Dodaj do ulubionych

Opera Mini z Wrocławia do komórek na całym świecie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.11, 10:30
A na fotach widać, że to kolejne biedne miejsce pracy do wykrzywiania postawy i suszenia oczu przed kompem - nad drzwiami coś się odkleiło przy nietrafionym pomyśle z zegarami, zatłoczone pomieszczenia z kurtkami przewieszonymi przez krzesła... I tak co najmniej osiem godzin dziennie panowie informatycy kiszą się, aż przejdą do jakiejś korporacji w stylu NSN. Ble.
Obserwuj wątek
    • Gość: Pracownik Re: Opera Mini z Wrocławia do komórek na całym św IP: 195.116.30.* 31.03.11, 10:41
      Akurat kurtki wiszą na oparciach bo każdy wiesza je sobie gdzie chce...
      Tłoku nie ma. Do nsn nikt nie przejdzie.. raczej wlasnie robione sa przejscia w druga strone (sam jestem takim przykladem). Jezeli chcesz robic cos z sensem a nie czytac xls'y (vide nsn). To zapraszamy do opery, mila atmosfera gwarantowana.
      • Gość: Pracownik2 Re: Opera Mini z Wrocławia do komórek na całym św IP: 195.116.30.* 31.03.11, 10:52
        może ktoś wstawi zdjęcia naszego cinema-room'u, bilarda, automatu do gier czy czwartkowych imprez z pizzą ? :)
        • Gość: Freelancer Re: Opera Mini z Wrocławia do komórek na całym św IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.11, 11:07
          Lepiej te piątkowe z "dupencjami" ;-)
          • Gość: abc Re: Opera Mini z Wrocławia do komórek na całym św IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.11, 11:28
            No to przepraszam. Ale doklejcie coś pod tym zegarem nad drzwiami, a kurtki... Powiedzcie kolegom, żeby nie robili syfu z miejscu pracy.
            • Gość: michal Re: Opera Mini z Wrocławia do komórek na całym św IP: 195.116.30.* 31.03.11, 11:39
              ABC to ta firma sprzątająca? Widzę tutaj bardzo duży nacisk na ład i porządek :)
              • Gość: abc Re: Opera Mini z Wrocławia do komórek na całym św IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.11, 11:53
                Widzę, że jest temat do rozmowy w firmie :)
              • Gość: olimp Re: Opera Mini z Wrocławia do komórek na całym św IP: 195.116.30.* 31.03.11, 13:48
                Ja myślę, że to Kamil Durczok w nocy przebiera się za Captain Ajax i krytykuje firmy, które mają up…dolony stół. ;-)
        • Gość: hgw Re: Opera Mini z Wrocławia do komórek na całym św IP: *.xantron.fastwebserver.de 31.03.11, 12:06
          To jeszcze wklejcie zdjęcia z kamerkami służącymi do monitorowania tych przybytków rozkoszy.
          Super zarobki? innowacja? super dla stachanowców pracujących po 12-15h na dobę.
          Takie samo dobre miejsce na pierwszą prace jak NSN i każde inne.
          • Gość: olimp Re: Opera Mini z Wrocławia do komórek na całym św IP: 195.116.30.* 31.03.11, 12:56
            Ty to chyba jesteś niedoszłym pracownikiem Opery. Współczuję Ci, że pracujesz 12h/dobę.
            • Gość: hgw Re: Opera Mini z Wrocławia do komórek na całym św IP: *.xantron.fastwebserver.de 31.03.11, 14:12
              > Ty to chyba jesteś niedoszłym pracownikiem Opery.
              Ups... nie trafiłeś.

> Współczuję Ci, że pracujesz 12h/dobę.
              Powiedz mi jeszcze, że nie pracuje się czasem do rana albo w weekendy, to uznam, że Ty nigdy tam nie pracowałeś. Wystarczy przejść się ul. Szewską o godzinie 22-23, jak Wrocław się bawi, a smutni programiści siedzą i kodują, chyba że nie wyłączają światła po sobie. Można dalej zamawiać pizze w weekendy na koszt firmy?
              Pewnie pracujesz w tieto i myślisz o Operze jak o Ziemi Obiecanej.

Czemu nie odniosłeś się do kamery pilnującej, żebyś za długo się nie rozrywał przy bilardzie?
              • Gość: olimp Re: Opera Mini z Wrocławia do komórek na całym św IP: 195.116.30.* 31.03.11, 15:06
                "Powiedz mi jeszcze, że nie pracuje się czasem do rana albo w weekendy, to uznam, że Ty nigdy tam nie pracowałeś."

Nie pracuje się. Poza tym nie zdajesz sobie sprawy, że w Operze jest ruchomy czas pracy. Jest w Operze trochę geeków którym regularne przychodzenie na ósmą jak do fabryki nie pasuje.

Nie wiem co to jest tieto, a kamera w bilardowni patrzy przez szyby na zewnątrz (tam gdzie są windy).
              • Gość: roembden Re: Opera Mini z Wrocławia do komórek na całym św IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.11, 18:49
                > Czemu nie odniosłeś się do kamery pilnującej, żebyś za długo się nie rozrywał przy bilardzie?

Gdybyś pracował w Operze, to byś wiedział jak bardzo bezsensowne jest powyższe stwierdzenie, nawet gdyby taka kamera była, ale nie ma. :D
                • Gość: hgw Re: Opera Mini z Wrocławia do komórek na całym św IP: *.xantron.fastwebserver.de 01.04.11, 11:36
                  Coś wam się plączą zeznania bojownicy.

olimp: "Nie wiem co to jest tieto, a kamera w bilardowni patrzy przez szyby na zewnątrz (tam gdzie są windy). "

roembden: "Gdybyś pracował w Operze, to byś wiedział jak bardzo bezsensowne jest powyższe stwierdzenie, nawet gdyby taka kamera była, ale nie ma. :D"

To jest, czy nie ma?
                  Może zróbcie spotkanie w sako roomie i ustalcie zeznania.
                  • roembden Re: Opera Mini z Wrocławia do komórek na całym św 01.04.11, 21:18
                    No chyba nie trudno się domyślić, że „nie ma takiej kamery patrzącej na pracowników”. Chyba, że Tobie trudno? ;)
    • Gość: olimp Re: Opera Mini z Wrocławia do komórek na całym św IP: 195.116.30.* 31.03.11, 11:06
      NSN? Bez jaj, do NSN-a nikt normalny nie przejdzie, a już raczej na pewno nie z Opery. ;-) NSN to taka firma dobra na pierwszą pracę. ;-)
      • Gość: uzytkownik opery Re: Opera Mini z Wrocławia do komórek na całym św IP: 91.198.246.* 31.03.11, 11:26
        a te easter eggi usunelisci z tej opery mini ;)??
    • samgyeopsal Re: Opera Mini z Wrocławia do komórek na całym św 31.03.11, 11:42
      Do 'abc': Kolego, nie frustruj się. Może i Ty będziesz miał kiedyś okazję popracować przy innowacyjnym produkcie i za dobre pieniądze.
    • Gość: Pinezka Bo to taka przeglądarka jest IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.03.11, 11:44
      Nieco bałaganiarska, z odpadniętym detalem tu i tam. Nic nie istnieje w oderwaniu od rzeczywistosci :-)
    • Gość: llort Opera Mini z Wrocławia do komórek na całym świecie IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.11, 11:48
      Nie polecam tej przeglądarki. Działa tylko 30dni, wyświetla reklamy, po 30dniach trzeba zapłacić aby móc dalej korzystać.
      • krasnaladamu Re: Opera Mini z Wrocławia do komórek na całym św 31.03.11, 12:03
        W końcu trzeba z czegoś zapłacić trzydziestu informatykom za kilka lat zajmowania się:

Gość portalu: Pracownik2 napisał(a):
        > naszego cinema-room'u, bilarda, automatu do gier czy c
        > zwartkowych imprez z pizzą ? :)

;)
      • Gość: 2011 Re: Opera Mini z Wrocławia do komórek na całym św IP: *.vzw-opera.us 31.03.11, 12:28
        rok 2011 pozdrawia 1999. ps: nie obawiajcie sie pluskwy milenijnej - jest przereklamowana
    • Gość: antanaler Mini z Wrocławia... IP: 89.174.38.* 31.03.11, 12:03
      Opera Mini to w ogóle nie jest przeglądarka w tradycyjnym sensie. To tzw. cienki klient, który wyświetla treść pobraną z serwerów Opery. Wykonanie wielu czynności, np. zalogowanie się do banku, jest niewykonalne. Popularność tego produktu bierze się tylko i wyłącznie z biedy użytkowników oraz mizerii dotychczasowego mobilnego dostępu do Internetu. W miarę jak będzie się on rozpowszechniał (oraz taniał i przyspieszał), korzystanie z protez takich jak Opera Mini stanie się niepotrzebne.

Zatem, gazeto.pl, nie róbcie ludziom wody z mózgu i nie wmawiajcie, że to przeglądarka.
      • Gość: olimp Re: Mini z Wrocławia... IP: 195.116.30.* 31.03.11, 12:58
        To prawda, jeśli bank przesadzi z wodotryskami w formularzu logowania, to może się okazać niemożliwe zalogowanie z Mini. Ja miałem to szczęście, że trafiłem na bank, który "wie" jak pisać strony WWW. ;-)
    • Gość: Ciekawski Opera Mini z Wrocławia do komórek na całym świecie IP: *.assecobs.pl 31.03.11, 13:49
      Cześć, jestem programistą J2EE (na takim stanowisku pracuję od około roku). Właśnie kończę studia i w najbliższym czasie planuję przeprowadzkę do Wrocławia. Widzę, że wypowiada się tu kilka osób Opery. Nie ukrywam, że miałem zamiar celować w korporacje typu IBM czy dość sceptycznie widziany przez Was NSN. Obecnie również pracuję w firmie typowo korporacyjnej. Oczywiście ma to i wady i zalety. Ktoś wypowiedział się tutaj na temat przejścia z NSN do Opery. Jak wiadomo istnieje zasada, że oficjalnie nie mówi się źle na temat pracodawcy, ale czy faktycznie NSN wypada tak blado w porównaniu do Opery? I na jakim polu? Atmosfera, godziny pracy, zarobki, świadczenia dodatkowe, traktowanie przez kierownictwo?
      Byłbym również wdzięczny za informację czego szukalibyście u potencjalnego programisty Javy, który miałby u Was pracować? Jakieś technologie?
      Z góry dzięki za odpowiedź.
      • Gość: ktos Re: Opera Mini z Wrocławia do komórek na całym św IP: 195.116.30.* 31.03.11, 17:08
        Tak naprawdę gdzie jest lepiej, to trudno stwierdzić komuś, kto nie pracował w obu firmach. Obie firmy zatrudniają nie małą grupę ludzi... jak dobrze poszperasz do powinnieneś znaleźć w sieci dane niektórych pracowników których możesz poprosić o radę (możesz popytać np. na forach uczelnianych...tych oficjalnych i nie oficjalnych).

Na Twoim miejscu składałbym papiery wszędzie, do IBMu, Tieto, NSNa, Opery i jeszcze innych firm, które przyjdą Ci do głowy. Jeżeli jesteś dobry, to pozwól, bo to firmy musiały Ci uduwodnić, że są warte tego byś u nich pracował.
      • Gość: m Re: Opera Mini z Wrocławia do komórek na całym św IP: 195.116.30.* 01.04.11, 10:17
        Z tego co wiem w NSN, to blado wyglądają podwyżki. Po prostu praktycznie ich nie ma. (Ale wiem to z drugiej ręki)
        • Gość: hgw Re: Opera Mini z Wrocławia do komórek na całym św IP: *.xantron.fastwebserver.de 01.04.11, 11:32
          W Operze są raczej symboliczne. Z tego co pamiętam jak nastał kryzys, wiecznie odwlekane. A wiem to z pierwszej ręki.
          • Gość: ppp Re: Opera Mini z Wrocławia do komórek na całym św IP: *.e-wro.net.pl 03.04.11, 11:47
            Chyba "kryzys" bo po ogloszeniu kwartalnych wynikow jakos tego nie zauwazyl@m (wzrost wzgledem kwartalu sprzed roku)
            • Gość: hgw Re: Opera Mini z Wrocławia do komórek na całym św IP: *.xantron.fastwebserver.de 03.04.11, 20:44
              Pewnie podwyżki w tym roku też nie zauważysz. Jeszcze mi napisz, że rozmowy o podwyżkach nigdy nie były przesuwane, to uznam że nigdy tam nie pracowałeś, albo jesteś zatrudniony w ostatnim rzucie. Co do "kryzysu", to opowiedz coś jak się sytuacja rozwija w biurach u naszych południowych sąsiadów i w Azji?
              • Gość: ppp Re: Opera Mini z Wrocławia do komórek na całym św IP: *.e-wro.net.pl 08.04.11, 20:01
                mozesz mnie nawet uznac Montezuma, czytaj ze zrozumieniem
    • Gość: av Opera Mini z Wrocławia do komórek na całym świecie IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.03.11, 14:39
      Wspaniałe warunki pracy, sala z boksami. Ciekawe czy chociaż płacą należycie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka