Dodaj do ulubionych

Żużlowy Wrocław - kiedyś miasto Grand Prix, ter...

IP: *.wroclaw.mm.pl 13.04.11, 21:57
Michalak co zrobiłeś by na stadionie było lepiej? Ameryki nie odkryłeś, że nasz stadion (kibiców nie twój) jest skansenem. Leszno rezygnuje ze starań o kolejne turnieje. Dlaczego? Bo to marny interes ! Ja jestem dumny, że z 11 GP we Wrocławiu byłem na 10 turniejach, ale jestem jeszcze bardziej dumny z tego, że przez 16 lat chodziłem i chodzę na mecze naszej SPARTY!!! I proszę redaktora jak masz źle pisać o klubie to nie pisz wcale!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: ivan Żużlowy Wrocław - kiedyś miasto Grand Prix, ter... IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.11, 08:35
      Co właściciel stadoonu robi ? nic tylko by kasę brał . AWF nie dorusł do tego by być gospodarzem tego obiektu . Może zaorać Olimpijski a zbudowac tor na Maślicach - będzie nowocześnie i właściciel bardziej kumaty .
      • Gość: desperados Michalak.... IP: 193.201.36.* 14.04.11, 11:03
        ... daj sobie już spokój i nie pisz o tej "prowincji"
        co z tego, że mieszkasz w tym mieście, ba! kiedyś mieszkałeś na Sępolnie - 10 minut od Stadionu, najlepiej dalej opluwać swoje miasto i klub
        naprawdę nie pisz więcej o "prowincji", co to dla Ciebie taki klub z garstką kibiców na torze nienadającym się do walki i ze stadionem w ruinie,
        wypłyń na szerokie wody i porzuć tą "miernotę wrocławską" według Ciebie
        tak będzie lepiej i dla Ciebie i dla nas
    • Gość: Bartek Żużlowy Wrocław - kiedyś miasto Grand Prix, ter... IP: *.146.34.114.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.04.11, 16:58
      Bardzo rzetelny artykuł. Fajny pomysł i trafiony. Bardzo dobrze, że dziennikarze przypominają na łamach ogólnodostępnej prasy o problemach z infrastrukturą na Sępolnie. Cieszę się, że ten temat jest na wierzchu, niech urzędasy nie myślą sobie, iż zamiotą ten problem pod wycieraczkę.
      • Gość: desperados rzetelny artykul ...?! IP: *.home.aster.pl 14.04.11, 18:45
        kolego, jakie urzędasy? to chyba odpowiedzialnosc pani Kloc! a ze pograza ten klub skutecznie to temat na inna dyskusje...
        Rzetelny artykul? a co w nim rzetelnego? kolejne narzekania Michalaka. To nie jest dziennikarstwo!
        po raz kolejny mowie NIE dla wiecznego marudy i dziwie sie, ze gazeta trzyma taka miernote w redakcji
        • Gość: Bartek Re: rzetelny artykul ...?! IP: *.180.2.230.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.04.11, 07:39
          Michalak nie szczuje w tym artykule ani klubu, ani zawodników, czy historii. Podaje fakty, które zwracają uwagę na bieżący stan rzeczy. Stan rzeczy, na który mają też wpływ niestety "Kibice", (akurat w tym artykule Michalak ich oszczędził), przeczytać możesz o tym tutaj:

spartanie.org/index.php?option=com_content&view=article&id=112:pierdem-bekem-rzygem-i-wyszem-bo-chamstwa-nie-zniese-&catid=1:latest-news
    • cancro Żużlowy Wrocław - kiedyś miasto Grand Prix, ter... 14.04.11, 21:36
      Kiedy panu Michalakowi należy się "kilka ciepłych, żołnierskich słów", sam do tego nawołuję. Tym razem jednak p. Redaktor ma rację. Nasz stadion to zabytkowa ruina, który niedługo będzie można porównywać z rzymskim Koloseum. Nie mogę podzielić opinii desperadosa, że to p. Michalak, czy p. Kloc mają cokolwiek zrobić z tym pasztetem - wszak stadion jest własnością m. Wrocław. Owszem "olimpico" ma swój klimat, ale coraz częściej jest to klimat rudery. Nic nie zachęca do przyjścia na stadion - od zbyt wysokich ławek i niewygodnych krzesełek (tam gdzie są), po fatalne nagłośnienie, zbyt małe nachylenie trybun i fatalną widoczność z dolnych ławek. Ubikacje pamiętają "trudne lata powojenne" a z dachu na koronie sypie się próchno. Brak parkingów wokół stadionu powoduje "parkingową partyzantkę"- każdy stawia auto gdzie chce, a właściwie gdzie może. Nie muszę wjeżdżać samochodem na trybunę, ale co mecz funduje mi się kilometrowy (licząc w obie strony) spacer do stadionu i z powrotem.
      Co można by zrobić? moim zdaniem opcje są dwie: Wyburzyć olimpico, zostawiając koronę i w środku zbudować nową infrastrukturę. Po drugie zbudować nowy obiekt, choćby taki jak w Lesznie - wały ziemne z ławkami. Jeśli trzeba będzie pomachać łopatą w sobotę, czy niedzielę, proszę na mnie liczyć pni prezes! pochwalę się, że jako pacholę robiłem to w Zielonej Górze w latach 70'.
      No cóż, ja także nie przepadam za "twórczością" p. Michalaka, ale tym razem nie zasługuje na pomyje wylewane na jego głowę. Taka karma - piłka kopana i tyle w temacie :-(
    • Gość: Polak Wrocław żużlem nie stoi IP: *.wroclaw.mm.pl 15.04.11, 01:43
      Ludzie, pogódźcie się z tym, że nie ma już we Wrocławiu klimatu na żużel, a wynika to przede wszystkim z tego że drużyna cienko przędzie od jakiegoś czasu i nawet 4 miejsce z zeszłego roku tego nie zmieni. W tej chwili żużel we wro jest tylko dla prawdziwych kibiców, ale tylko w oparciu o takich nie da się funkcjonować. Jak drużyna będzie walczyć o medale, kibiców przybędzie, wiecej ludzi się będzie interesować. A na teraz to Wrocławiu dominuje futbol, poza tym ludzie są spragnieni powrotu koszykarskiego śląska, wzrasta zainteresowanie siatkarkami. A żużel mam wrażenie że jest w naszym mieście sportem schyłkowym. Przyznam że sam w zeszłym roku byłem już tylko na jednym meczu, zdarza mi się czasem w tv obejrzeć, ale jeszcze parę lat temu byłem mniej więcej na połowie zawodów. R.I.P. wrocławski żużlu.
      • Gość: max manus Re: Wrocław żużlem nie stoi IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.04.11, 20:45
        Polaku matka cie wysrala.
    • Gość: Emil Re: Żużlowy Wrocław - kiedyś miasto Grand Prix, t IP: *.play-internet.pl 15.04.11, 16:22
      Nie wiem w jakim celu powstają takie artykuły,Ja dopiero właśnie na nowo zaczynam mieć zajawkę na żużel, Polacy w składzie za niewielkie pieniądze,swój trener,młody waleczny zespół atrakcyjny tor,powrót do legendarnej nazwy,piękne zwycięstwo na początek Rozgrywek, więc dla czego tyle pesymizmu??? A kij mnie Gniezno, niech się cieszą, z tego co otrzymali a marudne pismaki niech zamilkną na wieki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka