merigold_triss 27.04.04, 09:44 dzis jedziemy ogladac mieszkanie w tej dzielnicy,dokladnie w okolicy ulicy celtyckiej.powiedzcie jak sie mieszka w tych rejonach.jak z dojazdem do miasta,jak z pr5zedszkolem...wszystko chcemy wiedziec:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aska_mama_wiki Re: do mam z kozanowa 27.04.04, 11:17 Nie mieszkam na Kozanowie ale jak szukaliśmy mieszkania to i tamten rejon wchodził w grę. To typowa sypialnia Wrocławia, wielkie blokowisko i teren zalewowy. Blok, w którym my oglądaliśmy mieszkanie (na Kolistej) był zalany w 1997r. do 3 piętra więc pewnie i jego konstrukcja została naruszona. Ogólnie komunikacja z miastem jest dość dobra (tylko autobusy), jednak jest to daleko od Centrum i często stoi się w korkach. Ale jest tam też dużo zieleni, kompleks rekreacyjny Inwest sport (korty, siłownia, fitness). Moje ogólne wrażenie raczej mało pozytywne, wszystko zależy od waszej oceny samego mieszkania. Życzę dobrego wyboru! Aśka Odpowiedz Link Zgłoś
merigold_triss Re: do mam z kozanowa 27.04.04, 11:51 mieszkanie 90 metrow.zaraz przy parku.przychodnia po drugiej stronie ulicy.niestety na mieszkanie na karlowicach nas nie stac,a 2 pokoiki to za malo: (bo kolejny czlonek rodziny w drodze.ania mama wojtka Odpowiedz Link Zgłoś
anja_mama-kuby Re: do mam z kozanowa 29.04.04, 11:29 Hej! Już co prawda tam nie mieszkam (niestety...), ale mieszkałam wiele lat. Mnie się tam osobiście bardzo ! podobało. Masz kilka autobusów, nawet jeden pospieszny. Mnóstwo sklepów, przedszkole dosłownie kilka kroków (jeśli jeszcze istnieje - mój 20-letni brat tam chodził), szkoły dwie podstawowe. Bliziutko super basen odkryty i lodowisko. Jest spokojnie i cicho, blisko do parku, nad Odrę nakarmić łabędzie... Teraz mieszkam przy głównej ulicy Wrocławia i nienawidzę tego miejsca! Nie można otworzyć okna, bo nie porozmawiasz przy tym hałasie z ulicy. Nie ma podwórka, trawa zasrana przez psy, dom nigdy nie remontowany. Dwa sklepy na krzyż, zero bankomatu, do przychodni daleko, to samo ze szkołą i przedszkolem. Aha, koło Dokerskiej masz jeszcze żłobek. W parku jest fajny kościółek. Pozdrawiam Ps. zalane było, ale już po remoncie i co? nic nie widać, bloki stoją Odpowiedz Link Zgłoś
kiniadi Re: do mam z kozanowa 01.05.04, 23:54 Hej Hej No i ja Ci moge polecic Kozanow, choc i ja juz na nim nie mieszkam. Mieszkalam na ul Dzielnej. Co do okolicy, to moim zdaniem jest to osiedle (blokowiska) najladniej polozone we Wroclawiu. Masz Odre, z jednej strony lasy, a od strony ul Lotniczej wielki park, gdzie jest przesliczny plac zabaw dla dzieci (dla maluszkow oddzielny z malym plotkiem) Do " centrum handlowego ASTRA" jest doslownie z Celtyckiej 10 minut przez park piechotka, a i musze dodac, ze Celtycka to ostatnia ul na ktorej cos budowali. Wiec mieszkanie nie jest znow takie stare, jak np na Popowicach. Co do szkoly, to teraz z jednej podstawowki jest gimnazium, wiec i to jest na miejscu. Rowniez na Kozanowie, dokladnie na ul Dzielnej , jest otwarte najwieksze w Polsce centrum tenisa ziemnego, gdzie rowniez jest fitnes, czy kafejka internetowa. Do tego wszystkiego, jest mnustwo sklepow, pizzeria (ul Celtycka) i restauracja wloska. Jesli chodzi o przychodnie to jest ich az 2 i do tego 1 prywatna klinika. Dojazd moim zdaniem do centrum, jak i na dworzec glowny jednym autobusem No a wybor nalezy do Was. Pozdrawiam i trzymam kciuki, za dobrze podjeta decyzje. Kiniadi. P.s. Jesli bedziesz chciala cos wiedziec wieej, albo zobaczyc, to ja ok 15 bede w Polsce (we wroclawiu na Kozanowie) wiec mozemy sie spotkac, to Ci wszystko pokaze. Daj tylko znac. Pozdrawiam. Kiniadi Kiniadi@yahoo.it Odpowiedz Link Zgłoś
merigold_triss Re: do mam z kozanowa 02.05.04, 10:57 pani ktora sprzedawala mieszkanie zrobila nas w konia.ujawnia wiadomosci dopiero teraz o 40 letnim kredycie (cena wiec taka ze sie wybuduje hehe)o problemach w spoldzielni bo okazalo sie ze mieszkanie do wykupu a wlasciciel nie zyje..buuuuu.znow szukamy....a myslalam ze juz... Odpowiedz Link Zgłoś
kiniadi Re: do mam z kozanowa 03.05.04, 14:30 No to mi przykro. Najgorsze sa wlasnie takie niespodzinki. Zycze, abyscie znalezli swoje wymarzone gniazdko.(nie koniecznie na Kozanowie) Pozdrawiam serdecznie. Kiniadi Odpowiedz Link Zgłoś