na100procent 26.11.10, 19:01 Dutkiewicz PRemierem wszechswiata! Drzyjcie kosmici! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wielki_czarownik Dokąd po wyborach maszerują legiony Rafała Dutk... 26.11.10, 19:10 Pytanie, co dalej. Afera z wyciekiem danych z systemu Urban Card może się okazać gwoździem do trumny Dutkiewicza. Bynajmniej nie z powodu zniechęcenia wyborców, ale z powodów prawnych. Cała ta sprawa jest dość niejasna, ale niektórzy prawnicy mówią, że może tu wchodzić w grę także odpowiedzialność karna prezydenta Wrocławia z tytułu niezabezpieczenia tych danych w sposób właściwy. Więcej pod koniec tego artykułu: wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,8699687,Asystent_Dutkiewicza_przyznal_sie_do_kradziezy_danych.html Należy teraz przypomnieć, że skazanie zaś za przestępstwo umyślne wyklucza możliwość startu w wyborach. Tak więc pojawia się zasadne pytanie co z tej afery wyniknie, kto poniesie za to odpowiedzialność i jaką. Oczywiście nic nie przesądzajmy, nie ferujmy wyroków, pamiętajmy o domniemaniu niewinności i poczekajmy na to, co zrobi prokuratura i ewentualnie sąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Dokąd po wyborach maszerują legiony Rafała Du IP: 87.99.11.* 26.11.10, 21:11 to nie do pomyślenia, że rada, ktora powinna dbać o interesy mieszkańców, hamować zapędy prezydenta, które czesto są szkodliwe dla tychże mieszkańców (tak się okazuje w przyszłości) w większości to ludzie prezydenta :) partia w partii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korwin Wybory zostały sfałszowane? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 21:26 wiadomosci.dziennik.pl/polityka/wybory-samorzadowe-2010/artykuly/311094,europosel-pis-dowodzi-wybory-zostaly-sfalszowane.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Dokąd po wyborach maszerują legiony Rafała Du IP: 79.110.194.* 27.11.10, 15:37 Ciekawa wizja... rada jako hamulec. Tzn. że Komorowski będzie powstrzymywał Tuska, czy Tusk Komorowskiego?? Rada miejska to chyba miejsce w którym mają się rodzić pomysły, ale również miejsce gdzie Pan Prezydent może realizować - przedstawiać swoje pomysły. PS. jak dla mnie hamulcowymi była PO, która to udowadnia na każdym kroku. Bo ich zasada brzmi- "nie bo nie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mtarix dutkiewiczowski debilizm trwa wraz z korkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 21:09 Maszerują, bo nie da się jeździć po Wrocławiu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aks Re: dutkiewiczowski debilizm trwa wraz z korkami IP: *.wroclaw.vectranet.pl 27.11.10, 07:32 nie rozumiem czemu ponad 70% wybrało go ale może odpowiedź jest tu: www.youtube.com/watch?v=jwhz0N8lX-g Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: dutkiewiczowski debilizm trwa wraz z korkami IP: 79.110.194.* 27.11.10, 15:32 70% osób głosowało za lepszym Wrocławiem, stabilnością, spokojem ... i za marzeniem jakim kiedyś POPiS zaczarował Polaków. Tylko że Dutkiewicz to realizuje i marzenia urzeczywistnia. Dlatego też można być spokojnym o Wrocław - cieszę się, że też mogłem zaglosować na Dutkiewicza, choć nie urodziłem się we Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tantus Re: dutkiewiczowski debilizm trwa wraz z korkami IP: 46.113.177.* 28.11.10, 11:36 Spokojnie - to tylko 70% z 36% głosujących. Co nie zmienia faktu, że Naczelny Dyletant będzie teraz rządził przez kolejne 4 lata... Ja też się cieszę. Teraz, jak ludzie na przystanku nie będą się mogli zmieścić do tramwaju to będę mógł powiedzieć: "głosowaliście na Dutkiewicza - to macie, co chcieliście". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: dutkiewiczowski debilizm trwa wraz z korkami IP: 79.110.194.* 28.11.10, 20:03 @tantus Początkiem wpisu udowadniasz, że nie KAŻDY z oddał głos na Dutkiewicza, a później będziesz KAŻDEGO wsiadającego posądzał o tak haniebny czyn "głosowaliście na Dutkiewicza - to macie, co chcieliście". Oj... brak logiki. PS. a ja zagłosowałem na Dutkiewicza i jakoś korki, zapchane tramwaje, śnieg w zimę i to, że Justyna dzisiaj była druga - nie przeszkadza. Bo narzekać zawsze można Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tantus Re: dutkiewiczowski debilizm trwa wraz z korkami IP: 46.113.177.* 28.11.10, 20:07 Ale 70% z 36% to i tak sporo, więc szansa że trafię na głosującego na Dutkiewicza jest spora :P > a ja zagłosowałem na Dutkiewicza i jakoś korki, zapchane tramwaje, śnieg w > zimę i to, że Justyna dzisiaj była druga - nie przeszkadza. Tyle, że korki i zapchane to coś, na co Dutkiewicz ma wpływ. Na śnieg, zimę i miejsca Justyny czy Kamila Stocha już nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: dutkiewiczowski debilizm trwa wraz z korkami IP: 79.110.194.* 28.11.10, 20:30 po pierwsze -139805 mieszkańców Wrocławia zagłosowało Rafała Dutkiewicza ( Wrocław liczy okolo 600 tys. mieszkanców /źródło Wikipedia/) daje to około 0,23 realnego poparcia- czyli mniej niż co 4 mieszkaniec oddał głos na Dutkiewicza. Dlatego, jeśli na przystanku będzie stało 20 osób - to AŻ 15 RAZY nie trafisz i nie słusznie oczernisz ludzi czekających na zatłoczony tramwaj. Co do wpływu na śnieg i zime... to nie wyczułeś mojej ironii... wierzyłem, że uda się ją wyczuć. Chodziło mi w niej o to, że na korki i to jak zapchane są tramwaje- nie do końca ma wpływ Dutkiewicz. zresztą jak i każdy inny prezydent. Każe się jemu oszczędzać, budować drogi, odnawiać budynki i wiele innych spraw... a nie zauważa się, że za każdą podjęto inwestycją idą jakieś utrudnienia, lub oszczędności. Korki... może dlatego, że stan dróg wymaga rementów?? ale nie wszystkie remonty od razu się SAME zrobią, a te które trwają UTRUDNIAJĄ przemieszczanie się. Co do zapchanych tramwajów... poczekaj 30 minut dłuzej... i tramwaj bedzie pusty. /albo o godzine wyjdz z pracy pozniej. zainwestuj w rower, albo spacer/ ps. tylko nie pisz, że mało jest ścieżek rowerowych i że są źle zaprojektowane. Bo tymi co ja jeżdzę- jeździ się bardzo dobrze. I w zimę też można jeździc, tylko trzeba uważać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tantus Re: dutkiewiczowski debilizm trwa wraz z korkami IP: 46.113.177.* 28.11.10, 20:57 > Chodziło mi w niej o to, że na korki i to jak zapchane są tramwaje- nie do końc > a ma wpływ Dutkiewicz. A kto - krasnoludki? > Korki... może dlatego, że stan dróg wymaga rementów?? ale nie wszystkie remonty > od razu się SAME zrobią, a te które trwają UTRUDNIAJĄ przemieszczanie się. Drogi są stopniowo remontowane i stan nawierzchni jest coraz lepszy. A korki - jak rosły, tak rosną. Czy w magistracie nic do nie daje nikomu do myślenia? Co do zapchanych tramwajów... poczekaj 30 minut dłuzej... i tramwaj bedzie pust > y. Jasne. Czasami zostaję dłużej w pracy. Efekt jest taki, że tramwaje są dalej zapchane, a dodatkowo nie załapuję się na popołudniowy szczyt autobusowy, który trwa do 17:00 i muszę pół godziny czekać na przesiadkę na autobus. >zainwestuj w rower, albo spacer/ Rowerem na Brochów? Przez wiadukt, na którym nawet nie ma pobocza, nie mówiąc o chodniku czy ścieżce rowerowej? Przez Mościckiego, gdzie nie ma ani pobocza, ani oświetlenia ulicznego? Dziękuję, jednak wolę autobus. Chcę jeszcze pożyć parę lat... Odpowiedz Link Zgłoś
naiwny_debilek Pytanie do redaktora 26.11.10, 23:10 Nie mogliście napisać takiego przekrojowego artykułu przed wyborami, żeby człowiek kojarzył te nazwiska, a nie głosował na anonimowych "ludzi Dutkiewicza"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Feliks Przed wyborami sam Tusk się fatygował ... IP: *.ip.netia.com.pl 26.11.10, 23:57 > Nie mogliście napisać takiego przekrojowego artykułu przed wyborami? Przed wyborami sam Tusk się fatygował, aby popierać kandydata Platformy. I minister Zdrojewski też na ten temat gardłował. A teraz redaktorki z Gazety muszą się tłumaczyć i biadolić, bo ich propagandę wyborcy olali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Pytanie do redaktora IP: 79.110.194.* 27.11.10, 15:28 Nie tak anonimowi Ci ludzie Dutkiewicza, skora pani redaktor udało się na ich temat napisać artykuł. A "ludzie Dutkiewicza" pochodzący z różnych środowisk dają nadzieję, że będą potrafili się porozumieć w sprawach ważnych. ps. Źle to o Tobie świadczy Naiwny_debilku, że zamiast się dowiedzieć, kto kandyduje, poszedłeś na wybory i postawiłeś krzyżyk nieświadomie. To przykre, że ludzie zamiast się dowiedzieć kto kandyduje, tylko skreślają jedynki i cześć Swoje odbębniłem - niestety to wina partii, bo to one decydują kto kandyduje z "jedynki" a przy wyborach samorządowych była możliwość, żeby przeszły osoby z niższych miejsc. Ale dzięki takim -przepraszam za określenie, ale Twój nick też o czymś świadczy - "naiwnym ..." nic się nie zmienia. Każdy głos jest ważny, ale najważniejsze, by był to ŚWIADOMY GŁOS Odpowiedz Link Zgłoś
beth7 Dokąd po wyborach maszerują legiony Rafała Dutk... 26.11.10, 23:33 Komitet Dutkiewicza powienien się właściwie nazywać Frustraci Dutkiewicza. Ja już naszykowałam transparenty z napisem "Witamy komisarza Wrocławia". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek. Re: Dokąd po wyborach maszerują legiony Rafała Du IP: 79.110.194.* 27.11.10, 15:20 ciekawa sprawa... że jak to ująłeś "frustracji Dutkiewicza" są tak często wspominani w mediach, jako Ci którzy zamieszali na scenie politycznej. Chyba nigdzie ludzie bez partyjnej kasy i wsparcia tak dużo osiągnęli ps. sądząc po wpisie... to sfrustrowana jest beth7 która pewnie głosowana na partie miłości - która to zacznie nam budować szkoły i mosty, a która to, aby wygrać zrobi wszystko - wyrok zapadł i trzeba było przeprosić Odpowiedz Link Zgłoś
rwaku Kombinowali, aż przekombinowali! 27.11.10, 13:04 Tak oto ci, którzy odeszli z PO z nadzieją rządzenia jako ludzie Dutkiewicza sami wyrzycili się na margines wielkiej polityki. Cztery lata w opozycji, tego się nie spodziewali, pazery! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gót Wole Dutka niz żydokomune,pisuary czy komunistów IP: 90.156.28.* 27.11.10, 14:02 Wolelibyscie zeby radą miasta rządzili ludzie z żydokomuny czytaj PO,a moze Pisuarowcy?a może komuniści czytaj lewicowcy? Uwazam ze dobrze ludzie wybrali,nie dali sie nabrac na cucnące tanie hasła przeciwnikow pana Dutkiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tantus Re: Wole Dutka niz żydokomune,pisuary czy komunis IP: 46.113.177.* 28.11.10, 11:43 Rozumiem, że wolisz puste hasła i obietnice bez realizacji Dutkiewicza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Wole Dutka niz żydokomune,pisuary czy komunis IP: 79.110.194.* 28.11.10, 20:13 Do mojego przyjaciela Tantusa Miło zobaczyć kolejny wpis od Ciebie i ta możliwość skomentowania... bezcenne Wydaje mi się...przepraszam. Jestem prawie pewny, że nie uda Ci się wskazać polityka, który by ZREALIZOWAŁ swoje obietnice i hasła jakie wygłosił podczas kampanii. Dutkiewicz też pewnie wszystkiego nie zrealizuje... taki urok bycia prezydentem. Jednak wiem, że to jest lepszy wybór, aniżeli rządzące PO, którego przykład płynie z góry... jesienne ustawy nadal nie widzą światła dziennego, a tu zima się zbliża. A pan Dutkiewicz i jego ekipa przyczynia się do tego, że Wrocław jest coraz piękniejszy i się rozwija. Sprowadził kilku ważnych graczy z sektora IT i finansów. PS. mówiąc o ekipie - myślę też o zwykłych wrocławianach- bo oni przede wszystkim przyczyniają się do tego, że Wrocław może i staje się piękniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: Dokąd po wyborach maszerują legiony Rafała Du 27.11.10, 14:09 legiony Rafała Dutkiewicza jako żywo przypominają mi inną bezpartyjną partię - ugrupowanie pod nazwą "Jedna Rosja". Ta bezpartyjna partia również jednoczy bardzo szerokie masy wyborców które całkiem przypadkiem mają jedną cechę - są u władzy. Zabierzcie im konfitury, to rozpadną się jak AWS, PiS i wiele innych kanap. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Dokąd po wyborach maszerują legiony Rafała Du IP: 79.110.194.* 27.11.10, 15:14 polecam jakieś ziółka, bo straszna frustacja Pana/Panią ogarnęła. ps. życzę dużo ciepła w tę trochę zimową już sobote Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan1944 Dokąd po wyborach maszerują legiony Rafała Dutk... 27.11.10, 14:59 Przecież nic nie rozbił. Pozbierał wszystkich nieudaczników,którzy skłócili się w innych partiach. Taki konglomerat musi się zjadać. Będą udowadniać w tej niby nie partii,że są najważniejsi. Wszyscy w dużym stopniu podobni są do swojego nowego wodza. Tak samo narcystyczni,zarozumiali i bez umiejętności współpracy.Każdy z nich wychodził z poprzedniego miejsca skłócony.Teraz dopiero się zacznie degrengolada.Osobiście ciszę się bo to będzie koniec Pana Rafała za przeproszeniem Du. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Dokąd po wyborach maszerują legiony Rafała Du IP: 79.110.194.* 27.11.10, 15:11 Brawo za komentarz... pełen frustracji i pokazujący niedowierzanie w to co się stało. Pogadajmy za rok... a nie na samym początku kadencji. Nic jeszcze nie zrobili, a juz zle oceniani. Przecież nikt inny jak nasz prezydent szedł z hasłem Zgoda buduje. A może to nowy sposób na sejmiki, gdzie ważne jest dobro wspólne, a nie partyjne szyldy. PS. pozdrowienia dla sfrustrowanych komentatorów, czytając wasze wpisy cieszę się, że Dutkiewicz zamieszał w sejmiku. Wasze komentarze utwierdzają mnie w tym, że właściwie zadecydowałem i oddałem swój głos na KWW Dutkiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
beth7 Re: Dokąd po wyborach maszerują legiony Rafała Du 27.11.10, 16:00 @ Tomek Nie jestem sfrustrowana, chyba mam prawo nie lubić i nie ufać wielkiem sternikowi Dutkiewiczowi? Jest takim sobie gospodarzem miasta, co widać gołym okiem. Myślisz, że Wrocław to tylko Rynek? Do tego za bardzo kombinuje, jak np. z jedynkami na listach wyborczych. To bardzo nieetyczne, gdy jedynka, która była lokomotywą na liście, po wyborach rezygnuje na rzecz dwójki. Ludzie Dutkiewicza są przeważnie po różnych przejściach i konfliktach politycznych w swoim środowisku, więc nazwa " Frustraci Dutkiewicza" pasuje, ale ty się nie musisz z tym zgadzać. Nie mieszkamy w Korei Płn., tu nie ma kultu jednostki, więc pozwól mi krytykować pana Du, nie zarzucając mi przy tym frustracji i podobnych temu uczuć. I nadmieniam, że jestem bardzo przeciętną wrocławianką. nie należę do żadnej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Dokąd po wyborach maszerują legiony Rafała Du IP: 79.110.194.* 27.11.10, 22:20 @ beth7 Przepraszam za zbyt mocne słowa. Trochę mnie zbulwersowało stwierdzenie "frustraci Dutkiewicza" - nie znam wszystkim z teamu Dutkiewicza, znam kilku, szczególnie tych młodych z teamu. I wiem że są/ będą niezłymi samorządowcami. Tak wiem, że Wrocław to nie Rynek... Wrocław to sporo pięknym czasami mniej lub bardziej zaniedbanych miejsc. Tylko też wiem, że nie wszystko da sie od razu zrobić, że zbyt wiele wymagamy od innych, a sami mniej robimy. Rządamy od władzy lepszego i sprawniejszego dzialania, a sami palcem nie kiwniemy. Na wybory nie pojdziemy, papierka do śmietnika nie wyrzucimy i tylko narzekamy. Wiem, ze pewnie bylas na wyborach i to nie co piszę, nie do konca jest kierowane do Ciebie, ale do każdego mieszkańca Wrocławia. Nie wiem, czy osoba na którą zagłosowalas dostała sie do rady, albo chociaz z tej listy dostal sie radny- moze teraz nadszedl czas by o sobie jemu przypomniec. zwrocic uwage na problemy w miejscu gdzie mieszkasz albo na problemu które przeszkadzaja w zyciu we Wrocławiu. Bo Wrocław moze byc pieknym miastem, ale trzeba o to dbac. Co do kombinowania ... to gdyby nie takie zagranie... to jak sądzisz ile osob by zagłosowało na radnych Dutkieiwcza?? Dzieki temu przynajmniej moze bedzie wiekszy spokoj... i wieksza szansa, aby ludzi Dutkiewicza za 4 lata rozliczyc? Poza tym... czemu nazywasz ich Frustratami?? można poprosić o kilka przykladów dowodzące Twoim przemyśleniom?? Co do krytykowania... bardzo proszę- tylko nie hasłami, sloganami... proszę o konkret. O to co jest nie tak? Bo niestety ale partie z góry spłyciły debate, a mu jak te papugi powtarzamy. I zamiast rozmawiac o konkretach- roztrząsamy kto kogo jak nazwał i rozprawiamy nad sloganami i hasłami pozdrawiam i dobranoc /jutro chętnie tutaj jeszcze zajrze/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz uciekają przed komisarzem:) IP: *.ip.netia.com.pl 28.11.10, 01:03 Tylko też wiem, że nie wszystko da sie od razu z > robić, że zbyt wiele wymagamy od innych, a sami mniej robimy. Rządamy od władzy > lepszego i sprawniejszego dzialania, a sami palcem nie kiwniemy. Nie to co w Korei PÓłnocnej, gdzie naród karnie pod Ukochanym Przywództwem upiększa swój kraj, a tu sami egoiści!. Tylko by chcieli szybko dojechać do swojej pracy, a potem szybko wrócić do domu i ciągle narzekania, że to za długo trwa:)) >i wieksza szansa, aby ludzi Dutkiewicza za 4 lata rozliczyc? PRzykład Sternika wskazuje, że on nie zamierza się z niczego rozliczać i nikt mu się nie będzie wtrącał i Basta. Nie wierzę w dobrowolny kontakt z ludem, po wyborach to zbędna strata czasu. > Co do krytykowania... bardzo proszę- tylko nie hasłami, sloganami... proszę o k > onkret. Nieustanny konktret: jakie jest całkowite zadłużenie gminy i spólek zależnych? czekam na odpowiedź, kto odpowiada za kradzież danych z urbankarty, już po wyborach można się wysilić na szczerość:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: uciekają przed komisarzem:) IP: 79.110.194.* 28.11.10, 10:51 @Łoś_bimbacz Troche poszukałem w necie i moja próba odpowiedzi. Pierwsze łatwiejsze- chodzi o wyciek z UrbanCard. Daleko nie trzeba było szukać wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,8699687.html Co do zadłużenie- to już trudniejsze pytanie i raczej nie jestem w stanie na nie odpowiedzieć, ale zachęcam do przeczytania artykułów: www.rp.pl/artykul/565536.html i zajrzenie na stronę urzędu >> www.um.wroc.pl/m3375/p127217.aspx Z zadłużeniem jest tak, że mając swoją firmę i chcąc, aby się rozwijała potrzebny jest kredyt. Oczywiście kredyt w miarę możliwości, niestety ale wolny rynek wymaga ciągłych przemian i należy gonić za nowymi technologiami, które zmniejszają wydawki. Ważne aby kredyt nie był przejadany ( tzn.nie biorę kredytu na nowy telewizor, lepszy samochod bo mi stary się znudził) Kredyt może pomagać w rozwoju ... i chyba tak wlasnie jest z Wrocławiem. Przeciez część zadłuzenia wzięła się przez chęc organizowania EURO 2012 ( samo przeciez sie nie zrobi) oraz z chęci ściągnięcia środków europejskich, gdzie trzeba samemu współfinansować. PS. wspomnialem o Korei Płn. ja wskażę Koreę Południową i Japonie XX wieku. Oni wiedzieli, że wspolna praca dla dobra społeczeństwa im się opłaci, a jesli nie im... to ich dzieciom. Korea Płd była najbiedniejszym krajem, a teraz to Tygrys Azji i kraj z bardzo nowoczesną gospodarkę. /pozdrawiam/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matrix dutkiewiczowski debilizm trwa wraz z korkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.10, 11:19 ktoś kto nie zna sie na komunikacji, zarządzaniu miastem, w tym na usługami niech nie zaciaga za nas kredytów! za nas i na nasze konto!..niech załozy swój własnu grajdoł za swój majątek i niech sobie poćwiczy...te debile nie tylko na nasze konto nas zadłużają nie realizując podstawowych funkcji miejskich, ale na nasze konto i za nasze pieniądze, kosztem niezałatwionych spraw miejskich, uprawiają polytykierstwo..! Odpowiedz Link Zgłoś
arquette Re:dane i zapewnienie=abdykacja 28.11.10, 12:02 przeciez wyciekły dane mieszkańców(nie tylko maile) raz wyszło, ile razy je wykorzystano?jak mozna bagatelizować sprawę, że dane osobowe nie sa bezpieczne pod opieką administratora-prezydenta miasta? przeciez to nie mały błąd, tylko powazna sprawa....a Prezydent zapewniał, ze to nie jego ekipa, jego vice- nawiazał do Po i niespodzianki. Legiony zaś przedsiębiorców pomaszeruja swoimi spółkami-umowy na kosmiczne kwoty, nie przewiduja zysków realnych inwestycje, budzet nie wskazuje na chęć spłat długów, miasto jest najbardziej zadłuzone. Jakie nazwiska? komu znane? Sam włodarz nigdy nawet posłem nie był,a pan Szymański naprawdę daje czadu z tym, ze na nich wzorują XXI- przeciez mamy od dekady XXI wiek...i nikt nie ma na to autoryzacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re:dane i zapewnienie=abdykacja IP: 79.110.194.* 28.11.10, 20:41 @arquette Totalny bełkot- przepraszam za stwierdzenie, ale tak jest. Strasznie trudno zrozumieć o co Tobie chodzi. Dwa razy przeczytałem i poza hasłami-sloganami, o których już była mowa w tych komentarzach... to nic nowego nie wnosisz. No może kilka ostatnich zdać, ale niestety ich nie rozumiem i nie skomentuję. Przepraszam, może jestem za bardzo ograniczony intelektualnie, ale nie udało mi się rozszyfrować o co Tobie chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kazimierzp Tak źle i tak niedobrze! 28.11.10, 12:10 Prezydent Dutkiewicz będzie miał spokój w Radzie która bez mrugnięcia zatwierdzi każdy projekt! To daje wygodę, ale nie zmusza do wyższej jakości pracy! Samorząd miejski i samorząd wojewódzki to są dwa ciała, ale ściśle, nawet zbyt ściśle, zależne od siebie (szczególnie miasta, gminy od sejmiku!). Tam dzielą i mając możliwości decydują kto dostanie lub nie dotację (nie piszcie że to są obiektywne kryteria bo życie pokazuje że tak nie jest). Tu w Sejmiku wszystko wskazuje na to że Wrocław nie będzie miał na decyzje wpływu. W innych okręgach wyborczych ludzie Dutkiewicza wypadli bardzo słabo wprowadzając pojedynczych kandydatów. Ta sytuacja pokazuje, że palenie mostów pomiędzy grupami, ugrupowaniami w ostateczności mści się. Nie na politykach, tylko na mieszkańcach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Tak źle i tak niedobrze! IP: 79.110.194.* 28.11.10, 20:48 Brawo, że ktoś to zauważa. I widzi, że czasami nie ważne kto rządzi, ale ten kto przyznaje kasę. I to te osoby powinno się rozliczyć. Dlatego też Dutkiewiczowi tak zależało na Sejmiki i możliwości wprowadzenia jak największej ilości swoich ludzi. Niestety sejmik należy do PO i to oni są zwycieżcami, ale też to przez nich Wrocław ostatnio coraz bardziej będzie hamowany. Cóż... zemsta i chęć pokazania "kto tu rządzi" zostanie wykorzystana w 100 %. :( Oczywiście mogę się mylić i mam taką nadzieję, że jednak Wrocław na tym nie straci, a ludzie w sejmiku dogadają się i znowu zapanuje fenomen Wroclawia, gdzie każdy może się dogadać i PiS i PO i PSL i PO i KWRD. oby tak się stało... w końcu - zgoda buduje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: dutkiewiczowski debilizm trwa wraz z korkami IP: 79.110.194.* 28.11.10, 20:34 @Matrix o jakich to podstawowych funkcjach miejskich myślisz?? czy mogę się dowiedzieć jaki masz pomysł, aby problem prezydenta rozwiązać?? bo każdy kto by został wybrany- będzie złym gospodarzem... no chyba, że wrócimy do dawnych lat, gdzie był chłop i pan. I to pan był właścicielem swojej posiadłości... i ludzi tam znajdujących się. A i jeszcze jedno... jak rozumiem... podobne frustracje przeżywasz widząc polityków w Sejmie, a szczególnie w rządzie. Bo oni to dopiero sie nie znają, a NAS zadłużają Odpowiedz Link Zgłoś
gruby43.inc debilizm zwany Matrix 05.12.10, 01:28 Sam jesteś idiotą.Ktoś taki jak Ty nie powinien w ogóle zajmować głosu a tym bardziej w czyimś imieniu.Jakim prawem decydujesz o usługach i zaciąganiu kredytów.To co napisałeś to stek wierutnych bzdur.Jakie to funkcje miejskie są nierealizowane? i jakie Twoje konto jest obciążone kosztem niezałatwionych spraw?.Na koniec powiem Ci że to właśnie Ty przez takie pisanie uprawiasz politykierstwo.Na przyszłość pisz we własnym imieniu i nie decyduj za innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tantus Re: uciekają przed komisarzem:) IP: 46.113.177.* 28.11.10, 15:35 Widzę, że w przeciwieństwie do większości zwolenników Naczelnego Dyletanta nie jesteś w niego ślepo zapatrzony. Może więc, za sugestią Red. Naczelnego Gazety Wrocławskiej, warto z Tobą "pokłócić się o Wrocław". Więc do rzeczy - moim głównym zarzutem do ekipy Sternika jest nierealizowanie obietnic wyborczych, a nawet działanie wbrew tym obietnicom. Sternik cały czas podkreśla wspieranie komunikacji miejskiej we Wrocławiu. A co mamy? A no mamy najwolniejsze tramwaje i autobusy ze wszystkich dużych miast w Polsce. Co więcej, latem 2009 r. postanowiono wprowadzić cięcia w komunikacji miejskiej - szczyt popołudniowy skrócono do godziny 17 (sic!), a częstotliwość kursowania kilkunastu linii autobusowych zmniejszono do co 20 minut! Linia 139 została skrócona do pl. Jana Pawła II (bo ludzie będą się przesiadać do tramwaju na pl. Grunwaldzki - ciekawe, gdzie się zmieszczą - tramwaje 10 i 12 już przed tą zmianą były mocno przepełnione). Co gorsza, planowano całkowicie zlikwidować szczyt popołudniowy dla tramwajów, bo jak to powiedział rzecznik prasowy "popołudniu tramwaje jeżdżą prawie puste" (sic!). Oznacza to, że popołudniu jeździłyby co 20 minut - jak w soboty i niedziele! Na szczęście podniósł się taki raban, że się z tego wycofali. Ale i tak później były kolejne cięcia, głównie w komunikacji autobusowej, z tym że robione już bardziej "po cichu". Prezydent mówi, że nie będzie wyznaczał buspasów w centrum miasta, bo stawia na tramwaje. Tymczasem miasto całkowicie wycofuje się z budowy linii tramwajowych na największe wrocławskie osiedla - Nowy Dwór, Psie Pole, itp. Dodatkowo, montuje się dodatkowe światła (ul. Krakowska, pl. Powstańców Śląskich), które jeszcze bardziej zwalniają ruch tramwajowy. Tramwaje mają zresztą bardzo krótkie cykle świetlne, zielone światło trwa kilka sekund, tak że zdąży przejechać tylko jeden tramwaj, a później w większości przypadków czerwone światło dla tramwajów ustawia się na 2 minuty, aby jak najwięcej autek przejechało przez skrzyżowanie. Efekt - przez skrzyżowanie na jednym świetle może przejechać tylko 1 tramwaj, dzięki czemu na trasach, gdzie jeździ kilka linii tworzą się, niespotykane gdzie indziej... korki tramwajowe. Linia 16, która mogłaby odciążyć notorycznie przepełnione linie 145/146, pozostaje... od 4 lat zawieszona. To ma być "wspieranie komunikacji miejskiej, zwłaszcza szynowej"? Ale cóż, wrocławianie 21 listopada stwierdzili, że taka polityka im odpowiada. Trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: uciekają przed komisarzem:) IP: 79.110.194.* 28.11.10, 20:56 @tantus Pozdrawiam serdecznie:) Bardzo dziękuję za konkrety. Na takie komentarze warto czekać i szukać. Niestety nie skomentuję ich... bo się na tym nie znam i ten problem mnie nie dotyczył. A może po prostu tego nie zauwazałem. Spróbuję się z tym zaznajomić i może trzeba przycisnąć ekipę Dutkiewicza i sprawić, by udowodnili czego są warci. A przynajmniej, aby mogli wypowiedzieć się na ten temat. Zastanawia mnie, z czego mogą wynikać takie zmiany... czy z oszczędności, czy przesunięcia środków w budżecie. ps. miło było z Tobą "pokłócić się o Wrocław" niestety muszę zająć się nauką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tantus Re: uciekają przed komisarzem:) IP: 46.113.177.* 28.11.10, 21:19 Cóż, dobrze że jest się jeszcze z kim merytorycznie pokłócić ;) W wolnej chwili polecam wczorajszy wywiad na "tuwroclaw.com" (www.tuwroclaw.com/wywiady,z-korkami-mozna-walczyc-bez-wielkich-pieniedzy,wyw4-1268.html) oraz bloga mojego znajomego (matomi.dolnoslazacy.info/) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
neronwroc Miliard 800 Milionów zadłużenia Wrocławia z Legion 29.11.10, 12:21 Miliard 800 Milionów zadłużenia Wrocławia z Legionami maszeruje we Wrocławiu ... Odpowiedz Link Zgłoś
glange Janina Paradowska na blogu... 30.11.10, 13:53 Na absencji dużych miast z pewnością straciła PO. Nie jest jednak prawdą, że te wybory są odpartyjnione, moim zdaniem były bardziej partyjne niż poprzednie, a tak zwani lokalsi często są bardzo partyjni tylko uciekają pod różne szyldy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hhh A kim jest ta Paradowska? zona pana rektora? IP: 90.156.28.* 01.12.10, 14:43 Nic mi nie mowi nazwisko Paradowska on z ktorej partii? to jakis autorytet zeby jej słuchac? Odpowiedz Link Zgłoś
glange Re: A kim jest ta Paradowska? zona pana rektora? 02.12.10, 12:07 paradowska.blog.polityka.pl/ Tym jest. Odpowiedz Link Zgłoś