Dodaj do ulubionych

Szukałem basenu.

IP: *.dtvk.tpnet.pl 22.02.02, 16:11
Skorzystałem z portalu gazeta.pl, moje miasto Wrocław. A oto wyniki:
1. Ośrodek rekreacji Różanka Wrocław Pasterska
2. Brochów Wrocław Polna
3. Kąpielisko Kłokoczyce Wrocław Kłokoczycka
4. Hotel Wrocław Wrocław Powstańców Śląskich
5. Kąpielisko Glinianki Wrocław Kosmonautów
6. Basen MOSiR ""Zachód Wrocław Wejherowska
7. Basen MOSiR Południe ""Ślężna Wrocław Ślężna
8. Kąpielisko Morskie Oko Wrocław Chopina
W naszej metropolii reklamuje sie tylko JEDEN kryty basen. Echhhhhhhh
Obserwuj wątek
    • Gość: Janek Re: Szukałem basenu. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.02.02, 18:27
      A ja byłem przekonany, że Tobie raczej o kaczkę chodzi. :)))
      • Gość: hrabiaa Re: Szukałem basenu. IP: 213.77.64.* 22.02.02, 19:06
        Francuska ?
        • Gość: MKK Re: Szukałem basenu. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.02.02, 19:18
          z jabłkami?
          • Gość: Jajaccek Re: Szukałem basenu. IP: *.chicago-23-24rs.il.dial-access.att.net 22.02.02, 19:26
            Byly prezydent Miasta, po powodzi 1997r. oswiadczyl, ze miasto basenow
            odkrytych nie bedzie wiecej budowac. A niemiecka propozycja renowacji i budowy
            CALOSEZONOWEGO basenu Olimpijskiego, zostala przez wladze AWF-odrzucona.
            Poszukaj w szkolach, chyba 110 lub 114 miala jakies korytka.
            • Gość: Pafik Re: Szukałem basenu. IP: *.kom-net.pl 22.02.02, 19:31
              Gość portalu: Jajaccek napisał(a):

> A niemiecka propozycja renowacji i budowy
              > CALOSEZONOWEGO basenu Olimpijskiego, zostala przez wladze AWF-odrzucona.

Jakis tam kryty basen AWF jednak buduje.
              • Gość: Jajaccek Re: Szukałem basenu. IP: *.chicago-18-19rs.il.dial-access.att.net 23.02.02, 17:45
                Gość portalu: Pafik napisał(a):

> Gość portalu: Jajaccek napisał(a):
                >
                > > A niemiecka propozycja renowacji i budowy
                > > CALOSEZONOWEGO basenu Olimpijskiego, zostala przez wladze AWF-odrzucona.
                >
                > Jakis tam kryty basen AWF jednak buduje.

Nie wiedzialem. A gdzie ?? Czy wykorzystuja zamkniety basen. ?
                • Gość: Pafik Re: Szukałem basenu. IP: *.kom-net.pl 26.02.02, 22:41
                  Gość portalu: Jajaccek napisał(a):

> Gość portalu: Pafik napisał(a):
                  >
                  > > Jakis tam kryty basen AWF jednak buduje.
                  >
                  > Nie wiedzialem. A gdzie ?? Czy wykorzystuja zamkniety basen. ?

wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=715778&dzial=wrw010100

Już za miesiąc skończy się budowa krytego basenu Akademii Wychowania Fizycznego.
                  To najnowocześniejsza pływalnia sportowa we Wrocławiu

- Co prawda basen ma służyć głównie naszym studentom, ale część godzin
                  przeznaczymy dla wszystkich wrocławian - zapowiada Tomasz Kuszewski z działu PR
                  uczelni.

- Do tej pory wynajmowaliśmy za duże pieniądze miejski basen przy ul.
                  Teatralnej. Teraz będziemy mieli własną pływalnię - dodaje. W hali będą dwa
                  baseny - jeden sportowy (25 na 16,5 metra), drugi do nauki pływania (16,5 na 4,5
                  metra). W większym zamontowano reflektory podwodne, a także kamery do filmowania
                  pływaków. Mają one pomóc pracownikom Katedry i Zakładu Pływania AWF w szkoleniu
                  zawodników.

Zbudowano też trybunę dla publiczności i bar z widokiem na basen.

Hala pływalni przykryta jest drewnianym dachem. - Podpatrzyliśmy takie
                  rozwiązanie w Austrii. Wygląda o wiele ładniej niż dach ze stali, poza tym
                  łatwiej go utrzymać - mówi Roman Serkis, który nadzoruje budowę ze strony
                  uczelni.

- Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, to skończymy z końcem marca. Potem
                  trzeba jeszcze będzie poczekać na wszystkie potrzebne odbiory i otwieramy.
                  Myślę, że nie potrwa to dłużej niż do końca kwietnia - zapowiada Tomasz
                  Kuszewski z AWF.

Budowa na terenach AWF przy al. Mickiewicza ruszyła w październiku 2000 roku.
                  Koszt - 11 milionów złotych. Ponad 7 mln dał Urząd Kultury Fizycznej i Sportu,
                  resztę dołożyła uczelnia. Generalnym wykonawcą prac budowlanych jest kielecka
                  firma Mitex.

acho (26-02-02 19:29)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka