Dodaj do ulubionych

Dolnoślązacy zarabiają całkiem nieźle. Średnio ...

28.01.11, 12:10
Znakomita grupa testowa - ciekawe ile w niej było sprzedawców z Biedronki, śmieciarzy, pracowników Tesco, ochroniarzy, przedszkolanek czy pracowników linii produkcyjnych. Oczywiście ograniczenie populacji do tych w wieku < 35lat też sprzyja miarodajności wyników - w Polsce powyżej tego wieku to już zaczyna się wiek poprodukcyjny... Poziom badania adekwatny do poziomu wykresu umieszczonego obok - beznadzieja.
Obserwuj wątek
    • Gość: gf Re: Dolnoślązacy zarabiają całkiem nieźle. Średni IP: *.connecta.pl 28.01.11, 12:30
      Badania niereprezentatywne. pisanie w ich kontekście o wszystkich dolnoślązakach to jednak grube przegięcie
      • Gość: Interista Re: Dolnoślązacy zarabiają całkiem nieźle. Średni IP: *.ip.netia.com.pl 28.01.11, 15:31
        Statystyka. Jeśli wsadzisz głowę do pieca, a nogi do zamrażarki to statystycznie będzie Ci ciepło.
        • Gość: Henryczka Re: Dolnoślązacy zarabiają całkiem nieźle. Średni IP: *.opera-mini.net 28.01.11, 23:01
          Racja!
          • straznik.wroclawski Sondaże a wybory. 29.01.11, 12:09
            Z wynikami sondaży jest podobnie jak z rezultatami wyborów na Białorusi, gdzie bez znaczenia jest, jak naród głosuje, bo najważniejsze jest, kto liczy głosy. Tak i przy sondażowaniu kluczową rolę odgrywa ten, kto badanie przeprowadza.
            Nie wiem, jak kształtują się zarobki we wrocławskich firmach, ale w takiej dla przykładu Straży Miejskiej początkujący aplikant otrzymuje 1800 złotych brutto. Pnąc się mozolnie po szczeblach kariery może liczyć, po dwudziestu latach, na 2400 brutto;)
            www.tuwroclaw.com/wiadomosci,co-najmniej-8223-osoby-pracuja-dla-dutkiewicza,wia5-3266-5139.html
    • Gość: s. Re: Dolnoślązacy zarabiają całkiem nieźle. Średni IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.01.11, 12:39
      Zarabiam 3700zł? A to gnoje, kradną mi 2,5 tyś. zł !!!
      • Gość: X Re: Dolnoślązacy zarabiają całkiem nieźle. Średni IP: *.static.korbank.pl 28.01.11, 12:47
        >Zarabiam 3700zł? A to gnoje, kradną mi 2,5 tyś. zł !!!

Trzeba było się uczyć, to byś zarabiał więcej.
        X
        • Gość: :) Re: Dolnoślązacy zarabiają całkiem nieźle. Średni IP: *.internetia.net.pl 28.01.11, 13:52
          kurcze, uczyłam się a mam 1800
          coż, nie wszyscy możemy być 'bankowcami', informatykami, 'binesmenami', ktoś musi im ugotować, posprzątać po nich, wykształcić i wychować im dzieci, zakupy też robią a samo sie nie wyłoży na półki, z serwisu, pralni też muszą korzystać... trochę szacunku dla usługowych zawodów
          A jeśli chodzi o średnią... nie jest wiarygodna, miarodajną wartością, jest zakłąmaniem rzeczywistości, ale podnosi statystyki
    • Gość: mikser "średnia" - największa ściema statystyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.11, 12:55
      ja mam w portfelu 100 zł, ktoś ma 1000 zł, ale średnio mamy po 550! :-/
      • Gość: mgr matematyki Re: "średnia" - największa ściema statystyki IP: *.e-wro.net.pl 28.01.11, 15:46
        Mam na dyplomie bdb, a co miesiąc moja wypłata za pracę na pełen etat (zgodny z wykształceniem) to jedyne 1486 zł netto.
        • kokoszkam Re: "średnia" - największa ściema statystyki 28.01.11, 15:52
          heh to i tak masz fajnie!
          ja dostaje o 84 zl mniej co miesiac:((
          i tez na dyplomie bdb, pracuje w zawodzie...
          • Gość: zbukas Re: "średnia" - największa ściema statystyki IP: *.wroclaw.mm.pl 28.01.11, 16:18
            a ja studiuw wogóle nie skończyłem i tak średnio 7 - 8 patykow miesięcznie mi wpadnie. Mam wlasną firmę i nwaet nie muszę dużo pracowac bo pracują na mnie inni. A wiecie dlaczeczego ? bo liczy sie nie to co się ma na świadectfie tylko to,co sie ma w głowie
            • Gość: z ukosa Wszystko jasne: przez "f" pisane to swiadectwo. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.01.11, 16:33
              "bo liczy sie nie to co się ma na ś w i a d e c t f i e tylko to,co sie ma w głowie"

Mowisz prawde, sama prawde i tylko prawde.

• kostek20072007 Re: "średnia" - największa ściema statystyki 28.01.11, 16:33
              Taaaaaaaa,średnoi to Ty te 7 czy 8 patyków wkładasz do pieca w okresie grzewczym na swojej wichurze ;)
              • Gość: zbukas Re: "średnia" - największa ściema statystyki IP: *.wroclaw.mm.pl 28.01.11, 17:12
                rzal dupe ściska ale taka jest prawda !
                • Gość: zbukas Re: "średnia" - największa ściema statystyki IP: *.wroclaw.mm.pl 28.01.11, 17:14
                  W życiu bym nie zatrudnil takiego matoła, po uniwersytetecie ktury nawet nie wie coto jest faktura
            • Gość: :) Re: "średnia" - największa ściema statystyki IP: *.internetia.net.pl 28.01.11, 21:20
              i to jest właśnie dla mnie niezrozumiałe - dlaczego ci, którzy pracują zarabiają mniej od tych na których pracują
              • Gość: aotearoa Re: "średnia" - największa ściema statystyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.11, 01:25
                Ci pierwsi mają wykształcenie, a ci drudzy inteligencję.
                • Gość: :) Re: "średnia" - największa ściema statystyki IP: *.internetia.net.pl 29.01.11, 11:06
                  ja powiedziałabym 'cwaniactwo' podciągnęte pod etymologię 'inteligencji', ale na pewno mają
                  cel : mamona! dużo, szybko i małym kosztem
                  • Gość: aotearoa Re: "średnia" - największa ściema statystyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.11, 16:31
                    Ale w czym problem? Kwestie etymologiczne uważam za drugorzędne. Dobrze realizują swój cel, więc wykazują się inteligencją. A jak ktoś uważa, że jest stworzony do wyższych celów, niż zarabianie mamony, to niech nie narzeka, że mu jej brakuje.
                    • Gość: :) Re: "średnia" - największa ściema statystyki IP: *.internetia.net.pl 30.01.11, 10:08
                      cóż, gdybyśmy wszyscy byli tak inteligentni któż by pracował, a pomijając kwestie wyższych celów, każdy chciałby być godziwie wynagradzany za swą pracę
                      • Gość: aotearoa Re: "średnia" - największa ściema statystyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.11, 20:35
                        Ale nie jesteśmy i nie będziemy tak samo inteligentni. A równe zarobki były w socjalizmie.
                        • Gość: :) Re: "średnia" - największa ściema statystyki IP: *.internetia.net.pl 31.01.11, 14:36
                          nic nie było o równości, każdemu wedle zasług, ale godziwie, coby na chleb starczyło i coś do chleba (może i nie samym chlebem żyje człowiek..ale cholera jeść trzeba), a i czynsz wypada zapłacić, do kultury też człeka czasem ciągnie, zwłaszcza że mierna tv, i mieć czas dla dzieci a nie szukać dodatkowego zarobku lub brać nadgodziny.
                          Człowiek zaprzęgnięty w kierat przestaje się cieszyć swoim 'człowieczeństwem'. Szkoda że w tym wszystkim mało szczęśliwe zaczynają już być dzieci.
                          Cóż, powtórzę się, nie wszyscy możemy być artystami - ktoś w tym teatrze musi klaskać i zrzucić się na bilety
                          • Gość: aotearoa Re: "średnia" - największa ściema statystyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.11, 22:22
                            Znowu nie rozumiem, w czym problem. Jak komuś mało pieniędzy, niech zmieni profil swojej działalności pod ich kątem. Jeśli uważa się za inteligentnego, nie powinien mieć z tym problemu. A jeśli twierdzi, że pieniądze nie są najważniejsze, to nich będzie konsekwentny w swoich poglądach. Poza tym nigdy wszyscy nie będą zadowoleni z zarobków, bo ludziom nie zależy na tym, żeby zarabiać godziwie (cokolwiek to oznacza), tylko żeby zarabiać nie mniej niż sąsiad czy aktor z telewizji.
      • Gość: polo Re: "średnia" - największa ściema statystyki IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.11, 17:17
        Ja wyliczam moją średnią w zestawieniu z zarobkiem L. Czarneckiego i ... od razu mi lepiej.
    • nazimno Niektorzy jednak dorabiaja sobie na boku... 28.01.11, 16:35

wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,9020971,Psie_Pole__mlodzi__pijani__kradli_noca_transformatory.html
    • Gość: .... Internetowa ankieta IP: *.finemedia.pl 28.01.11, 17:02
      Firma przez cały 2010 r. prowadziła w internecie ogólnopolskie badanie wynagrodzeń.

Pomyślmy, kto korzysta z internetu? Ano w większości ludzie z dużych miejscowości, młodzi, najczęściej dobrze wykształceni, znający się na nowinkach technicznych. Reprezentatywna grupa, nie ma co :) 3700. Śmiech.
      Niech przeprowadzą ankietę uwzględniającą małe miejscowości, sprzątaczki, pracowników marketów czy podwrocławskich montowni, a nie wyłącznie informatyków i finansistów po studiach. Zobaczymy jaka wtedy wyjdzie średnia.
      • Gość: Łoś_bimbacz średnia nadzorców z plantacji? IP: *.ip.netia.com.pl 28.01.11, 17:21
        >70 proc., to osoby w wieku do 35 lat. Aż 73 proc. ankietowanych ma też wyższe wykształcenie. >Wielkość wynagrodzeń może się przez to wydawać zawyżona w stosunku do innych danych >statystycznych.

Czyli : w ankiecie uczestniczyli nadzorcy z plantacji na wrocławkich murzonowniach, kopacze hey-ślaśk- hey oraz Vice Sternik Adamski oraz kadry ze sPÓłki Mauzoluem Sternika w Budowie:)))
    • Gość: furora Re: Dolnoślązacy zarabiają całkiem nieźle. Średni IP: *.internetia.net.pl 28.01.11, 17:31
      grunt to naukowe wypowiedzi tych wszystkich ANALityków :-P

KULawy zamówił tę ANALizę?
    • Gość: res Re: Dolnoślązacy zarabiają całkiem nieźle. Średni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.11, 17:37
      Typowa propaganda sukcesu.
      Ciekawe czy sondaż był też przeprowadzany w przygniłych miejscowościach
      Dolnego Śląska gdzie pracy nie ma, a jak już to za tysiąc...
    • Gość: ja Re: Dolnoślązacy zarabiają całkiem nieźle. Średni IP: *.176.202.84.customer.cdi.no 28.01.11, 17:45
      Wracam.
    • Gość: Jan To srednia pracujacych w przedsiebiorstwach IP: *.unitymediagroup.de 29.01.11, 15:20
      a takich pracownikow w calej Polsce jest tylko 5,3 mln
      www.stat.gov.pl/gus/5840_1786_PLK_HTML.htm
      czyli te dane dla Dolnego Slaska to tylko dla paruset tysiecy pracujacych..srednia wszystkich zatrudnionycvh bedzie moze 2000 zl brutto...
    • wieza_babel1 Re: Dolnoślązacy zarabiają całkiem nieźle. Średni 30.01.11, 10:42
      demotywatory.pl/2623336/Polska
      I to by było na tyle.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka