lelowroc 23.07.10, 20:56 potrzebuje przetłumaczyć wynik badania histopatologicznego: HYPERPLASIA ENDOMETRII SIMPLEX FOCALIS, SINE ATYPIA, ATQUAE ENDOCERVIX, SINE NEOPLASMATE bardzo prosze to dla mnie bardzo ważne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: As Re: potrzebuje by mi ktoś coś przetłumaczył po ła IP: *.wroclaw.mm.pl 23.07.10, 21:03 Rozrost gruczołowy endometrium prosty bez zmain atypowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyczliwa Re: potrzebuje by mi ktoś coś przetłumaczył po ła IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.07.10, 21:13 Chyba: Hyperplasia endometrii simplex sine atypia - rozrost gruczołowy endometrium prosty bez atypii Endocervix sine neoplasmate - sluzówka kanału szyjki bez nowotworu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guantanamo Re: potrzebuje by mi ktoś coś przetłumaczył po ła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.10, 21:16 Miałem kiedyś w medyku łacine ale po latach zapomniałem. Po słownik też teraz nie sięgnę bo dzieci spią. Jeśli nikt nie pomoże to jutro obiecuje odpisać. Tam jest coś o rozroście endometrium (błona śluzowa macicy), sine znaczy bez, neoplasma to nowotwór. Czyli bez atypii i bez zmian nowotworowych. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
doomsday Osteochondritis Dissecans - Talus 24.07.10, 00:10 Też proszę o przetlumaczenie z laciny: OSTEOCHONDRITIS DISSECANS - TALUS Z góry dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: furora Re: Osteochondritis Dissecans - Talus IP: *.magma-net.pl 24.07.10, 13:35 www.rehabilitacjadomowa.pl/artykul.php?a=18 w twoim przypadku kości skokowej w stopie Odpowiedz Link Zgłoś