Dodaj do ulubionych

Most w Łanach na półmetku. W styczniu ma być go...

29.09.10, 21:20
To optymistycznie. Jeszcze wyjdzie, że WOW bedzie szybciej niż AOW. ;)
Obserwuj wątek
    • morning.calm Re: Most w Łanach na półmetku. W styczniu ma być 29.09.10, 22:26
      Czy w razie ewentualnej powodzi i zalewania polderu droga będzie bezpieczna?
      • Gość: żenuła Re: Most w Łanach na półmetku. W styczniu ma być IP: *.chello.pl 29.09.10, 22:52
        Oczywiście... co jakiś czas będzie się jeździło w podwodnych tunelach, które będa tam zamontowane...
      • Gość: drom Re: Most w Łanach na półmetku. W styczniu ma być IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 23:05
        nawet jak nie przeczytałeś jeszcze artykułu to otwierając forum można kliknąć na link "przeczytaj ....". Ale skoro i to jest za trudne to proszę cytat: By uniknąć zalewania, gdy droga będzie już otwarta dla samochodów, zdecydowano się ją podnieść. Trasa niemal na całej długości składa się z nasypów (5 km), estakad i mostów (1,6 km)"
        Powinno wystarczyć :-)
    • heraldek Wypada sie tylko modlic, ze obie polowki mostu.... 30.09.10, 00:01
      ....spotkaja sie w jednym punkcie i nie powstana dwa rownolegle mosty.....
    • Gość: ;-0 Re: Most w Łanach na półmetku. W styczniu ma być IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.09.10, 00:36
      na razie budujemy mosty dla pana sterosty... moze sie kiedys przydadza jak trafia na nie drogi z nikad
    • Gość: Wro Re: Most w Łanach na półmetku. W styczniu ma być IP: *.tpnet.pl 30.09.10, 01:48
      Brawo Łapiński! A pomyśleć, że Łoś skreślił tę drogę "na zawsze".
      • Gość: Itsme Re: Most w Łanach na półmetku. W styczniu ma być IP: *.as.kn.pl 30.09.10, 08:35
        Panowie Budowlańcy, uczyć się od Szwedów.
    • pracownikxyz Skanska 30.09.10, 09:05
      Czy tylko mi się wydaje, że to jest marka. Nie przypominam sobie, aby coś spaprali we Wrocławiu czy okolicach, natomiast często robili przed terminem. Nie mam z ta firmą nic wspólnego, nawet nie jest z branży, ale jak patrzę na te Ziajki i inne mostostale i porównuję to ze Skanską, to mam poczucie, jakby te firmy były z innych światów.
      • Gość: RIS Re: Skanska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.10, 09:24
        Marka światowa, sama w sobie. W sumie chyba najmniej zastrzeżeń budzi w porównaniu do wszelkich Ziajek i Mostostali Warszawskich...
        Ale to chyba SKANSKA odpowiadała za uszkodzenie słupów w wiaduktach nasypu kolejowego ;)
        • camparis Re: Skanska 30.09.10, 11:01
          Zniszczyli żeliwne, odkupili plastikowe ;/ jak dla mnie PORAŻKA
        • neuro99 Re: Skanska 30.09.10, 17:31
          Raczej projektant.
      • Gość: positum Re: Skanska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 11:11
        Mają rekord w najdłuższej przebudowie mostu na świecie - 82,5 metra mostu w 3 lata daje 27,5 metra mostu na rok i 7 i pół centymetra dziennie. Sprawdziłem te dane - jest to bezwzględny i przez nikogo nie pobity rekord świata. Jest to zapewne też najdroższy most na świecie, jeśli podsumujemy koszty generowane przez objazdy i cenę mostu w stosunku do jego długości. BRAWO SKANSKA!!! Brawo Dutkiewicz!
        • Gość: drom Re: Skanska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 23:07
          a który to most ?
          pracuję u konkurencji, a nie słyszałem o tym osiągnięciu.
        • pracownikxyz Re: Skanska 07.10.10, 15:30
          Dutkiewiczowi brawa za to że Skanska coś dobrze zrobiła? Słyszałem, że sukces ma wielu ojców, ale to już chyba małe retoryczne przegięcie.
      • Gość: kasia Re: Skanska IP: *.chello.pl 30.09.10, 17:55
        Chciałabym zauważyć że SKANSKA nie robi tych robót sama - zawsze zatrudnia podwykonawców, ale "laury" spadają na nią, choć często na budowie nie ma nawet jednego pracownika(fizycznego)...
        • neuro99 Re: Skanska 30.09.10, 18:49
          A któż zabrania zatrudnić innym tych samych podwykonawców ?
        • pracownikxyz Re: Skanska 07.10.10, 15:31
          No to może w ich organizacji, nadzorze i doborze podwykonawców leży siła.
      • spad_ukp Re: Skanska 30.09.10, 22:13
        pracownikxyz napisał:

> Czy tylko mi się wydaje, że to jest marka. Nie przypominam sobie, aby coś spapr
        > ali we Wrocławiu czy okolicach, natomiast często robili przed terminem. Nie mam
        > z ta firmą nic wspólnego, nawet nie jest z branży, ale jak patrzę na te Ziajki
        > i inne mostostale i porównuję to ze Skanską, to mam poczucie, jakby te firmy b
        > yły z innych światów.

Zgadzam się z Tobą w 100%. To też pokazuje, że oprócz ceny w przetargu powinny być jakieś ekstra punkty za poprzednie realizacje. Zresztą jak widać po wielu inwestycjach robionych przez Skanskę czasami lepiej byłoby więcej zapłacić, ale żeby oni robili remont. Chociaż wszystko idzie sprawnie.
    • byrcyn11 Jeszcze raz tylko chciałbym złożyć gratulacje dla 30.09.10, 12:16
      p. Romana za pomysł i upór w realizacji tej inwestycji. Uważam, że droga będzie mocno wykorzystana i za kilka lat trzeba będzie ją poszerzyć do 4 pasów. W końcu tak naprawdę, to będzie obwodnica autostradowa od zachodu.
      • Gość: janusz Re: Jeszcze raz tylko chciałbym złożyć gratulacje IP: *.umwd.pl 30.09.10, 13:05
        Tak to prawda, są jeszcze w Polsce ludzie uparci i konsekwentni w działaniu, gratuluję Panu Romanowi tak pomysłu jak i skutecznego działania.
      • Gość: ms Szkoda że p.Roman nie mieszka w Leśnicy... IP: *.internetunion.pl 30.09.10, 14:12
        Szkoda że p.Roman nie mieszka w Leśnicy...
      • Gość: Kamil Re: Jeszcze raz tylko chciałbym złożyć gratulacje IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.09.10, 14:19
        ... od wschodu
      • Gość: ... Re: Jeszcze raz tylko chciałbym złożyć gratulacje IP: *.lanet.net.pl 30.09.10, 15:29
        Chyba od wschodu...
      • Gość: halina Re: Jeszcze raz tylko chciałbym złożyć gratulacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 20:00
        Pani redaktor Magdzie Nogaj serdeczne podziękowania za profesjonalny artykuł dot. szczególnie ważnej inwestycji dla użytkowników dróg. Pomysłodawca i jedyny walczący od początku - ponad 10 lat o tę inwestycję nie musi się wstydzić dzieła, niech wstydzą się Ci, którzy kładli i kładą nogi przeciw tej inwestycji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka