Dodaj do ulubionych

Sztab Dutkiewicza przedstawi dziś hasło kampanii

21.10.10, 12:44
"Przyszłość" - w tym Dutkiewicz jest mistrzem. W bufonadzie również. Za to zapomniał o podniesieniu jakości życia Wrocławian, które obiecywał w poprzedniej kampanii. Brud i smród, żulernia w parkch, a Straż Miejska jako Gwardia Prezydencka Od Czystej Roboty.
Obserwuj wątek
    • Gość: foczka Re: Sztab Dutkiewicza przedstawi dziś hasło kampa IP: 94.42.104.* 21.10.10, 14:06
      precz z Dutkieiwczem i jego wyborczymi kłamstwami, jeszcze mało się nachapał ? na pewno nie działa w interesie mieszkańców paraliżując miasto cudownymi pomysłami swich sługusłów
      • Gość: konrad A bojówki PO już zaczęły działalność na tym forum IP: 212.160.183.* 21.10.10, 14:12
        To oczywiście było do przewidzenia.
        Że wam się nie nudzi monitorować stronę gazety w poszukiwaniu jakichkolwiek wzmianek o Dutkiewiczu...
        Żal mi was.

Pieski szczekają a karawana jedzie dalej... :)
        • Gość: Konrad I jeszcze wpis Matrixa o tych korkach prosimy :) IP: 212.160.183.* 21.10.10, 14:14
          :)
          • benek.z.gw Re: I jeszcze wpis Matrixa o tych korkach prosimy 21.10.10, 15:45
            Mam hasło propagandowe dla p.Dutkiewicza:

We Wrocławiu jeździ się dobrze na rowerze , na papierze.
            • Gość: NIE dla Dutkiewicz Re: I jeszcze wpis Matrixa o tych korkach prosimy IP: 94.42.104.* 21.10.10, 16:25
              A na zdjęciu z tym skuterkiem to jest Rynek? Można tam jeździć skuterkiem?
      • Gość: Andzia Re: Sztab Dutkiewicza przedstawi dziś hasło kampa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.10, 14:17
        No tylko na kogo głosować? Też mam dość gadania że we Wrocku jest przyszłość?
        Moje koleżanki nie mają gdzie dzieci oddać do przedszkoli, bo je pozamykali, a 1500zł za przedszkole prywatne to norma... I co?? Jak sobie przyszłość budować?
      • Gość: nhy Re: Sztab Dutkiewicza przedstawi dziś hasło kampa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.10, 22:01
        Nawet nie chce mi się pisać o pseudodokonaniach Dutkiewicza. Dziwi mnie tylko, że ludzie tak łatwo dają sie ogłupić propagandą. To nie wróży nam dobrze na przyszłość
    • Gość: Kat Re: Sztab Dutkiewicza przedstawi dziś hasło kampa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.10, 14:14
      Wrocław.Tu zaczyna się katastrofa.
      • Gość: zenek "Dynaminicystycznie i policentrycznie" IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.10.10, 14:30
        TEMU PANU JUŻ DZIĘKUJEMY!!
        CZAS NA NORMALNOŚĆ!!
      • Gość: x Re: Sztab Dutkiewicza przedstawi dziś hasło kampa IP: 194.146.120.* 21.10.10, 14:35
        Wrocław. Tu zaczyna się korek.
        • Gość: Jancio Wódnik Re: Sztab Dutkiewicza przedstawi dziś hasło kampa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.10, 18:53
          "Wrocław - to może się przyśnić"
          "Wrocław - tu zaczyna się śmieszność"
          "Wrocław - tu zadłuża się przyszłość"
          "Wrocław - to zaczyna mnie wkurzać"
          "Wrocław - tu grzechem jest się nie zadłużać"
          "Wrocław - tu zarzyna się przyszłość"
          • Gość: Łoś_bimbacz Wrocław. Tu zaczyna się przyszłość banków. IP: *.ip.netia.com.pl 21.10.10, 20:05
            Wobec katastrofalnego zadłużenia, które jeszcze może wzrosnąć przy wahaniach stóp PRocentowych, najbardziej wierzą w przyszłość we Wrocławiu banki. Pewny płatnik odsetek od miliardów jawnego i zamiecione kreatywną miotłą zadłużenia pozwala POzytywnie spojrzeć w PRzyszłość:))
            • Gość: Lolek Re: Wrocław. Tu zaczyna się przyszłość banków. IP: *.218.151.21.static.telsat.wroc.pl 21.10.10, 21:57
              Wstawki masz dobre:-) ale na lekcjach matematyki chyba parę razy sobie kimnąłeś:-). Wzrost stóp procentowych może spowodować wzrost kosztów obsługi długu, a nie zadłużenia... :-). Jakbyś napisał o kursie walutowym to uwaga byłaby wyjątkowo trafna..., szczególnie biorąc pod uwagę wyjątkowo kiepski stan finansów Wrocławia...
              • Gość: Łoś_bimbacz Re: Wrocław. Tu zaczyna się przyszłość banków. IP: *.ip.netia.com.pl 21.10.10, 22:03
                Jakbyś napisał o kursie walutowym to uwaga byłaby wyjątko
                > wo trafna...

Jak jest obliczane zadłużenie miasta: kapitał do spłaty plus odsetki, czy tylko kapitał?
                Zadłużenie tylko z uwzględnieniem kapitału to kreatywna księgowość...
                Nie znam szczegółów kredytowania, np. zakup tramwajów skoda jest kredytowany w koronach, euro?
                • Gość: Lolek Re: Wrocław. Tu zaczyna się przyszłość banków. IP: *.218.151.21.static.telsat.wroc.pl 21.10.10, 22:30
                  Tylko kapitał. Jakby były naliczane odsetki to wskaźnik podejrzewam że byłby już przekroczony. Warunków kredytowania tramwajów nie znam, ale Miasto ma chyba jakis kredyt w EUR.

• Gość: Łoś_bimbacz Re: Wrocław. Tu zaczyna się przyszłość banków. IP: *.ip.netia.com.pl 21.10.10, 22:38
                    > Tylko kapitał.

Ale bilansie przedsiębiorstwa podaje się kapitał plus odsetki jako zobowiązania.

>Jakby były naliczane odsetki to wskaźnik podejrzewam że byłby ju
                    > ż przekroczony.

To Dynamistom znowu się upiekło. AproPO, warto zatem spytać Jego Dynamiczność o zadłużenie liczone tradycyjnie, ile to już miliardów?
    • kklement Mam w dupie przyszłość. 21.10.10, 14:23
      Mam w dupie przyszłość. Mam w dupie blichtr i splendor, w sumie mam w dupie też turystów. Mam w dupie fontanniane i stadionowe piramidy stawiane przez Dudkiewicza. W dupie mam rozgłos i sławę mojego miasta.

Bo ono służy mi do życia, nie do chwalenia się nim.

Mnie interesuje teraźniejszość. Interesuje mnie, żebym mógł sprawnie przejechać przez miasto, jadąc do i z pracy, w której zarabiam pieniądze - także na horrendalnie wysokie podatki miejskie. Żebym miał gdzie zaparkować, gdy pracuję albo gdy wydaję z korzyścią dla miejskiej ekonomii pieniądze. Interesuje mnie, żeby nie było korków, żebym nie musiał znowu pogiętej na dziurze felgi wymieniać, żebym idąc chodnikiem nie wdeptywał w psie gówna i żebym nie musiał co chwilę jakimś menelom odmawiać datku na flachę.

Dlatego interesuje mnie, żeby Dudkiewicz i jego banda patałachów przestali rządzić tym miastem.
      • Gość: Emeryt Re: Mam w dupie przyszłość. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.10, 17:15
        Ma pan rację Panie Doktorze. Hasło powinno brzmieć: chcemy lepiej tu i teraz.
    • Gość: wasz Sternik Osiem lat temu obiecałem wypożyczalnie rowerów. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.10.10, 14:38
      Jestem stały w obietnicach.
      Obiecuję je nadal!! Tylko mnie wybierzcie!
      • Gość: obwodnica Re: Osiem lat temu obiecałem wypożyczalnie roweró IP: *.internetunion.pl 21.10.10, 14:44
        Zapraszamy p.Dutkiwicza do Leśnicy, chcemy żeby rozliczył się z obietnic wybudowania obwodnicy.
      • Gość: tow.Szmaciak Re: Osiem lat temu obiecałem wypożyczalnie roweró IP: *.tktelekom.pl 21.10.10, 14:56
        Z wpisów poprzedzających można wywnioskować ,że towarzysze partyjni różnych opcji i maści zasiedli przed komputerami . Towarzysze leśnego dziadka z SLD ( budowali my socjalizm i na więcej nie starczyło już czasu , tera z tow. Uczkiewiczem , który dobrze sie bawił w socjaliźmie realnym zbudujemy lepszy Wrocek obiecujemy , obiecujemy ). Tow. z PO obiecują wraz z tow. Piechoą ,ze zmiejszą zatrudnienie w UM ( a jak ma się to do tego ,że rząd RP za pozwoleniem pana posła zwiększył zatrudnienie w adm. centralnej przez okres 3 lat o 40 tys. urzędników no i basen w każdym osiedlu tylko jaki kryty czy otwarty bo tego program nie precezuje ) Tow. Jackiewicz będzie budował silną straż miejską a może tow. Jackiewicz zajmie się posłowaniem zgodnie z mandatem . Pani z PSL ładna , mądra kobitka tylko ,że to Wrocek 9 i tyle w temacie ) . Towarzysze partyjni Wasze kłotliwe języczki i brudne łapki precz od samorządów !!!!!!!!!
        • pleple.pl A jak się ma "Towarzysze partyjni" 21.10.10, 15:02
          do pomysłu JNP na prezia wszystkich Polaków?

PS Uważam, że hasło jest skromne i delikatne. Przecież zawsze można było ogłosić "Wrocław- pępkiem Świata, Dutkiewicz słoneczkiem Wszechświata" albo coś równie subtelnego.
        • Gość: xwro Re: Osiem lat temu obiecałem wypożyczalnie roweró IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.10.10, 15:37
          Tylko jak do tego co napisałeś odniesiesz partię (tak: partię) Dolny Śląsk XXI, tow. Dutkiewicza ? Może trzeba przypomnieć że ów Dutkiewicz starał się wraz z partią Polska XXI o jakieś wyższe stanowiska niż bycie jakimś smiesznym prezydentem miasteczka Wrocławia ?
          Jeśli sądzisz, że Dutkiewicz dostając się do sejmu czy w walce o fotel prezydenta kraju nie używałby "kłótliwego języczka" to chyba nie piszemy o tym samym 'ludziu' (że przypomnę ton jego wypowiedzi o wtrącaniu się do prac Adamskiego).
          Samorządy oddać ludziom, którzy mają pojęcie co dzieje się w regionie. Jak ktoś z wielkopolskiej wsi może wiedzieć jakie są problemy danego osiedla we Wrocławiu ? no sorry...nie tędy droga
        • Gość: kandydat Re: Osiem lat temu obiecałem wypożyczalnie roweró IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.10, 17:09
          Czy w tym XXI same towarzysze Szmaciaki?
    • tylko_bez_inwektyw Sztab Dutkiewicza przedstawi dziś hasło kampanii 21.10.10, 15:11
      To hasło pokazuje, że Dutkiewicz - poza tym, że jest słabym prezydentem miasta - jest też marnym logikiem (mimo doktoratu!), gdyż gdyby przyszłość mogła się zaczynać, to byłaby teraźniejszością.
    • Gość: kibuc Re: Sztab Dutkiewicza przedstawi dziś hasło kampa IP: 193.22.252.* 21.10.10, 15:14
      W ankiecie brakuje opcji zbierającej wszystkie poprzednie, czyli "Miłe Życie Przy Korycie"
    • tomaszbk Tu i teraz 21.10.10, 15:26
      Jaśnie Oświecony Prezydent Dutkiewicz zapomniał o mieszkańcach i ich problemach tu i teraz.Mam już dość słuchania o przyszłośći.
      Wk..wiają mnie korki w tym mieście,wiecznie spoźniające się autobusy, tramwaje,bazar w środku miasta,ogólny syf wszędzie ,rządy żulerii w parkach i na osiedlach,brak miejsc w przedszkolach.Ale najbardziej wku..wia mnie samozadowolenie Dutkiewicza i jego dworu.Pan Prezydent zachowuje się jak Cesarz Etiopii z ksiązki Kapuścińskiego.
      • Gość: kropeczka Dudi na skuterku IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.10.10, 16:04
        Dudi na skuterku wygląda jakby miał w majty narobić:D Taki z niego hojrak i basta;p Dobrze, że stoi w miejscu, a nie jedzie bo jego świętobliwość miałby za długą styczność z tym powietrzem co reszta wrocławian i morale by mu spadły. Ciekawe czy miał zezwolenie, żeby wjechać na Rynek bo przecież tam nie wolno jeździć nawet rowerem!! Bo jak to powiedział jego zastępca rynek to salon, a po salonie nie jeździ się rowerem:D Skuter i samochodzik po salonie jak widać mogą jeździć:D
        • Gość: zezem Re: Dudi na skuterku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.10, 16:41
          Jak miło słyszeć szczekanie i ujadanie partyjnej sfory . Miły skowyt dla ucha ,ucha , ucha. Ha ,ha , ha
    • elektryczny.klecznik "Rynek - zejdź z roweru" 21.10.10, 16:58
      ;] Dutkiewicz - mistrz myśli przewodniej.
    • hummer Wrocław niczym ser szwajcarski. 21.10.10, 19:42
      Z dużymi dziurami, nie tylko na drogach.
    • Gość: furora Hasła Dutkiewicza w praktyce: IP: *.magma-net.pl 21.10.10, 20:48
      Najlepiej to widać przy pl. Dominikańskim:
      images24.fotosik.pl/38/89e70b765022272a.jpg
      Jak patrzę na tę łuszczącą się i odpadająca farbę ze ściany z wielkim napisem "Pomaluj swój świat", to wiem, że mój wrocławski świat muszę pomalować sam, bo gdy będę liczył na obietnice bez pokrycia złotoustego Rafała D., to będzie on wyglądał dokładnie jak ta ściana.

Ta ściana symbolizuje Wrocław pod rządami Rafała Dutkiewicza.

Taki obrazek w samym cetrum miasta jest po prostu skandalem i kpiną z władz miasta. Dobitnie pokazuje ich nieudolność.
      I co, przez kolejne 4 lata mam się na to gapić?!
      • Gość: Bistor Re: Hasła Dutkiewicza w praktyce: IP: *.chello.pl 21.10.10, 21:03
        "Wrocław - tu zadłuża się przyszłość" - piękne, krótkie, szlachetne i trafiające w sedno. Gratuluję.
      • Gość: _@/" Witamy na Demotywatorach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.10, 12:12
        demotywatory.pl/2192512/Pomaluj-swoj-swiat
    • Gość: Matrix dutkiewiczowski debilizm trwa wraz z korkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.10, 21:08
      dlaczego GW pozwala na manipulowanie internautami , dlaczego wśród haseł nie ma tego tematu? szymański, ja też chce oddać głos, ale nie na debilzm
    • ab103 Sztab Dutkiewicza przedstawił hasło swojej kamp... 21.10.10, 21:27
      A mnie interesuje co to za sztab ? Zna ktoś te Panie, bo " jaki Pan taki kram ". I wtedy będzie jasne kto z miastem ( firmy, mężowie etc. ) robi interesy...
      • Gość: Platformers Re: Wielka szkoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.10, 21:50
        Na pewno nie ma wśród tych pań pani Białowąs.
    • patrzyciel Niezrzeszony-3XNIE dla D. "zejdz na ziemie" 21.10.10, 21:41
      Mam nadzieje że koniec twych głupich rządów... i nie chce mieszkać w mieście w którym Ty wiedziesz swą prezydenture!!!! Zejdz na ziemie
    • patrzyciel Tu chyba zaczynają się długi i głupota-nowe hasło 21.10.10, 21:45
      Takie prawdziwe
      • nawojek Re: Tu chyba zaczynają się długi i głupota-nowe h 21.10.10, 22:16
        Hasło jest prawdziwe. Tu, we Wrocławiu zaczyna się przyszłość Dutkiewicza. Nic dodać nic ująć. Dbać o mieszkańców? A po co? Urzędnicy sobie bez nich z pewnością poradzą, wystarczy kłopotu z inwestycjami, Euto 2012 i kto wie - może stolicą kultury. Sylweser na Rynku dla przyjezdnych z Pcimia z Dodą - i szafa gra. Wrocławianie to motłoch, którym można wcisnąć i kit i są zadowoleni. Miasto przyszłości dla karierowiczów z prowincji.
        • Gość: Matrix dutkiewiczowski debilizm trwa wraz z korkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.10, 22:54
          a może byś debilu jakis dom kultury otworzył, albo kolektory słoneczne mieszkańcom zafundował a nie wsadzasz swoje d..sko na e.skuter grając przed kamerami, albo linie trmawajową przedłuzył...a może jakis stadionik dla młodzieży,..szczyt hipokryzji !!!
    • map4 Brawa dla Jancia Wódnika 22.10.10, 10:04
      Internauta ten wpadł na zupełnie genialny pomysł przerabiania billboardów:
      w haśle "tu zaczyna się przyszłość" wystarczy wymienić jedną literkę (c na r), aby otrzymać hasło "tu zarzyna się przyszłość". Jak wiadomo prostota jest dziełem geniuszu, przed którym niniejszym chylę czoła.

Sto billboardów do przerobienia to nie jest w końcu tak wiele. Straż miejska nie jest w stanie pilnować stu billboardów sternika na okrągło przez całą dobę. Do tego dochodzi legenda pomarańczowej alternatywy, czyli speców od jajcarskich akcji. Akcja przerabiania dynamicznych billboardów też nie powinna być specjalnie skomplikowana: jeden włazi na drabinę, dwóch ją stabilizuje na ziemi, następnych czterech obserwuje otoczenie.

Jedna, no góra dwie noce i billboardy ze sternikiem nabiorą zupełnie nowej, pasującej do rzeczywistości wymowy.

Nawet jeśli grupa wpadnie, wystarczy, że powoła się na casus dyrektorki Białowąs, żeby wyjść z tej hecy z upomnieniem. Ustnym.
    • Gość: z Wrocław - tu zacina się przyszłość... ;P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.10, 10:14
      Oj Dudi, po co tyle bufonady i megalomaństwa? Liczy się praca u podstaw, kolejne fontanny i stadiony życia mieszkańcom nie ułatwią... Sorry Winnetou, ale trzeci raz ode mnie głosu już nie dostaniesz, jesteś mistrzem w psuciu i knoceniu tego co zrobili inni, pora na zmiany...
    • Gość: _@/" Hasło w stylu "Od jutra nie piję" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.10, 11:12
      Już byli tacy, co proponowali "wybierzmy przyszłość", bo nie ma nic bardziej nieokreślonego i niezobowiązującego.

Tylko lemingi mogą łyknąć coś takiego.
    • neronwroc dość ściemy Dutkiewicza i zarządzania kolesi jego 22.10.10, 12:11
      dość ściemy Dutkiewicza i zarządzania kolesi jego
      oto tylko dwa przykłady zachowań ludzi Dutkiewicza :

www.fakt.pl/Bawia-sie-zamiast-pracowac,artykuly,53170,1.html
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,8514419,Jak_pani_dyrektor_zlamala_mezowi_kariere_polityczna.html?order=najfajniejsze
      Dość już kolesiostwa kosztem społeczeństwa i Wrocławia !!!
    • Gość: Wesoły Romek A co z przeszłością? IP: *.lanet.net.pl 22.10.10, 14:25
      No Dutkiewicz teraz to już przegiąłeś
      Trochę historii:
      Spółka miejska MPWiK:
      Rok 2006. Policja łapie jadącego samochodem pijanego wiceprezesa R.O kumpla Dutkiewicza. Dutkiewicz „surowo” go karze. Odwołuje ze stanowiska …. i wypłaca mu sowitą odprawę pieniężną. Tu należy dodać , że pan wiceprezes na gazie był wielokrotnie również w pracy. Wszyscy pracownicy o tym wiedzieli tylko Dutkiewicz nie.

Rok 2008. Prezes MPWiK tym razem M.W (kumpel Dutkiewicza) nawalony jak stodoła jedzie służbowym samochodem. Samochód rozbija się i nadaje się tylko do kasacji. Rok następny kolejna kasacja samochodu służbowego. Potem zakup nowej bryki bez przetargu. Tu już miarka się przebrała i Dutkiewicz karze prezesa i …. robi go wiceprezesem ds. inwestycji. Tu należy wspomnieć , że pan prezes M.W. w poprzedniej swojej pracy nie dostał skwitowania od zgromadzenie wspólników z powodu nieprawidłowości w … inwestycjach w zarządzanej przez siebie firmie komunalnej.

Rok 2010.
      Zakład budżetowy ZZK. Afera z panią dyrektor A.B. To jest świeża sprawa nie ma co jej dalej opisywać.

Ciekawe jest również w tym wszystkim że historie z poprzednich lat były opisywane przez gazety w tym również wydania internetowe ale dziwnym zbiegiem okoliczności wyparowały z intrnetowych wydań gazet. Z tego prosty wniosek , że ministerstwo prawdy Orwell’a we Wrocławiu już działa. Przypuszczalnie niedługo ukażą się również stosowne opracowania historyczne z których będzie wynikało że założycielem wodociągów we Wrocławiu był Dutkiewicz i dokonał tego w roku 2004 a wcześniej mieszkańcy chodzili za stodołę.
    • gabkamski Sztab Dutkiewicza przedstawił hasło swojej kamp... 22.10.10, 15:31
      Zapomniano dodać: "Wrocław. Tu zaczyna się przyszłość.Patrz hasło: Kolesie"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: x Re: Sztab Dutkiewicza przedstawił hasło swojej ka IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.10.10, 22:42
        złodziej na złodzieju i złodziejem pogania....
        taka przyszłość....
    • gabkamski Sztab Dutkiewicza przedstawił hasło swojej kamp... 22.10.10, 15:53
      Lanie wody - to jest specjalność Dutkiewicza Rafała zresztą...Jeszcze nie sikawkowy, ale dwie najdroższe i najbrzydsze fontanny w mieście (Halowa i Oławska) - i to w sumie za 30 mln - to jest impreza, jest biznesowy Crunchips. Ale i tak Pan Rafał jest pewny swego. On robi za niewidzialny Stealth, a reszta za kruche bombki. Dużo z tego huku, ale potem śladu nie ma...Reasumując - nie ma następcy nasz Miłościwie Nam Panujący, i to jest problem...
      Pewnie nie chodziło tu ze Zdrojewskim, o "postraszenie" Prezydenta listem do mieszkańców Wrocławia, ale było to po prostu "polskie I ostrzeżenie" - Rafał dopuść naszych do "konfitur" a będziesz miał błogi spokój i kolejną reelekcję!!!
    • Gość: Fryzjer Re: Chodzi o fizjonomię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.10, 22:42
      Bardzo istotne, że pan prezydent na bilboardzie jest ogolony. Wygląda radośnie i młodzieńczo.
      Rokuje to duża nadzieję, że mieszkańcom Wrocławia będzie się żyło coraz lepiej, bo wiadomo, że długie włosy to krótki rozum.
      • Gość: Łoś_bimbacz PRzycięty dekielek z chłPOszpa:) IP: *.ip.netia.com.pl 22.10.10, 23:18
        Mam pewne krytyczne uwagi do bibordu, który będzie nas wkrótce PRześladował bardziej niż bilbord Majki z tvn. Dekielek Jego Dynamiczności jest przycięty górną ramką a całość wygładzona chłoPOszopem sugeruje, że Kandydat jest w wieku po pierwszej komunii. Kult młodości jest tu zbyt dosłowny. A hasło: Wrocław, tu zacina się PRzyszłość - malina:)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka