Dodaj do ulubionych

Flash mob we Wrocławiu!

19.10.10, 18:22
Witam!

Chciałbym Was poinformować, że w najbliższy weekend organizowany jest pierwszy w Polsce taneczny flash mob! Odbywać się będzie w Galerii Dominikańskiej, o dokładnym terminie jeszcze będziemy informować.

Nasz flash mob będzie na wzór T- mobile Dance. Już jest kilkadziesiąt chętnych osób, szukamy następnych ludzi szukających pozytywnej energii i dobrej zabawy:)

Jak wiadomo, trzeba przygotować się i nauczyć układu choreograficznego. Nasz układ przygotowuje profesjonalna choreografka, jest on prosty, a jednocześnie interesujący. Najbliższy próba odbywa się w środę (20.10.2010) w sali Młodzieżowego Centrum Sportu, ul. Gwarna 10, o godz. 20.00.

Zapraszamy wszystkich chętnych, a więcej szczegółów znajdziecie na stronie facebooka: www.facebook.com/event.php?eid=101853983214635&ref=ts

P.S. "Flash mob (ang. dosł. błyskawiczny tłum) – określenie, którym przyjęło się nazywać sztuczny tłum ludzi gromadzących się niespodziewanie w miejscu publicznym w celu przeprowadzenia krótkotrwałego zdarzenia, zazwyczaj zaskakującego dla przypadkowych świadków.

W akcji uczestniczą nieznani sobie ludzie znający jedynie jej termin i planowane działanie. Zazwyczaj akcje takie organizowane są za pośrednictwem Internetu lub SMSów."

źródło: Wikipedia
Obserwuj wątek
    • Gość: pozdrawiam Re: Flash mob we Wrocławiu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.10, 18:25
      Fajny Flash Mob jak będziecie robić do niego próby.
      • valku Re: Flash mob we Wrocławiu! 19.10.10, 18:33
        Już jedna próba była. Próba wygląda tak, że Pani choreograf prezentuje kroki, my powtarzamy, a później sami jedziemy:) Układ prosty, do weekendu będą jeszcze dwie próby, na których już wszyscy nauczymy się dobrze tego układu, żeby później nie wyszła lipa... Najbliższa próba jutro (środa), a kolejna w piątek.

Wpadaj, naprawdę fajna zabawa nawet na tych próbach:) Fajna ekipa się już zebrała, jest dużo śmiechu i dobra atmosfera.
        • fjefjurka71 Re: Flash mob we Wrocławiu! 19.10.10, 19:36
          Flash Mob miał być spontanem,a nie wytrenowaną imprezką.Żal,pomysłów i miejscówek już nie starcza,to się komercjalizujecie.

Jestem na nie.
          • bilbona Re: Flash mob we Wrocławiu! 20.10.10, 00:23
            Nie do końca się zgodzę, że to musi być tylko i wyłącznie spontan. Moim zdaniem pomysł całkiem fajny. A jeśli chodzi o taneczny flashmob, to wiadomo, że na spontanie czegoś takiego się nie zrobi. Widziałam różne polskie flashmoby w necie, jak np. psikanie dezodorantami na dworcu centralnym czy bitwa na poduszki... OK, pomysł nowy, ale jak dla mnie słaby... W ogóle mnie to nie zaciekawiło, nie rozbawiło i nikomu czegoś takiego nie przysyłałam. Natomiast T-mobile dance- super! Tak samo są różne flashmoby MJ, też bardzo fajnie wychodziły. I nie wierzę, że wszystko było na spontanie. Czasem lepiej się po prostu przygotować, a później zaskoczyć ludzi w miejscu, gdzie ten flashmob się robi. Ja nie widzę nic złego w tych próbach. A czy to zmierza w kierunku komercjalizacji? Może i tak, ale zdecydowanie wolę oglądać takie reklamy niż Hajzera w kolejnej reklamie proszku do prania:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka