Dodaj do ulubionych

NIE POLECAM zakupow w LEROY MERLIN

06.05.04, 10:56
zakupione u nich urzadzenie okazalo sie uszkodzone lub wadliwe - w kazdym
razie nie zadzialalo po poprawnym podlaczeniu
sklep odmowil wymiany urzadzenia
bedzie reklamowal u producenta - zajmie to 14 dni, 'a moze nawet wiecej' -
jak okreslila to pani przyjmujaca reklamacje
a co z rekojmia? co z odpowiedzialnoscia sprzedawcy? - nie mam czasu na
studiowanie kruczkow prawnych, ale wydaje mi sie, ze sklep w ogole nie
dolozyl staran, zeby klient zostal nalezycie potraktowany: po skasowaniu
pieniedzy traktuja klienta jak intruza
Obserwuj wątek
    • Gość: roberd Re: NIE POLECAM zakupow w LEROY MERLIN IP: *.proxy.aol.com 13.05.04, 20:16
      dlatego, ja jak cos kupuje to z gory pytam "co z gwarancja?"
      • Gość: Ela Re: JA POLECAM zakupy w LEROY MERLIN IP: *.w82-121.abo.wanadoo.fr 03.08.04, 15:01
        Ja akurat mam o nich doskonala opinie po odnowieniu calego mieszkania, wiec
        dosc duzych wydatkach. Niektorych rzeczy kupilam wiecej niz trzeba (zeby byc
        pewna ze starczy, albo w przypadku czesci hydraulicznych kiedy nidgy nie
        wiadomo ktore w koncu bedzie pasowac), po skonczeniu roboty zawiozlam co
        zostalo do nich, pieniadze oddali, absolutny luksus spokoju. Na koniec kupilam
        wygladzine dywanowa do przedpokoju, i szczedrze dodali 10 cm co sie w koncu
        okazalo tak przydatne ze az hej (nie zawsze wszystko sie da przewidziec w
        skomplikowanych systemach).
        Musze dodac ze Leroy sprzedaje bardzo porzadnej jakosci lakier, wiec tez plus.
    • kikidr Re: NIE POLECAM zakupow w LEROY MERLIN 13.08.04, 09:13
      ja tez nie bylem zadowolony z tego, jak zostalem potraktowany.Kupiłem baterie
      do wanny - była wadliwa - odnioslem po paru dniach, onizamiast dac mi nowa, to
      naprawiali stara przez 17 dni, a ja na;ewałem wode do wanny z kranu nad
      umywalką za posrednictwem wiaderka :) .
      Juz nigdy nic tam nie kupie.
    • Gość: Mel Re: Ogólnie - jak rozmawiać? IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 26.09.04, 22:39
      Jak rozmawiać ze sprzedawcą który próbuje się wykręcić od gwarancji, zwodzi,
      przeciąga. Mam kłopot z innym sklepem, innym sprzętem. Padł mi laptop. Producent
      na ekranie zobaczył ślady, powiedział że docisnąłem panel czyli uszkodzenie
      mechaniczny i moja wina. "Uszkodzenia" zniknęły po przetarciu szybki szmatą -
      ślady okazały się zwykłym brudem. Laptop dalej nie działa (uszkodzenie typu
      zimny lut, czyli wredne). Wszystko ciągnie się ponad miesiąc.
      I z powrotem do tematu: jak rozmawiać, na co się powoływać, kto-jak instytucja
      może pomóc?
    • Gość: ciamcia Re: NIE POLECAM zakupow w LEROY MERLIN IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.04, 16:37
      Miejski rzecznik praw konsumenta na świdnickiej obok holiday inn, pomagaja
      fajni ludzie, mi pomogli przebrnąć przez sprawę sądową z kretńskim sprzedawcą
      który nie wiedziała że jest rękojmia i że musi jej przestrzegać. Wszystko
      trwało rok ale warto było.
      Zresztą z takimi sprzedawcami spotykam się na każdym kroku i walczę do upadłego
      z nimi. Wczoraj dla przykładu miałąm scysję w tesco na długiej. Artykuł w
      promocji sprzedano mi a jakże w starej, wyższej cenie. Rece opadają

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka