Dodaj do ulubionych

MMR II i Engerix

IP: *.bresa.com.pl 22.02.02, 15:22
Przeczytałam na innym forum, słyszałam też na SKY i znalazłam parę artykułów
mrożących krew w żyłach na temat szkodliwosci tych szczepionek. Czy wiecie coś
na ten temat? Ja się lekko przeraziłam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ala Re: MMR II i Engerix IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.02, 15:02
      Czy chodzi Ci o niebezpieczenstwo powiklan?Czy o cos innego? Jesli chodzi o
      powiklania to kazda szczepionka nimi grozi.Moje dziecko bylo zaszczepione
      obiema i jest ok. Napisz o co chodzi. Tez słyszalam jakas panike, ale nie wiem
      w czym rzecz.
      • Gość: Józia Re: MMR II i Engerix IP: 212.75.99.* 25.02.02, 10:28
        Słyszałam w różnych telewizjach (angielskojęzycznych i szwedzkiej), że mówi się
        o związku MMR II z autyzmem. Nie wiem na ile są to tylko podejżenia, a co
        zostało udowodnione.

Pozdrawiam

J.
        • Gość: Ala Re: MMR II i Engerix IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.02, 11:08
          Wydawało mi sie ,ze czlowiek rodzi sie z autyzmem, a nie "nabywa" go po jakims
          długim czasie (najpierw szczepionka a potem czas na wystąpienie choroby)
          • Gość: AniaSK Re: MMR II i Engerix IP: *.kato.gazeta.pl 25.02.02, 13:47
            No chyba nie do końca tak jest z tym autyzmem. Istotnie, z autyzmem dziecko się
            rodzi, ale to, jakie naprawdę będzie zależy od rodziców, środowiska itp. Po
            prostu pojawia się bodziec, który może autyzm wzmóc albo "zmniejszyć". Ja
            osobiście należę do matek szczepiących swoje dziecko, ale... gdyby kiedykolwiek
            mały miał jakieś powikłania, podejrzenia autyzmu itp to pewno szczepionki bym
            nie dała. Po prostu w takim przypadku dziecko może zareagować niewspółmiernie
            do dawki i pojawią się "skutki uboczne". W każdym razie o Priorixie
            (szczepionka podawana zamiast MMRII) mówi się znacznie lepiej i można się na
            nią ewntualnie zdecydować. Pozdrawiam. Ania
            • Gość: Ala Re: MMR II i Engerix IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.02, 10:10
              ale tą szczepionka dziecko jest szczepione w 2 roku zycia. wiec nagle po niej
              ujawnia sie autyzm? on jest juz zauwazalny wczesniej, choc na ogól bywa poźno
              zdiagnozowany, ale to inna rzecz.
              • esther Re: MMR II i Engerix 26.02.02, 15:34
                Ojej, na temat MMR w Anglii zrobili panike z tego powodu, bo jakis lekarz
                powiedzial ze moze byc zwiazek z autyzmem. Nic nie zostalo udowodnione.
                Co natomiast sie stalo, to kilkoro madrych i oczytanych rodzicow zdecydowalo
                sie dzieci nie zaszczepic. Nie chce mowic do czego doszlo po tym jak spory
                procent tych dzieci zarazil sie odra. U niektorych dzieci rekonwalescencja trwa
                drugi rok. Najlepiej zastanowic sie, czy chronic dziecko przed swiadomym
                niebezpieczenstwem chorob zakaznych czy tym wymaginowanym, tworzonym z plotek -
                bo tego drugiego niestety swiat jest pelen. W jednym z hrabstw w Anglii kilka
                lat temu poziom immunizacji byl tak niski ze wybuchla epidemia...Rodzice
                podobno chronili dzieci i chcieli je wychowywac 'naturalnie'.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka