Dodaj do ulubionych

Miasto i tak zrobiło już dużo dla piłkarskiego ...

02.04.11, 10:13
Bardzo liczyłem na Pana Solorza ale się przeliczyłem. Też nie chcę aby mój kochany klub był obciążeniem dla miasta. Wydaje mi się że trzeba intensywnie szukać nowych akcjonariuszy, bo ze współpracy z Panem Solorzem niewiele wynika. Pan Solorz pięknie i szumnie w Śląsku zaczął a teraz czekam aż pokaże jak się kończy. Musi podjąć jakąś decyzję, bo zwłoka już jest za długa.
Obserwuj wątek
    • Gość: q Re: Miasto i tak zrobiło już dużo dla piłkarskieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.11, 11:01
      Po prostu aż żal czytać tych Twoich wypocin, pseudo redaktorze. Na całym świecie stadiony generują zyski z których utrzymują się piłkarskie kluby. Im nowocześniejszy stadion, im bardziej funkcjonalny tym większe zyski generuje i klub ma z niego większy pożytek. W naszym przypadku zrozumiałe jest ze właścicielem jest Miasto Wrocław i Miastu należy się cześć środków które będzie stadion zarabiał, tak na spłatę kredytu, na utrzymywanie stadionu jak i na SMG firmę która ma organizować widowiska i imprezy między meczami Śląska Wrocław. Ale nie może być tak ze Śląsk będzie dostawał jakieś resztki marne z wszystkich przychodów stadionowych, a utrzymywać ma się z galerii handlowej. Od początku w całej tej historii chodziło o to ,że galeria handlowa ma być dodatkowym źródłem finansowania a nie JEDYNYM! Jeżeli pozbawi się WKS partycypowania w zyskach z funkcjonowania stadionu to cały ten projekt nie ma sensu.
      • Gość: EzzyNano Re: Miasto i tak zrobiło już dużo dla piłkarskieg IP: *.wroclaw.vectranet.pl 02.04.11, 11:09
        Zal to Ciebie czytać, prawda jest taka ten durny stadion i to całe euro na który poszedł dobry miliard, który będziemy latami spłacać, jest tylko dla kilku tysięcy debilnych kiboli i działaczy od wyciągania kasy. Najpierw Drzymała a teraz Solorz wypina się na ten żałosny klub, bo oni przecież pieniądze liczyć potrafią.
        • Gość: lolek stadion nie był budowany z myślą o Śląsku tylko IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.04.11, 11:22
          o Euro, Śląsk może spokojnie zostać na Oporowskiej i co wtedy zrobi Pan Dutkiewicz i jego świta? ?

• Gość: Krzysztof Re: stadion nie był budowany z myślą o Śląsku tyl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.11, 12:38
            I wtedy będzie ewidentnie widać że El Presidente jest kiepskim gospodarzem miasta. Taki Anioł, któremu nikt nie będzie mówi co i jak ma robić.
        • Gość: katatymia Re: Miasto i tak zrobiło już dużo dla piłkarskieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.11, 13:08
          A udział miasta w klubie piłkarskim był w chwili przystępowania do WKS nielegalny - potem sobie załatwili zmianę ustawy
      • Gość: Krzysztof Re: Miasto i tak zrobiło już dużo dla piłkarskieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.11, 12:35
        Jak Śląsk chce zarabiać na stadionie niech go sobie wybuduje. Może ze składek takich kibiców jak ty? A jak nie ma kasy i jego prezesik nie umie nic z tym zrobić to upadłosć i nie ma Śląska.
      • Gość: polo Re: Miasto i tak zrobiło już dużo dla piłkarskieg IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.11, 12:47
        Po pierwsze: mógłbyś przeczytać artykuł. Po drugie: mógłbyś być bardziej kulturalny. A dopiero potem wypowiadać się publicznie.
    • 2zxc-bnm Miasto i tak zrobiło już dużo dla piłkarskiego ... 02.04.11, 11:28
      BARDZO DOBRY ARTYKUŁ. Dlaczego Wrocławianie mają dopłacać do prywatnego biznesu, jakim jest klub piłkarski?? Tym bardziej, że właśnie ten klub należy w większości do Pana Solorza, prywatnej osoby. Mamy utrzymywać stadion, drużynę piłkarską (a nie budować przedszkola, drogi, tereny rekreacyjne) a ewentualne zyski mają iść do prywatnej kieszeni??!!! Sto razy wolałbym na przykład, żeby miasto Wrocław finansowało sport dla najmłodszych, amatorskie zawody sportowe niż zawodowy klub piłkarski. Więcej dla zwykłych ludzi a nie dla paru cwaniaków i kilkuset chuliganów!!!!
      • Gość: luki Re: Miasto i tak zrobiło już dużo dla piłkarskieg IP: *.internetia.net.pl 02.04.11, 12:36
        W podobnym tonie można napisać po co remontować teatry opery za grube miliony?
        Dla paru tysięcy melomanów? Stadion Wrocławiowi był potrzebny podobnie jak Wielki Śląsk.
        Ciekaw jestem czy jak będzie odbywał się maraton to za darmo wynajmą stadion?
        • Gość: polo Re: Miasto i tak zrobiło już dużo dla piłkarskieg IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.11, 12:53
          Porównanie melomanów do kibiców godne twojego nicka - LUKI (w wykształceniu).
          • Gość: wks Re: Miasto i tak zrobiło już dużo dla piłkarskieg IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.04.11, 17:35
            > Porównanie melomanów do kibiców godne twojego nicka - LUKI (w wykształceniu).

Tym wpisem obnażyłeś swoją totalną ignorancję i naiwne postrzeganie rzeczywistości zero-jedynkowo. Niestety dla ciebie, rzeczywistość jest trochę bardziej skomplikowana, a jedno nie wyklucza drugiego, tzn. wśród kibiców zdarzają się melomani, a wśród melomanów są kibice.
            Kibicami piłkarskimi są (byli) np.: prof. J. Miodek (Ruch), śp. prof. Z. Religa (Górnik), J. Nowicki, A. Grabowski (Wisła) i wielu innych.
            Odwracając sytuację, dlaczego z moich podatków lokalnych ma być dotowana komunikacja , z której nie korzystam, albo żłobki/przedszkola/szkoły - kiedy nie ma dzieci?!
        • Gość: katatymia Re: Miasto i tak zrobiło już dużo dla piłkarskieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.11, 13:10
          Zagadka- z czego Wrocław jest bardziej znany na świecie- Wratislavia Cantans czy tzw "wielki" śląsk?
          • Gość: new Re: Miasto i tak zrobiło już dużo dla piłkarskieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.11, 17:25
            Na świecie? Chyba tylko z tego że dostał kilka % poparcia aby zorganizować EXPO.
    • Gość: Nie kibic Zlikwidować spółkęEURO2012 i dać pieniądze Śląskow IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.04.11, 12:30
      ot... wielka mi to filozofia. W spółce sami kolesie - euro sie skończy i do widzenia.
      • Gość: xyz Ile? IP: 212.160.251.* 02.04.11, 14:40
        Jeżeli Śląsk miałby udziały w zysku z funkcjonowania stadionu oznaczałoby to, że miasto ciągle dopłacałoby do klubu! Mówiąc prościej kasa, która miała by pójść na spłatę kredytu musiałaby być dzielona a miasto musiałoby dopłacić do jego spłaty lub wydłużyć okres spłaty! A na to się nie zgadzam! I tak już sporą pomoc klub dostał teraz niech się wykaże gospodarnością i umiejętnością pozyskania finansów z innych źródeł.
    • Gość: w Miasto i tak zrobiło już dużo dla piłkarskiego ... IP: *.internetia.net.pl 02.04.11, 12:52
      jakim prawem budowa klubu pilkarskiego stoi przed budowa najpotrzebniejszych Wrocławiowi inwestycji, jak linie tramwajowe, autobusy, tramwaje, łatanie dróg, most wschodni na biskupin, przedszkola i żłobki!!! NIK dawno wytknął że miasto ma sie wycofac z klubu Śląsk bo miasto nie ma za zadanie prowadzić klubu sportowego a działać na korzyść mieszkańców, wszystkich, a nie kiboli! Gdzie prokurator, CBA, ABW ???
      • Gość: katatymia Re: Miasto i tak zrobiło już dużo dla piłkarskieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.11, 13:11
        prawdu każe
      • Gość: skrzypce1 Rece precz od Wroclawia! IP: *.hsd1.fl.comcast.net 02.04.11, 13:18
        Posluze sie sloganem z epoki, ktora juz minela - "Rece precz od Wroclawia!" Miasto (obywatele tego grodu nad Odra) wspomogli i wspomagaja WKS Slask Wroclaw jak zaden inny klub sportowy w tym miescie! Ba, wladze miasta swoja decyzja postawily siebie w nieprzychylnym swietle. Prezydent m. Wroclawia udowodnil, ze zalezy mu na tym klubie, na jego mieszkancach (kibicach, nie mylic z kibolami), miescie (bo jest to badz co badz inwestycja). Ale nie moge sie zgodzic z wypowiedzia przedstawicieli Slaska, ze klubowi sie jeszcze cos od miasta nalezy. Basta! Wziac sie do pracy, panie prezesie! Niech juz pan przestanie wystawiac reke po jalmuzne! Czy nie po to zostal pan prezesem zeby byc sternikiem tego klubu? Czy w umowie o prace nie jest powiedziane, ze bedzie pan (prezes) dabl o finanse firmy, ktora pan zarzadza? Jezeli nie wie pan jak sie zarzadza klubem sportowym to prosze sprawdzic jak to robia w UK, Hiszpanii, Niemczech... Ba, moze pan nawet przyjechac do Stanow i nauczyc sie nowoczesnego zarzadzania klubami sportowymi, ktorych majatek siega setki milionow US dollars. Wciaz mam watpliwosci, czy obecni menadzerowie WKS maja odpowiednie kwalifikacje do sprawowanie swoich funkcji zawodowych? Z powazaniem kibic Slaska, wroclawianin w duszy i sercu.
      • Gość: new Re: Miasto i tak zrobiło już dużo dla piłkarskieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.11, 17:34
        Ano dlatego że prezydent teraz chce udowodnić że ten stadion mimo wszystko jest potrzebny. Bez drużyny z wynikami praktycznie ten obiekt by był zbyteczny. Nawet ponoć już klęczał na dywaniku Solorza z zapytaniem, kiedy raczy wbić pierwszą łopatę pod galerię której wygląd jest nie znany jak i to co ma się w niej znajdować.
    • Gość: rafs Miasto i tak zrobiło już dużo dla piłkarskiego ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.11, 13:18
      Autor chyba lekko zbłądził tym tekstem. Jeżeli Śląsk będzie zarabiał na stadionie to raczej nie będą to pieniądze z budżetu miasta. Zresztą po co wypominać że miasto wsparło klub? Piłka to najpopularniejsza dyscyplina, to powinno stać się już 20 lat temu (po przemianach ustrojowych) gdy wojsko przestało być patronatem klubu, a Śląsk został pozostawiony sam sobie. Dobra drużyna piłkarska to świetna wizytówka miasta, zobaczycie że Śląsk jeszcze spłaci ten wypominany "dług" dobrą promocją Wrocławia, jeżeli zacznie np. grać w pucharach. I na mecze nie chodzą tylko ci "kibole", poza tym budować klub to też budować go dla większej liczby wrocławian i dolnoślązaków, nie tylko kilku tysięcy, popatrzmy na inne miasta bo jest do czego równać.
      I jeszcze tekst o większej popularności koszykarskiego Śląska. Nawet gdy piłkarze występowali w 3 lidze liczba tych na stadionie bywała większa, teraz sytuacja się odwróciła i czy publiczność koszykarska dorównuje piłkarskiej? A popularnośc za wystepy w Eurolidze niczym nie daje się przyrównać z popularnością za ew. grę w Lidze Mistrzów...To dziwne że trzeba to wciąż powtarzać. Autor nie może chyba się pogodzić ze wzrostem popularności piłkarskiego Śląska także kosztem koszykarskiego, choć i temu wypada życzyć szybkiej odbudowy.
    • Gość: emerytka z Wrocław Miasto i tak zrobiło już dużo dla piłkarskiego ... IP: *.dynamic.mm.pl 02.04.11, 13:30

Dlaczego, my wrocławianie mamy być sponsorami grupy działaczy i miernych piłkarzy (zarabiajacych miliony za kiepską grę, i dalekie miejsce w lidze), w sytuacji gdy są ważniejsze potrzeby Panie prezydencie Wrocławia. Głosowaliśmy na Pana.
      • Gość: 19 latek Re: Miasto i tak zrobiło już dużo dla piłkarskieg IP: *.e-wro.net.pl 02.04.11, 14:40
        Ex aequo piąte miejsce w lidze po rozegraniu meczów z czołówką tabeli i to w większości na wyjeździe to miejsce marne kochana emerytko z Wrocławia?
        Śląsk nie przegrał od 13 spotkań, jest na fali wznoszącej, bardzo prawdopodobnym staje się miejsce w czołówce tabeli promowane awansem do europejskich pucharów, do Wrocławia zaczną zjeżdżać europejskie drużyny co da promocję miastu i powód do dumy dla Wrocławian. Kto wie, przy dobrym i stałym finansowaniu być może śląsk za kilkanaście lat będzie taką piłkarską marką jak Real, Barca czy MU? Te właśnie kluby zarabiają potężne pieniądze na działalności piłkarskiej, z tymże najpierw trzeba było w nie zainwestować.

Zaś, Wratislavia Cantans to festiwalik dla pięćdziesięcio i więcej latków.
        Śląsk ma młodszy "target", który również potrzebuje rozrywki i powodów do bycia dumnym z miasta, ja właśnie do tej grupy należę. Nie ma u nas żadnych imprez muzyki rozrywkowej, wydarzeń sportowych na skalę krajową (pomijając zbliżające się euro) ani innego rodzaju eventów, które przypadły by do gustu młodzieży.
        • Gość: 19 latek Re: Miasto i tak zrobiło już dużo dla piłkarskieg IP: *.e-wro.net.pl 02.04.11, 14:41
          tak z ciekawości: który piłkarz/działacz zarabia u nas miliony? I tak, ja też głosowałem na Pana, Panie Prezydencie Wrocławia.
        • Gość: xyz Re: Miasto i tak zrobiło już dużo dla piłkarskieg IP: 212.160.251.* 02.04.11, 14:46
          Obudź się! Porównujesz kluby takie jak Real czy MU do Śląska? Nie żartuj z takim prezesem co nie potrafi rozwiązać kontraktu z trenerem? Jak ten klub coś w tym sezonie osiągnie to będzie jego sukces fakt (o ile) ale to nie powód aby miasto do nie go więcej dopłacało!

Miasto ma zapewnić rozrywkę nie tylko 20paru latkom więc WC jest potrzebna! Ja należę do grupy chodzącej na WC i mam 27 lat!
          • Gość: 19 latek Re: Miasto i tak zrobiło już dużo dla piłkarskieg IP: *.e-wro.net.pl 02.04.11, 14:54
            W której części mojej wypowiedzi dokonałem takiego porównania?
            W której części napisałem, że WC nie jest potrzebna?
            Proszę, odnieś się do tego co jest zawarte w mojej wypowiedzi, a nie tego co chciałbyś w niej widzieć.
            Wrocław powinien wspierać zarówno WC, PPA jak i Śląsk, obywatele są różni i mają różne potrzeby. Naszła mnie taka myśl, że część ludzi czuje się lepsza i ważniejsza bo mają do czynienia z kulturą "wysoką" , nie to co to błoto, które woli "podrzeć ryja" na stadionie.
          • Gość: fanatykOPOROWSKA Re: Miasto i tak zrobiło już dużo dla piłkarskieg IP: *.102.dream.net.pl 02.04.11, 16:29
            "Ja należę do grupy chodzącej na WC i mam 27 lat!"

nie ma sie czym chwalić
        • Gość: sic ! Re: Miasto i tak zrobiło już dużo dla piłkarskieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.11, 15:24
          Mam prawie 60 lat i też chcę silnego Śląska. Uważam, że taka metropolia europejska jak Wrocław powinna posiadać silną znaną w Europie drużynę piłkarską. To doskonały sposób na promocje miasta. To oczywiste. Tak jak oczywistą sprawą jest to, ze miasto zrobiło wiele by piłkarski Śląsk wypłynął na spokojne wody !
          Zgodzić sie muszę z nastolatkiem, że Śląsk obecnie za sprawa świetnego trenera jakim jest 67 letni Pan Lenczyk idzie od sukcesu do sukcesu na krajowym podwórku. Powoli na europejskie rozgrywki przyjdzie czas (wydaje mi się że szybciej niz myslimy).
          Do Pana Autora :
          1. Komu jest teraz właśnie potrzebna zdyma medialna wokół doskonale spisującego się Śląska ?
          2. Dlaczego przedstwaiciele mediów nie potrafią zamiast pisać "to i tamto powielać plotki" zasięgnąć informacji u źródła tj. u właściciela klubu Pana Solorza jakie ma plany wobec klubu i przedstawić w autoryzowanym wywiadzie jego stanowisko , bo te jest wielce tajemnicze. Wyjaśniający licznym Wrocławianom jego stanowisko wywiad się nam od mediów należy ! To Wasza panowie dziennikarze rola i misja , a nie szerzenie domysłów i pisanie jak kto "czuje bluesa" :).
          3. Pan Waśniewski tez powinien odpowiedziec na zasadnicze pytanie jak zamierza wzmacniać drużyne i pozyskiwać nowych sponsorów, aby miasto mogła zmiejszać swoje udziały w Sląsku. Nie do konca chyba zrobił tyle ile powinien (skauting leży) ?
          4. Zapewnienie bezpieczeństwa na stadionie to rzecz oczywista. Najgorzej chyba nie jest skoro stadion na Oporowskiej uznawany jest za jeden z bezpieczniejszych w Polsce ! Idźmy dalej tą drogą.
          5. Dajmy tylko spokojnie pracować Trenerowi dr Orestowi Lenczykowi i piłkarzom, bo robią naprawdę super robotę dla miasta i jego promocji w Polsce !
          Jeśli na koniec mozna mieć prośbę do wszystkich ... właścicieli Sląska, kibiców i mieszkańców Wrocławia nie zainteresowanych sportem , choć do końca czerwca nie zachowujmy się tak jak śpiewa Wojciech Młynarski " co by tu jeszcze sp....ć Panowie, co by tu jeszcze ...."
          Dlaczego jest w naszym narodzie ta wstrętna wada, kiedy nam coś zaczyna się udawać odzywa sie chór malkontentów ???
        • Gość: new Re: Miasto i tak zrobiło już dużo dla piłkarskieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.11, 17:40
          Jezu, co ty palisz?
          • Gość: on Re: Miasto i tak zrobiło już dużo dla piłkarskieg IP: *.e-wro.net.pl 02.04.11, 17:44
            Niektórzy kolesie palą trawę z lufki
            A ja podpalam sobie 100-złotówki
            Każdy robi to na co ma ochotę
            Ja po prostu kocham jarać flotę!!!
            hej śląsk!
    • ww2 Racja 02.04.11, 13:58
      Ma Pan rację Panie redaktorze. Nie można być za dobrym, bo to tylko poglębia marazm jaki panuje w klubie. Niestety towarzystwo wzajemnej adoracji. Łaskę robią, że wogóle istnieją. Teraz maja szczęście że w tej słabej lidze za pomocą Pana Lenczyka i większosci zawodnikow daja sobie radę, nadspodziewanie dobrze. Zarządzanie klubem jest beznadziejne, poszukiwanie nowych graczy to jest już tragedia. Bez pojecia. Szkolenie młodzieży mniej niż zero. Organizacja pożal się boże. Te konkursy to żenada. Jedyne co przyciąga to nazwa i tradycja - "Śląsk". Brakuje ludzi oddanych Śląskowi takich jak pan Sybis, a z drugiej strony sprawnych menadżerów.
      • strusi_ogon Re: Racja 02.04.11, 14:14
        Bardziej popularny koszykarski Śląsk? Panie Kulesza, co za specyfik pan brał? I ile? Kiedy to koszykarski Śląsk był bardziej popularny? Nawet 3-ligowy piłkarski Śląsk miał lepsza średnią frekwencję widzów, niż koszykarze.
        • Gość: football_fan Re: Racja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.11, 15:40
          Ciekawe ilu z Was tutaj krzyczących, że Śląsk nie powinien być finansowany z miejskiej kasy to rodowici Wrocławianie. We Wrocławiu właśnie przez masę napływowych pół inteligentów mieniących się studentami, brakuje tożsamości i bycia dumnym, że jest się Wrocławianinem. Dla mnie wrocławski sport czy to Gwardia, Sparta, czy też Śląsk to ważne części tego miasta. Wasz sposób rozumowania jest po prostu porażający i absurdalny. Argumentując wstrzymanie finansowania klubu bo jest to rozrywka dla kilkuset kiboli wywołuje u mnie uśmiech politowania. Idąc tym tokiem rozumowania po co wyrzuca się w błoto tyle milionów na Narodowe Forum Muzyki. Ciekawe jaka jest roczna łączna frekwencja na meczach Śląska i Opery, w której częstotliwość spektakli jest o wiele wyższa. Nie interesuje mnie zbytnio tzw. kultura wyższa w teatrze bywam średnio dwa razy w roku, ale nie narzekam forum budowy NFM, że nie powinno powstać bo wiem, że jest to inwestycja podnosząca prestiż i rangę miasta i dla wielu ludzi będzie miejscem odpoczynku. Klub jest może prywatny, ale reprezentuje Wrocław, czego nie można porównać do firm, które działają w naszym mieści, więc porównując prywatny biznesu do klubu sportowego trzeba być ostrożnym. Ostatecznie śmiem stwierdzić, że każdy z Was płaczków się zapisał na bilety EURO 2012 i z cieknącą śliną wyczekuje losowania. Po jaką cholerę chcecie iść na te mecze? Zobaczyć kiboli z całej Europy, chlejących piwo na stadionie, którego de facto nie chcecie, i prowadzących głośny doping ? Mecz to mecz, chcecie poczuć klimat wielkiej imprezy idźcie na strefy kibica, a stadiony pozostawcie prawdziwym kibicom, którzy są zainteresowani tym co się dzieje, a ich celem nie jest zrobienie sobie debilnej fotki i późniejsze wrzucenie jej na NK albo innego Facebooka wyczekując, aż kolejne 100 osób mieniących się Twoimi przyjaciółmi kliknie Lubię To!. Czy Wam się to podoba czy nie stadion powstanie będą na nim mecze koncerty i wiele innych rzeczy, z których Wy będziecie również korzystać.

P.S Tak znienawidzona przez Was piłka spowodowała, że w naszym kraju się w końcu wiele spraw ruszyło i jest spinka żeby wielkie inwestycje faktycznie były skończone a nie kończyły się w polu jak niektóre autostrady. Polak potrzebuje nad sobą po prostu bata.
          • Gość: krzysztof paluszek Re: Racja IP: *.e-wro.net.pl 02.04.11, 15:52
            Hej śląsk!
          • Gość: jrk1974 Do football_fan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.11, 16:05
            Rodowici Wrocławianie, to zostali przesiedleni po 1945 r., a mieszkali tu od kilkunastu pokoleń, więc takie odwołania do "rodowitości" są trochę śmieszne. A co do "pół inteligentów" to rozumiem, że to kwestia kompleksów, ale na szczęście są fora internetowe, no i poradnie psychologiczne...
            • Gość: football_fan wks IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.11, 17:04
              Kompleksów nie mam, sam jestem studentem, widząc jakie wynalazki pojawiają się na naszych uczelniach, widać że studiować obecnie może każdy idiota. A co do rodowitych Wrocławian, zgadzam się, że pokolenie naszych dziadków i owszem, ale już mniej więcej dwa pokolenie to ludzie urodzeni we Wrocławiu, więc rodowici Wrocławianie. Kompleksów nie mam żadnych, a wykazują je osoby, które uwiera to, że we Wrocławiu pieniądze idą na Śląsk Wrocław, a jeszcze bardziej ich gryzie, że ten klub w ogóle istnieje.
            • cancro Re: Do football_fan 03.04.11, 09:19
              Pitolisz koleżko! Jeśli urodziłem się we Wrocławiu to jestem rodowitym wrocławianinem czy nie? Ci, nad którymi się tu użalasz, też kiedyś tu przywędrowali, więc o jakiej "rodowitości" ględzisz. Jak ci ich żal, to droga na zachód wolna!
          • Gość: xyz Ludzie nie myślą IP: 212.160.251.* 03.04.11, 13:18
            Nie bardzo wiem czy kolega widzi różnicę pomiędzy niechęcią do sportu jakim jest piłka nożna a niechęcią do finansowania przez miasto prywatnej spółki.

Dodam, jak mówią o wycofaniu się miast / państwowych spółek ze sportu to każdy wiesza psy np na Bełchatowie (piłka, siatka), Lubinie (piłka nożna i ręczna), Polkowice (piłka nożna) czy inne mniej znane to wtedy jest krzyk "jak to dlaczego - to nasze pieniądze". A jeżeli chodzi o WKS to jeszcze ma się pretensje, że mało że każdy będzie korzystał itp.

Ogarnij się człowieku na mecze chodzę ale to nie znaczy, że mam pakować mnóstwo kasy w tylko jeden sport. Remont Oporowskiej, nowy stadion, za darmo ziemia pod galerie czego jeszcze chcesz? Licząc ten koszt a koszt NFM to jest to śmieszne porównanie. Śląsk i tak dostał zarąbistą bonifikatę a jak chcecie więcej kasy to do Solorza zapraszam a nie od miasta które ma więcej obowiązków niż jeden klub (dlaczego koszykarski Śląsk upadł - co był gorszy?).

Tak więc pomyśl zanim napiszesz bzdury o niechęci do piłki nożnej bo nie o to chodzi ale o fakt, że nie można miasta traktować jak krowę i tylko doić.
    • Gość: art Mnie to nie dziwi IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.04.11, 15:54
      Solorz nie jest bogaty dlatego, że ma jakąś smykałkę do interesów, lecz za sprawą przypadku. Polsat zawsze prezentował niski poziom i powinien dawno upaść, ale nie upadł za sprawą przyznawanych licencji. To rynek regulowany odgórnie przez jakąś komisję a nie przez zasady rynkowe - dojścia są tu podstawą robienia kasy.

I taki sam nieporadny Solorz bierze się za Śląsk, facet nie ma pomysłu i stosuje stare metody, czyli akcja przez dojścia, przez układy, dlatego właśnie jego klub a nasza kasa. Cwaniaków u nas pod dostatkiem, i jeśli już, to niech miasto finansuje wszystko robiąc promocję miastu a nie Solorzowi, może wtedy mieszkańcy, którzy nie lubią piłki coś by skorzystali z tego i jakoś wybaczyli obciążanie ich utrzymaniem Śląska.
    • truten.zenobi a gdzie jest prokurator? 02.04.11, 16:43
      z kasy miejskiej finansuje sie czyjes prywatne interesy? kolejny gant?
      • Gość: prokurator Re: a gdzie jest prokurator? IP: *.e-wro.net.pl 02.04.11, 17:56
        tu jestem,
        klub partycypuje zarówno w kosztach jak i zyskach, jest udziałowcem klubu.
        • truten.zenobi Re: a gdzie jest prokurator? 02.04.11, 20:20
          jakich zyskach? były kiedykolwiek?
          poza tym jeśli miasto prywatyzuje usługi komunalne bo ponoć prywatne działa efektywniej (nie wiem nie wnikam) to dlaczego w chodzi w inne dość ryzykowne i z punktu widzenia funkcjonowania miasta niepotrzebne przedsięwzięcia...

dla mnie to nie tylko niekonsekwencja to rażąca niegospodarność!!!!
    • Gość: janko Miasto i tak zrobiło już dużo dla piłkarskiego ... IP: 82.160.86.* 02.04.11, 16:53
      Miasto nie rozumie żeby zarabiać to trzeba zainwestować?
      Śląsk im więcej będzie miał kasy tym będzie potężniejszy, a jak będzie wielki to pokaże się w Europie i dopiero wtedy będą do Śląska i Wrocławia płynąć wielkie pieniądze.
    • Gość: kibic Miasto i tak zrobiło już dużo dla piłkarskiego ... IP: *.static.korbank.pl 02.04.11, 17:59
      kiboli? hehe
      poza tym kiedy ostatni raz marny redaktorzyno byłeś na meczu? na Oporowskiej nie jest bepiecznie i nie ma atmosfery, żeby przyjść z dzieckiem? gratuluje, szczyt ignorancji i całkowity brak wiedzy na temat o którym piszesz.
      A jeśli chodzi o finanse to pan Solorz powinien zostać pociągnięty do odpowiedzialności, w końcu to on nie realizuje wcześniejszych postanowień....
      • longinus13 Przestać wreszcie finansować nielicznych 02.04.11, 18:17
        Nie wymyślaj dziennikarzowi marny chłopaczku, bo napisał prawdę i tu Cie zabolało. Prawda jest taka, że z podatków mieszkańców buduje się stadion na Maślicach. To stadion miejski a nie Sląska Wrocław!!!!! I wbijcie to sobie do głowy.

Na Oporowskiej bezpiecznie? No gratuluje hehe.

"Śląsk im więcej będzie miał kasy tym będzie potężniejszy, a jak będzie wielki to pokaże się w Europie i dopiero wtedy będą do Śląska i Wrocławia płynąć wielkie pieniądze. "

Wrocław to nie Śląsk i Śląsk to nie Wrocław. Coś się jednemu z forumowiczów pomyliło. Łatwo się dysponuje nie swoją kasą. Tak ciągle próbują robić działacze, kibice a Pan S. na czele. To tak zwane myślenie życzeniowe.

Koniec wreszcie tej rozrzutności z naszych podatków!!!
        • Gość: janko Re: Przestać wreszcie finansować nielicznych IP: 82.160.86.* 02.04.11, 18:36
          Młoteczku,ty też będziesz korzystał ze stadionu na Maślicach jak będą koncerty disco polo więc nie pier..ol mi tu że ten stadion będzie tylko służył Śląskowi,ten stadion jest całego miasta i okolic a Śląsk chce tylko kasy za swoje spektakle .
          Jak będzie grał w pucharach europejskich to nie będzie promował Wrocławia człowieku niemyślący?
          • radeberger Re: Przestać wreszcie finansować nielicznych 02.04.11, 19:18
            Gość portalu: janko napisał(a):

> Jak będzie grał w pucharach europejskich to nie będzie promował Wrocławia człow
            > ieku niemyślący?

A potem już tylko mistrzostwo ligi międzygalaktycznej..
        • Gość: Dante Re: Przestać wreszcie finansować nielicznych IP: *.147.87.88.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.04.11, 19:14
          Tak, jest bezpiecznie. To jeden z najbezpieczniejszych obiektów sportowych w Polsce, na którym od wielu lat nie było incydentów. Ale skąd ty to możesz wiedzieć, jak tam ani razu nie byłeś.
        • Gość: Daiki Ito Re: Przestać wreszcie finansować nielicznych IP: *.static.korbank.pl 02.04.11, 23:30
          longinus kolejny znawca tematu który zna sytuację panującą na stadionie z opowiadań przygłupawych kolegów, dziennikarzy i ogółu niekumatego społeczeństwa. opanuj się chłopie. Kiedy mieliśmy we Wrocławiu jakieś incydenty na stadionie? Poza tym czy każdy z fanów Śląska jest kibolem? chore... a redaktorzyna jeszcze to podsyca no luuuuuuudzie... Jeśli chodzi o finanse zgodzę się, miasto wydaje stanowczo zbyt wiele. Pan Solorz oszukał wszystkich.
    • qwe-ta Miasto i tak zrobiło już dużo dla piłkarskiego ... 02.04.11, 23:39
      Śmiać mi się chce, jak czytam, że miasto powinno finansować Śląsk bo dzięki temu on będzie silny, będzie grał w pucharach europejskich i tym samym będzie świetnie promował Wrocław...Ludzie, na Boga, opamiętajcie się: naprawdę wierzycie że kiedykolwiek nasz Śląsk będzie rywalizował na równi z Barceloną, Ajaksem czy Interem??!! Wiadomo jest, że polska liga, polskie drużyny nigdy nie dorównają tym najlepszym (zobaczcie jak świetnie gra reprezentacja - 0:2 z Litwą). I teraz ładować grubą kasę, bo coś się komuś zamarzyło...Mi się zamarzyło, żeby Wrocław miał sprawną komunikację miejską, ładne zadbane parki i wyremontowane kamienice, więc przestańcie pieprzyć, że drużynie piłkarskiej kasa wciąż się należy...nie za Wrocławian pieniądze.
    • jp-70 Miasto i tak zrobiło już dużo dla piłkarskiego ... 03.04.11, 07:48
      Solorz jest z tych co to nikomu nic nie daje, a raczej szuka możliwości szybkiego zarobienia pieniędzy. Obserwując jego dotychczasowe dokonania, jeśli w umowie miasto się dobrze nie zabezpieczyło, to będzie miało spory problem z wyegzekwowaniem tego do czego się zobowiązał.
    • wojtekdomi Miasto i tak zrobiło już dużo dla piłkarskiego ... 03.04.11, 07:52
      Świetny artykuł, nie po to stadion zbudowano żeby kibole mieli frajdę, jak chce Śląsk grać na pięknym stadionie niech płaci.
      Ale jak nie będzie Śląska to co ze stadionem?
      A zrobi się największy jarmark na świecie w ekstra warunkach, gołębiarze, złote rybki i chińskie trampki. Nie będzie trzeba budować galerii, a ziemię się sprzeda, jak minie kryzys.
      A co z wielkim sportem we Wrocławiu?
      A o sporcie to napiszę krytyczny artykuł z apelem do władz miasta żeby coś z tym zrobiły.
      Ma sens?- ma.
    • krzysztofczyz Miasto i tak zrobiło już dużo dla piłkarskiego ... 03.04.11, 09:18
      Czy zespoły( polskie) mające lepsze fundusze. Mające kontakt z euroligą, graja taką porywającą piłkę? Czy zapełniają stadiony. Co zrobić skoro nawet na te najlepiej obsadzone mecze przychodzi w wiekszości grupa " wiernych fanów - za Śląsk, za WKS po życia kres"
      • Gość: kruk Re: Miasto i tak zrobiło już dużo dla piłkarskieg IP: *.e-wro.net.pl 03.04.11, 12:05
        z tą euroligą to się siatkówki mój drogi naoglądałeś za dużo.
        Na mecze Lecha przychodzi kilkanaście-kilkadziesiąt tysięcy ludzi i wierz mi, że nie są w większości Ci "po życia kres"
        • Gość: xyz !!!!!!!!!!!!!!!!! ? !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.160.251.* 03.04.11, 13:32
          Tak ale czy do gry Lecha miasto dopłaca? Czy klub nie płaci za używanie miejskiego stadionu?
          Jak widać można zbudować klub nie dojąc kasy od miasta i niech WKS tak będzie zarządzany aby osiągnąć to samo (albo i lepiej) w taki sam sposób (albo lepszy) a nie łatwizną bo miasto ma dać bo my chcemy.
          To nikt (bynajmniej nie ja) nie ma nic do klubu ale do sposobu jego zarządzania do tego na jaką łatwiznę chce się pójść w budowaniu tego jakże na miarę europejskich pucharów klubu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka