wyłapujących jest więcej niż wyłapywanych...

Albo inaczej - obowiązkowe GPSy w samochodzie przez pierwsze 3 lata.
          I w samochodach służbowych. I nie chodzi mi tutaj o pracodawcę aby
          sprawdzał, gdzie jeździć służbowym samochodem, tylko np. zdjęcie z
          fotoradaru - od razu sprawdzenie danych z GPSu danego pojazdu - i
          mamy wynik jego zachowań na drodze. Potem sprawa w sądzie - rozumiem,
          ktoś się spieszył, bo naprawdę musiał, ale jechał szybko-bezpiecznie
          bo ma umiejętności a 'wyższa konieczność' zmuszała go do łamania
          przepisów - ok. Jak sobie pocina nawet 250 km/h czystą i pustą drogą
          w terenie niezabudowanym - jego sprawa, będzie się przed sądem
          tłumaczył dlaczego. Byleby w terenie zabudowanym jechał przepisowo,
          bo jak nie to - zdublowane punkty karne bez żadnego odstępstwa. I
          wtedy, przy takich przepisach by się skończyło. Za brak GPSu przy
          prawku poniżej 3 lat - zakaz na całe życie prowadzenia pojazdów
          mechanicznych - tak, żeby ludzie bali się 'nie mieć' takiego
          urządzenia.
          • tbernard Re: Tragiczny wypadek ambulansu przy moście Milen 27.06.10, 01:25
            > wtedy, przy takich przepisach by się skończyło. Za brak GPSu przy
            > prawku poniżej 3 lat - zakaz na całe życie prowadzenia pojazdów
            > mechanicznych - tak, żeby ludzie bali się 'nie mieć' takiego
            > urządzenia.

A może jeszcze za karę dożywotni zakaz prowadzenia pojazdu w stanie nietrzeźwym?
            • porshe Re: Tragiczny wypadek ambulansu przy moście Milen 27.06.10, 01:33
              a powiedz- dlaczego nie? W końcu ktoś, kto pije - nie powinien pojawiać
              się na drodze....
              • tbernard Re: Tragiczny wypadek ambulansu przy moście Milen 27.06.10, 02:04
                To dlaczego pojawiają się? To dlaczego prowadzą pojazdy osoby którym odebrano prawko lub osoby które nigdy go nie miały?
                Chodziło mi o to, że naiwnie wierzysz w strach przed odebraniem prawka, jakby brak papierka magicznie sprawiał, że taka osoba nie siądzie za kierownicą. Musiały by sankcje być wyjątkowo bolesne za prowadzenie pojazdu bez uprawnienia aby można było oczekiwać, że oprócz kompletnych czubków większość będzie się tego bała. Na przykład niewolnicza praca przy budowie autostrad przez rok.
            • Gość: ferrum Re: Tragiczny wypadek ambulansu przy moście Milen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 09:24
              Za prowadzenie po pijanemu powinien być konfiskowany samochód, jako
              narzędzie zbrodni. Pijany kierowca jest zabójcą. Nie będę mówić, bo
              nie wiem na pewno, ale za przemyt jest podobno konfiskowany pojazd
              (błagam-nie zjedzcie mnie-bo nie wiem , dlatego mówię podobno).Jazda
              po pijaku powinna być traktowana jak próba zabójstwa z premedytacją
              i tak karana.
        • Gość: asdf Re: Tragiczny wypadek ambulansu przy moście Milen IP: *.chello.pl 27.06.10, 22:21
          Bo ten kolo myśli tak. Jedzie ktoś w starym aucie, nie kombiaku ze stajni
          HolcWagena czy Ałdi to znaczy że jest to młodziak.
      • Gość: Marcin Re: Tragiczny wypadek ambulansu przy moście Milen IP: *.as.kn.pl 27.06.10, 01:22
        Trzeba było spisać nr rej. i zadzwonić na Policję. Zrobiłem tak dwa razy i o
        dziwo (nie spodziewałem się) Policja zareagowała, zatrzymała delikwenta -
        nadjechałem gdy już go "trzymali", nie wiem jaki był skutek, ale to już nie moja
        sprawa. Takie postępowanie to żadne donosicielstwo, tylko ochrona siebie i
        innych przed debilizmem, a z tym trzeba walczyć zawsze i wszystkimi środkami!!!
      • Gość: benamuki Re: Tragiczny wypadek ambulansu przy moście Milen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.10, 10:12
        Jeśli Ciebie wyprzedza to musi być pirat, co?
        Prowadząc w obszarze zabudowanym przekraczam dozwoloną prędkość o 10 - 20 km/h. Na 10 manewrów wyprzedzania w 8 to ja jestem wyprzedzany.
        Nie dziwię się kierowcom, którzy nie wjadą przy czerwonym na skrzyżowanie nawet jak karetka wyje i trąbi. To karetka może nie przestrzegać przepisów nie auta wokół. Czym innym jest wjechać kołem na chodnik czym innym na drogę po której ma prawo jechać szybko inne auto czy tramwaj.
        • gazeciorek Re: Tragiczny wypadek ambulansu przy moście Milen 27.06.10, 11:01
          > Jeśli Ciebie wyprzedza to musi być pirat, co?

Odpowiadam:
          jechałem lewym pasem 60-70 km/h (tyle mogę tam jechać).
          Prawym pasem (z podobną -minimalnie mniejszą - prędkością) jechała nauka jazdy.
          A koleś jechał za nami i rzucał autem z lewego na prawy pas, by pokazać nam, że
          silnik jego 'bolida' męczy się przy tej prędkości.
          Po wyprzedzeniu nauki jazdy skręciłem na prawy pas i koleś: gaz decha i pomknął
          tak, że z piskiem opon wyhamował przed światłami.
          Na moje amatorskie oko jego tylny lewy amortyzator nie trzyma, bo koło przy
          hamowaniu podskakiwało, że hej !

Nie mogłem zawiadomić policji, ponieważ jechałem sam, a nie używam komórki w
          trakcie prowadzenia auta (nie mam zestawu w tym samochodzie).

Tak więc nie bądź cyniczny z Twoim komentarzem. To taka typowa 'Polaczkowatość'.

Szkoda, że policja wyłapuje tylko kilka procent tych wariatów.
          Łatwiej się ustawić w miejscu, gdzie +10 km/h łatwo wykręcić.
          Powinni raczej wyłapywać idiotów w ruchu, o których w lecie i podczas wakacji
          nie trudno.
          • funnyrabbit Re: Tragiczny wypadek ambulansu przy moście Milen 27.06.10, 12:16
            Problem w tym, że spokojna jazda nie popłaca. Jedziesz 70 i łapałbyś się na zieloną falę. Tyle, że wyprzedzą cię inni i na następnych światłach trafią na czerwone i kolejka za długa - postoisz za nimi. Technika gaz-hamulec wygrywa z płynną jazdą o stałej prędkości.
            Najlepiej jest przy ruchu wahadłowym. Na piątce stoję w kilometrowym korku. Pierwszy bieg, bez gazu. Czasem robi się odstęp przed poprzedzającym autem max 10 m. Auto z tyłu gaz do dechy i mnie wyprzedza. Trzeba siedzieć na zderzaku bo się znajdzie kozak. W identycznej sytuacji innym razem widzę w lusterku kozaka co chce wyprzedzić i przeskoczyć dwa auta. To ja też gaz do dechy i nie ma się gdzie schować. Tymczasem z naprzeciwka już jadą. Dzieci na tylnej kanapie kozaka w fotelikach a jakże.
            • tillig Re: Tragiczny wypadek ambulansu przy moście Milen 27.06.10, 13:08
              funnyrabbit napisała:

> W identycznej sytuacji innym razem widzę w lusterku kozaka co
              > chce wyprzedzić i przeskoczyć dwa auta. To ja też gaz do dechy i nie ma się gdzie schować. Tymczasem z naprzeciwka już jadą. Dzieci na tylnej kanapie kozaka
              > w fotelikach a jakże.

trochę jesteś egoistą, skoro narażasz życie ludzi jadących z naprzeciwka.
              • tbernard Re: Tragiczny wypadek ambulansu przy moście Milen 27.06.10, 20:51
                Chyba egoistą jest ktoś, kto podejmuje głupi manewr. Oczywiście postawa
                nauczyciela drogowego też nie jest mile widziana, po co podnosić poziom
                niebezpieczeństwa?
      • Gość: arexy Re: Tragiczny wypadek ambulansu przy moście Milen IP: *.as.kn.pl 27.06.10, 12:18
        co ty pier**lisz?! -.- przepisowo ? po karkonoskiej? ja codziennie jezdze do
        bielan na 7 i z bielan po 15 i zawsze jedziemy w okolicach 110-140, czyli tyle
        co wszyscy inni, ci za nami, przed nami i obok nas, bo powiem ze duzo samochodow
        tyle jedzie, a kolego jak sie nie podoba to sie przesiadz z roweru do samochodu,
        bo dziwne rzeczy piszesz oO

Odpowiadam zatem:
        dopoki Polska jest jaka jest (i starsi i mlodsi idioci) to nic sie nie zmieni ;)
        i zadne 3 pierwsze lata, bo ja mam juz 8 lat prawko i jezdze jak wszyscy, jakbym
        jechal wolniej to sie narazam na lincz, wiecej policji w takich punktach, koniec
        kropka
        • gazeciorek Re: Tragiczny wypadek ambulansu przy moście Milen 27.06.10, 15:03
          > co ty pier**lisz?! -.- przepisowo ? po karkonoskiej? ja codziennie > jezdze do
          bielan na 7 i z bielan po 15 i zawsze jedziemy w okolicach 110-140 (..)

kolego, nie umiesz czytać. Napisałem "przepisowo" i tak było. Jechałem poniżej
          70 km/h. Jeśli nie dociera do Ciebie, że tyle można po tej ulicy jechać, to
          trudno. Cofnij się do przedszkola i ucz się czytać ze zrozumieniem.
          A że inni (także ty) tną tam 110-140 to już sprawa policji.
          Jak taki odważny jesteś na ulicy w swoim aucie, to może starczy ci odwagi i
          podasz numer rejestracyjny swego auta. Policja czeka na takich jak Ty.

• tbernard Re: Tragiczny wypadek ambulansu przy moście Milen 27.06.10, 18:26
            > Jak taki odważny jesteś na ulicy w swoim aucie, to może starczy ci odwagi i
            > podasz numer rejestracyjny swego auta. Policja czeka na takich jak Ty.

Masz na myśli tych policjantów którzy jak on łamią tam prędkość dopuszczalną
            jadąc prywatnie?
      • Gość: młody kierowca Re: Tragiczny wypadek ambulansu przy moście Milen IP: 188.33.15.* 27.06.10, 15:34
        A jak roztrzygniesz który młody kierowca jest wariatem, a który robi
        jednak troche km żeby sprawnie się przemieszczać? Owszem, są tacy
        którzy kupili samochód i mało jeżdżą, a jak już jeżdźą, to tak, że
        gaz niemal przykleja się do podłogi, ale ilu jest takich
        "doświadczonych" wieloletnich kierowców, którzy robią to samo? Kiedyś
        miałem podobny przypadek, na tej samej trasie, jak pan w jakimś
        suvowatym lexusie chciał mnie wyprzedzić(jechałem prawie 70), świecił
        długimi a poźniej wjechał przedemnie i zahamował, na szczęście ja też
        zdążyłem. Zdublowane punkty? Jaknajbardziej, mam prawko od ponad 2
        lat i ani jednego na koncie;)
    • gzarytkiewicz Media o wypadku 27.06.10, 07:10

Gazeta spóźniona, TVN 24 nie miało swoje korespodenta na miejscu tylko samą
      kamerę do której powiedział aspirant o wypadku. A TVN nie miał bo Knapik
      pojechał BronkoBusem po Dolnym Śląsku....haha no to ładnie...
      • Gość: ferrum Re: Media o wypadku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 09:16
        A Ty tak ni z gruszki ni z pietruszki zupełnie nie na temat.Co ma do
        tego napik, co TVN, co Bronkobus? Co ma piernik do wiatraka?
        • Gość: gościu Re: Media o wypadku IP: *.e-wro.net.pl 27.06.10, 10:09
          > Co ma piernik do wiatraka?
          w wiatrach wytwarzana jest mąka, z której powstaje między innymi piernik.
          • Gość: olo Re: Media o wypadku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 10:34
            a potem jest pieczony chlebek buleczki i inne smaczne rzeczy
            • Gość: KillRoy Re: Media o wypadku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 10:45
              Ale zanim to się stanie, mąka ulega zagrzybieniu i po zjedzeniu bułeczek i
              innych smacznych rzeczy ludzie wypisują głupoty na forach.
              • Gość: wroclawianka Re: Media o wypadku IP: *.nat.tvk.wroc.pl 27.06.10, 11:27
                hehehe czytam komentarze i boki zrywam. Przypominam , temtem tego
                forum jest wypadek na milenijnej a ja tu czytam o wytwarzaniu maki i
                pieczeniu piernikow:/
                • Gość: gościu Re: Media o wypadku IP: *.e-wro.net.pl 27.06.10, 13:27
                  kolega miły sympatyczny zapytał co ma piernik do wiatraka, więc niekulturalnie
                  byłoby mu nie odpowiedzieć (pomijając fakt że pytanie faktycznie nie na miejscu).

być może jest gdzieś także forum, którego tematem jest piernik i wiatrach, a w
                  dalszych postach są informacje o wypadkach drogowych.

a wracając do tematu, ludzie oczekiwaliby większych informacji co było powodem
                  tej tragedii, gdyż ja godzinę przed wypadkiem jechałem przez te skrzyżowanie w
                  stronę Kozanowa i mogło to natrafić również na mnie.

wypadków na drogach jest codziennie bardzo wiele, ale również wiele z nich można
                  uniknąć, przykład:

Kolega: funnyrabbit, napisał:
                  "..Auto z tyłu gaz do dechy i mnie wyprzedza. Trzeba siedzieć na zderzaku bo się
                  znajdzie kozak. W identycznej sytuacji innym razem widzę w lusterku kozaka co
                  chce wyprzedzić i przeskoczyć dwa auta. To ja też gaz do dechy i nie ma się
                  gdzie schować. Tymczasem z naprzeciwka już jadą. Dzieci na tylnej kanapie kozaka
                  w fotelikach a jakże."
                  takich sytuacji jest bardzo wiele i to codziennie, ale jak można uczyć
                  mentalności innych narażając życie niewinne osoby? ja zawsze przepuszczam
                  kierowców żeby schowali się przede mną, nawet gdy denerwuje się wiedząc że
                  człowiek nieodpowiedzialny wyprzedza trzy auta gdy nie ma miejsca na "schowanie
                  się", to wiem że ktoś jadący z naprzeciwka może być w niebezpieczeństwie lub
                  mógłbym to być ja.
              • Gość: Strazok Karetka jechała na sygnale z Lubania Ślaskiego IP: *.as.kn.pl 27.06.10, 11:30
                Karetka jechała na sygnale.To była karetka prywatnej firmy z Lubania
                Slaskiego.Wykonywała przewóz pacjentki w ciezkim stanie do szpitala
                na ul Kamienskiego.Taki przewoz zwykle powinna wykonac
                profesjonalna karetka miejskiego Pogotowia ale z uwagi na bardzo
                nikła ilosc zakontraktowanych "panstwowych"karetek przez NFZ,takie
                przwozy zleca sie firmom prywatnym.Trudno oczekiwac zeby w taką
                trase miała pojechac jedna z dwoch panstwowych karetek pogotowia
                ktore obsługuja bardzo duzy powiat z duza iloscia
                mieszkancow.Prokuratura powinna moim zdaniem zainteresowac sie tym
                dlaczego tak mala ilosc profesjonalnych karetek jest kontraktowana z
                NFZ,ktory poniekad jest odpowiedzialny posrednio za smierc ludzi.
                • Gość: Logi_czka Re: Karetka jechała na sygnale z Lubania Ślaskieg IP: *.as.kn.pl 27.06.10, 12:09
                  >Prokuratura powinna moim zdaniem zainteresowac sie tym
                  >dlaczego tak mala ilosc profesjonalnych karetek jest kontraktowana z
                  >NFZ,ktory poniekad jest odpowiedzialny posrednio za smierc ludzi.

A co tu ma do rzeczy "profesjonalna karetka"?, mowa jest o wypadku czyż nie tak?
    • sarpress Sensacja-pytania do tow.bronka k. 27.06.10, 14:28
      niezalezna.pl/article/show/id/34225
    • Gość: gosc Re: Tragiczny wypadek ambulansu przy moście Milen IP: *.nat.tvk.wroc.pl 27.06.10, 15:29
      Jest napisane że karetka jechała na sygnale. Trzeba czytać uważnie.
      • Gość: gościu Re: Tragiczny wypadek ambulansu przy moście Milen IP: *.e-wro.net.pl 27.06.10, 15:58
        ale wczoraj nie pisało,
        dopisali informacje w artykule.
    • de-tusk Re: Tragiczny wypadek ambulansu przy moście Milen 27.06.10, 16:00
      no i co z tego ?
      • bronek.kom Re: Tragiczny wypadek ambulansu przy moście Milen 27.06.10, 16:03
        Wstrząśnięty informacją,udaję się na miejsce zdarzenia.

Jarek nie ma do dyspozycji helikoptera.
        • Gość: jarek.kacz Re: Tragiczny wypadek ambulansu przy moście Milen IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.10, 22:33
          ale za to wciąż mam do dyspozycji borowikową limuzynę z borowikowym
          kierowcą, [bo MI się należy, a co] za co oczywiście płacą podatnicy

• Gość: czytacz Re: Tragiczny wypadek ambulansu przy moście Milen IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.10, 16:07
      Nie umiesz czytać? Przecież jasno jest napisane ze NA SYGNALE.
      • tillig Re: Tragiczny wypadek ambulansu przy moście Milen 27.06.10, 16:27
        Wczoraj nie tego nie pisało.
        Dzisiaj dopisali 2/3 informacji.
    • Gość: gość Re: Tragiczny wypadek ambulansu przy moście Milen IP: *.chello.pl 27.06.10, 21:55
      Naucz się czytać dokładnie!!!! Napisane, że karetka jechała na sygnale....
      • Gość: as Re: Tragiczny wypadek ambulansu przy moście Milen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 22:31
        Zmienili treść artykułu ty debilu!!!!
    • Gość: pirydion Re: Tragiczny wypadek ambulansu przy moście Milen IP: 87.105.182.* 28.06.10, 07:40
      Ja za to gratuluję umiejętności czytania ze zrozumieniem.
    • Gość: Doombringer Re: Tragiczny wypadek ambulansu przy moście Milen IP: *.132.dream.net.pl 28.06.10, 08:13
      Przeczytaj tekst jeszcze raz. Jest napisane, że karetka jechała na sygnale
      • Gość: as Re: Tragiczny wypadek ambulansu przy moście Milen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.10, 18:15
        Tekst artykułu został zmieniony imbecylu!! Przeczytaj wszystkie wpisy!
    • Gość: ewa Re: Tragiczny wypadek ambulansu przy moście Milen IP: 82.160.255.* 28.06.10, 18:04
      umiesz czytać?
      Może trzeba było doczytać do końca zanim się za pisanie wziąłeś.
      No i oczywiście że wina golfa bo zielone światło oznacza zezwolenie
      na jazdę a nie bezwzględny nakaz.
      Najwięcej wypadków to efekt jazdy geniuszy traktujących ulicę jak
      tor wyścigowy. Dla takich najczęściej początek czerwonego jest
      dojrzałym zielonym i jadą jak chcą :(
      Serdecznie wsółczuję rodzinom tych których zabił nieodpowiedzialny
      kierowca
      • Gość: as Re: Tragiczny wypadek ambulansu przy moście Milen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.10, 18:13
        > Serdecznie wsółczuję rodzinom tych których zabił nieodpowiedzialny
        > kierowca

Ambulansu oczywiście
        • Gość: Rowerzystka Takich wypadkow bedzie duzo wiecej IP: *.as.kn.pl 29.06.10, 12:27
          j/w .Duzo ludzi nie nadaje sie do prowadzenia pojazdow mechanicznych.
          • Gość: świadek Re: Takich wypadkow bedzie duzo wiecej IP: *.chello.pl 29.06.10, 21:19
            Dlaczego nie mówią że kierowca karetki to młodzik po zrobieniu prawka?? wyjechał
            z za tirów które stały na czerwonym, jechał na chama bez uprzedniego zerknięcia
            i zaobserwowania sytuacji na drodze. KTO DAJE DO TAKICH CELÓW ŚWIEŻO UPIECZONYCH
            KIEROWCÓW!!!!!!! Jechał na sygnale, ale świetlnym na co powinni zwrócić uwagę.
            Nie było sygnału dźwiękowego więc nikt nie słyszał wjeżdżającej karetki, a w
            kilka sekund wskoczył przed nadjeżdżającego Golfa. Powinni odebrać kierowcy
            karetki prawko od razu dożywotnio i zakaz pracy w odpowiedzialności za inne osoby!
    • Gość: aviva Re: Tragiczny wypadek ambulansu przy moście Milen IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.07.10, 13:47
      Co za bzdury napisane w artykule, proponuję osobie, która to pisała najpierw
      przeprowadzić wywiad, a nie uśmiercać kogoś innego. Małe sprostowanie - zginął
      ratownik w wieku około 54 lat, wczoraj odbył się pogrzeb.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka