Dodaj do ulubionych

Krystyna Kloc: Spłacimy długi żużlowcom

IP: *.hsd1.fl.comcast.net 13.09.10, 21:47
Zgadzam sie z Pania ale ile z tych uzasadnionych wypowiedzi ujrzy swiatlo dzienne? Zyczylbym sobie zeby zuzel a mowiac do rzeczy Sparta ..... Wroclaw byla dalej jednym z potentatow sportow motorowych w Polsce i w Europie. Jak juz zyje tyle lat nie wyobrazam sobie Stadionu Olimpijskiego bez tego motocyklowego halasu i zapachu metanolu. Nawet pilka nozna mi nie pasuje do tego miejsca mimo, ze grala tam reprezentacja Polski i wroclawski Slask, ze wszytkimi gwiazdami polskiej pilki noznej. A jedenak zuzel pozostal ikona tego mmiejsca. Zuzel w naszej rodzinie byl relikwia sportowa (moze bardziej mojego s.p. ojca i brata, ktory nie opusci zadnych zawodow zuzlowych. I tak juz bedzie prawie 40 lat!). Czesto rozmawiamy w rodzinie o Sparcie (bo tak juz nam zostalo. Z szacunkiem dla wszystkich sponsorow), o kibicach, o "otoczce" samych zawodow. Slysze wiele zastrzezen odnosnie oprawy samych meczow. Za malo sie dzieje dla kibicow, dla dzieci i mlodziezy a w ogole nic dla malzonek. Zrobic z zuzla impreze rodzinna. Dla wszystkich, bez wyjatku. Stworzyc klub, ktory bedzie naszym klubem, gdzie bedziemy czuli sie rodzinnie. Tego mi brakuje na tych zawodach.
Obserwuj wątek
    • Gość: speedway fan Krystyna Kloc: Spłacimy długi żużlowcom IP: *.182.10.9.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.09.10, 08:10
      ...ależ Pani bzdury piepszy, ciągle zasłaniacie się rzekomą prowokacją Falubazu. Po pierwsze: trzeba przestrzegać przepisów i nie ma zmiłuj. Po drugie, to powinna Pani być wdzięczna Zielonej Górze za ten "manewr" bo teraz macie temat zastępczy: Wasi żużowcy pojechali słabo bo im "skrzydła podcięto" a nie dlatego że ksay nie dostają na czas. Warto samemu uderzyć się w pierś a nie czepiać się Zielonej Góry. Swoją drogą, drugi mecz pokazał kto jest lepszy, cóż - taki jest sport.
      • cancro Re: Krystyna Kloc: Spłacimy długi żużlowcom 14.09.10, 08:51
        Gość portalu: speedway fan napisał(a):

> ...ależ Pani bzdury piepszy,
        Dżentelmenem to kolega raczej nie jest, podobnie jak pewien facet w różowej koszuli. Poza tym pisze się "pieprzy". Nie braliście tego jeszcze w twoim gimnazjum?

> Swoją drogą, drugi mecz pokazał kto jest lepszy,
        To znaczy co pokazał? Przecież był remis. głownie "dzięki" defektom Janowskiego. Dodam jeszcze, że tor był równiutki jak stół, a nie jak w ZG. "Znakomitym organizatorom" z Zielonki pewnie pomyliło się z motocrossem. W przeciwnym razie mogło być różnie - przecież to sport - to jedyne w czym się z tobą zgadzam.
        • Gość: speedway fan Re: Krystyna Kloc: Spłacimy długi żużlowcom IP: *.146.245.179.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.09.10, 19:18
          wcale nie muszę być gentelmenem, a jak się pisze słowa tego typu to gratuluję wiedzy - pewnie często w użyciu. a drugimecz pokazał kto jest lepszy, bo remis na torze rywala, zwlaszcz w kontekście dwumeczu -to sukces. Cóż, szkoda tylko że w takim mieście jak Wrocław, nie ma kasy na żużel, wtedy tacy "miszczowie" jak Bjerre nie stroili by focha przy byle okazji. Powodzenia w meczu o brąz.;-)
          • Gość: Brzechwa Re: Krystyna Kloc: Spłacimy długi żużlowcom IP: *.lanet.net.pl 14.09.10, 19:21
            Jak widać po wyżej napisanym poście propaganda red. Michalaka jest bardzo skuteczna...
        • Gość: speedway fan Re: Krystyna Kloc: Spłacimy długi żużlowcom IP: *.146.245.179.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.09.10, 19:21
          > Nie braliście tego jeszcze w twoim gimnazju
          .... miło jest mieć ...naście lat - ja mam 40.
          Pozdrawiam :-)
          • cancro Re: Krystyna Kloc: Spłacimy długi żużlowcom 15.09.10, 05:49

> .... miło jest mieć ...naście lat - ja mam 40.
            > Pozdrawiam :-)

Hmmm ... dziwne, bo piszesz i rozumujesz jakbyś miał 12. Zastanawiam się, na którym etapie twojej edukacji popełniono błąd?
            • Gość: speedway fan Re: Krystyna Kloc: Spłacimy długi żużlowcom IP: *.147.83.123.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.09.10, 10:21
              Jesteś dziwnie agresywny. Może nie używaj "artykułów kolekcjonerskich"?, bo ja mam swoje zdanie i na pewno nie masz prawa mnie obrażać. Jeśli jesteś sfrustrowany to Twój problem. Wasz klub, jak i z resztą inne, tonie w długach, zagraniczni żużlowcy licza tylko na kasę i taki macie efekt. Myślisz, że jak napiszesz pseudointeligencki wywód anonimowo w internecie to taki jesteś mądry. No to żyj z tą świadomością dalej. Mi tylko szkoda że ten sport, nie dość że jest zabijany przez media - bo dużo więcej uwagi (czyt. pieniędzy) poświęca się kopaczom reprezentacyjnym, to jeszcze samo żużlowe środowisko daje sobie ostro w kość. Wychowałem się na piłce nożnej i od 5 lat chodzę na żużel. Jestem milo zaskoczony dużo lepszą atmosferą na stadionach speedway'a (choć pieśni kibiców poziomem nie odbiegają od tych piłkarskich) a takie wpisy jak Twoj - na zasadzie filozofii Kalego, są smutne. Mimo to pozdrawiam, bo lubię się z kimś "powadzić" kto ma inne zdanie. Życzę brązowego medalu.
              • cancro Re: Krystyna Kloc: Spłacimy długi żużlowcom 15.09.10, 17:02

> Jesteś dziwnie agresywny.

Ja?!

> Może nie używaj "artykułów kolekcjonerskich"?,

???

>bo ja mam swoje zdanie i na pewno nie masz prawa mnie obrażać.

Nie obrażam cię dlatego, że masz inne zdanie. Pokaż mi gdzie to robię. No chyba, że chamskie zachowanie wobec kobiet nazywasz "wyrażaniem własnego zdania"? To za to cię krytykuję i jak twierdzisz - obrażam.

>Jeśli jesteś sfrustrow
                > any to Twój problem.

Skąd ten pomysł?

> Myślisz, że jak napiszesz p
                > seudointeligencki wywód anonimowo w internecie to taki jesteś mądry. No to żyj
                > z tą świadomością dalej.

Kto wypisuje "pseudointeligenckie wywody" pozostawiam ocenie innych - żeby nie było, że cię obrażam.

> Mi tylko szkoda że ten sport, nie dość że jest zabijan
                > y przez media - bo dużo więcej uwagi (czyt. pieniędzy) poświęca się kopaczom re
                > prezentacyjnym, to jeszcze samo żużlowe środowisko daje sobie ostro w kość. Wyc
                > howałem się na piłce nożnej i od 5 lat chodzę na żużel. Jestem milo zaskoczony
                > dużo lepszą atmosferą na stadionach speedway'a (choć pieśni kibiców poziomem ni
                > e odbiegają od tych piłkarskich)

Tu masz mój "szacun"!

> a takie wpisy jak Twoj - na zasadzie filozofi
                > i Kalego, są smutne.

A dlaczego uważasz, że są smutne? Przy okazji (bo chyba nie wiesz o czym piszesz) - "filozofię Kalego" najlepiej obrazuje stwierdzenie: "jak Kali ukraść krowę - to dobrze, jak Kalemu ukraść krowę to niedobrze". Pokaż mi w którym miejscu taką filozofię uprawiam!

Mimo to pozdrawiam, bo lubię się z kimś "powadzić" kto ma
                > inne zdanie. Życzę brązowego medalu.

W odróżnieniu od ciebie uważam, że dyskusja wykraczająca poza temat wątku, a dotycząca osobistych animozji - nie ma większego sensu. Wobec tego dyskusję o tym czy ktoś "piepszy" czy nie, do której klasy gimnazjum chodzi oraz czy uprawia filozofię Kalego bądź nie, uważam za zakończoną i nie zamierzam odpowiadać na żadne wpisy na ten temat. Czołem!
                • Gość: speedway fan Re: Krystyna Kloc: Spłacimy długi żużlowcom IP: *.182.35.98.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.09.10, 20:24
                  czyli wyraźnie się nie rozumiemy, cóż i tak bywa, dobrze że chociaż co do jednego si e zgadzamy. pewnie nigdy nie będziemy mieli okazji uściślić naszych stanowisk osobiście, trudno. fakt że jest to już poza tematem artykułu. mimo to POZDRAWIAM i szczerze życzę medalu - mam sentyment do wrocka bo tam studiowałem. :-)
    • Gość: greg Krystyna Walnij sobie kloca bo bredzisz IP: 193.0.242.* 14.09.10, 17:02
      Po pierwsze : Regulamin jest regulaminem i nie mozna zmieniac zasad gry w czasie jej trwania !
      Po drugie : Krystyno odpowiedz sobie na pytanie ktory klub z extraligi w ostatnich latach jako jedyny nie szkolił młodych adeptów żużla ? nie wiesz podpowiem WTS ! Teraz gdy nie mozesz zwiazac konca z koncem krzyczysz po swiecie że mamy zdolna polską młodziez a ściagamy i szkolimy zagranicznych chlopakow, gdyby nie trafiła wam sie taka osoba jak Janowski to pierwsze meczowe biegi zawsze konczylyby sie po 5:1 w plecy !
      Po trzecie : Kto podbijał stawki w walce o zawodników jako pierwszy ? nie wiesz podpowiem WTS ! teraz gdy źródełko wysycha wołasz że trzeba z tym skończyc , proszę bardzo zrób to jako pierwsza i pokaz że jestes 'babą z jajami " i powiedz dość i nie zatrzymuj Crumpa za wszelką cene bo to wlasnie on za twoja kase promuje sie w GP !
    • Gość: Taki jeden Krystyna Kloc: Spłacimy długi żużlowcom IP: *.internetunion.pl 14.09.10, 19:33
      Krysia weź sznur i powieś się, w końcu od Sparty odpier... się!!!
      • Gość: Brzechwa Re: Krystyna Kloc: Spłacimy długi żużlowcom IP: *.lanet.net.pl 14.09.10, 19:57
        Oo !!!! I jeszcze jeden... Redaktor zbiera żniwa, ale to chyba już po sezonie ? Z tego ziarna chleba nie będzie.
    • Gość: SpeedFan Krystyna Kloc: Spłacimy długi żużlowcom IP: *.as.kn.pl 14.09.10, 20:39
      Ludzie opamiętajcie się! Przecież gdyby nie Kloc to bujalibyśmy się obecnie po drugiej lidze ( patrz Motor Lublin). Ja wiem, że dużo można by zarzucić zarządowi WTS-u - ceny biletów, reklama i marketing, niedbanie o kibiców, ale przecież Ci ludzie wykładają własną kasę na to aby żużel trwał i miał się jak najlepiej. Miasto już dawno olało Spartę pompując kasę tylko w piłkę. Jesteśmy ewenementem w ekstralidze tak olewanym przez władze miasta. Mam nadzieję, że dobra frekwencja na meczu z Falubazem da coś do myślenia włodarzom tego miasta. W tym mieście w przeciwieństwie do tego co twierdzi pseudodziennikarzyna Michalak jest klimat na żużel.
      Let's go SPARTA, let's go!
    • Gość: miki karnety IP: *.com.pl 15.09.10, 11:10
      Czy na niedzielny mecz wejdę za okazaniem karnetu?
      • cancro Re: karnety 15.09.10, 16:47
        Niestety nie! Karnety były ważne na rundę zasadniczą i pierwszy mecz P-O. Niestety, w niedzielę musisz kupić bilet. Mimo to zapraszam!
        • Gość: miki Re: karnety IP: 87.105.182.* 16.09.10, 10:32
          lipa straszna, dobrze wiedziec wczesniej, dziekuje za info!
          • Gość: antig Re: karnety IP: *.magma-net.pl 16.09.10, 13:23
            Pomyśl dlaczego karnet jest ważny tylko na rundę zasadniczą i pierwszy mecz play off tudzież play out. Bo tylko te mecze są gwarantowane. Tzn. na pewno się odbędą. Jak drużyna nie wejdzie do szóstki to zostaje jej tylko jeden mecz na własnym torze w najgorszym przypadku. Gdybyś zapłacił za karnet na większą ilość meczy a drużyna by nie weszła do tej szóstki to płakałbyś, że Cie okradają. Niestety ale tak to już jest w tym naszym kraju nad Wisłą. Rozumiesz teraz?
            • Gość: miki Re: karnety IP: *.com.pl 16.09.10, 15:06
              sprzedają karnet na cały sezon, tak? i właśnie o to chodzi, że kupując karnet powinno się mieć zagwarantowane wejście na wszystkie spotkania, taki bonus, za to, że jesteś z drużyną przez cały sezon, na dobre i złe. Patrząc na frekwencję na Olimpijskim, żałuję, że nie docenia się takich właśnie kibiców. Ja płakać nie będę, bo trzeba kupić ten bądź co bądź drogi bilet, ale znajdą się i tacy, którzy nie będą mogli sobie na niego pozwolić. Pozdrawiam
              • Gość: antig Re: karnety IP: *.magma-net.pl 17.09.10, 11:15
                Ty chyba nie rozumiesz co się do Ciebie pisze. W cenie karnetu są zawarte tylko te mecze, które są zagwarantowane, że się odbędą, czyli 7 meczów rundy zasadniczej plus mecz w ćwierćfinale play of (jeśli drużyna wejdzie do szóstki) lub mecz o utrzymanie ewentualnie jakiś turniej z rangą mistrzowską typu ... Kask lub z mistrzostw Polski. W razie przegrania meczu w ćwierćfinale lub o utrzymanie klub ma wakacje. Więc jak mogą brać pieniądze za coś co nie jest zagwarantowane. Przypomnij sobie ubiegły rok. Kupujesz karnet na wszystkie mecze i co? Wygraliśmy baraże i miał być jeszcze jeden mecz z Lokomotivem jako z drugą drużyną pierwszej ligi. Był on powiedzmy w cenie karnetu. Nie odbył się i co w tej sytuacji klub miałby zrobić? Wielu byłoby takich co by zaraz domagali się Bóg wie czego dlatego nikt nie praktykuje takich rzeczy. Poza tym jeśli ktoś kupuje karnet to i tak ma "górkę" sumując ceny biletów ze wszystkich spotkań i zostaje mu na ten dodatkowy mecz nie objęty karnetem.
                • Gość: miki Re: karnety IP: 87.105.182.* 17.09.10, 14:17
                  ależ ja doskonale rozumiem co szanowny Pan był łaskaw mi przekazać. Wyrażam tylko swoje osobiste zdanie na ten temat, chyba forum tego nie zabrania. Uważam, że zagwarantowanie meczów swoją drogą a ewentualne dodatkowe mecze jako prezent za przywiązanie do danego klubu nie byłyby złym pomysłem. Dla mnie nie wiąże się to absolutnie z jakimkolwiek domaganiem się rekompensaty w momencie, gdy takiego "bonusowego" spotkania by nie było i już. Uważam temat karnetów za zamknięty i życzę wszystkim i sobie wielkich emocji w niedziele.
    • Gość: MisiekM Głupoty ta pani opowiada IP: *.wroclaw.mm.pl 19.09.10, 02:17
      Każdy kto widział z bliska pania Kloc lub z nią rozmawiał powinien zauważyć od razu, że ta kobieta żyje w takim chaosie, że aż dziw, że ten klub funkcjonuje. To tak jakby poprosić o kierowanie klubem WTS np dwunastolatka. Ta pani nigdy nie spowoduje powrotu wrocławskiego żużla do normalności. W czasie wiekszości rozmów ona nic nie kojarzy. Można mówić jej cokolwiek a ona i tak żyje w innym świecie. Klub funkcjonuje jeszcze w organizacji pozostawionej przez jej meża Andrzeja Rusko. Co roku zatrudniane są inne firmy od wizerunku, rotacja ludzi w klubie jest tak wielka, ze aż trudno to ogarnąć. W siedzibie klubu na co dzień nikt nic nie wie. Chaos, chaos i ...chaos. Tak jest juz od ok. 3 lat i robi się coraz gorzej. Na dzień dzisiejszy istnieje bardzo niska ocena współpracy ze strony Betardu. Firma jest raczej niezadowolona, bo w mówi się o niej w kontekście długów, a Betard się wywiązal ze swoich zobowiązań. Dno i schodzimy coraz głębiej. Potrzeba w WTS dobrego i solidnego menadżera. Jeśli pani Kloc (przy calym szacunku dla włozonej przez nią pracy) będzie nadal zarządzać klubem, to upadek jest bliski. Po koszykówce kobiet i mężczyzn, siatkówce mężczyzn i piłce ręcznej upadnie kolejny sport we Wrocławiu. Kto tego nie widzi jest chyba ślepy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka