Dodaj do ulubionych

Lodowisko pod Halą Stulecia zainaugurowało dzia...

19.12.10, 11:37
pod KAŻDYM zdjęciem jest 18 listopada 2010... więc to chyba nie było w ostatnią sobotę.
Obserwuj wątek
    • liwiaaa Lodowisko pod Halą Stulecia zainaugurowało dzia... 19.12.10, 12:04
      Nareszcie :) Już nie mogłam doczekać się wiadomości o otwarciu :))
    • Gość: tonny Bardzo fajne, ale 2 rzeczy do poprawy IP: *.bestgo.pl 19.12.10, 12:22
      Bardzo fajne, ale zeby plusy nie przeslonily minusow - 2 rzeczy do poprawy: straszne dziury w niektorych miejscach - wjazd w takie cos to pewna "gleba", bardzo malo szafek na buty, ubrania;
      • piast9 Re: Bardzo fajne, ale 2 rzeczy do poprawy 19.12.10, 15:10
        Gość portalu: tonny napisał(a):

> Bardzo fajne, ale zeby plusy nie przeslonily minusow - 2 rzeczy do poprawy: str
        > aszne dziury w niektorych miejscach - wjazd w takie cos to pewna "gleba", bardz
        > o malo szafek na buty, ubrania;
        Dokładnie, dobrze, że miałem ze sobą plecak to nie musiałem na nie polować. A kolejny minus to brak możliwości naostrzenia łyżew. Miła pani powiedziała, że "jeszcze nie ma takiej możliwości" mimo prawie dwutygodniowego obsuwu z terminem otwarcia.
        Plusem jest długa tafla, można sobie pośmigać.
    • xp17 Lodowisko pod Halą Stulecia zainaugurowało dzia... 19.12.10, 12:48
      "Lodowisko pod Halą Stulecia"
      POD? Kurde, jasno w tej piwnicy.
    • 1410_tenrok 10 PLN? 19.12.10, 13:31
      to vezczelność! Ale przy takich radnych jak np. to indywiduum hotala, to nie ma sie co dziwić! Miasto ma nawalone! 10 zł za dzien, np. w trakcie 14-dniowych ferii............. Niezły sposób, aby wywalić ludzi z rodzin o niskich dochodach. Congratulation!
      • Gość: Łoś_bimbacz Re: 10 PLN? IP: *.ip.netia.com.pl 19.12.10, 22:50
        > to vezczelność! Ale przy takich radnych jak np. to indywiduum hotala, to nie ma
        > sie co dziwić!

On ustala cennik?

Miasto ma nawalone! 10 zł za dzien, np. w trakcie 14-dniowych f
        > erii............. Niezły sposób, aby wywalić ludzi z rodzin o niskich dochodach

Komunizm się dawno skończył, nieprawdaż? Dlaczego miasto ma sPOnsorować lodowiska dla biedoty? Nie stać cię, Odra też zamarza i jeszcze się można załapać na Nagrodę Darwina:))) Zaszczy mieszkania w w tak PRześwietnym Miejscu wynaga chyba jakieś wkładu własnego?
        • 1410_tenrok słodki jesteś bimbo 20.12.10, 12:46
          :)
    • Gość: tre Re: Lodowisko pod Halą Stulecia zainaugurowało dz IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.12.10, 13:32
      Nowe lodowisko na wrocławskiej fontannie jest podobno jednym z największych w kraju. Powierzchnia jego tafli to 2300m2 (długość - 116, a szerokość 20 m).
      Ciekawe teoria, jednak nie prawdziwa. Jest kilkanaście pełnowymiarowych lodowisk (40x60m) o powierzchni 2400m2
      • Gość: @ Re: Lodowisko pod Halą Stulecia zainaugurowało dz IP: *.internetia.net.pl 19.12.10, 15:14
        > [u]Nowe lodowisko na wrocławskiej fontannie jest podobno jednym z największych
        > w kraju. Powierzchnia jego tafli to 2300m2 (długość - 116, a szerokość 20 m). [
        > /u]
        > Ciekawe teoria, jednak nie prawdziwa. Jest kilkanaście pełnowymiarowych lodowis
        > k (40x60m) o powierzchni 2400m2

Bo we Wrocławiu wszystko jest NAJwiększe - nawet długi.
      • Gość: kibuc Re: Lodowisko pod Halą Stulecia zainaugurowało dz IP: 193.22.252.* 20.12.10, 11:14
        > [u]Nowe lodowisko na wrocławskiej fontannie jest podobno jednym z największych
        > w kraju. Powierzchnia jego tafli to 2300m2 (długość - 116, a szerokość 20 m). [
        > /u]
        > Ciekawe teoria, jednak nie prawdziwa. Jest kilkanaście pełnowymiarowych lodowis
        > k (40x60m) o powierzchni 2400m2

I wg Ciebie nie wystarcza to do nazwania lodowiska jednym z największych w kraju?
    • lena142 Lodowisko pod Halą Stulecia zainaugurowało dzia... 19.12.10, 15:12
      300? Tyle to było w ciągu godziny po otwarciu lodowiska po czyszczeniu o 17... Po 45 minutach ciągłego slalomu między dziećmi, dziurami w lodzie i "mistrzami" popisującymi się i robiącymi te dziury miałam dosyć. Zwłaszcza że co chwila musiałam kontrolować, czy nikt mi nie ukradł torby położonej przy lodowisku: do szatni się nie dostałam, bo jest jakieś 4x mniejsza niż ta na Spiskiej - fatalnie się przygotowali. Wielkość owszem - niczego sobie, chociaż po szumnych zapowiedziach spodziewałam się, że jednak będzie większe - przecież wystarczyło zabudować dysze od fontanny i można było lodowisko powiększyć. A tak - owszem długie, ale strasznie wąskie.
    • Gość: west Hokej we Wrocławiu IP: *.proxy.aol.com 19.12.10, 16:58
      Hokej we Wrocławiu
      Autor: Gość: west IP: *.proxy.aol.com 17.12.10, 01:29

Ciekawe, kiedy ponownie, bo była przed wielu laty drużyna Dolmelu Wrocław, powstanie zespół hokejowy. Może również w Sudetach, jako konkurencja dla górali nowotarskich, krynickich i sanockich, powstanie również drużyna hokejowa.
      • Gość: jklk Re: Hokej we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.10, 17:14
        Mało szafek, dużo dziur i nierówności, dużo też ludzi... Ale nie ma co wybrzydzać, dobrze że zdążyli je zamrozić przed świętami!
      • Gość: tre Re: Hokej we Wrocławiu IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.12.10, 21:07
        > Ciekawe, kiedy ponownie, bo była przed wielu laty drużyna Dolmelu Wrocław, pows
        > tanie zespół hokejowy.

Pewnie wtedy gdy otworzą pełnowymiarowe lodowisko z trybunami, czyli nie szybko.
    • Gość: m. Re: Lodowisko pod Halą Stulecia zainaugurowało dz IP: *.adsl.inetia.pl 19.12.10, 22:10
      dobrze, że jest to lodowisko. Ale 40 szafek to strasznie mało.
    • ogrodnic Lodowisko pod Halą Stulecia zainaugurowało dzia... 19.12.10, 22:59
      A ja mam pytanie, po co w czasie remontu stawu zamontowano w dnie wzdłuż Pergoli rurki, skoro teraz i tak tam nie można się ślizgać ?
      Przecież ta instalacja sugerowała, że tam (tzn. dookoła dysz fontanny) też będzie lodowisko. Nie będę pytał kto za to zapłacil, bo to pytanie retoryczne.
      • peterbreslau Re: Lodowisko pod Halą Stulecia zainaugurowało dz 20.12.10, 09:36
        No apropos lodowiska...
        Czy coś w tym miejscu otwarto bez jakiejś obsuwy, coś co mogło "WYSTARCZYĆ DLA WSZYSTKICH" co spełniałoby oczekiwania "DUŻEJ WIĘKSZOŚCI". Co nie było by " KICZEM ZA NASZE PIENIĄDZE" udając "COŚ CO MIAŁO BYĆ A NIE JEST"?

Wczoraj na przykład zastanawiałem sie czy jest 2009 czy 2010 bo ni w cholerę będąc na Jarmarku Świątecznym nie widziałem nic co odbiegało by od tego samego rok wcześniej...
        Żadnej nowości, żadnej nowej budy z czymś oprócz drewnianego klocka i waty cukrowej...
        Czy ktos w roku 2011 pomyśli o jakiejś dodatkowej atrakcji na tym Jarmarku czy będziemy
        dalej chłonąc ten sam przejedzony schemat?
    • donal-dina Lodowisko pod Halą Stulecia coś niesamowitego 20.12.10, 13:03
      Coś niesamowitego otworzyli lodowisko! W Polsce Ludowej przed Halą Ludową lodowisko było z muzyczką i to za darmo/ chodziłam sama w latach 60 -tych był nawet instruktor. Czyżby zmiana nazwy hali na szkopską wpłynęła na ceny czy warcholska polityka władz lokalnych każe wszystko zabierać i opodatkowywać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka