lovetorun 15.11.07, 22:51 Ktore miasto ma prawo podawac sie za miasto Kopernika Torun czy Krakow? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
muvon200 Re: Czyj Kopernik 15.11.07, 22:54 Chyba żadne z nich. Miejsce urodzenia teoretycznie Thorn, Kraków studia, jeszcze gdzieś tam po drodze Bolonia i inne uniwerki. Ale przyznam że Toruń najlepiej wykorzystał to powiązanie Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Czyj Kopernik 15.11.07, 23:01 Może być jeszcze Frombork, gdzie został pochowany. Więcej wyjaśnień prześlę Ci na skrzynkę, aby nie zanudzać;) Odpowiedz Link Zgłoś
lovetorun Re: Czyj Kopernik 15.11.07, 23:06 Pytam sie poniewaz po ostatniej wizycie na wyspach wpadlo mi w hotelu gdzie mieszkalem czasopismo a w nim reklama Krakowa podajacego sie za miasto Kopernika i Jana Pawla2.To jak ktore miasto ma wiecej praw do podawania takich tekstow .Wyobrazmy sytuacje ze Torun decyduje sie na reklame w tym samym magazynie co Krakow i podaje sie za miasto Kopernika.Komu wierzyc i jak ma to odbierac obcokrajowiec? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Czyj Kopernik 15.11.07, 23:22 toż można się przyznawać do kilku miast chyba. Masz miasto rodzinne, miasto gdzie mieszkasz i mówisz wtedy "u nas". No to co się dziwić, że do sławnych ludzi tyle miast się przyznaje? A niektóre miasta to nawet i honorowe obywatelstwa przyznają teraz. Więc co Ci szkodzi, że Kraków podpiera się Kopernikiem? A Kopernik podpisywał się Thorunensis, czyli przyznawał się do miejsca urodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: Czyj Kopernik 16.11.07, 08:40 hihihi mało tego Kraków ma na rynku najsłynniejszy pomnik Adasia. Z tym, że niejaki Mickiewicz nigdy w Krakowie nie był :)) No i co? Ale zgadzam się z Torunianką całkowicie. Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Czyj Kopernik 18.11.07, 21:19 inteligent muvon w jednym watku napisal "Chyba żadne z nich" "Ale zgadzam się z Torunianką całkowicie" kompleksy na mozg padaja, to jest dowod PS Zakompleksiony czlowieku dlaczego uwazasz ze Szapolowska jest bydgoszczanka? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Czyj Kopernik 18.11.07, 21:45 szlachcic napisał: > dlaczego uwazasz ze Szapolowska jest > bydgoszczanka? A Ty szlachcicu twierdzisz, że Szapołowska jest KOPERNIKIEM???? No któż by się spodziewał takiego obrotu sprawy Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Czyj Kopernik 18.11.07, 22:29 rozczarowana-torunianka napisała: > A Ty szlachcicu twierdzisz, że Szapołowska jest KOPERNIKIEM???? > No któż by się spodziewał takiego obrotu sprawy w kontekscie tego watku jednak ten sam muvon i muvonopodobni twierdza ze Szapolowska jest bydgoszczanka mimo ze tam spedzila 5 minut po porodzie i zostala wywieziona do Torunia. Odpowiedz Link Zgłoś
mac_byd Kopernik jest obywatelem świata 19.11.07, 20:50 ww2.tvp.pl/5305,20060320317453.strona Odpowiedz Link Zgłoś
mac_byd Czy Szlachcic to minister Dąbrowski? 19.11.07, 20:58 www.mk.gov.pl/website/index.jsp?artId=287 Odpowiedz Link Zgłoś
lovetorun Re: Czyj Kopernik 19.11.07, 08:55 szlachcic napisał: > inteligent muvon w jednym watku napisal > > "Chyba żadne z nich" > "Ale zgadzam się z Torunianką całkowicie" > > kompleksy na mozg padaja, to jest dowod > > PS > Zakompleksiony czlowieku dlaczego uwazasz ze Szapolowska jest > bydgoszczanka? > > Cclopczyku wez gleboki wdech i wydech bo zwieracze ci pojda .Tu mowa o Koperniku a nie latwicy polskiego kina. Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Czyj Kopernik 19.11.07, 17:46 lovetorun napisał: > Cclopczyku wez gleboki wdech i wydech bo zwieracze ci pojda .Tu >mowa o Koperniku a nie latwicy polskiego kina. kretynie te sprawy sa ze soba scisle powiazane ten kretyn muvon szczyci sie ze Szapolowska jest bydgoszczanka bo urodzila sie w Bydgoszczy mimo ze wie ze natychmiast rodzina przeniosla sie do Torunia i jednoczesnie ten sam kretyn mowi ze Torun nie ma prawa do Kopernika ktory do czasow uniwersyteckich tu mieszkal dodam ze i Kopernik i Szapolowska uwazaja/uwazal sie za torunczykow Odpowiedz Link Zgłoś
lovetorun Re: Czyj Kopernik 19.11.07, 19:20 szlachcic napisał: > lovetorun napisał: > > > Cclopczyku wez gleboki wdech i wydech bo zwieracze ci pojda .Tu > >mowa o Koperniku a nie latwicy polskiego kina. > > kretynie te sprawy sa ze soba scisle powiazane > ten kretyn muvon szczyci sie ze Szapolowska jest bydgoszczanka bo > urodzila sie w Bydgoszczy mimo ze wie ze natychmiast rodzina > przeniosla sie do Torunia > i jednoczesnie ten sam kretyn mowi ze Torun nie ma prawa do > Kopernika ktory do czasow uniwersyteckich tu mieszkal > dodam ze i Kopernik i Szapolowska uwazaja/uwazal sie za torunczykow Czyli przyznajesz pajacu ze latawica polskiego kina pochodzi z Torunia .Oile z Kopernika mozna byc dumnym to z niej raczej nie i jeszcze stawiac ja w jednym szergu z nim to raczej nie wypada.Tylko skad taki palant moze to wiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: Czyj Kopernik 19.11.07, 21:03 ale jaja. Szlachetka ma zwidy. Ja nwet pojęcia nie miałem że pani Szapołowska, piekna kobieta i do bra aktorka, pochodzi z naszego regionu. Gdzieżbym nawet śmiał pisać gdzie się urodziła :). Ani słówkiem nie napisałem o tej pani. Panie szlachcicu nie wyporwadzi mnie pan z równowagi. Nie napiszę na pana "kretyn" ani tak inny "idiota". Chciałbym jednak zeby nie pisał pan głupot. Co ma pani Szapołowska do Kopernika i mich słów :)? Odpowiedz Link Zgłoś
estik czy Niemiec czy Polak? 16.11.07, 09:12 Nie, TORUŃCZYK. I tego się trzymajmy. W Krakowie to z Mikołajkiem nawet Neptun i Syrenka bywają (w telewizji pokazywali), ale każdy wraca na swoje miejsce (pociągiem oczywiście). Kraków niech będzie dumny ze "swoich" drukarzy. Tym naprawdę może się wyróżnić w skali kraju. Co więcej, były to persony naprawdę barwne. Nie to co nudziarz Kopernik :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lovetorun Re: czy Niemiec czy Polak? 16.11.07, 11:41 No to moze jakas interwencja w postaci mailow do odpowiedniej instytucji w Krakowie aby nie przeginali paly? Odpowiedz Link Zgłoś
don.vasyl Re: czy Niemiec czy Polak? 16.11.07, 11:45 a nie prościej u nas zrobić scenkę: ja będę coś zapodawał, a przy mnie lajkoniki się powyginają Odpowiedz Link Zgłoś
estik Zamiast osiołka smoka se postawimy, A co! 16.11.07, 12:02 Sprawa z Lajkonikiem jest do przemyślenia. Rada Miasta radziła by co najmniej tydzień nad proweniencją rzeczonego symbolu paluszków :-() Odpowiedz Link Zgłoś
lovetorun Re: Zamiast osiołka smoka se postawimy, A co! 16.11.07, 13:13 estik napisał: > Sprawa z Lajkonikiem jest do przemyślenia. Rada Miasta radziła by co najmniej > tydzień nad proweniencją rzeczonego symbolu paluszków :-() osiolka zostawmy w spokoju toz to nowy symbol miasta i raczej nikt nam go nie ukradnie Odpowiedz Link Zgłoś
lovetorun Re: czy Niemiec czy Polak? 16.11.07, 13:11 don.vasyl napisał: > a nie prościej u nas zrobić scenkę: ja będę coś zapodawał, a przy mnie lajkonik > i > się powyginają A za toba smok wawelski ziejacy ogniem Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: Czyj Kopernik 19.11.07, 08:57 pytanie powinno brzmieć "Czyja Kopernik?" bo Kopernik była kobietą :)) Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Czy ktos wie o co chodzi Szlachcicowiz tą aktorką? 19.11.07, 21:08 Kurcze nie moge tej zagadki rozwikłać. Skąd u niego ta pani Szapołowska się w głowie znalazła? Zagadkowy pan Szlachcic no. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Czy ktos wie o co chodzi Szlachcicowiz tą akt 19.11.07, 23:07 Podoba mu się. Chciał postawić jej pomnik przed Cinema City, a tam wstawili Karguli;) Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: Czy ktos wie o co chodzi Szlachcicowiz tą akt 20.11.07, 09:26 uuuu szkoda. No trudno. Aaa już wiem, nie uchodzi kochac się w Bydgoszczance i dlatego zadecydował , że jest Torunianką hihihi. No teraz kumam . Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
pit1233 Re: Czy ktos wie o co chodzi Szlachcicowiz tą akt 20.11.07, 10:16 muvon200 napisał: > uuuu szkoda. No trudno. Aaa już wiem, nie uchodzi kochac się w Bydgoszczance mógłby się przecież tyfusem zarazić.. Odpowiedz Link Zgłoś