Dodaj do ulubionych

te same przedmioty??

20.09.05, 12:19
Tak sie zastanawiam czy nie pomijamy najważniejszego problemu??!! Większość z
nas zapisała się na styczeń i później na maj, żeby jeszcze poprawić sobie
procenty. Tylko czy można pisać w maju znowu te same przedmioty co w
styczniu????? :(:(:(:(
Obserwuj wątek
    • kas86 Re: te same przedmioty?? 20.09.05, 13:00
      moja dyrektorka powiedziała mi, że tak...ale wtedy będzie to już nasza ostatnia
      możliwość poprawienia tego samego przedmiotu.
      • maja86g Re: te same przedmioty?? 20.09.05, 15:13
        czy to znaczy że tylko dwa razy możemy poprawiać ten sam przedmiot?
        • kas86 Re: te same przedmioty?? 20.09.05, 15:41
          ona powiedzieła tak: "jeden przedmiot możecie pisać tylko 3 razy". W moim
          przypadku pierwszy raz to była majowa matura...
          Ale myślę, że tą informacje trzeba jeszcze dokładnie sprawdzić, bo mogłam ją
          źle zrozumiec...
          • ana7777 Re: te same przedmioty?? 20.09.05, 15:47
            mam nadzieję że do tego nie dojdzie ale dlaczego w maju 2007 nie moge po raz
            czwarty zdawać np. bioli? Co mam zmienić kierunek studiów?
            • kas86 Re: te same przedmioty?? 20.09.05, 15:51
              no właśnie też się nad tym zasanawiam...bo z tego wynika, że jeżeli (oby
              nie...) w maju mi nie pójdzie, to z medycyną mogę się pożegnać...
              • o_cholera_jasna Re: te same przedmioty?? 20.09.05, 16:31
                a ja zawsze myślałam, że mogę w nieskończoność poprawiać maturę, tzn 10 sesji
                • maja86g Re: te same przedmioty?? 20.09.05, 16:37
                  przecież było powiedziane jeszcze przed maturą, że możemy zdawać przez 5 lat co
                  pół roku i aż do skutku... czyżby teraz coś zmienili? jakim prawem?
                  • eta_mercury Re: te same przedmioty?? 20.09.05, 19:22
                    Bez urazy ale moim zdaniem ta Pani dyrektor wypiła zbyt dużo etanolu...

Sprawdźcie wzorce tegorocznych "nowych" deklaracji dla absolwentów szkół
                    średnich- ani tam ani na oficjalnej stronie CKE nie ma podanej informacji o
                    jakichkolwiek ograniczeniach- Tak, to oznacza że można zdawać TE SAME
                    przedmioty przez 5 lat, jednak kto ma czas na takie marnotrawienie czasu?
                    Poza tym nie róbcie niepotrzebnego zamieszania wymyślając tego typu
                    sensacje :) ludzie mogą się niepotrzebnie stresować a po co?

"maja86g napisała:

> przecież było powiedziane jeszcze przed maturą, że możemy zdawać przez 5 lat
                    co
                    >
                    > pół roku i aż do skutku... czyżby teraz coś zmienili? jakim prawem?"

Między innymi z tego powodu takie zmiany naruszą prawo konstytucyjne a jak sami
                    dobrze wiecie nikt nie lubi chodzić w Polsce po sądach :). Więc tego
                    typu "informacje" to mit... więc lepiej czytajcie książki do matury a nie takie
                    brednie.

--------------------------------------------------------------------------------
    • kas86 Re: te same przedmioty?? 21.09.05, 10:48
      Dzwoniłam do OKE Poznań i pani powiedziała, że jeden przedmiot można w związku
      z tym, że od przyszłego roku nie ma sesji zimowej POPRAWIAĆ 4 razy. Oni na
      razie podobno tylko rozważają wprowadzene ograniczenia ale nas to nie będzie
      już dotyczyć...
      Wszystkie rozporządzenia dotyczące poprawy matury znajduja się na stronie:
      www.men.waw.pl, w jakiejś tam ustawie z 2004 roku.
      • maja86g Re: te same przedmioty?? 21.09.05, 11:56
        czyli nas te ograniczenia nie dotyczą?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka