Dodaj do ulubionych

pozdrowienia

13.10.10, 08:02
chciałbym serdecznie pozdrowić panią kierującą granatowym golfem kombi DW374GH i kierowcę freelandera z reklamą przedszkola na Biskupinie (niestety numeru nie zdążyłem zapamiętać)- państwo ci dzisiaj rano tak się spieszyli, że nie wytrzymali stania w korku na ul. Kunickiego i jadąc ze 150 m lewym pasem pod prąd wcisnęli się przed grzecznie czekające do skrętu w prawo w Stanisławowską auta. Szczerze gratuluję państwu przebojowości i poszanowania innych uczestników ruchu w naszym zakorkowanym mieście. Oby wszyscy inni kierowcy brali z państwa przykład...
Obserwuj wątek
    • Gość: też kierowca Re: pozdrowienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 08:12
      Trochę nie na temat, bo to nie jest forum komunikacyjne, poza tym nie sądzę, żeby twój apel cokolwiek zmienił. Chamstwo w społeczeństwie to constans, podobnie jak dupowatość tych, co takich koleżków przed siebie wpuszczają.
      • zla_wiedzma Re: pozdrowienia 13.10.10, 09:20
        Gość portalu: też kierowca napisał(a):

> Trochę nie na temat, bo to nie jest forum komunikacyjne, poza tym nie sądzę, że
        > by twój apel cokolwiek zmienił. Chamstwo w społeczeństwie to constans, podobnie
        > jak dupowatość tych, co takich koleżków przed siebie wpuszczają.

Dupowatość ? Wybacz ale nie każdy ma 10 aut i jak skasuje jedno ma następne. Bo co mi z tego że nie z mojej winy jest skasowane jak np. przez dwa tygodnie będę bez auta. Satysfakcją nie da się jeździć niestety a nie każdy ma opcję auta zastępczego....
        • nazimno Dobrze godocie, zlo_wiedzmo. 13.10.10, 11:12
          Niestety - "idiotow ci u nas dostatek" (taka mala trawestacja, wiadomo skad).
          A chamstwa za kolkiem jeszcze wiecej.

Natomiast mowiac o "dupowatosci" lepiej popatrzec w lusterko.
          Amen.

• Gość: muchoborzanin Re: pozdrowienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.10, 08:01
          Wystarczy zachować odpowiednią odległość od poprzedzającego nas auta, a żaden cwaniaczek omijający kolejkę przed nas się nie wciśnie. Jeśli masz z tym problem i boisz się komuś wjechać w tył, musisz się niestety pogodzić z tym, że sprawniejsi kierowcy będą się przed ciebie wpychać.
          • zla_wiedzma Re: pozdrowienia 14.10.10, 08:30
            Gość portalu: muchoborzanin napisał(a):
            > i boisz się komuś wjechać w tył, musisz się niestety pogodzić z tym, że sprawn
            > iejsi
            kierowcy będą się przed ciebie wpychać.

Chyba sprawniejsi inaczej (umysłowo). Poza tym przeczytaj dokładnie jak oni jadą...
            • Gość: muchoborzanin Re: pozdrowienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.10, 15:19
              Umiem czytać, a ty nie masz wyobraźni. Jak oni mogli się wcisnąć na skrzyżowaniu przed skręcającego akurat w Stanisławowską? No przecież musiał ich wpuścić!
              • Gość: zla_wiedzma Re: pozdrowienia IP: *.wroclaw.mm.pl 14.10.10, 19:23
                Czytać umiesz owszem ale bez zrozumienia...Musieli się popisać wyjątkowym chamstwem jadąc pod prąd. Ja sama wpuszczam na zakładkę samochody stojące tam w KOLEJCE oni w niej nie stali "WCISNELI SIĘ" na tzw. chama. Bo jak to napisałeś nie byli "dupowaci" by w niej stać.. No cóż mamy różne podejście do życia i definicje dupowatości, chamstwa i kultury. Ja mam swoje zdanie Ty masz swoje i tyle...
                • Gość: muchoborzanin Re: pozdrowienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.10, 23:09
                  Pod jaki prąd? Czy tam jest droga jednokierunkowa? Gdzie prawo zabrania wyprzedzać ciąg aut stojących w korku lewym pasem? Ja nie pochwalam takiego zachowania, ale jedynym sposobem na takich cwaniaczków jest NIE WPUSZCZANIE ich do kolejki. Jeśli masz z tym problem, daj sobie spokój z komentarzami. Bo to przez ciebie również tacy kolesie sobie na to pozwalają.
                  • zla_wiedzma Re: pozdrowienia 15.10.10, 07:25
                    No cóż czy dam sobie spokój z komentarzami to pozwolisz ale ja zdecyduję sama ... Nazywasz to wyprzedzaniem ? Wow na prawdę nie pomyślałam o tym ale pewnie dlatego że jestem dupowatym kierowcom. Tak dla uściślenia takiego cwaniaczka nie wpuściłam ani jednego jedynie auta z kolejki.
                    Czyli wg Twoje teorii jadąc Ostrowskiego w kierunku Krzemieniecka powinnam wpakować się pod TIRA jadącego z naprzeciwka, który wymusił pierwszeństwo przejazdu bo na jego pasie akurat jest dziura ? Ja nie jestem kotem nie mam 9 żyć. Życzę zdrowia i obyśmy się nie spotkali na drodze PANIE KUBICO
                    • Gość: muchoborzanin Re: pozdrowienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.10, 07:41
                      Masz rację, lepiej żebyśmy się na drodze nigdy nie spotkali. Strach bierze, kiedy człowiek pomyśli, że tyle niedoszkolonych kierowców jeździ po naszych drogach. Aha, przykład z tirem kompletnie nietrafiony. Co to ma wspólnego z wyprzedzaniem lewym pasem kolumny aut stojących w korku?
                      • zla_wiedzma Re: pozdrowienia 15.10.10, 07:50
                        Nic taki przykład niedoszkolenia... Ty pewnie byś pojechał bo przecież byłeś na "prawie".
                        Nie twierdzę że jestem kierowcom doskonałym, też popełniam błędy. Jestem tylko człowiekiem. Różnica między nami jest taka że ja jestem świadoma swoje niedoskonałości a Ty uważasz się za nieomylnego i wszech wiedzącego...
                        • Gość: muchoborzanin Re: pozdrowienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.10, 08:15
                          To jest ostatni post z mojej strony, bo z kłamstwami i insynuacjami polemizować nie będę. Po pierwsze stwierdziłem, że takiego zachowania jak wyprzedzanie aut stojących w korku lewym pasem nie pochwalam, a po drugie to nigdzie nie napisałem, że jestem nieomylny i wszechwiedzący. Staram się jedynie Ci wyjaśnić, że prawo nie zabrania takiego zachowania, a jedyne co można w takiej sytuacji zrobić, to takich gagatków nie wpuszczać przed siebie. Inaczej nic na to nie poradzisz, zawsze znajdą się ludzie, którzy mają wszystkich gdzieś i pchają się do przodu poza kolejnością. Ale dlatego mogą sobie na to pozwolić, gdyż istnieją jednostki bez asertywności, które zawsze ich wpuszczą. I nie dotyczy to tylko tego konkretnego miejsca, podobna sytuacja ma miejsce często na Klecińskiej, gdzie cwaniaczki wyprzedzają auta stojące w korku drogą dla działkowców. Gdyby przy wyjeździe pod wiaduktem musieli sobie paręnaście minut postać, bo nikt by ich do klejki nie wpuścił, to by więcej tak się nie zachowywali.
                          • zla_wiedzma Re: pozdrowienia 15.10.10, 08:42
                            Nie irytuj się tak ;) to zwykła dyskusja. Przypadki z Klecińskiej znam ale tak jak piszesz zawsze ktoś się znajdzie co albo wpuści takiego cwaniaka albo zwyczajnie się zagapi ... Dobrze, że choć w jednej kwestii się zgadzamy
                          • Gość: Wyprzedzanie Re: pozdrowienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.10, 08:54
                            Tto fakt, nie jesteś nieomylny. Jesteś debilem.

Wyprzedzanie
                            Art. 24. 1. Kierujący pojazdem jest obowiązany przed wyprzedzaniem upewnić się w szczególności, czy:
                            ma odpowiednią widoczność i dostateczne miejsce do wyprzedzania bez utrudnienia komukolwiek ruchu;
                            kierujący, jadący za nim, nie rozpoczął wyprzedzania;
                            kierujący, jadący przed nim na tym samym pasie ruchu, nie zasygnalizował zamiaru wyprzedzania innego pojazdu, zmiany kierunku jazdy lub zmiany pasa ruchu.
                            2. Kierujący pojazdem jest obowiązany przy wyprzedzaniu zachować szczególną ostrożność, a zwłaszcza bezpieczny odstęp od wyprzedzanego pojazdu lub uczestnika ruchu. W razie wyprzedzania pojazdu jednośladowego lub kolumny pieszych odstęp ten nie może być mniejszy niż 1 m.
                            3. Kierujący pojazdem jest obowiązany przy wyprzedzaniu przejeżdżać z lewej strony wyprzedzanego pojazdu, z zastrzeżeniem ust. 4, 5 i 10.
                            4. Pojazd szynowy może być wyprzedzany tylko z prawej strony, chyba że położenie torów uniemożliwia takie wyprzedzanie lub wyprzedzanie odbywa się na jezdni jednokierunkowej.
                            5. Wyprzedzanie pojazdu lub uczestnika ruchu, który sygnalizuje zamiar skręcenia w lewo, może odbywać się tylko z jego prawej strony.
                            6. Kierującemu pojazdem wyprzedzanym zabrania się w czasie wyprzedzania i bezpośrednio po nim zwiększania prędkości. Kierujący pojazdem wolnobieżnym, ciągnikiem rolniczym lub pojazdem bez silnika jest obowiązany zjechać jak najbardziej na prawo i - w razie potrzeby - zatrzymać się w celu ułatwienia wyprzedzania.
                            7. Zabrania się wyprzedzania pojazdu silnikowego jadącego po jezdni:
                            przy dojeżdżaniu do wierzchołka wzniesienia;
                            na zakręcie oznaczonym znakami ostrzegawczymi;
                            na skrzyżowaniu, z wyjątkiem skrzyżowania o ruchu okrężnym lub na którym ruch jest kierowany.
                            8. Dopuszcza się wyprzedzanie w miejscach, o których mowa w ust. 7 pkt 1 i 2, na jezdni:
                            jednokierunkowej;
                            dwukierunkowej na odcinku z wyznaczonymi pasami ruchu, pod warunkiem że kierujący nie wjeżdża na część jezdni przeznaczoną do ruchu w kierunku przeciwnym - w miejscu, gdzie jest to zabronione znakami na jezdni.
                  • Gość: Wyprzedzanie Re: pozdrowienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.10, 08:48
                    Muchoborzaninie!
                    Czy masz prawo jazdy?
                    Jesli tak, to oddaj je prędko pierwszemu napotkanemu patrolowi policji i udaj się na ponowny egzamin.
                    Prawo zabrania tego, co wedle opisu uczynił kierowca freelenadera.
                    Ustawa prawo o ruchu drogowym precyzuje przeciez ywraźnie w dziale pod tytułem wyprzedzanie, że jest ono zabronione między innymi na skrzyżowaniu. Skoro ktoś wyprzedził pojazdy stojące w korku na Kunickiego, wjeżdżając w Stanisławowską, to jasnym jest, że wyprzedził na skrzyżowaniu.
                    To właśnie tacy mędrcy jak ty powodują najwięcej wypadków, bo wy przecież "doskonale znacie przepisy"...
                    • Gość: muchoborzanin Re: pozdrowienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.10, 08:57
                      Gdyby wyprzedzał w ten sposób, w jaki to opisujesz, to musiałby wjechać centralnie na lewy pas ulicy Stanisławowskiej. Powiedz mi więc mądralo, jak to się dzieje, że opisywany cwaniaczek spokojnie skręca sobie z Kunickiego w Stanisławowską bez kolizji z autami jadącymi z naprzeciwka? Może to ty jednak powinieneś pomyśleć o złożeniu prawa jazdy? Wyobraźnia się kłania, internetowy napinaczu.
                      • Gość: Wyprzedzanie Re: pozdrowienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.10, 12:40
                        Udajesz czy naprawdę jesteś imbecylem?
                        maps.google.pl/maps?hl=pl&q=wroc%C5%82aw%20kunickiego&lr=&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wl
                        Ulica Kunickiego, jak widzimy, dobiega do ulicy Stanisławowskiej. Na tej też ulicy Kunickiego, w myśl opisu założyciela wątku, powstaje korek. Kierowcy mają problem zatem z wjechaniem w Stanisławowską.
                        Cwaniaczek z freelandera rusza zatem lewym pasem ulicy Kunickiego w kierunku ulicy Stanisławowskiej, wyprzedzając auta ślimaczące się w korku. Wyprzedza zatem i te stojące już na skrzyżowaniu Kunickiego ze Stanisławowską.
                        Jak to się dzieje, że nie doprowadza do kolizji z autami jadącymi z naprzeciwka? Proste: nie trafia na nikogo, kto by na tym krótkim odcinku 100-150 metrów skręcił ze Stanisławowskiej w Kunickiego.
                        Wyobraźnia mi się kłania, rzeczywiście, bo czuje respekt.
                        Przed tobą się nie kłania. Ona łapie się za głowę...
                        • Gość: muchoborzanin Re: pozdrowienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.10, 12:59
                          Długi wywód, jakaś mapka i zajadłość godna obrońców krzyża nie spowoduje jednak, że udowodnisz przekroczenie przepisów freelanderowi. Zgadza się, skorzystał on z tego, że nikt nie jechał z naprzeciwka, ale skorzystał również z braku umiejętności dynamicznego włączania się do ruchu tego, który stał pierwszy w kolejce. Także zanim kogoś nazwiesz imbecylem, najpierw się nad tym poważnie zastanów. To, że ktoś ma lepsze auto od ciebie i większy tupet nie znaczy jeszcze, że jest piratem drogowym.
                          • zla_wiedzma Re: pozdrowienia 15.10.10, 13:38

> Długi wywód, jakaś mapka i zajadłość godna obrońców krzyża

O sobie mówisz ? Dyskutować trzeba umieć, zgadzać z opinią tą czy inną nikt Ci nie karze. Mówisz o zacietrzewieniu i napinaniu, poczytaj swoje posty irytujesz się jak małe dziecko, któremu mama nie kupi zabawki.... Wyluzuj trochę jest piątek...
                            Życzę więcej luzu i bez odbioru
                            • Gość: muchoborzanin Re: pozdrowienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.10, 13:50
                              Dyskutować można o faktach, ale nie o mitach. Mieszkam na Muchoborze całe życie, znam to skrzyżowanie i wiem, na czym polega omawiane przez nas zjawisko. Tu nie ma nad czym dyskutować, sprawa jest banalnie prosta. Stoi auto za autem, ktoś je wyprzedza i korzystając z dupowatości pierwszego w kolejce dynamicznie się wbija w Stanisławowską. Także jeszcze raz Ci powtarzam. Jak chcesz temu zapobiec, to nie dawaj takiemu kolesiowi powodu do bezkolizyjnego skrętu w Stanisławowską. Bo inaczej Twoje gadanie pozostanie jedynie pustym, wirtualnym jazgotem... EOT z mojej strony.
                              • zla_wiedzma Re: pozdrowienia 15.10.10, 14:04

> EOT z mojej strony.

Straszysz ? Czy obiecujesz ? Jej języki znasz woow..
                                Ja mogę być nie obiektywna ale właśnie Twoje wypowiedzi podpadają mi pod jazgot...

BTW też mieszkam na Muchoborze
                          • Gość: Wyprzedzanie Re: pozdrowienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.10, 14:39
                            Ten ktoś nie ma lepszego auta. To jest stosunkowo stary, kilkuletni już freelander, który stoi codziennie na ulicy Cichej na Biskupinie.
                            • zla_wiedzma Re: pozdrowienia 15.10.10, 14:44
                              Gość portalu: Wyprzedzanie napisał(a):

> Ten ktoś nie ma lepszego auta. To jest stosunkowo stary, kilkuletni już freelan
                              > der, który stoi codziennie na ulicy Cichej na Biskupinie.

To chyba bez znaczenia bo i fiatem 125p można takie manewry wykonać ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka