Gość: stonoga IP: 89.174.56.* 13.04.11, 08:15 jak w hotelu, beznadzieja Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xwro Re: Luksusowy apartamentowiec na rondzie [WIDEO, IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.04.11, 08:30 120metrowy taras z widokiem na....rondo ? Hmm....pogratulować komuś bezsensownie wydanych 2,5mln złotych :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławianin Re: ano właśnie, sam budynej ciekawy, tyle że IP: *.23.54.194.generacja.pl 13.04.11, 08:39 postawienie tak przeszklonej gabloty w pobliżu ruchliwego ronda jest jak kawał na 1kwietnia. gdyby stał na stoku góry z widokiem na jakieś jezioro, rozległa dolinę czy choćby park, byłby strzałem w dziesiątkę. w tym miejscu jest jak przysłowiowy kwiatek do kożucha. trochę drzew na skwerku na rondzie niestety nie ratuje sytuacji. zresztą nie chodzi tylko o widok ze środka - sam budynek z zewnątrz w tym miejscu wygląda źle, a nawet bardzo źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hana Re: ano właśnie, sam budynej ciekawy, tyle że IP: *.internetia.net.pl 13.04.11, 12:39 Z daleka wygląda jak gierkowski budynek a wewnątrz dla mnie i to za taka kasę też bez rewelacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: Luksusowy apartamentowiec na rondzie [WIDEO, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.11, 09:03 Przez interfejs umieszczony w apartamentach możemy uzyskać podgląd z kamer, otworzyć drzwi, zasłonić okna lub wezwać concierge'a. wezwać concierge'a ??? ja pierd#$%^ Tych ludzi już wszystkich pojeb#$% p.s. przez jaki "interfejs"?? Odpowiedz Link Zgłoś
piter_85 Re: Luksusowy apartamentowiec na rondzie [WIDEO, 13.04.11, 13:52 Gość portalu: ccc napisał(a): > Przez interfejs umieszczony w apartamentach możemy uzyskać podgląd z kamer, > otworzyć drzwi, zasłonić okna lub wezwać concierge'a. > > wezwać concierge'a ??? ja pierd#$%^ Tych ludzi już wszystkich pojeb#$%?? Bo cieć, ochroniarz albo dozorca brzmi mało profesjonalnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwer dwa lewe ręce autora IP: 193.59.73.* 13.04.11, 08:41 "dwoma łazienkami", "dwoma warstwami" - autor ani chybi ma dwa lewe ręce. Bo nie dwie. Odpowiedz Link Zgłoś
th43dk Re: dwa lewe ręce autora 13.04.11, 13:59 Budynek prezentuje się dużo ładniej niż na wizualizacjach. Choć wydaje mi się, że lepiej by się spełniał w roli biurowca z usługami na parterze bądź hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibuc Re: Luksusowy apartamentowiec na rondzie [WIDEO, IP: 193.22.252.* 13.04.11, 08:52 Z racji lokalizacji bardziej pasuje tam kamienica czynszowa, niż luksusowe apartamenty. Widok do bani, dźwiękoszczelnego okna też nie otworzysz, jeśli chcesz słyszeć własne myśli. Naprawdę dziwna decyzja lokalizacyjna dla tego typu inwestycji. To nie SkyTower, gdzie na 200-nym metrze masz w d... hałasy ulicy, a widok zapiera dech w każdym kierunku. No, ale życzę inwestorom powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
boewulf Beznadzieja 13.04.11, 08:57 Białe firany wyglądają z zewnątrz beznadziejnie. Poza tym niedługo zrobią się szare. Do tego bliskość centrum nie zachęca do spaceru w jego kierunku. Wokół osiedle mrówkowców pełne kiboli Śląska, na które wewnętrzna ochrona nic nie pomoże. Do tego ten taras nad zatłoczoną sprowadzonymi z Niemiec 10cio letnimi dieslami ulicą Powstańców Śląskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gr611 Re: Beznadzieja IP: *.wroclaw.mm.pl 13.04.11, 18:13 nawet w nicku popełniłeś błąd literowy. polaczku. Odpowiedz Link Zgłoś
hela_z_gazowni Luksusowy apartamentowiec na rondzie [WIDEO, ZD... 13.04.11, 09:43 Czy was wszystkich pogięło? 1. Akurat ten pokój projektant zaaranżował jak hotel. 2. Trudno spodziewać się w centrum miasta doliny i jeziora. 3. Widok na park przy rondzie jest namiastka zieleni w centrum miasta. 4. Kamienica jest po drugiej stronie ronda. Każdy kto ma 2 miliony złotych może sobie podjąć decyzję. Mi się tam podoba, fajnie że wreszcie coś nowoczesnego i designerskiego staje w najpiękniejszej niegdyś okolicy Wrocławia. Mam nadzieję że po wybudowaniu Sky Tower i wreszcie centrum południowego powstanie pięknie skomunikowana wizytówka Wrocław. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławianin Re: ojej, a czemu??? :D IP: *.23.54.194.generacja.pl 13.04.11, 09:57 "2. Trudno spodziewać się w centrum miasta doliny i jeziora." w architekturze liczy się nie tylko bryła budynku, ale też kontekst miejsca w którym stoi. tu po prostu trafili kulą w płot! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Czy to w ogóle ma parking? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.11, 10:37 Gdzieś słyszałem , że ten budynek nie ma parkingu o sensownych rozmiarach... Wie ktoś cos na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to jest chore Jestem ciekawy, kto wydal zezwolenie na... IP: *.wask.wroc.pl 13.04.11, 10:15 ...postawienie 'szklanego domu' wsrod przedwojennej zabudowy? Odpowiedz Link Zgłoś
pazza.eu Re: Jestem ciekawy, kto wydal zezwolenie na... 13.04.11, 10:45 Daj spokoj z ta przedwojenna zabudowa! Przespaceruj sie po Rondzie i poogladaj te "zabytki". Nie wiesz, ze cala ta okolica zostala doszczetnie zniszczona podczas zdobywania Festung Breslau? Tu miesiacami trwala batalia, w ktorej czasami zdobycie 100 m trwalo 2 tygodnie i kosztowalo zycie setek zolnierzy. Fakt, ze odbudowa wyszla dosc dobrze... Ale nalezy pamietac, ze na miejscu tego budynku znajdowal sie kompleks handlowo uslugowy w stylu lat 60-tych (ktory popadl w ruine i przez ostatnie 20 lat byl opanowany przez meneli). Dookola znajduja sie osiedla mieszkaniowe, powstale w technice "wielkiej plyty", charakterystyczne dla lat 60 i 70-tych ub. stulecia. Ot i cala "historyczna zabudowa".....hihihi PS. Ja mieszkam w takim "historycznym budynku" - jakies 150 m od szklanego domu! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel jaki czynsz? IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.11, 10:18 mowia jaki jest koszt zakupu, a ciekawe ile potem kosztuje miesieczne utrzymanie takiego mieszkania... 1000zl? 1500zl? ten apartament 200m2 to pewnie jeszcze wiecej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tita Re: Luksusowy apartamentowiec na rondzie [WIDEO, IP: 31.63.245.* 13.04.11, 10:19 To jest po prostu ochydne szkaradztwo. Nie pasujacy do niczego szklany klocek, zabudowany przypominajacymi plastik belkami o kolorze brazowo-sraczkowatym, szczegolnie to widac od strony "wiezowca" przy ulicy Zaporoskiej. Biale zaslony wygladaja jak zaslony prysznicowe, a juz z pewnoscia piekny to bedzie widok jak jeden sobie zasloni okno, drugi, trzeci tylko do polowy. Z racji ich mocnego rzucania sie w oczy bedzie to widok szklanego klocka poprzedzielanego sraczkowatymi belkami i bialymi plachtami. I tak bardzo jestem ciekawa, od strony bloku tez sa te "wypasione" apartamenty ? Niezwykly beda mieli ludzie widok, prosto na sciane lub na male kuchenne okienka. Ale w sumie jesli pokoleguja, to moze to miec jakies profity, beda mogli sobie na sznurku jedzonko przeciagac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: Luksusowy apartamentowiec na rondzie [WIDEO, IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.11, 10:35 takie wypasione to one chyba nie są - ten zaprezentowany dysponuje meblami z ikei - to może jest własnie ta jedność z mniej zamożnymi sąsiadami;) Którzy nie mogę wezwać konsjerża......biedaki;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antresolka Prof Luksusowy apartamentowiec na rondzie [WIDEO, ZD... IP: 193.101.167.* 13.04.11, 10:37 concierge to konsjerż po polsku :-D Luksus Panie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rew Luksusowy apartamentowiec na rondzie [WIDEO, ZD... IP: 192.100.112.* 13.04.11, 10:43 To chyba jakiś żart. Cena jest kosmiczna jak na bliskość tak ruchliwego miejsca, jakim jest rondo. Do tego linia tramwajowa nie sprzyja wyciszeniu, nawet na 6 piętrze. Ale może nie znam się, skoro już duża cześć mieszkań sprzedano :) Sam budynek wyglądem również nie przyciąga. Często przejeżdżam przez to rondo. I za każdym razem ten budynek wygląda tak samo kiepsko. Co najwyżej miejsce na biurowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qoop Luksusowy apartamentowiec na rondzie [WIDEO, ZD... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.11, 10:52 Nie jestem może specjalistą w dziedzinie architektury ani planowania przestrzennego, ale potrafię okiem laika stwierdzić kilka faktów: 1. bryła budynku jest szkaradna i nie pasuje do otoczenia (nie pomoże nawert wyprofilowanie elewacji frontowej "na okrągło") 2. białe zasłony ujmują elegancji nie tylko samemu budynkowi ale również całemu Rondu 3. luksusowy apartament z 120 metrowym tarasem, na który idealny widok mają mieszkancy dużo wyższego wielkopłytowca stojącego 15 metrów dalej, to jakieś nieporozumienie (czyłbym się jak na wybiegu) 4. nigdzie nie widziałem wjazdu na parking podziemny, więc gdzie będą parkować pracownicy biur? 5. żółtawo-brunatna barwa w pochmurny dżdżysty dzień (taki jak teraz) przywodzi na myśl psią kupę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moja_o_pinia Re: Luksusowy apartamentowiec na rondzie [WIDEO, IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.11, 10:58 to prawda... nie jesteś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qoop Re: Luksusowy apartamentowiec na rondzie [WIDEO, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.11, 11:51 Na szczęście nie trzeba być ekspertem by wypunktować tego architektonicznego gniota... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koles tekst sponsorowany, przykre to - a gdzie WIelKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.11, 11:18 a gdzie wielki aktor co pisal i mowil "polecam" ? Ma tam apartament i gada pewnie ze na kulture malo panstwo lozy? Zawsze mnie smiesza ci aktorzy ktorzy musza sie sprzedac i "polecam" polecam lexus Pawel Malaszynski, wizir polecal inny - ten sam polecal loterie pusty SMS i zakupy MANGO (czyli 100% china w 1000x cenie). Bryla jest paskudna i nie pasuje (jak amalgamat do zebow). Wjazd od tego jeszcze piekniejszego 10p bloku z wielkiej sraki ktory jest za nim. Na zdjeciach sprytnie pokazuja tylko drzewko, ot zabytkowe "rondo" a gdzie wielka plyta "za plecami"? Jak kogos stac to niech kupuje, wolny rynek. Szkoda ze architekt miejski dal zgode na taki kloc, jakby nie mozna bylo dopelnic pieknej przedwojennej zabudowy czyms w tym stylu :( Pani z ING mnie troche odstraszyla nie tylko cena... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stasia Concierge = dozorca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.11, 11:37 "wezwać concierge'a" Ta moda na zagraniczne nazwy jest po prostu śmieszna? Concierge z francuskiego znaczy - dozorca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okolica Re: Concierge = dozorca IP: *.connecta.pl 13.04.11, 12:40 Może i dozorca, ale dozorca dozorcy nierówny. Tu raczej nie chodzi o pana Miecia z miotłą na straży porządku, tylko osobę, która potrafi na prośbę mieszkania zorganizować bardzo wiele. Z tym, że to rzeczywiście jak w hotelu. Ciekawe jak im to wyjdzie, dozorca czy konsjerż, konsjerż czy dozorca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alternatywy 4 Re: czyly cieć IP: *.ntlworld.ie 13.04.11, 18:12 Zdaje sie ze chodzi o ciecia konjerża pana miecia z miotłą tylko o Gospodarza Domu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kera bardzo ladny projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.11, 11:50 Jak widac pieski forumowe juz ostro szczekają... szczekają ze swoich wynajetych pokoi lub z mieszkan z wielkiej plyty kupionych na 30 letni kredyt. Projekt jest bardzo ladny, nowoczesny i wpompowuje troche swiezosci w tą okolice. Jezeli byloby mnie stac to rozwazylbym zakup mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KWar Dlaczego wszystko co luksusowe musi być brzydkie? IP: *.play-internet.pl 13.04.11, 11:55 Biel, szarość, czerń. I na dodatek wszystko kanciaste, same kąty proste. Nawet kanapy są kanciaste... Paskudztwo. Z dwojga złego wolę już gierkowskie M-4 z gierkowską meblościanką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polo Re: Luksusowy apartamentowiec na rondzie [WIDEO, IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.11, 12:24 PKP Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Jak malpy za szklem..... 13.04.11, 12:28 ..... Na elewacji powinno byc stare logo "Rondo" WSS Spolem.... Oj. kiepsko w tym miejscu spolem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: new Luksusowy apartamentowiec na rondzie [WIDEO, ZD... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.11, 13:13 Ten budynek tylko powiększy chaos w zabudowie tamtej części miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyjezdny Re: Luksusowy apartamentowiec na rondzie [WIDEO, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.11, 13:16 Haha i do tego w jednej z najbardziej patologicznych okolic. Same szczerbate WKSy i inne blokersy. Ciekawe ile czasu minie do pojawienia się pierwszych nieporadnie namazanych WKS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Luksusowy apartamentowiec na rondzie [WIDEO, ZD... IP: 80.50.230.* 13.04.11, 14:37 Niesamowite, jak dużo goryczy, jadu, zazdrości i niezrozumienia w wypowiedziach ludzi, którzy krytykują ten budynek. Krytykują świat, którego kompletnie nie potrafią zrozumieć i im bardziej chcieliby choć przez chwilę do niego przynależeć, tym bardziej są wściekli, że tak nie jest. Niezrozumienie, brak jakiejś estetycznej ogłady (która często jest nierozłączna z wykształceniem, obyciem, również ze snobizmem, posiadanym majątkiem - nie mówię o nuworyszach;)) i paraliżująca złość na taki świat powodują, że wypowiedzi na temat zwykłego budynku mają w sobie tyle emocji;). Czy ładny, czy brzydki? Na pewno interesujący, w swojej prostocie elegancki, inny od pozostałych w tym mieście (w świecie jest sporo podobnych;)), jak najbardziej pasujący do otoczenia (najbliższego - ronda). A Ty sobie tutaj gęgaj ulico o tym, jacy Ci bogacze dziwni i nienormalni, żeby budować TAKIE rzeczy, i że już wolisz "swoje m4 w wielkiej płycie", bo "tutaj wszystko takie kanciaste":P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Luksusowy apartamentowiec na rondzie [WIDEO, IP: 31.63.245.* 13.04.11, 15:00 Do otoczenia to pasuje Rondo Verona, a nie ten sraczkowaty kloc ze szkla i blachy falistej. Jak mozna bylo nie brac po uwage harmonii jaka tworza odnowione, przepiekne kamieniczki usytuowane dookola ronda ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komisarz dereń o naiwności IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.04.11, 16:33 Niesamowite, jak wiele osób kupiłoby danie składające się z puszki groszku w zalewie, gdyby przygotował je jakiś sławny kucharz i wmówił wszystkim, ze to powiew luksusu;D Dysputy o wyższości puszki luksusu nad puszkami plebsu nie miałyby końca;D Jak coś jest brzydkie, to niezależnie od ceny i promocji będzie brzydkie. Tak samo jest z ubraniami, samochodami i super rasowymi psimi pokrakami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byrcyn Sam budynek ma ciekawy wygląd, ale IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.04.11, 14:44 w tym miejscu pasuje jak pieść do nosa ;-( do tego stoi tak blisko Sky Tower, że ... no ale powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatiaplus Luksusowy apartamentowiec na rondzie [WIDEO, ZD... 13.04.11, 16:50 Świetna architektura. Bardzo dobrze działa swoją integralnością i wprowadza świeży, nowoczesny look w tym miejscu. Pogratulować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewak Re: Luksusowy apartamentowiec na rondzie [WIDEO, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.11, 18:12 >nowoczesny look Nawet sobie nie zdajesz sprawy jak to kretyńsko brzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakwilk Luksusowy apartamentowiec na rondzie [WIDEO, ZD... IP: *.80-203-136.nextgentel.com 13.04.11, 17:31 Przyznam, ze zaskoczony jestem marnoscia ilosci sprzedanych mieszkan. Raptem polowa... Budynek moze sie podobac lub nie, ale przyznac trzeba, ze to w tej chwili najbardziej zaslugujacy na miano apartamentowca budynek we Wroclawiu (wezmy np. pod uwage budynek budowany przez Ganta na ulicy Legnickiej, przy pl. Jana Pawla II - toc to zwykly blok, ktory udaje miejsce elitarne...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marduk Luksusowy apartamentowiec na rondzie [WIDEO, ZD... IP: *.technologpark.net 13.04.11, 18:06 Dwa lata temu wielki baner na budynku zachwalał 'Ostatnie apartamenty' w Just'n'Center 'już od 11k pln/m^2'. Ostatnio widziałem, że dalej wisi prawie identyczny baner, 'już od 8k'. Ciekawe, jak będzie tutaj... A co do tego - miejscówka może fajna, żeby sobie kupić apartament na krótkie okresy pobytu we Wrocławiu, ale raczej nie na to, żeby tam mieszkać. Aaa.... jest pewna subtelna różnica semantyczna pomiędzy "na rondzie" a "przy rondzie"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eloe Luksusowy apartamentowiec na rondzie [WIDEO, ZD... IP: *.zim.wroc.pl 14.04.11, 15:17 Obiekt z wizualizacji był ciekawy, choć mało świeży (takich obiektów już się po prostu nie buduje, bo moda na szkło odeszła do lamusa. Teraz mamy rdzę na elewacjach vide sala gimnastyczna przy IX LO). W naturze wygląda znośnie, ale byłoby lepiej bez dodatków w kolorze sraczkowatym imitujących sienę paloną oraz bez zasłon, które przywodzą na myśl nie do końca zdjętą folię z okien. Przykre. Przechodząc przez Rondo, staram się nie spoglądać w kierunku Thespiana. Zapowiadało się ciekawie, wyszło jak zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś