tfusk 22.11.10, 06:30 To jest nokaut! Dutkiewicz Nokautuję PO w Radzie i w Sejmiku!!!!! Cieszę się, że dożyłem tego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
radeberger Triumf Rafała Dutkiewicza we Wrocławiu - 72,3 proc 22.11.10, 06:33 Vox populi vox dei. Skoro Wrocławianie chcą iść na dno - wypada im już tylko w tym nie przeszkadzać i obserwować wydarzenia z dystansu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Triumf Rafała Dutkiewicza we Wrocławiu - 72,3 IP: *.smrw.lodz.pl 22.11.10, 06:47 Moze w koncu Polacy uwierza ze nie szyldy partyjne tylko ludzie sie licza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxim Re: Triumf Rafała Dutkiewicza we Wrocławiu - 72,3 IP: *.e-wro.net.pl 22.11.10, 11:14 > Moze w koncu Polacy uwierza ze nie szyldy partyjne tylko ludzie sie licza Na Dutkiewicza ludzie głosowali bo mają już dość polityki miłości PO. Wybrali mniejsze zło. Choć od lat jestem zagorzałym wrogiem PO zagłosowałem na nią bo ja wiem co jest większym złem dla Wrocławia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert z PO A tak się Tusk wysilał ... IP: *.ip.netia.com.pl 22.11.10, 11:17 A tak się Tusk wysilał aby nie dopuścić do zwycięstwa Dutkiewicza. Wrocławianie odpowiedzieli Słońcu Peru!! Brawo!! Odpowiedz Link Zgłoś
yamar Re: Triumf Rafała Dutkiewicza we Wrocławiu - 72,3 22.11.10, 12:54 Gość portalu: gosc napisał(a): > Moze w koncu Polacy uwierza ze nie szyldy partyjne tylko ludzie sie licza Jasne zwlaszcza Ci ktorzy lamia prawo, kradna dane osobowe wykorzystujac je do kampanii i za to sa wynagradzani i maja przyzwolenie na dzialalnosc publiczna.. polskie dno!! Odpowiedz Link Zgłoś
erillzw Re: Triumf Rafała Dutkiewicza we Wrocławiu - 72,3 22.11.10, 06:51 O czyli zwalniasz troche miejsca jak rozumiem? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubu król I Serdecznie Dziękujemy za Rondo Powstańców IP: 109.199.3.* 22.11.10, 10:04 , przewidujące i wizjonerskie założenie tam Genialnych Świateł, które do tej pory były zbędne.. Wiem, że to nie szef jest założył, ale jednak podwładni szefa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyborca Brawo Rafał! szczerze gratuluję! IP: *.com.pl / 10.198.198.* 22.11.10, 07:13 Te wybory pokazały jak mieszkańcy Wrocławia mają zajadłą Platformę głęboko w dupie! :) Odpowiedz Link Zgłoś
jazzmen11 Re: Brawo Rafał! szczerze gratuluję! 22.11.10, 10:35 I PIS też oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxim Re: Brawo Rafał! szczerze gratuluję! IP: *.e-wro.net.pl 22.11.10, 11:18 > Te wybory pokazały jak mieszkańcy Wrocławia mają zajadłą Platformę głęboko w du > pie! :) Masz dobrą ocenę sytuacji. Powiedz tylko dlaczego mieszkańcy głosowali na osobę którą ściemnia ze wszystko co dobre w mieście to jego zasługa ? Na facebooku napisał ze dzięki niemu powstało we Wrocławiu 250 .000 miejsc pracy. Ludzie to łykają . Czy zjadło ludziom rozumy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacóś Re: Brawo Rafał! szczerze gratuluję! IP: *.unitymediagroup.de 22.11.10, 14:30 Ja bym z wyniku wyborów takiego wniosku nie wyciągał. Mój wniosek: 1) wrocławianie cenią,szanują i ufają p.Dutkiewiczowi, 2)"przwożenie w teczkach" prezydentów przeszło już dawno do lamusa 3) a społeczeństwo obywatelskie stało się faktem Brawo wrocławianie ! Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: Triumf Rafała Dutkiewicza we Wrocławiu - 72,3 22.11.10, 09:07 Gdyby nie to, że człowiek mieszka we Wrocławiu i wyprowadzać się nie zamierza, można by te wydarzenia obserwować z dystansu, nawet może z pewnym rozbawieniem: zmanipulowane społeczeństwo głosuje na ludzi, którzy doprowadzą Wrocław do ruiny. Jest to też dobra lekcja, która pokazuje wszystkie wady demokracji: niestety, ilość nie przeradza się w jakość. To, że głosuje kilkaset tysięcy ludzi, nie powoduje, że ich wybór jest mądrzejszy, niż gdyby głosowało ich dziesięciu. Raczej przeciwnie. Gdyby prawo głosu we Wrocławiu mieli map, pingwiniarz i ja, z pewnością to miasto wyglądałoby dziś zupełnie inaczej, a jego przyszłość byłaby niezagrożona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czyżyk Re: Triumf Rafała Dutkiewicza we Wrocławiu - 72,3 IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.11.10, 09:32 jedni może są zmanipulowani ale inni są np zarozumiałymi pyszałkami którym jedyne co wyszło w życiu to narzekanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Psychiatra Re: Triumf Rafała Dutkiewicza we Wrocławiu - 72,3 IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.11.10, 10:09 pawel_zet napisał: > Gdyby nie to, że człowiek mieszka we Wrocławiu i wyprowadzać się nie zamierza, > można by te wydarzenia obserwować z dystansu, nawet może z pewnym rozbawieniem: > zmanipulowane społeczeństwo głosuje na ludzi, którzy doprowadzą Wrocław do rui > ny. Jest to też dobra lekcja, która pokazuje wszystkie wady demokracji: niestet > y, ilość nie przeradza się w jakość. To, że głosuje kilkaset tysięcy ludzi, nie > powoduje, że ich wybór jest mądrzejszy, niż gdyby głosowało ich dziesięciu. Ra > czej przeciwnie. Gdyby prawo głosu we Wrocławiu mieli map, pingwiniarz i ja, z > pewnością to miasto wyglądałoby dziś zupełnie inaczej, a jego przyszłość byłaby > niezagrożona. pawełku mój ty cieplaczku, a dlaczego to ty i tych dwóch wymienionych przez ciebie cieplaczków, nie startowaliście w tych wyborach? Dlaczego nie zgłosiliście swoich kandydatur? Wiem, wiem, uzyskanie tych 0,0001% głosów, mogłoby dobić waszą słabą i kruchą psychikę. Bajkopisarzu, pisz tu na forum dalej. Dzięki tobie, mapusiowi i temu trzeciemu cieplakowi, psychiatrzy mają materiał do analizy prawie wszystkich rodzajów schorzeń psychicznych, jakie atakują człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: Triumf Rafała Dutkiewicza we Wrocławiu - 72,3 22.11.10, 10:24 > > pawełku mój ty cieplaczku, a dlaczego to ty i tych dwóch wymienionych przez cie > bie cieplaczków, nie startowaliście w tych wyborach? Dlaczego nie zgłosiliście > swoich kandydatur? Wiem, wiem, uzyskanie tych 0,0001% głosów, mogłoby dobić was > zą słabą i kruchą psychikę. Drogi psychiatro, nie startowaliśmy w wyborach, ponieważ jesteśmy zdrowi na umyśle. Nikt nam nie płaci dotacji z kasy państwa na działalność partyjną, nie mamy układów we wrocławskich mediach, znamy wyniki sondaży, a nade wszystko mamy uczciwą pracę i nie czujemy potrzeby spędzania dużej ilości czasu na obitych atłasem kanapach w siedzibie tej czy owej partyjki. Po co nam brać udział w tym cyrku? > Bajkopisarzu, pisz tu na forum dalej. Dzięki tobie, mapusiowi i temu trzeciemu > cieplakowi, psychiatrzy mają materiał do analizy prawie wszystkich rodzajów sch > orzeń psychicznych, jakie atakują człowieka. Wzajemnie, wzajemnie. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok do trojcy iminiem mapa! 22.11.10, 10:52 nieobecnienie mają racji! A argumentacja pawełeczka jest godna klawiaturowego klepacza! Ty, koleś i tobie podobnie - lepiej zamilczcie. 70% ludzi nie poszło na wybory. 70% to mnóstwo! 70% nie poszło z lenistwa, ze zmęczenia lub z braku odpowiedniego kandydata. Gdybyście mieli jaja - a przecież wzywałem was do tego - to byście spróbowali wystartować. Lecz start w wyborach to jest ciężka praca! To jest kwestia własnego zaangażowania i przekonania, że się jest dobrym. Samo trucie kota, że "map, pingwiniarz, pawełek - wiedzą, co zrboić....", a wybory pokazujął, że demokracja nie jest dobra - po raz kolejny nakazują atestować w tobie Pawełeczku znaną wszem i wobec jednostkę chorobową o nazwiae: "sierota po kumunie, nie rozumiejąca zasad demokracji". Ta jednostka chorobowa może być rówjnież określana jako paranoja postleninowska. NA dzewo misiaczku klepaczki! Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: do trojcy iminiem mapa! 22.11.10, 12:46 Drogi trollu tenroku, nie czuję się zbyt komfortowo, wypowiadając się nie tylko w swoim imieniu, skoro nikt mnie nie upoważniał do tego. Zatem będę wypowiadał się tylko w swoim imieniu. Rzecz nie w jajach, ale w rozsądku. Zarabiam nienajgorzej, pracę mam uczciwą, a działalność na niwie politycznej to - niestety, zwłaszcza w Polsce - babranie się w gó...e. Do tego w obecnej sytuacji jest to działalność w przypadku Wrocławia obarczona ogromnym ryzykiem. PO + PiS + Dutkiewicz to konglomerat o ogromnej silne: duże pieniądze, układy, znajomości w mediach. Trzeba by się z tym przykrym mi towarzystwem układać. Szanse na wyjście Wrocławia z kłopotów, w które miasto wciągnął Dutkiewicz przy poparciu PO, PiS, a nawet częściowo SLD, w najbliższym czasie są mizerne. Spirala zadłużenia będzie się zaciskała, a skala niedoinwestowania w zakresie infrastruktury będzie generowała ciągłe niemożliwe do rozwiązania problemy. Zważ, że jeszcze 4-5 lat temu mimo wszystko deklarowałem na forum, że jestem gotów ubiegać się o urząd prezydenta miasta (co byłoby dużym poświęceniem z mojej strony). Niestety, Euro i szaleństwa z nim związane ostatecznie doprowadziły mnie do wniosku, że Wrocław skazany jest na upadek. Czekam zatem ze spokojem na nieuniknione całkowite załamanie budżetu i związane z tym przykrości dla mieszkańców. Jeżeli PO nie uda się wmówić ludziom, że nie odpowiada za kataklizm, będzie to dobra pora na ruchy alternatywne. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok ta, jestem trollem, ale ty jestes nudziarzem...... 22.11.10, 14:10 "Zarabiam nienajgorzej, pracę mam uczciwą, a działalność na niwie politycznej to - niestety, zwłaszcza w Polsce - babranie się w gó...e." - odpowiedź godna sieroty po komunie. Nieobecni nie mają głosu! Ponjatna? Wrocław skazany jest na upadek........... kolejny idiotyzm. Narzekactwa narzekających narzekadeł............... Ty miałbyś być prezydentem tego miasta? Jesteś clownem, koleś! CLOWNEM! Tyle, że nie ma nawet cyrku, w którym by ciebie chcieli. Pokazałeś jakiś program? A może reszta tych palantów pokazała jakiś program? Coś merytorycznego? Coś odważnego, z jajami, z sensem? Odmiana "dynamiczności" przez przypadki to za mało. Misiaczku, to wy skazani jesteście na śmieszność. Karę już sami sobie wymierzyliście. Niewielu z was jest w stanie podjąć metyroczną dyskusję. Wasza tfurczość w necie sprowadza się do wariacji na temat byłych tasiemców bishoffa i tego drugiego skrzata intelkektu, dokładnie na tym poziomie intelektualnym. Sorry, nie nadajecie sie do niczego! I na koniec: dlaczegoś biedny? Boś głupi! A dlczegoś głupi......... boś biedny! Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: ta, jestem trollem, ale ty jestes nudziarzem. 22.11.10, 14:35 Drogi trollu tenroku, program jest sprawą drugorzędną w czasie wyborów. Ludzie nie głosują przecież na kogoś z powodu programów. Ludzie głosują na ładne buzie, o których słyszą miłe rzeczy od ludzi wpływowych. Czy jacyś kandydaci w ostatnich wyborach prezentowali intensywnie swój program? Celowo przeglądałem pod tym kontem ulotki wyborcze kandydatów podrzucane mi pod drzwi. Otóż nie: ulotki i billboardy z reguły należą do typu: "popatrzcie jaki jestem ładny/ładna!" (co w przypadku np. Piotra Żuka jest dość groteskowe ;-) ). Oczywiście są wyjątki. Przyjemnie zaskoczył mnie np. Rafał Kubacki. Są to jednak tylko wyjątki. Jest zatem kandydat z ładną buzią, optymalnie, jeżeli jest w statecznym wieku - i jeszcze dobrze, jeżeli go Autorytet popiera (dla jednych "GW", dla innych - pleban). Dobrze, jeżeli jest znany (czyli jeżeli często występuje w mediach). Wtedy na niego głosujemy. Mój program powinien być Ci znany. Od lat go prezentuję na forum. Podobnie jak inni koledzy, których masz zapewne na myśli. Chyba zagalopowałeś się w swoim trollowaniu. Wyzwiska mnie zaś nie wzruszają. Naprawdę mało mnie interesują opinie na mój temat wypisywane przez internetowych trollów. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok ty jestes nafaszerowany mondraściami politylogów, 22.11.10, 15:20 że aż wstyd. Zbyt długo mieszkałem w takim miejscu, w którym mieszka aktualnie guru idiotyzmu, aby nie wiedzieć, że na poziomie lokalnym nie odgrywa to żadnej roli. Ludzie chcą szkół, dróg, przedszkoli, kanalizacji............... I kompletnie nie interesuje ich głupie gadanie w stylu kaczorkiewicza........... "miały być ładne buźki". Przestań czytać idiotów w rodzaju gałązki, staniszkis, czapinskiego i nnych tego typu bajkopisarzy. Należy wyjść na ulicę i zacząć rozmawiać z ludźmi i słuchać tego, co potrzebują. to jest recepta. Gadanie głupot oraz gadanie o niemocy jest typowym dla luzerów, do których ty należysz. Nic nie zrobiłeś i nie masz głosu. A twoi koledzy - to również palanci, którzy jedynie pluć potrafią! Ja nie galopują! Ja stwierdzam fakty i mówię: chcesz coś zrobić? Zrób to, ale nie pieprz, że nie robisz, ponieważ polityka to "babranie sie w goownie"............... i wszystko jest pozamiatane. Otóż nic nie jest pozamaitane. A jeżeli ci się tak wydaje, to jest to dowód twojego nieróbstwa! Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: ty jestes nafaszerowany mondraściami politylo 22.11.10, 16:03 Nie czytam prac wspomnianych przez Ciebie politologów, bo nie mam na to czasu. Może szkoda. Gdybym czytał, być może byłbym mądrzejszy. ;-) Tak, przedszkola - których we Wrocławiu brakuje, bo je jeszcze nie tak dawno Dutkiewicz z koleżeństwem likwidowali (trzeba oszczędzać, przecież jest niż). Sam stałem pół nocy w kolejce, żeby zapisać go do przedszkola. Inni nie mają tyle szczęścia. SP 60 właśnie jest w likwidacji. Dzięki staraniom Dutkiewicza i koleżeństwa. Kanalizację wybudowała mi komuna. Rozumiem, że jako troll lubisz mącić, ale przecież chyba każdy świadomy wrocławianin wie, jakie są "dokonania" Dutkiewicza na tym polu. Nawet zwykle przychylna dla Dutkiewicza "GW" była zmuszona kilka razy napisać to i owo na ten temat. Ja bardzo dobrze wiem, co trzeba zrobić we Wrocławiu, żeby ludziom żyło się lepiej. Rzecz w tym, że ludzie wcale nie chcą żyć lepiej. Oni chcą, żeby rządził nimi Dutkiewicz i POPiS. Niestety, nic się z tym na razie nie da zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok a do tego ściemniasz, że aż miło............. 22.11.10, 16:55 pół nocy stałeś, aby zapisać do przedszkola............... Facet! Ja mam dzieci. Musiałem też je zapisywać. robiłem to jednak za pomocą netu............ Uważam, że bezczelnością jest ograniczanie edukacji. Ale tu widzę politykę fizyka Aniszczyka, kolegi z ogólniaka, który na polu edukacji szalał jak wariat. To nie jest jednak oszczędzanie, a opieranie się na prognozach demograficznych (wiesz , co to jest???). Kanalizację wybudowała ci komuna............. Oj ty komiku. Komuna nie budowała. Komuna jedynie przekraczała plany i robiła kupę. A ta kupa, to zaniedbania, których nawet Gandalf lub Dumbledore nie naprawią machnięciem ręki bądź różdżki. Ty jako nie troll, nie jesteś w stanie pojąć tego skromnego faktu, że żyjesz w biednym zapusczonym kraju, który przez najbliższe dziesięciolecia musi nadrabiać zapóźnienia jak szalony. Ty jesteś jak jak inne sieroty po komunie, który nie obudziły się jeszcze ze snu, że na kłopoty, to pierwszy sekretarz............. Jeszcze nigdy w tym mieście tyle nie budowano, nie oddawano tyle dróg, centrum nie zmieniało się w takim tempie............... I marią twojego kretynizmu jest stwierdzenie: "Ja bardzo dobrze wiem, co trzeba zrobić we Wrocławiu, żeby ludziom żyło się lepiej. Rzecz w tym, że ludzie wcale nie chcą żyć lepiej. Oni chcą, żeby rządził nimi Dutkiewicz i POPiS". Skoro wiesz, to pokaż to i przestań nudzić konia, ponieważ przypominasz mi bohatera opowiadania Mrożka o tym, jak tatko walczył z komuną...................... lub słynne powiedzenia Brechta: "władza stwierdziła, że naród się nie nadaje, a więc władza postanowiła wymienić naród na lepszy.........." Niestety, z Tobą nie da się nic zrobić. Lecz się więc na nogi................. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: a do tego ściemniasz, że aż miło............. 22.11.10, 17:39 Krótko: net był w tym roku. Wcześniej stało się w kolejce w nocy. Przedszkola likwidowano jeszcze w 2006 czy 2007. Aniszczyk ma swoje "zasługi", których nikt nie kwestionuje, podobnie jak Dutkiewicz, za którego kadencji przedszkola radośnie likwidowano. Łatwo można wykazać, że Dutkiewicz i ska ignorowali prognozy demograficzne. Po prostu przyzwyczaili się do tego, że przedszkola się zamyka, a szkoły likwiduje. "Zaoszczędzone" pieniążki można wówczas wydać na fontanny. Niż był tylko wymówką. Mówili o nim nawet wtedy, gdy liczba dzieci zaczęła wzrastać. Komuna była systemem do bani, ale trzeba jej oddać sprawiedliwość, że pewne rzeczy potrafiła jednak robić. Wybudowała na przykład osiedle, na którym mieszkam. Udało jej się nawet podłączyć do niego kanalizację!!! Co do tempa budowania, to warto zauważyć, że od upadku komuny minęło już mnóstwo czasu (prawie połowa tego czasu, przez który rządziła komuna). Jakoś nie zauważam globalnego przyśpieszenia rozwoju infrastruktury miasta od tamtej pory. Są nowe hipermarkety, sklepy są dobrze zaopatrzone, człowiek więcej zarabia - w czym jednak zasługa magistratu jest niewielka. Torów tramwajowych nie przybywa, większość tramwajów na torach pochodzi z czasów komuny. Najdłuższa na razie część obwodnicy śródmiejskiej została wybudowana za komuny. Trzeba pamiętać, że miasto było w 1945 niemal całkowicie zniszczone. Jeżeli chodzi o budowanie infrastruktury miejskiej, komuniści są wręcz mistrzami w porównaniu z obecną ekipą. To przykre, że dawna opozycja dzisiaj zajmuje się zarabianiem kasy na publicznych posadach, ludzi mając za nic. Nie bardzo rozumiem, co mam Ci pokazywać. Czy ja jestem prezydentem tego miasta i Radą Miejską w jednej osobie? Nie jestem, więc niczego pokazać nie mogę. I przestań nudzić o skuteczności. Skuteczność w robieniu ludzi w trąbę i mącenie im w głowach jest skutecznością innego rodzaju niż skuteczność w zapewnianiu dzieciom miejsc w przedszkolach. To, że Dutkiewicz potrafił ludziom wmówić, jaki to on jest genialny, nie dowodzi, że potrafi zapewnić ludziom przedszkola dla ich dzieci (których btw. za komuny nie brakowało). Ponieważ - jak łatwo stwierdzić - przedszkoli brakuje, wniosek z tego taki, że Dutkiewicz pod tym względem rządzi gorzej niż komuniści, którzy potrafili ludziom zapewnić przedszkola, jest mniej skuteczny w tym konkretnym zakresie. Stwierdzenie, że tak właśnie jest (co jest łatwe, bo brak miejsc w przedszkolach jest obiektywnym faktem), nie czyni ze mnie komunisty lub "sierotki po komunizmie", ale pokazuje jedynie, że wypisujesz nonsensy. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok ściemniasz, że aż miło, a do tego kłamiesz 22.11.10, 18:34 o dokonaniach komuny. Może takie bajki opowiadać dzieciom, co tamtych czasów nie pamiętają, ale nie takim starym jak ja! Ja skonczyłem studia za komuny, a dokładnie za Gierka, więc co trochę pamiętam. Pamiętam brak wody całymi dniami w trójkącie i w innych miejscach; pamiętam wyłączenia prądu (stopień zasilania XXXXX). Pamiętam również smak tego produktu wodopochodnego..........., tak obrzydliwego, że się nie dało go pić. Pamiętam dziesięciolecia budowy trasy Kaziemierza Wielkiego (i te dwie katastrofy), pamiętam jak długo budowano wiadukt na początku obecnej obwodnicy od strony ul Krakowskiej. Zbyt wiele pamiętam. Pamiętam też Nowy Dwór z czasów, kiedy na wiadukcie (taki wąski, jedyna droga dojazdowa, kiedyś betoniara zrobiła kupę i kupa się zeskaliła. I była tam sobie ta kupa całe lata, a ludzie robili na wiadukcie slalomy). Więc twoje uwagi o mistrzostwie komuny pozostawimy na boku jako akcent tragikomiczny. Nie pitol pawełku o tym, że komuna była w porządku, ponieważ kłamiesz i manipulujesz. Każda ekipa - Zdrojewskiego i Dutkiewicza miała na sercu przyszłość tego miasta. A co miała komuna na sercu - tego nikt nigdy nie wiedział! I teraz ciekawostka z mojego życia. Mój ojciec był przedstawicielem tzw. drobnej inicjatywy. Dla dzieci takich jak on za komuny przedszkoli nie było.............. I w owym czasie również nie wszystkie dzieci uczęszczały do przedszkola. I nadal twierdzę, że pitolisz, a do tego jesteś sierotą po komunie do kwadratu!!!!! Bądź obiektywny koleś i przestań opowiadać bzdury. Skąd wiesz, że dawna opozycja ludzi ma za nic? Ja mam za nic roboli z tamtych czasów. Pracując w różnych firmach jako student obserwowałem tzw. klasę robotniczą z bliska. Nabrałem do niej obrzydzenia. Nie do całości, ale do większości, odkąd na tzw. zachodzie dowiedziałem się tego, co oznacza "szanowanie własnej pracy i duma z niej". Dopiero kapitalizm wprowadza w Polsce zdrowe zasady pracy. Dopiero od czasu kapitalizmu budowane są równe drogi i równe chodniki.............. Tylko nie pitol mi o jądrze Reagana. Tam projektant popełnił błąd, jakby co! Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: ściemniasz, że aż miło, a do tego kłamiesz 23.11.10, 19:49 Drogi trollu tenroku, sam chyba trochę zciemniasz - względnie jesteś dziwną osobą. Zapisywałeś w tym roku dzieci do przedszkola, a studia kończyłeś za Gierka. Jeżeli studia kończyłeś za Gierka (czyli w 1979, bo w 1980 mało kto zdążył skończyć studia jeszcze za Gierka), to masz dzisiaj coś około 55 lat. Nawet jeżeli dzieci, o których piszesz, to pięciolatki, to musiały się urodzić, gdy miałeś lat 50. W tym wieku ludzie raczej nie decedują się na dzieci. Jeżeli coś takiego faktycznie Ci się zdarzyło, to trochę współczuję (zwłaszcza, że liczba mnoga świadczy o tym, że chodzi o kilkoro dzieci). Myślę jednak, że jako wytrawny troll po prostu wypisujesz głupoty, byleby tylko sprowokować dyskusję. Nie pamiętam żadnych braków wody we Wrocławiu za komuny. W lecie wyłączali na miesiąc ciepłą wodę, co było uciążliwością. Prąd wyłączali, gdy była ciężka zima i tzw. 20 stopień zasilania. Generalnie komuna to był niezły syf. :-) Jednak proste rzeczy potrafiła robić nadzwyczaj dobrze. Przypominam, że miasto po II WŚ było zniszczone w 70%. Kto pamięta jeszcze, jak Wrocław wyglądał w 1989, może z łatwością ocenić, jak prezentowały się osiągnięcia komuny w stosunku do osiągnięć obecnej ekipy. To Twoje wywody o inwestycyjnych dokonaniach obecnych władz wydają mi się niezłą komedią. ;-) Mówiąc wprost, podziwiam komunistów za sprawność w odbudowie zniszczeń po II Wojnie Światowej. Gdyby nie zamordyzm i beznadziejne zarządzanie gospodarką, zasługowaliby na ciężarówkę medali. Co miała na sercu ekipa Zdrojewskiego i co ma ekipa Dutkiewicza, tego nie wiem, a nawet mnie to niezbyt obchodzi. Mam swoje podejrzenia, jednak wystarczy mi ocenić ich dokonania, o których sam zresztą wspomniałeś: np. sposób prowadzenia inwestycji związanych z doprowadzeniem kanalizacji na niektóre osiedla. Ci ludzie zwyczajnie nie znają się na swojej robocie. > I teraz ciekawostka z mojego życia. Mój ojciec był przedstawicielem tzw. drobne > j inicjatywy. Dla dzieci takich jak on za komuny przedszkoli nie było.......... Cóż, jako 55-latek jesteś sporo starszy ode mnie. Nie wiem, jak wyglądała sprawa z przedszkolami za Gomułki. Możliwe, że było, jak piszesz. > .... I w owym czasie również nie wszystkie dzieci uczęszczały do przedszkola. > Zważywszy, że owym czasie prywatna inicjatywa była marginesem, tylko margines dzieci miał problem z miejscami w przedszkolach. Dziś jest to zmartwienie większości rodziców. > I nadal twierdzę, że pitolisz, a do tego jesteś sierotą po komunie do kwadratu! > !!!! Bądź obiektywny koleś i przestań opowiadać bzdury. Sam wypisujesz nonsensy. Ale w końcu jako trollowi wolno Ci to robić. ;-) > Skąd wiesz, że dawna opozycja ludzi ma za nic? Ja mam za nic roboli z tamtych c > zasów. Pracując w różnych firmach jako student obserwowałem tzw. klasę robotnic > zą z bliska. Nabrałem do niej obrzydzenia. Nie do całości, ale do większości, o > dkąd na tzw. zachodzie dowiedziałem się tego, co oznacza "szanowanie własnej pr > acy i duma z niej". Dopiero kapitalizm wprowadza w Polsce zdrowe zasady pracy. > Dopiero od czasu kapitalizmu budowane są równe drogi i równe chodniki.......... > .... Tylko nie pitol mi o jądrze Reagana. Tam projektant popełnił błąd, jakby c > o! I te wszystko ziajkopodobne firmy, które magistrat przez lata hodował, by remontowały wciąż te same ulice, to też był tylko droby błąd?;-) > .... I w owym czasie również nie wszystkie dzieci uczęszczały do przedszkola. Odpowiedz Link Zgłoś
pingwiniarz Re: a do tego ściemniasz, że aż miło............. 22.11.10, 18:32 Szanowny Tenroku. Pozwoliłem sobie powyższe kwiatki w postaci Twoich postów przyciąć, ułożyć w bukiet, a teraz odpiszę Ci co następuje: Piszesz że ja i „mi podobni” nie są zdolni do podjęcia merytorycznej dyskusji. Drogi Tenroku, ty sam się wykluczasz z grona tych z którymi warto taką dyskusję prowadzić. Jak podjąć merytoryczną dyskusję z kimś kto nie potrafi wypowiadać sie po polsku? Jak i po co właściwie podejmować dyskusję z kimś, kto nie uznaje prawa innych do odmiennego zdania, kto uważa że mającego inne zdanie nie należy szanować, kto uważa, ze gdy ktoś myśli inaczej to jest idiotą, palantem, ze trzeba go opluć i zwyzwać (przecież to robisz). Jak podjac dyskusję z kimś kto notorycznie obraża? Czy ja kiedyś nazwałem Cię palantem? Czy kwestionowałem i podważałem Twój poziom intelektualny? Ty obrażasz naokolł jak leci, idiota, palant......bogaty masz ten repertuar. Jak dyskutować z kimś, kto jest tak koszmarnie zadufany w sobie, przekonany o swojej racji i nieomylności? Wreszcie, jak dyskutować z kimś, kto gdy ta dyskusja już zostanie podjęta ucina ją a potem kłamie publicznie że kogoś „zagiął” i ten ktoś nie ma nic do powiedzenia i zaproponowania? Kiedyś na Twoje „wyzwanie” podjąłem taką dyskusję. Zażądałeś żebym napisał co proponuję na zmiany w mieście. Napisałem co proponuje, powiedziales to ma sens i dyskusję urwałeś. Około 2 tyg potem zacząłeś się tu na forum chełpić, jak to mnie „zagiąłeś” i ze nie mam nic merytorycznego do powiedzenia i do zaporopnowania. Gdy „upomniałem” Cię w tej sprawie linkiem, Tenroku, odpisałeś, UWAGA !!! "co za dyskusja jak nic z niej nie wynika”. !!!! I ty bedziesz pisać o tym ze krytykanci Dutkiewicza nie sa zdolni do merytorycznej dyskusji? To może ty się odnieś merytorycznie do dowolnego tematu poruszanego tu na forum. Napisz merytorycznie, bez inwektyw, obrażania, dlaczego Twoim zdaniem słusznie uczyniono wprowadzając cięcia w komunikacji miejskiej. Że słusznie likwidowano przedszkola, żłobki a nawet szkoły. Że torowiska tramwajowe są rozsądnie i prawidłowo wydzielone. Że uzasadnione jest i w porządku że po 2 latach ponowne remontowanie grunwaldu. Że Dutkiewicz miał rację gdy pozwolił zmarnować pieniądze na most szczytnicki, przepuścił koło nosa kasę na spalarnię śmieci, dopuścił do balaganu w zdiku i na skutek tego braku kanarów w tramwajach i kilunastomilionowe straty. Dasz radę, miłośniku merytorycznej dyskusji? Znamienne dla Ciebie i „tobie podobnych” używając Twojego języka jest właśnie ten brak rzeczowych argumentów na obronę Dutiewicza, jego urzędników itd. JEDYNYM Waszym argumentem jest atak na adwersarza (czasem szczytowo i ordynarnie chamski, ot , ciut powyżej jakiś nienarzekacz „argumentuje” że map dorabia jako męska prostytutka, brawo) jazgot o malkontentach, narzekaczach, życiowych nieudaczniczkach, zawodowych narzekaczach. Odpowiedz mi również Tenroku, jakim prawem i na jakiej podstawie odmiawasz ludziom prawa do krytykowania i mówienia o tym co myślą? Co do mojego i „innych” poziomu intelektulanego to sam pisząc takie rzeczy najlepiej dajesz świadectwo swojego. Poprzez swoją „polszczyznę, obrażanie, krzykliwy i agresywny sposób wypowiedzio, traktowanie dyskusji jako osobistej rozgrywki, włącznie z ubliżaniem tym którzy śmieją się z Tobą nie zgadzać. Nazwasz Pawła_zet sierotą po komunizmie, która nie rozumie demokracji. Bo korzysta z prawa do krytyki - nieprawdopodobne, że piszesz coś ty ktory nie szanujesz innego zdania i nie potrafisz szanować ludzi mających inne poglądy. Toż to jakieś kuriozum!! Demokracja według Tenroka - słuchasz Tenroka i mu potakujesz, albo zostaniesz obrażony i zwyzwany jeśli się z nim nie zgadzasz. I na koniec, nawet gdybym siedział z założonymo rękami i nic nie robił (ale tak nie jest, lecz z uwagi na to co powyżej pisałem nie widzę sensu i powodu zeby sie z Tobą tym dzielić) to wiedz i zakoduj sobie, że demokracja ma to do siebie, ze ten co płaci podatki na tych co pchaja sie na afisz, obiecując ze zrobia, załatwią itp. ma prawo mowić o tym, że nie robia co obiecali albo ich zdaniem robią źle. I nie odbierzesz im tego prawa. Jeśli próbujesz - to właśnie ty jestes komunistą. Bo to ten ustrój, tak znienawidzony przez Ciebie, miał to do siebie, że przynał sobie monopol na rację a wszystkie inne poglądy niszczył. Dokładnie jak ty. PS Nadal oczekuję od Ciebie odpowiedzi na prywatną wiadomość. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Pingwiniarz, zarzucanie mi braku dobrego wychowani 22.11.10, 18:44 a nie zmienia faktu: jesteśccie narzekadłami. Osobiście uważam takie nastawienia za przejaw idiotyzmu, fajansiarstwa i palanctwa! I swojego zdania nie zmienię. nie musisz mnie wychować, ponieważ jestem za stary na to. Zarzucam wam chamstwo wobec tego miasta z jednej strony i brak umiejętności, aby to zmienić. Taka typowa banda spod kiosku z piwem. Brudna, zasyfiona, chwiejąca się na nogach i trująca. I na koniec. Wybrałem sobie mapa, ponieważ jest największą kanalią z was! Obrzuca ludzi inwektywami i oszczerstwami. A kiedy go złapać za rękę, to się okazuje, że nic oprócz kłamstwa. Skoro to, to należy was właśnie tak traktować. Nieco wyżej jednak z idiotów waszej falangi napisał, że 80% mieszkańców mojego miasta to lemingi dające się wodzi dynamizmowi............. Gońcie się! Jestem trollem dla was i jestem z tego dumny! PS. Dysuksji nie urwałem. Uznałem, że masz w wielu sferach rację. Iuż dwukrotnie ci to pisałem. A tk między nami, ty również nie potrafisz sie wysławiać w temto języku (ale to dyskusja nie na ten wątek). Odpowiedz Link Zgłoś
pingwiniarz Re: Pingwiniarz, zarzucanie mi braku dobrego wych 22.11.10, 19:12 Zatem pozostań w swoim samouwielbieniu. Miej się dobrze. Dyskusja miedzy nami dwoma nie ma najmniejszego sensu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok pingwiniarz, to nie jest dyskusja o mnie, ponieważ 22.11.10, 23:02 ja jestem nędzny mały miki! Sprowadzanie dyskusje do mojej osoby jest spłaszczaniem tematu, który nazywa się: wasza niemoc, wasze pitolenie, wasze przynudzanie i wasze tworzenie odcisków na opusckach palców..........czyli energia bezsensowna! Ty, może przez chiwlę starałeś się ze mną nawiązać rozmowę. Natomiast cała reszta odmieniała dynamizm przez przypadki. Patrzyłem na różne fora. Na każdym z nich gadane było tylko o mapiźmie adynamicznym. Przecież to jest nudne. Pisałem Wam, że skoro uważacie obecną ekipę za kiepską, to dlaczego nie stworzycie ruchiu obywatelskiego? Dlaczego nie spróbujecie sami wejść do rady. A co dostałem? Dostałem wariacje na temat paru scen z Wesela. I, przykro mi bardzo, ale w dniu wyborów oraz dzisiaj mówię wam ten oto cytacik: Miałeś chamie złoty róg, ostał ci sie ino zbuk! Wasze obywatelskowatość polega na tym, że jak u Mrożka wysikiwujecie w ciemnym lesie hasełka: Dutkiewicz jest zły! Ci, co wybrali dynamizm, to głupki! Wrocław nierządem stoi! Po przeczytaniu wynurzeń tego tłumoka uczkiewicza (1,8% poparcia) rozumiem, że to jest strategia lewicy. I śmieszy mnie, że pokazaliście się od ambitnowatej strony. Jak to mówił pewien autor pewnego dramatu "Rzecz dzieje się w Polsce, czyli nigdzie" (nie obrażając naszego przepięknego kraju). Zycze wszystkiego najlepszego i oddaję pod propozycję: skoro wam się władza nie podoba, to róbcie coś, drodzy lenie! Lub też pozostańcie w waszym samouwielbieniu. PS. Może byś z kolegami odegrał skecz Monty Pytona pod szaloną nazwą: "Spam, spam, spam, spam, spam, spam". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: ty jestes nafaszerowany mondraściami politylo IP: *.wroclaw.mm.pl 22.11.10, 21:44 Jak zapomniałeś zapisać dziecko do przedszkola i robisz to na ostatnią chwile to wcale się nie dziwie,że zajeło to pół nocy... Ja, swojego syna ,kilka lat temu, zapisywałam do przedszkola, w dodatku poza miejscem jego zameldowania (czyli nie był nawet z rejonu) bez żadnego problemu. Poprostu nie robiłam tego na ostatnią chwile!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pingwiniarz Re: ty jestes nafaszerowany mondraściami politylo 22.11.10, 22:38 Gość portalu: Ania napisał(a): > Jak zapomniałeś zapisać dziecko do przedszkola i robisz to na ostatnią chwile t > o wcale się nie dziwie,że zajeło to pół nocy... Ja, swojego syna ,kilka lat tem > u, zapisywałam do przedszkola, w dodatku poza miejscem jego zameldowania (czyli > nie był nawet z rejonu) bez żadnego problemu. Poprostu nie robiłam tego na ost > atnią chwile!!! Ciekawe rzeczy opowiadasz. W którym roku to było ? Pamiętaj że zasady rekrutacji zmieniały się przez ostatnie lata. Ale niedobór miejsc w przedszkolach od dawna jest faktem. Nie polemizuj z faktami. Moja córka była zapisywana do przedszkola w roku bodaj 2007. Podania przyjmowane były bezpośrednio w przedszkolu od określonej godziny w określonym dniu. I nie wcześniej. Naliczane były punkty, wpisywało się w podaniu przedszkola nr 1, 2 i 3, według kolejności "pożądania" określonego. Wiadomo było że typowa rodzina z dzieckiem gdzie oboje pracują będzie mieć podobną ilość punktów. Wtedy miała decydować kolejność zgłoszeń. Dlatego ważne było żeby szybko zająć miejsce w kolejce i jak najszybciej złożyć podanie. Więc nie opowiadaj że zapisałaś dziecko wcześniej i nie było problemu. No chyba że było to naprawdę 5-7 lat temu. Jakie były wtedy zasady nie wiem, nie pamiętam. Pamiętam za to, że w 2007 poszedłem o 6:45 do przedszkola na Kiełczowskiej i byłem ok 50 w kolejce! Pamiętam też jak sąsiad czatował przy przedszkolu od 4 rano! Dopiero rok czy dwa lata temu wprowadzono system elektroniczny, który też był krytykowany za błędy i niedociągniecia. Wtedy kolejność zgłoszeń ponoć przestała mieć znaczenie. Z tym że przez kolejne lata ten system ciągle zawierał błędy. Rozumiem pierwszy rok działania systemu, że coś nie działa, ale następny znów to samo? Nie znam szczegółow. Za to o działaniu wspaniałego systemu rekrutacji do przedszkoli, o jego błędach i "kompetencji" Pań z UM go obsługujących mógłbym napisać książkę. Do tej pory mam zarchiwizowane maile z moją korespondencją z Paniami z UM. Bareja piszczałby z zachwytu że ma nowy materiał na scenariusz :) Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Oj pingwiniarz.................. 22.11.10, 23:14 gdybyś ty jeszcze wiedział, dlaczego tak właśnie przyjmowano podania. Ponieważ moje dziecko było przyjmowane do przedszkola rok wcześniej, więc znowuż musiałbym cie skorygować............ Tyle, że tak dyskusja również była by, jak pozostałe zupełnie bez sensu. Dziwne, że tam nie było żadnej kolejki. Podania składano i tyle. W tym roku elektronicznie składano podania do szkół podstawowych. Idealny system, świetnie funkcjonujący. żadnych kłopotów.................... PS. dziwne, że u was na Psim Polu w 2007 roku sąsiad czatował od 4.00? A może on stał po rumunski komplet rustykalny lub po lodówkę predom-polar????? Gdybyś tak udostępnił te maile........ o ile je masz......... wówczas można by coś z tym fantem próbować zrobić. A czemu nie napiszesz tej książki............ Ciągle tylko "mógłbym"................ Odpowiedz Link Zgłoś
pingwiniarz Re: Oj pingwiniarz.................. 22.11.10, 23:32 Nie interesuje mnie że Ty jak zwykle wszystko wiesz. Jak zwykle najlepiej. Wcale mnie nie interesuje polemika z Tobą. Widzę że muszę Ci to znów (jak poprzednio) napisać wprost (jak poprzednim razem) bo nie dociera. Mimo wszystko zachowałem klasę i kulturę. Nie nazwałem cię brudnym żulem spod budki z piwem. Pożegnałem się kulturalnie i zakończyłem z Tobą polemikę. Ale ty nadal swoje.... W dodatku Twoja polszczyzna jest taka (kilka pierwszych zdań - nie zdań tego posta, bo nie wiadomo gdzie to zdanie się zaczyna a gdzie kończy) że kompletnie nie rozumiem co chciałeś powiedzieć. Za to dobrze pamiętam co było. Ale to Ty jeszcze znów musiałbyś mnie skorygować :) Powtarzam, nie interesuje mnie polemika z Tobą. Z powodów o jakich pisałem wcześniej. Nie masz klasy, kultury. I teraz napiszę publicznie - nie masz nawet odwagi odpisać mi na PW na uprzejme pytanie, czemu bez powodu, bez jakiejkolwiek mojej wypowiedzi na Twój temat nazwałeś mnie publicznie palantem. Nie żywię nadziei, że będzie ci choć trochę wstyd swojego zachowania i kultury wypowiedzi gdy poczytasz całość tej naszej wymiany postów. To mój ostatni post do Ciebie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok he, he, he 23.11.10, 15:55 nie nazwałem konretnego człowieka palantem! winienes to wiedziec, mój wojowniku o lepszość! Nie znam ciebie, ani żadnego z innych, nie wiem kim jesteście, jakie są wasze dokonania. Nie interesujecie mnie jako ludzie. Piszę do waszych wypowiedzi. Moje ataki są więc apersonalne. Nie myślisz chyba o tym, że ja uważam na poważnie, że wasz guru mieszka foliowym szałasie nad Isarą.............. to jest jedynie litentia poetica. Z dyskusji z nickiem pingwiniarz będę pamiętał dyskusję o formie starego miasta i wynikającym z tego układzie komunikacyjnym naszego miasta. Wydaję mi się, że wiem o tym cokolwiek więcej niż nick pingwiniarz. A teraz odpowiedź na pytanie, dlaczego nicki: pingwiniarz, paweł z i map określone zostały jako "palanci oraz fajansiarze" - Od lat odmieniacie "dynamiczność" lub "sternika" przez przypadki. Obecnie były wybory: mogliście coś zmienić. I co? I szkło! Pojąłeś wreszcie, dlaczego? Potraficie jedynie wyklepywać swój frust w net i nic po za tym. Może twój nick jest najmniej wredny, ale jednak................. Skoro nie podoba się, to należałoby to zmienić! A wy co? Business as usual....... A od czasu stwierdzenia kandydata "1,8% Uczkiewicza", wiem, skąd czerpiecie swoje przekonania. Ps. argument, że nie rozumiesz moich tekstów........... to tani zabieg i wyświechtany! A na neta nie odpowiadam z jednej zasady: to jest Hyde Park i wymiana wolnych myśli, a nie grupa przyjaciół. Skoro nie chcesz wypowiadać się na moje zarzuty - nie pisz.............. Zyjesz w wolnym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ` Re: he, he, he IP: *.finemedia.pl 23.11.10, 16:27 Daj już spokój i przestań się pogrążać.... Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: Oj pingwiniarz.................. 23.11.10, 19:55 Trollu tenroku, przecież składałeś podanie w tym roku przez net! Pamiętaj, co napisałeś we wcześniejszym poście, bo sprzeczności w ramach jednego wątku sprawiają wyjątkowo przykre wrażenie. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: ty jestes nafaszerowany mondraściami politylo 23.11.10, 19:53 Coś Ci się mocno pozajączkowało lub zmyślasz. Rekrutacja wyglądała do niedawna tak (przed wprowadzeniem netu), że z kwestionariuszem należało zgłosić się w określonych dniach do przedszkola i złożyć tam papiery. Panie starannie odnotowywały na kwestionariuszu datę i godzinę przyjęcia, a to z tego powodu, że przy tej samej liczbie punktów o przyjęciu dziecka decydowała kolejność zgłoszenia. Dlatego rodzice (w tym ja) stali nocami przed przedszkolami przed pierwszym dniem składania podań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Psychiatra Re: Triumf Rafała Dutkiewicza we Wrocławiu - 72,3 IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.11.10, 16:24 pawel_zet napisał: > > > > pawełku mój ty cieplaczku, a dlaczego to ty i tych dwóch wymienionych prz > ez cie > > bie cieplaczków, nie startowaliście w tych wyborach? Dlaczego nie zgłosil > iście > > swoich kandydatur? Wiem, wiem, uzyskanie tych 0,0001% głosów, mogłoby dob > ić was > > zą słabą i kruchą psychikę. > > Drogi psychiatro, nie startowaliśmy w wyborach, ponieważ jesteśmy zdrowi na umy > śle. Nikt nam nie płaci dotacji z kasy państwa na działalność partyjną, nie mam > y układów we wrocławskich mediach, znamy wyniki sondaży, a nade wszystko mamy u > czciwą pracę i nie czujemy potrzeby spędzania dużej ilości czasu na obitych atł > asem kanapach w siedzibie tej czy owej partyjki. Po co nam brać udział w tym cy > rku? > > Wzajemnie, wzajemnie. Po prostu jesteś pawełku zwykłym, małym tchórzem. Zresztą kilku twoich znajomych to samo mówi. Coś w tym jest? mapusiowi to się nie dziwię. W końcu zarabia spore pieniądze, pracując jako męska prostytutka w Niemczech. Odpowiedz Link Zgłoś
pingwiniarz Re: Triumf Rafała Dutkiewicza we Wrocławiu - 72,3 22.11.10, 18:35 Obrażanie mnie przez takiego prostaka tylko mnie dowartościowuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxim Re: Triumf Rafała Dutkiewicza we Wrocławiu - 72,3 IP: *.e-wro.net.pl 22.11.10, 11:22 > Gdyby prawo głosu we Wrocławiu mieli map, pingwiniarz i ja, z > pewnością to miasto wyglądałoby dziś zupełnie inaczej, a jego przyszłość byłaby > niezagrożona.Nei kpij sobie. Gdyby przed wyborami wyborcy musieli przechodzić test wiedzy o mieście i prawo wyborcze dostali tylko ci co wiedza jak funkcjonuje miasto to wynik byłby inny. Głosuje się nogami a nie rozumem. Nawet hitler wygrał w tym mieście. Wystarczy ogłupić większość a mniejszość traci głos. Można by wybory zrobić dwustopniowo. Najpierw wybrać mądrych ludzi a oni niech wybiorą prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
pingwiniarz Re: Triumf Rafała Dutkiewicza we Wrocławiu - 72,3 22.11.10, 18:43 pawel_zet napisał: > Gdyby nie to, że człowiek mieszka we Wrocławiu i wyprowadzać się nie zamierza, > można by te wydarzenia obserwować z dystansu, nawet może z pewnym rozbawieniem: > zmanipulowane społeczeństwo głosuje na ludzi, którzy doprowadzą Wrocław do rui > ny. Jest to też dobra lekcja, która pokazuje wszystkie wady demokracji: niestet > y, ilość nie przeradza się w jakość. To, że głosuje kilkaset tysięcy ludzi, nie > powoduje, że ich wybór jest mądrzejszy, niż gdyby głosowało ich dziesięciu. Ra > czej przeciwnie. Gdyby prawo głosu we Wrocławiu mieli map, pingwiniarz i ja, z > pewnością to miasto wyglądałoby dziś zupełnie inaczej, a jego przyszłość byłaby > niezagrożona. Dziękuję Pawle. Sam dobrze wiesz, że żyjemy w czasach gdzie polityk "sprzedaje" się wyborcom na tych samych zasadach jak promuje i reklamuje się proszek do prania. Głosuje się na wizerunek wrażenie itp. Za dużo wymagasz, żeby wyborcy myśleli, analizowali, wyciągali wnioski... Inaczej mówiąc, po kiego grzyba mi przedszkole dla dziecka skoro w "wyborczej" napisali, że mamy najładniejszą fontannę w Europie? Nie łudziłem się że Sternik przepadnie w tych wyborach. Liczyłem tylko na drugą turę. Ale nie ma tego złego. Teraz Rafał Dutkiewicz będzie musiał połknąć tą żabę. I uczciwe jest, żeby zrobił to sam a nie zostawił następcy prawda? Rozpoczyna się gra pt. "będzie komisarz czy nie będzie". Uprzedzając "antymalkontentów", informuję że wcale nie kibicuję takiemu obrotowi spraw. Ale obawiam się że się zrealizuje. A nas czeka dużo emocji. Już w tym tygodniu być może. Ma spaść śnieg. Na długo starczy kasy na odśnieżanie? Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: Triumf Rafała Dutkiewicza we Wrocławiu - 72,3 23.11.10, 10:32 pawel_zet napisał: > Gdyby prawo głosu we Wrocławiu mieli map, pingwiniarz i ja, z > pewnością to miasto wyglądałoby dziś zupełnie inaczej, a jego przyszłość byłaby > niezagrożona. No sorry, ale przecież mieliśmy prawo głosu. Po prostu zostaliśmy przegłosowani. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: Triumf Rafała Dutkiewicza we Wrocławiu - 72,3 23.11.10, 19:56 Zabrakło słowa "wyłącznie". ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alabama Re: Triumf Rafała Dutkiewicza we Wrocławiu - 72,3 IP: *.nat.tvk.wroc.pl 22.11.10, 10:56 Cała Polska zazdzrości nam Dutkiewicza! A Ci, co narzekaja na forum, pewnie sami nic ne robią, bo każdy sądzi według siebie. Ja, jak widzę jakiś syfik koło siebie, to go posprzątam. Jak ktoś zapaskudzi klatkę, to umyję. Chciaż pracuję na dwóch etatach, zawsze znajdę czas na pomoc innym. Zacznijmy od siebie. Tylko tak tak pomożemu najpiękniejszemu miastu w Polsce, sobie samym i Prezydentowi. Cieszę się, że to właśnie On wygrał! Gratulacje Panie Prezydencie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Triumf Rafała Dutkiewicza we Wrocławiu - 72,3 IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.10, 11:43 Jeśli Wrocław sięga dna, jak niektórzy tu piszą, to Wasze dno jest w Warszawie sufitem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: htr Re: Triumf Rafała Dutkiewicza we Wrocławiu - 72,3 IP: *.wroclaw.mm.pl 22.11.10, 12:12 Wrocławianie swą frekwencją pokazali, że mają wszystko w dupie. Faktem jest, że nie dalej jak za parę tygodni na wszelkich forach internetowych znowu zacznie się pieniactwo i trollowanie jak to źle jest za rządów prezydenta Dutkiewicza. A była okazja, żeby zaprezentować opinię, która przyniosłaby jakieś skutki (w ich mniemaniu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutny zakorkowane miasto przez kolejnych pare lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 06:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ohu Re: zakorkowane miasto przez kolejnych pare lat IP: *.chello.pl 22.11.10, 08:20 kurde juz nie moge slcuahc tych narzekan ciaglaych, tak przez kolejnych 5 lat bedzie zakorokowane potem przyjdzie nowy prezydent i nagle za dotkieciem czarodziejskiej rozdzki korki znikna, mimo tego ze kolejna czesc obwodnicy srodmiejskiej zostala otwarta, a za pare miesiecy bedziesz mial cala AOW gotowa, ale no tak ponarzekac trzeba, bez podstaw, bez zadnych argumentow ale trzeba i to jeszcze publicznie, wez sie zastanow zanim napiszesz co tak przemyslanego jak teraz :) Odpowiedz Link Zgłoś
krtek-wroc Re: zakorkowane miasto przez kolejnych pare lat 22.11.10, 08:28 nikt nie mówi, że będzie lepiej, jak będzie nowy prezydent... chodzi o to, że nic się nie robi w tej kwestii. sprawy ważne dla mieszkańców: kanalizacja, komunikacja itp ma się głęboko w d...e, a urządza się Euro2012 i fontanny za grubą kasę. Do tego arogancja, gdy ktokolwiek próbuje zwrócić uwagę na to, że nie wszystko jest, jak powinno i obrażanie się a to na rowerzystów, a to na mieszkańców!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lauraarniman Re: zakorkowane miasto przez kolejnych pare lat 22.11.10, 09:17 Popieram. Dutkiewicz ma dobry pomysł na promocję siebie.A to że drogi dziurawe i kamienice obdrapane to juz niewazne. Krzywe chodniki na rynku, nieremontowane od 1997 ale co tam... ludzie są jednak tępi albo po mieście nie chodzą.Ale co tam, będziecie mieli nową fontannę:) cieszcie sie;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: zakorkowane miasto przez kolejnych pare lat IP: *.206.112.55.static.telsat.wroc.pl 22.11.10, 09:26 wynik tego nieroba jest druzgocący:(( Chętnie się dowiem, co tak bardzo się Wrocławianom w tym panu podoba, ja nie dostrzegam żadnych zalet jego "rządów". Buuuu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eryk Re: zakorkowane miasto przez kolejnych pare lat IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 22.11.10, 09:41 Jacy mieszkańcy, taki prezydent. Jaki prezydent, takie miasto. Jak w starożytnym Rzymie - vox populi = vox pauperum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: zakorkowane miasto przez kolejnych pare lat IP: *.wroclaw.mm.pl 22.11.10, 10:12 ściągnął wielu prestiżowych inwestorów. Nie ma już problemu z pracą dla inżynierów (10 lat uciekali stąd nawet do zielonej góry). Ja widze różnice na tym polu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tantus Re: zakorkowane miasto przez kolejnych pare lat IP: *.pwrnet.pwr.wroc.pl 22.11.10, 10:12 Od dzisiaj, jak pasażerowie na przystankach będzie narzekał, że tramwaj nie przyjeżdża, albo nie mogą się do niego zmieścić, będę mówił: "Głosowaliście na Dutkiewicza? To zaciskajcie zęby i pchajcie się do tramwaju. Ale już!" :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xwro Re: zakorkowane miasto przez kolejnych pare lat IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.11.10, 08:29 jeśli otworzą AOW i korki się nie zmniejszą o przynajmniej połowę co wówczas z nami zrobisz ? Masz jakieś podstawy aby sądzić że się nie zmniejszą ? przedstaw te teorie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wroc lawianin Re: zakorkowane miasto przez kolejnych pare lat IP: *.chello.pl 22.11.10, 08:30 przecież to nie jest sukces Prezydenta , ze budują obwodnicę, tylko jego obowiazek , kazdy inny też by to zrobił , więc po co te pueny na jego cześć, hmm bez sensu, nie rozumiem zachwytów w tym względzie , to tak jak uczniowi w szkole powinniśmy bić brawo jak zda klasówke powyżej oceny niedostatecznej a co dopiero mówić gdy przejdzie do następnej klasy...pozdrawiam wszystkich dla których tak proste obowiązkowe czynności są sukcesami miejscowych urzędników, nie mówiac o pozostałych negatywnych ocenach, frekwencja 30% świadczy o tym ,że te 72 % to już max co mógł osiągnąć , reszta pozostanie ta sama na 3 kadencji nie będą już nic robić , znam wiceprezydenta i wiem co powiedział , tyle w temacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ohu Re: zakorkowane miasto przez kolejnych pare lat IP: *.chello.pl 22.11.10, 08:50 dobrze doobrze eksperci od forum gw, nie bede sie wdawal z wami w polemike bo nie ma to najmniejszego sensu, zachecam do stworzenia strony ponarzekajmywspolnie.pl tam wszyscy malkontenci sie zbiora i beda udawac ze jak to oni sie znaja na polityce i sprawach miejskich i coraz to nowsze teorie beda sie rodzic, a co by sie nie dzialo i tak zawsze bedzie wszytsko zle :) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xwro Re: zakorkowane miasto przez kolejnych pare lat IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.11.10, 09:12 no tak. jak dochodzi co do czego to tylko szczekamy i swoich racji w żaden racjonalny sposób nie umiesz przedstawić. A szkoda, bo chętnie poczytam teorie gdzie: nowa droga nie generuje większego ruchu. hau hau :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: zakorkowane miasto przez kolejnych pare lat IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.11.10, 09:43 takie forum już jest. Zawładnął nim największy narzekacz i jego świta niejaki Filar, fachowiec od wszystkiego. Forum niby międzynarodowe i o inwestycjach ale w wersji wrocławskiej jest o narzekaniu i prezentowaniu mądrości biura politycznego i jak nie będziesz się wypowiadał zgodnie z linią partii to dostaniesz bana. Idealne miejsce dla wszystkich malkontentów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michi Re: zakorkowane miasto przez kolejnych pare lat IP: *.chello.pl 22.11.10, 09:00 hehe ale wiceprezydent nie zna ciebie :D skoro obowiazkiem kazdego prezdenta jest budowa obwodnic dlaczego nie zrobili tego poprzednicy? :) dlaczego nie robia tego w innych miatach z takim rozmachem jak u nas? rozejrzyj sie dookola nie doceniasz tego co masz, pojedz gdzie indziej, zobacz jak sie zyje tam a potem wroc tutaj i zobacz czy wszytsko jest naprawde takie zle jak sobie to przedstawiasz i innym tutaj zgromadzonym, nigdy nie bedzie rewelacyjnie nigdzie niewazne kto by te wybory wygral, patrzac obiektywnie, nie jestem z wro ale uwazam ze poziom zycia jest tutaj bardzo dobry, ludzie przyjezdzaja i sie zakochuja w tym miejsciu, osiedlaja sie, wiele osob tu zostaje juz na stale, sa inwestycje, coraz to nowe miejsca pracy to wszytsko sa dodatkowe pieniadze z ktorych ty potem bedziesz korzystal, tylko jak pewnie zdajesz sobie sprawe, ze jest to proces dlugotrwaly, ktory "moze" docenisz za kilka/kilkanascie lat, chociaz watpie bo wtedy pewnie bedziesz na etapie narzekania na kolejnego prezydenta i wladze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xwro Re: zakorkowane miasto przez kolejnych pare lat IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.11.10, 09:14 nie chcę Cię dręczyć, ale zapytam: ile obwodnic wybudowało miasto ? jedną ? pół ? Oczywiście nie zapominamy że AOW i WOW to inwestycja rządowa i nieskromnie należy tu wspomnieć o jakimś lobbingu Dutkiewicza, Schetyny i Zdrojewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfd Re: zakorkowane miasto przez kolejnych pare lat IP: *.connecta.pl 22.11.10, 11:56 Jesteśmy w tyle jeśli chodzi o komunikację: szybkość poruszania się tramwajów (najstarszy srednio tabor) i autobusów, ich częstotliwość, największe (podobno po warszawie) korki (których nawet 10 aow nie zmniejszy, bo ruch generują sami mieszkańcy i dojezdzajacy tutaj do pracy), "system" sciezek rowerowych najlepiej z kostki, który nie jest systemem (nie łączy się w całość), jesteśmy w tyle jeśli chodzi o miejsca w przedszkolach, porodówkach, ilości dzieci w wieku szkolnym mających dostęp do basenów, długości oczekiwania na mieszkanie komunalne, Mamy za to największy i najbardziej kolorowy wodotrysk, rozpadające się po roku rondo Reagana, kompletnie dysfunkcjonalne, z niedziałającymi co-chwile windami i brakiem peronów. Ale najważniejsze, że u steru mamy bufona, który przez ostatnia kadencje nie znalazł czasu by spotkać się z mieszkańcami (ewenement na skale kraju) - za wyjatkiem pewnego dnia bez samochodu - gdy obrazil się na rowerzystów, bo któś zwrócił mu uwage, że wg prawa nawet pan prezydęt nie może jeżdzić po rynku rowerem:) Panowie i Panie macie swoje europejskie miasto ! Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: zakorkowane miasto przez kolejnych pare lat 22.11.10, 09:07 > przecież to nie jest sukces Prezydenta , ze budują obwodnicę, tylko jego obowiazek , kazdy inny > też by to zrobił , więc po co te pueny na jego cześć Innymi słowy: żaden prezydent, który realizuje swoje obowiązki (i obietnice) nie zasługuje na pochwałę. Na pochwałę zasługuje jedynie ten, który robi więcej lub coś innego, niż się od niego wymaga:) > frekwencja 30% świadczy o tym ,że te 72 % to już max co mógł osiągnąć I ta niska frekwencja jest jednocześnie zwycięstwem Dutkiewicza. Wrocławianie pokazali, że nawet nie popierając obecnego prezydenta wciąż uważają, że jest w ich ocenie lepszy niż inni kandydaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tantus Re: zakorkowane miasto przez kolejnych pare lat IP: *.pwrnet.pwr.wroc.pl 22.11.10, 10:14 A najśmieszniejsze jest to, że AOW buduje Państwo, a nie Miasto i do tego buduje ją od razu całą, a nie po kawałku jak Miasto Obwodnicę Śródmiejską... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzykanie Re: zakorkowane miasto przez kolejnych pare lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 11:10 > A najśmieszniejsze jest to, że AOW buduje Państwo, a nie Miasto i do tego buduj > e ją od razu całą, a nie po kawałku jak Miasto Obwodnicę Śródmiejską... I dobrze ,że buduje państwo a nie Wrocław. Teraz już pewnie nie było by kasy na taką inwestycję (mimo,że oczywiście jesteśmy zieloną wyspą i jest cudownie). Ale w pewnym momencie to właśnie DUDKOWI zawdzięczamy,że ta budowa jednak się rozpoczęła, to wcale nie musiało trwać tylko parę lat a spokojnie 20-30 jak zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: zakorkowane miasto przez kolejnych pare lat 22.11.10, 08:56 AOW niewiele wpłynie na redukcję korków. Co najwyżej ułatwi życie tym co tranzytem przez Wrocław lub tym co z jednego końca na drugi muszą się przebić. Ale nawet to niewiele to zawsze coś, gdyż często zagęszczenie balansuje na granicy masy krytycznej. Prawdziwym rozwiązaniem była by sprawna komunikacja masowa lecz w tym kierunku praktycznie nie robi się nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xwro Re: zakorkowane miasto przez kolejnych pare lat IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.11.10, 09:16 Oj przestań już tak marudzić ! Od kiedy komunikacja miejska ma służyć mieszkańcom miasta ? Nie przesadzaj. Przecież wszyscy znawcy tutaj doskonale lepiej wiedzą że trzeba sobie kupić własne auto i nie marudzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorgfffff Re: zakorkowane miasto przez kolejnych pare lat IP: *.connecta.pl 22.11.10, 12:12 Przy obecnej polityce (tej realizowanej - a nie tej na planach z 2000 roku, których to dudi do dziasiaj nie potrafił zrealizować) komunikacyjnej władz miasta, nawet po wybudowaniu AOW i OŚ wschodniej itd itd, to miasto będzie stało w korkach... dziwne, że nie potrafimy uczyć się na takich samych błędach miast zachodnich. Tam mozna znaleźć przykłady, kiedy problem korków dało się zlikwidować w ciągu jednej kadencji - więc cuda są możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: georgfff Re: zakorkowane miasto przez kolejnych pare lat IP: *.connecta.pl 22.11.10, 12:13 i istnieją prezydencji miast, którzy dali sobie z tym problemem rade, np: Steve Stevaert Odpowiedz Link Zgłoś
easy-joncio Kolejne 5 lat lenistwa i układzików 22.11.10, 06:50 Teraz będzie pięknie. Kolejne "śliczne" fontanny, korki i slodkie 5 lat nicnierobienia. Rafałek pobiega teraz po mediach, znowu mu odbije i będzie próbował zamieszkać przy Krakowskim Przedmieściu w Warszawce. Za krótki jesteś na to, dzięki Bogu. Weź się leniu do roboty. Twoi urzędnicy nie muszą do pracy przyjeżdżać samochodami i parkować je w parku przy pl. Polskim. Może wtedy "pracowita jak prezydent miasta" straż miejska, zamiast ścigać "babcie z pietruszką" i małolatów z piwem ruszy swoje cztery litery i zrobi porządek z tragicznie zaparkowanymi samochodami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szalony_ivan Re: Kolejne 5 lat lenistwa i układzików IP: *.chello.pl 22.11.10, 09:23 Człowiek chce jakieś zmiany, idzie na wybory, głosuje na inną władzę niż dotychczasowa. Ale z góry wiadomo, że to na nic, bo zmanipulowane głąby zagłosują na Dutkiewicza i jego świtę. Jak myślicie, czemu nazwano Komitet nazwiskiem Dutkiewicza ? ;) Demokracja przestaje spełniać swoją rolę. Pijaczek spod monopolowego ma równoważny głos z człowiekiem znającym program swojego kandydata. Tak być nie powinno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: itt Re: Kolejne 5 lat lenistwa i układzików IP: *.pclk.net 22.11.10, 09:41 chyba Cie pogieło, głosp ijaczka jest tak samo wazny jak i Twój, musisz sie z tym pogodzić. Na tym polega demokracja. Mozna iśc i głsowac i wcale nie trzeba sie tlumaczyc takim frustratom jak Ty dlaczego glosuje sie na konkretnego kandydata. A co do korków to nie oszukujmy sie - wrocław jest i bedzie zakorkowany. I żaden prezydent tego nie zmieni. Nowe drogi moze i pomoga troche ale wiele zalezy od nas samych. Wiekszośc po prostu chce parkować auta w samym centrum, najlepiej na placu solnym, tym samym zakorkowując scisle centrum, inni po prostu nie potrafia jezdzic i byle deszcz wywoluje paraliż bo jeden z drugim nie umie płynnie ruszyc spod swiateł albo konkretnie zmienić pas ruchu. Niektórym nawet nie pomaga to, ze odmierza im się czas za jaki zapali się zielone swiatło i szukaja biegu dopiero jak już zacznie się na zielono odliczać czas pozwalajacy przejechać skrzyzowanie.. Do teg odochodzi nieumiejetna jazda na zamek blyskawiczny, cwacniactwo i ciągle mowienie ze komunikacja nie działa. Wiem, że nie dziaął super ale często naprawde mozna ją zamienić z samochodem. Nie mówię, ze zawsze ale zaraz sie okaże że każdy mieszka na zadupiu gdzie nie jezdza autobusy, albo ze ma milion innych powodów wazniejszych. Zaraz zacznie się grudzień i dopiero będą korki bo kazdy po prezenty - nawet do rynku na kiermasz bozonarodzeniowy bedzie cisnął swoją skorupą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szalony_ivan Re: Kolejne 5 lat lenistwa i układzików IP: *.chello.pl 22.11.10, 09:54 A czy ja napisałem, że demokracja jest dobra ? Anegdotka: podczas ostatnich wyborów prezydenckich spotkałem swoją sąsiadkę w lokalu, w którym odbywało się głosowaniem. Cytuje sąsiadkę: "To na kogo głosujemy?". Tyle w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korwin 80% wyborców to głąby, nierozumiejące jak są wyko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 10:15 80% wyborców to głąby, nierozumiejące jak są wykorzystywane przez sprawnych kombinatorów skupionych w partiach politycznych. Media są opanowane przez partie i one ustawiają wyniki wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok kolego, poczytaj sobie o krzywej Gausa............ 22.11.10, 12:48 i zacznij się leczyć! A gdzie byłeś - skoro już o twoich fobiach -, aby to zmienić? Na grzybach, na strychu, czy na łóżku? Media nie mają żadnego znaczenia! Znaczenie ma przekonanie ludzi faktami. Piarowcy, polityolodzy i socjolodzy - to najśmieszniejsze zawody, wymyślane jedynie po to, aby tłumaczyć luzerów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiktak Re: Kolejne 5 lat lenistwa i układzików IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.11.10, 11:28 Mam 72% mozecie mnie cmoknąć. Jak głosujecie tak macie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Nadeszły "szare dni" IP: *.com / 192.168.3.* 22.11.10, 06:51 Korki korki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: furora to będziemy mieli mamy kolejne 4 lata dziadowizny, IP: 90.156.68.* 22.11.10, 06:55 obietnic bez pokrycia i rozprowadzania się w peletonie przez "znajomych królika". A lemingi się cieszą. Gdy zaś już skończą się 3 mecze "magicznego" Euro 2012, to wtedy się okaże, że zostały tylko długi. Nadchodzi powódź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: to będziemy mieli mamy kolejne 4 lata dziadow IP: *.finemedia.pl 22.11.10, 07:45 Problem w tym, że populistyczne obietnice bez pokrycia składali wszyscy główni kandydaci. Znajomi królika są w każdej partii i organizacji, bo królik jest bardzo towarzyski i wielu znajomych ma... Im większa organizacja, tym więcej znajomych. Który z wczorajszych kandydatów mógłby to zmienić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1_facet Re: to będziemy mieli mamy kolejne 4 lata dziadow IP: *.e-wro.net.pl 22.11.10, 07:51 Dokladnie z tego wszystkiego Rafalek najlepszy bo bez partii to i mniej Kolesi do obdarowania. A nie bylo tu takiego Korwina na ktorego mozna by bylo zaglosowac. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: to będziemy mieli mamy kolejne 4 lata dziadow 22.11.10, 08:07 Gość portalu: 1_facet napisał(a): > A nie bylo tu takiego Korwina na ktorego mozna by bylo zaglosowac. Gdzie indziej był. I nawet dostał parę procent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o.beyzyma Re: to będziemy mieli mamy kolejne 4 lata dziadow IP: *.centertel.pl 22.11.10, 13:22 Ale za to będziemy mieli ulice i place im. prezydenta profesora Lecha Kaczyńskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hot brawo brawo i jeszcze raz brawo IP: 62.87.131.* 22.11.10, 07:04 propaganda niektórych mediów nie pomogła, i sondaż sprzed tygodnia 40% PO, 20% Ludzie Dutkiewicza, do tego bomba z Urban Card Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DG Re: brawo brawo i jeszcze raz brawo IP: 90.156.66.* 22.11.10, 08:12 Dokładnie, Wyborcza wstydziłaby się publikować takie sondaże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fakir Re: Triumf Rafała Dutkiewicza we Wrocławiu - 72,3 IP: *.chello.pl 22.11.10, 07:30 Gratuluję - mimo wszystko ciesze się ze nie przyłożyłem do tego ręki... Odpowiedz Link Zgłoś
kaczorbe Triumf Rafała Dutkiewicza we Wrocławiu - 72,3 p... 22.11.10, 07:37 cóż 70% z 30% głosujących to żadna wygrana...może czas dutkiewicz zastanowić się dlaczego 70% społecznosci nie chciała pójśc do wyborów i zagłosować?....może włąsnie dlatego że nie chcieli oddac głosu na Ciebie ani na zadnego z proponowanych kandydatów....to był wybór miedzy młotem a kowadłem .....ale ciesz sie póki możesz -jeszcze zdążysz pozałatwiac trochę spraw dla kościelnych i może odrobine odłużysz mieszkańców Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Triumf Rafała Dutkiewicza we Wrocławiu - 72,3 22.11.10, 08:10 W takim razie te 70% niegłosujących mieszkańców pokazało, że i tak woli Dutkiewicza niż każdego z pozostałych kandydatów. Biorąc pod uwagę, że większość z nich była raczej anonimowa, to wręcz niska frekwencja pokazuje pewne zaufanie dla Dutkiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niestowarzyszony Re: Triumf Rafała Dutkiewicza we Wrocławiu - 72,3 IP: *.chello.pl 22.11.10, 08:37 bo to poszli wszyscy wierni obenemu Prezydentowi dlatego ma 72 & , chociaz z arytmetyki wynika, ze czxeść jednak nie oddała głosu na Prezia...ciekawe , mozna skomentowac to tak 70 % nie zagłosowało, czyli tylu było przeciwko, no i jakie są przewidywania , wszyscy wiedza , że nie ma tu kandydata do rządzenia miastem , jest lansik i 4 lata będą w plecki, sprzeda sie znowu coś na terenie miasta i jakos sie przezyje tą 4 -latkę a pensje nie do pogardzenia, hmm pozdrawiam optymistów !!! Odpowiedz Link Zgłoś
woland_er Re: Triumf Rafała Dutkiewicza we Wrocławiu - 72,3 22.11.10, 11:30 Można to skomentować tak, że 70% nie głosowało, czyli było przeciw... Ty chłopie jesteś geniuszem. Ale można to skomentować tak, że jesteś kompletnie głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Triumf Rafała Dutkiewicza we Wrocławiu - 72,3 22.11.10, 12:20 > 70 % nie zagłosowało, czyli tylu było przeciwko Gdyby było przeciwko, to poszłoby na wybory i zagłosowało na kogokolwiek poza Dutkiewiczem. Te 70% świadczy raczej o tym, że niezależnie od swojego stosunku do Dutkiewicza, wrocławianie uważają, że bez niego wcale lepiej nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Triumf Rafała Dutkiewicza we Wrocławiu - 72,3 IP: *.chello.pl 22.11.10, 10:50 Bzdurzysz. 70% pokazało, że każdy z kandydatów był zły. Nie widzę najmniejszego powodu, który by pokazał, że niegłosujący wolą któregokolwiek z kandydatów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbkk Re: Triumf Rafała Dutkiewicza we Wrocławiu - 72,3 IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.11.10, 11:30 Gość portalu: Karol napisał(a): > Bzdurzysz. 70% pokazało, że każdy z kandydatów był zły. Nie widzę najmniejszego > powodu, który by pokazał, że niegłosujący wolą któregokolwiek z kandydatów. Dokładnie tak to wygląda. Wszystkie inne tłumaczenia są fantazjowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lfc Re: Triumf Rafała Dutkiewicza we Wrocławiu - 72,3 IP: 62.189.175.* 22.11.10, 08:36 mogłeś zagłosować, to nie boli... malkontent Odpowiedz Link Zgłoś
kupalnik Re: Triumf Rafała Dutkiewicza we Wrocławiu - 72,3 22.11.10, 10:20 iumfukaczorbe napisała: > cóż 70% z 30% głosujących to żadna wygrana...może czas dutkiewicz zastanowić si > ę dlaczego 70% społecznosci nie chciała pójśc do wyborów i zagłosować?....może > włąsnie dlatego że nie chcieli oddac głosu na Ciebie ani na zadnego z proponowa > nych kandydatów....to był wybór miedzy młotem a kowadłem .....ale ciesz sie pók > i możesz -jeszcze zdążysz pozałatwiac trochę spraw dla kościelnych i może odrob > ine odłużysz mieszkańców Tragicznie niska frakwencja to nie powód do triumfu, to raczej znak dla Słońca Karkonoszy, że nie jest dobrze. Z drugiej strony ci wszyscy, którzy "olali" wybory powinni mieć świadomość, że oddali swój głos na Rafała Dutkiewicza. Będziemy mieli "Bramę Trzeciego Tysiąclecia"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robson Re: Triumf Rafała Dutkiewicza we Wrocławiu - 72,3 IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.11.10, 10:23 kaczorbe napisała: > cóż 70% z 30% głosujących to żadna wygrana...może czas dutkiewicz zastanowić si > ę dlaczego 70% społecznosci nie chciała pójśc do wyborów i zagłosować?....może > włąsnie dlatego że nie chcieli oddac głosu na Ciebie ani na zadnego z proponowa > nych kandydatów....to był wybór miedzy młotem a kowadłem .....ale ciesz sie pók > i możesz -jeszcze zdążysz pozałatwiac trochę spraw dla kościelnych i może odrob > ine odłużysz mieszkańców Tym co nie głosowali, widać obecny prezydent pasuje (mniej czy bardziej, ale pasuje). Dlaczego? Gdyby było inaczej, to po prostu poszliby na wybory i głosowali za zmianami. A tak, Misiu Kolorowy, sam widzisz. Dają ciche przyzwolenie na dalsze jego rządy :) Pozdrowienia dla młodzieżówki PO. Ujadaliście, spamowaliście wszędzie i co? GÓWIENKO :) Pozdrowienia dla Syski i tego jego spamera z jego antydutkiewiczowskiej strony. Spamowałeś, spamowałeś i coi? GÓWIENKO! A pan panie Syska weż się lepiej za swoją rodzinę, a nie za tworzenie spamerskich stron. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Triumf Rafała Dutkiewicza we Wrocławiu - 72,3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 12:15 W Wrocławiu startowało 12 komitetów, więc nie mów, że wybór między młotem a kowadłem. Każdy mógł zarejestrować swój własny komitet - wystarczylo 500 podpisów. A ludzie nie chodzą na wybory, bo im się dobrze żyje i nie wiedzą co mają zmieniać. Odpowiedz Link Zgłoś
erillzw Re: Triumf Rafała Dutkiewicza we Wrocławiu - 72,3 22.11.10, 18:25 kaczorbe napisała: > cóż 70% z 30% głosujących to żadna wygrana...może czas dutkiewicz zastanowić si > ę dlaczego 70% społecznosci nie chciała pójśc do wyborów i zagłosować?....może > włąsnie dlatego że nie chcieli oddac głosu na Ciebie ani na zadnego z proponowa > nych kandydatów....to był wybór miedzy młotem a kowadłem .....ale ciesz sie pók > i możesz -jeszcze zdążysz pozałatwiac trochę spraw dla kościelnych i może odrob > ine odłużysz mieszkańców A moze zamiast gadac od rzeczy popatrzysz ze niska frewencja nie jest problemem Wroclawia i tego zlego Dutkiewicza tylko generalnie polskiej mentalnosci? Jakos poza zrywem w 2007 (ponad 60%) frewencja w wyborach jest bardzo niska i waha sie w granicach 40-60%. Moze to politycy (nie tylko dutkiewicz) w ogole powinni sie zastanawoic w czym problem ze polacy (nie wroclawianie) nie chodza od urn. Ale wy jestescie tak zaslepieni nienawiscia, zloscia, frustracja i wiecznym narzekaniem, ze wydaje Wam sie, ze dutkuwicz jest niczym zeus, panuje nad wszystkim z niezwykla moca, wszystko co zle sie dzieje jest jego wina, lacznie ze spadajaca od prawie 20 lat frekwencja w calym kraju.. Odpowiedz Link Zgłoś
forgetit2 Triumf Rafała Dutkiewicza we Wrocławiu - 72,3 p... 22.11.10, 07:41 Miliony much nie mogą się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
noemi.d Re: Triumf Rafała Dutkiewicza we Wrocławiu - 72,3 22.11.10, 07:47 mieszkam od strony wrocławia, najbardziej zakorkowanej i budującej się. Panie Prezydencie, to idzie wytrzymać , ale za chwilkę, w końcu będzie tu normalnie. GRATULACJE!!! Ja w odróżnieniu od poprzedników głosowałam - chcę mieć wpływ na swoją przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fakir Re: Triumf Rafała Dutkiewicza we Wrocławiu - 72,3 IP: *.chello.pl 22.11.10, 08:03 > mieszkam od strony wrocławia, najbardziej zakorkowanej i budującej się. Panie P > rezydencie, to idzie wytrzymać , ale za chwilkę, w końcu będzie tu normalnie. jasne - przy takiej polityce komunikacyjnej NIGDY nie będzie normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
vermeer_0 Triumf Rafała Dutkiewicza we Wrocławiu - 72,3 p... 22.11.10, 07:48 Gratulacje dla Prezydenta Dutkiewicza za kolejny, wspaniały wynik, ale szczególną uwagę zwracam na osiągnięcie Komitetu Wyborczego Rafała Dutkiewicza. Jak na debiutującą formację zwycięstwo w cuglach w Radzie Miasta i drugie miejsce (obliczenia wyników jeszcze trwają) w sejmiku wojewódzkim, to wynik doskonały i dający podstawy do dumy. Pokonane w polu zostały takie formacje z pierwszych stron gazet jak PiS i SLD. Może to symptom szerszego zjawiska świadczącego o tym, że wrocławianie kierują się nie tyle sympatiami politycznymi, jak lansują do ogólnopolskie media elektroniczne, ale rozsądkiem i rozumem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Macierewicz Gratulacje! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 08:07 Oby wyniki się jeszcze poprawiały ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gosc_76 Co się dzieje z Wrocławianami??? 22.11.10, 08:12 Całkiem potracili rozum??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pelel Re: Co się dzieje z Wrocławianami??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.10, 09:09 Wrocław tonie, dał radę powodzi ale zalew negatywnej kampanii PO dał odwrotny efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej.z.zadupia Re: Co się dzieje z ...??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.10, 09:33 raczej pytanie powinno brzmieć: co się dzieje ze ścianą wschodnią?? i Mazowszem... Odpowiedz Link Zgłoś
dfgfdg Wygrały igrzyska 22.11.10, 08:43 No cóż. Wrocławianie pokazali że lubią stać w korkach a swoje miasto mają w dupie. Przed nami kolejne cztery lata stawiania fontann i igrzysk dla ludu... Odpowiedz Link Zgłoś
lauraarniman Re: Wygrały igrzyska 22.11.10, 09:25 Bo więcej linii MPK to napewno Dudzio nie zrobi;p jak to miło że z Wyszyńskiego do centrum w sobote ostatni autobus 128 mam o 22:38 a do tego w weekendy jezdzi co 30 min ale tylko na PAPIERZE bo zawsze się spóźnia! i czekam zas.ane 35 36 minut ... WROCŁAW PRZYJAZNYM MIASTEM... Ale cóż ludzie to idioci; p i takie jest moje zdanie. PRZEJDZCIE SIE PO MIESCIE--> na chodnikach mozna noge skrecic, nierowne popękane, ulica Kazimierza Wielkiego SYF na kamienicach to smao podworka w RYNKU. ale po co ja to piszę wy nigdy nie zrozumiecie ze miasto ma byc dla WAS anie dla prezia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fakir Re: Wygrały igrzyska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.10, 10:38 zrobi więcej - spokojna głowa - takich jak 139 - wożących powietrze - bo jak wiadomo pasażer to deficytowy towar do którego się dopłaca, ekonomiczny rachunek jest więc prosty, im więcej potencjalnych pasażerów zniechęcimy, tym mniej dopłacimy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin manipulacja sondazami!! IP: 62.87.131.* 22.11.10, 08:50 dlaczego tydzień temu sondaże dawały 40% PO ; 20% Komitetowi Dutkiewicza? manipulacja ludźmi i tyle.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xwro Re: manipulacja sondazami!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.11.10, 09:18 Jak to dlaczego ? Aby zmobilizować lemingi do głosowania na obecnego sternika miasta i jego przydupasów :) I się udało.... Odpowiedz Link Zgłoś
13monique_n Triumf Rafała Dutkiewicza we Wrocławiu - 71,6 p... 22.11.10, 08:53 Brawo, panie Dutkiewicz! A teraz proszę nie naśladować PO, która po zwycięstwie pogrążyła się w nieróbstwie, tylko proszę wytężyć siły - sporo ludzi wciąż jeszcze bardzo w Pana wierzy. A kontrkandydat - pas poseł Piechota - hehehe, ale lańsko się zebrało, prawda? A może by tak tak WRESZCIE pomyślał, SKĄD tak niskie poparcie? A może naprawdę skrzywdził Pan wiele osób we Wrocłąwiu? Ipokazał się z najgorszej - PRAWDZIWEJ strony zbyt wiele razy? Odpowiedz Link Zgłoś
in.dubio.pro.reo Re: Triumf Rafała Dutkiewicza we Wrocławiu - 71,6 22.11.10, 09:38 No coś Ty! Pan Piechota jest jak napisała GW rzetelny, pracowity i wrażliwy. Tylko na czyje interesy - oto jest pytanie ?????????????? Platforma i tusk niech się zastanowią wreszcie kogo popierali i czy aby to nie osoba pana Piechoty zniechęciła obywateli do głosowania na PO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tantus Re: Triumf Rafała Dutkiewicza we Wrocławiu - 71,6 IP: *.pwrnet.pwr.wroc.pl 22.11.10, 10:43 Dutkiewicz i robota? Nie żartuj sobie - przecież od dwóch kadencji siedzi z założonymi rękami i tylko się lansuje. Chyba, że masz na myśli kolejne cięcia w komunikacji miejskiej - te to pewnie od razu wprowadzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikser Re: Triumf Rafała Dutkiewicza we Wrocławiu - 72,3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 09:28 tfusk napisał: > To jest nokaut! Dutkiewicz Nokautuję PO w Radzie i w Sejmiku!!!!! Cieszę się, ż > e dożyłem tego dnia! TO daj Boże, abyś jeszcze dożyj dnia spłacenia długów, jakie DŁUGI Rafał zaciągnął. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmasakrowany Re: Triumf Rafała Dutkiewicza we Wrocławiu - 72,3 IP: 90.156.0.* 22.11.10, 09:32 rada i sejmik???? Jedynowładztwo? Nie wiem co powiedzieć. Teraz to dopiero będzie problem załatwić coś w jakimkolwiek urzędzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Popowiczanka Re: Triumf Rafała Dutkiewicza we Wrocławiu - 72,3 IP: *.medicus.wroc.pl 22.11.10, 09:43 Gratulacje dla prezydenta! Oczywiście głosowałam na niego :) a korki są fajne :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niusia Re: Triumf Rafała Dutkiewicza we Wrocławiu - 72,3 IP: 213.231.192.* 22.11.10, 09:46 Marudźcie sobie, marudźcie... Ale i tak Dutkiewicz górą! HURA! Totalny nokaut! Brawo!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
daftcount nieprawda 22.11.10, 09:38 krótki artykuł, a tak spartaczony. Na KWW RD (i inne komitety) też głosowało 40 % UPRAWNIONYCH do głosowania, nie mieszkańców. Frekwencja oscylowała w granicach 30 procent, zatem to nie 40 procent mieszkańców. Niby dwa słowa, a zamiast jakichś 200 tysięcy głosów jest tak naprawdę dużo, dużo mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz stara manipulacja:) IP: *.ip.netia.com.pl 22.11.10, 10:46 > krótki artykuł, a tak spartaczony. Na KWW RD (i inne komitety) też głosowało 40 > % UPRAWNIONYCH do głosowania, nie mieszkańców. Frekwencja oscylowała w granica > ch 30 procent, zatem to nie 40 procent mieszkańców Lepiej napisać, że Dynamizm popiera 40 % mieszkańców niż 40 % głosujących z frekwencji 30 %, czyli 12 % mieszkańców GŁOSOWAŁO na dynamistów..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: stara manipulacja:) IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.11.10, 11:03 tylko Ci co go nie popierali napiszę krótko "dali dupy" nie idąc głosować i to Ich problem pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok a ilu głosowało na ciebie bimbo lub na 22.11.10, 14:17 mapa lub na pawełka lub na czarownika? Niech zgadnę: ZERRRRRRRRRRRRRRRRRRRO! O qrna! Moje gratulacje, to jest zatrważająco dobry wynik. 30% poszło na wybory i z tego 70% głosowało na prezydenta aktualnego. Ergo - matematyka jest nieubłagana. Czyli w tych 80%, które głosowały czynnie lub biernie przeciw mielibyście potencjał, po który warto było sięgnąć. Wam jednak jest brak JAJ! Więc wasz wynik wyborczy jest zachwycający: dostaliście ZERO! PS. Czyli nadal ćwiczenie odcisków na opuszkach paluszków w ramach odmiany "dynamizm" przez przypadki................ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc portalu Re: Triumf Rafała Dutkiewicza we Wrocławiu - 72,3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 09:46 Czy aby dobrze odczytałes wyniki wyborów? Dutkiewicz znokautowal rywali! Jednak Ci sami wyborcy, którzy głosowali na Niego, glosowali na członków PO i SLD do Rady Miejskiej. PO zapowiedziało juz fuzje z SLD i w ten sposób ma ponad 60%. Jest to calkowite zwiazanie rak Dutkiewiczowi a jednoczesnie pokazuje jak glupich mamy wyborców. Powoli, na spokojnie zrób analize wynikow. Tylko wyłacz TV! Wyborcza i inne szmatlawce spal! Miej swoj rozum! Nie jest Ci potrzebna ani Wyborcza, ani Rzeczpospolita, ani Fakt. Potrzebujesz tylko wlasnych szarych komorek. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xwro Re: Triumf Rafała Dutkiewicza we Wrocławiu - 72,3 IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.11.10, 10:06 Dlaczego sądzisz że głupich ? Bo nie pozwolili jednej partii rządzić w całym mieście ? Widocznie dla wielu Dutkiewicz = PO i nawet bilboardy czy reklamy w gazecie porównujące go do PIS tego nie zmieniły. Trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tam Re: Triumf Rafała Dutkiewicza we Wrocławiu - 72,3 IP: 156.17.100.* 22.11.10, 10:19 Właśnie. Czy aby dobrze odczytałes wyniki wyborów? I coż się stanie jeśli PO i SLD połączą swoich 13 mandatów w RM?? (A PO niech się w końcu weźmie do roboty w parlamencie, bo lada moment strach przed PISem przestanie wystarczać) Odpowiedz Link Zgłoś
vermeer_0 Z Wrocławiem i wrocławianami wszystko ok :)) 22.11.10, 10:05 Z Wrocławiem i wrocławianami wszystko ok :)) To chyba jedyne miasto w Polsce, gdzie Radę Miasta nie wygrywa żadna z tzw partii wiodących, z pierwszych stron gazet. Chciały tzw opiniotwórcze media rozkruszenia zabetonowanej sceny politycznej? Proszę bardzo. Mają. Drugie miejsce dla Klubu Dutkiewicza w sejmiku województwa, a PiS i SLD daleko w ciemnościach? Proszę bardzo. Mają. Czas przyjechać do Wrocławia po naukę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tantus Re: Z Wrocławiem i wrocławianami wszystko ok :)) IP: *.pwrnet.pwr.wroc.pl 22.11.10, 10:47 Tak, czas przyjechać do Wrocławia po naukę, jak nie należy wydzielać torowisk tramwajowych i jak się robi korki tramwajowe na Piłsudskiego, a także jak się zwiększa korki poprzez budowę tras, które mają je zmniejszać. Takie rzeczy tylko u nas! :) Odpowiedz Link Zgłoś
analityk3 Protasiewicz musi odejść 22.11.10, 10:30 Myślę, że po takiej klęsce PO, szczególnie we Wrocławiu, przewodniczący powiatowych struktur powinien odejść. Tak powinien postąpić człowiek honoru. Odpowiedz Link Zgłoś
in.dubio.pro.reo Re: Protasiewicz musi odejść 22.11.10, 10:41 Winę za porażkę powinien wziąć na siebie pan poseł Piechota i to on powinien odejść, jeśli PO ma wygrać wybory parlamentarne we Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
ray_sm Triumf Rafała Dutkiewicza we Wrocławiu - 71,62 ... 22.11.10, 10:51 Panie Grzesiu, pięknie się pan śmieje do pani Gronkiewicz-Waltz (w Warszawie!), ale ja bym jednak panu radził nizwłocznie przyjechać na POgrzeb do Wrocławia i POchować panię Zdrojewską. Odpowiedz Link Zgłoś
omg-wtf PO się stoczyła prawie na dno. 22.11.10, 10:53 I popełniała błędy za błędem. 1. Jeśli wyszła z koalicji z Długim to powinna stać się rzeczową i konstruktywną opozycją. A tak byli za, a nawet przeciw. I zdziwienie ostatnio, że Długiego utożsamiają z PO. Nie da się zjeść ciastka i mieć ciastka. 2. Wystawienie Piechoty. Od kiedy to przeciwko liderowi do wyborów staje druga linia? I co to za lokalny lider z Protasiewicza, który boi się stanąć do wyborów. Nawet niech przegra, ale ludzie idą za liderem i pociągnąłby listy i przez to mieliby lepsze wyniki. A tak poszedł sygnał - lider oddaje pole i boi się przegrać. To nie dziwota, że tzw doły ogarnia marazm i zniechęcenie i mają w doopie wybory. 3. Pomysły wyborcze - ten z ogłoszeniem i PiSem genialne. Ciekawe co za spece od PR to wymyśliły. Reasumując, jeśli nie polecą głowy odpowiedzialnych za tą kampanie to PO się szybko skończy we wrocku. I będziemy skazani na ekipę Długiego i kolejne wodotryski na kolejne nie 4, a ze 40 lat. Acha, nie jestem jakimś zaciekłym zwolennikiem PO, ale obecnie dla ekipy Długiego to była(by) jedyna w miarę sensowna i silna alternatywa. Ale jak liderzy boją się o swoje tyłki, a politykę i kampanię robią amatorzy to czego można oczekiwać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: PO się stoczyła prawie na dno. IP: *.chello.pl 22.11.10, 11:01 I PO i PIS wystawili kandydatów, którzy mieli przegrać. Nic dziwnego, że nie było tu znanych nazwisk, bo bali się konkurencji. Aby wygrać trzeba było budować opozycję przynajmniej rok wcześniej, ale PO teraz rozgrywa politykę w Warszawie, a z PISu nie kojarzę znanych lokalnych działaczy. Tak więc, nie ma niespodzianek, a winę za porażkę można zrzucić na drugą ligę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xwro Re: PO się stoczyła prawie na dno. IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.11.10, 11:11 Nie wiem czy nie ciekawszą propozycją od Protasiewicza była by B.Zdrojewska. O Protasiewiczu słyszałem tyle że zarabia sobie w brukselce i nic więcej. A Zdrojewska to jednak nazwisko. Tak samo znane we Wro jak Dutkiewicz (a może nawet lepiej ?). Skojarzenia z mężem (pozytywne lub nie) też miały by swoje plusy dla kampanii. A tak PełO straciła sens istnienia we Wro. Odpowiedz Link Zgłoś
byrcyn11 3/4 wrocławian nie ma prawa do narzekań ! 22.11.10, 10:58 Widać wrocławianie tak się przyzwyczaili stać w korkach (3 miejsce w Europie) i do kiepskiej spóźniającej się komunikacji, że chcą tak żyć przez następne cztery lata. O zmarnowaniu wielu milionów nie wspominając (choćby Grunwaldzki, Grabiszyńska, Krakowska, Lotnisko-PKP, itd.), a więc; CHWALMY PANA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacóś Re: 3/4 wrocławian nie ma prawa do narzekań ! IP: *.unitymediagroup.de 22.11.10, 14:34 Widocznie 3/4 wrocławian nie podziela twego zdania. A może stanie w korkach dzisiaj jest konieczne,żeby jutro można było wygodniej jeździć ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xwro Re: 3/4 wrocławian nie ma prawa do narzekań ! IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.11.10, 14:44 Wiesz czegoś o czym my nie wiemy ? Jakaś podziemna autostrada dziesięcio pasmowa ma się pojawić jutro we Wro że korki znikną ? Nie rozśmieszaj mnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: 3/4 wrocławian nie ma prawa do narzekań ! 22.11.10, 17:33 Czy w ciągu 4 lat jest możliwe: - wybudowanie 300 km2 ścieżek rowerowych i połączenie ich w system, - stworzenie przynajmniej 50km2 terenów zielonych, - wybudowanie ok. 20-30 przedszkoli i drugie tyle żłobków, - wybudowanie ok. 50 km linii tramwajowych i zakup nowoczesnego taboru, - zakup nowoczesnego taboru autobusowego, - wybudowanie 3-4 mostów oraz sieci autostrad, obwodnic i łączników, - wybudowanie ok. 50-60 tysięcy mieszkań, - wybudowanie przynajmniej 2 linii metra, - objęcie zasięgiem całego miasta bezpłatnym internetem, - całkowita i kompletna informatyzacja urzędów, - budowa sieci parkingów, - uruchomienie kolei miejskiej wraz zakupem taboru, - stworzenie całorocznej oferty kulturalnej, - odnowienie kilkuset kamienic, - wyremontowanie 300 kilometrów dróg publicznych, - wybudowanie min. 100 km wodociągów i kanalizacji deszczowej, przy jednoczesnej: - całkowitej rezygnacji ze wspierania sportu zawodowego, - całkowitej rezygnacji z promocji miasta, - całkowitej rezygnacji z wydatków na rozrywkę zakładając, że ma się na to mniej niż 20 miliardów złotych i mniej więcej pięćdziesiąt osób do realizacji zadań? Jeżeli tak, to faktycznie Dutkiewicz dupa, że nie dał rady spełnić oczekiwań wyborców sprzed 8 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
sajm Triumf Rafała Dutkiewicza we Wrocławiu - 71,62 ... 22.11.10, 11:16 no, to teraz czekam na spełnienie obietnic ruchu "Polski Wrocław" i przyłączenie Wrocławia do Berlina ;) Odpowiedz Link Zgłoś