koluk 13.09.10, 09:26 No i zaczął kampanię w sposób typowy dla PO. A Wrocławianie zdecydują czy chcą powierzyć władzę w mieście komuś kto na 13 lat zablokował budowę obwodnicy. Tak, tak panie Piechota... :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
real_unreal Sławomir Piechota: Dutkiewicz odsunął się od ludzi 13.09.10, 09:28 Trudno się nie zgodzić z tezami tego wywiadu. Niestety Dutkiewicz rzeczywiście odlecial na orbite. Zwykłych ludzi nie zauważa, nie chce sie spotykać. Zmiana przyslużyłaby sie Wrocławiowi. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 Gorszego od Dutkiewicza ze świecą nie znajdziesz!! 13.09.10, 13:47 Plac Grunwaldzki, generatory korków, budowa tramwaju widmo na Świeradowskiej i wiele innych "osiągnięć" Dutkiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
naiwny_debilek Dutkiewicz jednak ma jedna zalete 14.09.10, 11:55 piotr228 napisał: > Plac Grunwaldzki, generatory korków, budowa tramwaju widmo na Świeradowskiej i > wiele innych "osiągnięć" Dutkiewicza. Ja bylem w szoku jak po 10 latach ponownie rejestrowałem auto. Inna planeta. Naliczyłem trzy centra obsługi (kiedyś jedno), po kilkanaście/dziesiąt okienek, obsługa uprzejma, zero kolejek. Ta sama historia z podatkiem od nieruchomości. Jakbym trafił do salonu a nie do urzędu. Tu Dutkiewicz zdziałał cuda. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 Nie zauważyłem żadnej zalety!!! 14.09.10, 20:48 Wywalił miliony na urzędy i teraz jest w nich jak w salonach. Wcale mnie to nie cieszy. Wolałbym skromnie a skutecznie. Napis na Świeradowskiej "budujemy dla was" upewnił mnie o tym, że prawda jest diametralnie odmienna. Budują ku chwale Dutkiewicza i zupełnie jest nieważne że tramwaj nową trasą pojedzie za rok.... albo wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszczekala Re: Gorszego od Dutkiewicza ze świecą nie znajdzi 04.10.10, 21:14 piotr228 napisał: > Plac Grunwaldzki, generatory korków, budowa tramwaju widmo na Świeradowskiej i > wiele innych "osiągnięć" Dutkiewicza. Nieudane przetargi (stadion, akwapark), no a przede wszystkim pani Nosek, która z miasta biznesu zamierza zrobić deptak ograniczając ruch na trasie WZ. Gdyby w Polsce był inny ustrój zapytałbym prezydenta. Dlaczego uzurpatorze zmuszasz mnie do stania w idiotycznych korkach? Po czym uderzyłbym go rękawicą w twarz i spotkalibyśmy się na udeptanej ziemi. Jest powód. Zatruł mi kilka lat życia, które spędziłem w korkach. W obecnym ustroju mogę jedynie apelować, aby wraz z panią Nosek ubiegał się raczej o stanowisko burmistrza Polanicy. Tam potrzebują deptaków. Coś dla pani Nosek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Sławomir Piechota: Dutkiewicz odsunął się od IP: *.chello.pl 13.09.10, 09:33 koluk napisał: > No i zaczął kampanię w sposób typowy dla PO. > A Wrocławianie zdecydują czy chcą powierzyć władzę w mieście komuś kto na 13 la > t zablokował budowę obwodnicy. > Tak, tak panie Piechota... :) to przybliż proszę o co chodzi z tym zablokowaniem bud. obwodnicy, bo ja na przykład nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
pumpernikielpikiel Strach pomyśleć jak PO może zadłużyć Wrocław 13.09.10, 09:40 Same ogólniki, mało konkretów. Typowa paplanina polityka. Jak zwykle kolejny który mówi co trzeba zrobić ale nie mówi JAK TO ZROBIĆ. Strach pomyśleć jak PO może zadłużyć Wrocław skoro tak zadłużyło Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
embriao Re: Strach pomyśleć jak PO może zadłużyć Wrocław 13.09.10, 09:50 A jakich byś konkretów się spodziewał w jednostronicowym wywiadzie. Zaznaczył dwie ważne rzeczy: - brak dialogu władz z mieszkańcami - skupianie się na bizantyjskich budowlach zamiast wyrównywać standard życia na obszarze całego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
pumpernikielpikiel Re: Strach pomyśleć jak PO może zadłużyć Wrocław 13.09.10, 09:54 > zamiast wyrównywać standard życia na obszarze całego miasta. Zdrojewski z PO rządził tyle lat i nawet kostki w Rynku nie zrównał Odpowiedz Link Zgłoś
embriao Re: Strach pomyśleć jak PO może zadłużyć Wrocław 13.09.10, 10:27 Dutkiewicz za to równa, że hohoho... matomi.dolnoslazacy.info/2010/07/bruk-na-rynku-wrocaw-20.html A jaką zajebistą kostkę na Grunwaldzie zrobił - same sukcesy. Akurat Zdrojewski miał lepszy kontakt z ludźmi niż Dutkiewicz i tu nie ma dwóch zdań. Natomiast rządy PO to nie jest alternatywa - ja bym chciał wietrzenia gabinetów a tutaj by było tylko lekkie przegrupowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
pumpernikielpikiel Re: Strach pomyśleć jak PO może zadłużyć Wrocław 13.09.10, 10:30 embriao napisał: > matomi.dolnoslazacy.info też mi źródło informacji ... i tak z niego wynika że Zdrojewski tak zrąbał kostkę że nawet jej naprawić nie można :) Odpowiedz Link Zgłoś
embriao Re: Strach pomyśleć jak PO może zadłużyć Wrocław 13.09.10, 10:42 Na Grunwaldzkim też? Odpowiedz Link Zgłoś
pumpernikielpikiel Re: Strach pomyśleć jak PO może zadłużyć Wrocław 13.09.10, 10:51 Pisałeś wcześniej o wyrównywaniu standardów życia na obszarze całego miasta więc może chciał wyrównać standard do kostki w Rynku :) Odpowiedz Link Zgłoś
embriao Re: Strach pomyśleć jak PO może zadłużyć Wrocław 13.09.10, 11:28 Lepsza na rynku niż dziury na Psim Polu. Odpowiedz Link Zgłoś
pumpernikielpikiel Re: Strach pomyśleć jak PO może zadłużyć Wrocław 13.09.10, 11:40 > ... niż dziury na Psim Polu aaaaa ... to też wina Dutkiewicza? Czyli Zdrojewski też ich nie naprawiał? To pewnie Piechota je naprawi skoro tamci ich nie naprawili tak? ... a nawet jeśli naprawi akurat na Psim Polu to nie naprawi np na Klecinie ... i wtedy zmienimy Piechotę na kogoś innego .... takie gadanie, porównywanie to jest walenie w bambus! Tak można sobie porównywać kandydatów na sołtysa wsi a nie kandydatów na prezydenta miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
embriao Re: Strach pomyśleć jak PO może zadłużyć Wrocław 13.09.10, 12:40 Oczywiście, gdyby nie budował stadionu to byłaby kasa na remont Psiego Pola a tak Psie Pole spadło na wielkie nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
pumpernikielpikiel Re: Strach pomyśleć jak PO może zadłużyć Wrocław 13.09.10, 12:49 Oczywiście Zdrojewski nie wybudował ani stadionu ani nie zrobił remontu na Psim Polu ... no ale to PO jest fajne a Dutkiewicz zły :) .... Odpowiedz Link Zgłoś
embriao Re: Strach pomyśleć jak PO może zadłużyć Wrocław 13.09.10, 14:38 A skąd wiesz, że by nie zrobił? Odpowiedz Link Zgłoś
pumpernikielpikiel Re: Strach pomyśleć jak PO może zadłużyć Wrocław 13.09.10, 14:47 Pytasz o Piechotę? ... Zdrojewski z PO już rządził i nie zrobił ... to mi wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
embriao Re: Strach pomyśleć jak PO może zadłużyć Wrocław 13.09.10, 15:02 Nie miał kasy z UE, którą Dutkiewicz gardzi: matomi.dolnoslazacy.info/2009/11/planowanie-remontow-po-wrocawsku.html wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,7983731,Swad_spalonej_dotacji_na_spalarnie_komunalnych_smieci.html Odpowiedz Link Zgłoś
pumpernikielpikiel Re: Strach pomyśleć jak PO może zadłużyć Wrocław 13.09.10, 15:12 Z tego co ja wiem to aby otrzymać dotację to trzeba mieć trochę swoich pieniędzy. Aby mieć trochę swoich pieniędzy na inwestycje to trzeba wziąć kredyt ... i w tym momencie zaczyna się krzyk w PO jakie to mamy długi! Na forum krzyk że to już koniec Wrocławia ... Zdecydujmy się... albo bierzemy kasę z UE i przy okazji bierzemy kredyty na inwestycje albo rezygnujmy z pieniędzy UE i nie zadłużamy więcej Wrocławia ... z tego co widzę to co by się nie robiło to zawsze będzie źle ... a zresztą co mnie to wszystko obchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
embriao Re: Strach pomyśleć jak PO może zadłużyć Wrocław 13.09.10, 15:15 Na razie to nie ma kasy z UE a są długi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Erich Re: Strach pomyśleć jak PO może zadłużyć Wrocław IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.09.10, 18:38 > Nie miał kasy z UE, którą Dutkiewicz gardzi Dutkiewicz przygotował mnóstwo projektów, na które złożył wnioski o środki unijne. Ale problem w tym, że środki unijne rozdziela urząd marszałkowski (ludzie Łapińskiego). W momencie gdy Dutkiewicz założył stowarzyszenie Dolny Śląsk XXI nagle gwałtownie zmniejszyła się liczba projektów, na które Wrocław otrzymuje środki unijne, taki zbieg okoliczności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Strach pomyśleć jak PO może zadłużyć Wrocław IP: *.as.kn.pl 13.09.10, 19:15 To kłamstwo. Kasa dla wrocławia za łapińskiego się zwiększyła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ` Re: Strach pomyśleć jak PO może zadłużyć Wrocław IP: *.finemedia.pl 13.09.10, 20:26 Nie bądź naiwny. Nawet gdyby nie stadion to i tak znalazłoby się coś pilniejszego od remontu Psiego Pola. Oczywiście mam na myśl remont i inwestycje z prawdziwego zdarzenia, nie pacykowanie fasad kamieniczek i rozbiórka tych które stwarzają zagrożenie, tak jak ma to miejsce teraz. Psie Pole było, jest i będzie zawsze na szarym końcu. Dla Dutkiewicza na wschodzie Wrocław kończy się na Koronie. Jedyną szansą dla PP jest odłączenie od Wrocławia, a przynajmniej jakaś autonomia, polegająca przede wszystkim na posiadaniu własnego budżetu. Nie mam pojęcia na ile oszacować najważniejsze potrzeby PP. Wiem jakie są ale nie mam pojęcia ile mogłyby kosztować. Są to: -budowa nowej drogi od mostu na Widawie gdzieś na tyły tzw. "osiedla kiełczowskiego" tj. na Litewską, Zmudzką itp. - porządny remont ulicy na starym PP (Krzywoustego) z dużym rondem koło blaszaka (skrzyżowanie Bierutowska, Kiełczowska, Bora Komorowskiego) - nitka tramwaju, czy naprawdę od pl. Kromera albo Kwidzyńskiej jest aż tak daleko? Powtarzam, nie mam pojęcia ile warte są te potrzeby o których mowa. Ale pewnie dużo. Liczysz że znajdą się na to pieniądze, jeśli Psie Pole (mam teraz na myśli PP szeroko pojęte, jako całe Zawidawie) nie może się doprosić podstawowych, najprostszych rzeczy? Linii autobusowych, nie pospiesznych do ścisłego centrum? Kładki dla pieszych nad Al. Sobieskiego z nowego Zakrzowa w kierunku Bierutowskiej? itp itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxim Re: Strach pomyśleć jak PO może zadłużyć Wrocław IP: *.e-wro.net.pl 13.09.10, 11:58 > > zamiast wyrównywać standard życia na obszarze całego miasta. > > Zdrojewski z PO rządził tyle lat i nawet kostki w Rynku nie zrównał No przecież ci piszą że na obszarze całego miasta a Rynek cały miastem nie jest. Dutkiewicz jest całkowitym przeciwieństwem Zdrojewskiego. Tak jak Zdrojewski pisał tysiące listów w odpowiedzi na listy i maile mieszkańców dzięki czemu znał problemy Wrocławia tak Dutkiewicz zupełnie unika kontaktu z mieszkańcami. Zdrojewskiego można było często spotkać spacerującego po mieście a Dutkiewicz praktycznie nie wysiada ze służbowego auta.Zmarginalizował znaczenie Rad Osiedlowych dążąc do ich likwidacji na rzecz Rad Dzielnicy , zmarginalizował znaczenie Rady Miasta poprzez pakt z blokiem POPiS i zręczne lawirowanie oraz kierowanie się zdaniem kolegium prezydenckiego składającego się ze swoich zastępców. Zbyt długo wielu postsolidarnościowców siedzi w magistracie , podwijając ogony aby dotrwać w nim chyba do emerytury. Samorząd to nie jest praca na całe życie bo to czysta polityka. Widać to pod Dutkiewiczu , który boi się wprowadzić reform z dziedzinie komunikacji aby nie narazić się na przegranie wyborów. Tak pod siebie zamiast pod Wrocław gra wiele osób tworzących tradycyjny "układ". Zatem zaryzykowałbym tezę że niezależnie od zasług Dutkiewicza , których i tak nikt nie jest w stanie zmierzyć i ocenić ( przynajmniej za jego prezydentury) należałoby wprowadzić zakaz rządzenia dłużej niż jedna kadencję a z pewnością ponad dwie. Inaczej władze zawsze będą sie zachowywać zachowawczo. To nie jest oderwanie Dutkiewicza do mieszkańców , to zwykły cynizm i gra wyborcza. To unikanie odpowiedzialności za brak realizacji obietnic, bo dużo łatwiej jest roztaczać wspaniałe wizje na forum ogólnym, niż przed konkretną społecznością gdyż nikt nie rozliczy z nich. Nie wiem jak takie cyniczne zachowanie nazwać ale dla mnie pan prezydent już wiele lat temu stał się osoba niewiarygodną. Popieranie wielkiego biznesu a niedocenianie pomysłowości i pracowitości mieszkańców tez ma swoje wady gdyż jest sprzeczne z logiką. Tworzenie wielkich centrów handlowych niepotrzebnie rozwija motoryzację indywidualną i zabija centrum. Wrocław zamienia się w wielką sypialnię gdzie nikt nie powinien się martwić, że ubywa zieleni, zapadają się chodniki , ludzie coraz rzadziej wychodzą z domu. Jeden megawodotrysk czy jeden miniparczek niewiele tu zmienią. Miasto powoli przestaje być dla ludzi. A gdy zaczyna się dziać źle buduje się areny. Megaareny jak mówi pan Piechota. Wrocławia nie było stać na budowę stadionu zgodnie z wymogami UEFA na 30.000 miejsc, to wybudował 1,5 raza większy bo jak mawia prezydent: "piłka nożna jest najważniejsza". Polityka "na strusia" jest szkodliwa dla miasta. Dziura budżetowa co kilka dni rośnie. Dopiero mówiono o 150 mln,a dziś słyszę o 200 mln. Byłoby łatwiej przez dziesięciolecia spłacać długi gminy gdyby było widać, że na jakimś osiedlu coś się poprawia. Odpowiedz Link Zgłoś
pumpernikielpikiel Re: Strach pomyśleć jak PO może zadłużyć Wrocław 13.09.10, 12:02 oj dużo napisałeś ... spotkamy się przy urnie! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOGA-6 Re: Strach pomyśleć jak PO może zadłużyć Wrocław IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 13.09.10, 13:39 Panowie takie miasto ma problemy problem tkwi w nich ludziach brak myslenia oraz jacy obywatele mieszkaja w tym Europejskim miescie ,ogromna czesc to ludnosc naplywowa i pokolenie repatryjantow.To problem calych ziem zachodnich predzej czy pozniej bedzi rozwiazany.Panowie jak Dutkiewicz,Zdrojewski,Piechota to marginez zycia a obecni urzednicy to brak kopetencji a wielu jest nastawiona wrogo bo to nie moje.Niszczono miasto od konca wojny bo tak trzeba.Mieszkam w nim od bardzo wielu lat a rodzina od wielu pokolen i sprawy miasta sa mnie bliskie.Kazda wydana zlotowka powinna byc pod kontrola podatnikow a urzedy jak marszalkowski czy sejmik do likwidacji za to wszystko placi podatnik a ci ludzie za nic nie odpowiadaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Strach pomyśleć jak PO może zadłużyć Wrocław IP: *.as.kn.pl 13.09.10, 09:55 PO ani zresztą PIS nie może specjalnie zadłużyć miasta. Wrocław jest już tak zadłużony, że zbyt wiele już nie pożyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
pumpernikielpikiel Re: Strach pomyśleć jak PO może zadłużyć Wrocław 13.09.10, 10:00 W PO potrafią forum.gazeta.pl/forum/w,72,116345784,116345784,Czym_jest_dlug_Wroclawia_przy_zadluzeniu_Polski_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kot Re: Strach pomyśleć jak PO może zadłużyć Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.10, 21:32 Państwo wydaje, lekką co prawda ręką, ale na podwyżki dla służby zdrowia i nauczycieli. PiS obniżyl podatki tuż przed kryzysem. Długi samorządów mają niebawem osiagnąć dziesięć procent długu publicznego. Wrocław jest najbardziej zadłużonym miastem w Polsce na osobę. Jak liczysz dług publiczny to uwzględnij naszego prezydenta "Grzechem sie nie zadłużać" Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszczekala Re: Strach pomyśleć jak PO może zadłużyć Wrocław 04.10.10, 21:28 Typowo pisowsko - dutkiewiczowska propaganda. Przecież to Dutkiewicz prostą drogą prowadzi Wrocław do bankructwa. Co do długu publicznego Polski, to gdyby czcigodny adwersarz zechciał zapoznać się z metodologią jego liczenia i gdyby łaskawie uwzględnił ogólnoświatowy kryzys, to doszedłby do wniosków dających się określić jako mądre. Do tego wszakże potrzeba inteligencji a nie pumpernikla. PS. Zobacz pumpernikiel, jaką mamy wolność. Na forum mogą pisać również ludzie z przepalonymi połączeniami neuronowymi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wro-cek Re: Sławomir Piechota: Dutkiewicz odsunął się od IP: *.static.korbank.pl 13.09.10, 09:42 Dokładnie. Ja tez poproszę o jakiś konkret w sprawie blokowania budowy obwodnicy. Dla mnie jako wyborcy jest to istotna informacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawko Re: Sławomir Piechota: Dutkiewicz odsunął się od IP: *.opera-mini.net 13.09.10, 09:55 trzeba zadzwonic do Szemplinskiego, ktory 6 lat temu tak pisal w gazecie : Autostradowa obwodnica Wrocławia wygrała w sądzie Marek Szempliński 30-09-2004 , ostatnia aktualizacja 30-09-2004 19:56 Wczwartek Wojewódzki Sąd Administracyjny w Warszawie odrzucił wszystkie 23 zarzuty protestujących mieszkańców wrocławskich osiedli, na których terenie ma być zbudowana nowa droga. Teraz można ogłosić przetarg na projekt. Wojewoda dolnośląski Stanisław Łopatowski optymistycznie uważa, że do lipca przyszłego roku może być gotowy. - W 2007 roku będziemy mogli już jeździć przez obwodnicę - mówił Stanisław Łopatowski na specjalnie z okazji wyroku zwołanej konferencji prasowej. Specjaliści w swoich szacunkach są ostrożniejsi. Ich zdaniem najbardziej realny termin to rok 2009. Wprawdzie 85 procent potrzebnego terenu jest własnością gminy albo Skarbu Państwa, a na przyszły rok w budżecie rządowym przeznaczono na nią 100 mln zł, to jednak wystarczy to tylko na początek. Na całą inwestycję, jak się szacuje, potrzeba aż 1,5 mld zł. Optymizmem nie nastraja także postawa protestujących mieszkańców. W większości nie pogodzili się z sądowym wyrokiem. Pewną pociechą dla wrocławskich kierowców jest to, że prawnie mogą dążyć jedynie do jego kasacji, a jest to bardzo trudna procedura. Przypomnijmy. 38-kilometrowa droga ma połączyć autostradę A4 z drogą na Warszawę, a przebiegać ma przez zachodnią część miasta terenami w większości niezamieszkanymi, ale zbliża się do osiedli, m.in. na Złotnikach i Maślicach. Drogowcy zapewniają, że w każdym wypadku można zasłonić ją ekranami dźwiękochłonnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaax Re: Sławomir Piechota: Dutkiewicz odsunął się od IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 10:27 Gdzie tu jest coś o Piechocie albo o PO? :) Odpowiedz Link Zgłoś
embriao Re: Sławomir Piechota: Dutkiewicz odsunął się od 13.09.10, 10:42 Im chodzi o to, że Piechota nie jeździł swoim wózkiem w terenie by stwierdzić, że proboszcz jakiejś parafii poszerzył sobie cmentarz bez zgody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawko Re: Sławomir Piechota: Dutkiewicz odsunął się od IP: *.opera-mini.net 13.09.10, 11:11 Znalezione na forum: map4 23.08.10, 09:23 Odpowiedz Gość portalu: tiktak napisał(a): > A na cholerę budują taki drogi most? Ponieważ zorganizowana grupa trzymająca władzę we Wrocławiu w roku 1997 przegrała proces przed NSA dotyczący zezwolenia na budowę AOW w pierwotnie planowanym dla niej miejscu, to jest na zachód od osiedla kosmonautów. Proces ten przegrany został przez kolegów Piechotę i Zdrojewskiego, ponieważ nie chciało im się ruszyć swoich urzędniczych dup z gabinetów celem wykonania wizji lokalnej. Na planach, na których wyrysowali sobie jeden z drugim autostradową obwodnicę Wrocławia nie uwzględniono samowolnego rozszerzenia cmentarza parafialnego, dokonanego przez jednego z proboszczów pracującego dla kościoła rzymskokatolickiego. Od ceny tego mostu na Rędzinie należy zatem odjąć cenę normalnego, standardowego, belkowego mostu z pierwotnego przebiegu AOW, po czym pozostałą sumę podzielić na dwa. Połowę należy komorniczo ściągnąć z kont kościoła rzymsko-katolickiego a połowę z kont partii Platforma Obywatelska. I po problemie. Odpowiedz Link Zgłoś
embriao Sławomir Piechota: Dutkiewicz odsunął się od ludzi 13.09.10, 09:45 "Dobrze, że będzie stadion, ale trzeba też zapewnić wygodny dojazd do niego. Jest fontanna, ale mieszkańcy Zgorzeliska nie mają jak dojechać do pracy w mieście. Z kolei mieszkańcy Leśnicy nie mają obwodnicy, a dzieciaki z osiedli boisk do gry" O to mi się spodobało i parę innych rzeczy. W tym mieście od pewnego czasu władza zachwycona własną nieomylnością nie rozmawia z ludźmi. Odpowiedz Link Zgłoś
pumpernikielpikiel Re: Sławomir Piechota: Dutkiewicz odsunął się od 13.09.10, 09:53 embriao napisał: > "Dobrze, że będzie stadion, ale trzeba też zapewnić wygodny dojazd do niego. Je > st fontanna, ale mieszkańcy Zgorzeliska nie mają jak dojechać do pracy w mieści > e. Z kolei mieszkańcy Leśnicy nie mają obwodnicy, a dzieciaki z osiedli boisk d > o gry" > > O to mi się spodobało i parę innych rzeczy. W tym mieście od pewnego czasu wład > za zachwycona własną nieomylnością nie rozmawia z ludźmi. Po już rządziło wiele lat w tym mieście i za ich czasów nie było ani stadionu, ani dojazdu do niego, ani dojazdu ze Zgorzeliska ani obwodnicy Leśnicy ani boisk do gry dla dzieciaków. Skąd nagle takie olśnienie i potrzeby w PO??? Odpowiedz Link Zgłoś
vlad1 A gdzie ten leśniczy? 13.09.10, 10:42 Co to i Niemców i Partyzantów wywali z lasu? Nie ma. Czyli będzie jak zwykle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq Re: Sławomir Piechota: Dutkiewicz odsunął się od IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.09.10, 09:55 Z przykrością trzeba przyznać rację panu Piechocie. Wrocław nie jest dla wrocławian, od jakiegoś czasu czuję, że mieszkańcy tylko przeszkadzają Dutkiewiczowi w sprawowaniu władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dim Re: Sławomir Piechota: Dutkiewicz odsunął się od IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.09.10, 10:01 I dlatego pan Piechota ma mój głos, na pana prezydenta Dutkiewicza już nie zagłosuję. Odpowiedz Link Zgłoś
pumpernikielpikiel Re: Sławomir Piechota: Dutkiewicz odsunął się od 13.09.10, 10:03 a mój ma Dutkiewicz :) ... bo mam dobrą pamięć i pamiętam rządy kolesi PO we Wrocławiu :) Mordo ty moja! :) Grzechy Rychy Misiaki .... Odpowiedz Link Zgłoś
embriao Re: Sławomir Piechota: Dutkiewicz odsunął się od 13.09.10, 10:40 Ciekawe czy kiedyś ktoś opisze związki Max Boegl i szefów wrocławskiej spółki od stadionu. Odpowiedz Link Zgłoś
pumpernikielpikiel Re: Sławomir Piechota: Dutkiewicz odsunął się od 13.09.10, 10:54 No jeśli był jakiś przekręt to najwyższy czas to opisać. Myślisz że nie ma chętnych dziennikarzy śledczych którzy chcieliby zaistnieć opisując ten temat? A może nie ma co opisywać skoro nie opisują a niektórych na tym forum ponosi chora wyobraźnia??? Odpowiedz Link Zgłoś
embriao Re: Sławomir Piechota: Dutkiewicz odsunął się od 13.09.10, 11:29 Nie ma. Wszyscy siedzą na pasku władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
pumpernikielpikiel Re: Sławomir Piechota: Dutkiewicz odsunął się od 13.09.10, 11:43 Poniższy serwis też??? Może redaktor naczelny by się spiął i coś wygrzebał zamiast tworzyć spiskową teorię dziejów o Białorusi wśród wrocławskich dziennikarzy. matomi.dolnoslazacy.info/ Odpowiedz Link Zgłoś
embriao Re: Sławomir Piechota: Dutkiewicz odsunął się od 13.09.10, 15:03 Ten serwis nie ma naczelnego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pumpernikielpikiel Re: Sławomir Piechota: Dutkiewicz odsunął się od 13.09.10, 15:13 a gdyby wywęszył jakąś aferę to może by się rozwinął jeszcze bardziej i naczelny byłby potrzebny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Sławomir Piechota: Dutkiewicz odsunął się od IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 13:19 embriao napisał: > Ciekawe czy kiedyś ktoś opisze związki Max Boegl i szefów wrocławskiej spółki o > d stadionu. > embrio - pajacyku z wałbrzycha, tej wioski pod Świdnicą, ciekawe czy pod celą będziesz równie rozmowny, jak na tym forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chór wujów Re: Sławomir Piechota: Dutkiewicz odsunął się od IP: *.lanet.net.pl 13.09.10, 15:52 No, no, to już i grozić zaczynamy... Odpowiedz Link Zgłoś
sajm Re: Sławomir Piechota: Dutkiewicz odsunął się od 13.09.10, 10:51 dokładnie tak, wystarczy też popatrzeć jak wygląda w przypadku PO dotrzymywanie obietnic, np w przypadku EIT plus Prezydent Dutkiewicz idealny nie jest - ale działa strategicznie, systemowo, i sprawnie. Takich urzędników nam trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Sławomir Piechota: Dutkiewicz odsunął się od IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.10.10, 06:22 dopóki nie zostanie rozliczony za szastanie publicznymi pieniędzmi i fundowanie różnych i różnistych nagród za rzetelne i terminowe wykonanie pracy ! Czy umowa nie wystarcza ? Hojność Prezydenta przekracza granice zarządzania miastem i jego budżetem ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Sławomir Piechota: Dutkiewicz odsunął się od IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.10, 12:59 jasne. Czego innego spodziewać się od kogoś o IQ pumpernikla (lub pikla) Odpowiedz Link Zgłoś
pumpernikielpikiel Re: Sławomir Piechota: Dutkiewicz odsunął się od 13.09.10, 13:02 ale mi napisałeś! jaaaaa! aż mi w pięty poszło! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Platforma już rz adzi w mieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 10:17 Wszystkie dyrektorskie stołki w UM i instytucjach podległych zajmują członkowie Platformy Obywatelskiej. Do godziny 16-tej, są zwolennikami Rafała Dutkiewicza, po tej godzinie przechodzą do opozycji (:. Ciekawe jak będą głosować ?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Itsme Re: Platforma już rz adzi w mieście IP: *.as.kn.pl 13.09.10, 10:26 Wielka szkoda, że p. Piechota nie jest biskupem, albo nawet arcybiskupem. Wtedy to prezydent Dutkiewicz zabiegałby o spotkanie z nim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: removens Re: Platforma już rz adzi w mieście IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.10.10, 18:36 ...dokładnie opisujesz wrockowe układziki-ekumenia w kręceniu lodów,niezależnie od farby fryzjerstwa politycznego. Piechota-przy całym szacunku,to POlitowania godna jazda na litość...co raz mniej czystych i nieskorumPOwanych w mieście Wrocław. PS. Wiesiu K. nie zwariował,wie co robi,zawsze był fascynatem Schecia G..Źle,że Jackiewicz nigdy tego nie zauważył. Srodkowy rząd "kościelnych" ławek pozwoli mu przeżyć do emeryturki,nieważne po której stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
jl_warszawa Piechota za to odszedł od rzeczywistości 13.09.10, 10:26 Najpierw mówi o tym, że Leśnica nie ma obwodnicy a potem o Uniwersytecie 3ciego Wieku za 200 tys. i o słynnej już kampanii bilbordowej za 150tys. . No Proszę Państwa, bądźmy poważni, większego populisty to dawno nie widziałem. Nawet HGW rzadko kiedy wali takie pierdoły publicznie. Za 350tys. to Wrocław by mógł kupić oznakowanie drogowe ewentualnej obwodnicy... Widać, że facet gra na jakiś czytelników Faktu, którzy nie widzą różnicy między 100 tysiącami, 10 mln i 1 miliardem. Jednym słowem gadanie jednym tchem o dziurawym chodniku i obwodnicy Leśnicy to jest po prostu ABSURD. Nie mówiąc już o tym, jak to Pan Piechota 13 lat temu zawalił AOW... A i tak hitem pozostanie ten tekst: "miasto wydaje pieniądze lekką ręką. Jest rozrzutne i żyje na kredyt. Żadna prywatna firma nie pozwoliłaby sobie na to." - powiedział członek PO... Najbardziej zadłużonej władziuchny od czasów Gierka. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Głupiś 13.09.10, 19:22 Poniżej podaję ci 5 (tylko 5, bo więcej mi się nie chce) pomysłów na to, jak lepiej wydać 350 tys. PLN. 1. Zakupić komputery lub pomoce naukowe dla szkół. 2. Zamontować monitoring w jakimś nieciekawym obecnie miejscu. 3. Zakupić 1-2 fotoradary i pogonić strażników miejskich, żeby przypilnowali rajdowców np. na Legnickiej. 4. Przeznaczyć na wspieranie młodych naukowców i ufundować np. kilka grantów na badania naukowe istotne dla Wrocławia. 5. Wykonać remont jakiegoś kawałka chodnika, bo miejscami to można nogi połamać. Ja to wymyśliłem w czasie krótszym, niż zajęło mi wklepanie tego tekstu i za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
jl_warszawa Re: Głupiś 13.09.10, 20:56 Być może jestem głupiś. A Pan jesteś idealista jak myślisz, że tak się układa budżety publiczne. Tzn. tutaj nie zrobimy akcji promocyjnej za to kupimy kompy do szkół! Jak to powiedział Pan Piechota, w żadnej firmie się tak finansów nie prowadzi. Jakby Rostowskiego obowiązywały te same prawa co księgowego pierwszej lepszej firmy prywatnej to siedziałby w kryminale. Ja piszę o życiu realnym a Pan o życiu na Marsie. Pana wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Erazmus Wybór między tufusem a cholerą ... IP: 160.83.30.* 13.09.10, 10:31 Głosowanie na PO żeby nie głosować na Dutkiewicza jest niczym wybór między tyfusem a cholerą. Trudno ocenić kto bardziej zaszkodzi miastu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Wybór między tufusem a cholerą ... IP: 195.117.149.* 13.09.10, 11:26 Dlatego będę głosował na Uczkiewicza :) Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 Populista Piechota czepia się po partyjniacku 13.09.10, 10:32 Wrocek musi mieć najpierw podstawową infrastrtukturę, w którą nieinwestowano przez dziesiątki lat. Co do tej pory zrobiło PO i Piechota we Wrocku? Tylko krzywy bruk w Rynku i szemraną wyprzedaż lokali w Rynku. Dutkiewicz zrobił błąd z tym zakładaniem swojej partii, która nie ma żadnych szans wyborczych. Powinien dążyć do zupełnego odpartyjnienia władz samorządowych miasta. Piechota to jeden z partyjniackich królików kopiących sobie przytulną norkę w tych władzach. Przedstawicielem władzy centralnej w województwie jest wojewoda i jego pion urzędniczy. I to już wystarczy. Króliczków w samorządzie nie potrzebujemy! Panie Dutkiewicz! Spasuj pan z tymi nowopartyjnymi aspiracjami, bo to zupełny bezsens! Lepiej być dobrym samorządowcem, niż partyjnym ciulem! Odpowiedz Link Zgłoś
pumpernikielpikiel Jak często Piechota spotyka się z Wrocławianami? 13.09.10, 10:32 Jak często Piechota spotyka się z Wrocławianami? Pomijając pogawędki z sąsiadami na ulicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matrix Re: Jak często Piechota spotyka się z Wrocławiana IP: *.e-wro.net.pl 13.09.10, 15:50 Ja się spotkałem z Piechota kilkanaście razy w ostatnich 4 latach, i kilka razy rozmawiałem z nim osobiście o problemach Wrocławia, szczególnie o remontach, iwnestycjach i problemach komunikacji w mieście. Z Dutkiewiczem nie rozmawiałem w tym czasie ani razu, zaliczyłem kilka spotkań mieszkańców w sprawie remontów, komunikacji i inwestycji wrocławskich z pustymi krzesłami dla Dutkiewicza i pracowników UM. Pomimo prasy i TVP nawet przedstawicieli, ze strachu chyba, pomimo pisemnych powiadomień nie przysłał. Byli tylko posłowie, marszałkowie, radni RM - tak już jest od kilku lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O. Re: Sławomir Piechota: Dutkiewicz odsunął się od IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 10:57 Nie zagłosuje na pana Piechotę nigdy, właśnie dlatego, że go poznałe, i miałem okazję z nim pracować jakiś czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroclawianin za to piechota z wózka z sejmu wie doskonale jakie IP: 62.87.131.* 13.09.10, 11:05 za to piechota z wózka z sejmu wie doskonale jakie problemy maja wrocławianie, eh żal 4 litery ściska, a niby co on zrobił w sejmie dla Wrocławia, zapowiedz płatnej obwodnicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz Re: za to piechota przysunął się do ludzi IP: *.ip.netia.com.pl 13.09.10, 11:36 POmpatyczny kandydat uważnie nadstawił ucha i POchylił się nad troskami tubylców:)) Juz nie moge sie doczekać debaty (jeśli będzie) Długiego-Łysego z Włochatym Hobbitem:))) Odpowiedz Link Zgłoś
renifer77 Re: za to piechota przysunął się do ludzi 13.09.10, 18:53 A jeżeli do małego tête à tête dołączą się pisuarowy killer oraz rumcjajs z legitymacją PZPR w szufladzie, wspierany przez takie medialne i intelektualne tuzy jak tow. Krasoń oraz tow. Dyduch a moderatorem zostanie kabareciarz z Pomarańczowej Alternatywy frekwencja przed tele jak za czasów DYnastii murowana. Odpowiedz Link Zgłoś
eugeniuszz Pan Szymański powinien pójść na kurs obiektywizmu 13.09.10, 11:47 Pan Szymański zadaje pytania jakby był rzecznikiem obecnego prezydenta, a nie dziennikarzem, który chce się czegoś dowiedzieć od rozmówcy. Coś jak pani Lisowska podczas debat. Wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozbawiony Re: Pan Szymański powinien pójść na kurs obiektyw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 13:24 eugeniuszz napisał: > Pan Szymański zadaje pytania jakby był rzecznikiem obecnego prezydenta, a nie d > ziennikarzem, który chce się czegoś dowiedzieć od rozmówcy. Coś jak pani Lisows > ka podczas debat. Wstyd Red Szymański powinien najpierw skonsultować się z młodzieżówką PO i dopiero póżniej zadawać pytania buhahahahaha. Wy platfusy macie już naprawdę nieżle POrąbane w tych pustych makówkach. Odpowiedz Link Zgłoś
duma_slaska Sławomir Piechota: Dutkiewicz odsunął się od ludzi 13.09.10, 12:44 Z pewnością wielu mieszkańcom odpowiada styl rządzenia, nazwijmy go roboczo "na sołtysa", czyli łatanie dziur na drodze tam, gdzie się pojawią, poprawa systemu kanalizacji, częstsze koszenie trawy w miejskiej zieleni, a z największych inwestycji, to budowa nowej ścieżki rowerowej. Z pewnością wielu mieszkańców jest za takim stylem rządzenia, ponieważ Dutkiewicz najwyraźniej to zaniedbuje. W końcu tyle osób o tym mówi, włącznie z Piechotą, który opiera o te zaniedbania swoją kampanię. Mnie to co mówi Sławomir Piechota niepokoi. Znam dobrze jeden przykład sołtysowania - Katowice. Tam owszem - tu droga powstanie, tam drogę wyremontują, chodnik załatają, ale nawet ich prezydent-sołtys nie dba o te wszystkie mniej spektakularne działania potrzebne miastu, a na dodatek zaniedbuje te spektakularne, przez co Katowice tak naprawdę od 20 lat się nie zmieniły. Efekt jest taki, że mają powyżej uszu sołtysowania, bo miasto od remontu chodnika się nie rozwija. Zgoda, że mieszkańcy potrzebują działań i tych małych, i tych większych, ale trzeba sobie zadać pytanie, czy jesteśmy gotowi na 4 lata działań wyłącznie małych? Bo tego obawiam się przy rządach ludzi takich jak Piechota. Tym bardziej, że Dutkiewicz zapowiedział, że jego ewentualna następna kadencja nie będzie obfitować w wielkie inwestycje, więc może będą to 4 lata bardziej intensywnej renowacji kamienic, budowy sieci ścieżek rowerowych i naprawy przysłowiowych kostek. Odpowiedz Link Zgłoś
embriao Re: Sławomir Piechota: Dutkiewicz odsunął się od 13.09.10, 14:28 Cały naród buduje swój stadion - tfu. wrocławianin. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc_76 Jeżeli Piechota ma kontynuować politykę 13.09.10, 12:46 Zdrojewskiego, to biedne to miasto będzie... we Wrocławiu do czasu kiedy nie porozbija się układów i układzików stworzonych przez Schetynę ze Zdrojewskim w parze, nic się nie zmieni... nadal w urzędach będą zatrudniani nieudacznicy z partyjnego i rodzinnego rozdania... Wrocławianie nadal będą się kisić w korkach, a jedyna praca bez znajomości to będzie w Biedronce, Tesco, albo w którymś z obozów pracy, typu Wabco.... z tym że Schetyna napewno łatwo nie odda swojego folwarku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portal Re: Jeżeli Piechota ma kontynuować politykę IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.10.10, 22:21 to zacznijmy na serio rozbijać te układy... Odpowiedz Link Zgłoś
pumpernikielpikiel Takich kandydatów jak Piechota to jest ... 13.09.10, 13:01 Takich kandydatów jak Piechota to jest we Wrocławiu 600 tys. A na tym forum to już każdy się nadaje bo każdy wie co trzeba zrobić a nikt nic nie robi. Rządzenie kilkusettysięcznym miastem to nie spotkania i pogaduszki z mieszkańcami (tak się rządzi na wsi) tylko długofalowe tworzenie i rozbudowa w skali makro a nie takie pierdelety jak chodniki sąsiadów Piechoty i inne wygadywanie głupot co byśmy to nie zrobili gdyby nie trzeba było budować stadionu. PO rządziła Wrocławiem wiele lat. Stadionu nie budowała więc pewnie mieli pieniędzy jak lodu i mogli wszystko. Czemu więc nie budowali dróg, nie naprawiali chodników, nie remontowali kamienic, nie rozwijali komunikacji??? Nie chciało się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tantus Re: Takich kandydatów jak Piechota to jest ... IP: *.pwrnet.pwr.wroc.pl 13.09.10, 13:32 Po pierwsze to PO powstała w 2000 r., a ludzie Zdrojewskiego przystąpili do niej chyba jeszcze później, więc nie do końca jest prawdą, że PO we Wrocławiu rządziła. Po drugie, za czasów Zdrojewskiego miasto nie miało dostępu do środków UE, z których finansowana lub częściowo finansowana jest znaczna część miejskich inwestycji. Po trzecie, może i nie rozwijali komunikacji zbiorowej, ale przynajmniej jej nie zwijali, jak robi to obecna władza... Odpowiedz Link Zgłoś
embriao Re: Takich kandydatów jak Piechota to jest ... 13.09.10, 14:41 W kwestii formalnej to Zdrojewski w 1997 zrobił z rozkładami to samo co Dutkiewicz w 2009 roku. Ale zreformował wrocławską komunikację miejską oddzielając organizatora od przewoźnika i przekształcił MPK z zakładu budżetowego w spółkę z o. o. co doprowadziło do największych zakupów taboru w roku 2001 r. Niestety nikt nie pociągnął tego pomysłu dalej i teraz mamy pomieszanie z poplątaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chór wujów Re: Takich kandydatów jak Piechota to jest ... IP: *.lanet.net.pl 13.09.10, 16:19 Natomiast Dutkiewicz w ramach uzupełniających zakupów taboru dokupił Mercedesy zamiast wrocławskich Volvo - decyzja zupełnie niezrozumiała, tańsze zapewne nie były, bo klima już się w budżecie nie zmieściła. A skoro cena była zbliżona, to po cholerę zmieniać dostawcę, po co MPK serwis jeszcze jednego producenta i dodatkowy magazyn części zamiennych? No i - last but not least - władze miasta powinny trochę też dbać o to, żeby lokalny producent miał pełny portfel zamówień, rozwijał się, zatrudniał nowych pracowników, więcej im płacił i dawał zarobić kooperantom. Podobnie - tak mi się przynajmniej wydaje - było ze sławetnymi Skodami. Przegubowce z Konstalu są całkiem niezłe, tańsze i nie wypadają z szyn. A Bombardier robi złe tramwaje? Może dałby się namówić na jakiś mały offset w Pafawagu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Donald Tusk ale Cie Sławuś kumple z PO wystawili IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.09.10, 13:19 Znaleźli kogoś kto jak przerżnie to powiedzą że to tylko niepełnosprawny i że nawet nie wiedzieli że startuje . Odpowiedz Link Zgłoś
rotmistrz.pilecki Sławomir ma bardzo brudne łapki 29.10.10, 20:26 Pytam się dlaczego tak poprawiono ustawę o PFRON, ze promuje tylko pracodawców osób niepełnosprawnych [patrz IMPEL], a nie samych pracowników? Niepełnosprawni znowu będą "murzynami" nabijającymi kasę tym tuzą biznesu żerującym na krzywdzie ludzi inaczej sprawnych. Ustawę napisał Sławomir Piechota w swojej komisji w sejmie razem z ministrem Jarosławem Dudą. Wstyd mi za to panowie. wyborcza.pl/1,75478,8382250,Poplyna_miliony_na_rzekomo__niepelnosprawnych__pracownikow_.html Odpowiedz Link Zgłoś
magdapaw4 ostatnie 10 lat 13.09.10, 14:04 wspomnienia z życia we Wrocławiu przez ostatnie 10 lat- nieustanne remonty ulic i żenujący brak efektów (mam wrażenie, ze nikomu nie zalezy na ich zakonczeniu..), powstanie kilku tysięcy miejsc pracy w molochach z placą 2 tys brutto ( za parę lat ucieszą sie z ich przeprowadzki Rumunia albo Bułgaria, a my zostaniemy ze specjalistami od 'kopiuj- wklej')); kilka nowych fontann; kilka sywestrow z Marylą i Dodą; megalomańskie plany zostania stolicą świata; dramatyczny wzrost cen mieszkań, coraz większy syf i bieda na ulicach poza starym miastem (proponuje Dutkiewiczwi spacer po Ołbinie i Nadodrzu- dozna szoku, w jakim miescie naprawdę zyje); coraz brudniejsza woda (rurociagi nie pamietajace Bismarka)i powietrze (w srodmiesciu padaja blotne deszcze- ach to opalanie weglem i piecykami gazowymi w wiekszosci mieszkan nie z wielkiej plyty); zimy paralizujace miasto calkowicie z ludzmi tanczacymi dance macabre na chodnikach nigdy nie odgarnianych... itd itp smiac mi sie chce, jak slysze Dutkiewicz zatroskanego, jaka gwiazda ma otworzyc stadion i jak zmniejszyc emisje co2 do atmosfery ("to temat nr 1 na swiecie"). gość jest albo szlachetnie infantylnym teoretykiem albo koniunkturalnym cynicznym cwaniakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matrix Re: ostatnie 10 lat + kopiuj wklej IP: *.e-wro.net.pl 13.09.10, 15:55 Ja się spotkałem z Piechotą kilkanaście razy w ostatnich 4 latach, i kilka razy rozmawiałem z nim osobiście o problemach Wrocławia, szczególnie o remontach, iwnestycjach i problemach komunikacji w mieście. Z Dutkiewiczem nie rozmawiałem w tym czasie ani razu, zaliczyłem kilka spotkań mieszkańców w sprawie remontów, komunikacji i inwestycji wrocławskich z pustymi krzesłami dla Dutkiewicza i pracowników UM. Pomimo prasy i TVP nawet przedstawicieli, ze strachu chyba, pomimo pisemnych powiadomień nie przysłał. Byli tylko posłowie, marszałkowie, radni RM - tak już jest od kilku lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wr83 Re: ostatnie 10 lat + kopiuj wklej IP: *.chello.pl 13.09.10, 16:14 bo Dutkiewicz nie żyje w Matrixie tylko w realnym świecie, Wrocławiowi nie potrzeba cudów PeŁo a ciężkiej pracy Odpowiedz Link Zgłoś
teraz12 Re: ostatnie 10 lat 13.09.10, 16:07 oczywiście, że cynikiem koniukturalnie obiecywał obwodnicę Leśnicy a skończył na asfaltowym dywaniku przez ul.Sredzką, co w żaden sposób nie rozwiązuje problemów komunikacyjbych zachodniego Wrocławia. Dutkiewicz zupełnie nie ma pojęcia jak żyje się w tych osiedlach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawka Morozow Re: ostatnie 10 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 17:34 Zagłosuje na Dutkiewicza, cała reszta to cienkie bolki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heinz Uwolnij rozum IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.09.10, 19:05 Piechota: "kampania billboardowa promująca te wielkie pomysły kosztowała 150 tys. zł. Trudno to zrozumieć." A czy Piechota nie odpowiada za kampanię Uwolnij rozum. Ile kasy na to poszło i czy jakiś niepełnosprawny na tym skorzystał? Ile by można kupić wózków inwalidzkich za te pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rychu Re: Uwolnij rozum IP: *.54.16.190.static.telsat.wroc.pl 14.09.10, 11:31 TOUCHE z tym strzałem w kampanie wizerunkowa UWOLNIJ ROZUM. Nic ona nie dała. Odpowiedz Link Zgłoś
wkurzanie I zamieni stryjek siekierkę na kijek 13.09.10, 19:08 A cóż to za różnica - Dutkiewicz, czy Piechota, PO czy coś, co jest PO, tylko inaczej się nazywa? Od 20 lat ten sam koleżeński układ, ci sami ludzie rozprowadzający się nawzajem po stanowiskach i stołkach. Oczywiście, że "Dutkiewicz musi odejść". Tylko jeśli na jego miejsce przyjdzie ktoś z tego samego układu, to zmiana będzie żadna. Dalej będzie to miasto dla bogaczy, dalej budować się będzie przede wszystkim luksusowe galerie handlowe, dalej będzie się utrudniać życie kierowcom z jednej, a pasażerom komunikacji miejskiej z drugiej strony. Miasto bez szans. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Ale czy Piechota to alternatywa? 13.09.10, 19:29 Przecież miastem od lat rządzi jedna ekipa powiązana jeszcze ze Zdrojewskim. Od tamtego czasu wszystko pozostaje w rodzinie. Przecież ci ludzie się od lat znają. Tu trzeba radykalnej zmiany i pogonienia wieloletnich, nieusuwalnych a nie pozornej zmiany kierownictwa. Inna sprawa, że na chwilę obecną zagłosuję na Piechotę, bo zawsze to będzie jakiś krok ku zmianom. No chyba, że lewica wystawi kogoś sensownego, młodego, nieumoczonego i uczciwego (ale na to bym nie liczył, bo znając nasze partie to wystawią do cna skompromitowanego dinozaura). No i pozostają jeszcze niezależni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heinz Stadion mógłby być skromniejszy... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.09.10, 19:38 Piechota: „Stadion jest potrzeby, ale mógłby być budowany taniej. Mógłby być skromniejszy...” A ja uważam, że jeżeli buduje się we Wrocławiu stadion raz na 50 lat to trzeba to robić porządnie. Ja jestem zwolennikiem taniego państwa, ale widzę, że Piechota jest zwolennikiem dziadoskiego państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Heinza Re: Stadion mógłby być skromniejszy... IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.10, 21:20 Twój wPiS udowadnia, że jesteśą zwolennikiem rozrzutnego państwa. Na co miastu z jedną drużyną pięć stadionów, z tego jeden monumentalny i dwa duże? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heinz Re: Stadion mógłby być skromniejszy... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.09.10, 21:47 > Twój wPiS udowadnia, że jesteśą zwolennikiem rozrzutnego państwa. Na co miastu z jedną drużyną pięć stadionów, z tego jeden monumentalny i dwa duże? 1. jeden duży stadion i dwa duże to nie jest pięć, więc naucz się liczyć 2. Wrocław nie ma jednej drużyny, bo jest jeszcze drużyna żużlowa, która korzysta ze stadionu olimpijskiego. Piłkarski Śląsk posiada również drużynę juniorów. Stadion na Oporowskiej nie nadaje się do rozgrywek międzynarodowych w XXI wieku, a twój wpis udowadnia że twoje horyzonty myślowe są ... skromne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość SLD przyjęło świetną metodę IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.10, 21:23 mało rozgarnięte lemingi mogą pomylić Dutkiewicza z Uczkiewiczem. na miejscu PO wyszukałbym kandydata o nazwisku Du.kiewicz (w miejsce kropki wstawić dowolną literę oprócz "t", np. "p". Choć jeśli udałoby im się znaleźć jakiegoś Dutkiewicza, to lemingi by zgłupiały do reszty. Tak jak te lemingi co wybrały do sejmu 21-letniego M. Tuska ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zalewski.marek Wrocław-Miasto dla Ludzi 13.09.10, 22:11 Zapraszam forumowiczów gazety na spotkanie min z kandydatem Piechotą o wrocławskiej kulturze zorganizowane przez inicjatywę Wrocław -Miasto dla Ludzi: www.facebook.com/#!/pages/Wroclaw-Miasto-dla-Ludzi/146701778687032?ref=ts 16 września 2010 roku (czwartek) o godz. 17.00 w siedzibie Platformy Obywatelskiej we Wrocławiu, przy ul. Oławskiej 2 (III piętro) odbędzie się otwarty panel dyskusyjny na temat kultury i edukacji we Wrocławiu, który poprowadzi Igor Wójcik, twórca, kurator kultury, zastępca dyrektora Ośrodka Kultury i Sztuki we Wrocławiu, ZPAP. Odbywać się on będzie pod hasłem próby nakreślenia wizji kierunków rozwoju kultury i edukacji w naszym mieście wobec aktualnie postawionych wyzwań społecznych. Pokusimy się o analizę jakości edukacji oraz uczestnictwa w kulturze mieszkańców Wrocławia. Przyjrzymy się różnicy w ofercie instytucji miejskich i lokalnych inicjatyw. W debacie wezmą udział m.in.: Sławomir Piechota, kandydat na prezydenta Wrocławia Ewa Wolak, posłanka na Sejm RP Barbara Zdrojewska, radna Miasta Wrocławia Tomasz Sysło, grafik, prezes Fundacji Artistic Jacek Gawroński, muzyk, dyrektor Wydziału Kultury Urzędu Marszałkowskiego Edwin Petrykat, aktor, pełnomocnik Marszałka Województwa ds. Kultury Remigiusz Lenczyk, działacz kultury, zastępca dyrektora Teatru Polskiego we Wrocławiu Waldemar Wall-E Kasta, muzyk Hip-Hopu Marlon Kozaky, muzyk Prof. Piotr Błażejewski z ASP Marek Czachara, przewodniczący Samorządu Uniwersytetu Wrocławskiego Wojciech Falewicz, przewodniczący Rady Fundacji My Wrocławianie Karol Przywara, działacz kultury studenckiej, prezes Stowarzyszenia Wrocław PRO Stanisław Wysocki, rzeźbiarz, autor wrocławskiej Powodzianki Ryszard Pronobis, nauczyciel Łukasz Osiński, pełnomocnik Marszałka ds. Młodzieży, radny Osiedla Pilczyce-Kozanów-Popowice Witold Liszkowski, artysta multimediów, członek zarządu Związku Polskich Artystów Plastyków Debatę poprzedzi występ piosenkarza Marlona Kozaky pt. Wrocław jest fajny. Zapraszają inicjatorzy projektu Wrocław Miasto dla Ludzi: Marek Zalewski, Paweł Karpiński i Łukasz Wyszkowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz Re: Wrocław-Miasto dla Ludzi IP: *.ip.netia.com.pl 13.09.10, 22:24 Nie zaPOmnijcie w czasie debaty uzgodnić zamykania przedszkoli oraz zwiększenia liczebności klas w podstawówkach i gimnazjach do 40 uczniów, aby nauczyć młodzież team worku w atmosferze stresu i komkurencji:))) ps. a znana Eksterminatorka Przedszkoli oraz SP 60 nie przyjdzie??? Odpowiedz Link Zgłoś