Dodaj do ulubionych

Nadodrzańskie corso

IP: *.wroclaw.mm.pl 24.09.10, 15:45
Jak sądzicie, czy sensownym pomysłem jest utworzenie Nadodrzańskiego Corso utworzonego przez ciąg ulic : Grodzką, Cieszyńskiego, Sikorskiego.....?
Moim zdaniem pozwoliłoby to między innymi na ożywienie zaniedbanej części Starego Miasta , uatrakcyjnienie dostępu do Arsenału , otwarcie istotnej trasy spacerowej i komunikacyjnej w kierunku zachodnim.
Zdrojewski pozostawił po sobie PIĘKNY RYNEK.
KTO zrealizuje NADODRZAŃSKIE CORSO ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ad Re: Nadodrzańskie corso IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.10, 01:12
      A co masz dokładnie na myśli mówiąc "corso"? Bo mnie się to kojarzy tylko z rasą psów, ewentualnie z rzymską via del corso.

Via del Corso – centralna ulica przechodząca przez starożytną część włoskiej stolicy, Rzymu. Corso, podobnie większość głównych ulic Rzymu, charakteryzuje się wąskością oraz położonymi wzdłuż ulicy typowymi włoskimi kamienicami pochodzącymi z czasów renesansu. Łączna długość ulicy wynosi ponad 1,5 kilometra.

Ze względu na swoją ciasnotę Via del Corso stanowi jedną z najbardziej zakorkowanych ulic Rzymu.

I żadne z powyższych nie pasuje mi do tego o czym piszesz ;-)
      • Gość: Bela Re: Nadodrzańskie corso IP: *.wroclaw.mm.pl 27.09.10, 10:32
        kto wyczyści syf, brud i szczochy z Arkad na Świdnickiej??? Od tego zacznijmy a potem gadajmy o corso.....
      • Gość: Driver Re: Nadodrzańskie corso IP: *.as.kn.pl 29.10.10, 18:17
        > Ze względu na swoją ciasnotę Via del Corso stanowi jedną z najbardziej
        > zakorkowanych ulic Rzymu.
        >
        > I żadne z powyższych nie pasuje mi do tego o czym piszesz ;-)

Ależ pasuje, Grodzka w szczycie też jest zakorkowana.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka